Αξιολόγηση 2024 – Οι 5 καλύτερες ξηρές τροφές για στειρωμένες γάτες (grain free)

UPDATED 19.07.2024

Έχοντας σχεδόν καθημερινά ερωτήσεις από εσάς σε σχέση με το ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για στειρωμένες γάτες (ξηρές τροφές) και έχοντας ως ξεκάθαρο δεδομένο ότι μια grain free ξηρά τροφή είναι η καλύτερη περίπτωση ξηράς τροφής (εξηγώ το γιατί παρακάτω) έκανα την έρευνά μου! 

Κριτήρια για τις καλύτερες ξηρές γατοτροφές για στειρωμένες γάτες

Πως έκανα την επιλογή των παραπάνω 3 τροφών; Βασιζόμενος στα παρακάτω 3 κριτήρια:

 • Κατάλληλη σύνθεση: ξεκάθαρη συνθεση, επώνυμη ζωική πρωτεϊνη (πχ κοτόπουλο, μοσχάρι κλπ), μετρημένοι υδατανθρακες χαμηλου γλυκαιμικού δείκτη (λαχανικά, φρούτα, super foods), φρέσκα υλικά και όχι υποπροϊοντα όπως κρεατάλευρα, οχι τεχνητα συντηρητικά!
 • Κατάλληλη χημική ανάλυση: μέτρια-αρκετή πρωτεϊνη (33-40%) χαμηλούς υδατάνθρακες (ιδανικά από 30% και κάτω), χαμηλά λιπαρά (10-20%) χαμηλό μαγνήσιο, χαμηλό φώσφορο και σωστή αναλογία ασβεστίου φωσφόρου (μεγαλύτερο από 1), παρουσία λιπαρών οξέων, φυτικών ινών, βιταμινών, μετρημένες θερμίδες (στα ορια των 3500 3700 θερμίδων ανα κιλό), και μετρημενο μαγνήσιο ασβέστιο και φώσφορο
 • Ανταγωνιστική τιμή

Οι προτάσεις του Τσίτσου

1. Carnilove Cat Grain Free - Lamb & Wild Boar Sterilised

Μια εξαιρετική τροφή για στειρωμένες γάτες βασισμένη σε πρωτεϊνη από αφυδατωμένο (αν επρόκειτο για φρέσκο κρέας η βαθμολογία θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη) αρνί και αγριογούρουνο (περιεκτικότητα πρωτεϊνη: 39%) – και μαλιστα από μυικό ιστό – εχει γινει σχετικη ερώτηση στην εταιρεία για αυτό – χωρίς σιτηρά (προφανώς) και πατάτες, με αντιοξειδωτικά και ικανοποιητική ποσότητα λίπους (17%). Ο υδατάνθρακας παραμένει σε χαμηλά επίπεδα (περίπου στο 25%) και προέρχεται από υλικά χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (όπως κράνμπερι, βατόμουρα, σμέουρα και ταπιόκα αμύλου).Επίσης η ταυρίνη ειναι στα 2500 mg/kg (η μεγαλύτερη συγκεντρωση και απο τα 4 προϊόντα).

Παράλληλα η Carnilove περιέχει πηγές γλυκοζαμίνης (κέλυφος οστρακόδερμου) και χονδροειτίνης (εκχύλισμα χόνδρου) που είναι ευεργετικα για τις αρθρώσεις!  Επίσης την υγεια του ουροποιητικού και των νεφρών μιας στειρωμένης γάτας διαφυλάσσουν τα χαμηλά επίπεδα φωσφορου και η αναλογια ασβεστιου φωσφόρου αλλά και η παρουσία μεθειονίνης!  Επίσης δεν έχει ζάχαρη, γλουτένη, συντηρητικα και γενετικα τροποποιημενα συστατικά !

H τιμή της κινείται περίπου στα 8.9 ευρώ/κιλό και ειναι εξαιρετική για μια τροφή αυτής της ποιότητας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΥΝΘΕΣΗ:
4/5
ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ:
5/5
ΤΙΜΗ:
4.5/5

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε την Carnilove Cat Grain Free

2. Leonardo Adult Grain Free Salmon - NEW ENTRY

Με υπερηφάνια σας παρουσιάζω τη νέα τροφή που μπήκε στο Top 4 μου για τις καλύτερες ξηρές τροφές για γάτες, για το 2023! Η Leonardo Adult Grain Free Salmon έχει πάρα πολλές αρετές που ξεκινούν από το γεγονός ότι έχει ως πρωτο συστατικό φρέσκο κρέας σολωμού κάτι που σημαίνει μπόλικη ζωική πρωτεϊνη υψηλής βιολογικής αξίας (και ελάχιστα επεξεργασμένη)! Ο αμάραντος που ειναι το πρωτο φυτικο του συστατικό έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη όμως το μπιζέλι όχι και εξισορροπεί την κατάσταση! 

Επίσης η τροφή είναι μετρημένη σε  δύσπεπτο υδατάνθρακα (στο 27%) και η ποσότητα πρωτεϊνης ειναι περιορισμένη στο 32% (αυτό στο μυαλό μου είναι αρνητικό γιατί η πρωτεϊνη ειναι το βασικό ενεργειακό νομισμα της γάτας – από την άλλη το ότι βασίζεται σε φρέσκο κρέας ισορροπεί κάπως αυτό το μείον) !. Η αναλογία ασβεστίου φωσφόρου και η ποσότητα φωσφόρου ειναι σωστες, εξασφαλίζοντας την υγεια του ουροποιητικού! Τέλος η ποσότητα της ταυρίνης είναι ελαφρώς χαμηλή σε σχέση με τον ανταγωνισμο (στα 1400 mg/kg). 

Τέλος, η τιμή της, στα 9.4 ευρώ/κιλό, είναι το δίχως άλλο ανταγωνιστική! 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΥΝΘΕΣΗ:
4.5/5
ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ:
4/5
ΤΙΜΗ:
4.5/5

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε την Leonardo Adult Grain Free Salmon

3. Amanova Sterilised Cat Exquisite Chicken Low Grain

Η μοναδική εξαίρεση στην λίστα αυτή, που περιέχει μόνο grain free τροφές για στειρωμένες γάτες είναι τούτη εδώ η τροφή που είναι low grain (έχει ρύζι, που ανήκει στην κατηγορία των grains). Η εξαίρεση έγινε για πολύ καλό λόγο μια και η συγκεκριμένη τροφή είναι σε εξαιρετική τιμή, με χαμηλό υδατάνθρακα και εξαιρετικά υλικά. 

Το πρώτο συστατικό είναι φρέσκο κοτόπουλο (το οποιο έχει υποστεί ένα μαγειρέμα για να χρησιμοποιηθεί στην κροκέτα, έναντι δύο που υφίστανται τα αφυδατωμένα κρέατα), ενώ το μπιζέλι (χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης) , το μήλο, το καρότο, η κινόα (χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης) είναι ευπρόσδεκτα.

Περιέχει μπόλικη πρωτεϊνη (εκ της οποίας αρκετή είναι ζωική, υψηλής βιολογικής αξίας) και μετρημένο υδατάνθρακα, στα 27%. Επίσης η αναλογία Ασβεστίου Φωσφόρου είναι σωστή και η ποσότητα φωσφόρου μετρημένη κάτι που κάνει την Amanova μια αξιοπιστη επιλογή για τη σωστή λειτουργια του ουροποιητικού και την αποφυγή ουρολιθιάσεων (που συμβαινουν συχνα στις στειρωμένες γάτες). 

Τέλος η τιμή της είναι εξαιρετική για την ποιότητα του προϊόντος, στα 7.67 ευρώ/κιλό, όντας η πιο ανταγωνιστική της λίστας μας. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΥΝΘΕΣΗ:
4/5
ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ:
3.5/5
ΤΙΜΗ:
5/5

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε την Amanova Sterilised Cat Exquisite Chicken Low Grain

4. Naturea Grain Free Lands Cat & Kitten

Τελευταία στη λίστα μας, αλλά αναμφίβολα αξιόλογη, μια εξαιρετική grain free τροφή για στειρωμένες γάτες, η Naturea Grain Free Lands Cat & Kitten! Αν παρατηρήσουμε τη σύνθεσή της θα βρούμε ότι αυτό περιέχει εκλεκτά υλικά όπως φρέσκο σολωμό (τα φρέσκα υλικά σε σχέση με τα αφυδατωμένα θα υποστούν ένα μαγειρέμα έναντι δυο μαγειρεμάτων για να φτασουν στην τελικη μορφή που χρησιμοποιείται στην κροκέτα), αφυδατωμένο κοτόπουλο και μόλις το τρίτο υλικό, η γλυκοπατάτα (με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη) είναι φυτικό (κάτι που πολύ το εκτιμούν οι γάτες ώς υποχρεωτικά σαρκοφάγα ζώα). Ευπρόσδεκτες προσθήκες στην σύνθεσή της είναι η ρέγγα, ο λιναρόσπορος, τα κράνμπερι, η τομάτα και τα φύκια! 

Να σημειωθεί ότι τα συστατικά της είναι ικανοποιητικά μια και περίεχει μπόλικη (κυρίως) ζωική πρωτεϊνη (υψηλής βιολογικής αξίας) και μόλις 22% δύσπεπτο υδατάνθρακα που τόσα προβλήματα δημιουργεί (αιώνιες δυσπεψίες, ληθαργικότητα, παχυσαρκία κλπ). Τέλος η αναλογία φωσφορου ασβεστίου, αλλα και η συνολική ποσότητα φωσφόρου είναι ιδανική για την καλη λειτουργία του ουροποιητικού (και άρα κατάλληλη για στειρωμένες γάτες). Το μόνο μείον της τροφής είναι οι αυξημένες θερμίδες (4800 θερμίδες/κιλό), οπότε θα πρέπει να είσαστε φειδωλοί στο πόσα γραμμάρια ταϊζετε τη γάτα σας – και επειδη θα δινεται κατά πάσα πιθανότητα σε γάτες που ζουν μέσα στο σπίτι είναι πιθανό να ευνοεί την παχυσαρκία! Ενα ακόμη δευτερεύον μείον είναι ότι δεν καθορίζεται η ποσότητα της ταυρίνης που περιέχει!

Τέλος η τιμή της, για την οικονομική συσκευασία είναι εξαιρετική τηρουμένων των αναλογιών και της ποιότητάς της, στα 9.90 ευρώ/κιλό. ωστόσο ειναι ανεβασμένη σε σχέση με τις τροφες της τετράδας!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΥΝΘΕΣΗ:
4.5/5
ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ:
4/5
ΤΙΜΗ:
4/5

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε την Naturea Grain Free Lands Cat & Kitten

5. Lucky Lou Light Sterilised Πουλερικά και φρέσκο αρνί

Από την Γερμανία μας έρχεται μια ακόμη αξιολογη grain free ξηρά τροφή που πληροί σε μεγάλο βαθμό τα κριτήρια που εχω στο κεφάλι μου για να θεωρήσω μια ξηρά τροφή πραγματικά καλή!  Η Lucky Lou Light Sterilised εχει μια πολύ δυνατή ετικέτα βασισμένη σε φρέσκο αρνί (εχω διαβάσει ερευνες που εχουν βρει οτι οι τροφές βασισμένες σε φρεσκο κρέας είναι πιο πλούσιες σε ουσιώδη αμινοξέα υψηλής βιολογικής αξίας), αφυδατωμένα πουλερικά, πρασινοχειλο μύδι (ενισχυει τις αρθρώσεις, το τρίχωμα και έχει αντιφλεγμονώδη δράση), ενώ η βασική πηγή υδατάνθρακα είναι η ταπιόκα, που δεν περιέχει γλουτένη (η οποία γλουτένη ενοχοποιείται για τροφικές αλλεργίες/δυσανεξίες). 

Η πρωτεϊνη ειναι σε υψηλό επίπεδο και ο υδατάνθρακας στα όρια που εχω στο νου μου για μια καλή ξηρά τροφή (περιπου 30%) ενώ ιδιαιτερα ευπρόσδεκτη ειναι η παρουσιά μεθειονίνης (οξινίζει τα ούρα και εμποδίζει τη δημιουργία ουρολιθων στρουβίτη) και καρνιτίνης (διευκολύνει το μεταβολισμό) και τέλος ο φώσφορος της είναι μετρημένος, στα 0.85% (κάτι πολύ σημαντικο για την υγεία των νεφρων και του ουροποιητικού)! Η ποσότητα των θερμιδων της ειναι μετρημένη επίσης (3600/κιλό)!

Το σημαντικό μείον της ειναι η τιμή της (13.7 ευρώ/κιλό), αλλά να ειπωθεί ότι στο μέγεθός της (1.7 κιλά) η τιμή της δεν υστερεί ιδιαίτερα από αυτή των υπόλοιπων επιλογών της λίστας (απλώς δεν έχει βγει σε μεγαλύτερη συσκευασία η Lucky Lou για να εχει και πιο οικονομική επιλογή)! Περιμένουμε και την τρίκιλη εκδοχή που ερχεται σε λιγο καιρό, για μια πιο οικονομική επιλογή!

Το πιο ενδιαφέρον για τούτη την φοβερή εταιρεία, που ακούει στο όνομα Lucky Lou είναι ότι εχουν αντιληφθεί το πόσο σημαντικό είναι για μια γάτα να τρέφεται κυρίως με υγρή τροφή και προτρέπει τον γατογονέα να κάνει μικτή σίτιση στη γάτα του βασισμένη κυρίως στην υγρή τροφή και πολύ λιγο στην ξηρά τροφή. Αυτό είναι το κόνσεπτ που υποστηρίζω και εγώ γιατί εκτός όλων των υπολοίπων όφελών του φροντίζει και για την υγεία των δοντιών! 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΥΝΘΕΣΗ:
4/5
ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ:
4/5
ΤΙΜΗ:
3.5/5

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε την Lucky Lou Light Sterilised Πουλερικά και Φρέσκο Αρνί

Τι είναι όμως οι grain free τροφές, γιατί θεωρούνται ποιοτικές και γιατί είναι ακριβές;

Οι grain free τροφες αποτελούν μια έντονη τάση, που θέλει την ξηρά τροφή να μην έχει καθόλου σιτηρά/δημητριακά. Οι τροφές αυτές είναι συνήθως αρκετά ακριβές – για ιδέες περικοπής του κόστους για τη φροντίδα της γάτας σας δείτε αυτό – κάτι αναμενόμενο γιατί είναι (συχνά) πλούσιες σε (ακριβή) ζωική πρωτεϊνη και δεν περίεχουν ως συμπλήρωμα στη σύστασή τους (φτηνά) δημητριακά (και δη το πολύ οικονομικό καλαμπόκι).

Τους όποιους υδατάνθρακες έχουν οι grain free ξηρές τροφές τους παίρνουν από κάποια λαχανικά και φρούτα. Η σύστασή τους ειναι  πιο κοντά στην φυσική δίαιτα της γάτας σε σχέση με της ξηρές τροφές πλούσιες σε δημηριακά και αξιοποιείται/μεταβολίζεται καλύτερα, χωρίς να προκαλεί ιδιαίτερες δυσανεξίες. 

Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι ο υδατάνθρακας δεν μεταβολίζεται ικανοποιητικά στο σώμα της γάτας η οποία τον μεταβολίζει στο μικρού μήκους λεπτό έντερό της (εκεί εκκρίνεται αμυλάση από το πάγκρεας για τον μεταβολισμό του υδατάνθρακα – στον άνθρωπο ο μεταβολισμός του υδατάνθρακα ξεκινάει από το στόμα όπου υπάρχει αμυλάση). Ο ανεπαρκής/κακός μεταβολισμός του υδατάνθρακα  οδηγεί σε δυσπεψίες ενώ το σώμα της ταλαιπωρείται προσπαθώντας να τον πέψει και αυτά κάνουν την γάτα άκεφη, βαριά, με λιγοστή ενέργεια κάτι που εμμέσως οδηγεί σε παχυσαρκίες και προβλήματα διαβήτη. 

Αν μια grain free τροφή είναι πλούσια σε υδατάνθρακα, ουσιαστικά αυτοαναιρεί την αξία της μια και ο υδατάνθρακας μπορεί να μην έρθει από τα σιτηρά αλλά από άλλες πηγές όπως η πατάτα και πατάτα και θα προκαλέσει παρόμοια προβλήματα

Σημείωση:

Η ξηρή τροφή, λόγω της ελάχιστης υγρασίας της (10%) και της μεγάλης ποσότητας δύσπεπτου (για το σώμα της γάτας) υδατάνθρακα δεν ενδείκνυται για αποκλειστική σίτιση της γάτας! Περισσότεροι λόγοι ΕΔΩ. Γι’ αυτό πρέπει να συνδυάζεται με υγρή τροφή! Για να δείτε τις ενδεικτικές προτάσεις του Τσίτσου για τις καλύτερες υγρές τροφές κάντε κλικ στο σύνδεσμο:

Αν τώρα επιθυμείτε να επιλέξετε μια πιο οικονομική αλλά αξιόλογη ξηρά τροφή για στειρωμένες που να περιέχει σιτηρά κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για τις ενδεικτικές προτάσεις του Τσίτσου:

ΥΓ1: Θερμές ευχαριστίες στην Διατροφολόγο Mister Grey Panther

ΥΓ2: Να τονίσω πριν προχωρήσω παρακάτω ότι και γι’ αυτό όπως και για κάθε θέμα που αφορά στην υγεία της γάτα σας είναι απαραίτητο να κινηθειτε πάντα με την καθοδήγηση του κτηνίατρού σας
ΥΓ3: Aν αγοράσετε κάποια από τις προτεινόμενα προϊόντα από κάποιον σύνδεσμο που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Τσίτσου εμμέσως και χωρίς να επιβαρύνεστε εσείς καθόλου ενισχύετε τις 120 Τσίτσογατες στη σίτιση, φροντίδα, αποπαρασιτώσεις και πιθανά ιατρικά προβλήματα που ίσως αντιμετωπίζουν. 

Υ.Γ.4: Να πω και ότι μια και έχουν περάσει πάνω από 30 σκύλοι από τα χέρια μας τα τελευταία 6 χρόνια, αναγκάστηκα σιγά σιγά να ψάχνω και τη διατροφή του σκύλου! Αν θέλετε να εντοπίσετε τις 3 καλύτερές μου ξηρές τροφές για σκύλους διαβάστε αυτό

276 Απαντήσεις

   1. Εδώ και κάποιους μήνες εγώ τους δίνω τη primordial grain free τι τρώνε παλιά τους έδινα λόγω κόστους λόγω οικονομικών την trainer εννοείται για στειρωμένα

    1. Έχεις άποψη για τις παρακάτω τροφές; Josera Help Gastrointestinal Ξηρά Τροφή για Γάτες με Ευαίσθητο Γαστρεντερικό. Happy Cat Vet Diet Intestinal και Bosch Sanabelle Cat Adult Sensitive Poultry Grain Free;

     1. Αυτο που ξερω ειναι οτι η Josera & η Sanabelle στις αλλες εκδοχες της δεν ειναι αρκετα καλες. Η Χαπι κατ αντιθετα ειναι.. Αν θες για μεγαλυτερη ακριβεια στειλε μου αναλυτικα τις ετικετες τους να τις δουμε μαζι!

   2. Καλησπερααα,σε γατουλη 2.5 ετων δινω την primordial grain free για στειρωμενα και την bozita εναλλαξ σαν υγρη τροφη..ωστοσο,με την υγρη ο γατουλης κανει λιγο πιο μαλακα κακα και με ψιλοπροβληματιζει

    1. αρχικα αν θες στειλε μ την ετικετα της primordial . Ξερε επισης οτι η μποζιτα εχει τσιμπημένο φωσφορο (που ενοχοποιειται για προβληματα στο ουροποιητικο – εγω συνεχιζω να την δινω σε ροτέισον με αλλες τροφες με χαμηλοτερο φωσφορο).

     Σε γενικες γραμμες η ποιοτικη υγρη τροφη βοηθαει στο να βελτιωνεται φουλ η ποιοτητα της τουαλετας

  1. Γεια σουυ! Το τοπιο δεν ειναι ξεκαθαρο, διαβαζω πολυ αυτες τις μερες και βλεπω αντιφατικές πληροφορίες – προσθεσα μια σημείωση που ίσως βοηθήσει

   1. Σχετικα με την ambrosia εχεις να πεις κατι; Εχω δυο γατες, εναν στειρωμενο που του εδινα την carnilove ωστοσο τη βαρεθηκε και ξεκινησα ambrosia. Και εναν μικρο που εχει διαταραχες πεπτικες οποτε του δινω ειδικη τροφη.

 1. Πολύ ωραίο άρθρο! Μου πρότειναν τη sanabelle που είναι γερμανική και την ND για στειρωμενα. Τι γνώμη έχεις;
  Επίσης σχετικα με τη wellness core μου είπαν πως επειδή περιέχει πολλη πρωτεΐνη, δε κάνει για τα δικά μας ζώα στην Ελλάδα καθώς δεν καίγεται εύκολα και παχαίνουν τα ζώα. Τις υπόλοιπες δεν τις γνωρίζω…

  1. πολινα μου πες μου τις ακριβεις ονομασιες τους να τσεκαρω. Εγώ από όσα διαβάζω (3 μερες τωρα διαβαζω συνεχεια) εχω να πω ότι μάλλον μια τροφή πλουσια σε σιτηρά είναι πιθανο να βαρύνει το ζώο. Αλλά για παραδειγμα ο Λύγκας, στη φαση που ειναι δεν εχει τετοια προβληματα λογικα!

   1. Μπορείς να μου πεις για τις τροφές τις γερμανικές LEONARDO ? Τις έχεις ψάξει; Είναι καλές ; Δίνω στον γάτο μου , στειρωμένος και τις δέχεται πολύ . Βέβαια είναι 5 κιλά σχεδόν και 2 ετών αλλά είναι έτσι το σκαρί του μάλλον

     1. Αν έπρεπε να προτείνεις μία από τις τρεις ανεξαρτήτου του κόστους, ποια θα ήταν?

     2. σιγουρα δεν θα ήταν μια ξηρη τροφη.. αλλα επειδη καταλαβαινω οτι θες να σου μιλησω για ξηρη.. νομιζω θα προτεινα οντως την καρνιλοβ. νομιζω δεν εχει να ζηλεψει τπτ απο πολυ πιο ακριβες τροφες (συμπεριλαμβανομενης της ακανα που αναφερεται εδω)

    1. Προσωπικά με τη Leonardo έχω αρνητική εμπειρία. Μετά την κατανάλωσή της έπαθε ο γατούλης απόφραξη ουρήθρας. Δε λέω ότι σχετίζεται μόνο με την τροφή, αλλά προσωπικά δε θα τη σύστηνα.

     1. Ελενη ειναι πολυ πιθανο να μην οφειλεται στην συγκεκριμενη ξηρα τροφη, αλλα να οφειλεται στο οτι τρωει βασικα ξηρα τροφη

    2. Εδινα στα ζωα μου για 6χρονια κ ηταν οκ ομως πολυ κοιμοταν. Ο κτηνιατρος μ ειπε η λεοναρντο ειναι βαρια τροφη, λιγα σιτηρα μεν αλλα βαρια συσταση. Αλλαξα πηγα στη νατουρεα κοτοπουλο κ ειδα θεαματικη διαφορα. Πιο αδυνατα ενετγεια μεγαλη κ τριχωμα πιο ελαφρια. Τελεια

  2. Έδειχνα στον δικό μου ND για στειρωμενα και μετέπειτα ND URINARY. Δυστυχώς όμως όπως αποδείχτηκε δεν ήταν η καλύτερη επιλογή. Έχει χειρουργηθει στην ουροδόχο το 2019 και αρχές του μήνα παρουσίασε ξανά πετρες στην ουροδόχο. Από ότι μου είπε η Κτηνίατρος δεν ήταν ότι καλύτερο. Έτσι την αλληξα και του δίνω τώρα της Hills κλινική τροφή. Εύχομαι αυτή να είναι η κατάλληλη και να μην έχουμε ξανά πρόβλημα.

     1. Δεν μπορω να συστησω τιποτα σε οχι υγιη γατα. Ομως αν θελεις μπορεις να συζητησεις με τον κτηνιατρο σου φουλ στροφη σε ποιοτικη υγρη τροφη, με μετρημενο φωσφορο, μηδενικους υδατανθρακες. Ετσι η γατα θα ενυδατωθει σωστα και αυτο νομιζω ειναι το α και το ω για το ουροποιητικο!

      Η ανιμονδα ειναι εξαιρετικη περιπτωση! Και σε καθε 40 γρ τροφη εγω προσθετω και 10 γρ νερο

 2. εμενα ο κτηνιατρος μου δινει ξηρα τροφη για στειρωμενες γατες που παιρνω απο το κτηνιατρειο του και δεν μου τρωει τιποτ ‘αλλο το ατιμο γατι(ουτε μαλακες κονσερβες,ουτε σε ξηρα μορφη αλλης μαρκας,ουτε δικες μας τροφες)αφου τη λυπαμαι που 8 χρονια τρωει τα ιδια!!!🙀🙀😻😻😹😹😹

  1. Καλησπέρα,σας διαβάζω γιατί δεν έχω ιδέα από γάτες και έμπλεξα με ένα γατάκι που τάιζα με σύριγγα και σκόπευα να το δώσω αλλά δεν βρέθηκε κανείς να το υιοθετήσει.Εχω αγχωθει με πολλά άλλα αυτό που με προβληματίζει είναι η υγρή τροφή γιατί δεν έχω τη δυνατοτητα να δίνω τόσα χρήματα.Της παίρνω καλής ποιότητας ξηρά τροφή και όταν τη στείρωσω θα δοκιμάσω την πρώτη από αυτές που προτείνετε.Ειναι 2,5 μηνών,πίνει αρκετό νερό και αναρωτιέμαι αν αργότερα μπορώ να της δίνω μαγειρευτό φαγητό,κοτόζουμο για παράδειγμα.Πρωτη φορά αγχώνομαι τόσο με κατοικίδιο μάλλον επειδή δεν έχω ξαναζησει με γατα.
   Ειλικρινά ευχαριστώ για τη βοήθεια που προσφέρετε μέσα από τη σελίδα σας

   1. Η bozita ειναι εξαιρετικη περιπτωση γιατι ειναι 92% αληθινο κοτοπουλο βρασμενο (δλδ ουσιαστικα σαν να της μαγειρευεις κοτοπουλο καθε μερα)! Η λύση του βρασιματος κοτοπουλου χωρις μπαχαρικα και αλατια ειναι επισης πολυυ καλη – αξιοποιησε και το ζωμο του !

    Μην ανησυχεις και ολα θα πανε τελεια. Ο,τι θες ρωτα, και αν υπαρχουν καλες ιδεες θα τις επικοινωνήσω

 3. Κυριε Τσίτσο μπορειτε να μας πειτε και για την Acana, Orijen και Applaws που εχουν 70με 80% πρωτεινη αλλά και ολα τα παραπανω!!! Θα ηταν η τεταρτη, πεμπτη και εκτη επιλογη ας πουμε ?

  1. ειρήνη μου, δεν ειμαι ειδικος στο θεμα της τροφης σε καμια περιπτωση. Παντως όλες οι τροφές που τσεκαρα αυτο το τριημερο και ηταν παρα πολλες, επαιζαν με πολυ λιγοτερο πρωτεϊνη.. πες μου την ακριβη μαρκα της καθεμιας να τσεκαρω συστατικα αν θες

 4. Τι γνωμη εχετε για την Mojestik για στειρωμενες γατες κοτοπουλο επισης εχει μαγνησιο 0,8 απλα με συμφερει σε θεμα κοστους διοτι εχω 4γατουλες επισης παλιοτερα επαιρνα της brit και οι δυο εταιρειες ειναι super premium τροφες αλλα θελω να εχω την αποψη σας για τν Mojestic ευχαριστω εκ των προτερων.

  1. χρονη γεια σου. δεν ειμαι πολύ ειδικος στο θέμα της διατροφής, αλλά το 0.08 ακούγεται μια χαρά! Σε καθε περιπτωση από ό,τι φαινεται απο την ετικετα που δινει η μοτζεστικ εχει μπολικο δυσπεπτο υδατανθρακα που ευθυνεται για πολλα προβληματα (ληθαργικοτητα παχυσαρκια διαβητη) συν οτι δεν εχει καν κρεας, αλλα πρωτεϊνη κρέατος (πιο επεξεργασμενη και υποβαθμισμενη)!
   Πάντως τις πιο ασφαλείς απαντήσεις θα τις βρεις από τον κτηνίατρό σου!

 5. Εγω δινω στον 6 μηνων γατο μου αστειρωτο ακομα Acana ranchlands και τα παει πολυ καλα, μαλλον και μετα την στειρωση θα συνεχισω acana wild prairie

  1. αν και δεν ειμαι σε καμία περίπτωση πραγματικα ειδικος στο θεμα της διατροφης (διαβαζω και ψαχνω ολη την ωρα) η τροφή που μου έδειξες ειναι και αυτη πολύ ακριβή αλλά μοιάζει παρα πολύ καλή. Να πω εδώ, όπως αναφέρω και στο άρθρο, ότι ίσως και μια πιο οικονομική τροφή που περιέχει καποια ποσοτητα δημητριακων ειδικα σε ενα μικρο γατάκι, ίσως να είναι μια χαρα, αν αυτο ειναι κινητικο παιζει αρκετα και ακομη καλυτερα αν βγαινει και εξω (σε μια αυλη ασφαλη)

 6. Τσιτσο εγω παιρνω την matisse για τις γατες μου δεν ξερω αν ειναι καλη .Βεβαια την τριτη 19/1/2021 “εχασα” την Ρανιουλα μου 4 ετων απο οξεια παγκρεατιτιδα και λιγο προβληματιστικα με την τροφη για τον επισης 4 ετων γατο μου που τωρα εμεινε μονος και φοβαμαι να μην παθει μαρασμο .Τι να κανω να συνεχισω την matisse η δεν παιζει ρολο η αλλαγη τροφης..Σ’ευχαριστω…

  1. Ελενη ουφ, κριμα που συνεβησε αυτο με τη Ρανιουλα. Σιγουρα πιο βασιμες απαντησεις θα σου δωσει ο κτηνιατρος σου. Δεν γνωριζω ολες τις πιθανες αιτιες της παγκρεατίτιδας και έτσι δεν γνωρίζω αν κατι στην τροφη του προκαλεσε το προβλημα. Οσο για το γατουλη, ο ερχομος μιας καινουριας γατας στο σπιτι λογικα αρχικα θα τον στρεσαρει πολυ. Ομως αν θες ριξε μια ματια εδω, αν αποφασισεις να φερεις μια καινουρια γατα: https://www.tsitsosthecat.gr/kainouria-gata-sto-spiti/

   Να πω ακομη μια εμπειρια που δεν ξερω αν λεει τιποτα: Ο σκυλος μου ο Ζαχος επαθε παγκρεατιτιδα και υπεφερε την ωρα που ετρωγε φαγητο (ετρωγε κροκετες της μοτζεστικ μια ζωη).. γυρισα σε barf τροφη (της Voldog) και σταματησε να υποφερει κατα το φαγητο, και μαζι με μια αγωγη με αντιβιωση εγινε περδικι!

  2. Κοψε τη ματιζ. Φτηνιαρικη τροφη και κριμα τα ζωα. Κανει διαρροιες κ βγαχει προβληματα.

 7. Εμένα τρώει από τότε που στειρώθηκε την purina pro plan βέβαια τώρα τελευταία τη βαριέται παρόλο που έχω δοκιμάσει με διαφορετικές γεύσεις

  1. νεκταριαα γεια σου! τι ζωη κανει το γατουλι? καθιστικη, ή είναι κεφάτο? βγαινει εξω; παίζει; νομιζω πρεπει να λαβεις υπ οψιν τετοιους παραγοντες για να αποφασισεις την τροφη του!

  2. ή έστω και αυτούς τους παράγοντες, δηλαδη να αξιολογεις τα συστατικα της τροφης σε συνδυασμο με τον τροπο ζωης της γατας σου

 8. Και επειδή κάποιο διάστημα είχε και δυσκοιλιότητα πήρα μία με φυτικές ίνες πανάκριβες βέβαια την calibra…

 9. Καλησπέρα. Έδινα Royal canin gastrointestinal στις γάτες μου γιατί η μία έχει ευαίσθητο στομάχι. Κατόπιν έδινα την κλασική RC όμως πρόσφατα διαβάζοντας για τα οφέλη των grain free τροφών μέσω της κτηνιάτρου μου επέλεξα την Bozita indoor & sterilised. Δείχνουν να μην έχουν πρόβλημα με την τελευταία την οποία χρησιμοποιούμε τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Η γνώμη σας για τις grsin freeττοφες?

  1. Ψάχνομαι Έφη μου, διαβάζω για να το ξεκαθαρισω το πράγμα. Η γκρέιν φρι τροφη δεν εχει σιτηρα και πρεπει να αναπληρωθει η παρουσία της με κάτι άλλο, ίσως με άμυλο από λαχανικα (τα λαχανικα κατα κορον εχουν χαμηλοτερο γλυκαιμικο δεικτη), ή με περισσότερη πρωτεϊνη! Συνήθως επισης η ετικετα τους ειναι σαφης χωρις αναφορες σε αδιευκρινιστα υποπροϊόντα και βασίζονται σε πραγματικο κρέας, καποιες φορες φρέσκο και όχι πχ σε πρωτεϊνη κοτοπουλου (οσο πιο επεξεργασμενη τοσο πιο φτωχη θρεπτικα ειναι μια τροφ)!

   Αυτή που έχεις επιλέξει ειναι αρκετα καλη, αλλα σε σχέση με την τιμη της υστερεί!

    1. Δεν ειμαι σιγουρος.. εκτος απο τη γλουτενη που συναντα κανεις στο σιταρι και προκαλει καποιες αλλεργιες (ενιοτε, αλλα οχι συχνα, απο οσο γνωριζω) δεν βρισκω καποιον αλλον ιδιαιτερο λογο γιατι να υπερτερη η γλυκοπατατα – το σιταρι εχει και πιο χαμηλο γλυκαιμικο δεικτη

 10. Καλησπέρα!!οι τροφές που προτείνατε κύριε τσιτσο πιο πάνω σε τι τιμές κυμαίνονται??το γατάκι το δικό μου είναι 6 μηνών ακόμα και του παίρνω χύμα κροκετα..Τι πιστεύετε για αυτό είναι καλή??Φυσικά όταν στειρωθει θα πάρω για στειρωμενο..Αλλά μία με προσιτή τιμή..

  1. Δημητρα μου οχιιι! δεν ειναι καλο να παιρνεις χυμα χωρίς να γνωριζεις την ετικετα αυτων των χύμα τροφών γιατί τότε κινείσαι τελειως στην τυχη, σε μια αγορα που παιζονται χρηματα και κερδη!

   Οι τροφες που προτείνω εδώ ειναι ακριβες! Θα κανω και αρθρο με πιο οικονομικες τροφες. Btw τα μικρα γατακια χρειαζονται τροφες πλουσιες σε θερμιδες, πρωτεϊνη και λιπαρα!

   Αν πρεπει να παρεις κατι πιο οικονομικο θα προτεινα μια με ξεκαθαρη ετικετα, και οσο το δυνατον μαζεμενη ποσοτητα υδατάνθρακα (αν γινεται καπου στο 33%)

   1. Χυμα, σημαινει οτι το pet shop αγοραζει 10kg ή 15kg συσκευασια μιας καλης ή πολυ καλης τροφης και παιρνει αδεια απο την εταιρεια να το ανοιξει και να το δωσει με το κιλο. Αυτο σημαινει μεγαλη μειωση στο κοστος του κιλου!!! Πλέον μερικα pet shops ανοιγουν και πουλουν “χυμα”, πολυ καλες τροφες, οπως sanabelle, natural trainer, royal, leonardo, αλλα και φθηνοτερες, οπως elite, reflex, gemon, matisse. Οποτε ας μην αφοριζουμε τις χυμα τροφες.

    1. Δεν υπαρχει κανενας λογος να αφοριζουμε τις χυμα, απλως επεσήμανα ότι πρεπει να γνωριζουμε την ετικετα της τροφής που παίρνουμε χύμα, για να ξέρουμε τι παίρνουμε!
     Ωστοσο δεν ειναι ολες αυτες οι τροφες που ειπες καλες απο αποψη συστασης

 11. O γατούλης μου ειναι 6 μηνών στειρωμένος και από μικρός τρώει Purina Pro Plan. Ποια ειναι η γνώμη σας για την Οptima, που μου πρότειναν,
  λόγω του ότι εχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτείνη?

  1. Υποθετω οτι εννοεις την Optimanova Sterilised. Θα την προτιμουσα απο την πουρινα. Θα σου προτεινα την λιγο πιο ακριβη Carnilove ( https://www.tsitsosthecat.gr/recommends/carnilove/ ) που εχει ακομη παραπανω πρωτεϊνη (39%), δεν εχει καλαμποκι (που ενοχοποιειται για αλλεργιες και δυσανεξιες – αν και υποθετω οτι στην optimanova, αν και δεν αναγραφεται δεν ειναι σε μεγαλη ποσοτητα) και θεωρειται ολιστικη (οσο debateable και αν ειναι αυτος ο ορος). Αν θες κανε μια ερωτηση στον κτηνιατρο σου

 12. ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΓΑΤΑ ΤΗΝ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ “”ΚΟΚΟ”” ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΩΦΩΣΗ ΜΑΣ,, ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ !!! ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ !!! ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ (ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ) ΜΑΣ ΣΚΟΥΝΤΑΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ !!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η “”ΚΟΚΟ”” ΜΑΣ ΑΠΟ ΜΩΡΟ ΕΧΑΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ (ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ) ΠΑΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΙΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ !!! ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ GOURMET GOLD (DELIZIE IN SALSA) ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΡΕΑΤΑΚΙΑ, ΤΟΝΟΥΣ, ΣΕΛΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ MOUS ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ, ΚΟΥΝΕΛΙ κλπ. ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΤΟ MOUS ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΝΩ ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΜΕ ΒΟΥΛΙΜΙΑ ΤΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΜΗ ΔΟΝΤΙΩΝ !!! ΒΕΒΑΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ???

  1. καλως τον. το οτι δεν τρωει τελευταια το κοτοπουλο μους, μπορει να οφειλεται σε διαφορους λογους, οπως οτι το βαρεθηκε, ή ότι καποια φορα ήταν καπως αλλοιωμένη η κονσερβα κοτοπουλο.. Δεν μπορω να ξερω..

   Το ότι κοιμαται πολλές ώρες παλι μπορει να οφειλεται σε αρκετους παράγοντες. όπως στην ελλειψη ερεθισματων

   1. Βεβαίως εν γένει οι γατες (ενήλικες και νεογέννητα) κοιμουνται ουτως ή άλλως πολλες ωρες (16 ωρες ειναι ενα νορμαλ επιπεδο υπνου)! Αλλα αν ομως μονο ειναι ξαπλα και κοιμαται και πηγαινει μονο για φαγητο και τουαλετα, εκει ειναι πιθανο να υποφερει απο πληξη

 13. Γειά. Η Metabolic – weight management της Hill’s τι λέει για υπέρβαρη γάτα 🐈; Ο κτηνίατρος την πρότεινε, είναι φαρμακευτική λέει. Φυσικά θα προτείνει τροφές που πουλάει και ο ίδιος.

  1. Έχει και υποπροϊόν κοτόπουλου (αντι να ειναι φρεσκο κοτοπουλο η πηγή ζωικής πρωτεϊνη) και καλαμπόκια (η βλακεια ειναι οτι δεν ξέρουμε ποσο καλαμποκι έχει – δεν αναγραφεται στο σάιτ της) και το μαγνήσιο δεν θα ήταν άσχημο να ήταν λίγο πιο χαμηλά. Τα πάντα βέβαια ειναι σχετικά. Αν θες να μπουσταρεις την υγεια της γάτας πάρε μια τροφή με λίγα σιτηρα και φροντισε για την ενυδάτωσή της

   Αν θες παναγιώτη διαβασε και αυτο το άρθρο: https://www.tsitsosthecat.gr/diatrofi-paxisarkia/ ίσως βοηθήσει να καταλάβεις περιπου τη φαση

 14. Για τις Schesir sterilised and light έχεις άποψη; Κάπως καινούργια τροφή, ιταλική νομίζω.
  Ευχαριστούμε πάντως για τις πολυ ωραίες γατο ιστορίες και για τις χρήσιμες συμβουλές.

 15. Γειά σας. Εγώ δίνω στις γάτες μου την Josera Naturelle sterilized.
  Έχω ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι στειρωμένα και τα 2.
  Θα με ενδιέφερε να μου πείτε τη γνώμη σας γιατί έχω άγχος, με το αγοράκι πιο πολύ, μην πάθει τίποτα με το ουροποιητικό του.
  Ευχαριστώ!

 16. Acana ειδικά η νέα της σειρά βραβεύτηκε ως η καλύτερη του 2020. Την προτείνω ανεπιφύλακτα.

 17. Καλησπέρα σας!!! Έχω και εγώ έναν μικρούλη που κα8ε μέρα τον ταΐζω πατέ και ξηρά μαζί για να μην αποκτήσει πρόβλημα στο ουροποιητικό του.. σταδιακά βέβαια όταν θα πάει 1 χρόνου σκέφτομαι να του δίνω μόνο ξηρά τροφή. Τσιτσο έχεις καμιά γνώμη για την Wellowy ? Ο αδερφός μου την δίνει στα δικά του αρκετά χρόνια και πήρα σήμερα να την δοκιμάσουμε . Ξέχασα να αναφέρω οτι μέχρι τώρα του έδινα μετά από πολύ έρευνα την Acana Pacifica από ξηρά , και από υγρή την miogato. Η Acana είναι μια από της πιο τοπ τροφές αλλα είναι υπερβολικά ακριβή.

  1. Καλως τον! Αν επιτρεπεται να το ρωτησω γιατι σταδιακα να το πας το πραγμα στην ξηρα; Για οποιαδηποτε τροφη θες Δημητρη μου αν θες κανε ενα κοπο να μου στειλεις χημικη αναλυση και συσταση!

  1. αν θες δωσε μου τη συσταση τους – προκαταβολικα σου λεω οτι αν δεν αναγραφεται η ακριβης προελευση των ζωικων συστατικων – αν αναφερονται οστεαλευρα, κρεαταλευρα, υποπροϊόντα κρεατος, γευμα κρέατος κλπ κλπ- δεν ειναι καλοο

   1. Πήρα μια τροφή από την Happy Cat. Ορίστε τα στοιχεία. Είναι καλή;

    Χαρακτηριστικά
    Πλήρης τροφή με πουλερικά και σολομό, κατάλληλη για όλες τις ενήλικες στειρωμένες γάτες.

    – Με μικρή περιεκτικότητα σε λίπος, σε ποσοστό 10.5% και 37% εύπεπτη πρωτεΐνη

    – Η ισορροπημένη περιεκτικότητάς της σε πολύτιμα μέταλλα εξασφαλίζει μακροπρόθεσμα το βέλτιστο pH των ούρων

    – Τα υλικά της είναι υψηλής ποιότητας και περιέχουν ποικιλία θρεπτικών συστατικών ενώ είναι εντελώς απαλλαγμένα από τεχνητά χρώματα, αρώματα και συντηρητικά, γενετικά τροποποιημένα συστατικά, σόγια και γλουτένη αραβοσίτου

    – Περιέχει όλα τα σημαντικά συστατικά που η χρειάζεται η γάτα για τον έλεγχο των τριχόμπαλων, τον έλεγχο του pH για το ουροποιητικό σύστημα, και τη φροντίδα των δοντιών του αγαπημένου σας κατοικίδιου

    – Περιέχει Ωμέγα-3 και Ωμέγα 6 λιπαρά οξέα που φροντίζουν το δέρμα ενώ το υψηλό ποσοστό ζωικής πρωτεΐνης, τα μύδια Νέας Ζηλανδίας και ο λιναρόσπορος βοηθούν στην υποστήριξη των αρθρώσεων και του ανοσοποιητικού συστήματος

    Συστατικά
    Πρωτεΐνη πουλερικών** 18%, άλευρο κρέατος, άλευρο σολωμού 11%, αλεύρι ρυζιού, αλεύρι αραβοσίτου, αραβόσιτος, λιγνοκυτταρίνη, νιφάδες πατάτας, πολτός τεύτλων*(αποσακχαροποιημένος), λίπος πουλερικών, βόειο κρέας, αιμοσφαιρίνη* χλωριούχο κάλιο, ζυμομύκητες*, χλωριούχο νάτριο, αποξηραμένα ολόκληρα αυγά, φύκια 0,2%, λιναρόσπορο 0,2%, μίγμα βοτάνων 0,19%, yucca schidigera* 0,1%, εκχύλισμα ρίζας κιχωρίου 0,05%, κρέας μυδιών*, εκχύλισμα ζύμης. *) αποξηραμένα **) μερικώς υδρολυμένο.

    Μεταβολιζόμενη ενέργεια / ΜΕ: 1460 KJ / 100g 3490 Kcal / kg

    Αναλυτικά συστατικά
    Ακατέργαστες πρωτεΐνες 37,0%, ακατέργαστο λίπος 10,5%,ακατέργαστη ίνα 5,5%, ακατέργαστη τέφρα 7,5%, ασβέστιο 1,25%, φωσφόρο 0,8%, κάλιο 0,65%, νάτριο 0,45%, μαγνήσιο 0,09%, ωμέγα 6 λιπαρά οξέα 1,6%, λιπαρά ωμέγα 3 οξέα 0,2%

    Πρόσθετα
    Βιταμίνη Α (3a672a) 18000 IE, βιταμίνη D3 (3a671) 1800 IE, βιταμίνη Ε (οξικό άλας όλων των rac-alpha-tocopheryl 3a700) 100 mg βιταμίνη B1 (μονονατριούχος θειαμίνη 3a821) ) 6 mg, παντοθενικού οξέος

    (παντοθενικό ασβέστιο D 3a841) 12 mg, νιασίνης (3a314) 45 mg, βιταμίνης Β6 (υδροχλωρικής πυριδοξίνης 3a831) 4mg, φολικού οξέος (3a316) 3 mg, βιοτίνης mcg, βιταμίνη Β12 75mcg, χλωριούχο χολίνη (3a890) 75 mg, αντιοξειδωτικό, πλούσια σε τοκοφερόλη εκχυλίσμ. φυτικών ελαίων 1b306 (i).

    Ιχνοστοιχεία / kg: Σίδηρος (E1, θειϊκός σίδηρος, ένυδρος (ΙΙ)) 120 mg, χαλκός (E4, θειϊκός χαλκός, πενταϋδρίτης (II)) 12mg, ψευδάργυρος (οξείδιο του ψευδαργύρου3b603 120 mg, ένυδρο χηλικό σύμπλοκο ψευδαργύρου αμινοξέων 3b606 30 mg) 150mg, μαγγάνιο (E5, οξείδιο του μαγγανίου (II)) 30 mg, ιώδιο (ιωδικό ασβέστιο, άνυδρο 3b202) 2,5 mg, σελήνιο (E8, σεληνιώδες νάτριο) 0,2 mg.

    Αμινοξέα / κιλό: DL-μεθειονίνη (3c301) 4700mg, ταυρίνη (3a370) 1000 mg

    1. καθολου καλη τροφη τζένη μ, δεν λεει ουσιαστικα τπτ για την προελευση των συστατικων, και αυτο το κανει επειδη αυτα τα συστατικα είναι υποβαθμισμένης ποιοτητας. Αν πχ ειχε φρεσκο αληθινο κοτόπουλο θα το έλεγε. οταν βαζει ομως άλευρο κρέατος, άλευρο σολωμου κλπ, χρησιμοποιεί ό,τι απομειναρια υπαρχουν

     1. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα ψάξω εδώ να βρω καμιά που προτείνεις και αν όχι τότε θα παραγγείλω online. 😻

    2. οχιι δεν ειναι καλη.. μια τροφη με πρωτο συστατικο πρωτεϊνη πουλερικων και δευτερο άλευρο κρεατος δεν ειναι σωστο. Ψαξε νωπο κρεας ή έστω αφυδατωμενο. Οχι υποπροϊόντα, όχι αλευρα

 18. Willowy Gold Cat Super Premium

  Σύνθεση:

  Κρέας και υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης (κοτόπουλο τουλάχιστον 25%), δημητριακά (ακατέργαστο ρύζι τουλάχιστον 15%), ψάρι και υποπροϊόντα ψαριού (σολομός και τόνος τουλάχιστον 12%), εκχυλίσματα φυτικών πρωτεϊνών (πρωτεϊνη πατάτας), έλαια και λίπη, ζύμες, υποπροϊόντα φυτικής προέλευσης (εκχύλισμα βύνης), μεταλλικά ιχνοστοιχεία. Φυσικά αντιοξειδωτικά, βιοφλαβονοειδή, προβιοτικά, ολιγοσακχαρίτες μανόζης, ολιγοσακχαρίτες φρουκτόζης, ταυρίνη, ταπιόκα.

  Αναλυτικά συστατικά:

  Ακατέργαστη πρωτεΐνη: 32%,

  Ακατέργαστα έλαια και λίπη:21%

  Ακατέργαστες ίνες: 3%

  Ανόργανες ύλες: 7%

  Υγρασία: 10%

  Ασβέστιο 1,2%

  Φώσφορος: 1,1%

  Γλυκοζαμίνη: 1100 (mg/kg)

  Χονδροϊτίνη: 720 (mg/kg)

  Ωμέγα 6: 2,4%

  Ωμέγα 3: 1,1%

  Πρόσθετα:

  Βιταμίνες, προβιταμίνες και ουσίες χημικά καθορισμένες για ανάλογο αποτέλεσμα (ανα kg):

  Βιταμίνη Α (Ε672): 22500 U.I.

  Βιταμίνη D-3 (Ε671): 2000 U.I.

  Βιταμίνη E (α-τοκοφερόλη): 120mg.

  Αμινοξέα, τα άλατα και τα ανάλογα τους:

  Ταυρίνη 600mg/kg

  L-λυσίνη 250mg

  DL-μεθειονίνη 200mg

  Ιχνοστοιχεία ή ενώσεις ιχνοστοιχείων:

  Ε1 Σίδηρος: 280mg/kg

  E2 Ιώδιο: 0,4mg/kg

  E4 Χαλκός : 15mg/kg

  Ε5 Μαγγάνιο: 4mg/kg

  Ε6 Ψευδάργυρος 270mg/kg

  Ε8 Σελήνιο: 0,4mg/kg

  Όσο για τα εμβόλια ήθελα να σε ρωτήσω!! Ο μικρός είναι 6 μηνών και είναι αποκλειστικά μέσα στο σπίτι και δεν έρχεται σε επαφή με άλλα Γατονια.. Κρίνεις ότι πρέπει να του κάνω κάποιο εμβόλιο και αν είναι ναι πιο από όλα? Την στείρωση σκέφτομαι να του την κάνω όταν θα είναι 10-12 μηνών.
  Σε ευχαριστώ για τον Χρόνο σου.

  1. το οτι η τροφη αυτη εχει υποπροϊόντα την κανει αμεσως καπως υποπτη γιατι δεν ξερεις την αληθινη προελευση, πχ μπορει να ναι αλεσμενα οστα ή δεν ξερω τι. Εχει λιγο υδατανθρακα που ειναι καλο αλλα δεν μου φαινεται καλο που δεν γνωριζεις την ακριβη προελευση των βασικων συστατικων της. Το 1.1% φωσφορος ειναι επισης τσιμπημενος για ξηρα τροφη (ο φωσφορος ενοχοποιειται για προβληματα στο ουροποιητικο)

   Όσο για τα εμβόλια, νομιζω πρεπει να μιλησεις με τον κτηνίατρό σου, αλλα να μην παρεις μια απαντηση που δεν καταλαβαινεις – να σου εξηγησει τι πρεπει να κανετε και γιατι και αν σε καλυψει η απαντηση του να το κανεις

 19. Καλημέρα και από εμάς!!! Είμαι γατομάνα 3 γατιών! Ο Αστέρης μου, ο μεγαλύτερος όλων, θα γίνει 16 ετών σε λίγες μέρες. Τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται με πολλούς έμετους! Οι ετήσιες εξετάσεις του είναι καλές. Τρώει λαίμαργα και έχει χάσει αρκετό βάρος πια. Μετά απο πολλές δοκιμές έχω καταλήξει να πιστεύω οτι λόγω ηλικίας, το στομαχάκι του δεν σηκώνει και πολλά κι μάλλον θέλει ήπια τροφή για ηλικίωμένα γατιά. Με την λήψη κλινικής τροφής για γαστρεντερικές παθήσεις σε περίπου 2 εβδομάδες, πάντα συνέρχεται, αλλά μετά απο λίγο καιρό τρώγοντας την κοινή ξηρά που δίνω κι στις άλλες δύο γατοκόρες πάντα ξανα ξεκινά τους εμέτους. Ακόμα δεν έχουμε βρει ξηρά τροφή και όχι κλινική που μας ταιριάζει απόλυτα. Του έχω παραγγείλλει για πρώτη φορά την ARDEN CAT ADULT SENSITIVE grain free ξηρά, μετά απο πολυ ψαξιμο για να δω πως θα τα πάει κι με αυτήν. Θέλω τα φώτα σου αν έχεις ανάλογη εμπειρία.

  1. καλως την! δεν ειχα ποτε αναλογη εμπειρια (δεν ειχα ποτε γατα 16 χρονων) ΟΜΩΣ εχω να σου πω κατι πολυυυ σημαντικο! Η ξηρα τροφη εχει στην καλυτερη περιπτωση 22% υδατανθρακα (σε καλές γκρέιν φρι τροφες) και στη χειροτερη 55%. Ο υδατανθρακας δεν μπορει να πεπτει καλα απο το πεπτικο της γατας (λογω κατασκευης). Επίσης γενικως η ξηρα τροφη ειναι μια πολυ επεξεργασμένη τροφη, πολύ “αφυσικη” και θα μπορουσαν να σχετίζονται οι εμετοι με αυτο. Αν θες μπορεις να δοκιμασεις πιο φυσικες επιλογες (ποιοτικες υγρες τροφες βασισμένες πχ σε ατμισμενο κοτοπουλο όπως αυτή https://www.tsitsosthecat.gr/recommends/animonda ) και barf όπως αυτή της voldog που χρησιμοποιούμε εδώ και 10 μήνες για τις γατες της αυλης!

 20. Καλησπέρα! Σκέφτομαι να αγοράσω υγρή και ξηρή τροφή για τα 2 μου γατουλια και έχω βάλει στο μάτι την μποζιτα, το μικρό μου γατάκι κοντά 3ων μηνών τρώει τα πάντα από κροκέτε μέχρι μοσχάρι ολόκληρο σε 5 λεπτά 🤣 η μεγάλη μου 9 μηνών είναι λίγο πιο δύσκολη με την τροφή αλλά αργά η γρήγορα πεινάει και την αποδέχεται, και τα 2 λατρεύουν το πατε φυσικά, σκέφτομαι την μποζιτα που είναι για στειρωμένα και είναι και δραστήρια (γιατί όλη μέρα κάθε μέρα τρέχουν) για την μεγάλη, και την κιτεν για τον μικρό και στο 8μηνο θανάτου βάζω από της μεγάλης, τέλος σκέφτομαι να τους πάρω και την υγρή οποία ναναι της μποζιτα και να τους βάζω από 50-100 γραμμάρια την μέρα στο καθένα για να μην τους δίνω μόνο ξηρή. Εσύ τι λες; Ευχαριστώ!!

  1. Η μποζιτα ειναι πολυ καλη – το μονο σοβαρο μειον ειναι ο τσιμπημενος φωσφορος της οποτε εγω θα την προτεινα σε rotation με μια αλλη καλη υγρη όπως η granatapet που εχει πολυ χαμηλο φωσφορο (ο φωσφορος ενοχοποιειται για προβληματα στο ουροποιητικο! βρες την γκραναταπετ εδω https://www.tsitsosthecat.gr/recommends/granatapet-igri/… οσον αφορα τις ξηρες υπαρχουν και καλυτερες οπως η καρνιλοβ! Προτεινω παντα σε συνεννοηση με τον κτηνιατρο σου να σκεφτεις να μοιρασεις τις θερμιδες σε υγρη και ξηρα τροφη και μετα να στραφεις στην υγρη ακομη παραπανω

   αν πχ η γατα σου ετρωγε μονο ξηρα 80 γρ τωρα δινε της 40 γρ ξηρα και 160 γρ υγρη!

 21. Καλησπέρα,

  Ποια είναι η καλύτερη ξηρά τροφή urinary; Ψάχνω για το γάτο μου.

  Ευχαριστώ.

  1. Ηλιανα μου δισταζω να πω οτιδηποτε για παθολογικες καταστασεις ομως εχω ακουσει και πολλες περιπτωσεις που μια γατα με προβληματα στο ουροποιητικο παρολο που παιρνει urinary συνεχιζει να αντιμετωπιζειι προβληματα (συνεχεις αποφραξεις ουρηθρας). Οπότε εγώ θα πρότεινα ειδικα αν εχει θεματα η γατα με το ουροποιητικο της να το ριξετε σε μπολικη υγρη τροφη, για την καλυτερη ενυδατωση της (παντα σε συνεννοηση με τον κτηνιατρο σας

 22. Το 3% άμυλο ταπιοκας στην Carnilove Cat Grain Free – Lamb & Wild Boar Sterilised μηπως θεωρείται ίδιας σημασίας όπως αν είχε πχ πατάτα ή δημητριακά; Ή είναι πολύ μικρό το ποσοστό για να πούμε κάτι τέτοιο;

  1. ειναι πολυ μικρη ποσοτητα μωρε. και γενικως η γατα δυσκολευεται να μεταβολισει καλα μεγαλες ποσοτητες (οι συμβατικες τροφες εχουν 30-40% υδατανθρακα)

 23. Διάβασα την άποψη σας για τις τρεις καλύτερες ξηρές τροφές γάτας ,και έχετε πρώτη πρώτη επιλογή την canagan country η οποία περιέχει τεράστιες ποσότητες από φώσφορο 1,20% και ασβέστιο 2,20.% νομίζω πως είναι λάθος ,πάντως επειδή τα ψάχνω πολύ εμείς τρώμε core

  1. Γεια σου χρυσανθη. Πολλες τροφες κινουνται σε αυτα τα επιπεδα (παντως την καναγκαν την εχω αφαιρεσει πλεον απο τη λιστα μου). Στη φυση τα πραγματα ομως δεν λειτουργουν ετσι – με ποσοστα φωσφορου και ασβεστιου -. Στη φυση η γατα τρωει τα θηραματα της. Όλες οι ξηρες τροφες απέχουν παρα πολυ απο την φυσικη διατροφη της γατας οχι κατά βάση λογω αποκλισης των ποσοστων ασβεστιου και φωσφορου αλλα λογω της ελαχιστης υγρασίας τους.

   Τι θελω να πω; Πολυ πριν σε απασχολησει το ακριβες ποσοστο φωσφορου και ασβεστιου δωσε στη γατα μπολικη ποιοτικη υγρη τροφη να ενυδατωθει σωστα, να ρθει το σωμα της σε ισορροπια!

 24. Γεια εχω εναν γατο ενος χρονων συνεχεια βαριεται πολυ ομως το φαγητο του δινω κρακερακια της Carnilove για στειρωμενες γατες και κονσερβες της Carnilove και Schesir κονσερβες μαγειρεμενες στο νερο πχ.κοτοπουλο μαγειρεμενο σε νερο ,σολωμο κτλπ. δεν του αρεσει το ψαρι ειναι κρεατοφαγος γατος και Hills για στειρωμενες γατες ξηρα τροφη καθε μερα βαριεται ομως το φαγητο πολυ και δεν τρώει ,η κονσερβα που περισσεύει γιατι παντοτε περισσεύει και δεν την τρώει την βαζω στο ψυγειο και εαν δεν την φαει και δευτερη φορα την πεταω .Το προβλημα μου ειναι οτι δεν ξερω τι να του δώσω καθε ημερα διοτι καθε ημερα βαριεται πολυ το φαγητο κονσερβες και κρακερακια και του το αλλαζω κιολας δεν τον ταιζω καθε ημερα τα ιδια φαγητα σε κονσερβα και κρακερακια.Τι να κανω;

  1. Δεν ξερω αθηνα μου! Παντα ετσι ηταν? Δεν ειχε ορεξη για φαγητο? Είναι αραγε απο φυσικου του? Στην υγεια του ειναι μια χαρα?

 25. Έχω προσέξει ότι η γάτα μου, ηλικίας 16+ ετών κατουράει όπου βρίσκεται κάποιες φορές. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως γνωρίζετε να μου πείτε;

  1. Μπορει να ειναι ανησυχητικο για την υγεια του ουροποιητικου της αλλα δεν ειμαι αρμοδιος να σου πω (ο κτηνιατρος σου ειναι). Τρωει μονο ξηρα?

 26. Η Brekkies δεν είναι πολύ καλή τροφή ε; Γνωρίζετε αν δημιουργεί προβλήματα στο μέλλον.; Ευχαριστώ.

  1. δεν ειναι καθολου καλη Διονυσια μου απο αποψη συστασης. Πρωτο συστατικο δημητριακα. Η γάτα ειναι σαρκοφαγο και δεν ειναι μονο αυτο.. το πεπτικο της ειναι ετσι φτιαγμενο που δεν χωνευει καθολου ευκολα τον υδατανθρακα.. με αποτελεσμα να παιδευεται με αιωνιες δυσπεψιες

 27. Καλησπέρα σας,
  Ανακάλυψα πρόσφατα την Brit Care, grain free, sterilized και την κλινική για παχυσαρκία. Είναι της ίδιας εταιρείας που βγάζει την Carnilove. Σας παραθέτω το link για να δείτε ανάλυση σύστασης:
  https://www.brit-petfood.gr/category/1435/trofes.html?xfval_30=%CE%E7%F1%DE%20%F4%F1%EF%F6%DE&filter2_id=2&manufacturers_id=33&xfval_42=Brit%20Care.
  Για την κατηγορία της, οι τιμές κυμαίνονται, θεωρώ, σε λογικά επίπεδα – 18-20 ευρώ τα δίκιλα, 49,90 αγόρασα το 7κιλο.
  Στα μείον ότι δεν τη βρίσκεις διαθέσιμη online, τουλάχιστον σε πολλά καταστήματα, στο τοπικό μου κατάστημα π.χ. μόνο κατόπιν παραγγελίας.
  Περί ορέξεως ουδείς λόγος, την τσακίζουν κυριολεκτικά (γεύσεις πάπια, κουνέλι, σολομός και γαλοπούλα), αλλά πάλι δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει ότι είναι πεντανόστιμη ή ότι δεν χορταίνουν.
  Γνώμες για τη συγκεκριμένη τροφή;
  Με προβληματίζει επίσης ότι τα δικά μου ούτε να μυρίσουν υγρή τροφή – έχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία σε αυτό – ούτε βραστό κοτοπουλάκι ούτε ND ορτύκι – πάπια. Πάρτυ κάνουν τα αδέσποτα κάθε φορά που παραλαμβάνω κονσέρβες, σε σημείο που έχω απηυδήσει, απλά λέω να εγκαταλείψω τις απόπειρες.
  Συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο, ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα σας, εξαιρετική!

  1. Ειναι φοβερη η μπριτ (οπως και η καρνιλοβ, αυτη η εταιρεια κανει θαυματα -και να ειναι προβλημα αυτο με το ονλάιν)

   Αυτο θα σου ελεγα, να ψαξεις υγρες τροφες (ποιοτικες) που να τις καλυψουν τις γατες σου και να προσπαθησεις να κανεις πολυ ομαλη και σταδιακη μεταβαση. Οσο καλη και να ειναι μια ξηρα τροφη δεν μπορει να δωσει στη γατα αυτο που χρειαζεται που ειναι πανω απο ολα η σωστη ενυδατωση

 28. Καλησπέρα κα συγχαρητήρια για το έργο σας για τα ζώα και τις συμβουλές σας για τους κηδεμόνες-φροντιστές τους.

  Έχω μία ένσταση για την ξηρά τροφή γάτας Carnilove. Στην προσπάθειά μου να βρω καλή grain free τροφή για όλες μου τις γάτες , αγόρασα και την Carnilove.. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η Carnilove είναι πολύ σκληρή ξηρά τροφή, ακατάλληλη θεωρώ για τα δόντια της γάτας. Την δοκίμασαν όλα τα γατιά μου, αρσενικά, θηλυκά, νεότερα, ηλικιωμένα κτλ.. και κανένα τους δεν μπορούσε να την μασήσει εύκολα όπως τις άλλες αλλά βασανίζονταν στην μάσηση με αποτέλεσμα να κουράζονται και να σταματούν σχεδόν αμέσως και με κίνδυνο να σπάσουν τα δόντια τους.

  Δεν είναι τυχαίο ότι αναγράφεται από την εταιρεία στις σημειώσεις ότι καλό θα ήταν η τροφή να δίνεται με ζωμό κοινώς μουλιασμένη, που προφανώς δείχνει ότι γνωρίζουν για την σκληρότητα της τροφής.

  Σαν πρόταση για καλής ποιότητας και καλή τιμή (τα 7,5 ή 15kg) ξηρά τροφή πλούσια σε πρωτε’ί’νη, φρούτα και λαχανικά, με λίγα σιτηρά ή χωρίς σιτηρά μπορείτε να προσθέσετε και την Leonardo.

  Καλή συνέχεια και ευχαριστώ για την ανάγνωση του σχολίου.

  1. Αλέξανδρε μου, η εταιρεια κατα πασα πιθανοτητα προτεινει να τη μουλιασουμε για να ενυδατωθει καλυτερα η γατα. Εμας οι γατες τρελαθηκαν με την καρνιλοβ, αλλα το πιο σημαντικο που μπορει να ειπωθει σε σχεση με το σχόλιό σου είναι ότι οι γάτες δεν μασανε την τροφή τους παρα μονο για “διασκεδαση”. Κατά βάση την καταπίνουν, οποτε η σκληροτητα δεν τις προβληματιζει (κατά βάση – ισως υπαρχουν εξαιρεσεις)

 29. Εμένα η γάτα μου δυστυχώς δεν τρώει σκέτες τις grain free τροφές. Της έχω πάρει κορυφαίες όπως acana, orijen, applaws, hills της τρώει για δύο μέρες και μετά σκάβει το πιατάκι της. Η τροφή που λατρεύει είναι η Purina Proplan και αναγκαστικά της βαζω λίγο μαζί με την grain free ώστε να ξεγελιέται και να τρώει

  1. Πιο παλιά θα έλεγα δεν ειναι καλη η συσταση της πουρινα σε σχέση παντα με την τιμή της. Σε αυτή την τιμη οριακα βρίσκεις μια καλη γκρέιν φρι τροφη με αισθητα λιγοτερο υδατανθρακα και φρούτα/λαχανικα. Ομως η ανοδος των τιμων σε συνδυασμο οτι στην πουρινα δεν ειδα τοσο μεγαλη ανοδο την κανει πλεον πιο ανταγωνιστικη! Εγω θελω να σε ρωτησω αν του δινεις και μπολικη υγρη τροφη!

 30. Καλησπέρα! Έχω 2 γάτους και οι 2 στειρωμενοι. Ο μεγάλος (3 χρόνων) έπαθε πριν μερικούς μήνες (μετά την μετακόμιση) ουρολοιμωξη με αποτέλεσμα να του δίνω την royal Canin urinary και μάλιστα την moderate γιατί ο τζιντζερακος μου τα έχει τα κιλακια του, όντας ρεχλας όλη την μέρα. Ο μικρός (2 χρόνων) ευτυχώς δεν εμφάνισε τίποτα και παραμένει δραστήριος, σε βαθμό που μας τρελαίνει κ τους 2.
  Ο στόχος είναι να γυρίσουν κ οι 2 σε μια καλή grain free τροφή τέτοια που να προλαμβάνει τα προβλήματα του ουροποιητικου για να μην ξανατρεχουμε.
  Η κοπέλα στο petshop μου σύστησε τις γνωστές που αναφέρεις και εδώ (carnilove κλπ) αλλά θα ήθελα την γνώμη σου για την brit.

  Παραθέτω εδώ τα συστατικα:

  Σύνθεση: φρέσκο κρέας κοτόπουλου (26%), αφυδατωμένο κοτόπουλο (26%), κίτρινο μπιζέλι (18%), ρεβίθια (8%), αποξηραμένα μήλα (7%), λίπος πουλερικών (διατηρημένο με τοκοφερόλες, 5%), έλαιο σολομού (2%), υδρολυμένο συκώτι κοτόπουλου (2%), μαγιά μπύρας (2%), φλοιός και σπόροι ψύλλιου (1%), λιναρόσπορος (1%), αποξηραμένο νεροκάρδαμο (0,5%), αποξηραμένο χαμομήλι (0,5%), μέταλλα, αποξηραμένο ιπποφαές (0,3%), αποξηραμένα cranberries (0,2%), fructo-ολιγοσακχαρίτες (0,015%), mannan-ολιγοσακχαρίτες (0,015%), Mojave yucca (0,008%), Lactobacillus acidophilus HA – 122 (15×109 αδρανή κύτταρα/kg ).

  Αναλυτικά συστατικά: ακατέργαστη πρωτεΐνη 32,0%, ακατέργαστο λίπος 13,0%, ακατέργαστες ίνες 3,5%, ακατέργαστη τέφρα 9,0%, υγρασία 10,0%, ωμέγα-3 0,3%, ωμέγα-6 1,5%, ασβέστιο 0,8%, φώσφορος 0,7%, νάτριο 1,0% , μαγνήσιο 0,04%.

  Πρόσθετα θρεπτικά συστατικά ανά 1 kg: βιταμίνη Α (3a672a) 20.000 IU, βιταμίνη D3 (E671) 800 IU, βιταμίνη Ε (3a700) 600 mg, βιταμίνη C (3a312) 300 mg, ταυρίνη (3a370) 2.500 mg, L-καρνιτίνη (3a910) ) 100 mg, χλωριούχος χολίνη (3a890) 2.500 mg, βιοτίνη (3a880) 2 mg, βιταμίνη Β1 (3a821) 10 mg, βιταμίνη Β2 12 mg, νικοτιναμίδη (3a315) 50 mg, D-παντοθενικό-ασβέστιο (3a841) 40 mg, βιταμίνη Β6 (3α831) 10 mg, φυλικό οξύ (3a316) 2 mg, βιταμίνη Β12 0,04 mg, ψευδάργυρος (3b606) 120 mg, σίδηρος (3b106) 45 mg, μαγγάνιο (3b504) 55 mg, ιωδιούχο κάλιο (3b201) 4 mg, χαλκός (3b406) 10 mg, σελήνιο (3b8.10) 0,2 mg, L-μεθειονίνη (3c305) 4.000 mg.

  Μεταβολιστέα ενέργεια: 3.590 kcal/kg.

  Περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά που έχουν εγκριθεί από την ΕΕ: εκχυλίσματα τοκοφερόλης από φυτικά έλαια (1b306), παλμιτικό ασκορβύλιο (1b304) και εκχύλισμα δενδρολίβανου.

  Από άποψη τιμής συζητώντας με την κοπέλα στο petshop βγαίνει ίσως λίγο πιο φθηνή από την carnilove (μερικά ευρώ) αν και δεν θυμάμαι ακριβώς την τιμή που μου είπε γιατί είδα τουλάχιστον 10 μάρκες με διαφορετικές συσκευασίες και έχασα την μπάλα στο τελος.

  Τέλος να σημειώσω ότι μου είχαν πει ότι πρέπει να τους δίνω κ κονσέρβες αλλά αγνοούσα πόσο σήμαντικο είναι. Οποια συμβουλή μπορείς να μου δώσεις και γι’αυτο (περί αναλογιών πχ) είναι ευπρόσδεκτη!

  1. Εβίνα τα γραφω εδω και μηνες! Οχι απλως πρεπει να τους δινεις κονσερβες, αν γινεται καποια στιγμη να γυρισουν σε ποιοτικη υγρη τροφη πληρως θα γινουν αλλες γατες. Με τον Τσιτσο ειμαστε σε αυτη τη φαση και επιτελους χασαμε το ενα περιττο κιλο που ειχαμε, γυαλισε το τριχωμα, εχουμε κεφι, τερμα η ληθαργικοτητα. Η ουρολοιμωξη χτυπαει το καμπανακι για το ουροποιητικο, δωσε του τροφη υγρη να ενυδατωθει σωστα να τρεξει το ουροποιητικο του ομαλα.

   Η μπριτ ειναι ιδια εταιρεια με την Καρνιλοβ και εχει εξαιρετικες τροφες (η μπριτ πριμιουμ σε σχεση με την τιμη της ειναι απιστευτη). Αλλα ειναι ξηρα. Που σημαινει λιγη υγρασια. Η γατα εχει μαθει να παιρνει το νερο που χρειαζεται απο την τροφη της και οχι απο ενα μπολ νερο. Οσο καθαρο και να ειναι το νερο και οσο και να ειναι παντα διαθεσιμο, η γατα τελικα ειναι πολυ πιθανο να μην πιει οσο της χρειαζεται απο το μπολ και να αφυδατωθει με αποτελεσμα στην καλυτερη ουρολοιμωξεις, στη χειροτερη ουρολιθους και καταστροφη των νεφρων και του ουροποιητικου. Εχω στο αρθρο εδω συνδεσμο και για προτεινομενες υγρες τροφες

 31. Γεια σας,

  Ευχαριστω πολυ για ολα τα ενδιαφεροντα και απαραιτητα μαθαινουμε απο τα αρθρα σας.

  Λοιπον εμεις εχουμε ενα γατακι μολις 12 εβδομαδων. Την πηραμε απο καταφυγειο οπου τις δινανε χυμα τροφη. Στην πρωτη επισκεψη στον κτηνιατρο μας εδωσε την hills kitten κοτοπουλο, οπου μας ειπε οτι ηταν η καλυτερη.

  Σύνθεση: Κοτόπουλο τουλάχιστον 40%, συνδυασμός κοτόπουλου και γαλοπούλας 65%, άλευρο κοτόπουλου και γαλοπούλας, αλεσμένο καλαμπόκι, ζωικό λίπος, ιχθυέλαιο, υδρολυμένες πρωτεΐνες, αφυδατωμένος πολτός τεύτλων, χλωριούχο κάλιο, λιναρόσπορος, αλάτι, υδροχλωρική

  Πρόσθετα:
  Φυσιολογικά διατροφικά πρόσθετα:
  βιταμίνη A (10.542 IE/kg), βιταμίνη D3 (1.024 IE/kg), βιταμίνη E (600 mg/kg), βιταμίνη C (90 mg/kg), σίδηρος (63,4 mg/kg), ιώδιο (1,0 mg/kg), χαλκός (6,3 mg/kg), μαγγάνιο (6,6 mg/kg), ψευδάργυρος (131 mg/kg), σελήνιο (0,1 mg/kg). Με φυσικά αντιοξειδωτικά.

  Τωρα ερχομαστε και στις ερωτησεις, μιας και ειμαστε τελειως ασχετοι με τις γατοτροφες, ειδικα οσον αφορα μικρα γατακια.

  Ειναι οντως καλη αυτη η hills? Εχει επισης και την no grain εκδοχη. Αξιζει?
  Πρεπει να της δινουμε και κονσερβα σε αυτη την ηλικια? Η να περιμενουμε?
  Γαλα πρεπει να τις δινουμε σε αυτη την ηλικια? Και αν ναι σε τη ποσοτητα?
  Υπαρχουν αλλες καλυτερες τροφες για γατακια που θα μπορουσατε να προτεινετε? Πχ καποια της Acana, που εχω ακουσει καλα λογια?

  Συγγνωμη για τον βομβαρδισμο. Αν εχετε και κατι παραπανω να μας συμβουλεψετε εκτος των ερωτησεων, ολα καλοδεχουμενα.

  Ευχαριστω πολυ

  1. Καλημερααα

   Στην 12η εβδομαδα πλεον μπορει να τρεφεται ανετα και χωρις γαλα! Στην χιλς δεν μ αρεσει το κοστος & το οτι εχει αλευροκοτοπουλου και γαλοπουλας! Αν θες δοκιμασε απο ξηρα την carnilove kitten και απο υγρη την bozita kitten (δεν εχω κανει ενδελεχη ερευνα σε κιτεν τροφες).

   Το πιο σημαντικο για εμενα ειναι να μη μαθει στην ξηρα τροφη , γιατι δεν ειναι καταλληλη για τη γατα (ελαχιστη υγρασια, πολυς δυσπεπτος υδατανθρακας). Παρα πολλες γατες γινεται τζανκι της ξηρας και μετα αρνουνται να φανε υγρη τροφη

 32. Καλημέρα. Ήθελα να ρωτήσω εάν η υψηλή πρωτεΐνη των τροφών μπορεί να είναι επιβλαβής για το συκώτι των γατερών. Και επίσης, θα ήθελα να ξεκινήσω να δίνω και υγρή τροφή στον γατουλη μου αλλά δεν ξέρω ποιά είναι η σωστή αναλογία ξηρής/υγρής. Υπάρχει σχετικο΄άρθρο?

  1. Καλημερα! Γνωρίζω ότι το συκωτι λειτουργει ενεργα στο μεταβολισμο τοσο των πρωτεϊνων όσο και των λιπων και των υδατανθράκων! Δεν γνωρίζω όμως αν υπαρχει ερευνα που να συνδεει την μπολικη πρωτεϊνη με προβλημα στο συκωτι, πρεπει να αρχισω να ψαχνω και προς τα εκει! Ωστόσο θέλω να πω οτι στη φυση η γατα τρώει θηραματα που το βασικο συστατικο προς μεταβολισμο ειναι η πρωτεϊνη (και δευτερευοντος το λιπος και ο υδατανθρακας απο το μισοχωνεμενο υλικο του πεπτικου σωληνα του θηραματος).

   Οσον αφορα την ποσότητα της υγρης τροφης, εξαρταται.. εχω γραψει πολλα αρθρα – εξαρταται τι θες να κανεις.. το σιγουρο ειναι οτι για να μην μεταβληθουν οι συνολικες θερμιδες πρεπει να χεις στο νου σου οτι ενα γρ. ξηρας τροφης εχει κατα μεσο ορο ιδιες θερμιδες με 4 γρ. υγρης. Αν υποθεσουμε οτι η γατα ετρωγε 40 γρ ξηρα, μπορεις να μοιρασεις τις θερμιδες δινοντας της 20 γρ ξηρα και 80 γρ υγρη

 33. Καλημέρα Τσιτσο!
  Αρχικά ευχαριστούμε για τις πληροφορίες ως προς την διατροφή, μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ οι προτάσεις σας και μας έχουν κάνει να ερευνάμε πολύ καλυτερα τις τροφές που επιλέγουμε! Κατά την έρευνα αυτή που έχουμε κάνει, προέκυψε ότι η acana indoors δεν είναι στην πραγματικότητα grain free, αλλά όπως αναφέρεις κι εσύ περιεχει βρώμη και άρα σιτηρά. Το χαμηλό ποσοστο τους την κατατάσσει στην κατηγορία των low grain τροφών, όπως είναι και η ND της farmina (κι αυτή εξαιρετική τροφή). Φυσικά, η ακανα έχει τροφές grain free, απλά η συγκεκριμένη δεν είναι μια από αυτές. Το αναφέρω γιατί πιστεύω πως αξίζει μια μνεία! Επίσης, θα μας ενδιέφερε παρα πολυ ένα άρθρο πανω σε τροφές με περιορισμενα συστατικά, για ευαίσθητες γατουλες, γιατί δυστυχώς ο γάτος μας κάνει ευκολα διαρροιες. Από την πειρα μας, τον πειραζουν το ψάρι και το ιχθυέλαιο, που περιέχονται ακόμα και στις καλυτερες τροφές. Στα πλαισια αυτά θα θέλαμε να σ ευχαριστήσουμε για την προταση της wellfed, καθώς η σειρά της για ευαίσθητες γάτες δεν τον πειράζει καθόλου! (Προσέχουμε να τρώει παντα και όσο περισσοτερη υγρή τροφή γίνεται, όπως συμβουλευεις)

 34. Καλημερα κ καλη χρονια.
  Εχω μια γατα θυλικη 7χρ. Ειναι στειρωμενη 6 μηνων.
  Πριν 2 μηνες εμφανισε προωλημα στο ουροποιητικο ειχε 3 πετρες. Ο γιατρος μου ειπε οτι πρεπει να χασει 2 κιλα. Ειναι 6 κιλα.
  Μεχρι τωρα της εδινα πρωι λιγο υγρη τροφη ενα κουταλακι του γλυκου . Κ κυριως ξηρα τροφη για στειρωμενες.
  Πρεπει να την κανω διαιατα κ δεν ξερω πως γιατι οληηη την ωρα ζηταει. Της πηρα της hills αλλα η ποσοτητα πουγραφει ειναι 60 γρ.
  Πραγμα που σημαινει οτι γκριανιαζει οοοοολη την ωρα. Δεν ξερω τι να κανω …. σκεφτομαι μηπως πρεπει να της δινω πιο πολυ υγρη.
  Εχω σοβαρο προβήμα κ ολοι σπιτι με μαλωνουν γιατιεγω την λυπαμαι😋 Τι με συμβουλευεται;
  Να πω επισης πως η συγκεκριμενη τροφη ειναι πανακρθβηκ δεν το αντεχω οικονομικα…
  Ευχαριστω

  1. Αννα μου να πω οτι δισταζω να προτεινω οτιδηποτε για οχι απολυτα υγιεις γατες. Στη θεση σου ξεκαθαρα θα γυρνουσα σε πληρη σιτιση με ποιοτικη υγρη τροφη που και να χασει βαρος θα βοηθησει τη γατα σου και θα την ενυδατωσει σωστα ωστε να μην συμβαινουν προβληματα στο ουροποιητικο. Δεν πρεπει να κανεις τυχαια τη μεταβαση απο ξηρα σε υγρη. Αν θες διαβασε τον πειραματισμο μου προσεκτικα εδω -> https://www.tsitsosthecat.gr/peiramatismos/ , και συζητησε και με τον κτηνιατρο σου πριν κανεις αλλαγες

 35. Η γατούλα μου έχει δυσανεξία στους υδατάνθρακες με αποτέλεσμα να έχει χρόνια διάρροια! Μετά από βοήθεια από ειδικό στη διατροφή των ζώων, της δίνω N&D Pumpkin με ορτύκι για αστείρωτες γάτες παρόλο που είναι στειρωμένη! Έχει μόνο 15% υδατάνθρακες! Η διάρροια εξαφανίστηκε αμέσως! Ίσως βοηθήσω κάποιον γιατί ταλαιπωρηθήκαμε μήνες!

  1. γενικως οι γατες παιδευονται με τον υδατναθρακα (ωστοσο αν θες στειλε μ την ετικετα.. μονο 15% υδατανθρακας?), δεν μπορουν να τον πεψουν καλα λογω κατασκευης του σωματος τους.. ισως υπαρχουην ομως και πιο ειδικες μορφες δυσανεξιας

 36. Καλησπέρα Τσιτσο.
  Δίνω στις γάτες μου naturea, cat & kitten που είναι grain free. Είναι πολύ ευχαριστημένες, και κάνουν σαν τρελές και για την ξηρά και για τις κονσέρβες. Κυρίως ο αρσενικός μου. Του έδινα orijen, αλλά μετά τη στεορωση ψάχνοντας για τροφή με χαμηλότερο μαγνήσιο και ψευδάργυρο, ανακαλυψα τη naturea. Ίσως αξίζεις να τη συστήνει, αφού την ερευνησεις, βέβαια.

  1. Νατασα μου, αν επιτρεπεται να το πω, αν η γατα ενυδατωνεται σωστα (και η σιτιση με ξηρα τροφη δεν βοηθαει να ενυδατωνεται σωστα (γιατι η γατα εκ φυσεως παιρνει το περισσοτερο νερο από το φαγητό της – το θηραμα της) είναι πολυ πιθανο το ουροποιητικό της να λειτουργει ρολόι και να μην χρειαζεται πολύ εξειδικευμενες φορμουλες.. η γάτα στη φυση δεν τρωει τροφες με συγκεκριμενο μαγνησιο και ψευδαργυρο..

 37. έχω μια γατούλα (γατάρα) αρχόντισσα 15 χρόνων… συζεί με την σκυλίτσα μου, είναι υγιής χαδιάρα και ραχάτισσα γάτα…. Δεν βγαίνει πια έξω , ούτε κυνηγάει όπως παλιά…. τρώει μόνο Φρίσκις σε κροκέττες, μόνο μέσα στο πιατάκι της και να μην είναι σπασμένες (καθόλου ιδιότροπη)… αρνείται όλες τις άλλες τροφές και μας ζαλίζει νιαουρίζοντας μέχρι να της πάμε αυτές που της αρέσουν,,, προσπάθησα να της δώσω καλύτερης ποιότητητος ή άλλης υφής τροφές…. αλλά αρνήται να τις φάει και μας κρατάει και μούτρα , και μας βρίζει όλη μέρα… δεν αντέχεται….. τι μπορώ να κάνω να της αλλάξω τροφή με κάποια καλύτερη… μια και είναι και γριούλα?

 38. Καλησπέρα!!!έχω έναν γατούλη ο οποίος είναι λίγο χοντρούλης και πολύ λαίμαργος, και μία άλλη γατούλα η οποία όταν τρώει, σταματάει και ξανατρώει μετά απο 5-10 λεπτά (και οι 2 στειρωμένες), με αποτέλεσμα ο χοντρούλης μου να μπαίνει σε πειρασμό να τρώει το φαγητό της μικρής μου. έχεις να μου προτείνεις κάποια τροφή η οποία να γεμίζει την κοιλίτσα του γατούλη μου και να βοηθάει τη μικρή να τρώει καλύτερα; Προς το παρόν τους δίνω την Royal Canin Care Appetite Control Sterilized και τα Σαββατοκύριακα το πρωινό τους απο wet food της ίδιας σειράς.
  Δεν τίθεται θέμα στην τιμή.

  1. καλως την! εμεις λυσαμε το θεμα της πεινας γυρνώντας στην υγρη τροφη – ποιοτικη! αν θες δες τις προτασεις μου εδω https://www.tsitsosthecat.gr/3-kaliteres-igres/

   Αυτες αντί φυτικες ινες εχουν νερο για κορεσμο και ετσι πετυχαινουν και καλη ενυδατωση – δυο σε ενα.. και τελικα θα βγαινουν πιο οικονομικα απο την ρόιαλ

 39. Καλησπέρα Τσιτσο έχω διαβάσει τα άρθρα και τις τροφές που προτείνεις θα ήθελα λίγη βοήθεια ακόμη. Έχω μια γατούλα στειρωμένη 2χρονων περίπου από ότι έχω καταλάβει της αρέσει πιο πολύ το ψάρι σε ξηρή είχε συνηθίσει την Purina θέλω ωστόσο να της την κόψω και να της ξεκινήσω κάποια απ’ αυτές που προτείνετε να σημειώσω εδώ, ότι αν κ είναι στειρωμένη τρώει λίγο (υγρή και ξηρά) επομένως έχει φυσιολογικό βάρος ποια να επιλέξω για εκείνη? Το δεύτερο γατάκι μας έχει έρθει τους τελευταίους 4 μήνες, είναι αστειρωτος ακόμα είναι πολύ λαίμαργος τρώει ότι βρει στο πάτωμα κ με αυτόν αντιμετωπίζουμε το εξής πρόβλημα αντί να τρώει τη δική του τροφή τρώει την τροφή της μεγάλης που είναι για στειρωμένα κι έτσι η μεγάλη καταλήγει να τρώει την τροφή του μικρού. Πρότεινε μας αν γίνεται μια τροφή και για κείνον που να μην υπάρχει θέμα αν την τρωνε και οι 2 τους. Ευχαριστούμε 🐱🐱

  1. Καλως την! Ισως να εδινες απο την τροφη της μεγαλης και ας ετρωγε παραπανω – οι ανταλτ τροφες εχουν λιγοτερες θερμιδες και θρεπτικα απο αυτες για κιτεν αλλα αν τρωει παραπανω πιστευω να ειναι οκ. Ιδανικα θα επρεπε να τρωνε σε χωριστα δωματια για να λυθει το θεμα.

   Για τη συσταση της πουρινα, θελω να μου πεις σε ποια πουρινα αναφερεσαι

 40. Καλησπέρα
  Τι θα έλεγες για την πιο κάτω;;;;
  Είμαστε σε φάση αλλαγής από kitten σε adult.
  Ποια είναι η γνώμη σου για την πιο κάτω;;;;
  Έτσι όπως διαβάζω τα συστατικά από διάφορες ξηρές τροφές από το λεγόμενο πάνω ράφι δεν βλέπω ουσιαστικά διάφορες από τις adult και τις sterilized.
  Φυσικά κάποιες εταιριες όπως και η AATU δεν έχει για στειρωμένα.
  Η αίσθηση μου είναι ότι αφορά τελικά θέμα marketing ώστε να υπάρχει και το logo sterilized.

  AATU Grain Free Cat

  Σύνθεση

  Κοτόπουλο 85% (κοτόπουλο 44%, αφυδατωμένο κοτόπουλο 41%), γλυκοπατάτα, ρεβίθι, λάδι σολομού, Αρακάς, τριφύλλι, ταπιόκα, μήλο, cranberry, αχλάδι, μύρτιλο, μούρο, πορτοκάλι, bilberry, κόκκινο μύρτιλο, καρότο, ντομάτα, κιχώρι, μέντα, μαϊντανός, κανέλα, κατιφές, τσουκνίδα, χαμομήλι, κυνόροδο, Yucca, σπιρουλίνα, φύκια, γλυκάνισο, τριγωνέλλα, ρίγανη, φασκόμηλο, μαντζουράνα, θυμάρι.

  Αναλυτικά Στοιχεία

  Πρωτεΐνη: 34%
  Λιπαρά: 18%
  Ακατέργαστες ολικές ινώδεις ουσίες: 3,5%
  Ανόργανη ύλη: 8,5%
  Υγρασία: 8%
  Ω6: 3,9%
  Ω3: 1,2%

  1. την ιδια αισθηση εχω και εγω για την ετικετα “στειρωμενες”.. συχνα αυτες εχουν μεθειονινη που οξινιζει τα ουρα για αποφυγη ουρολιθων, και καρνιτινη που αυξανει το μεταβολισμο (που ας πουμε πεφτει μετα τη στειρωση).. γενικως σε μια στειρωμενη γατα ειναι πολυ καλο να τρεφεται με ποιοτικη υγρη τροφη που και ενυδατωση προσφερει και κορεσμο της πεινας και γλιτωνει η γατα απο ουρολιθιασεις!

   Η AATU καλη – για ξηρα-, μονο που δεν ξερω τιμη – και ισως ειναι λιγοοο τσιμπημενος ο υδαταναθρακας της!

 41. Αγαπητε Τσιτσο ,εχουμε μια γατουλα 10 μηνων στειρωμενη( Cookie).
  Εχουμε επιλεξει μια ολιστικη grain free ξηρα τροφη την PRIMORDIAL CAT NEUTERED……….
  { φρεσκο κρεας γαλοπουλας 35%, αφυδατομενο κοτοπουλο 16%, μπιζελια,πατατες
  αφυδατομενη ρεγγα 10%, λιπος γαλοπουλας & κοτοπουλου 7%, φασολια,λιναροσπορος 2%, ξηρο πολτο τευτλων, υδρολυμενεσ πρωτεινες ηπατος,αφυδατομενο αλευρι απο φυκια 0,24%, προιον ζυμομυκητων 0,16%, εκχυλισμα yucca 0,033%, lespeteza capitana0,028%, συμπυκνωμενο κρανμπερι 0,004%, εκχυλισμα δενδρολιβανου.}
  -ΠΡΩΤΕΙΝΗ 33%—ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΕΣ ΙΝΕΣ 3%—ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΑ ΛΙΠΗ 14%—ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΤΕΦΡΑ 7,5%—
  ΥΓΡΑΣΙΑ 8%—ΜΕΤΑΒΟΛΙΖΟΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 3750 Kcal/Kg.
  Εννοειται οτι στην ημερησια διατροφη της ( 3 γευματα), το ενα ειναι απαραιτητα υγρη τροφη , κονσερβα(WELLFED, SCHESIR) η μαγειρευτο βραστο κοτοπουλο με τον ζωμο του !! Εννιοτε τρωει εξτρα και φακες η φετα γαλοπουλα χωρις γλουτενη 0-3% λιπαρα χωρις αλατι, απο το γευμα μας.
  Παρακαλω θα ηθελα την γνωμη σου για την PRIMORDIAL ( εχω διαπιστωσει οτι εχει σχεδον τα ιδια συστατικα με την AMBROSIA STERILIZED !!!).
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

  1. Καλως τον.. νομιζω εχει δυο αρνητικα, τσιμπημενη τιμη και μπολικο δυσπεπτο υδατανθρακα (34%) για την τιμη αυτη. Και να αυξησεις τις υγρες τροφες, καλο θα της εκανε. Αλλα προσεξε να ναι πληρεις οι υγρες τροφες που της δινεις (η σεσιρ δεν ειναι, η γουελφεντ ειναι)

 42. Τσιτσάκο για την “Primordial Cat Neutered Turkey & Herring” τι γνώμη έχεις;; Παραθέτω περιγραφή και συστατικά:
  70% Ζωϊκά συστατικά – 30% Λαχανικά, Βότανα και Φρούτα.

  Πλήρης τροφή χωρίς σιτηρά για στειρωμένες γάτες, εξαιρετικά εύπεπτη και πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Το κρέας γαλοπούλας, αυστηρά από ζώα ελευθέρας βοσκής, παρέχει εύπεπτες πρωτεΐνες και έχει υπέροχη γεύση που αγαπούν οι γάτες. Η ρέγγα αποτελεί πλούσια πηγή λιπαρών οξέων Ωμέγα 3, τα οποία επιτελούν μια σημαντική καλλυντική δράση στο δέρμα και το τρίχωμα και είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για το καρδιαγγειακό σύστημα. Εμπλουτισμένη με φρούτα και λαχανικά που προσφέρουν βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά. Το φυτό Λεσπεδέζα με τις ωφέλιμες επιδράσεις στο ουροποιητικό σύστημα και το μύρτιλο με αντιοξειδωτική δράση, δίνουν σε αυτό το γεύμα την τέλεια ισορροπία της γεύσης και των θρεπτικών συστατικών. Ένα πραγματικά ολιστικό προϊόν που συμβάλλει ενεργά στη συνολική υγεία των γατών.

  Συστατικά: φρέσκο κρέας Γαλοπούλας (35%), αφυδατωμένο κρέας κοτόπουλου (16%), μπιζέλια, πατάτες, αφυδατωμένη ρέγγα (10%), λίπος γαλοπούλας και κοτόπουλου (7%), φασόλια, λιναρόσπορος (2%), ξηρό πολτός τεύτλων, υδρολυμένες πρωτεΐνες του ήπατος, αφυδατωμένο αλεύρι από φύκια (0,24%), προϊόν ζυμομυκήτων (MOS 0,16%), εκχύλισμα yucca schidigera (0,033%), συμπύκνωμα της lespedeza capitata (Lespediza capitata Mich.) (0,028%), συμπυκνωμένο κράνμπερι (Vaccinium macrocarpon Aiton.) (0,004%), εκχύλισμα δενδρολίβανου.

  Αναλυτικά συστατικά: Ακατέργαστες πρωτεΐνες 33%, ακατέργαστες ίνες 3%, ακατέργαστα λίπη 14%, ακατέργαστη τέφρα 7,5%, υγρασία 8%. Μεταβολιζόμενη ενέργεια: 3760 Kcal /kg.

  Πρόσθετα ανά kg: 3a672a Bιταμίνη A 21000 UI, E5 μαγγάνιο (οξείδιο μαγγανίου) 60 mg, E671 Βιταμίνη D3 1400 UI, 3b605 ψευδάργυρος (μονοένυδρο θειικό ψευδάργυρο) 68 mg, 3a700 Βιταμίνη E (t. r. alfa toc. Acet.) 175 mg, 3b201 ιώδιο (ιωδιούχο κάλιο) 3,7 mg, E4 χαλκός (πενταϋδρικό θειικό χαλκό) 15 mg, E8 σελήνιο (σεληνίτης νατρίου) 0,16 mg, E1 Σίδηρος (ανθρακικού σιδήρου) 30 mg, Ταυρίνη 2000 mg…

  1. καλως την.. αυτη εχει σιγουρα ενα μειον και ισως και αλλο ενα.. εχει τσιμπημενο υδατανθρακα και νομιζω οτι ειναι ακριβη! τα υπολοιπα χαρακτηριστικα της ειναι πολ καλα!

   αν τη συνδυασεις με μια ποιοτικη υγρη με μηδενικες υδατανθρακες θα πεσει πολυ ο συνολικος υδατανθρακας πραγμα καλο γιατι ο υδατανθρακας, οντας δυσπεπτος για τη γατα προκαλει παρα πολλα προβληματα σε μεγαλες ποσοτητες!

   υγρες τροφες οπως μποζιτα γουελνες κορ, γουελφεντ, φερινγκα, ανιμοντα καρνι ειναι εξαιρετικες και σχετικα οικονομικες

 43. Γεια σας! Έχω μια γατούλα θηλυκή, 8 ετών η οποία πριν από 3 χρόνια εμφάνισε πέτρα στρουβίτη στο ουροποιητικό. Από τότε η κτηνίατρος με προέτρεψε να της δίνω την ξηρά τροφή της Purina Veterinary’s Diet Pro Plan/Urinary St.Ox. Ευτυχώς δεν ξαναεμφανίστηκε το πρόβλημα αλλά τώρα τελευταία και μάλλον επειδή την στείρωσα βλέπω ότι άρχισε να θέλει να τρώει πολύ (ήταν βέβαια από πάντα φαγανή). Το κακό είναι ότι πάχυνε αρκετά. Πριν την στείρωση ήταν 4,1 κιλά και τώρα είναι κοντά στα 4,5. Ρώτησα την γιατρό μήπως πρέπει να αλλάξει τροφή και μου είπε ότι δεν υπάρχει κάποια που να είναι για στειρωμένες και παράλληλα για πρόβλημα του ουροποιητικού. Δεν ξέρω αν αληθεύει αυτό. Μήπως θα μπορούσατε να με κατευθύνετε σχετικά με το τι να κάνω. Αν υπάρχει κάποια κατάλληλη τροφή που μπορώ να της δώσω. Έχει γίνει απίστευτα γκρινιάρα και συνεχώς κλαίει για να την ταίσω. Και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι τις συγκεκριμένες κροκέτες δεν ήθελε ούτε καν να τις δει όταν της τις ξεκίνησα για πρώτη φορά! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση!

  1. σισσυ εγω δεν ειμαι κτηνιατρος, ομως ξερω οτι η υγρη τροφη προσφερει καταλληλη ενυδατωση (που ισως αυτο να ηταν η αιτια εμφανισης του στρουβιτη) – οποτε αν θες ρωτησε τον κτηνιατρο σου αν μπορεις να της δωσεις μια ποιοτικη υγρη τροφη εστω μαζι με την ξηρα – η υγρη προσφερει εκτος της ενυδατωσης καλυτερο κορεσμο της πεινας και επισης μειωνει το συνολικο (δυσπεπτο ) υδατανθρακα που ειναι υπευθυνος για ληθαργικοτητα, παχυσαρκια κλπ

 44. Αγαπητε Τσιτσο θα ηθελα την γνωμη σου για την BRIT STERILIZED WEIGHT CONTROL (ξηρα τροφη)…..
  φρεσκο κρεας παπιας 26%, αφυδατομενο κοτοπουλο 26%, κιτρινο μπιζελι 16%, ρεβυθια 10%, αποξηραμενα μηλα 7%, λιπος πουλερικων 4%, ελαιο σολωμου 2%,
  υδρολυμενο συκωτι κοτοπουλου 2%, φλοιοσ & σποροι ψυλλιου 2%, μαγια μπυρας
  2%, λιναροσπορος 1%, τροπαιολο 0,5% χαμομηλι 0,5%, ιποφαες 0,3%, κρανμπερι 0,2%, fructo-ολιγοσαγχαριτες 0,015%, mojiave yucca 0,008%
  —–ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΠΡΩΤΕΙΝΗ 32%,ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟ ΛΙΠΟΣ 12%, ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΕΣ ΙΝΕΣ 4%, ΤΕΦΡΑ 7%, ΥΓΡΑΣΙΑ 10%, ΩΜΕΓΑ 3–0,3%, ΩΜΕΓΑ 6–1,6%, ΑΣΒΕΣΤΙΟ 0,9%, ΦΩΣΦΟΡΟΣ 0,7%, ΝΑΤΡΙΟ 1%,ΜΑΓΝΗΣΙΟ 0,004%. ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΤΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ –3520.
  Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΙΤΡΙΝΟΥ ΜΠΙΖΕΛΙΟΥ 16% & ΡΕΒΙΘΙΟΥ 10% ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΑ ?????????
  ΠΑΡΑΥΤΑ ΔΙΝΩ 40% ΥΓΡΗ ΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ( ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ & ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΟ)…………ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ !!

  1. αλεξη – φυσικα και ανεβαζει τον υδατανθρακα το μπιζελι, ομως νομιζω ειναι χαμηλου γλυκαιμικου δεικτη που ειναι καλο. ο συνολικος υδατανθρακας της ειναι κοντα στο 35% – για “οχι γκρέιν φρι” ειναι περιπου οκ. επισης η τιμη της νομιζω ειναι καλη.

   Οταν λες 40% υγρη τροφη? εννοεις πχ 60 γρ ξηρα 40 γρ υγρη? θερμιδικα αυτο δεν ειναι 40% ειναι περιπου 15% (η ξηρα εχει 4πλασιες θερμιδες απο την υγρη)

   1. Είναι 1 ετους & 4,100 κιλα, η συνιστωμενη δοσολογια ξηρας 65-70 γρ.
    Από αυτά 40γρ—ξηρα & 100—υγρη(κονσερβα η μαγειρευτο χωρις μπαχαρικα κ.α)
    καθημερινα !!
    Μιας και η “ενυδατωση” της γινεται καθημερινα (και αυτό λειτουργει τελικα όπως και εσυ πολύ σωστα λες στα αρθρα σου), ψαχνω μια grain free ξηρα τροφη με βαση κοτοπουλο η γαλοπουλα ( αυτά τρωει με ευκολια), σε λογικο κοστος για την συμπληρωση της διατροφης της……
    Η BRIT CARE είναι τελικα μια grain free τροφη ??
    Ευχαριστω για τον χρονο & τις απαντησεις σου !!!!

    1. αλεξη αν δεν εχει σιτηρα ειναι γκρέιν φρι! αν θες δωσε μου τη συσταση της!

     η καρνιλοβ, η γουελνες κορ, και η oak farm ειναι και οι 3 γκρέιν φρι και ποιοτικες σε σχετικα καλη τιμη.. τωρα το βαλαντιο του καθενος ειναι προσωπικη υποθεση

 45. ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ.ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΔΥΟ ΓΑΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΡΗ ΤΡΟΦΗ ΣΕ ΖΕΛΕ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΗΣ SHESSIR KAI THS PYRINA GOURMET DIAMANT.ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ ΤΡΩΝΕ ΛΙΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΩ ΤΗΝ OWNAT STERILIZED.ΠΕΣ ΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  1. καλως την! Η σεσιρ ειναι ακριβη και πολυ ποιοτικη αλλα ΟΧΙ ΠΛΗΡΗΣ (οποτε δεν πρεπει να τρωει μοονο αυτη – αλλα αφου δινετε και ξηρα μια χαρα)! Η σειρα γκουρμε της πουρινα δεν ξεκαθαριζει τη συσταση της τροφης και αυτο δεν μ αρεσει. Η ownat sterilized για την τιμη της μου φαινεται καλη

 46. Αξιαγαπητε Τσιτσο,

  Της πηρα την Carnilove και κοντευουμε να πεθανουμε ολοι απο την μποχα οταν πηγαινει για το 2.. με αλλες τροφες αυτο δεν συμβαινει, ουτε οταν την αναμιγνυω με υγρη της μποζιτα. Ο σκοπος μου ηταν να την χρησιμοποιω καποιες μερες μονη της βεβαια,, οποτε κλαιω τα λεφτα μου για την 6κιλη συσκευασια!
  :((

 47. Ευχαριστούμε πολύ για τις τόσο χρηστικές πληροφορίες. Ο γατούλης μου είναι τρίποδος- αδέσποτος και χτυπημένος από ρόδα αυτοκινήτου, αλλά λειτουργικός και λαίμαργος. Παρόλο που οι αιματολογικές εξετάσεις του βγήκαν πολύ καλές, ο υπέρηχος έδειξε πρόβλημα στο συκώτι και η κτηνίατρος μου συνέστησε κλινική διατροφή. Βλέποντας τη σύσταση των ηπατικών τροφών όλες έχουν μέτρια πρωτεΪνη, λίπη και υδατάνθρακες όπως καλαμπόκι, και ρύζι. Υπάρχουν αρκετά ιχθυέλαια και πολύ χαμηλός χαλκός. Ξέρω, είναι εξειδικευμένες τροφές, αλλά μου κάνει εντύπωση το καλαμπόκι σε όλες. Αν έχεις εσύ Τσίτσο ή κάποιος άλλος εμπειρία σε τροφές αυτού του είδους, θα χαιρόμουν να μάθω περισσότερα. Ευχαριστώ πολύ!!

  1. Καλως την μαρια, δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια ρε γμτι σε τροφες καταλληλες για το ηπαρ, ομως ελπιζω οτι ειναι για ενα διαστημα, μεχρι να στρωσουν τα ηπατικα ενζυμα. Ψαξε και για ποιοτικες υγρες τροφες που να ειναι καταλληλες

 48. Καλησπερα!
  εχω εναν γατουλι και εδω και καποιους μηνες του δινω acana pasifica!
  ειναι ενός ετους!Δεν εχω καποιο παραπονο απο την συγκεκριμενη τροφη απλα θα ηθελα να δοκιμασω και κατι αλλο!ο γατουλης μου ειναι αλλεργικος και εχει ασθμα!διαβαζα οτι το καλαμποκι στις τροφες μπορει να προκαλεσει αλλεργια ισχυει?
  επισης τι ειναι καλυτερο να προτίμησω,grain free τροφη η κανονικη?
  πιστευεις η carnilove ειναι καλυτερη απο την acana?

  1. Καλως τον. Καλη ειναι η Acana, η καρνιλοβ πιο οικονομικη και εξισου καλη θα ελεγα.. οσο για το ασθμα μηπως εχεις κλειστη τουαλετα με αμμο με μπολικη σκονη?!?

   Οι γκρέιν φρι τροφες εχουν συνηθως πιο λιγο δυσπεπτο υδατανθρακα γι αυτο τις προτιμαω εγω.. ομως περισσοτερο προτιμω ποιοτικες υγρες τροφες που ειναι πολυ πιο καταλληλες για τις αναγκες της γατας

 49. Αγαπημενε Τσιτσο,

  Βλέπω σε πολλές τροφές το συστατικο Ακατεργαστη Τέφρα σε ποσοστό 8% περιπου.
  Γνωρίζεις τι είναι? Είναι ζωικής προέλευσης?
  Ρωτησα σε μία εταιρεία και μου είπαν δε ξερουμε ακριβως…αλλα μπαινει για να διατηρείται λεει η μορφή της τροφής.
  Στην AMBROSIA ομως για αυτη τη τροφη πχ. https://ambrosiapetfood.com/el/products/fresh-turkey-herring/ δεν περιέχεται Ακατεργαστη Τέφρα.
  Ετσι λοιπον αναμεσα στις 2 παρακατω τροφες ποια θα προτεινες?
  -AMBROSIA https://ambrosiapetfood.com/el/products/fresh-turkey-herring/
  -N&D https://www.farmina.com/gr/eshop/%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A6%CE%97-%CE%93%CE%99%CE%91-%CE%A4%CE%97-%CE%93%CE%91%CE%A4%CE%91-%CE%A3%CE%91%CE%A3/n&d-pumpkin-feline/430-duck,-pumpkin-&-cantaloupe-melon-recipe-adult.html
  O γατουλης μου ειναι 5 χρονων, στειρωμενος, British shorthair. Όλα τα χρονια τρωει της Royal Sterilised 37.
  Επισης ισχυει οτι το grain free προκαλει προβληματα στο ουροποιητικο λογω της μεγαλης ποσοτητας πρωτεινης?? Τοτε τι κανουμε?? Ουφ..
  Ευχαριστώ.

  1. Δεν εχω βρει ποτε οτι η πρωτείνη η ιδια προκαλει προβληματα στο ουροποιητικο! Αλλα καποια αλλα στοιχεια μπορει να προκαλεσουν (ασβέστιο, φωσφορο). Για την τεφρα οριστε η απαντηση

   The term “crude ash” refers to the amount of minerals present in our recipes, such as calcium, phosphorus and magnesium. The declaration of this parameter is required by the European regulation ((EC) No 767/2009). It does not mean that the product contains added ashes.

   Imagine a full bag of Purina dry pet food. If we take out the content and burn it completely, most of the nutrients the product contains – protein, fats and carbohydrates – would burn without leaving a trace.

   All that is left behind, are the minerals, those inorganic substances present in the ingredients of the recipe. The term “crude ash” or also called “incinerated residue” or “inorganic matter” listed on the label therefore refers to the amount of minerals in a pet food product.

   Minerals are another essential class of nutrients that must be included to ensure a healthy and balanced diet (e.g. calcium, phosphorus and magnesium). They are needed for the development and function of your pet’s body. They help to balance body fluids and to support strong bones and teeth.

 50. Καλημέρα! Έχω ένα γάτο 3 χρονών. Έχει ασβεστωματα σε πολλά σημεία δοκίμασα να του τα βγάλω και σε σύντομο χρονικό διάστημα εμφανίστηκαν ξανά. Επειδή ήταν τρομαγμένος και ταλαιπωρημένος το πήρα υγρή τροφή (gourmet) από τότε δεν ακουμπάει σχεδόν καθόλου οτιδήποτε άλλο (ούτε μαγειρεμένο κρέας η σουβλάκι)
  Στο per shop μου είπαν ότι δεν είναι καλό ο γάτος να τρώει αποκλειστικά μόνο υγρή τροφή και ότι την δίνουμε μόνο για τύπου επιβράβευση ή για ειδικές περιπτώσεις. Τι μου προτείνεις να κάνω?

  1. σου ειπαν γιατι δεν ειναι καλο?

   Εχω γραψει πολλα αρθρα για τη σημασια της υγρης τροφης! η γκουρμε εχει ασαφη ετικετα (πχ 4% πεστροφα αλλα το υπολοιπο τι?!??!)! Το να τρωει μποοολικη υγρη τροφη καθε μερα ειναι πολυ καλο αρκει να ειναι καλης ποιοτητας! Εχω γραψει και για ποιοτικες υγρες τροφες και για το ποια ειναι τα κριτηριαα

 51. Καλησπέρα Τσίτσο!

  Τι γνώμη έχεις για την Primordial για στειρωμένα γατάκια; Στα συστατικά της βλέπω ότι έχει και πατάτα που από ότι καταλαβαίνω δεν μας ενδουσιάζει, κατά τα άλλα όμως πώς μας φαίνεται;

  Παρακάτω τα συστατικά:

  70% Ζωϊκά συστατικά – 30% Λαχανικά, Βότανα και Φρούτα.

  Πλήρης τροφή χωρίς σιτηρά για στειρωμένες γάτες, εξαιρετικά εύπεπτη και πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Το κρέας γαλοπούλας, αυστηρά από ζώα ελευθέρας βοσκής, παρέχει εύπεπτες πρωτεΐνες και έχει υπέροχη γεύση που αγαπούν οι γάτες. Η ρέγγα αποτελεί πλούσια πηγή λιπαρών οξέων Ωμέγα 3, τα οποία επιτελούν μια σημαντική καλλυντική δράση στο δέρμα και το τρίχωμα και είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για το καρδιαγγειακό σύστημα. Εμπλουτισμένη με φρούτα και λαχανικά που προσφέρουν βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά. Το φυτό Λεσπεδέζα με τις ωφέλιμες επιδράσεις στο ουροποιητικό σύστημα και το μύρτιλο με αντιοξειδωτική δράση, δίνουν σε αυτό το γεύμα την τέλεια ισορροπία της γεύσης και των θρεπτικών συστατικών. Ένα πραγματικά ολιστικό προϊόν που συμβάλλει ενεργά στη συνολική υγεία των γατών.

  Συστατικά: φρέσκο κρέας Γαλοπούλας (35%), αφυδατωμένο κρέας κοτόπουλου (16%), μπιζέλια, πατάτες, αφυδατωμένη ρέγγα (10%), λίπος γαλοπούλας και κοτόπουλου (7%), φασόλια, λιναρόσπορος (2%), ξηρό πολτός τεύτλων, υδρολυμένες πρωτεΐνες του ήπατος, αφυδατωμένο αλεύρι από φύκια (0,24%), προϊόν ζυμομυκήτων (MOS 0,16%), εκχύλισμα yucca schidigera (0,033%), συμπύκνωμα της lespedeza capitata (Lespediza capitata Mich.) (0,028%), συμπυκνωμένο κράνμπερι (Vaccinium macrocarpon Aiton.) (0,004%), εκχύλισμα δενδρολίβανου.

  Αναλυτικά συστατικά: Ακατέργαστες πρωτεΐνες 33%, ακατέργαστες ίνες 3%, ακατέργαστα λίπη 14%, ακατέργαστη τέφρα 7,5%, υγρασία 8%. Μεταβολιζόμενη ενέργεια: 3760 Kcal /kg.

  Πρόσθετα ανά kg: 3a672a Bιταμίνη A 21000 UI, E5 μαγγάνιο (οξείδιο μαγγανίου) 60 mg, E671 Βιταμίνη D3 1400 UI, 3b605 ψευδάργυρος (μονοένυδρο θειικό ψευδάργυρο) 68 mg, 3a700 Βιταμίνη E (t. r. alfa toc. Acet.) 175 mg, 3b201 ιώδιο (ιωδιούχο κάλιο) 3,7 mg, E4 χαλκός (πενταϋδρικό θειικό χαλκό) 15 mg, E8 σελήνιο (σεληνίτης νατρίου) 0,16 mg, E1 Σίδηρος (ανθρακικού σιδήρου) 30 mg, Ταυρίνη 2000 mg.

  1. Εχει καλη συνθεση και συστατατικά όμως εχει μπολικο υδατανθρακα που ειναι δυσπεπτος και δημιουργει πολλα προβληματα. Επισης δεν αναφερει το φωσφορο που εχει! Και η τιμη της πιθανως να ειναι τσιμπημενη για αυτα που προσφερει

 52. 🌹Γεια σας έχω τέσσερις στειρωμένους γάτους που ζούμε μαζί και τους υπηρετώ.
  Βέβαια κατά καιρούς έχω δοκιμάσει και συνεχίζω να δοκιμάζω τα πάντα όλα και τους δίνω έτσι γιατι τους αρέσουν οι αλλαγές.και σε ξηρά τροφή και σε υγρή.
  💞Όμως Οι βασικές οι τροφές που έχω καταλήξει αν και δεν είναι φθηνές αλλά τις θεωρώ εξαιρετικές είναι: 1) ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ: N&D CHICKEN & POMEGRANATE NEUTERED
  2) Και υγρή τροφή για το πρωινό τους μεζεδάκι: Applaws Cat Food Tins
  Το βασικότερο όμως όλων πιστεύω βοηθητικό για τα στομαχάκι τους στις τροφές είναι να έχουνε και χορταράκι να τρώνε το οποίο χορταράκι που παίρνω είναι: VITAKRAFT CAT GRASS – Γρασίδι για γάτες.
  Γίνεται εύκολα και γρήγορα και το λατρεύουν.

  1. Νομιζω ειναι καλες τροφες ομως γιατι να δινεις αυτα τα πανακριβα κονσερβακια αντι μια πιο μεγαλη συσκευασια απο μια εξισου ποιοτικηη υγρη τροφη που να κοστιζει ισως λιγοτερο απο τα μισα χρηματα

 53. Καλησπέρα Τσίτσο!!!

  έχουμε κάποιες αλλεργίες και αλλάξαμε τροφή. μπορείς να μας πεις τη γνώμη σου για την
  Brit Care® Cat GF Sterilized Sensitive?

  Σύνθεση: φρέσκο κρέας κουνελιού (26%), αφυδατωμένο κουνέλι (26%), κίτρινο μπιζέλι (16%), ρεβίθια (10%), λίπος πουλερικών (διατηρημένο με τοκοφερόλες, 6%), αποξηραμένα μήλα (6%), έλαιο σολομού (2%), υδρολυμένο συκώτι κοτόπουλου (2%), μαγιά μπύρας (2%), φλοιός και σπόροι ψύλλιου (1%), λιναρόσπορος (1%), αποξηραμένο νεροκάρδαμο (0,5%), αποξηραμένο χαμομήλι (0,5%), μέταλλα, αποξηραμένο ιπποφαές (0,3%), αποξηραμένα cranberries (0,2%), fructo-ολιγοσακχαρίτες (0,015%), mannan-ολιγοσακχαρίτες (0,015%), Mojave yucca (0,008%), Lactobacillus acidophilus HA – 122 (15×109 αδρανή κύτταρα/kg ).

  Αναλυτικά συστατικά: ακατέργαστη πρωτεΐνη 31,0%, ακατέργαστο λίπος 13,0%, ακατέργαστες ίνες 3,0%, ακατέργαστη τέφρα 8,8%, υγρασία 10,0%, ωμέγα-3 0,4%, ωμέγα-6 1,2%, ασβέστιο 0,8%, φώσφορος 0,7%, νάτριο 1,0%, μαγνήσιο 0,04%.

  Πρόσθετα θρεπτικά συστατικά ανά 1 kg: βιταμίνη Α (3a672a) 20.000 IU, βιταμίνη D3 (E671) 800 IU, βιταμίνη Ε (3a700) 600 mg, βιταμίνη C (3a312) 300 mg, ταυρίνη (3a370) 2.500 mg, L-καρνιτίνη (3a910) ) 100 mg, χλωριούχος χολίνη (3a890) 2.500 mg, βιοτίνη (3a880) 2 mg, βιταμίνη Β1 (3a821) 10 mg, βιταμίνη Β2 12 mg, νικοτιναμίδη (3a315) 50 mg, ασβέστιο-D-παντοθενικό (3a841) 40 mg, βιταμίνη Β6 (3α831) 10 mg, φυλικό οξύ (3a316) 2 mg, βιταμίνη Β12 0,04 mg, ψευδάργυρος (3b606) 120 mg, σίδηρος (3b106) 45 mg, μαγγάνιο (3b504) 55 mg, ιωδιούχο κάλιο (3b201) 4 mg, χαλκός (3b406) 10 mg, σελήνιο (3b8.10) 0,2 mg, L-μεθειονίνη (3c305) 4.000 mg.

  Μεταβολιστέα ενέργεια: 3.610 kcal/kg.

  Περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά που έχουν εγκριθεί από την ΕΕ: εκχυλίσματα τοκοφερόλης από φυτικά έλαια (1b306), παλμιτικό ασκορβύλιο (1b304) και εκχύλισμα δενδρολίβανου.

  1. Καλως την κλαιρη! Μμμμ τσιμπημενος υδατανθρακας αλλιως για ξηρα ειναι καλη ! Και νομιζω οτι ειναι και αρκετα οικονομικη, χμ???

  1. εχεις δικιο πολυ τσιμπημενος ο φωσφορος (βεβαια εχει σωστη αναλογια με ασβεστιο) – κατα τα αλλα πολυ πριμιουμ καταστασεις, το ~18% υδατανθρακας απιθανα λιγο, αλλα υποψιαζομαι οτι και το κοστος της ειναι τσιμπημενο! Αν θες τσεκ την καρνιλοβ

 54. Καλημέρα Τσιτσο μου!

  Έχω μια ερώτηση γιατί ψάξε ψάξε έχω προβληματιστεί πολύ. Έχω 2 γατούλες 7 μηνών και μια 6 μηνών οι οποίες θα στειρωθουν τις επόμενες ημέρες. Τώρα η τροφή τους είναι η Ownat Kitten όμως ο γιατρός μας είπε να πάμε σε kitten sterilised. Δυστυχώς οι επιλογές είναι πολύ λίγες (proplan, royal) κ πολύ ακριβές για 3 γάτες μιας κ δεν υπάρχουν σε μεγάλη ποσότητα που να μειωθεί το κόστος. Τελικά το kitten sterilised μήπως είναι λίγο marketing? Αν συνέχιζα με την kitten ή πήγαινα σε adult θα υπήρχε πρόβλημα πιστεύεις? Ωστόσο βρήκα και την Profine sterilised chicken and rice η οποία είναι η μόνη που δεν λέει ότι απευθύνεται σε ενήλικες γάτες. Απλά λέει ότι απευθύνεται σε στειρωμένες. Σκέφτηκα να τη δοκιμάσω κ αυτή… Γενικά δεν καταλαβαίνω ποια είναι η διαφορά της kitten με την sterilised kitten. Ο γιατρός όμως επιμένει πως αφού είναι ακόμα ανήλικα πρέπει να τρέφονται με kitten απλά sterilised…. Έχω μπερδευτεί!

  1. Καλως την! Κοιτα, οι sterilized στην ξηρα τροφη εχουν καποιο νοημα.. λιγοτερες θερμιδες (ειδικα οταν αναφερομαστε στις adult sterilized) και πιο μετρημενο φωσφορο μαγνήσιο κλπ μια γινει καμια αποφραξη στο ουροποιητικο και τρεχουμε. Επειδη εχω ακουσει και για δεκαμηνίτικα με ουρολιθιασεις, καταλαβαινω την υπαρξη των sterilized kitten! Όμως σαφως θα ηταν καλυτερο απο ολα αυτα να δωσεις μπολικη ποιοτικη υγρη kitten να ενυδατωθει η γατα σωστα, να μη φοβασαι μη φραξει το ουροποιητικο τους! Η wellfed kitten ας πουμε ειναι εξαιρετικη. Και μετα να το γυρισεις ξερω γω σε bozita! Μην αφησεις τις γατες να τρωνε μονο ξηρα, θα μαθουν σε αυτη και μετα δεν θα θελουν υγρη και θα την χρειαστουν την υγρη στη ζωη τους

 55. Τσιτσο μου καλησπερα!
  Δυστυχως την carnilove, οσο κ αν εχω προσπαθησει δε την κανουν κεφι και δε καταλαβαινω γιατι. Ισως δεν ειναι τοσο ευγευστη?
  Σκεφτομαι να το γυρισω αποκλειστικα σε υγρη τροφη (bozita). Η σωστη αναλογια για να υπολογισω την ποσοτητα ειναι το τετραπλασιο σε γραμμαρια σε σχεση με την ξηρα?
  Ευχαριστω!

  1. Καλως την! Μμμμ εγω δεν ειχα θεμα με την καρνιλοβ – αλλα καθε γατα ξεχωριστη. Η μποζιτα ειναι εξαιρετικη ειδικα για γατες (χονδρικα μιλωντας βεβαια) ως 10 χρονων (συμφωνα με ο,τι εχω διαβασει, μετα απο μια ηλικια πρεπει να δινουμε στη γατα μια τροφη πλουσια σε πρωτεϊνη (τυπου 10% συν και οχι 7.5% που εχει η μποζιτα) με μετρημενο φωσφορο (η μποζιτα εχει πολυ τσιμπημενο, 0.3% ενώ υπαρχουν αρκετες υγρες με 0.20%)

 56. Γεια! Δίνω στη γάτα μου Primordial για ενήλικες γάτες, γεύση πάπια γαλοπούλα. Θεωρείται πως έχει 0% υδατάνθρακες, είναι 75% πρωτεΐνη και 25% φρούτα και λαχανικά αν δεν κάνω λάθος. Της δίνω και μια κονσερβούλα τη μέρα αντί ενός γεύματος συνήθως. Είναι οκ για την υγεία της; Είναι δραστήρια και παιχνιδιάρα πολύ μέσα στο σπίτι, εξαιρετικά πολυλογού 😝, τρώει με χαρά αυτά που ανέφερα, δε βγαίνει έξω (επειδή δε την αφήνω γιατί είναι ρετιρέ και είναι επικίνδυνα). Ευχαριστωωωω

  1. Καλως την! Πρεπει να μου δειξεις συνθεση και συστατικα – παντως αμφιβαλλω οτι ειναι 0% υδατανθρακες, μαλλον εννοεις 0% σιτηρα!

 57. Καλημέρα Η τροφής sanabelle no grain έχει καλά συστατικά για τις γατούλες έχεις πρωτεΐνη την carnilove μπορούμε να συνδυαστούν σαν τροφές μαζί το ρωτάω γιατί έχω αρκετές γατούλες που φροντίζω και ψάχνω καλύτερες τροφές από αυτές που έπαιρνα Επίσης τα περισσότερα εδώ στο σπίτι είναι άνω των 10 ετών

 58. Καλημέρα Η τροφής sanabelle no grain έχει καλά συστατικά για τις γατούλες έχεις προτείνει την carnilove μπορούν να συνδυαστούν σαν τροφές μαζί το ρωτάω γιατί έχω αρκετές γατούλες που φροντίζω και ψάχνω καλύτερες τροφές από αυτές που έπαιρνα Επίσης τα περισσότερα εδώ στο σπίτι είναι άνω των 10 ετών

  1. Πρεπει να μου δειξεις συστατικα και συνθεση για να σου πω! Δεν ξερω γιατι σκεφτεσαι να ανακατεψεις σαναμπελ με καρνιλοβ? Θα χε καποιο νοημα να δινεις, αν μπορεις και καποια υγρη ποιοτικη τροφη.

   Να πω επίσης ότι αντιθετως με τα κοινως θρυλλουμενα οσο μεγαλωνουν οι γατες (ειδικα μετα τα 10) ο κινδυνος σαρκοπενιας επιβαλλει τη σιτιση με τροφες υψηλοτερης συγκεντρωσης σε ευπεπτη ζωικη πρωτείνη γιατι οι γατες κινδυνευουν απο το φαινομενο της σαρκοπενιας!

   Μονο που αυτες οι τροφες πρεπει να χουν περιορισμενο φωσφορο και και καλη αναλογια φωσφορου ασβεστιου

   1. Η καρνιλοβ ειναι καλη για τις γάτες άνω των 10 ετών? Έχω οχτώ ηλικιωμένες και θα ήθελα να τρώνε καλύτερη τροφή Οι υπόλοιπες που έχω είναι μικρότερες γατούλες και βασικά έπαιρνα τσουβάλια λόγω ότι είναι αρκετά τα ζώα που προσέχω

 59. κρέας πουλερικών (φρέσκο, 25%), πρωτεΐνες πουλερικών (αποξηραμένες), πατάτες (αποξηραμένες), άμυλο πατάτας, φρέσκο συκώτι (5%), αλεσμένο συκώτι, υδρόλυμα πρωτεϊνών, ζωικό λίπος, πολτός σακχαρότευτλων (αποσακχαρωμένος), λιναρόσπορος, ίνες αρακά, κατάλοιπα της τήξης λιπών (αποξηραμένα), έλαιο σολομού, ολόκληρα αυγά (αποξηραμένα), ιχθυάλευρο, αρακάς (αποξηραμένος, 0,4%), μαγιά (αποξηραμένη, συμπ. 0,1% ολιγοσακχαρίτες μαννάνης, 0,06% β-γλυκάνες), ανθρακικό ασβέστιο, κράνμπερι (αποξηραμένα, 0,1%), βατόμουρα (αποξηραμένα, 0,1%), πράσινα χειλικά μύδια (αποξηραμένα), άνθη καλέντουλας (αποξηραμένα), σκόνη κιχώριου, Yucca (αποξηραμένο).

  Πρόσθετα:
  Φυσιολογικά διατροφικά πρόσθετα:
  βιταμίνη A (17.000 IE/kg), βιταμίνη D3 (1.500 IE/kg), βιταμίνη B1 (20 mg/kg), βιταμίνη B2 (20 mg/kg), βιταμίνη B6 (20 mg/kg), βιταμίνη B12 (40 mcg/kg), βιοτίνη (275 mcg/kg), παντοθενικά οξέα (20 mg/kg), νιασίνη (80 mg/kg), ταυρίνη (2.000 mg/kg), φολικά οξέα (2,0 mg/kg), χλωριούχος χολίνη (2.450 mg/kg), βιταμίνη E (150 mg/kg), ψευδάργυρος [ως χηλική ένωση αμινοξέων-ψευδαργύρου, ένυδρη] (40 mg/kg), χαλκός (10 mg/kg), ιώδιο (2,0 mg/kg), σελήνιο (0,2 mg/kg), ψευδάργυρος [ως οξείδιο ψευδαργύρου] (30 mg/kg).
  Τεχνολογικά πρόσθετα:
  αντιοξειδωτικά.
  Αναλυτικά συστατικά

  πρωτεΐνη 31.0 %
  ακατέργαστες λιπαρές ουσίες 16.0 %
  ακατέργαστες ίνες 2.5 %
  ακατέργαστη τέφρα 6.9 %
  ασβέστιο 1.15 %
  φώσφορος 1.0 %
  μαγνήσιο 0.08 %
  υγρασία 10.0 %
  κάλιο 0.7 %
  νάτριο 0.45 %
  θερμίδες που μεταβολίζονται 16.29 MJ/kg
  (Sanabelle )

  1. εχει 33% υδατανθρακα – πρεπει να μ πεις και την τιμη της, νομιζω οτι ειναι αυξημενη σε σχεση με την ποιοτητα της

 60. Kαλησπέρα 🙂

  Τί άποψη έχεις για την N&D Low Grain Chicken & Pomegranate Adult Neutered Cat?

  Eίμαι μεταξύ αυτής και της Αmanova, ποιά θα πρότεινες?

  ΣΥΝΘΕΣΗ

  Φρέσκο κοτόπουλο χωρίς κόκαλα (24%), αφυδατωμένο κρέας κοτόπουλου (24%), όλυρα (10%), βρώμη (10%), αφυδατωμένα ολόκληρα αυγά, φρέσκες ρέγγες, αφυδατωμένες ρέγγες, αφυδατωμένος πολτός τεύτλων, λίπος κοτόπουλου, ιχθυέλαιο (από ρέγγα), φυτικές ίνες μπιζελιών, αποξηραμένο alfalfa, αποξηραμένα καρότα, ινουλίνη, φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες, εκχύλισμα ζύμης (πηγή μάννα-ολιγοσακχαριτών), αποξηραμένο ρόδι (0.5%), αφυδατωμένο μήλο, αποξηραμένο σπανάκι, ψύλλιο (0.3%), αφυδατωμένο γλυκό πορτοκάλι, αποξηραμένα μύρτιλα, χλωριούχο νάτριο, αποξηραμένη μαγιά μπύρας, ρίζα κουρκουμά (0.2%), γλυκοζαμίνη, θειϊκή χονδροϊτίνη.

  ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

  ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΗΣ ΑΝΑ ΚΙΛΟ

  Θρεπτικές πρόσθετες ύλες: Βιταμίνη A 18000IU, Βιταμίνη D3 1200IU, Βιταμίνη Ε 600mg, Βιταμίνη C 300mg, Νιασίνη 150mg, Παντοθενικό οξύ 50mg, Βιταμίνη Β2 20mg, Βιταμίνη Β6 8.1mg, Βιταμίνη Β1 10mg, Βιταμίνη H 1.5mg, Φολικό οξύ 1.5mg, βιταμίνη Β12 0.1mg, χλωριούχος χολίνη 2800mg, βήτα-καροτίνη 1.5mg, χηλικός ψευδάργυρος το ανάλογο μεθειονίνης υδροξυλάσης 910mg, χηλικό μαγγάνιο της ανάλογης μεθειονίνης υδροξυλάσης 380mg, σιδηρούχα χηλικής γλυκίνης υδρίτη 250mg, χηλικό σύμπλοκο του χαλκού του αναλόγου της μεθειονίνης υδροξυλάσης 88mg selenomethionine 0.40mg, DL-μεθειονίνη 5000mg, Ταυρίνη 5000mg, L-Carnitine 400mg. Οργανοληπτικά πρόσθετα: εκχύλισμα aloe vera 1000mg, εκχύλισμα πράσινου τσαγιού 100mg, εκχύλισμα δενδρολίβανου. Αντιοξειδωτικά: τοκοφερόλη πλούσια σε εκχυλίσματα φυσικής προέλευσης.

  ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

  Ακατέργαστη πρωτεΐνη 38.00%, Ακατέργαστα έλαια και λίπη 10.00%, Ακατέργαστες ίνες 5.50%, Περιεκτικότητα σε υγρασία 8,00%, Ακατέργαστη τέφρα 8.30%, Ασβέστιο 1.20%, Φώσφορος 1.00%, Μαγνήσιο 0.09%, Ωμέγα-6 1.80%, Ωμέγα-3 0.40%, DHA 0.25%, ΕΡΑ 0.15%, γλυκοζαμίνη 1200mg/kg, Θειϊκή χονδροϊτίνη 900mg/kg.

  Ευχαριστώ πολύ :))

  1. Νατάσσα δεν θυμαμαι την τιμη της N&D. Κατα τα αλλα κατά τι καλύτερη ισως η Amanova με αισθητα λιγοτερο δυσπεπτο υδατανθρακα, λιγοτερο φωσφορο, αλλα και λιγοτερη ταυρινη και μεθειονινη απο την N&D που εχει μπολικα απο αυτα (καλο αυτο).

 61. Καλησπέρα Τσίτσο!
  Κατ’αρχάς ευχαριστώ για όλη την έρευνα και τις πληροφορίες που δίνεις, σε ‘διαβάζω’ από τότε που βρήκα το γατί μου και δεν ήξερα που πάνε τα τέσσερα.

  Θα ήθελα να σε ρωτήσω τι γνώμη έχεις για την Royal Canin Indoor 27
  (Composition: Dehydrated poultry protein, rice, vegetable protein isolate*,wheat, maize, animal fats, wheat flour, hydrolysed animalproteins, vegetable fibres, minerals, yeasts and parts thereof,maize gluten, beet pulp, soya oil, fish oil, psyllium husks andseeds, hydrolysed yeast (source of manno-oligosaccharides),marigold extract (source of lutein).*L.I.P. : Protein selected for its very high digestibility.

  Additives: Nutritional additives: Vitamin A: 13000 IU, Vitamin D3: 700 IU, E1 (Iron): 39 mg, E2 (Iodine): 3.9 mg, E4 (Copper ): 12 mg, E5 (Manganese): 51 mg, E6 (Zinc ): 153 mg, E8 (Selenium): 0.09 mg – Technological additives: Clinoptilolite of sedimentary origin: 10 g – Preservatives – Antioxidants.

  Analytical constituents: Protein: 27%, Fat content: 13%, Crude fibres: 3.8%, Crude ash: 7.6%, NFE: 43.1%)

  Σκεφτόμουν να της αλλάξω την τροφή σε carnilove, αλλά έχω διαβάσει πολλά κι έχω κατα-μπερδευτεί με το οτι τα μπιζέλια γενικά πρέπει να αποφεύγονται και οτι τελικά έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε μπιζέλια και καλαμπόκι αν είναι να διαλέξεις grain free ή όχι.

  Επίσης η γάτα μου είναι τρίχας και ειδικά το καλοκαίρι ταλαιπωρείται αρκετά με τριχόμπαλες κι εμετούς. Θα ήταν καλό ανεξάρτητα από το τι τροφή θα της δώσω να της δίνω και λάδι σολωμού, λές;
  Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου

  1. Μεχ μου διαβασε αυτο για την ρόιαλ!
   https://www.tsitsosthecat.gr/kritiki-royal-canin-sterilized-37/

   Επίσης νομιζω οτι πολυ καλυτερη λυση απο αυτα ειναι το τάισμα με μεγαλη ποικιλια πληρων υγρων τροφων σε μεγαλες οικονομικες συσκευασιες! Αυτο πολυ πιθανο να βοηθησει και στο θεμα της γουνας!

 62. Καλησπέρα!
  Η κτηνίατρος μάς πρότεινε τις τροφές της Acana για τον γατούλη μας που είναι scottish fold, 3 ετών, στειρωμένος και αρκετά νωθρός με τάση για παχυσαρκία.. του δίνουμε και λίγο κονσέρβα applaws σαν treat (μια κονσέρβα σε τρεις μέρες). Τι γνώμη έχετε και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα για να ειναι υγιής?

  1. στο μυαλο μου η ξηρα τροφη για πολυ συγκεκριμενους λογους ειναι ακαταλληλη για τη γατα (εχω γραψει ολοκληρο αρθρο για το γιατι – αν θες ψαξε το). Η ακάνα και η απλοους ειναι καλες τροφες – μονο που μερικες acana εχουν πολυ φωσφορο!

   Εγω θα ελαχιστοποιουσα την ξηρα τροφη και θα το ριχνα στην υγρη και επειδη η απλοους ειναι πανακριβη (μικρες συσκευασιες γαρ) θα πηγαινα σε καποιες απο αυτες που χω προτεινει σε αντιστοιχο αρθρο για τις υγρες τροφες

   1. κατι που αναφερεται αλλωστε και στο αρθρο! Όμως το να ακουμε τον κτηνιατρο μας χωρις να καταλαβαινουμε τι κανουμε, ή να ακουμε τον κτηνίατρό μας και να μην μας φαίνονται καθολου λογικα αυτο που μας λέει εμενα νόημα δεν μου βγαζει. Εσένα όμως ίσως να σου βγαζει, μια χαρά

 63. Καλησπέρα και να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου για την εκτενή σου έρευνα και που βοηθάς εμάς τους νέους γατογονείς (7 μηνών στειρωμένη μικρούλα). Συγγνώμη αν έχει ήδη απαντηθεί αλλά ήθελα να ρωτήσω τι μπορούμε να κάνουμε στην περίπτωση που η γατούλα δεν τρώει την ποιοτική ξηρά τροφή της.. Της αγοράσα Naturea (αυτή της φωτογραφίας!) και δεν δείχνει κανενα ενδιαφέρον. Την τρώει δυστυχώς μόνο αν αναμειχθεί με λιγότερο ποιοτική ξηρά τροφή.
  Της δίνω και ένα κονσεβακι schesir ημερησίως (υπάρχει άποψη για τα schesir?).

  1. Γεια σου μαριω! Ισως να εκανες πολυυυ σταδιακα την αλλαγη αυξάνοντας καθημερινα την ποσοτητα της καλης τροφης και μειώνοντας την αλλη.. η σεσιρ εξαιρετικη , όχι πληρης και πανακριβη

 64. Γεια σου Τσιτσο!!
  Έχω ένα γατούλη ο οποίος είναι 10 μηνών και τον έχουμε στειρώσει. Ο κτηνίατρος μας είπε ότι 2 φορές το χρόνο πρέπει να τρώει υποχρεωτικά Hills προληπτικά για τους ουρολιθους, η οποία όμως είναι σχετικά ακριβή αλλά για 2 φορές το χρόνο οκ. Του τη δώσαμε πριν λίγο διάστημα, δεν ήταν κ το καλύτερό του αλλά την έφαγε! Τώρα του δινω δοκιμαστικά Royal Cannin urinary, (η οποία είναι επίσης ακριβή)σε συνδυασμό με υγρή τροφή της Shelma grain free for sterilised cats 1 φορά τη μέρα.
  Ο κτηνίατρος λέει μόνο ξηρή τροφή, εγώ όμως μετά από ψάξιμο του έβαλα κ υγρή στο καθημερινό πρόγραμμα.
  Θέλω να μου πεις τη γνώμη σου για τη συγκεκριμένη υγρή τροφή και να μου δώσεις μια πιο φθηνή λύση για ξηρή τροφή η οποία όμως δεν θα κάνει κακό στο ουροποιητικό γιατί έχω πάρει φόβο με τους ουρολιθους.

  1. καλως την. χρειαζομαι την ετικετα της για να σου πω!

   Εγω απο τη στιγμη που ειναι καλα ο γατος θα γυρνουσα σε πληρη ποιοτικη υγρη τροφη φουλ! Αν θες συζητα το με τον κτηνιατρο σου

 65. Καλησπέρα! Ποια η γνώμη σου για αυτήν την τροφή;

  Mystic Adult Sterilised Με Σολομό

  Σύνθεση:

  Αποξηραμένος και φρέσκος σολομός και θαλασσινά ψάρια (30%), καστανό ρύζι, μπιζέλια, ρεβίθια, πατάτες, κοτόπουλο, γαύρο, ζύμη μπύρας, υδρολυμένο συκώτι κοτόπουλου, αντσούγιες, μαγιά, πρωτεΐνες, μέταλλα, προβιοτικάσακχαρίτες, φύκια εκχύλισμα Yucca, κολοκύθα, καρότο, ρόδι, quinoa,ψύλλιο.

  Αναλυτικά Συστατικά:

  Πρωτεΐνη (34%), λιπαρά (12%), ακατέργαστη τέφρα (5%), ακατέργαστη κυτταρίνη (3%), υγρασία (8%), Ω-3 (0,65%), Ω-6 (3,6%), σελήνιο (0,24mg/kg), οργανικό σελήνιο (0,24mg/g), μαγνήσιο (0,065), ψευδάργυρος (120mg/kg), φώσφορος (1%), νάτριο (0,3%), κάλιο (0,85%), Βιταμίνη Α (25.000IU/kg), Βιταμίνη D (1.500IU/kg), Βιταμίνη Ε (150mg/kg), Βιταμίνη C (25mg/kg), ταυρίνη (1800mg/kg)

  Τιμή 1,5 kg περίπου 14 ευρώ.
  Την δίνω στην γατούλα μου που είναι 6 ετών. Θέλω να αρχίσω να παίρνω μόνο ποιοτική τροφή, καθώς γενικά έχω συμπεράνει ότι αν φάει κάτι βαρύ ή φάει πολύ μπορεί να κάνει εμετό (θεωρώ σε νορμαλ συχνότητα το πολύ 2-3 φορές τον μήνα). Επίσης είναι αδυνατούλα, δεν πήρε κιλά μετά την στείρωση κι είναι σταθερή εκτός από τώρα που έχασε 200 γρ, οπότε θέλω να τρώει και πιοκαλά-θρεπτικά. Θα ήθελα τη γνώμη σου για την παραπάνω τροφή & τι άλλη αξιόλογη και κάπως οικονομική τροφή θα μου πρότεινες; Ευχαριστώ!

  1. εχει πολυ καλη συσταση, το μονο που εχει καμποσο δυσπεπτο υδατανθρακα (38%) .. αν θες δοκιμασε τη νεα σειρα της καρνιλοβ (true fresh) με φρεσκο κρεας που κοστιζει λιγο πιοοο ακριβα! αν θες λινκ πες μ

  1. Οι 2 true fresh ειναι ανωτερες ποιοτικα, με μεγαλυτερη βιολογικη αξια, πιο θρεπτικες, αλλα πιο ακριβες! Αν σε παιρνει πηγαινε ισως σε καποια απο αυτες!

 66. Σέβομαι πολύ την προσπάθεια που κάνετε εδώ μέσα και εκτιμώ τα άρθρα που είναι ενημερωτικά και”ακίνδυνα”. Το να δίνετε όμως συμβουλές για γάτες άλλων με βεβαιότητα παντογνώστη, είναι κάκιστο. Πολύ ελληναράδικο “άσε, θα σου πω εγώ που ξέρω”. Προτροπή προς αναγνώστες, μην παίρνετε συμβουλές για τα κατοικίδιά σας από οποιονδήποτε πέρα από τους κτηνιάτρους του δικού σας ζώου. Αν είναι δυνατόν δηλαδή! Ό,τι σας λέει ο κτηνίατρος, μην παίζετε με την υγεία τους επειδή κάποιος νομίζει ότι αρκεί ένα googlάρισμα για να το παίξει ειδικός

  1. Δεν προκειται για ενα απλο google-αρισμα ουτε για το ελληναραδικο “ασε με να γνωριζω καλυτερα” – κυκλοφορουν ερευνες δημοσιευμενες σε επιστημονικα site (pubmed κλπ) και αναγκάστηκα να αρχισω να ψαχνω σαν τρελος διοτι καθε μερα μου λενε ανθρωποι οτι χανουν γατες για ανοητους λογους – αλλα και για να δω τι θα κανω και με τις γατες που φροντιζω εγω και με τον Τσίτσο.

   Όταν ο κτηνιατρος λεει “μονο ξηρα τροφη”, ΠΡΕΠΕΙ να ρωτησεις γιατι! Και αν σου απαντησει “γιατι χαλανε τα δοντια” πρεπει να διαβασεις επίσημες ερευνες που δειχνουν οτι και η ξηρα και η υγρη τροφη προκαλουν φθορα στα δοντια (η υγρη πιο γρηγορη) και δεν ειναι η λυση να δινουμε στη γατα αυτο το ξερο πραμα που δεν ειναι καταλληλο για τη σιτιση της αλλά να δουμε πως μπορουμε να φροντισουμε τα δόντια της.

   Χτες εκανα ενα γκαλοπ και οι μισοι μου ειπαν οτι η γατα τους εχει παθει ουρολιθιαση! Υπαρχει επιστημονικη ερευνα δημοσιευμενη που συνδεει την ξηρα τροφη με τις ουρολιθιασεις. Αν ο κτηνιατρος σου πει “μονο ξηρα τροφη” πρεπει να του πεις οτι στην ταδε ερευνα δειχνει αμεση συνδεση της ξηρας τροφης με ουρολιθιασεις και οτι δεν θες να σου πεθανει η γατα επειδη αφυδατωνεται αιωνια τρώγοντας μονο ξηρα τροφη.

   Αν ο κτηνιατρος σου πει “δεν υπαρχει λογος να τρωει grain free τροφες η γάτα σου” πρέπει να του πεις οτι οι περισσοτερες από τις συμβατικες εχουν ασαφη ετικετα (ποιος ξερει τι συστατικα περιεχουν) και υδατανθρακα κοντα στο 40% ενω οι grain free εχουν κατα βαση κατω απο 30%! Επίσης πρεπει να του πεις οτι το σάλιο της γάτας δεν εχει αμυλαση και η πεψη του υδατανθρακα ξεκιναει στο μικρου μηκους εντερο της γατας οπου εκκρινεται αμυλαση απο το παγκρεας, οποτε οπως και στα υπολοιπα σαρκοφαγα, αν δωσεις μπολικο υδατανθρακα στη γατα θα υποφερει απο δυσπεψιες.. και αν δινεις μια τροφη με 40% υδατανθρακα μια ζωή η γατα θα εχει αυτες τις δυσπεψιες ΑΙΩΝΙΑ!

   Αν ο κτηνιατρος ερθει και πει “ανοησίες” πρεπει να γνωριζεις ολα αυτα και να του τα επισημανεις και να δεις αν εχει καποια πειστικη απαντηση σε ολα αυτα. Μπορεί να έχει, μπορει κατι συγκεκριμενο να συμβαινει, και η απαντηση του μπορει να παραειναι πειστικη. Γι’ αυτο σε καθεεε αρθρο τετοιου χαρακτηρα αναφερω οτι οσα γραφονται εδω δεν υποκαθιστουν την οδηγια του κτηνιατρου. Αυτο ειναι ενα πραμα και η τυφλη υπακοή σε ό,τι λέει είναι ένα αλλο – ειναι μια μορφη ανευθυνοτητας απεναντι στη γατα σου

  2. και ο σχολιασμος στις τροφες δεν ειναι καμια πολυπλοκη συλλογιστικη, μετραω ποσο υδατανθρακα εχει καθε τροφη (κατι που καθενας θα επρεπε να κανει για τον εαυτο του), βλεπω ποση ταυρινη εχει, ποσο φωσφορο, ποσο μαγνησιο, ποσο ασβεστιο, τι ετικετα εχει, αν αυτη ειναι ασαφης, ποσες θερμιδες, ποσο λιπος και πρωτεϊνη και τα συσχετιζω και με την τιμη και επειδη εχω δει χιλιαδες ετικετες κανω μια σχετικη (μοιραια) συγκριση που βασιζεται σε μερικα αρκετα σημαντικα στοιχεια.

   Καμια αισθηση παντογνωστισμου! Αυτα θα πρεπε να τα εκανε ο καθενας για τον εαυτο του και τη γάτα του! Δεν τα κανουν, παραμενουν στο “εεεε αυτη ειναι πολυ καλη τροφη, την τρωνε σαν τρελες οι γατες μου” ή “ο κτηνιατρος ειπε μονο ξηρα” ή “στο πετσοπ μου ειπαν να παρω τουτη, ειναι φοβερη”!

 67. purina one για στειρωμένες . Θα ήθελα τη γνώμη σας . Ευχαριστώ
  Σύνθεση:
  κοτόπουλο (17%, συμπερ. κόκκαλα, κρέας και δέρμα), αποξηραμένη πρωτεΐνη πουλερικών, σιτάρι (15%), άλευρο σόγιας, καλαμπόκι, άλευρο πρωτεΐνης καλαμποκιού, γλουτένη σίτου, ζωικό λίπος, αποξηραμένος πολτός τεύτλων, αποξηραμένη ρίζα κιχωρίου (2%), αποξηραμένες φυτικές ίνες, μέταλλα, υδρολυμένες πρωτεΐνες (εμπλουτισμένες με θερμικά επεξεργασμένους γαλακτοβάκιλλους Delbrueckii και Fermentum σε σκόνη 0,025%), μαγιά.

  Πρόσθετα:
  Φυσιολογικά διατροφικά πρόσθετα:
  βιταμίνη A (34.000 IE/kg), βιταμίνη D3 (1.100 IE/kg), βιταμίνη E (400 mg/kg), βιταμίνη C (140 mg/kg), ταυρίνη (700 mg/kg), μονοένυδρος θειικός σίδηρος (110 mg/kg), άνυδρο ιωδικό ασβέστιο (1,7 mg/kg), πενταένυδρος θειικός χαλκός (11 mg/kg), μονοένυδρο θειικό μαγγάνιο (40 mg/kg), μονοένυδρος θειικός ψευδάργυρος (100 mg/kg), σεληνιούχο νάτριο (0,12 mg/kg).
  Aντιοξειδωτικά.
  Αναλυτικά συστατικά

  πρωτεΐνη 37.0 %
  ακατέργαστες λιπαρές ουσίες 13.0 %
  ακατέργαστες ίνες 4.0 %
  ακατέργαστη τέφρα 7.5 %
  ωμέγα-3 λιπαρά 0.1 %
  ωμέγα 6-λιπαρά 2.0 %

  1. Σαφη ετικετα, μονο που δεν λεει ποσο ταυρινη/φωσφορο/μαγνησιο/ασβεστιο.. μετρημενος υδατανθρακας ειδικα για μη grain-free.. θα θελα να μαθω και αυτα τα στοιχεια για να αποφανθω

 68. Εγω δινω στον Λεωνιδα μας, που ειναι 2 χρονων και 4 κιλα, αλλα που περασε πολλα ζητηματα με το γαστρεντερικο του, την N&D CAT PUMPKIN LAMB & BLUEBERRY grain free για στειρωμενες και μια φορα την ημερα ειτε Bozita ειτε Wellfed και εχει ισορροπησει μια χαρα. Ο κτηνιατρος του λεει να παραμεινουμε σε αυτη την ρουτινα οσο του καθεται καλα. Νερακι πινει μπολικο. Tι γνωμη εχετε;

  1. εγω θα μειωνα σιγα σιγα την N&D (που ειναι πολυ καλη – και ακριβη) και θα αυξανα την υγρη.. και θα προσθετα οπωσδηποτε animonda & granatapet με χαμηλα φωσφορα!

 69. Τσιτσούκο μου ξανάρθα και θέλω βοήθεια!!!!
  Η ΓΑΤΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!
  Σε προηγούμενο post σου είχα γράψει για την υποαλλεργική της brit, την οποία χρησιμοποιούμε μέχρι στιγμής. οι αλλεργίες μας όμως επημένουν και το Νανσάκι μου αναγκάστηκε να κάνει τεστ αλλεργιών, το οποίο ήταν απογοητευτικό.
  Έχω μεγάλο θέμα με τις τροφές!!!! Δεν βρίσκω τροφή που να μην περιέχει ένα από τα αλλεργιογόνα!
  Έχω κοιτάξει σχεδόν όλες τις τροφές στην ελληνική αγορά. Ο κτηνίατρος μου πρότεινε τηλεφωνικώς την Carnilove True Fresh Cat Adult & Sterilized Fish. Διαβάζοντας την ετικέτα είδα ότι περιέχει αρακά φαγόπυρο, λίπος κοτόπουλου, άλευρα αρακά και μαγιά μπύρας τα οποία είναι αλλεργιογόνα στο Νανσάκι. Έχεις να μας προτείνεις εσύ κάτι;
  **(Οποιαδήποτε μορφή τροφής μας κάνει γιατί είμαστε χοντρά και λαίμαργα και κλέβουμε φαγητό από τα πιάτα ανυποψίαστων θυμάτων.)

  Έχει αλλεργία στα παρακάτω (έβαλα και στα αγγλικά τα συστατικά που μπορεί να δούμε στις ετικέτες):
  Κοτόπουλο ( chicken)
  Γαλοπούλα (turkey)
  Κουνέλι (rabbit – στο όριο)
  Μαγιά (yeast)
  Σόγια (soybeans)
  Ρύζι (rice – στο όριο)
  Πατάτα (potato – στο όριο)
  Ζαχαρότευτλο (sugar beet – στο όριο)
  Αρακά (pea – στο όριο)
  Χηνοπόδιο ( goosefoot – σπανάκι, κινόα, φαγόπυρο(buckwheat) και άλλα τέτοια περίεργα)
  Πλάτανο
  Μύκητες δέντρων
  Κάποια είδη μούχλας (σχεδόν όλα)
  Ακάραια σκόνης και φαγητών και αέρα
  Ψήλους
  Γκαζόν

  1. Καλημερα Κλαιρη μου. δεν μπορω να καταλαβω πως μια γατα εχει αλλεργια στα παντα. Δοκιμασατε ποτε κατι πιο φυσικο οπως ωμη τροφη? Οι περισσότερες barf εχουν κοτοπουλο, μηπως να ψαξεις ωμη διατροφη βασισμενη στο μοσχαρι?

   1. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω γνώση πάνω στις τροφές Barf. θα το ψάξω τώρα. Όταν ήταν μωράκι την είχαν βρει σε ένα χωράφι και την πήρα και είχε αναπνευστικά, λογικά από αλλεργίες.
    Και ο κτηνίατρος ξαφνιάστηκε με τις εξετάσεις. Θα τις επαναλάβω σε 6 μήνες μήπως και αλλάξει κάτι αλλα δεν νομίζω.
    Μακάρι να βρούμε κάτι σε barf που να μας κάνει και με τα κατάληλα συμπληρώματα να μπορέσουμε να έχουμε μία ισορροπημένη διατροφή! ευχαριστώ πολύ για την πρόταση!

 70. Καλησπέρα εμενα η γατούλα μου είναι 5χρονων στειρωμένη κ απο τότε που έκανε τ στείρωση κ κτηνίατρος μας εχει δώσει μια ξηρά τροφή κ έχουμε αυτήν τόσο καιρό..Δεν έχει πρόβλημα τ αρέσει πολύ βέβαια τ βαζω γραμμάρια Γιατί είχε φθάσει 6 κιλα κ κάναμε δίαιτα τωρα είμαστε στ 5.600 δεν μπήκα στ διαδικασία να κοιτάξω για κάτι αλλο Αφού μας τ έδωσε ο κτηνίατρος κ η γατούλα μου είναι καλά..
  Αλλα από τότε που ξεκίνησα να διαβάζω τα άρθρα σας θελω το δυνατόν καλύτερο για την γατούλα μου και την υγεία της..
  Θα ήθελα να μου πείτε τ γνώμη έχετε για τ ξηρά τροφή BREKKIES CAT BONTA & BENESSERE – URINAR
  Όπως ακομα διαβάζω για συμπλήρωμα με ωμέγα 3 για τ τρίχωμα τ γατας δεν μ το εχει συστήσει ο γιατρός μπορώ να αποφασίσω μονη μ να δώσω στ γατούλα πιστεύετε? Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας

 71. Τσιτσάρα καλημέρα! Τι χαμπαρια; Έχω ερώτηση για την carnilove. Η απλή σειρά dry, έχει ναι μεν αρκετό κρέας, αλλά το δηλώνει ως meat meal. Η αμέσως καλύτερη σειρά της carnilove, η fresh, δίνει παραπάνω περιεκτικότητα σε κρέας και χωρίς να είναι γεύμα κρέατος. Η ερώτηση μου είναι η εξής: οκ, +10€ το μήνα από γατόσκυλο κοστίζει η fresh και δε με πολυνοιαζει αν είναι να τρώνε πολύ καλύτερα τα 3 ψιψιά μου, έχει όμως 2 ετικέτες η fresh (όχι η true fresh γιατί εκεί ξεφεύγουμε). Μια για sterilised και μια άλλη που δεν ορίζει ότι είναι για sterilised. Πιστεύεις ότι υπάρχει θέμα; φώσφορο έχει 0.8% αυτή για στειρωμένα και 1% αυτή για μή.
  Σου παραθέτω τις ταμπέλες

  Για στειρωμένα

  fresh carp (25%), dried trout (20%), hydrolyzed salmon (14%), dried salmon (12%),

  και πάει λέγοντας με στοιχεία

  crude protein 34.0 %, crude fat 14.0 %, moisture 10.0 %, crude ash 9.5 %, crude fibre 3.5 %, calcium 0.9 %, phosphorus 0.8 %, sodium 1.2 %, magnesium 0.04 %, omega-3 0.8 %, omega-6 1.7 %, EPA (20:5 n-3) 0.1 %, DHA (22:6 n-3) 0.2 %

  και εδώ η κλασσική γεύση

  fresh chicken (42%), dried rabbit (22%), dried duck (6%), chicken fat (preserved with tocopherols, 5%

  με στοιχεία
  crude protein 39,0 %, crude fat 18,0 %, moisture 10,0 %, crude ash 8,0 %, crude fibre 3,0 %, calcium 1,2 %, phosphorus 1,0 %, sodium 0,4 %, magnesium 0,09 %, omega-3 0,5 %, omega-6 1,8 %, EPA (20:5 n-3) 0,09 %, DHA (22:6 n-3) 0,12 %

  Θεωρείς ότι και η δεύτερη αυτή επιλογή είναι safe για στειρωμένα;

  Ευχαριστώ πολύ!

  1. Γεια σουυυ νικολα – να σου πω οτι εκανα ερωτηση πριν πολυ καιρο για το meat meal στην ελληνικη αντιπροσωπεια και η απαντηση που πηρα ηταν αυτη

   “Αγαπητέ κ. Κάκαρη,

   Ευχαριστούμε για το ερώτημα και με χαρά θα σας διευκρινίσουμε τι περιέχουν οι τροφές όταν η παραγωγός εταιρεία χρησιμοποιεί τον όρο meat meal για να περιγράψει τα συστατικά των τροφών.

   Για τον όρο meal: πχ. duck meal (γεύμα πάπιας)= ποιοτικό συστατικό που λαμβάνεται σε τεμάχια κρέατος, οργάνων και μαλακού ιστού πάπιας. Μπορεί επίσης να περιέχει χόνδρους σε μικρότερη ποσότητα.
   Η ποιότητα του συστατικού στην περίπτωση αυτή οφείλεται στην περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες (όσο υψηλότερη τόσο καλύτερη). Όταν περιέχεται ένα μεμονωμένο είδους γεύματος πχ. πάπια δεν περιέχει ποτέ νύχια, κεφάλια, φτερά ή αίμα.
   Για τον όρο meat meal που είναι ακριβός η περίπτωση που περιγράφεται: πχ: Wild Boar meat meal (γεύμα με κρέας αγριόχοιρου) = αυτό είναι γεύμα αγριόχοιρου από μύες.

   Παρακάτω σας παραθέτω και το αρχικό αγγλικό κείμενο
   Dehydrated duck = duck meal = a quality ingredient obtained from cuts of meat, organs and soft tissue of duck. It can also contain cartilage in smaller quantity – the quality of the ingredient in this case is due to the protein content (the higher the better). The quality single type of meal never contains!!!: talons, heads, feathers, blood.

   Meat = this can only be said if talking about muscle
   Duck meat = duck meat meal – i.e. only from muscle.

   Boar meat meal = this is boar meal from muscle.”
   ______________

   Καλησπερα και σας θερμοευχαριστω για την απαντηση!

   Για να βεβαιωθω ότι καταλάβα σωστά σας γράφω τούτα και παρακαλώ επιβεβαιώστε ή διορθώστε με αν είναι δυνατόν!

   – όπου αναφέρεται meat meal μιλαμε ΜΟΝΟ για μύες
   – όπου αναφέρεται σκέτο meal μιλαμε για μύες, οργανα μαλακους ιστους και χόνδρους – αλλά όχι οστά και νύχια

   Αν ναι, τότε η carnilove lamb and wildboar ειναι αυτό ακριβως που ειχα καταλαβει και άρα μια χαρα έκανα και την πρότεινα

   Ευχαριστώ
   _______________

   Καλησπέρα κ. Κάκαρη,

   Είναι ακριβώς όπως το περιγράφεται.
   Το χαρακτηριστικό στην Carnilove όσο αφορά την καταγραφή των συστατικών είναι ότι είναι meat meal και δεν πρέπει να απομονώσουμε το meal σαν λέξη.
   ___________

   ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ MEAT MEAL

   Τώρα για την Fresh, εγω σε ξηρα και 1% φωσφορο ΖΑΜΕ! θα νιωθα πιο ασφαλης με την 0.8%. Αλλα σας τα λεω και τα ξαναλεω.. το σημαντικο ειναι να ενυδατωθει καλα και μονο η υγρη το πετυχαινει αυτο

 72. Καλησπέρα εγώ έχω τρεις γάτες στειρωμενες και τους δίνω κοτόπουλο μαγειρεμένο και ξηρά τροφή που την παίρνουμε από το πετ σου της γειτονιάς απλά θέλω μια πρόταση για να μην δημιουργηθεί θέμα στο ουτοποιητικο τοτς και κυρίως στον αρσενικό που έχω που έχει περάσει αρκετά δύσκολα στον δρομο τόσο καιρό και έχει φιπ είναι καλό το κοτόπουλο που δίνω ή να παίρνω και κονσέρβα για πιο υγρό ? Ευχαριστώ

  1. αγγελικη οσο λιγοτερη ξηρα και οσο περισσοτερο υγρη τοσο το καλυτερο.. και το μαγειρεμενο βραστο κοτοπουλο προφανωως εχει υγρασια.. προσπαθησε να περιορισεις αν θες την ξηρα – παντα σε συνεννοηση με τον κτηνιατρο σου

 73. Τσίτσο ξανάρθαμε, πιο πάνω σου είχα γράψει για μία γάτα με άπειρες τροφικές αλλεργίες. Έπειτα από πολλή έρευνα για τροφές χωρίς τα συστατικά που προκαλούν αλλεργία στο Νανσάκι αλλά να πληρεί και τις προυποθέσεις για στειρωμένες γάτες, καταλήξαμε στην CARNILOVE TRUE FRESΗ GRAIN FREE – POTATO FREE ΜΕ FISH-BUCKWHEAT & LENTILS.
  Μπορείς να μας πεις αν αξίζει;
  Επίσης κάναμε λογαριασμό στο GATOSKILO για να κάνουμε απο εκεί τις παραγγελίες μας και θα ήθελα να σε ρωτήσω αν επωφελούνται οι τσιτσόγατες από όλα τα προϊόντα που θα αγοράσω απο εκεί ή αν είναι συγκεκριμένα (θα χρησιμοποιήσουμε το σύνδεσμο που βρήκαμε στο άλλο άρθρο σου για τις τσιτσόγατες).
  Σύνθεση: φρέσκο ψάρι (70%), αρακάς, κόκκινη φακή, φαγόπυρο (4%), φυσικά αρώματα, λίπος κοτόπουλου, έλαιο σολομού (1%), χλωριούχο νάτριο, χλωριούχο κάλιο, αποξηραμένο φύκι kelp (Ascophyllum nodosum, 0,5%), πρωτεΐνη Λέμνας (0,5%), άλευρο αρακά, αποξηραμένο ιπποφαές (0,2%), αποξηραμένη ρίζα τζίντζερ (0,1%), αποξηραμένα bluberries (0,1%), αποξηραμένο δεντρολίβανο (0,1%), αποξηραμένα cranberries (0,1%), αποξηραμένο θυμάρι (0,1%), μαγιά μπύρας (πηγή mannan-ολιγοσακχαριτών, 0,015%), ρίζα ραδικιού (πηγή fructo-ολιγοσακχαριτών, 0,015%), yucca mojave (0,008%).
  Αναλυτικά συστατικά: ακατέργαστη πρωτεΐνη 35,0%, ακατέργαστο λίπος 14,0%, υγρασία 10,0%, ακατέργαστη τέφρα 9,8%, ακατέργαστες ίνες 3,6%, ασβέστιο 1,0%, φώσφορος 0,8%, νάτριο 1,3%, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα 0,9%, ωμέγα-6 λιπαρά οξέα 1,1%, EPA (20:5 n-3) 0,2%, DHA (22:6 n-3) 0,25%.
  Πρόσθετα θρεπτικά συστατικά ανά 1 kg: βιταμίνη A (3a672a) 20000 IU, βιταμίνη D3 (3a671) 800 IU, βιταμίνη E (3a700) 600 mg, βιταμίνη C (3a312) 300 mg, ταυρίνη (3a370) 2500 mg, χλωριούχος χολίνη (3a890) 3000 mg, L-καρνιτίνη (3a910) 100 mg, βιοτίνη (3a880) 2 mg, νικοτιναμίδη (3a315) 50 mg, ιώδιο (3b201) 4 mg, ψευδάργυρος (3b606) 120 mg, μαγγάνιο (3b504) 55 mg, χαλκός (3b406) 10 mg, σίδηρος (3b106) 45 mg, σελήνιο(3b810) 0,2 mg, L-μεθειονίνη (3c305) 5000 mg. Περιέχει αντιοξειδωτικά εγκεκριμένα από την ΕΕ: εκχυλίσματα τοκοφερόλης από φυτικά έλαια (1b306(i)), παλμιτικό ασκορβύλιο (1b304) και εκχύλισμα δενδρολίβανου.
  Μεταβολιστέα ενέργεια: 3620 kcal/kg.

  1. Κλαιρη, η Τρου φρες σειρα ειναι παρα πολυ καλη – και πιο τσιμπημενη απο την απλη οικονομικα!!

   Σε θερμοευχαριστω που σκεφτηκες και το πως θα ενισχυσεις τις τσιτσογατες.. αν μπεις στο gatoskilo από αυτό το λινκ https://www.tsitsosthecat.gr/recommends/gatoskilo και κανεις παραγγελια, λογικα θα επωφεληθουν οι τσιτσογατες!

   Να εισαι καλαα! Ξανασκεψου και την μπαρφ που λεγαμε (εμενα δεν με συμφερει, χιχι, για το ψιψι σου το λεω – αλλα βεβαια αν παιζουν ξεκαθαρα αλλεργιες στο κοτοπουλο μαλλον δεν θα γινεται.

 74. Εγώ όλες αυτές τις τροφές που λέτε, τις περισσότερες δεν τις ξέρω. Έχω 3 γάτες μέσα στειρωμένες κ τους δίνω ξηρή Royal Canin Savoir Exigent & Protein Exigent. Υγρές τροφές αλλάζω… Συνήθως τους δίνω Purina Gourmet 195gr Γαλοπούλα – Κοτόπουλο τις μεγάλες, Gourmet πυραμιδάκια, Sheba φακελάκια, Μy Nature Cat.
  Κάποτε έπαιρνα Bonjita αλλά η μισή είναι ζελέ κ όχι ψαχνό. Από ποιότητα τί λένε; Με 3 γάτες δεν μπορώ να δίνω πολύ ακριβές τροφές. Τί με συμβουλεις;
  Ευχαριστώ…

  1. ειναι αυτο το μυστηριοο με τις μικρες συσκευασιες.. η gourmet ειναι πανακριβη, με τελειως ασαφη ετικετα.. η bozita εχει πολυ υγρασια οντως (83% πιο πολυ απο κάθε άλλη) αλλα ειναι πολυ ποιοτικη , με μονο μειον το τσιμπημενο φωσφορο.. ειναι και πολυ οικονομικη.. αν θες δοκιμασε απο αυτες που λεωωω – ειναι απειρα πιο ποιοτικες απο αυτες που μου λες οτι τρωνε οι δικες σου

 75. Δεν καταλαβαίνω τπτ!🤣
  Είναι μια καινούρια τροφη μάλλον που αναφέρει ότι είναι από φρέσκο κρέας!
  Αραγε είναι καλή για τα γατάκια μας.. έχει πολύ καλή τιμή!

  Mojestik
  30%
  Πρωτεΐνη

  13%
  Λιπαρά

  8%
  Υγρασία

  Σύνθεση τροφής

  Φρέσκο κοτόπουλο 25%, αφυδατωμένο κοτόπουλο 23%, Ρύζι, Πατάτα, Αφυδατωμένη Ρέγγα 5%, Λίπος Πάπιας 4%, μπιζέλια, αυγό 3%, υδρολυμένο συκώτι κοτόπουλο (2,8%), λάδι σολομού 2%, πολτός ζαχαρότευτλων (η ζάχαρη έχει αφαιρεθεί), μαγιά μπύρας, Φράουλες 1%, βιταμίνες και μεταλλικά άλατα, Πρεβιοτικά MOS και β-γλυκανη, αντιοξειδωτικά, αλάτι 0,2%, Βότανα, λάδι από μποράγκο, εκχύλισμα κόκκινης πιπεριάς, γλουκοζαμίνη (100mg/kg), θειική χονδροιτίνη (50mg/kg)
  Ολική πρωτεΐνη 30%, Ολικό λίπος 13%, Ολικές ίνες 2,1%, Υγρασία 8%, Ολική τέφρα 7,5%, Ασβέστιο 1,82%, Φωσφόρος 0,87%, Μεταβολίσιμη Ενέργεια 3830 Kcal / KG

  Πρόσθετες ύλες

  Βιταμίνη A (3a672a) 20.000 IU/kg, Βιταμίνη D3 (3a671) 1.300 IU/kg, Βιταμίνη E (3a700) 100 mg/kg, Βιταμίνη Κ3 (3a711) 1 mg/kg, Βιταμίνη B1 (3a821) 6 mg/kg, Βιταμίνη B2 (3a825ii) 6 mg/kg, Παντοθενικό οξύ (3a841) 12 mg/kg, Βιταμίνη B6 (3a831) 4 mg/kg, Βιταμίνη B12 0,03 mg/kg, Βιταμίνη ΡΡ (3a314) 50 mg/kg, Φολικό οξύ (3a316) 1 mg/kg, Βιοτίνη (3a880) 0,2 mg/kg, Ταυρίνη (3a370) 1000 mg/kg, Σίδηρος (3b101) 80 mg/kg, Μαγγάνιο (3b502) 7,5 mg/kg, Χαλκός (3b405) 10 mg/kg, Ψευδάργυρος (3b603) 74.5 mg/kg, Ιώδιο (3b201) 0,35 mg/kg, Σελήνιο (3b801) 0,11 mg/kg

 76. Σχετικά με την Mojestik εστειλα και τους ρώτησα για υδατάνθρακες(γιατί δεν είδα να αναγράφεται καπου)και μου απάντησαν αυτό.
  Η πατατα μαζι με το ρυζι ειναι στο 25% της τροφης 🙂

 77. Καλησπερα κ. Τσιτσο!! Μιλάτε με την μαμά του ενός κ μοναδικου Φανουρη του ΜΕΓΑ 😂ήθελα να σας ρωτησω τι άποψη έχετε για την τροφή Brit; O αδερφός του Φανουρη ο Πορτοκάλης τρώει φακελακια της Brit και grain free της Brit εδώ και δυο χρόνια, είναι στειρωμένος, οχι παχυς, ενεργητικος και υγιής! Δεν είδα πουθενά κανέναν να σχολιάζει για αυτήν την εταιρεία και είπα να ρωτήσω γιατί την λατρευουμε! Αγωνιστικούς χαιρετισμούς από το ” Γκρέμλιν “

  1. αγγελικηηη, να χαιρεσαι το φανουρακοοο!! λοιπον η μπριτ σε σχεση με την τιμη της ειναι καλη τροφη σε γενικες γραμμες, αν θες στειλε μου ομως εκ νεου την ετικετα της για να την τσεκαρωω

 78. Καλημερα! Έχω διαβάσει όλα τα σχετικά με τη διατροφή
  . Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες ! Και για την ξηρά και για τις υγρές τροφές . Θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ την άποψη σου για την primordial για στειρωμένες γάτες(grain free) όπως και για την nd για στειρωμένες (low grain). Την πρώτη τη βρήκα πιο οικονομικη. Ο λόγος που ψάχνω και κάποιες άλλες από αυτές που προτείνεις είναι το κόστος.

  Περιμένω την άποψη σου με πολύ ενδιαφέρον !
  Χριστίνα

  1. Καλημερα χριστινα!

   Τροφες με εξαιρετικη συσταση, η πρώτη δεν μου καθεται καλα το ~34% υδατανθρακας, η δευτερη εχει σχετικα μετρημενο υδατανθρακα αλλα γω δεν θα νιωθα καλα με το 1% φωσφορο στις ξηρες τροφες – γενικως τις φοβαμαι τις ξηρες τροφες!

 79. Καλησπέρα, Tσίτσο ! Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σου για την ξηρά τροφή της platinum (meatcrisp sterilized) .Την προωθουνε για αρκετά καλή τροφή και η αλήθεια είναι έχει κάτσει καλά στον γατούλη , και όσον αφορά τα κόπρανα που είναι πλέον καλοσχηματισμένα και του αρέσει και αρκετά . Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο θέμα με το ποσοστό του φωσφόρου ή σου φαίνεται ενταξει.. Παραθέτω τα συστατικά :

  Φρέσκο ​​κοτόπουλο 83%, Flor de Maíz (εκλεκτό αλεύρι αραβοσίτου), φρέσκος σολομός, μείγμα από πατάτες*, μπιζέλια* και ρύζι, μαγιά μπύρας*, φυτικές ίνες*, αυγό*, αλάτι, λάδι σολομού, ρίζα κιχωρίου* (FOS). (*αποξηραμένος)

  Διατροφική Ανάλυση
  Ακατέργαστη Πρωτεΐνη
  36%
  Ακατέργαστα Λιπαρά
  11%
  Ακατέργαστη Τέφρα
  6.9%
  Ακατέργαστες Φυτικές Ίνες
  3%
  Ασβέστιο
  1.1%
  Φώσφορος
  0.99%
  Μαγνήσιο
  0.08%
  Πρόσθετα Ανά Κιλό
  Βιταμίνες: 3a672a/βιταμίνη Α 35.000 IU, 3a671/βιταμίνη D3 1.500 IU, 3a700/βιταμίνη Ε 200 mg.

  Ιχνοστοιχεία: 3b101/σίδηρος 40 mg, 3b203/ιώδιο 1,5 mg, 3b405/χαλκός 10 mg, 3b505/μαγγάνιο 10 mg, 3b502/μαγγάνιο 20 mg, 3b603/ ψευδάργυρος 80 mg/, 30 mg/, ψευδάργυρος 3061 b. 05 mg, 3b802/σελήνιο 0,10 mg, 3a370/ταυρίνη 1.500 mg, 3a910/L-καρνιτίνη 10.000 mg.

  Θερμίδες
  356kcal / 100gr

  1. Εχει καλα συστατικα, αλλα για την τιμη της τσιμπημενο υδατανθρακα και φωσφορο καθως και οχι σωστη αναλογια ασβεστιου φωσφορου

 80. Καλημέρα Τσιτσο και χιουμανς αουτ δειρ.
  Πάντα βάζω μια από τις προτεινόμενες τροφές σου και ποια δίνω μισο-μισο υγρή και ξηρά τροφή στον υπέροχο γάτο μου.
  Έπεσε στην αντίληψη μου η εξής τροφή: HARPER AND BONE FLAVOURS OF THE FARM ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΕΣ ΓΑΤΕΣ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ / ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ / ΠΑΠΙΑ 2KG
  και θα ήθελα τη γνώμη σου ως προς την ποιότητα της ως τροφή.

  ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  Γαλοπούλα: 9.2% Φρέσκια, 3.8% Αφυδατωμένη Έλαιο κοτόπουλου: 0.3%,Κοτόπουλο: 22.5% Φρέσκο, 20.4% Αφυδατωμένο, 1.9% Συκώτι, Ιχθυέλαιο: 0.4%,
  Πάπια: 4% Φρέσκια , φρέσκο καρότο,φρέσκο μπρόκολο,φρέσκια κολοκύθα,φρέσκα μήλα,φρέσκα κόκκινα κράνμπερι,ολόκληρη βρώμη,εξωθημένο ρύζι,Γλυκοζαμίνη και Χονδροϊτίνη,Φύκια kelp,κυνόροδο,πράσινο τσάι,λιναρόσπορος .

  ΣΥΝΘΕΣΗ:
  Αφυδατωμένο κοτόπουλο 20,4%, φρεσκομαγειρεμένο κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα 18,7%, ολόκληρα μπιζέλια, ρύζι ολικής αλέσεως 7,9%, κριθάρι ολικής αλέσεως 5,6%, φρεσκομαγειρεμένο συκώτι γαλοπούλας 5,4%, ίνες μήλου, φρεσκομαγειρεμένη πάπια χωρίς κόκκαλα 4%, φρεσκομαγειρεμένη γαλοπούλα χωρίς κόκκαλα 3,8%, φρεσκομαγειρεμένο συκώτι κοτόπουλου 3,8%, βρώμη ολικής αλέσεως 3,8%, αφυδατωμένο κρέας γαλοπούλας 3,8%, πρωτεΐνη ρυζιού, υδρολυμένο συκώτι κοτόπουλου 1,9%, λιναρόσπορος (φυσική πηγή ω3 λιπαρών οξέων) 0,6%, πολτός ζαχαροτεύτλων, ιχθυέλαιο (προστατευμένο με φυσικές τοκοφερόλες) 0,4%, μαγιά (Saccharomyces cerevisiae), έλαιο κοτόπουλου (προστατευμένο με φυσικές τοκοφερόλες) 0,3%, μεταλλικά στοιχεία, φρέσκο μπρόκολο 1000 mg/kg, φρέσκια κολοκύθα 1000 mg/kg, φρέσκα καρότα 1000 mg /kg, φρέσκα μήλα 1000 mg /kg, υδρολυμένο κυτταρικό τοίχωμα μαγιάς (πηγή MOS) 1000 mg/kg, κιχώριο (πηγή FOS) 1000 mg/kg, γλυκοζαμίνη 500 mg/kg, εκχύλισμα μανταρινιού 500 mg/kg, χονδροϊτίνη 300 mg/kg, γιούκα 200 mg/kg, φύκι κελπ 30 mg/kg, ολόκληρα κόκκινα φίγγι (κράνμπερι) 30 mg/kg, Κυνόροδο (πλούσιο σε βιταμίνη C) 30 mg/kg, πράσινο τσάι 30 mg/kg, κουρκουμάς 30 mg/kg.

  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
  Ακατέργαστη πρωτεΐνη 37,00%, ακατέργαστες λιπαρές ουσίες 12,00%, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα 0,50%, ωμέγα-6 λιπαρά οξέα 1,80%, EPA + DHA 400 mg/kg, ακατέργαστες ίνες 5,00%, ακατέργαστη τέφρα 8,50%, ασβέστιο 1,35%, φώσφορος 1,10%. μεταβολίσιμη ενέργεια: 3580 kcal/kg.

  ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΥΛΕΣ:
  Διατροφικές πρόσθετες ύλες: Βιταμίνη A 25000 UI/kg, βιταμίνη D3 2000 UI/kg, βιταμίνη E 350 mg/kg, βιταμίνη C 175 mg/kg, σίδηρος (ένυδρο χηλικό σύμπλοκο σιδήρου (II) -αμινοξέων) 45 mg/kg, χαλκός (ένυδρο χηλικό σύμπλοκο χαλκού (II) – αμινοξέων) 8 mg/kg, μαγγάνιο (ένυδρο χηλικό σύμπλοκο μαγγανίου-αμινοξέων) 30 mg/kg, ψευδάργυρος (ένυδρο χηλικό σύμπλοκο ψευδαργύρου-αμινοξέων) 50 mg/kg, σελήνιο (ζύμη με προσθήκη σεληνίου Saccharomyces cerevisiae NCYC R397, ανενεργός, σύμπλεγμα μαγιάς σεληνίου) 0,2 mg/kg,ταυρίνη 1500 mg/kg, DL-μεθειονίνη 1000 mg/kg, L-καρνιτίνη 500 mg/kg. Τεχνολογικές πρόσθετες ύλες: αντιοξειδωτικά: εκχυλίσματα τοκοφερόλης από φυτικά έλαια 150 mg/kg.

 81. Καλησπερα Τσιτσο!
  ερωτηση: η Wellness Core Sterilized που προτεινεις, ποση περιεκτικοτητα εχει σε φωσφορο και ασβεστιο?
  δεν το βλεπω καπου
  Thanks!

  1. Ισχυει, την ειχα προτεινει πιο παλια που δεν εδινα τοσο σημασια σε αυτο – ειτε θα βρω ποσο εχει ακριβως ειτε θα την αφαιρεσωωω!!

   1. Καλησπέρα βρήκες μήπως το ποσοστό; Γιατί είδα την αφαίρεσες. Ευχαριστώ πολύ!

    1. Την αφαίρεσα γιατι βρηκα μια αρκετα πιο ανταγωνιστικη και με γνωστες τις ποσοτητες των μεταλλων! Ομως εχω κανει ερωτηση και περιμενω γι αυτην!

     1. Όταν μάθεις αν μπορείς σε παρακαλώ απάντα εδώ για να ξέρουμε! Σε ευχαριστω εκ των προτερων!

     1. Εμενα επαθε στρουβιτη και οι 2 κτηνιατροι μου κατηγορησαν ευθεως την τροφη.
      +κατι μου ειπαν για το μαγνησιο της που δε θυμαμαι ακριβως.
      Τουλαχιστον σε σενα απαντησαν, εγω δεν πηρα ποτε απαντηση.

     2. Wellness core sterilized με κοτόπουλο του έδινα. Μίση μίση με wellfed υγρή

 82. Καλημέρα!! Ευχαριστούμε για τις συμβουλές και τις προτάσεις σου. Να είσαι καλά! Εχω ξεκινήσει και δίνω στην γάτα μου την Carnilove Cat Grain Free – Lamb & Wild Boar Sterilised. Την τρώει με μεγάλη ευχαρίστηση αλλά τα κακά της μυρίζουν παρά πολύ άσχημα. Λέτε να φταίει η συγκεκριμένη τροφή ή να κοιτάξω να της αλλάξω άμμο;

 83. Γεια και από μένα. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να δίνω kitten grain free τροφή σε 5 μηνών μη στειρωμένο γάτο. Ευχαριστώ πολύ 😁

 84. Ο 1μιση έτους (στειρωμένος) γατούλης μου με ευαισθησία στο στομάχι/έντερο τρώει κατά κύριο λόγο κλινικές λόγω της διάρροιας που του προκαλούν οι υπόλοιπες. Δοκιμάσαμε για αρκετό καιρό και την 3. Naturea Grain Free Lands Cat & Kitten, αλλά πάλι μάλλον είναι δύσπεπτη για εκείνον και του κάνει πάλι διάρροια..Τον τελευταίο καιρό τρώει δυστυχώς τη Hill’s Sensitive Stomach & Skin (πρόταση κτηνιάτρου) και την Hill’s i/d Digestive Care υγρή και είναι τέλεια όλα, όμως βλέπω ότι είναι κακή τροφή..Έχεις κάποια πρόταση για ευαίσθητα να μπορέσω να την αλλάξω σε ποιοτική?

  1. Εγω φυσικα θα δοκιμαζα στροφη σε ποιοτικες υγρες τροφες που ειναι κυριως κρεας και αρα φουλ ευπεπτες και ελαφριες

   1. Ούτε καλησπέρα δεν είπα πριν, τι αγένεια! Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Δίνω και υγρή πολύ συχνά, όμως λόγω δουλειάς κάποιες φορές λείπω και έχω αυτόματη ταϊστρα με ξηρά τροφή. Κάποια ξηρά που να είναι έτσι εύπεπτη και καλή δύσκολο να βρω μάλλον ε?

 85. Kαλησπέρα Τσίτσο και συγχαρητήρια για την ποιοτική δουλειά έχεις κάνει εδώ μέσα.
  Πήρα την Premil Fancy 32/12 , για τα γατούλια μου . Την δεχτήκαν με αρκετή όρεξη μπορώ να πω (Ειδικά τα στειρωμένα).
  Μιας και δεν την είδα στη λίστα με τις αξιολογήσεις θα σε παρακαλούσα να ρίξεις μια ματιά στην συστασή της , ώστε αν αξίζει τον κόπο , να προμηθευτώ μια σεβαστή ποσότητα .
  Eδώ ο σύνδεσμος : https://www.premil.rs/en/product/41/fancy
  Ευχαριστώ !!!

  ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ :
  o Proteins 32%
  o Pantonic acid 18 mg
  o Fat 12%
  o Niacin 42 mg
  o Crude fibres
  o Vitamin C 100 mg
  o Ash
  o Folic acid 1,4 mg
  o Calcium 1,1%
  o Choline chloride 2010 mg
  o Phosphorus 0,9%
  o Iron 150 mg
  o Sodium 0,3%
  o Manganese 15 mg
  o Vitamin A 18000 IU
  o Copper 18 mg
  o Vitamin D3 1500 IU
  o Zinc 150 mg
  o Vitamin E 200 mg
  o Iodine 1,8 mg
  o Vitamin B1 7,5 mg
  o Selenium 0.2mg
  o Vitamin B2 6,2 mg
  o Magnesium 0,08 mg
  o Vitamin B6 6 mg
  o Taurine 1500 mg/kg
  o Vitamin B12 50 mg
  o Metabolic energy 14,69 MJ/kg, 3509 kcal/kg
  • Biotin H2o 225 mg

 86. Γειά σας!
  Ερώτηση: γατούλης 5 μηνών πρόσφατα υιοθετημένος βάρος 3.5 κιλά πόση ξηρά τροφή να του βάζω και πόσο συχνά?
  Ευχαριστώ πολύ

  1. Καλημερα! Δεν θα μπορουσα να πω, καθε γατα ειναι μοναδικη με τον δικο της μοναδικο μεταβολισμο. Πρεπει να τεσταρεις και να βρεις

 87. Καλησπέρα Τσίτσο-γάτες και παρέα!
  Χρειάζομαι λίγη βοήθεια με τις τροφές γιατί έχω πελαγώσει! Εχω 2 γάτες 10 χρονών και 2 γάτες 4 και 5, όλες στειρωμένες. Αυτή τη στιγμή τους δίνω reflex και nutram light γιατί…είναι οι μόνες που τρώνε! Εχω δοκιμάσει διάφορες άλλες μάρκες, τις οποίες ούτε γυρνάνε να τις δούνε! Σκέφτομαι όμως, οτι ειδικά για τις μεγάλες, θα πρέπει να βρω μια καλή senior καλή ξηρά τροφή.. Εχει κανείς να προτείνει ιδέες;
  ευχαριστώ πολύ 😁

  1. Καλημερα! Δεν εχω κανει ερευνα σε σινιορ τροφες, θα γινει και αυτο, ομως πρεπει να λαβουμε υποψιν οτι μια γατα καθως μεγαλωνει αντιμετωπιζει μειωση της ικανοτητας απορροφησης θρεπτικων και πρεπει να αντιμετωπιστει αυτο το χαντικαπ με τροφες πλουσιες σε θρεπτικα για να μην υπαρξει σαρκοπενια.Νομιζω οτι οι περισσοτερες σινιορ τροφες εχουν λιγοτερη πρωτεϊνη και δεν ξερω αν ειν σωστο αυτο

 88. Θα ήθελα τα φώτα σου αγαπητέ! Εχω ένα γατάκι 5 μηνών. Τον πήρα σπίτι όταν ήταν 4 μηνών. Ήταν αδέσποτο κι έτρωγε ο, τι να ναι αλλά γενικά είναι καλόβολο. Του δίνω κυρίως κονσέρβα (animonda carny) και 1,2 φορές την εβδομάδα βραστό κοτοπουλο. Στην αρχή του πήρα ξηρά τροφή χύμα (ούτε να τη μυρίσει), μετά whiskas(πριν αρχίσω να σε διαβάζω), δοκιμάσαμε και τη royal canin kitten σε δείγμα (δεν ξετρελάθηκε αλλά την έφαγε) και τέλος πήρα την applaws kitten(την τρώει αλλά δεν πετάει κι από τη χαρά του, άσε που είναι πανακριβη) . Σε ένα περίπου μήνα θα τον στειρωσουμε και ειλικρινά δεν ξερω ποια να ξηρά να επιλέξω. Άσε που οι συσκευασίες είναι τεράστιες κι ο Smudge τρώει ξηρά μόνο όταν έχει βραδινές λιγούρες και το μεσημέρι που λείπω. Είδα τα σχόλια για την carnilove και με τρομάζει το μποχιτο, δεν στο κρύβω. Θέλω μια ξηρά σαν συμπλήρωμα στην υγρή ουσιαστικά επειδή είναι ανέφικτο να τρώει μόνο κονσέρβα καθώς λείπω αρκετές ώρες από το σπίτι. Σου παραθέτω τη σύσταση της applaws αρχικά για να μου πεις τη γνώμη σου και περιμένω τις προτάσεις σου.
  Αποξηραμένο κρέας κοτόπουλου 62%, αλεσμένο κοτόπουλο 17%, αποξηραμένη πατάτα 10%, αποξηραμένη μαγιά μπύρας, πολτός τεύτλων, ζωμός πουλερικών 1%, Ελαια σολομού (πηγή Ωμέγα 3, EPA & DHA αφυδατωμένα ολόκληρα αυγά, κυτταρίνη φυτικών ινών 0.03%, χλωριούχο νάτριο, ανθρακικό ασβέστιο, φύκια/kelp, μούρα cranberry, DL-μεθιονίνη, χλωριούχο κάλιο, εκχύλισμα γιούκας, εκχύλισμα εσπεριδοειδών, εκχύλισμα δενδρολίβανου.
  Σύνθεση: Ξηρό κοτόπουλο (62%), κιμάς κοτόπουλου (17%), πατάτα, μαγιά μπύρας, πολτός τεύτλων, σάλτσα κοτόπουλου (1%), λάδι σολομού, πηγή ωμέγα-3, βιταμίνες και μέταλλα EPA και DHA, αποξηραμένο αυγό, φυτό κυτταρίνης Φυτικές ίνες (0,03%), χλωριούχο νάτριο, ανθρακικό ασβέστιο, φύκια/ φύκια, κράνμπερι, DL-μεθειονίνη, χλωριούχο κάλιο, εκχύλισμα Yucca, εκχύλισμα εσπεριδοειδών, εκχύλισμα δεντρολίβανου.

  Πρόσθετα: Βιταμίνες: Βιταμίνη Α (οξικός ρετινυλεστέρας) 27.850 IU/Kg, Βιταμίνη D3 (Χοληκαλσιφερόλη) 1.200 IU/Kg, Βιταμίνη Ε (οξική άλφα-τοκοφερόλη) 615 IU/Kg; Ιχνοστοιχεία: Σελήνιο (σεληνίτης νατρίου) 0,13 mg/Kg, ιώδιο (άνυδρο ιωδικό ασβέστιο) 1,5 mg/kg, σίδηρος (μονοένυδρος θειικός σίδηρος) 80 mg/kg, χαλκός (θειϊκός πενταένυδρος χαλκός) 48 mg/Kg θειϊκός σίδηρος ) 38 mg/kg, ψευδάργυρος από μονοϋδρικό θειικό ψευδάργυρο 135 mg/kg. Τεχνολογικά πρόσθετα: E1705 Enterococcus Faecium Cernelle 68 (SF68;NCIMB 10415) 1.000.000.000 cfu/Kg ως βοήθημα για τη δημιουργία, τη διατήρηση και την αποκατάσταση ισορροπημένης χλωρίδας του εντέρου σε γάτες. Φυσικά αντιοξειδωτικά: Μικτό εκχύλισμα τοκοφερόλης και δεντρολίβανου.

  Αναλυτικά Συστατικά: Πρωτεΐνες 38%, Ακατέργαστες Ίνες 2,1%, Ακατέργαστα Λίπη 20%, Ακατέργαστη Τέφρα 10,5%, Ωμέγα-3: 0,8%, Ωμέγα-6: 3,8%, Φώσφορος 1,5%, Ασβέστιο 2,3%, Ταυρίνη 2.000 mg/Kg.

  1. καλως την! Καλη ειναι η απλοους! Δεν ξερω ποσο κοστιζει! Ισως να δοκιμαζες την Leonardo, ή την Carnilove True Fresh που ειναι πιο ακριβη αλλα με φοβερη ποιοτητα και ισως δεν εχεις θεμα μποχιτο!

   1. Λοιπόν, είδα κι απόειδα και του πήρα τη naturea Naturals Cat and kitten chicken κι έχει ξετρελαθεί ο άτιμος, σε σημείο που σνομπάρει την υγρή(να βαρέθηκε;). Αλλά εγώ βράχος…Θεωρώ ότι είναι καλή από όσα έχω διαβάσει. Για τσεκάρετε κι οι υπόλοιποι..

    ΣΥΝΘΕΣΗ
    Φρέσκο αποστεωμένο κοτόπουλο (μη κατεψυγμένο), αφυδατωμένο κοτόπουλο, αφυδατωμένη πατάτα, λίπος κοτόπουλου, υδρολυμένο συκώτι κοτόπουλου, μαγιά μπύρας, χαρούπια, μήλο, ανθρακικό ασβέστιο, αποξηραμένο ολόκληρο αυγό, ιχθυέλαια, φύκια, cranberries, βατόμουρα, ντομάτα, χλωριούχο κάλιο, εκχύλισμα Yucca schidigera.

    ΤΥΠΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
    Πρωτεΐνες 32%

    Λιπαρά 18%

    Ίνες 2%

    Τέφρα 7,5%

    Υδατάνθρακες (NFE) 30%

    Υγρασία 8%

    Ωμέγα-6 2.9%, Ωμέγα-3 0.3%

    Ασβέστιο 1%, Φωσφόρος 0.9% Μεταβολίσιμη Ενέργεια 4200 kcal/kg.

    1. καλως την.. σε μικρο γατακι θα την εδινα πολυ ευκολα, σε μεγαλο οχι τοσο, γιατι εχει καμποσο υδατανθρακα, οχι σωστη αναλογια ασβεστιου φωσφορου και μπολικες θερμιδες ! Κατα τα αλλα τα υλικα της ειναι Ε ΚΛΕ ΚΤΑ!

     Το λεω ξανα και ξανα και ξανα.. για θεματα υγειας, όπως τα θεματα διατροφης, ο,τι και να λεγεται εδω δεν υποκαθιστα την καθοδηγηση του κτηνιατρου σας

 89. 1.22% η περιεκτικότητα σε φώσφορο, επίσημη απάντηση από την εταιρεία για την wellness core cat sterilized κοτόπουλο γαλοπούλα. Δεν αναγράφεται στα συστατικά, που κατά τα άλλα φαίνεται άριστη τροφή. Επίσης έχω εντοπίσει ανακρίβειες στα συστατικά της N/D(όχι σε όλες) , δεν συμφωνούν τα συστατικά κ ειδικά του φώσφορου στην ελληνική σελίδα με την ιταλική . Άλλη περιεκτικότητα σε φώσφορο δίνουν απο κοινού όλες οι σελίδες των μεγάλων pet shop και άλλη η εταιρεία.

 90. Καλησπερα σας εγω δινω στο γατο μου την exclusion mediterraneo protein formula με μοσχαρι για στειρωμενες κ θα ηθελα τν γνωμη σας αν ειναι καλη η’ αν θα επρεπε να αλλαξω εταιρεια.σευχαριστουμε πολυ για τν βοηθεια που μας δινεις συνεχεια

   1. Exclusion Mediterraneo Monoprotein Formula – Noble Grain είναι μια ολοκληρωμένη και ισορροπημένη τροφή, παρασκευασμένη με μία μόνο πηγή αφυδατωμένων ζωικών πρωτεϊνών, για μια σαφή και ουσιαστική συνταγή και μόνο ένα υψηλής ποιότητας ευγενές σπόρο. Η συγκεκριμένη φόρμουλα βοηθά στη διατήρηση του ουροποιητικού συστήματος υγιή και διατηρείται με φυσικά αντιοξειδωτικά. Είναι εμπλουτισμένο με μια καινοτόμο συνταγή Superfoods από τη μεσογειακή παράδοση: ρόδι, βατόμουρα, σμέουρα και βατόμουρα. Είναι εμπλουτισμένο με ψύλλιο, βοηθά στην πρόληψη του σχηματισμού μαλλιών. Δεν προστέθηκαν λίπος κοτόπουλου, σιτάρι, σόγια και καλαμπόκι.

    Συστατικά
    αφυδατωμένο βόειο κρέας (28%), μπιζέλι, ρύζι, χοιρινό λίπος, αποξηραμένος πολτός κιχωρίου, ζύμη, υδρολυμένες ζωικές πρωτεΐνες με χαμηλό μοριακό βάρος, ξύλινες ουσίες (2%), έλαιο σαλμίνης (1%), μονοκαλβικό φωσφορικό, ανθρακικό ασβέστιο, φλοιούς ψύλλου και σπόροι (0,5%), χλωριούχο νάτριο, φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες (0,3%), μαννάν-ολιγοσακχαρίτες (0,2%), αφυδατωμένο ρόδι (0,1%), αφυδατωμένο βατόμουρο (0,1%), βατόμουρο αφυδατωμένο (0,1%), κόκκινο βατόμουρο αφυδατωμένο (0,1%), mojave yucca

    36% ακατέργαστη πρωτεΐνη
    12% ακατέργαστα λίπη
    5,5% ακατέργαστη τέφρα
    5% ακατέργαστες ίνες
    8% υγρασία
    0,7% ασβέστιο
    0,6% φώσφορος
    0,08% μαγνήσιο
    0,4% λιπαρά οξέα ωμέγα-3
    2,2% ωμέγα-6 λιπαρά οξέα

    Βιτ. A 22.700 U.I, Vit. D3 890 U.I, Vit. Ε 730 mg, Vit. C 230 mg, Vit. Β1 12 mg, Vit. Β2 24 mg, Vit. Β3 22,5 mg, Vit. Β6 5,5 mg, Vit. B12 0,1 mg, φολικό οξύ 2,2 mg, Vit. Η 0,1 mg, βηταΐνη 2,100 mg, χηλικό χαλκό ένυδρου αμινοξέων (χαλκός 3,5 mg), χηλικό ψευδάργυρο ένυδρου αμινοξέων (ψευδάργυρος 45 mg), χηλικό άλας μαγγανίου ένυδρων αμινοξέων (μαγγάνιο 3,6 mg), μαγιά σεληνοειδούς Saccharomyces cerevisiae NCYC R397, απενεργοποιημένο (σελήνιο 0,18 mg), χηλικό σίδηρο ένυδρου αμινοξέων (σίδηρος 25 mg), ιωδιούχο κάλιο (ιώδιο 2 mg), ταυρίνη 2.000 mg, DL-μεθειονίνη 220 mg, L-καρνιτίνη 300 mg

    Αντιοξειδωτικά: εκχυλίσματα τοκοφερόλης από φυτικά έλαια 160 mg.

    1. Λοιπον ενδιαφερουσα περιπτωση με μονο μειον την μεγαλη ποσοτητα υδατανθρακα σε σχεση με την τιμη της! Οι φωσφοροι/μαγνησια/ασβεστια ειδικα για στειρωμενες ενηλικες γατες ο,τι καλυτερο. Δε ξερω αν ειναι καλο για ανηλικο γατακι, το χεις ρωτησει? Τα ανηλικα γατακια χρειαζονται και αυτα τα συστατικα σε μεγαλες ποσοτητες για την αναπτυξη τους

     1. Τους το ανεφερα οτι ειναι ανηλικο ακομα κ μ ειπαν οτι απαξ κ ειναι στειρωμενο δν πειραζει,αλλα αμα χρειαζεται κατι να αλλαξω στην διατροφη του να το κανω,επιπλεον θα ηθελα να του βαλω κ υγρη τροφη σην διατροφη του

    2. ο κτηνιατρος σου θα σε καθοδηγησει! Οσο για την υγρη τροφη μου φαινεται πολυ σημαντικο να την ενταξεις το συντομοτερο δυνατο γιατι μετα δεν θα την θελει

     1. Σ’ευχαριστω πολυ για το χρονο σου,στο επανειδην

   1. καλησπερα και καλη χρονια

    κοτόπουλο 42% (φρεσκο παρασκευασμένο 20%), ρύζι, λίπος πουλερικών (διατηρημένο σε μείγμα τοκοφερόλων, πηγή βιταμίνης E), πατάτα, αποξηραμένο μήλο 6%, αποξηραμένη μαγιά μπύρας, έλαιο σολομού, συκώτι κοτόπουλου, τομάτες 1%, καρότα 1%, γιούκα, ανόργανα συστατικά, πρεβιοτικα (MOS και FOS 200 mg/kg), χαμoμήλι (Ματρικαρία το χαμαίμηλον, 50 mg/kg).

    37% crude protein , 11% crude fat , 4,5% crude fibre , 7% crude ash , 10% moisture , 0,7% calcium , 0,6% phosphorus , 0,9% sodium , 0,04% magnisium , 0,45% omega 3 fatty acids ,1,55% omega 6 fatty acids

 91. https://www.zooplus.gr/shop/gates/trofi_gia_gates_ksira_trofi/concept_for_life/archaioteros/1340321
  Καλησπέρα Τσιτσάκο μου.Τι λες γι αυτήν?
  Σε σχέση με την
  Carnilove Cat Grain Free – Lamb & Wild Boar Sterilised που προτείνεις ποια είναι καλύτερη?
  Η γάτα μου η Μάγιο είναι 10 ετών τρώει μόνο ξηρά τροφή δυστυχώς και ψάχνω κάτι πιο ταιριαστό με την ηλικία της.
  Αν έχεις και κάτι άλλο κατά νου είμαι όλη αυτιά.Θένκς ε λότ

  1. πρωτο συστατικο, φυτικο και οπως καταλαβαινω το ποσοστο της ζωικης πρωτεϊνης δεν ειναι τοσο πολυ – η ζωικη πρωτεϊνη εχει αμινοξεα (ταυρινη αργινινη) που δεν βρισκονται στη φυτικη και ειναι απαραιτητα για τη γατα.. δεν θα το προτιμουσα

 92. Καλημέρα

  για την Purizon Kitten chicken & fish τι θα έλεγες; ο γατούλης είναι 8 μηνών. παραθέτω τα συστατικά της…

  Ingredients 30% fresh chicken, 28% dried chicken, potatoes, 7% chicken fat, 1% powdered egg, 1% deboned herring, 1% dried herring, 11% fish oil (100% herring oil), 1% hydrolysed animal protein, pea fibre, dried carrots, dried alfalfa, inulin, fructo-oligosaccharides (FOS), dried pomegranate, dried apple, dried spinach, 0.3% psyllium, dried black currants, dried orange, dried blueberries, sodium chloride, dried brewer’s yeast, 0.2% turmeric root, 0.12% glucosamine, 0.09% chondroitin sulphate, marigold extract, aloe vera extract, green tea extract, rosemary extract

  Additives per kg:
  Nutritional additives: Vitamin A 18,000 IU, vitamin D3 1,200 IU, vitamin E 600mg, vitamin C 300mg, niacin 150mg, D-panthenol 50mg, vitamin B2 (riboflavin) 20mg, vitamin B1 (thiamine mononitrate) 10mg, vitamin B6 (pyridoxine hydrochlorid) 8.1mg, biotin 1.5mg, folic acid 1.5mg, beta carotene 1.5mg, vitamin B12 (cyanocobalamin) 0.1mg, choline chloride 2,500mg, zinc (as zinc chelate of the hydroxy analogue of methionine) 910mg, manganese (as manganese chelate of the hydroxy analogue of methionine) 380mg, iron (as glycine iron chelate hydrate) 250mg, copper (as copper chelate of the hydroxy analogue of methionine) 88mg, selenium (as selenomethionine) 0.40mg, DL-methionine 5,000mg, taurine 4,000mg, L-carnitine 300mg
  Antioxidants: Rosemary extract, tocopherol extracts of natural origin

  Analytical constituents

  protein 44.0 %
  fat 20.0 %
  fibre 1.8 %
  ash 8.5 %
  calcium 1.2 %
  phosphorus 1.0 %
  omega-3 fats 0.9 %
  omega-6 fats 3.3 %

  Ευχαριστώ!

  1. το μονο που με χαλαει ειναι το 1% φωσφορο (οχι οτι υπαρχει καποια ερευνα που λεει “απο 1% και πανω κακο”) αλλά νομιζω υπαρχει και πιουριζον πολυ καλη με λιγοτερο φωσφορο! και νομιζω οτι ειναι και σε πολυ καλες τιμες

 93. καλησπερα σε ολες τις γατοοικογενειες!

  Πως σας φαινεται η Weego Cat Food Grain Free Sterilized Salmon & Green Tea?

  COMPOSITION | Fresh salmon (min. 20%), potato starch, hydrolysed poultry (min. 11%), vegetables, chicken fat, brewer’s yeast, chicken liver hydrolysate, vegetable fibre, vegetable fibres (apple, chicory, carrot), salmon oil rich in Ω3, mineral substances, glucosamine hydrochlorate (1250-1350 mg/kg), chondroitin sulphate (730-780 mg/kg), mannan-oligosaccharides, fructo-oligosaccharides, taurine, botanicals (calendula, sage, fenugreek, dill), plant extracts (red fruits, dandelion, mint leaves, green tea seed, thyme, rosemary), natural antioxidants, probiotics.

  NUTRITIONAL ADDITIVES PER KG | 3a672a vitamin A 25000 IU; 3a671vitamin D3 1400 IU; 3a700 vitamin E 160 mg; 3a370 Taurine 1800 mg; 3b101 Iron 120 mg (280 mg Iron (II) carbonate); 3b201 Iodine 2 mg (3 mg potassium iodide); 3b405 Copper 11 mg (44 mg copper (II) sulphate pentahydrate); 3b502 Manganese 16 mg (38 mg manganese oxide); 3b603 Zinc 95 mg (130 mg zinc oxide) 3b606 Chelated zinc 25 mg (250 mg zinc chelate of amino acids); 3b801 Selenium 0. 2 mg (0.45 mg sodium selenite); Technological additives: antioxidants, acidifiers.

  ANALYTICAL COMPOSITION | Protein: 36%; Fats: 12%; Fiber: 3%; Ash: 8%; Moisture: 10%.

  ADDITIONAL DATA | Phosphorus: 1,12%; Calcium: 1,24%

  METABOLIZABLE CALORIES PER KG | 3760 kcal.

 94. καλησπερα!εχω μια γατουλα στειρωμενη.της δινω της royal canin το kitten για στειρωμενα κ τωρα θα γινει 1 ετους κ πηρα το επομενο ηλιακα της royal για στειρωμενα κ δε το τρωει κ μου συστησαν απο το petshop την Crockex Naturals Neutered κ της αρεσε.αλλα σε πολλα petshop δεν υπαρχει καθολου κ ειναι κ οικονομικη κ θα ηθελα τη γνωμη σου.ευχαριστω.σου στελνω την αναλυση.Η Crockex Naturals Neutered Chicken & Rice, έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει όλες τις διατροφικές ανάγκες που έχουν οι στειρωμένες γάτες.

  Μόνο με υψηλής ποιότητας φυσικά συστατικά
  Πλούσια σε ζωικές πρωτεΐνες, ίσες περίπου με το 75% των συνολικών πρωτεϊνών
  Φρέσκο κρέας
  Ρύζι ως κύρια πηγή υδατανθράκων, καθιστά την τροφή εξαιρετικά εύπεπτη
  Φρούτα και βότανα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και δραστικά συστατικά
  Πρεβιοτικά για την υποστήριξη της εντερικής χλωρίδας
  Ισορροπημένη παροχή μετάλλων και ιχνοστοιχείων

  Σύνθεση: αφυδατωμένες πρωτεΐνες κοτόπουλου (23%), ρύζι (18%), φρέσκο συκώτι (15%), καλαμπόκι, χοιρινό, λίπος κοτόπουλου, γλυκοπατάτες, άλευρο ψαριού (5%), υδρολυμένες πρωτεΐνες συκωτιού, λιναρόσποροι (2,5%), αποξηραμένος πολτός τεύτλων (2,5%), πρωτεΐνες καλαμποκιού, μάγια, αποξηραμένος πολτός κιχωρίου (0,35%), άλευρα φυκιών (0,24%), φρουκτοολιγοσακχαρίτες (FOS 0,2%), προϊόντα μαγιάς (MOS 0,16%), εκχύλισμα yucca schidigera (0,0265% ), συμπύκνωμα κράνμπερι (0,004%).

  Διατροφικά πρόσθετα ανά κιλό: 3a672a Βιταμίνη Α 18500 IU, 3a671 Βιταμίνη D3 1250 IU, 3a700 Βιταμίνη Ε 160 mg, 3b405 χαλκός 16 mg, 3b101 σίδηρος 32 mg, 3b502 μαγγάνιο 64 mg, 3b605 ψευδάργυρος 74 mg, 3b201 ιώδιο 3.28 mg, 3b801 σελήνιο 0,17 mg, 3a370 Ταυρίνη 1000 mg.

  Αναλυτικά συστατικά: υγρασία 8%, ακατέργαστη πρωτεΐνη 34%, ακατέργαστη ίνα 3,0%, ακατέργαστο λίπος 12,5%, ακατέργαστη τέφρα 7,7%, ασβέστιο 1,2%, φώσφορος 1,0%, Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα 0,5%, Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα 2,1%

  1. δεν μου εκανε κλικ το 1% φωσφορο το αποφευγω στις ξηρες τροφες (οχι οτι υπαρχει καποια ερευνα που να λεει “απο 1% και πανω ειναι κακο), ο υδατανθρακας ειναι αρκετος ~35% η ταυρινη οχι πολυυυ Ποσο κοστιζει?

 95. Τσιτσάκο μου καλησπέρα.

  Τα φώτα σου!!!
  Έχω δύο γατουλίνια 8 και 10 μηνών αντίστοιχα.
  Αυτή την περίοδο τους δίνω της Alaska την ξηρή τροφή για kittens. Αλλά διάβασα πρόσφατα πως τα διατροφικά της δεδομένα δεν είναι τόσο καλά για τα γατάκια μας.
  Εσύ τι γνώμη έχεις? Ποιά τροφή θα μπορούσα να τους δώσω?
  Σημειωτέον πως ο ένας παρουσιάζει θέμα με την υγρή τροφή, καθώς κάνει μετά κακάκια σαν μους :p (Του έχω δοκιμάσει σε υγρή της royal canin, της wellness core, της kippy και της wellfed)

  1. Αν θες μπορεις να δοκιμασεις μια ξηρα κιτεν μεχρι τα 12 τους οπως η καρνιλοβ -> https://www.tsitsosthecat.gr/recommends/carnilove-kitten/

   Από αυτες που μου ειπες μονο η γουελφεντ κιτεν ξερω οτι ειναι καλη. Αν θες βαζε αρχικα λιγη γουελφεντ στην ξηρα και σιγα σιγα, σταδιακα αυξανε την!

   Επισης ισως να χρειαζονται προβιοτικα τα γατακια σου! Υπαρχουν συμπληρωματα -> https://www.tsitsosthecat.gr/recommends/fortiflora-proviotika/ υπαρχουν ειδικα γιαουρτακια για γατες με προβιοτικα , υπαρχει και βιολογικο κατσικισιο κεφιρ!

 96. Καλησπέρα. Ειμαι σε αναζήτηση τροφής για την γατούλα μου, μια θεότρελη calico που μόλις ενηλικωθηκε και θα ήθελα την άποψη σου σχετικά με την εξής τροφή <>. Ανάλυση των συστατικών της μπορείς ν βρεις εδω: https://www.zooplus.gr/shop/gates/trofi_gia_gates_ksira_trofi/wild_freedom/wild_freedom_adult/757622?activeVariant=757622.2. Μέχρι τώρα της έδινα μια τροφή της purizon αλλά δεν την ενθουσιάζε ιδιαιτερα

   1. Τρώει καθημερινά υγρή τροφή αλλά όχι μεγάλη ποσότητα. Κυρίως την δίνω σαν συμπληρωματική κάθε βράδυ αντί για ξηρή

 97. @Tsitsos συγχαρητήρια για την προσπάθεια και την εκτέλεση, πιστέυω ότι έχουν βοηθηθεί πολλά άτομα μέσω του site σου. Κιπ γκόινγκ!
  Στα δικά μου, σε στειρωμένο αρσενικό γατάκι κοντά 10 μηνών -το οποίο περνάει αρκετές ώρες της ημέρας σε εξωτερικό χώρο οπότε κινείται αρκετά παίζοντας με τα άλλα αληταριά της γειτονιάς και κυνηγώντας- τι ξηρά τροφή θα πρότεινες? Το πορτοφόλι μου αντέχει τις “φτηνές” τροφές, βαριά μέχρι 6Ε το κιλό. Για την ώρα του παίρνω μια Friskies για στειρωμένες αλλά διαβάζοντας όλο και περισ΄σοτερα συνειδητοποιώ ότι πιθανόν σε αυτά τα χρήματα να βρω μια αρκετά καλύτερη επιλογή.

  Επίσης, διαβάζοντας τα γραφόμενα σου έχω ξεκινήσει και γω να κοιτάζω ετικέτες. Παρόλα αυτά ομως δυσκολεύομαι να αποκρυπτογραφήσω το ποσοστό υδατανθράκων των τροφών καθώς αρκετές από αυτές δεν αναφέρουν το ποσοστό τους όπως πχ αναφέρουν το ποσοστό πρωτεΐνης. Έχεις κάποια πρόταση επ΄αυτού? Εσύ πως το βρίσκεις το ποσοστό, απλά επικοινωνείς με την εκάστοτε εταιρεία?

  1. Καλως τον κωστη! Για να βρει το ποσοστο υδατανθρακων, αφαιρεις απο το 100 το ποσοστο πρωτεϊνης, του λίπους, την υγρασια (αν δεν αναφερεται υπολογισε 9%), το ποσοστό ινών, το ποσοστό τέφρας!

   Κάτω από 5 ευρώ ειναι η brit – η στεριλάιζντ εκδοχή της μου φαινεται πολύ καλή -> https://bit.ly/3zeAAZQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *