Περσέας η πρώτη γάτα με τεχνητά άκρα

Περσέας: Η πρώτη γάτα με τεχνητά πόδια

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ένας υπέροχος γατούλης, ο Περσέας γίνεται ο πιονέρος στην υπόθεση ‘τεχνητά μέλη’ στην Ελλάδα. Θα σας πω εν συντομία την ιστορία του: O Περσέας μας βρέθηκε στις 13 Μαϊου χτυπημένος με τα τρία από τα τέσσερα ποδαράκια του σακατεμένα.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας (να τους στείλω πολλά φιλιά και θερμές ευχαριστίες για το καλό που κάνουν) περιμάζεψε το γλυκούλι γατάκι και αντί να τον παρατήσει μια και ήταν σε άσχημη κατάσταση έστησε στο Facebook μια σελίδα με τίτλο “Γίνε τα πόδια του Περσέα” ζητώντας οικονομική στήριξη από τον κόσμο και έβαλε μπρος ένα σχέδιο σωτηρίας του λαχταριστού Περσέα.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος συνεργάστηκε με την επιστημονική ομάδα bio3Dvet που σχεδίασαν τα τεχνητά εμφυτεύματα για τον Περσέα αλλά ανέλαβαν και τον σχεδιασμό και την κατασκευή των εξωπροσθετικών (πατουσάκια) με τεχνολογία 3D printing καθώς και τον σχεδιασμό του χειρουργικού πλάνου. Εντωμεταξύ ο Περσέας παρέμεινε στην κτηνιατρική κλινική Λάρισας όπου απολάμβανε αξιοζήλευτη φροντίδα όπως μπορείτε να δείτε στο βίδεο ακριβώς από κάτω:

Για να φτάσουμε στις 26 Οκτωβρίου οπότε και έγινε με επιτυχία η επέμβαση από την Κτηνίατρο Σοφία Ζώη και την ομάδα bio3Dvet και τοποθετήθηκαν μοσχεύματα στα πίσω πόδια του Περσέα. Στις 17 του Νοέμβρη αυτή η τυχερή/ατυχη ψυχούλα έκανε τα πρώτα του βήματα με τα τεχνητά του μέλη.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να προσθέσω ότι ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας κάνει έκκληση για παραπάνω υποστήριξη, γιατί ακόμη ο δρόμος είναι μακρύς μέχρι η γατούλα να περπατάει κανονικά και να μπορεί να φύγει από την κλινική που φιλοξενείται 6 μήνες τώρα. Επισυνάπτω το μήνυμά τους:

Παρακαλούμε συνεχίστε να καταθέτετε χρήματα στο λογαριασμό του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας , γιατί ακόμη έχουμε πολύ δρόμο και έξοδα μέχρι να μπορέσει να περπατήσει κανονικά και να φύγει από την κλινική όπου φιλοξενείται 6 μήνες τώρα! 0026-0740-18-0101830486 GR 8602607400000180101830486 Eurobank BIC ERBKGRAA Pay Pal: [email protected]

Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας

Η τεχνολογία τεχνητών μέσων έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη και εξέλιξη σε άλλες χώρες και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ. Θα ξεχάσω που καθόμουν με τις ώρες μαζί με τον πατέρα και βλέπαμε την σειρά The Bionic Vet με τις ώρες; Μεγάλη η χαρά που τώρα αυτά αρχίζουν να συμβαίνουν και στην Ελλάδα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Είμαι πολύ χαρούμενος διότι η κτηνίατρος του Περσέα, Σοφία Ζωή δηλωσε ότι γίνονται μελέτες ώστε και το τέταρτο ποδαράκι του Περσέα να αποκατασταθεί και να ξαναγίνει μια εκ νέου τετράποδη γατουλα.

Γι’ αυτό όποιος θέλει και μπορεί ας συνεισφέρει στην όμορφη αυτή προσπάθεια! 

Μία Απάντηση

  1. Συγχαρητηρια στην κυρια για οτι εκανε και κανει για το ζωακι της.Τετοιοι ανθρωποι μας κανουν να ελπιζουμε για μια κοινωνια καλλιτερη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *