Γάτα πόνος

5 σημάδια ότι η γάτα μας πονάει

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Εντάξει, εντάξει, όλοι ξέρετε πόσο cool είμαστε εμείς οι γάτες. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι είμαστε τοοόσο cool που μπορεί να σας κρύψουμε, άσχετοι χιούμανς, ότι πονάμε πολύ, ακόμη και αν υποφέρουμε άσχημα.

Μη φοβάστε όμως, γιατί ως γνωστόν ο Τσίτσος είναι εδώ! Και θα σας αποκαλύψει 5 σημάδια ότι η γάτα πονάει και εντέχνως καμουφλάρει τον πόνο της:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γάτα και Στρες;

5 Σημάδια ότι η γάτα σας πονάει

1. Αύξηση της επιθετικότητας

Ανεξάρτητα από τη γενικότερη συμπεριφορά της γάτας σας, όταν πονάει συνήθως αυξάνεται η επιθετικότητά της τόσο σε γνωστούς όσο και σε αγνώστους (χιούμανς και κατοικίδια). Αν μια γάτα είναι εν γένει επιθετική, αν έρθει να προστεθεί και ο πόνος τότε η επιθετικότητά της θα ενταθεί, με θύματα τα ανυποψιαστα κατοικίδια σας ή ακόμη και εσάς. Μην το πάρετε προσωπικά.. απλώς πονάει!

2. Γουργούρισμα

Συνήθως συσχετίζουμε το γουργούρισμα μιας γάτας με την ικανοποίηση, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που το γουργούρισμα υποδηλώνει άγχος ή ακόμη περισσότερο, πόνο! Αν μάλιστα το έντονο γουργουρητό συνδυάζεται με κάποια άλλη από τις συμπεριφορές που περιγράφονται εδώ είναι πολύ πιθανό η γατούλα σας να νιώθει πόνο τον οποίον κρύβει ή έστω μια κάποια δυσφορία!

Κάντε κλικ στη φώτο παρακάτω για να μάθετε τα πάντα για το γουργούρισμα:

3. Δύσπνοια

Οι γάτες που πονάνε γενικά αναπνέουν γρηγορότερα και πιο ρηχά από το κανονικό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να αγκομαχάνε ή να βαριανασαίνουν. Ακόμη όμως και αν δεν είναι ο πόνος η αιτία της δύσπνοιας, σίγουρα όταν υπάρχει αυτή η ένδειξη μια βόλτα από τον κτηνίατρο είναι απαραίτητη!

4. Αλλαγή στην κόρη του ματιού

Ένα άλλο σημάδι συγκαλυμμένου πόνου ίσως είναι η διαστολή/συστολή της κόρης. Συνήθως όταν πονάνε τα μάτια εκδηλώνεται συστολή της κόρης ενώ όταν πονάει το υπόλοιπο σώμα η κόρη διαστέλλεται. Επίσης φαινόμενα στραβισμού/αλληθωρίας είναι δείκτες πιθανό καμουφλαρισμένου πόνου!

5. Η γάτα χάνει τη όρεξή της για φαγητό και παραμελεί τον καλλωπισμό της

Μια γάτα με πόνο είναι πιθανό να χάσει την όρεξή της και ταυτόχρονα μπορεί να αρχίσει να κοιμάται αισθητά περισσότερο ενώ ταυτόχρονα μειώνει δραματικά το χρόνο που επενδύει στο grooming της, τον καλλωπισμό της. Και αυτές οι ενδείξεις πρέπει να οδηγήσουν τον χιούμαν να πάει τη γατούλα μια επίσκεψη στον κτηνίατρο.

Για να μάθετε τα πάντα για τον καλλωπισμό της γάτας κάντε κλικ στη φώτο παρακάτω:

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού φυσικά και ήταν ο Ασπρομαυρέ, που είχε ένα πρόσωπο μέσα στις βλέννες και τις βρωμιές, με ένα .. μαύρο πράγμα κάτω από μουσούδι του και το τρίχωμά του τελείως κετσιασμένο και βρώμικο… 

Και δείτε τώρα πως είναι αυτή η ψυχούλα αφου αντιμετωπίστηκε η στοματίτιδα που τον βασάνιζε: 

Παιδιά, δεν είμαστε τίποτα κρυψίνοες. Σας δείχνουμε πως νιώθουμε, αλλά το κάνουμε με τον πιο διακριτικό, cool και αξιοπρεπή τρόπο! MHN παραμελήσετε καμία από αυτές τις πέντε ενδείξεις πόνου γιατί ο πόνος συνήθως είναι με τη σειρά του ένδειξη τραυματισμού ή ασθένειας και ίσως χρειάζεται θεραπεία! Όβερ εντ άουτ!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΑ:

2 Απαντήσεις

  1. Η γάτα μου κάνει την ανάγκη της και τα τσιγάρα της όπου νανε
    Εκτός της άμμου της!!
    Έχω δοκιμάσει τα πάντα σχεδόν….έχω απελπιστεί. Κάποιες φορές πηγαίνει στην άμμο άλλες πάλι Όχι.Δε ξέρω τι να κανω;
    Ευχαριστώ πολύ Μπελλινα

Άφησε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *