UPDATED: Ποιο είναι το κόστος για να έχετε μια γάτα και πως να το περιορίσετε

Πολλοί άνθρωποι διστάζετε να υιοθετήσετε την πρώτη σας γατούλα (ή να της φέρετε παρέα μια δεύτερη) διότι φοβάστε το οικονομικό κόστος, λαμβάνοντας υπόψιν πολύ σωστά ότι θέλετε να προσφέρετε τα καλύτερα στο γατάκι σας. Αν όντως δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε ίσως είναι καλύτερο να μην αναλάβετε τη φροντίδα μιας γατούλας. 

Άλλοι πάλι από εσάς έχετε μια εικόνα για το κόστος της γάτας σας που μπορεί να απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα! 

Πόσο όμως είναι τελικά αυτό το κόστος; Είναι τόσο υπέρογκο; Ας ανακαλύψουμε αμέσως παρακάτω – και ας δούμε διάφορους απλούς, έξυπνους τρόπους να το περιορίσουμε, χωρίς να περιορίσουμε την ποιότητα της ζωής της γάτας μας:

Βασικές ανάγκες της γάτας

Υπάρχουν συγκεκριμένες πολύ βασικές ανάγκες της γάτας που δεν μπορείς να αμελήσεις σε καμια περίπτωση. Αν δεν μπορείς να εκπληρώσεις καν αυτές τις ανάγκες ίσως είναι καλύτερο να μην αναλάβεις τη γατούλα! Αυτές είναι`:

 • Φαγητό υψηλής ποιότητας και θρεπτικης αξίας
 • Άμμος που να ικανοποιεί τη γατούλα η οποία πρέπει να διατηρείται συνέχεια καθαρή
 • Ένα ασφαλές περιβάλλον μέσα στο σπίτι (προσοχή σε πρίζες, παράθυρα σε ανάκληση κλπ) με καποια βασικά αξεσουάρ για τη γάτα – αυτό δεν είναι απαραίτητα ενα δαπανηρό κομμάτι
 • Ιατρικές φροντίδες όπως στείρωση, έκτακτες ιατρικές φροντίδες αν η γάτα σας αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, αλλά και επαναλαμβανόμενα έξοδα όπως οι ετήσιοι εμβολιασμοί, η ετήσια εξέταση, οι συχνές αποπαρασιτώσεις. 
 

Σε μια πρώτη φάση, υπολογίζοντας χονδροειδώς τα ποσά το κόστος ανέρχεται στα 270 ευρώ ετησίως, αν η γάτα σας  έχει την αμμοδόχο της, τη φωλίτσα της και δεν παρουσιάζει έκτακτα προβλήματα υγείας και είναι στειρωμένη. Πως προκύπτει αυτό το ποσό; Θα δείτε παρακάτω!

1. Φαγητό

Επιλέξτε μια τροφή θρεπτική που προσφέρει στη γάτα σας ό,τι χρειάζεται. Επιλέξτε με γνώμονα τα συστατικά της (ποσό κρέατος και αν αυτό είναι εγνωσμένης προέλευσης -όχι κρεατάλευρα και υποπροϊόντα-,  ποσοστό δημητριακών -αν γίνεται κάτω από 30%-, ποσοστό μαγνησίου, αν πρόκειται για στειρωμένες γάτες). 

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε τις προτάσεις μου για 3 εξαιρετικές, αλλά οικονομικες ξηρές τροφές για γάτα:

TIPS Εξοικονόμησης

 • Για να κάνετε εξοικονόμηση επιλέξτε μια λιγότερο φημισμένη τροφή που όμως έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με μια πιο ακριβή και περισσότερο φημισμένη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ελέγχοντας προσεκτικά τις ετικέτες θα δείτε πολλά τέτοια παραδείγματα, με τροφές που μπορεί να έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά και διπλάσια τιμη!!!
 • Όμως ΜΗΝ καταφύγετε σε πολύ φτηνές τροφές, διότι αποκλείεται να πληρούν τις ποιοτικές προϋποθέσεις και τελικά θα δημιουργήσουν άλλα, μεγαλύτερα έξοδα (συχνά ιατρικής φύσεως).
 • Αγοράστε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες συσκευασίες που είναι αισθητά πιο οικονομικές (οικονομία της τάξεως του 50%) και φροντίστε να τις συντηρείτε όσο πιο καλά γίνεται (ξηρό περιβάλλον χωρίς πολύ ζέστη και ιδανικά σε δοχεία κενού αέρος). Η πιο αξιόλογη οικονομική ξηρά τροφή που έχω εντοπίσει βγαίνει ευτυχώς σε 20κιλο, κάτι που κάνει δυνατό το να πέσει το κόστος της στην τιμή που είναι… μπορείτε να την αποκτήσετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ.
 • Αν φροντίζετε πολλές γάτες ζητήστε υποστήριξη απο φιλοζωικους συλλόγους και δήμους για να βοηθήσουν της σίτισής τους.
 • Ψάξτε στα πετ σοπ (online ή και φυσικά, αν έχετε το κουράγιο) για προσφορές σε τροφές που σας ενδιαφέρουν και πληρούν τα κριτήριά σας. Αυτές οι προσφορές είναι συχνά πολύ οικονομικές
 • Πολύ συχνά προσφορές γίνονται και σε προϊόντα κοντινής ημερομηνίας λήξης. Αν αυτή η ημερομηνία δεν είναι αποτρεπτική επιλέξτε τα άφοβα.
 • Οι περισσότερες υγρές τροφές έχουν παρα πολύ ακριβές τιμές γιατί οι εταιρείες τις παράγουν σε μικρές συσκευασίες (τις περίφημες των 85 γραμμαρίων). Ωστόσο υπάρχουν κάποιες υγρές τροφές σε σούπερ τιμέςς (σε μεγάλες συσκευασίες, μεγαλύτερες των 400 γραμμαρίων) ενώ τα πακέτα με πολλά τεμάχια έχουν ακόμη πιο χαμηλό κόστος. Η επισήμανση αυτή γίνεται διότι μπορεί η τιμη μιας εξαιρετικής υγρής τροφής να ξεκινάει από 5 ευρώ το κιλό (με τις τελευταιες ανατιμησεις) και να φτάνει στα 25 ευρώ το κιλό, οπότε καταλαβαίνετε ότι η υγρή τροφή δεν είναι απαγορευτική! Βρείτε τις 5 αγαπημένες μου οικονομικές αλλά σούπερ ποιοτικές υγρές τροφές ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ και τις αγαπημένες του Τσίτσου, τις πολύ οικονομικές GranataPet & Lucky Lou!

Το ετήσιο κόστος για συνδυασμό ποιοτικής υγρής και ξηράς τροφής (υπολογίζοντας πάντα χονδροειδώς) κινείται περίπου στα 180 ευρώ για μια γάτα μικροκαμωμένη ως μέτριου μεγέθους

2. Άμμος και αμμοδόχος

Μια ικανοποιητική κλειστή αμμοδόχος με φίλτρο κοστίζει περίπου 20 ευρώ ενώ υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για την άμμο της γάτας σας. Διαλέξτε μια άμμο που να μην έχει πολύ σκόνη, να μη διασπείρονται οι κόκκοι της και να περιορίζει τις οσμές.

TIPS Εξοικονόμησης

 • Κάντε μια δοκιμή χρησιμοποιώντας πέλλετ αντί άμμου μπετονίτη γιατί είναι πολύ πιο οικονομικό (ένας λόγος γι’ αυτό είναι η χαμηλή του πυκνότητας)! 
 • Επιλέξτε συγκεκριμένο αυτοσυγκολλούμενο πέλετ υψηλής ποιότητας που απορροφά μέχρι 7 φορές το βάρος του (πολύ περισσότερο από τον μπετονίτη και από τα συνηθισμένα πέλετ που συνήθως δεν απορροφούν πάνω από 5 φορές το βάρος τους! Μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ ενώ εντόπισα και πιο οικονομικό αυτοσυγκολλούμενο πέλλετ που το δοκιμάζω αυτό τον καιρό και λειτουργεί τέλεια (και με τις μυρωδιες)! Βρείτε το ΕΔΩ!
 • Αν οντως σας ταιριάζει (και δεν μυρίζει) μπορείτε να γλιτώσετε και το κόστος αγοράς τουαλέτας, γιατί μπορείτε να βολευτείτε με ένα μεγάλο ανοιχτο πλαστικό δοχείο μια και οι οσμές κατακρατούνται ικανοποιητικά (αν επιλέξετε ένα ποιοτικό πέλλετ) και δεν υπαρχει αμμος για να διασπείρεται εντονα.. ενταξει μη θελετε και θαυματα, αν βρειτε και κανενα κοκο πελλετ μπορειτε να το αντέξετε!
 • Επιλέξτε οικονομικές συσκευασίες (μεγαλύτερου όγκου) που είναι διαθέσιμες κατά καιρούς, κάτι που και πάλι θα μειώσει σημαντικά το κόστος! 
 • Αν πετύχετε προσφορές σε κάποια άμμο, αγοράστε bulk γιατί αυτή δεν χαλάει και θα εκμεταλλευτείτε έτσι περισσότερο την προσφορά.

Σημείωση: Το ετήσιο κόστος για το πέλλετ μπορεί να ξεκινάει από τα 40 ευρώ Σε μια τόσο χαμηλή τιμή δεν θα βρείτε πέλλετ το οποίο να υπάρχει σε pet shop, με ειδική άδεια για χρήση σε κατοικίδια, αλλά μπορείτε να το βρείτε σε μαγαζιά με καύσιμες ύλες – ειρησθω εν παροδω, υπεύθυνοι πετ σοπ μου έχουν πει ότι αυτές οι άδειες είναι πανάκριβες, εξ ου και η σημαντικα αυξημενη τιμή του πέλλετ με άδεια για χρηση σε κατοικίδια. Αν διαλέξετε την επιλογή από μαγαζί με καύσιμες ύλες φροντίστε οπωσδήποτε να είναι ποιότητας Α1 και να αναγράφεται ρητά ότι δεν περιέχει χημικές προσμίξεις

Στο λινκ παρακάτω θα βρείτε τις προτάσεις μου για κάθε γούστο (κρυσταλλική άμμος, άμμος μπετονίτη και πέλλετ):

Ο ΤΣΙΤΣΟΣ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ: Οι 3 καλύτεροι άμμοι γάτας

3. Ασφαλές περιβάλλον - Απαραίτητα αξεσουάρ

Εδώ το κόστος συνήθως δεν είναι σημαντικό και είναι εφάπαξ (η επένδυση συμβαίνει μια φορά). Το βασικότερο κόστος που μπορώ να φανταστώ είναι για την περίφραξη με δίχτυ ενός μπαλκονιού από πάνω ως κάτω και μπορεί να μην ξεπεράσει τα 200 ευρώ (εξαρτάται φυσικά από το μέγεθος του μπαλκονιού). 

Τα υπόλοιπα που πρέπει να γίνουν για να έχει ένα ασφαλές περιβάλλον η γατούλα δεν κοστίζουν σε χρήμα παρά μόνο σε εργασία από μέρους σας. 

ΑΛΛΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ
Επίσης στα έξοδα προσθέστε και μερικά ακόμη απαραίτητα αξεσουάρ όπως το κρεβατάκι, ένα ονυχοδρόμιο, μια χτένα, διάφορα παιχνίδια κλπ. Για να δείτε τις προτάσεις μου για το τέλειο ονυχοδρόμιο κάντε κλικ ΕΔΩ.

TIPS Εξοικονόμησης

Σε όλα αυτά τα αξεσουάρ μπορείτε να κάνετε φοβερή οικονομία! Μπορείτε να: 

 • φτιάξετε το δικό σας ονυχοδρόμιο (δείτε πως ΕΔΩ) με κόστος μερικά ευρώ
 • περιμένετε μια περίοδο του χρόνου όπου γίνονται εκπτώσεις (πχ στην Black Friday) ή όταν θα προκύψουν κάποιες καλές προσφορές σε ονυχοδρόμια
 • μην αγοράσετε εντυπωσιακά κρεβατάκια/σπιτάκια γάτας, αλλά φτιάξετε ένα χρησιμοποιώντας μια χαρτόκουτα με μικρή είσοδο και φλις κουβερτούλες (θα σας κοστίσει και πάλι αρκετά λιγότερο από 10 ευρώ)
 • φτιάξετε αυτοσχέδια παιχνίδια με παρόμοια ή και μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο από τα πανάκριβα παιχνίδια του εμπορίου. Χρειάζονται υλικά με μηδαμινό κόστος όπως αλουμινόχαρτο, χαρτί, σχοινί, καλαμάκια κλπ κλπ.

Σε αυτό το σημείο κάντε κλικ και στην εικόνα για να ενημερωθείτε για μερικά μέτρα που πρέπει να πάρετε για να αποφύγετε ανεπιθύμητα ατυχήματα:

4. Ιατρικά έξοδα

Τα εφάπαξ ιατρικά έξοδα για την γάτα σας αφορούν την στείρωση (στην οποια μαλλον θα οδηγηθείτε μοιραία αν κρατάτε τη γάτα σας μέσα στο σπίτι). Για τη στείρωση γάτας η τιμή  κυμαίνεται: Το κόστος για αρσενική γάτα συνήθως ειναι γυρω στα 70 ευρώ ενω για μια θηλυκή είναι γύρω στα 100 – μπορείτε όμως να βρείτε κτηνιάτρους που στειρώνουν αδέσποτες γάτες μέχρι και με 30 ευρώ. Επίσης στα έκτακτα έξοδα περιλαμβάνονται οι φαρμακευτικές αγωγές για περιπτώσεις ατυχημάτων ή ασθενειών (που είναι τελείως αστάθμητος παράγοντας) και η τοποθέτηση του μικροτσιπ (περιπου 30-40 ευρώ)!

Όσον αφορά για τα έξοδα σε ετήσια βάση, αυτά περιλαμβάνουν τους ετήσιους εμβολιασμούς (όσον αφορά τα εμβόλια γάτας η τιμή κυμαίνεται μεταξύ 15 και 20 ευρώ – αν και μπορεί να υπάρξουν αποκλίσεις), τις αποπαρασιτώσεις και την ετήσια εξέταση της γατούλας.

 

TIPS Εξοικονόμησης

 • Αν έχετε πάνω από μια γατούλα ζητήστε από τον κτηνίατρο σας ειδικές τιμές για τη στείρωση και τον εμβολιασμό τους  (ίσως τιμές για αδέσποτες γάτες). 
 • Η λύση των φυσικών τρόπων αποπαρασίτωσης μπορεί να δοκιμαστεί αν και δεν γνωρίζω αν όντως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Επίσης συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για το ποιες ειναι οι απαραίτητες αποπαρασιτώσεις και κάθε πότε πρέπει να γίνονται για μια γατούλα που μένει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι. 
 • Αντί να δώσετε στη γάτα σας το πανάκριβο ειδικό γατοφάρμακο ρωτήστε τον κτηνίατρό σας αν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο φάρμακο για ανθρώπους με μικρότερο κόστος και αν συμφωνεί να χρησιμοποιήσετε αυτό.
 • Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας κάθε πότε είναι άκρως απαραίτητο να γίνονται τα εμβόλια, ειδικά αν φροντίζετε πάρα πολλές (συνήθως αδέσποτες) γάτες και δυσκολεύεστε να ανταπεξέλθετε οικονομικά. Σε αυτή την περίπτωση (αν δεν μπορείτε να τις εμβολιάσετε όλες) ζητήστε τη συμβουλή του και για να επιλέξετε σε ποιες γατούλες να κάνετε εμβόλια.
 • Ενημερωθείτε για το πόσο διαρκει η ανοσοποίηση στις γάτες με τα εμβόλια που τους κάνετε.. έχει βρεθεί ότι για αρκετούς ιούς η ανοσοποίηση διαρκει ως και 3 χρόνια!
 • Αν φροντίζετε ηλικιωμένες γάτες συζητήστε με τον κτηνίατρό σας για το πόσο συχνά χρειάζεται να εμβολιαστούν – πολλοί συστήνουν ελλατωση ως και διακοπή των εμβολιασμών σε ηλικιωμένες γάτες.
 • Αν φροντίζετε πολλές γάτες ζητήστε του κτηνίατρούς να έρθει στο χώρο σας αυτός, ή κάποιος επαγγελματίας της υγείας των ζωων, με εμπειρία στους εμβολιασμούς που εκείνος θα υποδείξει και να κάνουν τους εμβολιασμούς δωρέαν ώστε το κόστος να μειωθεί στην αξία των εμβολιών!
 • Αν φροντίζετε πολλές γάτες ζητήστε υποστήριξη απο φιλοζωικούς συλλόγους και τους δήμους της περιοχής σας για στειρώσεις, φαρμακευτικες αγωγές και αποπαρασιτώσεις
 • Ζητήστε από τον κτηνίατρό σας να σας συμβουλέψει κατά πόσο υπάρχει (ή όχι) κάποιο αποπαρασιτικό σκύλου, σε αισθητά πιο οικονομική τιμή, που να είναι απόλυτα ασφαλές να χρησιμοποιηθεί στη γάτα σας.
 

Το ετήσιο κόστος για τα επαναλαμβανόμενα ιατρικά έξοδα της δεσποζούμενης γάτας σας  έτσι μπορεί να μειωθεί μέχρι και το επίπεδο των  70 ευρώ

Ε ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ:
Τα πάντα για την αποπαρασίτωση της γάτας σας

Κατώτερο συνολικό κόστος

Συνοψίζοντας τα παραπάνω και επισημαίνοντας ότι οι υπολογισμοί είναι ούτως ή άλλως κατά προσέγγιση (μια και υπάρχουν άπειροι αστάθμητοι παράγοντες που δεν μπορούν να προβλεφθούν) μπορούμε να πούμε ότι αν η γατούλα σας παραμένει υγιής, κάτι που είναι πολύ πιθανό αν ληφθούν υπόψιν οι προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω, θα σας κοστίσει:

 • λιγότερο από 250 ευρώ για τα απαραίτητα έξοδα που θα γίνουν μια φορά (στείρωση, αμμοδόχος και κάποια άλλα αξεσουάρ όπως ονυχοδρόμιο).. αν χρειάζεται και περίφραξη μπαλκονιού το κόστος μπορεί να είναι άλλα 150-200 ευρώ.. 
 • 400 ευρώ για τα ετήσια επαναλαμβανόμενα έξοδα (τροφή, πέλλετ, αποπαρασίτωση, ετήσιος ιατρικός έλεγχος και εμβόλια).
 
Το κόστος όπως καταλαβαίνετε μπορεί να περιοριστεί αρκετά. Όμως και αυτό το ελάχιστο κόστος πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν γιατί κάποιος μπορεί να μην είναι δυνατό να το υποστηρίξει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 1000+1 tips για τη γάτα σας

Φιλοξενία γάτα αντί υιοθεσίας

Αν αγαπάτε τις γάτες και θέλετε να τις φροντίζετε αλλά δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε στην υιοθεσία μιας γάτας επιλέξτε να συνεισφέρετε αναλαμβάνοντας την φιλοξενία μιας γάτας για κάποιο χρονικό διάστημα (μέχρι να βρει υιοθεσία) ζητώντας μάλιστα από φίλους ή φιλοζωικές τον εξοπλισμό και την τροφή που χρειάζεται ώστε να μην αποδειχτεί η φιλοξενία δαπανηρή για εσάς. 

Κλείνοντας, να πούμε ότι αν βρήκατε το συγκεκριμένο άρθρο αρκετά εκπαιδευτικό και χρήσιμο, μη διστάσετε να το μοιραστείτε με τους γατοφίλους σας στο διαδίκτυο, κάνοντας κλικ στα παρακάτω εικονίδια – η ωφέλιμη γνώση, καλό είναι να διαδίδεται:

18 Απαντήσεις

 1. Καλημερα!ειμαι μια γατομανα με ενα μικρο 5 μηνων περιπου.το μεγαλωνω απο 3 εβδομαδων.τις τελευταιες μερες το εχει πιασει μια τρελα και πηδαει στο χριστουγεννιατικο δεντρο ενω το εχουμε στιλισει πανω απο ενα μηνα.δεν ξερω πως να της το κοψω.σημειωτεον οτι το εχω ψηλα.ευχαριστω και περιμενω απαντησεις γιατι εχω στεναχωρηθει γιατι ισως δεν μπορω να καταλαβω τι θελει αν και προσπαθω.

  1. Μία ιδέα, για να αποφύγεις ατυχήματα θα ήταν να έκανες έναν ελαφρύ ψεκασμό στο δέντρο (ή και ε άλλα σημεία που φοβάσαι ότι μπορεί να πάει η γάτα) με λίγο ξίδι. Λόγω της έντονης μυρωδιάς του, οι περισσότερες γάτες το αποφεύγουν ακόμη και αφού στεγνώσει και δεν μπορείς να το μυρίσεις πλέον. Επίσης, επειδή ξέρω ότι πολλοί έχουν ανησυχίες για αυτό, μπορώ να πω πως δεν θα κάνει κάποιο κακό στην γάτα.

 2. Καλημερα σας εχω 2 γατακια (αδερφακια) περιπου 5 μηνων (ηταν 5) τα 3 και η μαμα χαθηκαν .Ψαχνω καποιον να τα υοθετησει.Δεν υπαρχει η δυνατοτητα να τα κρατησω.Μπορειτε να βοηθησετε;

   1. Καλημέρα. Πως γίνεται το ετήσιο κόστος διατροφής μιας γάτας να είναι περίπου 145€, όταν οι τροφές που προτείνετε κοστίζουν πχ η υγρή τροφή 8€ κιλό και η ξηρά τροφή πχ 15€ κιλό;
    Έχω ένα γατάκι 2 μηνών. Εάν τρώει καθημερινά μια χουφτίτσα ξηρά τροφή αυτό σημαίνει 1.5-2 κιλά το μήνα. Μίνιμουμ 15-25€.
    + υγρή τροφή 80-100γρ αυτό σημαίνει 2.5-3 κιλά το μήνα. Μίνιμουμ 20-25€.
    Σύνολο 35-50€ το μήνα.
    Δηλαδή ετησίως 420€-600€.

    1. γεια σου κωστα! μια οικονομικη ξηρα που προτεινω κοστιζει κατω απο 4 ευρω/κιλο και η πιο οικονομικη υγρη γυρω στα 5.7/κιλο – οταν εγραφα το αρθρο ομως κοστιζαν και πιο φτηνα! Επισης εξαρταται και απο το ποσο ξηρα και ποσο υγρη θα δινεις στη γατα – οι τιμες ειναι κατα προσεγγιση και ειναι λογικο οι υπολογισμοι να αλλαζουν ανα περιοδους αλλα δυστυχως δεν προλαβαινω να ανανεωνω πολυ γρηγορα ολα τα αρθρα μου που χρειαζονται αναθεωρησεις – θα χρειαζομανε 24ωρα που να κρατουσαν 36ωρα!

 3. Για όσους διαβάζουν αυτό το άρθρο θα ήθελα να σας ενημερώσω πως να βάλετε υπόψη σας στα έξοδα του εμβολίου 40€ αντί για 20€ γτ όντως το εμβόλιο κοστίζει 20 αλλά κάποιοι κτηνίατροι χρεονουν και επιπλέον 20 για την “επίσκεψη” η δικιά μου αυτό κάνει αν και άκουσα ότι είναι παράνομο αλλά φοβάμαι να τις πω κάτι οπότε καταλήγω να πληρώνω 40€ κάθε φορά που κάνω εμβόλιο στη γάτα μου

 4. Για μια ένεση για μύκητα, ένα σιρόπι και ένα χάπι αποπαρασίτωσης μου χρέωσε η κτηνίατρος 58€ για τον γατο μου. Θεωρώ ότι μου πήρε αρκετά.

 5. Γειά σας,
  Έχετε κάποιο τηλ να μου δώσετε για στειρωση γατούλες?
  2 που ρώτησα στην περιοχή του Μοσχάτου ζητούν 165 ευρώ.
  Που μπορώ να τη στειρωσω με λιγότερο κόστος?

  Ευχαριστώ

  1. Υπαρχει μια γιατροσ ΤΕΤΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ στην Πευκη.Κανει στειρωσεισ σε πολυ λογικεσ τιμεσ.Αν δεν τισ εχετε στειρωσει ακομα παρτε τηλεφωνο να ρωτησετε.

 6. Επειδή έχω οικοσιτη γάτα αλλά ταΐζω πολλές γάτες και έξωθεν το κόστος για σίτιση αποκλειστικά με ποιοτική υγρή τροφή είναι πάρα πολύ υψηλό. Οταν μια κονσέρβα Granata Pet των 200γρ.κοστιζει 2.10 € είναι πάνω από 60 € μηνιαίως άρα 720 € ετησίως.. Τώρα σε εταιρείες που βγάζουν 400 γρ. όπως η wellfed και είναι πιο οικονομικές είναι σίγουρα 430 ευρώ ετησίως και για μια γάτα των 5 κιλών. Εάν προσθέσουμε σούπες, λιχουδιές είναι ακόμη περισσότερο…

  1. Νικολετα υπαρχουν και 800αρες (οπως η ανιμονδα) – αρκετα πιο φτηνες απο γκρανατα και γουελφεντ! Επισης η ΓκραναταΠετ εχει βγαλει και 800αρες αλλα δεν τις εχει φερει στην Ελλαδα.. το ζητησα απο την εταιρεια εδω και ελπιζω να το παρουν αποφαση.. φοβουνται οτι αυτες οι κονσερβες δεν θα επιλεγονται απο τους καταναλωτες γιατι θα μενουν πολυ καιρο ανοιχτες και θα χαλανε.. αλλα αν καποιος ταϊζει βασικα με υγρη τροφη την γατα του δεν θα χαλανε.

 7. Εάν η wellfed κοστίζει 9€ το κιλό, όπως λέτε, για μια γάτα που θέλει 200 γρ.την ημέρα θέλεις 657€ μόνο για την υγρή τροφή.. Εάν προσθέσεις αποπαρασιτώσεις, εμβόλια, άμμο το κόστος ανεβαίνει πολύ δίχως να βάλω αμμοδοχο, παιχνίδια, φωλιές, γατοφόρο, γατόδέντρο που τα προμηθεύεσαι μια φορά και πάντα για μια υγιή γάτα..

  1. ναι (τοσα θελει το ετος), για αυτο μπορεις να επιλεξεις καποια αλλη τροφη πιο οικονομικη. Δεν φταιω εγω παντως που η wellfed κοστιζει 9 ευρω το μηνα και που μια γατα για να χορτασει θεεεελει 200 γρ υγρη.

 8. εχω γατα 7 χρονων< μυριζει το στομα της,ειδα εχει ουλα κοκκινα που ματωνουν και στο βαθος ενα μαυρο δοντι,ποσο κοστιζει οδοντιατρικος ελεγχος,μου ειπαν το λιγοτερο 400 ε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *