UPDATED: Οι 3 καλύτερες οικονομικές ξηρές τροφές για στειρωμένες γάτες

UPDATE 03.11.2022

Είναι γεγονός ότι οι ανατιμήσεις που γίνονται στις ζωοτροφές είναι άνευ προηγουμένου, γι’ αυτο θέλησα να ξαναελέγξω μια τεράστια λιστα με ξηρές τροφες για στειρωμένες γάτες, μήπως και έπρεπε να επικαιροποιήσω τις προτάσεις μου! Δυστυχώς αν και οι 3 προτεινόμενες οικονομικές ξηρές τροφές μου έχουν αυξήσει τις τιμές τους σημαντικά (όπως και όλες οι υπόλοιπες) δεν κατάφερα να βρω κάποια άλλη που να πληροί τα βασικά κριτήρια μου και ταυτόχρονα να έχει ανταγωνιστική τιμή. Μετά από ένα 5ώρο ελέγχων σας παρουσιάζω το επικαιροποιημένο top 3!

Σε προηγούμενο άρθρο σας παρουσίασα 3 εξαιρετικές ξηρές τροφές για στειρωμένες γάτες στις οποίες απουσιάζουν τα σιτηρά (grain free τροφές). Αυτές οι τροφές ειναι εν γένει πιο ακριβές γιατί δεν έχουν ως filler τα σχετικά φτηνά σιτηρά (ιδίως το καλαμπόκι). 

Επειδή όμως αυτές οι τροφές, αν και ενδείκνυνται για την διατροφή της γάτας σας είναι  ακριβές σήμερα θα ήθελα να σας προτείνω και 3 ξηρές τροφές με σιτηρά για στειρωμένες, οι οποίες καλές σε σχέση με την τιμή τους! Πρώτα όμως ας δουμε τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια ξηρά τροφή και μάλιστα μια ξηρά τροφή για στειρωμένες.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ:

 • Επώνυμη ζωική πρωτεϊνη η οποία πρέπει να αναφέρεται ως το βασικό/πρώτο συστατικά στην ετικέτα της συσκευασίας – επισής να μην αναγράφεται ως “υποπροϊόν” ή “γεύμα κρέατος” ή “κρεατάλευρο” ή “οστεάλευρο”
 • Απαραίτητα Αμινοξέα,  ταυρίνη και λιπαρά οξέα, βιταμίνες, νερό, ένζυμα και μέταλλα 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ:

 • Υδατάνθρακες σε πολύ μεγάλες ποσότητες (προκαλούν δυσπεψίες, παχυσαρκία και διαβήτη). Τέτοιοι υδατάνθρακες περιέχονται στο καλαμπόκι (καλό είναι να αποφεύγεται περισσότερο διότι εκτός των άλλω περιέχει εξωτερικά cellulose που δεν πέπτεται από τη γάτα με αποτέλεσμα τροφές με καλαμπόκι να είναι εξαιρετικά δύσπεπτες γι’ αυτην), την πατάτα, το σιτάρι και το ρύζι. Οι συμβατικές ξηρές τροφές με σιτηρά κινούνται συνήθως στο 30-50% υδατανθρακα. Καλό είναι να επιλέξουμε ξηρές τροφές που κινούνται στο χαμηλότερο όριο υδατάνθρακα.
 • Οστέαλευρα ή κρεατάλευρα γιατί είναι άγνωσης προέλευσης ζωικά υποπροϊόντα που μπορούν να προέρχονται από σφαγεία, καταφύγια ζώων και εργοστάσια
 • Διάφορες χημικές ουσίες όπως BHT, αιθοξυνίνη, BHA, προπυλεστέρες αλλά και χρωστικές  (συχνά τις περιέχουν οι χρωματιστές κροκέτες)
 • Αποκατεστημένο λίπος διότι ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριών και μούχλας, 
 • Σόγιαζάχαρη
 

Πέρα από τα προηγούμενα, οι τροφές για στειρωμένες γάτες (οι οποίες συχνά είναι ευάλλωτες σε παχυσαρκία και προβλήματα του ουροποιητικού) πρέπει να πληρούν και καποιες ειδικές προϋποθέσεις: 

 • Να περιέχουν L-καρνιτίνη (βοηθάει στη μείωση του σωματικού βάρους)
 • Να είναι χαμηλές σε λιπαρά
 • Να περιέχουν μαγνήσιο, ιδανικά χαμηλότερο από 0.4% (όσο πιο χαμηλό τόσο το καλύτερο) και να είναι χαμηλές σε φώσφορο
 • Να περιέχουν κυτταρινες που προσφέρουν κορεσμό και περιορίζουν την πείνα 
 • Να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένη. Υπαρχουν τροφές που αντί να χρησιμοποιούν πχ κρέας (φρέσκο ή αφυδατωμένο) έχουν πχ αφυδατωμένη πρωτεϊνη κρέατος. Σε δημοσιευμένες έρευνες βρήκα ότι οσο πιο επεξεργασμένη είναι μια τροφή τόσο περισσότερο αλλοιώνει το pH του στόματος και το κάνει ευάλωτο σε πολλά προβλήματα (στοματίτιδες, περιοδοντίτιδα, ουλίτιδα κλπ).

Σημείωση

Έχοντας αναφέρει όλα τα παραπάνω θέλω να επισημάνω ότι δεν είναι δυνατόν με κάποιο απόλυτα σωστό τρόπο να υπολογιστεί η … αξία μιας τροφής γι’ αυτό οι προτάσεις που γίνονται παρακάτω βασίζονται σε σχετικά κριτήρια (όπως η σύστασή τους, το ποσόστο πρωτεϊνων, το κόστος κλπ)  και έτσι ο όρος “οι καλύτερες” είναι καταχρηστικός. 

Όμως πρόκειται για τρεις εξαιρετικές επιλογές για στειρωμένες γάτες, αν μάλιστα ληφθεί υπ’ όψιν και ο παράγοντας της τιμής. 

Ο Τσίτσος προτείνει:

Ξεκινώντας από την πιο αδύναμη (κατά τη γνώμη μου) από τις τρεις, οι ξηρές τροφές που σας προτείνω είναι οι ακόλουθες:

3. Versele Laga Lara Sterilized - NEW

Μια καινούρια ανακάλυψή μου ήρθε να δώσει μια αξιόπιστη, οικονομική πρόταση που την προτείνω κυρίως αν έχετε πολλές γάτες (άλλωστε όλες οι τροφές αυτής της σύγκρισης απευθύνονται κυρίως σε ανθρώπους που φροντίζουν πολλές γάτες). Η Versele Laga Lara Sterilized έχει αρκετά πλεονεκτήματα: χαμηλή τιμή (περίπου 3.7e/κιλό), περιορισμένο υδατάνθρακα (περιπου 31%) και το πρώτο συστατικό της είναι ζωικής προέλευσης: περιέχει 30% κοτόπουλο

Στα μείον η παρουσία “ζωικών παραγώγων” στη σύστασή της και η απουσία λαχανικών και φρούτων, αλλά ας μην περιμένουμε πια τόσα πολλά από μια τροφή που κοστίζει 3.2 ευρώ/ κιλό.

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε τη Versele Laga Lara Sterilized

2. Gemon Cat Light Sterilized with Turkey

Πρόκειται για μια πολυ οικονομική τροφή με κόστος 3.7e/κιλό στη μεγάλη συσκευασία. Έχει μέτρια ποσότητα πρωτεϊνης (31%) , 13% λίπος,  και ένα από τα μεγαλύτερά της προσόντα είναι ότι έχει (δύσπεπτο) υδατάνθρακα της τάξεως του ~30%. Επίσης περιέχει L- καρνιτίνη που περιορίζει την όρεξη και yuccha που περιορίζει τις οσμές των κοπράνων. Περιέχει τις απαραίτητες βιταμίνες και αμινοξέα!

Το τρίτο δυνατό της σημείοο είναι ότι έχει για πρώτο συστατικό κρέας εγνωσμένης προέλευσης (πραγματικό κρέας γαλοπούλας, 8% νωπό και 30% αφυδατωμένο)!

Η σύνθεσή της είναι τέτοια που την καθιστά ιδιαίτερα εύπεπτη, κάτι που βοηθάει και στην προστασία του συκωτιού της γάτας. Περιέχει καλαμπόκι!

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε τη Gemon Sterilized Cat with Turkey

1. Ownat Classic Cat Sterilized - NEW

Για να φτάσουμε στην κορυφαία επιλογή, μια ακόμη καινούρια ανακάλυψη που με ενθουσίασε. Είναι η πιο ακριβή της έρευνας, αλλά παρόλα αυτά η τιμή της είναι αρκούντως δελεαστική (~4.2e/κιλό) ενώ περιέχει 36% κρέας (και όχι ζωικά υποπροϊόντα, κρεατάλευρα, γεύματα κρέατος κλπ), ~32% υδατανθρακα (έτσι κατάφερα να κλείσω μια τριάδα με επιλογές που περιέχουν περιορισμένο υδατάνθρακα, κοντά στο 30%).

Αυτά που κάνουν όμως την Ownat να ξεχωρίζει από τις άλλες δύο τροφές είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό του υδατάνθρακα προέρχεται από μπιζέλι (χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη) ενώ περιέχει και φρέσκο μήλο, βότανα και σολωμό – στοιχεία που δεν συναντήσαμε στις προηγούμενες δύο τροφές.

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε τη Ownat Classic Cat Sterilized

Σημείωση: Η ξηρή τροφή, λόγω της ελάχιστης υγρασίας της (10%) δεν ενδείκνυται για αποκλειστική σίτιση της γάτας με αυτήν, δίοτι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο ουροποιητικό της γάτας, αλλά και εμμέσως παχυσαρκία, διαβήτη και ληθαργικότητα. Γι’ αυτό πρέπει να συνδυάζεται με υγρή τροφή! Για να δείτε τις ενδεικτικές προτάσεις του Τσίτσου για τις καλύτερες υγρές τροφές κάντε κλικ στο σύνδεσμο

ΥΓ1: Aν αγοράσετε κάποια από τις προτεινόμενα προϊόντα από κάποιον σύνδεσμο που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Τσίτσου υπάρχει περίπτωση να λάβω το δώρο μου από την ιστοσελίδα από την οποία αγοράστηκε το εκάστοτε προϊόν (affiliate marketing) χωρίς φυσικά αυτό να επιβαρύνει καθόλου εσάς! ΥΓ2: Κλείνοντας να τονίσω για άλλη μια φορά ετούτο: Kαι γι’ αυτό όπως και για κάθε θέμα που αφορά στην υγεία της γάτα σας είναι απαραίτητο να κινηθειτε πάντα με την καθοδήγηση του κτηνιάτρου σας

66 Απαντήσεις

 1. Καλησπέρα σας ,Έχω ένα γατο το Freud είναι 6 χρόνων, στειρωμενος 6 κιλά. Τον ταΐζω trainer προσουτο για στειρωμενες γάτες. Γενικά είναι πολύ δύσκολος στο φαγητό για να καταλήξω σ’αυτη τι τροφή δοκιμάσαμε πολλές γιατί δεν της έτρωγε. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι καλή? Η να του δοκιμάσω αυτή που προτείνετε την Miogato sterilise? Κ πρέπει να του δίνω κ υγρή? Γενικά δεν τα τρώει κ είμαι της άποψης όχι κονσέρβες, εσείς τι θα προτείνατε?

 2. Καλησπέρα…έχω ένα γάτο στειρωμένο 2 ετών και μετά από αρκετές τροφές που δοκίμασα κατέληξα στη happy cat sterilised τι γνώμη έχετε ?ειναι καλη?

 3. Τσιτσογατο,για την equilibrio sterilised,τι γνώμη έχεις; Επίσης θα ήθελα αν γνωρίζεις να μου πεις,εάν είναι καλό να δίνουμε προληπτικά τροφή για το ουροποιητικό ή την τρώνε μόνο όσα έχουν ήδη αποκτήσει πρόβλημα; Στόχος είναι η πρόληψη, όχι να αποκτήσουμε ενόχληση!
  Σε ευχαριστώ προκαταβολικά!

  1. Καλως την αντωνία.

   Αν γινεται στειλε μου τη συσταση και τη χημικη αναλυση της.

   Μεγαλυτερη προληψη για το ουροποιητικο απο το να μοιρασετε θερμιδικα την τροφη σε ξηρα/υγρη δεν υπαρχει (υποψιν η υγρη τροφη εχει 1/4 θερμιδων της ξηρας)

 4. Καλημέρα Τσιτσε μου… Στα δικά μου δίνω reflex urinary αλλά σκέφτομαι να το γυρισω σε reflex sterilised… Τι γνώμη έχεις???
  ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Πρωτεΐνες κοτόπουλου (αποξηραμένες), καλαμπόκι, λιπαρά κοτόπουλου, ρύζι, ίνες ζαχαροκάλαμου, πολτός παντζαριού, γεύση συκωτιού, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, λιναρόσπορος, ξύλο-ολιγοσακχαρίτες, ζύμη ζυθοποιίας, αλάτι, ανθός yucca schidigera, καρνιτίνη L, συντηρητικά, αντιοξειδωτικά.
  ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Ασβέστιο, φώσφορος, νάτριο, lodine, ψευδάργυρος, χαλκός, σίδηρος, σελήνιο ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Πρωτεΐνες κοτόπουλου (αποξηραμένες), καλαμπόκι, λιπαρά κοτόπουλου, ρύζι, ίνες ζαχαροκάλαμου, πολτός παντζαριού, γεύση συκωτιού, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, λιναρόσπορος, ξύλο-ολιγοσακχαρίτες, ζύμη ζυθοποιίας, αλάτι, ανθός yucca schidigera, καρνιτίνη L, συντηρητικά, αντιοξειδωτικά.
  ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Ασβέστιο, φώσφορος, νάτριο, lodine, ψευδάργυρος, χαλκός, σίδηρος, σελήνιο

  1. Λένα μου εγώ θα εβαζα υγρη τροφη θερμιδικα αντιστοιχη με την ξηρα στην καθημερινη διατροφη του – τυπου 80 γρ υγρη 20 γρ ξηρα.

   Αυτό θα εδινε μεγαλυτερη προστασια στο ουροποιητικο απο το να επιλεξω μια στεριλάιζντ τροφη απο μια αλλη

   1. Καλησπέρα σας
    Ένα χρόνο τώρα, σε μόνιμη βάση, Χρησιμοποιώ τη Gemon urinary γιατί έχω ένα αρσενικό κ ένα θηλυκό (γατουλια)
    Δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το φαγητό, τους αρέσει…
    Πρέπει να τους αλλάξω τροφή κάποια στιγμή ή κρατάω σταθερά, αυτή;;;;
    Κ τι μπορώ να κάνω για τον γατουλη μου, που μαδαει, εκτός από το λάδι σολομού (που δεν του αρέσει) κ το χτένισμα;;;
    Μου είχε πει ο κτηνίατρος ότι υπάρχει κ μια αμπούλα, αλλά δεν έχει τρελα αποτελέσματα…

    1. Μαριαα! Προτεινω με ενθουσιασμο να το γυρισεις σε υγρη τροφη, για να ενυδατωνεται σωστα η γατα να σταματησουν οι δυσπεψιες που προκαλουν οι ξηρες τροφες, να λαμψει και η τριχα! ΑΛλα οχι οποιαδηποτε υγρη.. μια ποιοτικη.. αν θες μπορεις να τσεκαρεις και τις προτεινομενες δικες μου https://www.tsitsosthecat.gr/3-kaliteres-igres

  2. λύστε μου μια απορία γιατί δεν γράφει πουθενά την περιεκτικότητα σε μαγνήσιο ? έχω ψάξει παντού το μαγνήσιο θα πρέπει να εξαιρετικά χαμηλό, παρακαλώ οποίος γνωρίζει να μου απαντήσει

   1. ισχυει αυτο που λες – σε πολλες δεν αναγραφεται – νομιζω οτι οταν ειναι κατω απο ένα όριο (0.1% ? δεν ειμαι σιγουρος) δεν ειναι υποχρεωμενες οι εταιρειες να το αναγραφουν – αυτο στο μεταφερω με καθε επιφυλαξη, δεν ειμαι σίγουρος ότι ισχυει – θα γραψει η διατροφολογος μας ενα αρθρο για το πως να διαβαζουμε τις ετικετες αννα, μεινε συντονισμενη

  3. Τσιτσο, μπορείς εν συντομία να μου πεις ποια προτείνεις μεταξύ των versele laga Lara που παρουσιάζεις εδώ, και της Purina pro plan sterilized που Τους έδινα ως τώρα;

   1. Καλως την.. η πουρινα ειναι πιο ακριβη, εχει λιγοτερους υδατανθρακες (καλο) – εχουν και οι δυο αρκετα σαφη και ξεκαθαρη συσταση! Its up to yοu

  1. την εχω τσεκαρει, δεν νομιζω οτι ειναι μια καλη τροφη, αλλα αν θες για εξτρα επιβεβαιωση στειλε μου την συσταση και τη χημικη αναλυση της

 5. Έχω 3 γατες οι δύο στειρωμένες.η μεγάλη και ο μικρός όταν τρων κονσέρβα κάνουν σχεδόν διάρροια οπότε δυστυχώς δίνω μόνο ξηρά.ποσο μπορεί να τα πειράξει;

  1. Δεν δικαιολογει η ιδιαιτεροτητα της υγρης τροφης τη διαρροια. Το εξτρα νερο και ο λιγοτερος υδατανθρακας δεν ειναι (υποθετω – αν και δεν ειμαι ειδικος της υγειας) αιτιες για διαρροια. Δοκιμασατε να του δωσετε μια πολυ καλη υγρη τροφη?

 6. Εχω 2 γατες που εχω στειρωσει (1 αρσενικο και 1 θηλυκο), δεν τα πανε και πολυ καλα μεταξυ τους… Το αρσενικο μερικες φορες σπανια, μερικες φορες συχνα ενεργειται πανω σε καναπεδες/κρεββατια ή και στο πατωμα (λιγο, τα υπολοιπα τα κανει στη λεκανη του). Τωρα τελευταια εχει ουρησει και καποιες φορες. Πιστευω οτι το κανει απο ζηλεια και ισως μερικες φορες για να με εκδικηθει που παιζω και με το αλλο γατακι.
  Δεν ξερω τι να κανω….

 7. Ευχαριστω πολυ!!!
  Ιδιως το δευτερο λινκ απο αυτα που προτεινεις, νομιζω οτι ισως ειναι η λυση για μενα.
  Θα το δοκιμασω και θα σου πω τα αποτελεσματα.
  Και παλι ευχαριστω για την ανταποκριση!!!

 8. brekkies urinary τρόφι για στειρωμένη γάτα τί γνώμη έχετε…Η γάτα🐈 μου είναι 5 χρόνων, Σιάμ Λουνα. Πολύ ιδιότροπη στο φαγητό…δεν τρώει όλα καί αν τρώει σέ κάποια από τροφές βγάζει αλλεργίες οπός: βγάζει σάν πιτυρίδα καί γούνα τίς χάνει την λάμψη καί πέφτει… ενώ με brekkies urinary τίς ταίριαξε σούπερ άσε πού τρελάνετε δεν τίς χορταινει καί ή γούνα τίς λάμπει πάλι, τί έχετε νά μου προτείνετε άλλο ή τί έχετε νά μου πείτε για την τροφή αυτή (Brekkies urinary). ευχαριστώ

 9. Καλή σας ημέρα.
  Έχω μία περσικη γατούλα 12 χρόνων και μετά από πολλές αλλαγές σε ξηρά τροφή τώρα τρώει(όχι και με ιδιαίτερα πολλή ευχαρίστηση μπορώ να πω)την senior ageing 12+ της royal canin…τα συστατικά της:πρωτεΐνη 30%,περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες 19%,ανόργανη ύλη 5,3%,ακατεργαστες ινωδης ουσίες 4,4%,φώσφορος 0,6%-ανά κιλό ω3 λιπαρα οξέα 10,9g-λυκοπενιο 8mg…και για υγρή τροφή δίνω το gourmet της purina..
  Τα κιλακια της είναι λίγο αυξημένα 5200μιας και λόγω ηλικίας και ράτσας νομίζω δεν έχει και πολύ όρεξη για παιχνίδι..
  Είναι καλή, κατάλληλη η τροφή που τρώει;;
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!

  1. Ειναι φοβερη εταιρεια οπως και η θυγατρικη της Καρνιλοβ. Η Brit Premium για στειρωμένες ειναι μια εξαιρετικη επιλογη (αν καταφερεις να βρεις τιμη ονλάιν)

 10. Καλησπέρα. Προσπαθώ να βρω μια καλή τροφη για τις στειρωενες γατουλες μου αλλά σε μια νορμάλ τιμή. Έχω υπόψιν μου την gemon αλλά ποια είναι η γνώμη σας για την.παρακατω τροφη ; ευχαριστώ https://www.petheartshop.gr/shop/matisse-neutered-salmon-10kg.html?skr_prm=WyIwNTY0NWY0Yy04Y2M1LTQ0OWQtYTlhNi0wZTAwZGYyOWU3NTYiLDE2MzIzOTg5NjU1MTYseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0
  ΣΥΝΘΕΣΗ

  Aφυδατωμένο ψάρι (σολομός) (32%), ρύζι (25%), καλαμπόκι, γλουτένη καλαμποκιού, φυτικές ίνες μπιζελιού (8%), αφυδατωμένο κρέας κοτόπουλου, λίπος κοτόπουλου, αφυδατωμένος πολτός τεύτλων (6%), υδρολυμένες ζωικές πρωτεΐνες, ιχθυέλαιο, φυτικό έλαιο, αφυδατωμένα ολόκληρα αυγά, σπόροι ψύλλιου, χλωριούχο νάτριο, χλωριούχο κάλιο, διυδρικό θειικό ασβέστιο, αποξηραμένη μαγιά μπύρας, μονο-φωσφορικό νάτριο.

  ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΗΣ ΑΝΑ ΚΙΛΟ

  Θρεπτικές πρόσθετες ύλες: Βιταμίνη A 16000IU, Βιταμίνη D3 1600IU, Βιταμίνη Ε 160mg, Βιταμίνη C 160mg, Νιασίνη 40mg, Pantotenic οξύ 16mg, Βιταμίνη Β2 8mg, Βιταμίνη Β6 6.4mg, Βιταμίνη Β1 4.8mg, Βιταμίνη H 0.4mg, φολικό οξύ 0.48mg, βιταμίνη Β12 0.06mg, χλωριούχος χολίνη 2500mg, οξείδιο του ψευδαργύρου 108mg, ψευδάργυρος μονοένυδρος 120mg, μαγγάνιο μονοένυδρο θειικό 150mg, σιδηρούχος μονοένυδρος 44mg, σιδηρούχος ανθρακικό 60mg, πενταϋδρικός θειικός χαλκός 50mg, ιωδικό ασβέστιο άνυδρο 2.4mg, νατρίου σεληνίτη 0.22mg, DLμεθειονίνη 3000mg, L-Carnitina 250mg. Τεχνολογικές πρόσθετες ύλες: μικροκρυσταλλική κυτταρίνη.

  ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

  Ακατέργαστη πρωτεΐνη 31.00%, Ακατέργαστα λίπη και Έλαια 11 .00%, Ακατέργαστες ίνες 5.90%, Ακατέργαστη τέφρα 6.60, Ασβέστιο 0.90%, Φώσφορος 0.85%, Μαγνήσιο 0.08%, Άμυλο 19.50%, Ολικά σάκχαρα 0.60%, Ταυρίνη 1800mg/kg.

  ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΞΙΑ

  EM Kcal/Kg 3403 – Mj/Kg 14,24

 11. Καλησπέρα!! Επειδή είμαι στη φάση που ψάχνομαι για τροφές για τον γάτο που περιμένω να έρθει (θα τον στειρώσω),να ρωτήσω τη γνώμη σου για την συγκεκριμένη;;

  Daily Habits Angel Rescue Turkey (βγαίνει και σε άλλες γεύσεις).

  Ξηρά τροφή με γαλοπούλα. Κατάλληλη για ενήλικες γάτες στειρωμένες με ευαισθησία στο ουροποιητικό σύστημα.

  Συστατικά:
  Αφυδατωμένη Γαλοπούλα (30%), Ρύζι (25%), Βρώμη, Καλαμπόκι, Έλαιο Κοτόπουλου, Αφυδατωμένα Λαχανικά (Λιναρόσπορος, Παντζάρι, Αρακάς), Φυσικός Ζεόλιθος (1%), Έλαιο Αντζούγιας & Έλαιο Σολομού, Πρεβιοτικά Μάναν-Ολιγοσακχαρίτες (MOS 1.500mg/kg), Οργανικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο (0.1%), Μαγιά Μπύρας (Πηγή MOS 0.1%), Πρεβιοτικά Φρουκτό-Ολιγοσακχαρίτες (FOS 500mg/kg), Αφυδατωμένες Υπερτροφές και Βότανα (Γιούκα 180mg/kg, Ρόδι 50mg/kg, Φράουλες 50mg/kg, Τζίντζερ 50mg/kg, Κράνμπερι 50mg/kg)(Daily Immune)

  Ανάλυση:
  Πρωτεϊνη 26.00%, Ολικές Λιπαρές Ουσίες 12.00%, Ολικές Ινώδεις Ουσίες 4.00%, Ωμέγα 3 Λιπαρά 0.10%, Ωμέγα 6 Λιπαρά 3.20%, Ολική Τέφρα 8.00%, Υγρασία 8.00%, Ασβέστιο 1.20%, Φώσφορος 1.00%, Νάτριο 0.50%, Μαγνήσιο 0.065%

  Βιταμίνες:
  Βιταμίνη A 18.750 IU/kg, Βιταμίνη D3 1.500 IU/kg, Βιταμίνη C 120 mg/kg, Βιταμίνη E 120 mg/kg, Ταυρίνη 1.500 mg/kg, Χλωριούχος Χολίνη 4.500 mg/kg, Βιοτίνη 200 mg/kg (Daily Boost)

  ​Ένζυμα:
  Β-Γλυκάνη 240 mg/kg, Προβιοτικά 1.000 mg/kg. Αμινοξέα: DL-Μεθιονίνη 1.500 mg/kg, L-Λυσίνη 1.000 mg/kg

  1. Τίνα μου συγνωμη για την καθυστερηση! Ειναι καλο που δεν εχει υποπτα υλικα όπως κρεαταλευρα, υποπροϊόντα κρέατος κλπ. Είναι επισης καλο που πρώτο συστατικό είναι ζωικό. Κατά τα άλλα όχι κατι το αξιοσημείωτο και κάμποσος υδατανθρακας (περιπου 35%). Αν η τιμη δεν ειναι ιδιαιτερα δελεαστικη δεν μου φαινεται εξαιρετικη περιπτωση

  2. Καλως την συμπατριωτισα!!

   Τινα μου εχει τσιμπημενο υδατανθρακα (~37%) κατα τα άλλα δεν ειναι κακη (εχει και τα φρουτακια του)! Σε τι τιμη ειναι? Αν ειναι σε καλη τιμη και την επελεγα θα επελεγα να μοιρασω τις θερμιδες με υγρη τροφη ωστε ο υδατανθρακας να πεσει στο μισο

 12. μετά από έρευνα που έχω κάνει και εγώ για την ξηρά τροφή της γάτας κατέληξα ότι μια αρκετά καλή τροφή για ανθρώπους που έχουν πολλές γάτες είναι η Brit sterilised premium με 32% κοτόπουλο εκ των οποίων τα 17% κρέας κοτόπουλου και 15% αποξηραμένο, με καρνιτίνη και ταυρίνη, με χαμηλό φώσφορο και μαγνήσιο, με φρούτα και με τιμή στα 3,3 το κιλό. Βγαίνει 27 ευρώ το 8κιλο τσουβάλι. Η επόμενη κατηγορία αυτής της εταιρίας είναι grain free.

  1. Thimi, αυτή την τροφή την έχω και εγώ υπόψιν αλλά για κάποιο λόγο δεν βρίσκω πουθενα τιμή ονλάιν και η τιμή είναι ένας από τους παράγοντες που πρέπει να λαβουμε υπ οψιν. Σε αυτη την τιμη που τη βρήκες ειναι Ε ΞΑΙ ΡΕ ΤΙ ΚΗ επιλογή.

   Και η γκρέιν φρι εκδοχή είναι καλή όμως ακόμη καλύτερη (οσον αφορά γκρέιν φρι) είναι η Κάρνιλοβ που παράγεται από την ίδια εταιρεία! Εύγε για την πρόταση

 13. Γειά σας κι από μένα
  Εγώ βρήκα μια brit urinary σε γνωστό μου petshop κ μου έδωσε τιμή 35 ευρώ το 5κιλο.
  Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι είναι urinary, αλλά 3,3 το κιλό το βλέπω λίγο δύσκολο.
  Εύχομαι να μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη γιατί εγώ έχω έναν γατο που κάνει στρουβιτη κ εκφράσεις (3 μέχρι τωρα) κ λέω να του δώσω αυτήν, η την trovet urinary, (αν θυμάμαι καλά το ονομα). Με 75 ευρώ το 10κιλο.
  Στις υπόλοιπες γάτες μου (18 ζωή να χουν) δίνω gemon urinary ( που την έχω βρει σε καλή τιμή… προς το παρόν…βέβαια.)
  Ευχαριστώ που με ανεχθηκατε, Εύη

  1. Ναι Εύη, άλλη τροφή είναι η urinary και άλλο η premium! Εχετε μπλεξει με τον κωλοστρουβιτη! Εκτος απο οτιδηποτε αλλο εγω σιγουρα θα εβαζα μπολικη (ποιοτικη) υγρη τροφη στη διαιτα του. Η σωστη ενυδατωση ειναι ζωτικης σημασιας και εμποδιζει να σχηματιστουν λιθοι διοτι τα ουρα αραιωνονται. Παρολα αυτα τωρα που το γατι ειναι σε κινδυνο καταλαβαινω οτι θες να του δωσεις ουριναρι – και γενικως δισταζω παρα πολυ να πω οτιδηποτε για ενα ζωο που δεν ειναι απολυτα υγιες γιατι δεν εχω γνωσεις επαρκεις.

 14. Καλησπέρα,

  Σε γατάκι 8 μηνών στειρωμένο να προτιμώ τροφές για kitten ή για στειρωμένες adult γάτες;
  Δεν έχω καταλάβει εάν υπάρχει τροφή υγρή ή ξηρή για στειρωμένες γάτες κάτω του χρόνου να πω την αλήθεια 🙁
  Ευχαριστώ για την απάντηση

  1. 8 μηνων θα μπορουσε ακομη να τρωει μια Kitten τροφη θαρρώ – αλλα το βασικοτερο ειναι να υπαρχει μια ισορροπια στην ενυδατωση του και απο κει ολα παιρνουν την πορεία τους με ομαλο τροπο!

 15. καλημέρα!!!
  Η Bellla είναι ενός και στειρωμένη!
  Ποια είναι η αναλογία υγρής με ξηρά τροφή;;;
  Ευχαριστω

  1. Καλως τον ! Δεν υπαρχει καποια αναλογια γραμμενη καπου.. εξαρταται απο το τι θες να κανεις εσυ με την διατροφη της! Ο τσιτσος τρωει μοοονο υγρη

 16. γεια σας κ απο εμενα , η sanabelle τι σας λεει ?
  εδω τα συστατικα της
  κρέας πουλερικών (φρέσκο, 25%), πρωτεΐνες πουλερικών (αποξηραμένες), ρύζι, ρυζάλευρο, ζωικό λίπος, φρέσκο συκώτι πουλερικών (5%), αλεσμένο συκώτι, κατάλοιπα της τήξης λιπών (αποξηραμένα), υδρόλυμα πρωτεϊνών, πολτός σακχαρότευτλων (αποσακχαροποιημένος), λιναρόσπορος, αρακάς (αποξηραμένος), έλαιο σολομού, ίνες αρακά, ανθρακικό ασβέστιο, ιχθυάλευρο, ολόκληρα αυγά (αποξηραμένα), μαγιά (αποξηραμένη, συμπ. 0,1% ολιγοσακχαριτών μαννάνης, 0,06% ß-γλυκάνες), χλωριούχο κάλιο, κόκκινα μύρτιλλα (αποξηραμένα), μύρτιλλα (αποξηραμένα), πράσινα μύδια (αποξηραμένα), άνθη καλέντουλας (αποξηραμένα), σκόνη κιχώριου, εκχύλισμα Yucca (αποξηραμένο).

  Πρόσθετα:
  Φυσιολογικά διατροφικά πρόσθετα:
  βιταμίνη A (25.000 IE/kg), βιταμίνη D3 (1.500 IE/kg), βιταμίνη E (600 mg/kg), ταυρίνη (2.000 mg/kg), ψευδάργυρος [ως οξείδιο ψευδάργυρου] (30 mg/kg), ψευδάργυρος [ως χηλική ένωση αμινοξέος ψευδαργύρου, ένυδρος] (75 mg/kg), χαλκός [ως θειϊκός χαλκός (II), πενταένυδρος] (10 mg/kg), ιώδιο [ως ιωδικό ασβέστιο, άνυδρο] (2 mg/kg), σελήνιο [ως σεληνιούχο νάτριο] (0,2 mg/kg).
  Τεχνολογικά πρόσθετα:
  αντιοξειδωτικά.

  ευχαριστωωωω

  1. Αννα μου αν μου ελεγες και τη χημικη αναλυση (δλδ ποση πρωτεϊνη λιπος υγρασια κλπ) και την τιμη της θα μπορουσα να σου πω πιο καλα. Τα συστατικα της ειναι μια χαρα σε γενικες γραμμες (εχω απορια ακομη για το πως απομονωνονται και ποσο “χημεια” ειναι αυτες οι πρωτεϊνες πουλερικων που βρισκουμε σε παρα πολλες τροφες)

 17. Αγαπητέ Τσιτσο , καθώς έχασα έναν γατούλη μόλις 8 ετών από τα νεφρά του (ο οποίος έκανε μικτή διατροφή , εννοώ κονσέρβες και δική μας τροφή γιατί την ξηρή δεν την ήθελε καθόλου ), και αφού και ο νέος μου γατουλης 1 έτους στειρωμενος όπως και ο προηγούμενος , παρουσίασε ουρολογικα προβλήματα (τρώγοντας όπως προτείνεις 2 γεύματα ξηρή 1 υγρή ) , σκέφτομαι την ωμοφαγια που επίσης εσύ προτείνεις .Τι εννοείς όμως και πώς θα είναι ασφαλής μια τέτοια διατροφή ;

  1. Να πω εδω οτι τα αρθρα εχουν γραφτει σε διαστημα 1.5 χρονου και οι πληροφοριες αλλαζουν, και οτι δεν μπορω να ανανεωσω ολα τα αρθρα – γι’ αυτο σε προτρεπω να παρακολουθεις για νεώτερα στα σόσιαλ.

   Τα προβληματα στο ουροποιητικο μπορει να οφειλονται στην ξηρα τροφη (εχω παρουσιασει και σχετικη επιστημονικη έρευνα)! Δισταζω να μιλησω για γατες που δεν ειναι υγιεις, ωστοσο η σωστή ενυδαάτωση ειναι ζητουμενο θεωρω για καθε γατα ποσο μάλλον για μαι γάτα με προβληματα στο ουροποιητικο (μιλα και με τον κτηνιατρο σου γι’ αυτο). Ο Τσίτσος γύρισε σε αποκλειστικα υγρή τροφή εδώ και 2 μήνες και εχει γινει αλλη γατα (ωστοσο να πω οτι δεν παρουσιαζε προβληματα στο ουροποιητικο).

   Η ωμη διατροφη ειναι ακομη καλυτερη απο την αποκλειστικη υγρη (δυστυχως ο τσιτσος δεν θελει). Εχει ομως πολυ αυστηρα πρωτοκολα για να μην κινδυνεψει η υγεια της γατας απο σαλμονέλες κλπ! Διαβασε αυτο το αρθρο https://www.tsitsosthecat.gr/prey-model/

 18. Καλησπέρα σας και καλή χρονιά!Η γατουλα μου σε λιγες μερες γινεται 1 χρονου και περιπου για 3 μηνες της εδινα την τροφη Brekkies Cat Urinary Care
  Θρεπτικά Συστατικά:
  έλεγχος pH
  Λιπαρά Οξέα Ω3 και Ω6
  Ασβέστιο και Βιταμίνη D3
  Ταυρίνη
  -Σύνθεση: Δημητριακά, κρέας και παράγωγα κρέατος, εκχυλίσματα φυτικών πρωτεϊνών, έλαια και λίπη, μέταλλα. Με αντιοξειδωτικά.

  Αναλυτικά συστατικά:
  Πρωτεΐνη 32.5%
  Λιπαρά 13%
  Ολικές Ινώδεις Ουσίες 2%
  Ανόργανη Ύλη 6.8%
  Ασβέστιο 1.3%
  Φώσφορος 1.1%
  Μαγνήσιο 0.08%
  Υγρασία 10%.

  Της αρεσε παρα παρα πολυ μεχρι που μου ειπαν οτι περιεχει ενα συστατικο ‘γευστικο”λεγεται η MSG το οποιο μακροπροθεσμα δημιουργει προβληματα.Μπορειτε να μου πειτε την γνωμη σας?Μου προτειναν αυτη την τροφη REFLEX PLUS CAT ADULT ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

  καλαμπόκι, ρύζι, λιπαρά κοτόπουλου, ψύλλιο, ίνες ζαχαροκάλαμου, πούλπα αποξηραμένων ζαχαρότευτλων, ζύμη ζυθοποιίας, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, λιναρόσπορος, ξύλο-ολιγοσακχαρίτες, αλάτι, ανθός yucca schidigera, συντηρητικά, αντιοξειδωτικά.
  Ανάλυση:
  Ακατέργαστη Πρωτεΐνη 34%, Ακατέργαστα Λιπαρά 14%, Ακατέργαστη Κυτταρίνη 4%, Ακατέργαστη Τέφρα 7%, Φώσφορος 1%
  Δυσκολευτηκε στην αρχη τωρα την τρωει μια χαρα αλλα το προβλημα ειναι οταν πηγαινει τουαλετα για το χοντρο της μυριζει παρα πολυ μετα ,ασχημα που δεν αντεχεται και θελει καθαρισμα κατευθειαν.

  1. Βιβή! Καλησπερα. Μια τροφη που εχει πρωτο συστατικο καλαμποκι και δευτερο ρυζι δεν φαινεται καταλληλη για μια γατα.. η γατα θελει κυριως ζωωικη πρωτείνη! Και υπαρχει λογος γι’ αυτο.. τα καλαμποκια και τα ρυζια ειναι φουλ στον υδατανθρακα και το σωμα της γατας ειναι φτιαγμενο ετσι που δεν μπορει να τον πεψει καλα και υποφερει απο μονιμες δυσπεψιες! και αυτα φερνουν παχυσαρκιες διαβητη και δεν ξερω γω τι αλλο

 19. Καλημέρα ,σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας. Θα ήθελα και μια γνώμη για την πρώτη τροφή
  Brekkies Cat Urinary Care σχετικά με τα συστατικά της .

 20. Καλησπέρα και από εμένα, σε παρακολουθώ ανελλιπώς το τελευταίο διάστημα, έχω έναν γατούλη 3 ετών με πρόβλημα στο ουροποιητικό, με εντολή γιατρού πλέον δίνω royal canin urinary. Μετά από καιρό συνειδητοποίησα ότι η διατροφή παίζει τον σημαντικότερο ρόλο για τον γατούλη και θέλω να ρωτήσω κάτι όσον αφορά τους υδατάνθρακες. Σε αυτή την τροφή της royal canin, πόσο % υδατάνθρακες εμπεριέχονται?? Ελπίζω να μπορέσεις να μου λύσεις την απορία γιατί δεν μπορώ να βρω πουθενά την απάντηση. ΣΥΝΘΕΣΗ: ρύζι, γλουτένη σιταριού*, αφυδατωμένη πρωτεΐνη πουλερικών, άλευρο καλαμποκιού, ζωικά λίπη, γλουτένη καλαμποκιού,υδρολυμένες ζωικές πρωτεΐνες, σιτάρι, μεταλλικά άλατα, φυτικές ίνες, πούλπα τεύτλων, ιχθυέλαιο, έλαιο σόγιας, φρουκτοολιγοσακχαρίτες, υδρολυμένα οστρακόδερμα (πηγή γλυκοζαμίνης), εκχύλισμα ταγίτη (πηγή λουτεΐνης).

  ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΥΛΕΣ (ανά kg): Θρεπτικές πρόσθετες ύλες: Βιταμίνη A: 21500 IU, Βιταμίνη D3: 800 IU, E1 (Σίδηρος): 41 mg, E2 (Ιώδιο): 4.1 mg, E4 (Χαλκός): 13 mg, E5 (Μαγγάνιο): 53 mg, E6 (Ψευδάργυρος): 159 mg, E8 (Σελήνιο): 0.07 mg – Συντηρητικά – Αντιοξειδωτικά.

  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Πρωτεΐνη: 34.5% – Περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες: 15% – Ανόργανη ύλη: 7.2% – Ακατέργαστες ινώδεις ουσίες: 2.1% – Ασβέστιο: 0.8% – Φωσφόρος: 0.7% – Νάτριο: 0.9% – Μαγνήσιο: 0.06% – Κάλιο: 1% – Χλώριο: 1.82% – Θείο: 0.7% – Ολική ταυρίνη: 0.2% – Πρόσθετα οξίνισης των ούρων: θειικό ασβέστιο (0,96%)- DL-μεθειονίνη. *L.I.P.: πρωτεΐνη επιλεγμένη με βάση την πολύ υψηλή της αφομοίωση.

  1. Αλέξανδρε περιπου 28-30% υδατανθρακα (χονδρικα, αφαιρώντας απο το 100% τα υπολοιπα συστατικα).. δλδ αρκετόοο.. δες τωρα τι τροφη τρωει η γατα σου.. μια τροφη βασισμενη σε δημητριακα και κατα δευτερο λογο σε απομονωμενη πρωτεϊνη πουλερικώνν.. με 8% υγρασια..

   Τι σχεση εχουν αυτες οι τροφες με την φυσικη διατροφη της γατας!??!!

 21. Πεσμου και εμένα για τη brekies για στειρωμένα και για τη sniky για στειρωμένα γατια
  .Εχω 30 γάτες στειρωμένες και πολλά μικρά γατάκια.θελω μια τροφή όσο γίνεται οικονομική και κατάλληλη για τα μεγάλα και μια για μικρά.

 22. Καλησπερα σας, για γατο τριων ετων στειρωμενος τι αποψη εχετε για τα brit premium? και απο που ειναι καλο να ψωνιζουμε. επισησ που θα μπορουσα να ψαξω για τσαντα μεταφορας? συγνωμη αλλα ειμαι καινουργια γατομανα

  1. νομιζω οτι η μπριτ για την τιμη της ειναι αρκετα αξιολογη.. σαν νεα γατομανα σου προτεινω να διαβασεις τα αρθρα μου για την υγρη τροφη και να σκεφτεις στροφη προς ποιοτικη υγρη τροφη

 23. Καλησπέρα Τσιτσο, κατά αρχάς ευχαριστούμε πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές. Μετά από παγκρεατίτιδα από την οποία βγήκαμε νικητές μου είπε η γιατρός του να προτιμήσω τροφή που δεν θα του αυξήσει λίπος στο συκώτι όπως η Gemon που πρότεινες στο άρθρο. Δεν θέλει ούτε να τη δει πια, και έχω προχωρήσει στην Ownat στην οποία πέφτει με τα μούτρα, καθώς και σε κονσέρβα της Nuevo. Μπορώ να ρωτήσω αν τόσο η Ownat είναι περίπου στα ίδια συστατικά όπως η gemon, καθώς και αν η Nuevo είναι καλή ως υγρή τροφή;

  1. Κλαιρη μου, τις εχω τσεκαρει πιο παλια, για τα χρήματά τους είναι αρκετα καλές, αν θες ποσταρε εδω χημικη αναλυση και συσταση για να σου πω με μεγαλυτερη ακριβεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *