ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 2024: Ποια είναι η καλύτερη άμμος για γάτες

UPDATED 18.01.24

Αν ένα προϊόν παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ευζωία της γάτας σας, μετά την τροφή της, αυτό είναι μάλλον χωρίς δεύτερη κουβέντα η άμμο της τουαλέτας της. Σχεδόν κάθε μέρα λαμβάνω μηνύματα από εσάς όπως “Τσίτσο μου, ποια ειναι η καλύτερη άμμο για γάτες“! Στις παρακάτω παραγράφους θα βρείτε τις 4 καλύτερες άμμους που μπόρεσα να εντοπίσω σύμφωνα με μερικά κριτήρια που θα περιγράψω στην επόμενη παράγραφο! Να πω εδώ ότι και οι 4 προτάσεις είναι εξαιρετικές (όλες έχουν κάποιες μικρές αδυναμίες ωστόσο) και η καθε μία είναι ίσως η καλύτερη στην κατηγορία της (μπετονίτης, πέλετ, κρυσταλλική και τόφου) . Να σημειωθεί ότι η τελευταία, η ‘άμμος’ από Tofu, μόλις προστέθηκε στη λίστα μου γιατί την βρήκα πραγματικά εξαιρετική! 

Η Καλύτερη Άμμος για γάτες - Τα κριτήρια

Συγκέντρωσα λοιπόν τα πορίσματα της εμπειρίας μου με τις 20 γάτες της αυλής, τις άρρωστες γάτες που γιατροπορεύουμε και τον Τσίτσο και για να επιλέξω τις καλύτερες άμμους βασίστηκα στα παρακάτω 4 κριτήρια:

 • Ελαχιστοποίηση σκόνης (η εισπνοή σκόνης μπορεί να προκαλέσει άσθμα και συσσώρευση στο αναπνευστικό σύστημα)
 • Ελαχιστοποίηση οσμών (για ευνόητους λόγους)
 • Τιμή 
 • Ελαχιστοποίηση διασποράς κόκκων στο σπίτι

Να σημειωθεί εδώ ότι φυσικά δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να υπολογιστεί με απόλυτη ακρίβεια το πόσο καλή είναι μια άμμος! Αν εντοπίσετε και κάποια άλλη άμμο με παρόμοια χαρακτηριστικά μπορείτε να την επιλέξετε με καλές πιθανότητες να μείνετε πολύ ευχαριστημένοι! Για να μάθετε περισσότερα για τις 4 προτεινόμενες άμμους διαβάστε παρακάτω:

Οι προτάσεις του Τσίτσου

Εver Clean Extra Strong Clumping unscented (μπετονίτης)

Αναμφίβολα το τοτέμ στον χώρο των άμμων μπετονίτη είναι το δίχως άλλο η Ever Clean και πολλοί από εσάς την ακολουθείτε πιστά. Δοκιμάζοντας πολλές άμμους μπετονίτη πάντα επέστρεφα σε αυτή, αν και η τιμή της είναι ακριβότερη από αυτή των περισσοτέρων. Η απόδοσή της στο θέμα των οσμών (λόγω της τεχνολογίας ενεργού άνθρακα) είναι η καλύτερη που έχω εντοπισεί ποτέ. 

Και όταν συνειδητοποίησα, συγκρίνοντάς την με αρκετές άλλες άμμους, το γεγονός ότι έχει πραγματικά ελάχιστη σκόνη αλλά και την τέλεια συγκόλληση (που ουσιαστικα μειώνει και το κόστος της, μια και πετάμε την ελαχιστη δυνατη άμμο κάθε φορά που καθαρίζουμε) χωρίς να αφήνει ίχνος υγρασίας κατάλαβα ότι πρόκειται για μια κορυφαία περίπτωση 

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο και το φίντμπακ που έχω στα κοινωνικά δίκτυα για αυτή την άμμο, για την οποία υπάρχει σχεδόν καθολική αποδοχή! 

Απλώστε 7 εκατοστά άμμου Ever Clean για να λειτουργήσει ικανοποιητικά!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΚΟΝΗ:
4.5/5
ΟΣΜΕΣ
5/5
ΤΙΜΗ
4/5
ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΚΟΚΚΩΝ:
4/5

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε την Ever Clean Extra Strong Clumping

Cature (αυτοσυγκολλούμενο pellet)

Ούτως ή άλλως το πέλλετ ήταν από όταν το ανακάλυψα μια παό τις αγαπημένες μου επιλογές  για την άμμο του Τσίτσου μια και έχει ελάχιστη προς μηδενική σκόνη, ειναι βιοδιασπώμενο προϊόν (μπορεί να πεταχτεί και απευθείας στην τουαλέτα σας) χωρίς ίχνος χημικών, κάνει μετρια προς καλή δέσμευση οσμών , δεν διασπείρεται ούτε κολλάει στα πόδια της γάτας σας! Το καλύτερο, η τουαλέτα της γάτας σας μυρίζει.. ξύλο! Από την άλλη είχε θέματα στον καθαρισμό της τουαλέτας διότι το συμβατικό πέλλετ θρυμματίζεται όταν πέσουν ούρα πάνω του και είναι δύσκολο να καθαριστει

Και ξαφνικά εμφανίστηκε το Cature ένα πρωτοποριακό πέλετ που αντί να θρυμματίζεται φτιάχνει συσσωματώματα όπως ο μπετονίτης και μπορεί να καθαριστεί όπως ο μπετονίτης και  πολύ πιο εύκολα από το συμβατικό πέλλετ, οπότε και δεν χρειάζεται ειδική τουαλέτα για πέλλετ. Είναι φτιαγμένο από ξυλεία συμήδας και ελάτου! 

Ταυτόχρονα, σε αντίθεση με τα συμβατικά πέλλετ που απορροφούν περίπου 5 φορές το βάρος του αυτό απορροφά 7 φορές το βάρος του κάτι που τον κάνει πιο οικονομικό από άλλα πέλλετ (με αδειοδότηση για χρήση σε κατοικίδια)! Μια συσκευασία 6 λίτρων μπορεί να αντέξει 30 μέρες για μια γάτα. Αφού το δοκιμάσετε και βεβαιωθείτε ότι σας κάνει επιλέξτε την μεγάλη συσκευασία που ειναι σαφώς πιο οικονομική. 

Είναι 100% βιοδιασπώμενο όπως και τα υπόλοιπα πέλλετ, ενώ έχει ελαχιστη σκόνη μια και δεν θρυμματίζεται, όπως τα συμβατικά πέλλετ! Μοναδικό μείον του ότι καθώς σχηματίζονται τα συσσωματώματα αυτά έχουν μια υγρασία και ειδικα αν η γάτα σας είναι μακρύτριχη μπορεί να συναντήσετε υγρασία και στις τριχες της, ειδικα στην περιοχη του πωπού. Αυτη η υγρασία κρατάει καμια φορά μερικά πέλετ κολλημένα σε εκείνα τα σημεία προκαλώντας μια (πολυ μικρή είναι η αλήθεια) διασπορα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΚΟΝΗ:
5/5
ΟΣΜΕΣ
4/5
ΤΙΜΗ
4/5
ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΚΟΚΚΩΝ:
4.5/5

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε το Cature Pellet

Perfect Care Silica (κρυσταλλική άμμος)

Για λόγους που εξήγησα παραπάνω και έχοντας ως κορυφαίο κριτήριο την πλήρη απουσιά σκόνης και ακολούθως την απουσία οσμών επέλεξα να χρησιμοποιήσω την Perfect Care Silica, μια άμμο από μικροκρύσταλλους σιλικόνης, τελείως υποαλλεργική (το καταλαβαίνετε και στα μάτια σας όταν πάτε να καθαρίσετε την τουαλέτα), απορροφάει τα ούρα, χωρίς ίχνος σκόνης.

Απορροφώντας όγκο ούρων 1 φορά το βάρος της δεν είναι πολύ οικονομική μια και η τιμή της ανά κιλό δεν είναι αμεληταία – αλλες εναλλακτικές απορροφούν ως 7 φορές το βάρος τους. Ειναι φυσικό προϊόν και  βιοδιασπώμενη και κάνει φοβερή διαχείριση οσμών ενώ έχει.. μηδενική σκόνη

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΚΟΝΗ:
5/5
ΟΣΜΕΣ
4.5/5
ΤΙΜΗ
4/5
ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΚΟΚΚΩΝ:
4/5

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε την Perfect Care Silica

Cature Tofu Clumping - NEW (tofu)

Και φτάνουμε στην τελευταία  μου ανακάλυψη που πραγματικά έχει ενθουσιάσει πολύ κόσμο, το αυτοσυγκολλούμενο υπόστρωμα φτιαγμένο από .. ίνες αρακά! Είναι σούπερ απορροφητικό (4 φορές το βάρος του) και πολύ μικρό σε μέγεθος προσομοιάζοντας τους κόκκους του μπετονίτη ( έτσι θα είναι εύκολη η μετάβαση σε αυτό από μπετονίτη). 

Επίσης σβωλιάζει τέλεια, ελέγχει τις οσμές, καθαρίζεται εύκολα (αφου κάνει συσσωματώματα), έχει μηδενική σκόνη και ανταγωνιστική τιμή! Επιπλέον είναι 100% βιοδιασπώμενο και μπορείτε να το πετάξετε στην λεκάνη του μπάνιου! Χρειάζεται περίπου 5 ως 7 εκατοστά στον πάτο της τουαλέτας! 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΚΟΝΗ:
5/5
ΟΣΜΕΣ
4.5/5
ΤΙΜΗ
4/5
ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΚΟΚΚΩΝ:
4/5

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε το Cature Tofu Clumping

*ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Plospan πέλετ (θρυμματιζομενο, συμβατικο)

Στην προηγούμενη τετράδα θα πρέπει να προσθέσω ένα ακόμη προϊόν που μόλις ανακάλυψα και πραγματικά με εντυπωσίασε. Πρόκειται για ένα ακόμη πέλετ που όμως έχει αδειοδότηση για χρήση από κατοικίδια ζώα και παρόλα αυτά παραμένει εξαιρετικά φτηνό. 

Υπολείπεται του Cature στο πόσο καλά καλύπτει τις οσμές, ενώ θρυμματίζεται και οπότε δεν μπορει να καθαριστεί τόσο καλά και εύκολα όσο το Cature, αλλά η τιμή του είναι τέσσερις φορές μικρότερη, ουσιαστικά αντίστοιχη με την τιμή πέλετ που δεν είναι αδειοδοτημένα για χρήση σε κατοικίδια. Κατά τα άλλα έχει όλα τα γνωστά πλεονεκτήματα (και μειονεκτήματα του πέλετ, όπως ότι δεν καθαρίζεται τόσο εύκολα, όσο το cature ή ο μπετονίτης). 

Αλλά πρόκειται μια εξαιρετική επιλογή που λειτουργεί καλά με τις οσμές, έχει ελάχιστη σκόνη και είναι σε  εξαιρετική τιμή. Απορροφάει 2.5 φορές το βάρος του (ενώ το cature 7)  και χρειάζεται να στρώσετε περίπου 5 με 7  εκατοστά πέλλετ στην τουαλέτα!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΚΟΝΗ:
4.5/5
ΟΣΜΕΣ
3.5/5
ΤΙΜΗ
3.5/5
ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΚΟΚΚΩΝ:
4.5/5

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε το Plospan πέλετ

UPDATED: Ποια είναι η καλύτερη αμμολεκάνη πέλλετ

Αν πεισθήκατε να χρησιμοποιήσετε το πέλλετ για την τουαλέτα της γάτας σας τότε έχω να σας προτείνω και την ιδανική τουαλέτα, μια τουαλέτα που ανακάλυψα πριν 3 μήνες και που όπου την έχω προτείνει έχουν μείνει ενθουσιασμένοι! 

Κυρίες και κύριοι με υπερηφάνια σας παρουσίαζω την τουαλέτα με την πόρτα από πάνω! Πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση για κάθε γάτα μια και την έχουν δοκιμάσει μεγάλες γάτες, μικρές γάτες, τρίποδες γάτες, μπαμπάτσικες γάτες και δεν έχω κανένα αρνητικό feedback! Τα οφέλη της:

Περιορίζει στο μηδέν τη διασπορά άμμου μια και η βαρύτητα την εμποδίζει να βγει εκτός τουαλέτας
Εμποδίζει το να πάρει ένα γατάκι ένα θκατουλάκι και να παίζει με αυτό εκτός τουαλέτας
Εμποδίζει σκύλους που τυχών έχετε να παίρνουν τα κακά της γάτας σας από την τουαλέτα

Είναι αξιοσημείωτο επίσης ότι όσοι δίνουν στη γάτα τους την επιλογή αυτής της τουαλέτας και μιας άλλης, συμβατικής, διαπιστώνουν προτίμηση προς αυτή την τουαλέτα (πάντα σύμφωνα με το feedback των τσιτσοφιλων)! Η τουαλέτα αυτή είναι κατάλληλη για όλες τις άμμους που περιγράφηκαν παραπάνω εκτός από το θρυμματιζόμενο, φτηνό πέλετ! Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτή και να την αποκτήσετε κάντε κλικ εδώ ή στη φώτο: 

Εναλλακτικά, αν θέλετε να δοκιμάσετε κάποιες άλλες επιλογές δείτε τις υπόλοιπες προτεινόμενες τουαλέτες μου εδώ

Η εμπειρία του Τσίτσου

Μπετονίτης

Πρέπει να σας πω ότι για χρόνια η μόνη επιλογή μου στο θέμα “άμμος γάτας” ήταν η άργιλος μπετονίτη. Ο καθαρός μπετονίτης είναι μη τοξικό υλικό με ικανότητα συγκόλλησης ώστε να δεσμεύει την αμμωνία των ούρων, ενώ είναι ιδανικός για να θάβει τα κακά της γάτας. Αλλά έχει κάποια σοβαρά μειονεκτήματα: 

 • Αν και μη τοξικός, σε μια κλειστή τουαλέτα δημιουργεί σκόνη που εισπνέεται για χρόνια από τη γάτα και αυτή επικάθεται στα πνευμόνια της, ενώ η σκόνη είναι παράγοντας που πυροδοτεί το άσθμα. Έτσι η σύσσωρευση αυτής της σκόνης μπορεί (μπορεί και όχι) να δημιουργήσει προβλήματα σε επόμενα στάδια της ζωης της.
  Ψάχνοντας έρευνες για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχω πάρει ξεκάθαρες απαντήσεις. Όσο πιο χονδρή είναι η άμμος τόσο λιγότερη είναι η σκόνη, αλλά η πιο χονδρή άμμος έχει το μειονέκτημα ότι δεν μπορεί να θάψει τόσο τέλεια τα σκατουλάκια με αποτέλεσμα χειρότερη απόδοση στο θέμα των ωσμών! 
  Ωστόσο το φίντμπακ που έχω στα κοινωνικά δίκτυα από τους φίλους του Τσίτσου είναι ότι οι περιπτώσεις άσθματος, αλλεργιών και ευαισθησίας στα μάτια είναι πολύ συχνές σε περιπτώσεις μπετονίτη με μπολικη σκονη
 • Το δεύτερο μειονέκτημα του μπετονίτη είναι το γεγονός ότι συχνά οι κόκκοι του μπετονίτη διασπείρονται σε ολόκληρο το σπίτι. Και πάλι όσο πιο χονδρή είναι η άμμος μπετονίτη τόσο μικρότερη διασπορά υπάρχει.
 • Το τρίτο μειονέκτημά του είναι ότι μια καλή άμμο μπετονίτης κοστίζει πολύ περισσότερο από τις εναλλακτικές επιλογές
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα αυτά τα μειονεκτήματα βέβαια αναιρούνται ή έστω ελαχιστοποιούνται αν διαλέξεις ένα πραγματικά ποιοτικό μπετονίτη όπως η Everclean που σας ανέφερα παραπάνω

Κρυσταλλική άμμος σιλικόνης

Για τους παραπάνω λόγους δοκίμασα και άλλα προϊόντα. Η καλύτερη περίπτωση από αυτά ήταν η κρυσταλλική άμμος που ούτε σκόνη είχε, ούτε απλωνόταν σε όλο το σπίτι και λειτουργούσε ικανοποιητικά στο θέμα των οσμών! Όλα πήγαιναν τέλεια μέχρι που οι γονεις ανακάλυψαν το ένοχο μυστικό μου: Ότι μασουλούσα τους κρυστάλλους.

Πέλλετ

Επέστρεψα στην άμμο μπετονίτη για ένα μεγάλο διάστημα, μέχρι που οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι ώστε να φιλοξενήσουμε σε δωμάτιο του σπιτιού την Ταζ που ανέκαμπτε από την στείρωσή της με τουαλέτα ανοιχτή. Το δωμάτιο ήταν κλειστό όλη μέρα διότι δεν ανεχόμουν να γυρίζει σε ολο το σπίτι. Επιλέξαμε για πρώτη φορά μέσα στο σπίτι να χρησιμοποιήσουμε συμβατικό (θρυμματιζόμενο, όχι αυτοσυγκολλούμενο) πέλλετ αντί άμμου μπετονίτη (είχαμε ξαναχρησιμοποιήσει στα κλουβιά που είχαμε στους εξωτερικούς χώρους που φιλοξενούσαμε τα μικρά εγκαταλελειμένα γάτακια αλλά δεν ήξερα τι μυρωδιές θα υπήρχαν μέσα στο σπίτι). Λοιπόν το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό – με την υποσημείωση ότι αφαιρούσα τα κακάκια αμέσως μόλις τα έκανε η Ταζ (γιατί αυτά μύριζαν επειδή δεν ήταν ευκολο το θάψιμό τους! Το πέλλετ απλωνόταν επίσης πολύ λίγο στο δωμάτιο και η σκόνη ήταν λιγοστή. Ωστόσο ο θρυμματισμός δυσκόλευε την καθαριότητα

Ε όταν ανακάλυψα το Cature που έκανε συσσωματώματα και που λόγω μικρου μεγέθους των πέλλετ βοηθούσε στο καλύτερο θάψιμο και των θκατουλακιών βρήκα την απόλυτη επιλογή, διότι ούτε σκόνη είχα, ούτε οσμές και ο καθαρισμός ήταν πανεύκολος! 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 • Aν αγοράσετε κάποια από τις προτεινόμενα προϊόντα από κάποιον σύνδεσμο που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Τσίτσου υπάρχει περίπτωση να λάβω το δώρο μου από την ιστοσελίδα από την οποία αγοράστηκε το εκάστοτε προϊόν (affiliate marketing) χωρίς φυσικά αυτό να επιβαρύνει καθόλου εσάς!
 • Τέλος ο Τσίτσος δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχών ελαττώματα σε κάποιο από τα παραπάνω προϊόντα

34 Απαντήσεις

 1. Άκουσα την συμβουλή σας ! Χρησιμοποιώ pelet είναι το καλύτερο και το πιο οικονομικό.ευχαριστω πολύ.

 2. Γιώργο γεια σου ….ελπιζω να είσαι καλά…….εδω και δυο μήνες (ποιος το περιμενε απο εμενα) εφερε η βαπτηστήρα μου στο σπίτι εναν γατούλη…. άσε που τον συμπάθησα κιόλας…ειναι το παιδί μας πλέον,άρα εκτος απο την κτηνιατρο έχω και σενα ως ειδικο!!!

  1. γεια σου μαριαα!! πολυ χαιρομαι γι αυτη την εξελιξη. ομως να σου πω οτι εγω δεν ειμαι ειδικος σε θεματα ιατρικης φυσεως, τον κτηνιατρο δεν τον αναπληρώνει κανείς, γι’ αυτό ελπίζω να εχεις βρει εναν τελειο κτηνιατρο – οταν σας λεω πραγματα που αφορουν κτηνιατρικα θεματα και εγω ρωταω κτηνιατρους. φωτος απο τον γατουλη θα εκτιμονταν δεοντως (το μέιλ μου ειναι [email protected]).. σε λιγο καιρο δεν θα τον συμπαθεις απλως, το πιο πιθανο ειναι να τον λατρευεις

 3. Γεια σε όλους! Εγώ που χρησιμοποίησα pellet κανένα από τα τέσσερα γατιά μου δεν πήγε! Διαβάζοντας τα παραπάνω απορώ γιατί ! Είναι ειδικό pellet? Ευχαριστώ!

 4. Τσίτσο δες λίγο τη σημείωση, όλο στο φαγητό είναι το μυαλό σου.
  Αν και έτρωγες την κρυσταλλική εδώ λέμε για άμμο όχι για τροφές..

 5. Καλησπέρα.
  Πρόσφατα υιοθέτησα ένα γατάκι & σκέφτομαι να αλλάξω την άμμο με pellet.
  Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω pellet καύσης EN plus Α1 κατηγορίας (χωρίς χημικά & πρόσθετα ) όπως γράφει, από μεγάλο πολυκατάστημα; Ευχαριστώ.

  1. Νίκη μου, αν και δεν νομιζω οτι ειναι πολιτικα ορθο αυτο που λεω, νομιζω οτι ναι. Αν θες παρε και μια επιβεβαιωση απο τον κτηνιατρο σου. Επισης δεν ειμαι σιγουρος για το συγκεκριμενο που θα παρεις αν θα κανει καλη δουλεια με τις οσμες – εγω εχω παρει και τετοιο και ειχε λειτουργησει μια χαρα και στο θεμα των οσμων – τωρα παιρνω ενα με πιστοποιηση για χρηση για κατοικιδια επειδη ξέρω οτι θα χει σταθερη ποιοτητα. Καποιοι ανεφεραν οτι δεν ικανοποιηθηκαν στο θεμα των οσμων, εγω 3 που εχω δοκιμασει ηταν και τα 3 τελεια.

   1. το πελλετ για κατοικιδια λες Τσιτσο? αυτο ειναι πολυ ακριβο δεν κανει για μας 🙂 οσο για τις οσμες τις μαζευουμε αμεσως, δεν εχουμε παραπονο! εχουμε και καθαρα πωπουδακια!

 6. γεια σας. εχω δυο γατες και χρησιμοποιω αμμο μπετονιτη. για να μην εισπνεουν σκόνη προσπάθησα να κάνω μετάβαση στο pellet και ειχα πολυ μεγάλα προβλήματα. ποια θεωρείται σωστή μετάβαση? ευχαριστώ πολυ

  1. Γεια σου!! Λοιπόν νομιζω οτι αν το κανεις τελειως σταδιακα δεν μπορει να χεις προβλημα. Αν το ξαναεπιχειρησεις βαλε την πρωτη φορα 10 κοκκους, την δευτερη 20, την τριτη 40 την τεταρτη 80 την πεμπτη το 1/3, μετά 1/2 μετά 2/3 κλπ! Εσύ το δοκιμασες έτσι;

 7. Καλησπερα, με μια πρόχειρη έρευνα στο Ίντερνετ ειδα ότι το πάλλεται είναι πολύ ακριβο . Έχετε να προτείνεται κάτι φτηνο ;

  1. Υποθετω οτι εννοεις οτι το συγκεκριμενο πελλετ ειναι ακριβο.

   Φυσικα μπορεις να παρεις ενα πελλετ που δεν ειναι αδειοδοτημενο για κατοικιδια – και εγω θα το εκανα απλα ετουτο εδω με βολεψε στο θεμα των οσμων – ξερω οτι ειναι στανταρ η ποιοτητά του.

   ΑΝ αγορασεις πελλετ οχι ειδικο για κατοικιδια βεβαιωσου οτι δεν εχει χημικες προσμιξεις μεσα! Η τιμη του ειναι μπορει και στο 1/3 του πελλετ που εχει αδειοδοτηση για κατοικιδια

 8. Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες!Εγώ για 5 χρόνια χρησιμοποιώ cat’s best που είναι κι αυτή βιοδιασπωμενη και είμαι ικανοποιημένη, αλλά είναι και πανάκριβη. Έχει κανείς με πολλές γάτες προσωπική εμπειρία αν τo woody pellet είναι οκ να απορρίπτεται στην τουαλέτα; Δεν θέλω με τίποτα να ρισκάρω να τη φράξω (έχω πέντε γάτες στο σπίτι). Ευχαριστώ πολύ!

  1. Καλως την! Δεν εχω δοκιμασει να ριχνω το πελλετ απο 5 γατες στην τουαλετα οποτε δεν μπορω να σε βοηθησω! Παντως θεωρητικα δεν υπαρχει προβλημα!

   Ακου και μια ωραια πατεντα νεκταρινι μ! Κανε τρυπες μικρες στον πατο της τουαλετας και προσαρμοσε απο κατω ενα καταλληλο οριζοντιο δοχειο και με αυτο τον τροπο μπορεις να κοσκινιζεις ευκολα το πελλετ χωρις να χρειαστει να αγορασεις ειδικη τουαλετα με σιτα κλπ

 9. πελλετ και ποσο αργησα να το ανακαλυψω με 8 γατες 2 σακια μηνιαιως αντι καθε βδομαδα αμμους πω ποσο πεταμενο χρημα! δεν κανει και σκουπιδια. καποια στιγμη εκανα αυτοσχεδιο σκευος για το καθαρισμα οταν ειδα κ αποειδα με το φτυαρακι μια ωρα και το τρυπητο που ειχα για μακαρονια και πηρα ενα ευλυγιστο πλαστικο απο παγωτο και ανοιξα τρυπες. Ε! αμα δεν το χουμε μας αναβουν τα λαμπακια 😄
  Σας χαιρετουμε, γεια και χαρα σας φατσονια ! ❣

 10. Τσιτσο μου έχω 4 γάτες κι ενα μωρό για υιοθεσία, μ’ ενδιαφέρει το πέλλετ, αλλά όταν σκάβουν οι γατούλες η μετά προσπαθούν να σκεπάσουν, δεν θα μπερδεύονται, δεν θα σκαλώνουν, τα νυχακια τους στις τρύπες της σιτας; Πώς είναι δυνατόν να μη συμβαίνει κάτι τέτοιο;

  1. Τζοανα μου, τωρα με το πελλετ που κανει συσσωματωματα λυνεται το προβλημα της σιτας.. ουσιαστικα συμπεριφερεται σαν μπετονιτης αλλα χωρις τα προβλήματά του μπετονιτη

 11. Η odourlock είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή. Χωρίς σκόνη και οσμές όπως ακριβώς η everclean αλλά με μικρότερο κόστος.

 12. Σας διαβάζω και με έχετε βοηθήσει πολλές φορές με τις συμβουλές σας, ειδικά στην επιλογή καλής τροφής για το κοριτσάκι μου! Σχετικά με την άμμο θα ήθελα να προσθέσω στις επιλογές και την cat’s best original, στην οποία κατέληξα μετά από πολλές δοκιμές σε όλα τα είδη. Μακράν η καλύτερη επιλογή για μένα! Δείτε την κι αυτή! Συνεχίστε να μας διαφωτίζετε! ❤️

   1. Όχι! Με τίποτα πια μπετονιτης από μένα! Είναι πελλετ αλλά ψιλοκομμένο έτσι ώστε να μην ενοχλούνται τα γλυκά πατουσάκια και γίνεται μπάλα στα τσισάκια! Φυσικό ξύλο και μοσχομυριζει ξύλο, το ρίχνουμε τουαλέτα ή ακόμη και στον κομποστοποιητή! Απίστευτη λύση και μεγάλη διάρκεια! Όλα τα άλλα τα βρήκα παντελώς ακατάλληλα για τη δική μου…σατανόγατα (με τους κρυστάλλους έπαιζε μπάλα 😂 να σκεφτείς!)

    1. Άντα καλησπέρα, είδα την cats best και παρότι δε θα έλεγα ότι είναι πιο οικονομική από την cature διότι τα 20L cature ~=10kg και cats best και cats best περίπου τόσο έχει, παρόλαυτα με ενδιαφέρει πολύ ότι μοιάζει με κανονική άμμο προκειμένου να τη συνηθίσουν πιο εύκολα. ήθελα να σε ρωτήσω, λόγω του ότι μοιάζει πολύ με άμμο, έχεις παρατηρήσει διασπορά περισσότερη σε σχέση με τα απλά πέλλετ που είναι πιο χοντροκομμένα; ευχαριστώ για το χρόνο σου!

 13. Ο γάτος μας έχει άσθμα εδώ και 6 χρόνια περίπου και παλεύω να βρω τον καλύτερο μπετονίτη. Μετά το άρθρο σας δοκιμάσαμε την κρυσταλλική άμμο (άλλη μάρκα από αυτήν που προτείνετε) και είδαμε μεγάλη διαφορά στον βήχα του. Ευχαριστούμε τόσο πολύ!

  1. γενικα η κρυσταλλικη δεν εχει σκονη οποτε πολυυυ λογικο! ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ! Να εισαι καλα και ευχαριστω για την ενημερωση

 14. Καλησπέρα Τσίτσο!
  Μία συσκευασία πέλλετ των 17 κιλών που έχει στο γατόσκυλο, πόσο θα κρατούσε περίπου? παλιά χρησιμοποιουσα πελλετ για σόμπες και η αλήθια είναι ότι γινόταν ένας μικρός χαμούλης με τα ροκανίδια! τα έβρισκα παντού, έτσι ξαναγύρισα στον μπετονίτη (van cat) αλλά νομίζω ότι απλά το πέλλετ ήταν κακιάς ποιότητας, οπότε λέω να ξαναγυρίσω σε ειδικό πελλετ για γάτες.

  1. Εγώ για τη δική μου γατούλα χρησιμοποιώ την odourlock είναι πολύ καλή και έχει δουλέψει τέλεια για εμάς. Βέβαια εμείς έχουμε την άμμο μας έξω οπότε οποία άμμο και αν είχα δεν θα είχα θέμα με οσμές. 🤗 Αλλά νομίζω είναι μια καλή και σχετικά οικονομική λύση για άμμο! 🤗

 15. Λοιπόν, έπειτα από την προτροπή σου, δοκιμάσαμε το cature pellet και μπορώ να πω ότι δε γυρίζουμε πίσω με τίποτα! Δεν έχει σκόνη, που όταν καθάριζα ο μπετονίτης έβγαζε άπειρη, φαντάζομαι πόση θα έβγαζε και όταν έσκαβαν τα γατιά… Εξαλείφει τις μυρωδιές από τα περιττώματα και μάλιστα έχει μια πόλη ευχάριστη μυρωδιά ξύλου! Δεν υπάρχει η διασπορά του μπετονίτη στο πάτωμα και μάλιστα επειδή ακριβώς το συγκεκριμένο δημιουργεί συσσωματώματα και δε θρυμματίζεται, ο καθαρισμός είναι όσο εύκολος είναι και του μπετονίτη! Το μόνο που μένει είναι να δω πως συμπεριφέρεται στο χρόνο και αν αντέχει όσο ο μπετονιτης, αν και λογικά αυτό θα συμβαίνει και ίσως κρατάει λίγο περισσότερο γιατί δεν πετάς τόσο προϊόν όταν καθαρίζεις όσο πέρας με τον μπετονίτη. Είναι λίγο πιο ακριβό, αλλά ακριβώς επειδή πετάς λιγότερο, λογικά θα καταλήξει να είναι και πιο οικονομικό. ΣΟΣ: όποιος/όποια θέλει να δοκιμάσει πέλλετ, θα πρέπει να κάνει ομαλή μετάβαση από μπετονίτη, διάρκειας περίπου μίας εβδομάδας ίσως και λίγο παραπάνω! Γεμίστε την τουαλέτα 2/3 μπετονίτη και 1/3 πέλλετ και όποτε θέλετε να γεμίσετε γιατί πέφτει η στάθμη, προσθέστε μόνο πέλλετ. Έτσι θα συνηθίσουν και μετά δε θα έχουν κανένα πρόβλημα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *