Οι 3 καλύτερες grain free ξηρές τροφές για στειρωμένη γάτα (ακριβή επιλογή)

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Έχοντας σχεδόν καθημερινά ερωτήσεις από εσάς σε σχέση με το ποιες είναι οι καλύτερες επιλογες ξηράς τροφής για τη γάτα σας και έχοντας ως δεδομένο ότι οι περισσότεροι από εσάς έχετε στο σπίτι σας στειρωμένες γάτες θέλησα να κάνω μια έρευνα για τις καλύτερες grain free ξηρές τροφές για στειρωμένες γάτες. Να τονίσω πριν προχωρήσω παρακάτω ότι και γι’ αυτό όπως και για κάθε θέμα υγείας της γάτα σας είναι απαραίτητο να κινηθειτε πάντα με την καθοδήγηση του κτηνίατρού σας!

Τι είναι όμως οι grain free τροφές, γιατί θεωρούνται ποιοτικές και γιατί είναι ακριβές;

Οι grain free τροφες αποτελούν μια έντονη τάση, που θέλει την ξηρά τροφή να μην έχει καθόλου σιτηρά/δημητριακά. Οι τροφές αυτές είναι συνήθως αρκετά ακριβές κάτι αναμενόμενο γιατί είναι (συχνά) πλούσιες σε (ακριβή) ζωική πρωτεϊνη και δεν περίεχουν ως συμπλήρωμα στη σύστασή τους (φτηνά) δημητριακά (και δη το πολύ οικονομικόκαλαμπόκι).

Τους όποιους υδατάνθρακες έχουν οι grain free ξηρές τροφές τους παίρνουν από κάποια λαχανικά. Η σύστασή τους ειναι αισθητά πιο κοντά στην φυσική δίαιτα της γάτας σε σχέση με της ξηρές τροφές πλούσιες σε δημηριακά και αξιοποιείται/μεταβολίζεται καλύτερα, χωρίς να προκαλεί ιδιαίτερες δυσανεξίες. 

Κριτήρια

Έχοντας πει τα παραπάνω ας ρίξουμε μια ματιά στις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρει γενικώς μια grain free τροφή για στειρωμένες γάτες:

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ

 • Επώνυμη ζωική πρωτεϊνη η οποία πρέπει να αναγράφεται ως το βασικό/πρώτο συστατικά στην ετικέτα της συσκευασίας της τροφής (για παράδειγμα κοτόπουλο, κουνέλι, μοσχάρι κλπ)
 • Αμινοξέα (σε συγκεκριμένη σύσταση), ταυρίνη και βιταμίνες, λιπαρα οξέα, ένζυμα, νερό και μέταλλα 
 • L-καρνιτίνη (βοηθάει στη μείωση του σωματικού βάρους)
 • Χαμηλά λιπαρά
 • Μαγνήσιο ιδανικά χαμηλότερο από 0.4% (όσο πιο χαμηλό τόσο το καλύτερο) και να είναι χαμηλές σε φώσφορο
 • Κυτταρινες που προσφέρουν κορεσμό και περιορίζουν την πείνα 

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ

 • Οστέαλευρα ή κρεατάλευρα γιατί είναι άγνωσης προέλευσης ζωικά υποπροϊόντα που μπορούν να προέρχονται από σφαγεία, καταφύγια ζώων και εργοστάσια
 • Αποκατεστημένο λίπος διότι ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριών και μούχλας, σόγιαζάχαρη
 • Διάφορες χημικές ουσίες όπως BHT, αιθοξυνίνη, BHA, προπυλεστέρες αλλά και χρωστικές  (συχνά τις περιέχουν οι χρωματιστές κροκέτες)

Σημείωση Τσίτσου (disclaimer)

Έχοντας πει όλα τα παραπάνω σας παρουσιάζω τις 3 grain free τροφές για στειρωμένες γάτες που ξεχώρισα. Να τονίσω ξανά εδώ ότι δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να υπολογιστεί με απόλυτη ακρίβεια το πόσο καλή είναι μια τροφή οπότε ο χαρακτηρισμός “καλύτερες” είναι καταχρηστικός. 

Οπότε μην λάβετε αυτό τρίπτυχο ως την Απόλυτη Σύγκριση που δεν χωράει καμία αμφιβολία. Παρόλα αυτά οι 3 παρακάτω τροφές έχουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά που τις καθιστούν αξιόλογες επιλογες! Διαβάστε προσεκτικά :

Οι προτάσεις του Τσίτσου

1. Wellness Core Sterilized Κοτόπουλο & Γαλοπούλα

Η ξηρά τροφή για στειρωμένες Wellness Core Sterilized Κοτόπουλο & Γαλοπούλα είναι μια εξαιρετική επιλογή μια και είναι πλούσια σε επώνυμη ζωική πρωτεϊνη (κοτόπουλο και γαλοπούλα 37%) και δεν περιέχει σιτηρά ενώ είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά  και χαμηλή σε θερμίδες (3475 kcal / κιλό – 13% λίπος)! 

Περιέχει ταυρίνη (απαραίτητη για τη γάτα μια και δεν παράγει αυτό το αμινοξύ μόνη της) γλυκοζαμίνη και θειική χονδροειτίνη (πολύ χρήσιμες για τις αρθρώσεις), L-καρνιτίνη (που όπως είπαμε βοηθάει στην απώλεια βάρους) 

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε την Wellness Core Sterilized
(ΠΡΟΣΟΧΗ: Xρησιμοποιήστε το κουπόνι 'tsitsos' για έκπτωση 3e)

2. Carnilove Cat Grain Free - Lamb & Wild Boar Sterilised

Μια ακόμη εξαιρετική τροφή για στειρωμένες γάτες βασισμένη σε πρωτεΪνη από αρνί και αγριογούρουνο (περιεκτικότητα 39%) χωρίς σιτηρά και πατάτες, με αντιοξειδωτικά και σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα λίπους (17%). 

Περιέχει και αυτη πηγές γλυκοζαμίνης (κέλυφος οστρακόδερμου) και χονδροειτίνης (εκχύλισμα χόνδρου) που είναι ευεργετικα για τις αρθρώσεις! Πρόκειται για μια εξαιρετική τροφή για την εύρυθμη λειτουργια των νεφρών της στειρωμένης γάτας

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε την Carnilove Cat Grain Free
(ΠΡΟΣΟΧΗ: Xρησιμοποιήστε το κουπόνι 'tsitsos' για έκπτωση 3e)

3. Canagan Country Games for Cats

Η συγκεκριμένη τροφή για στειρωμένες γάτες είναι επίσης κατάλληλη για υπερήλικες γάτες! Βασική πρωτεϊνη της είναι η πάπια και η περιεκτικότητα της σε πρωτεϊνη είναι 37.5% ενώ περιέχει λίπος 15%! Ταυτόχρονα περιέχει ταυρίνη, ω3 λιπαρά οξέα (λάδι σολωμού), βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία χρήσιμα για τη σωστή διατροφή της στειρωμένης γάτας!

Η χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες (0% σιτηρά) και η παρουσία κάποιων λαχανικών και βοτάνων κάνουν ακόμη πιο αξιόλογη τη συγκεκριμένη επιλογή (ειδικά για υπερήλικες γάτες) καθώς ομοιάζει περισσότερο με τη φυσική διατροφή της γάτας!

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε την Canagan Country Games for Cats
(ΠΡΟΣΟΧΗ: Xρησιμοποιήστε το κουπόνι 'tsitsos' για έκπτωση 3e)

Σημείωση: Η ξηρή τροφή, λόγω της ελάχιστης υγρασίας της (10%) δεν ενδείκνυται για αποκλειστική σίτιση της γάτας με αυτήν, δίοτι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο ουροποιητικό της γάτας. Γι’ αυτό πρέπει να συνδυάζεται με υγρή τροφή! Για να δείτε τις ενδεικτικές προτάσεις του Τσίτσου για τις καλύτερες υγρές τροφές κάντε κλικ στο σύνδεσμο

Αν τώρα επιθυμείτε να επιλέξετε μια πιο οικονομική αλλά αξιόλογη ξηρά τροφή για στειρωμένες που να περιέχει σιτηρά κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για τις ενδεικτικές προτάσεις του Τσίτσου:

32 Απαντήσεις

  1. Γεια σουυ! Το τοπιο δεν ειναι ξεκαθαρο, διαβαζω πολυ αυτες τις μερες και βλεπω αντιφατικές πληροφορίες – προσθεσα μια σημείωση που ίσως βοηθήσει

 1. Πολύ ωραίο άρθρο! Μου πρότειναν τη sanabelle που είναι γερμανική και την ND για στειρωμενα. Τι γνώμη έχεις;
  Επίσης σχετικα με τη wellness core μου είπαν πως επειδή περιέχει πολλη πρωτεΐνη, δε κάνει για τα δικά μας ζώα στην Ελλάδα καθώς δεν καίγεται εύκολα και παχαίνουν τα ζώα. Τις υπόλοιπες δεν τις γνωρίζω…

  1. πολινα μου πες μου τις ακριβεις ονομασιες τους να τσεκαρω. Εγώ από όσα διαβάζω (3 μερες τωρα διαβαζω συνεχεια) εχω να πω ότι μάλλον μια τροφή πλουσια σε σιτηρά είναι πιθανο να βαρύνει το ζώο. Αλλά για παραδειγμα ο Λύγκας, στη φαση που ειναι δεν εχει τετοια προβληματα λογικα!

 2. εμενα ο κτηνιατρος μου δινει ξηρα τροφη για στειρωμενες γατες που παιρνω απο το κτηνιατρειο του και δεν μου τρωει τιποτ ‘αλλο το ατιμο γατι(ουτε μαλακες κονσερβες,ουτε σε ξηρα μορφη αλλης μαρκας,ουτε δικες μας τροφες)αφου τη λυπαμαι που 8 χρονια τρωει τα ιδια!!!🙀🙀😻😻😹😹😹

 3. Κυριε Τσίτσο μπορειτε να μας πειτε και για την Acana, Orijen και Applaws που εχουν 70με 80% πρωτεινη αλλά και ολα τα παραπανω!!! Θα ηταν η τεταρτη, πεμπτη και εκτη επιλογη ας πουμε ?

  1. ειρήνη μου, δεν ειμαι ειδικος στο θεμα της τροφης σε καμια περιπτωση. Παντως όλες οι τροφές που τσεκαρα αυτο το τριημερο και ηταν παρα πολλες, επαιζαν με πολυ λιγοτερο πρωτεϊνη.. πες μου την ακριβη μαρκα της καθεμιας να τσεκαρω συστατικα αν θες

 4. Τι γνωμη εχετε για την Mojestik για στειρωμενες γατες κοτοπουλο επισης εχει μαγνησιο 0,8 απλα με συμφερει σε θεμα κοστους διοτι εχω 4γατουλες επισης παλιοτερα επαιρνα της brit και οι δυο εταιρειες ειναι super premium τροφες αλλα θελω να εχω την αποψη σας για τν Mojestic ευχαριστω εκ των προτερων.

  1. χρονη γεια σου. δεν ειμαι πολύ ειδικος στο θέμα της διατροφής, αλλά το 0.08 ειδικα για γάτες νεαρες που κινουνται και παιζουν φανταζομαι οτι δεν θα τους δημιουργησει προβληματα (στο ουροποιητικο κλπ) επισης το λιπος 10% είναι πολυ καλό για στειρωμενες γάτες, και το οτι εχει δημητριακα (ρυζι) και πάλι για μια γάτα δραστήρια δεν είναι διόλου απαγορευτικό αν μάλιστα αναλογιστουμε και τον παράγοντα του κόστους που πολύ λογικά φέρνεις στη συζητηση.

   Πάντως τις πιο ασφαλείς απαντήσεις θα τις βρεις από τον κτηνίατρό σου!

 5. Εγω δινω στον 6 μηνων γατο μου αστειρωτο ακομα Acana ranchlands και τα παει πολυ καλα, μαλλον και μετα την στειρωση θα συνεχισω acana wild prairie

  1. αν και δεν ειμαι σε καμία περίπτωση πραγματικα ειδικος στο θεμα της διατροφης (διαβαζω και ψαχνω ολη την ωρα) η τροφή που μου έδειξες ειναι και αυτη πολύ ακριβή αλλά μοιάζει παρα πολύ καλή. Να πω εδώ, όπως αναφέρω και στο άρθρο, ότι ίσως και μια πιο οικονομική τροφή που περιέχει καποια ποσοτητα δημητριακων ειδικα σε ενα μικρο γατάκι, ίσως να είναι μια χαρα, αν αυτο ειναι κινητικο παιζει αρκετα και ακομη καλυτερα αν βγαινει και εξω (σε μια αυλη ασφαλη)

 6. Τσιτσο εγω παιρνω την matisse για τις γατες μου δεν ξερω αν ειναι καλη .Βεβαια την τριτη 19/1/2021 “εχασα” την Ρανιουλα μου 4 ετων απο οξεια παγκρεατιτιδα και λιγο προβληματιστικα με την τροφη για τον επισης 4 ετων γατο μου που τωρα εμεινε μονος και φοβαμαι να μην παθει μαρασμο .Τι να κανω να συνεχισω την matisse η δεν παιζει ρολο η αλλαγη τροφης..Σ’ευχαριστω…

  1. Ελενη ουφ, κριμα που συνεβησε αυτο με τη Ρανιουλα. Σιγουρα πιο βασιμες απαντησεις θα σου δωσει ο κτηνιατρος σου. Δεν γνωριζω ολες τις πιθανες αιτιες της παγκρεατίτιδας και έτσι δεν γνωρίζω αν κατι στην τροφη του προκαλεσε το προβλημα. Οσο για το γατουλη, ο ερχομος μιας καινουριας γατας στο σπιτι λογικα αρχικα θα τον στρεσαρει πολυ. Ομως αν θες ριξε μια ματια εδω, αν αποφασισεις να φερεις μια καινουρια γατα: https://www.tsitsosthecat.gr/kainouria-gata-sto-spiti/

 7. Εμένα τρώει από τότε που στειρώθηκε την purina pro plan βέβαια τώρα τελευταία τη βαριέται παρόλο που έχω δοκιμάσει με διαφορετικές γεύσεις

  1. νεκταριαα γεια σου! τι ζωη κανει το γατουλι? καθιστικη, ή είναι κεφάτο? βγαινει εξω; παίζει; νομιζω πρεπει να λαβεις υπ οψιν τετοιους παραγοντες για να αποφασισεις την τροφη του!

  2. ή έστω και αυτούς τους παράγοντες, δηλαδη να αξιολογεις τα συστατικα της τροφης σε συνδυασμο με τον τροπο ζωης της γατας σου

 8. Και επειδή κάποιο διάστημα είχε και δυσκοιλιότητα πήρα μία με φυτικές ίνες πανάκριβες βέβαια την calibra…

 9. Καλησπέρα. Έδινα Royal canin gastrointestinal στις γάτες μου γιατί η μία έχει ευαίσθητο στομάχι. Κατόπιν έδινα την κλασική RC όμως πρόσφατα διαβάζοντας για τα οφέλη των grain free τροφών μέσω της κτηνιάτρου μου επέλεξα την Bozita indoor & sterilised. Δείχνουν να μην έχουν πρόβλημα με την τελευταία την οποία χρησιμοποιούμε τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Η γνώμη σας για τις grsin freeττοφες?

  1. Ψάχνομαι Έφη μου, διαβάζω για να το ξεκαθαρισω το πράγμα. Η γκρέιν φρι τροφη δεν εχει σιτηρα και πρεπει να αναπληρωθει η παρουσία της με κάτι άλλο, ίσως με άμυλο από λαχανικα, ή με περισσότερη πρωτεϊνη (η υπερβολική πρωτεϊνη μπορεί να κουράσει το νεφρο ενός ηλικιωμένου ζώου). Προσφάτως κάποιος μου ανάφερε για μια grain free τροφή που προκάλεσε ουρολιθίαση στη γάτα του γιατί είχε πολλά άλατα.

   Νομίζω αυτή που έχεις επιλέξει είναι μια χαρα, με καλη ισορροπία, πολύ καλή αλλά ακριβή (θα ήταν καλό να χε και γλυκοζαμινη/χονδροϊτινη για τις αρθρώσεις).

   Αλλά και μια πιο οικονομική τροφή για στειρωμένες που περιέχει σιτηρά (με μέτρο) μάλλον θα έκανε τη δουλεια της μια χαρα

 10. Καλησπέρα!!οι τροφές που προτείνατε κύριε τσιτσο πιο πάνω σε τι τιμές κυμαίνονται??το γατάκι το δικό μου είναι 6 μηνών ακόμα και του παίρνω χύμα κροκετα..Τι πιστεύετε για αυτό είναι καλή??Φυσικά όταν στειρωθει θα πάρω για στειρωμενο..Αλλά μία με προσιτή τιμή..

  1. Δημητρα μου οχιιι! δεν ειναι καλο να παιρνεις χυμα, ειναι τελειως στην τυχη, σε μια αγορα που παιζονται χρηματα και κερδη – οποτε μια χυμα τροφη θα βαλει φτηνα και ανθυγιεινα υλικα για μεγαλυτερο κερδος. Οι τροφες αυτες ειναι ακριβες! Θα κανω και αρθρο με πιο οικονομικες τροφες. Πάντως για ενα μικρο γατακια μια από αυτες τις τροφές ειναι ο,τι πρεπει γιατι λογικα θα ναι δραστηριο και παιχνιδιαρικο.

   Αν πρεπει να παρεις κατι πιο οικονομικο θα προτεινα μια που να εχει και σιτηρα, αλλα και μπολικη πρωτεϊνη.

 11. O γατούλης μου ειναι 6 μηνών στειρωμένος και από μικρός τρώει Purina Pro Plan. Ποια ειναι η γνώμη σας για την Οptima, που μου πρότειναν,
  λόγω του ότι εχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτείνη?

  1. Υποθετω οτι εννοεις την Optimanova Sterilised. Θα την προτιμουσα απο την πουρινα. Θα σου προτεινα την λιγο πιο ακριβη Carnilove ( https://www.tsitsosthecat.gr/recommends/carnilove/ ) που εχει ακομη παραπανω πρωτεϊνη (39%), δεν εχει καλαμποκι (που ενοχοποιειται για αλλεργιες και δυσανεξιες – αν και υποθετω οτι στην optimanova, αν και δεν αναγραφεται δεν ειναι σε μεγαλη ποσοτητα) και θεωρειται ολιστικη (οσο debateable και αν ειναι αυτος ο ορος). Αν θες κανε μια ερωτηση στον κτηνιατρο σου

 12. ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΓΑΤΑ ΤΗΝ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ “”ΚΟΚΟ”” ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΩΦΩΣΗ ΜΑΣ,, ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ !!! ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ !!! ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ (ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ) ΜΑΣ ΣΚΟΥΝΤΑΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ !!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η “”ΚΟΚΟ”” ΜΑΣ ΑΠΟ ΜΩΡΟ ΕΧΑΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ (ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ) ΠΑΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΙΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ !!! ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ GOURMET GOLD (DELIZIE IN SALSA) ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΡΕΑΤΑΚΙΑ, ΤΟΝΟΥΣ, ΣΕΛΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ MOUS ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ, ΚΟΥΝΕΛΙ κλπ. ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΤΟ MOUS ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΝΩ ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΜΕ ΒΟΥΛΙΜΙΑ ΤΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΜΗ ΔΟΝΤΙΩΝ !!! ΒΕΒΑΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ???

  1. καλως τον. το οτι δεν τρωει τελευταια το κοτοπουλο μους, μπορει να οφειλεται σε διαφορους λογους, οπως οτι το βαρεθηκε, ή ότι καποια φορα ήταν καπως αλλοιωμένη η κονσερβα κοτοπουλο.. Δεν μπορω να ξερω..

   Το ότι κοιμαται πολλές ώρες παλι μπορει να οφειλεται σε πολλους λογους οπως οτι υποφερει απο πληξη!

   1. Βεβαίως εν γένει οι γατες (ενήλικες και νεογέννητα) κοιμουνται ουτως ή άλλως πολλες ωρες (16 ωρες ειναι ενα νορμαλ επιπεδο υπνου)! Αλλα αν ομως μονο ειναι ξαπλα και κοιμαται και πηγαινει μονο για φαγητο και τουαλετα, εκει ειναι πιθανο να υποφερει απο πληξη

 13. Γειά. Η Metabolic – weight management της Hill’s τι λέει για υπέρβαρη γάτα 🐈; Ο κτηνίατρος την πρότεινε, είναι φαρμακευτική λέει. Φυσικά θα προτείνει τροφές που πουλάει και ο ίδιος.

  1. Έχει και υποπροϊόν κοτόπουλου (αντι να ειναι φρεσκο κοτοπουλο η πηγή ζωικής πρωτεϊνη) και καλαμπόκια (η βλακεια ειναι οτι δεν ξέρουμε ποσο καλαμποκι έχει – δεν αναγραφεται στο σάιτ της) και το μαγνήσιο δεν θα ήταν άσχημο να ήταν λίγο πιο χαμηλά. Τα πάντα βέβαια ειναι σχετικά. Αν θες να μπουσταρεις την υγεια της γάτας πάρε μια τροφή με λίγα σιτηρα και φροντισε για την ενυδάτωσή της

   Αν θες παναγιώτη διαβασε και αυτο το άρθρο: https://www.tsitsosthecat.gr/diatrofi-paxisarkia/ ίσως βοηθήσει να καταλάβεις περιπου τη φαση

 14. Για τις Schesir sterilised and light έχεις άποψη; Κάπως καινούργια τροφή, ιταλική νομίζω.
  Ευχαριστούμε πάντως για τις πολυ ωραίες γατο ιστορίες και για τις χρήσιμες συμβουλές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *