Οι γάτες της αυλής

Οι Γάτες της Αυλής – Γνωρίστε τις μια προς μια

Γεια σας! Αυτό εδώ το άρθρο δεν απευθύνεται σε όλους εσάς που έχετε κάνει το τσιτσόσπιτο το safe online space σας και έχετε μάθει κάθε μια από τις 18 γάτες της αυλής με το όνομά της, γνωρίζετε τις σχέσεις της, τις συμπάθειες της, τις αδυναμίες της! Όχι όχι, εσείς μου έχετε αποδείξει ότι μπορώ να σας υπολογίζω για αφοσιωμένους υπηκόους!

Αυτό εδώ το άρθρο απευθύνεται στους υπόλοιπους, όλους εσάς που τώρα πρωτοέρχεστε σε επαφή μαζί μου και προσπαθείτε να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει! Ε λοιπόν θα προτείνω, ή μάλλον λάθος, θα σας διατάξω να ξεκινήσετε διαβάζοντας πρώτα από οτιδήποτε άλλο αυτό το άρθρο για να μάθετε αρχικά τα πάντα για μένα.

Οι γάτες της αυλής (η πλέμπα)

Θα ξεδιπλώσω αυτό το άρθρο ξεκινώντας από τις πιο αρχαίες γάτες, λαμβάνοντας ομως υπόψιν και τις βιολογικές σχέσεις που υπάρχουν στην γατοαποικία:

1. Μεγάλη Μανίτσα

manitsaΜεγάλη λατρεία, η πιο παλιά γάτα της αυλής, αδερφή της Πίτση, μητέρα τριών υπέροχων γατιών που όλα χάθηκαν στο δρομο-σκοτώστρα. Πραγματική αρχόντισσα, μοναχική, επιβλητική, αλλά ενίοτε είναι μια φοβισμένη γάτα! ΤΗΝ ΑΓΑΠΩ!

Για να μάθετε την ιστορία της κάντε κλικ εδώ

2. Πίτση ή Υστέρω

pitsiΗ μικρή αδερφή της Μεγάλης Μανίτσας, με την οποία δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις. Όπως λέει και το όνομα είναι τρελά υστερική, συνέχεια γρυλιζει και δεν θέλει κανέναν κοντά της. Εμφανίζεται μόνο για να φάει και να γκρινιάξει, άντε να πάρει και κανένα χάδι από τους γονείς. Μητέρα του Αδόλφου. 

Για να μάθετε την ιστορία της κάντε κλικ εδώ.

3. Αδόλφος

adolfosΓιος της Πίτση, μέχρι πρόσφατα φαινόταν να έχει κληρονομήσει τη στριμάδα της, όμως το τελευταίο δίμηνο μοιάζει να έχει αλλάξει, να είναι μειλήχιος, ζεν, τρυφερός, χωρίς να μπλέκει σε καβγάδες. Και αυτός είναι από τους πιο μοναχικούς γάτους, της αυλής! 

Για να μάθετε την ιστορία του κάντε κλικ εδώ.

4. Κινέζος

kinezosΜέγιστος δολοπλόκος, κινεί τα νήματα στην αυλή, είναι εδώ περίπου 4 χρόνια και ενώ όταν ήρθε το έπαιζε μισοκακόμοιρος τώρα έχει καταφέρει να γίνει το νούμερο 1 στην ιεραρχία, για όνομα του Θεού. Έχει πολλά πάρε δώσε με τους γονείς, γι αυτό δεν τον πάω καθόλου! Έχει κάνει συμμαχία με Ταζ και Τριποδέ

Μάθετε την ιστορία του εδώ.

5. Ασπρομαυρέ

aspromaureΑρχετυπικός αρσενικός γάτος επιδειξίας, τσαμπουκαλής, που κατουράει την περιοχή του, χτυπιέται με τους άλλους αρσενικούς κλπ  κλπ. Γι’ αυτό και έπαθε FIV (έιτζ της γάτας). Αρχικά ερχόταν και έκανε bullyin σε όλες τις γάτες της αυλής αλλά όταν οι γονείς τον στείρωσαν κατασκήνωσε στην αυλή και δεν φεύγει ποτέ από κεί. Για μεγάλο διάστημα υπέφερε από στοματίτιδες που δεν τον άφηναν να φάει κανονικά. Τώρα όμως πάλι έχει πάρει τα πάνω του. Κατά πάσα πιθανότητα πατέρας του Μικρουτσέλου!

Η ιστορία του εδώ!

6. Μικρουτσέλος

mikroutselosΥιος του Ασπρομαυρε και άγνωστης μητρός, εμφανίστηκε στην περιοχή πριν 3 χρονια και από τότε, παρόλο που περνάει συνέχεια το δρόμο-σκοτώστρα δεν έχει πάθει τίποτα. Αισίως άρχισε να κάνει τσαμπουκάδες σε ξένους αρσενικούς. Μεγάλος γκρινιάρης, τόσο που κλείνει ο λαιμός του και βραχνιάζει. Έκανε πολύ παρέα με Αδόλφο, και μετά με Μύκη και Μπίλη, όμως σιγά σιγά έχει επιλέξει και αυτός έναν πιο μοναχικό δρόμο!

Αναλυτικά η ιστορία του εδώ!

7. Τριποδέ

tripodeΕβρέθηκε κάπου στη Χίο, ετοιμόγενη με ένα πόδι σακατεμένο. Έπρεπε να στειρωθεί και να ακρωτηριαστεί το πόδι. Δεν πτοήθηκε. Προσαρμόστηκε στην αυλή πολύ καλά, έγινε κολλητή φίλη του Κινέζου, κανείς δεν την πειράζει και όλοι την αγαπάνε το κορίτσι, που και στα δένδρα ανεβαίνει και παιχνίδια παίζει και μια χαρά στα πάνω της είναι.

Σπάνιο φωτογραφικό υλικό και η βιογραφία της εδώ.

8. Λούκε

loukeΓάτα της γειτονιάς που έχει γεννήσει δύο φορές τουλάχιστον, πριν στειρωθεί από τους γονείς. Μητέρα των εν ζωή Μικρής Μανίτσας και ΜπάκιοΣεσημασμένη Κακίστρω, για μήνες έκανε bullyin σε όλες τις γάτες της αποικίας πριν στειρωθεί. Αυτό τον καιρό θα την βρείτε να βολτάρει σχετικά φιλήσυχη μαζί με την κόρη της Μπάκιο.

Μάθετε την ιστορία της εδώ.

9. Μικρή Μανίτσα

mikri-manitsaΚόρη της Λούκε, με πολύ πιο χαμηλών τόνων προφίλ, σχεδόν αόρατη. Γέννησε το μέγιστο θεό Μπρούκλη, αλλά δεν τα πήγε καθόλου καλά ως μάνα μια και τον παράτησε και ευτυχώς που τον φρόντισε η γιαγιά του Μπακιο. Πάντα στο περιθώριο, μοναχική, κάνει συνήθως την εμφάνισή της όταν είναι ώρα για φαγητό και ξαναφεύγει! Μια μελαγχολία αυτό το κορίτσι.

Η ιστορία της εδώ.

10. Μπάκιο

mpakioΚόρη της Μπάκιο, η Κακίστρω νο2, ή αλλιώς κακίστρω με το αγγελικό πρόσωπο, ή για την ακρίβεια με τα αγγελικά μάτια. Όμορφη ψιψίνα, αρκούντως στριφνή, παίζει με τις ώρες μόνη της, κάνει παρέα μόνο με την Λούκε και εσχάτως άρχισε να περνάει το δρόμο-σκοτώστρα κάτι διόλου καλό.

Για να μάθετε τον βίο της κλικάρετε εδώ.

11. Σκλαβενίτης

sklavisΌλοι θα θέλατε να καυχιόσασταν ότι έχετε ζήσει τις εμπειρίες του Σκλαβενίτη, της πιο ιδιάζουσας περιπτωση, ίσως, στην γατοαυλή. Φροντίστηκε από τη μητέρα για δύο χρόνια έξω από ένα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη και όταν τον χτύπησε αμάξι αναγκάστηκε να τον φέρει στην αυλή. Χονδρέλας, με ένα δόντι, πηγαίνει μονόπαντα, αλλήθωρος, διεγνωσμένος με FIV (έιτζ της γάτας) αλλά παρόλα αυτά υπέροχος.

Η ιστορία του εδώ

12. Μπίλης

mpilisΓατούλα της γειτονιάς που σταδιακά χώθηκε στην όλη φάση. Αρχικά εμφανιζόταν στα κάγκελα της αυλής, μετά έκανε τα πρώτα του βήματα στην μπροστά αυλή, ε και μετά και στην πίσω. Φίλος με τον Μύκη, τον Σκλαβενίτη και την Ταζ, αλλά και τον Κινέζο. Αρχικά πολύ αγαπητός σε όλους, μέχρι που άρχισε να κάνει αναίτιες επιθέσεις στη Μεγάλη Μανίτσα, κάτι που με εξόργισε.

Ο βίος και η πολιτεία του Μπίλη εδώ.

13. Μύκης

mykisΟ πρωτελευταίος που εμφανίστηκε στην αποικία (ως τώρα), ο Μύκης εβρέθηκε στον περιφερειακό δρόμο ακίνητος, μισοπεθαμένος. Τον πήρε η μάνα και τον φρόντισε. Το όνομά του το πήρε από ένα τεράστιο Μύκητα στο αριστερό του μάτι. Ορόσημο στο πρόσωπό του τα υπέροχα πράσινα μάτια του. Εσχάτως έχει γίνει πολύ καλός φίλος  με την Ταζ. 

Διάβαστε τα πάντα γι’ αυτόν εδώ.

14. Ταζ

tazΤελευταία προσθήκη, ένα βράδυ φώναζε κάπου στο δρόμο και όταν η μάνα άνοιξε την πόρτα της χώθηκε μέσα.. ε αυτό ήταν. Υπέροχο κορίτσι, τουλάχιστον όσο είναι μικρό, έχει γίνει φίλη με όλους, παίζει ολημερίς και ολονυχτίς, της αρέσει να σκαρφαλώνει στα δένδρα. Φίλη με Κινέζο, Μύκη, Μπίλη, ακόμη και Σκλαβενίτη. Μια υπέροχη ταρταρούγα.

Η ιστορία της εδώ.

15. Μπαλού

Ουσιαστικά η τελευταία άφιξη στην αποικία, ένα πλάσμα-σκέτη λατρεία, κάνει χάδια σε όλους, είναι αγκαλίτσας, ελαφρώς φοβιτσιάρα με αποτέλεσμα να μην έχει βγει καν ποτέ στην μπροστά αυλή (πόσο μάλλον στον δρόμο)! Ήταν το άλτερ ίγκο της αδικοχαμένης Ραίας (εμφανίστηκαν σχεδόν την ίδια περίοδο), που όμως στη συνέχεια έκανε μπόλικους άλλους φίλους! Χαρακτηριστικά τα πλούσια μαγουλάκια της.

Μάθετε περισσότερα για την πολυτάραχη ζωή της εδώ.

R.I.P.

1. Πίπος

piposΕβρέθηκε στη μηχανή ενός λεωφορείου και φυγαδεύτηκε για την γατοαυλή. Επέζησε από τους σκύλους, Ζάχο και Μικέ, από πτώση απο δεύτερο όροφο και από πέρασμα αυτοκινήτου από πάνω του. Δυστυχώς ο Πίπος φλέρταρε με τον δρόμο-σκοτώστρα και την 19η Νοεμβρίου του 2021 τον βρήκαμε χτυπημένο από αμάξι στην άκρη του. Τον βρήκαμε ετσι όμορφο, αψεγάδιαστο, ένα αγγελούδι, όπως ήταν όταν ζούσε.

Βίδεα, φώτος και η περιπέτειά του εδώ.

2. Ραία

H υπέροχη Ραία μπήκε στην αποικεία με ένα πρόβλημα υγείαςΧτυπημένη στο πίσω μέρος, ανίκανη να πάει τουαλέτα, σέρνοντας το πίσω εξαρθρωμένο πόδι, η Ραία, αν δεν την φροντίζαμε φαινόταν καταδικασμένη. Η αγωγή του κτηνίατρου αποδείχτηκε θαυματουργή και τώρα ένα μήνα μετά το κορίτσι μας τρέχει σαν τρελό, χαρούμενη και ξέγνοιαστη, παίζοντας όλη μέρα! Δυστυχώς την ημέρα που πρωτοβγήκε στον δρόμο-σκοτώστρα στάθηκε άτυχη

Περισσότερα για το Ραιούμπι εδώ.

3. Μπρούκλης

Ο υπέροχος γιος της Μικρής Μανίτσας, ο Μπρούκλης, έζησε μόλις 9 μήνες! Ήταν γιος της Μικρής Μανίτσας, αλλά μεγάλουσε ουσιαστικά με τη Λούκε (τη γιαγιά του) και την Μπάκιο. Φιλικός με όλες τις γάτες της αυλής, παιχνιδιάρης, χαδιάρης, είχε συνέχεια μια ένταση στην αναπνοή του, λόγω .. διαφραγματοκήλης. Όταν οι γονείς αποφάσισαν να τον εγχειρήσουν, ο Μπρούκλης το πάλεψε πολύ, σχεδόν τα κατάφερε, αλλά ένα απρόοπτο του στέρησε τη ζωή.

Περισσότερα για το Μπρούκλη εδώ

4. Μπρούτος

Η πιο μεγάλη γάτα στην ιστορία της αποικίας, ένα θηριώδες πλάσμα που δεν ενοχλούσε ποτέ κανέναν και θύμιζε γάτα του Νορβηγικού Δάσους. Ο Μπρούτος το χειμώνα ήταν τεράστιος και το καλοκαίρι μειωνόταν σε όγκο αισθητά διότι έχανε το πλούσιο τρίχωμά του. Αυτός είναι η γάτα από τις παλιές, που έκανε τα περισσότερα χάδια με τον πατέρα (Α ΡΕ ΠΑΤΕΡΑ). Τον έφαγε ο δρόμος-σκοτώστρα

Περισσότερα για τον Μπρούτο  εδώ

Κάπου εδώ φτάσαμε στο φινάλε της παρουσίασης των γατιών της αυλής. Το έμψυχο δυναμικό συμπληρώνεται από τους σκύλους Ζάχο και Μικέ, καθώς και μια οικογένεια ανώνυμων σκατζόχοιρων. Κανείς βέβαια δεν μας βεβαιώνει ότι δεν θα συμβούν αλλαγές. Ας είναι, εγώ θα πορεύομαι με τους υπηκόους μου, όποιοι και αν είναι αυτοί!

Διαβάστε καλά τα παραπάνω γιατί να ‘στε σίγουροι! Θα σας εξετάζω σε ανύποπτο χρόνο και θα ελέγχω την πρόοδό σας!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ

Δείτε και σε βίντεο την περιγραφή των γατιών της αυλής:

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ

Όμως αγαπημένοι δεν είναι μόνο οι 18 γάτες της αυλής που έχω υπό την ευθύνη μου! Υπάρχουν ακόμη άλλες περίπου 90 γάτες σε 8 σημεία της πόλης αλλά και 5 σκυλιά (ο Ζάχος, ο Μικές και άλλα 3) που προσπαθώ να τα φροντίζω όπως τους αξίζει! Στο παρακάτω βίντεο δείτε στιγμιότυπα από προηγούμενες επιθεωρήσεις σε περιφερειακές αποικίες που διοικώ:

11 Απαντήσεις

  1. Ελένη τώρα με τα μικρούνια η φάση είναι ακόμη πιο όμορφη! Ζωντανέψανε εκ νέου όλοι. Η Ταζ έχει ξετρελαθεί με την Τινκ. Η Ραία είναι πιο χαμηλών τόνων, παίζει συνήθως με κανένα κρόσσι από κανένα κάλυμμα, ο Μπίλης άρχισε και αυτός να μπαίνει στο παιχνίδι κλπ κλπ

 1. Πολύ Κσλή ιδέα της συνολικής παρουσιασης!
  Ερώτηση: FIV δεν είναι επικίνδυνο για τις άλλες γατούλες;

  1. Άλκηστη μου ναι, αλλά επειδή είναι στειρωμένοι δεν χτυπιούνται μεταξύ τους με αποτελεσμα να μην βγάζουν αιμα κλπ κλπ που βοηθάει στη μετάδοση! Έτσι δεν έχω δει συμπτώματα σε άλλες γάτες εδώ και 1.5 χρόνο που ειναι και ο Σκλαβής στην αποικία

 2. Αυξάνεστε και πληθυνεστε….. Με το καλό να τα εκατοστήσεις… Όσο πιο πολλοί υπήκοοι τόσα μεγαλύτερο το κύρος του πρίγκηπα του….. Μια εσύ Τσιτσοου, μια η Γκρέις η πριγκίπισσα του Μονακό.

 3. Eιναι ολα πανεμορφα!!Ευτυχισμένα νοιώθουν ασφαλεια και αγάπη!Τσιτσο μου εισαι απίθανη,περιμένω τις εξετάσεις!!!

 4. Εχω και γω γατες στην αυλη μου με την βασιλισσσα μου την αγαπη μου black and white

 5. Ζήτω η βασίλισσα! Τσίτσο, κορίτσι μου τα σπας (όλες οι γάτες τα σπάνε, μεταφορικά και κυριολεκτικά)!
  Όλο το παρεάκι είναι υπέροχο!
  (Μου θυμίζει την γατοπαρέα που μαζεύτηκε έξω από το γατόσπιτό μας στο νησί το καλοκαίρι! Βέβαια, όποτε βγάζαμε στην αυλή την Χιονένια και έβλεπε τις γάτες να έχουν κάνει κατάληψη, γινόταν χιονοθύελλα και όλες έτρεχαν μακριά – δεν τις ήθελε στην αυλή της – ! Όταν φύγαμε και το σπίτι ερήμωσε ξαφνικά, οι γάτες πρέπει να έπαθαν…)
  Όσο για τους μακαρίτες (η Μπαστέτ να αναπαύσει τις εφτά ψυχές τους) έκανες πολύ καλά που τους έβαλες κι αυτούς! Δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ (κι ούτε πρόκειται)!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *