Οι 3 καλύτερες τουαλέτες (αμμοδόχοι) γάτας

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ένα απαραίτητο και πολύ χρήσιμο αξεσουάρ για κάθε γάτα το δίχως άλλο είναι η τουαλέτα της. Κάθε γάτα που δεν έχει μάθει να βγαίνει έξω σε κάποια αυλή για την τουαλέτα της (και οι περισσότερες γάτες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία) χρειάζεται την τουαλέτα της. 

Τι πρέπει να λάβετε υπόψιν για την επιλογή της τουαλέτας της γάτας; Πρέπει να να λάβετε υπόψιν τις προτιμήσεις της γάτας, τις δικές σας προτιμήσεις και επιθυμίες, το τι άμμο χρησιμοποιείτε αλλά και τις γενικότερες συνθήκες του εκάστοτε σπιτιού. 

Κριτήρια για την επιλογή της κατάλληλης τουαλέτας

Σε κάθε περίπτωση κάποια βασικά κριτήρια (πάντα σε συνάρτηση με συγκεκριμένες συνθήκες) για την επιλογή της τουαλέτας είναι τα παρακάτω:

  • Αν θέλετε να περιορίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις οσμές και τη διασπορά των κόκκων διαλέξτε μια κλειστή τουαλέτα – φροντίστε όμως να έχει εξαερισμό με φίλτρο άνθρακα ώστε η γάτα σας να αναπνέει όσο καλύτερα γίνεται μέσα της και να μην διαφεύγουν οι οσμές από τις οπές του εξαερισμού
  • Για εύκολο καθαρισμό διαλέξτε μια τουαλέτα με συρόμενο πάτο. Επίσης η ενσωματωμένη σίτα (με κατάλληλο μέγεθος οπών – ώστε να περνάει η άμμος από τις οπες, αν χρησιμοποιείτε μπετονίτη ή κρυσταλλική άμμο ή ωστε να μην περνάει το πέλλετ από τις οπές, αν χρησιμοποιείτε πέλλετ) σε τουαλέτα δύο επιπέδων κάνει την καθαριότητα της τουαλέτας πολύ εύκολη υπόθεση.
  • Για την  προφύλαξη του αναπνευστικού της γάτας διαλέξτε μια ανοιχτή τουαλέτα – σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποίηστε πέλλετ που λειτουργεί τέλεια με τις οσμές και δεν διασπείρεται εύκολα! Αν επιμένετε σε κλειστή τουαλέτα φροντίστε και πάλι να χρησιμοποιείτε πέλλετ που δεν έχει σκόνη.
  • Αν έχετε συγκεκριμένο χώρο στο οποίο θέλετε να τοποθετήσετε την τουαλέτα διαλέξτε μια τουαλέτα κατάλληλη γι’ αυτόν. Πχ μπορείτε να διαλέξετε μια τουαλέτα γωνιακή για να αξιοποιήσετε μια ανεκμετάλλευτη γωνιά του σπιτιού σας ή διαλέξτε μια τουαλέτα συγκεκριμένων διαστάσεων ώστε να είστε βέβαιοι οτι χωράει στο σημείο που θέλετε να την τοποθετήσετε
  • Επειδή συνήθως οι τουαλέτες είναι άχαρα κουτιά αν σας ενδιαφέρει η εμφάνιση μπορείτε να επιλέξετε μια πιο στιλάτη τουαλέτα (χωρίς όμως να παραβλέπετε τα πιο ουσιώδη κριτήρια που αναφέρθηκαν παραπάνω)
  • Το μέγεθος της γάτας σας πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψιν. Ειδικά αν η γάτα σας είναι αρκετά μεγάλη πρέπει να πάρετε μια τουαλέτα στην οποία να χωράει γιατί αν συνυπολογίσετε τις έντονες κινήσεις που κάνουν οι γάτες μέσα στην τουαλέτα τους καταλαβαίνετε ότι μια περίσσεια χώρου είναι απαραίτητη.
  • Αν θέλετε να περιορίσετε το κόστος διαλέξτε μια τουαλέτα που μπορεί να μην έχει καποιες δυνατότητες οι  οποίες όμως δεν σας είναι απαραίτητες. Αν πχ δεν σας ενοχλεί να καθαρίζετε μια παραδοσιακή τουαλέτα χωρίς συρόμενο πάτο, επιλέξτε μια πιο οικονομική χωρίς συρόμενο πάτο! 

Ιδανικά πρέπει να συνυπολογίσετε όλα τα παραπάνω κριτήρια ώστε να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Οι 3 καλύτερες τουαλέτες για γάτα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όπως είναι προφανές και για οποιδήποτεάλλο θέμα είναι προφανές και ότι  δεν υπάρχει η απόλυτη τουαλέτα γάτας, αυτή που είναι τέλεια για όλες τις περιπτώσεις και ολες τις συνθήκες. Ωστόσο υπάρχουν πολύ καλές τουαλέτες για συγκεκριμένες συνθήκες!

Έχοντας πει όλα τα παραπάνω στη συνέχεια θα σας προτείνω  3 συγκεκριμένες και εξαιρετικές τουαλέτες για δεδομένες συνθήκες! Μην ξεχνάτε ότι οι προτάσεις μου είναι ενδεικτικές, δηλαδή αν βρείτε κάποιες άλλες που να έχουν τα χαρακτηριστικά αυτών προφανώς μπορείτε να τις επιλέξετε!

1. Τουαλέτα Stefanplast Cathy - Clever & Smart

Πρόκειται για μια εξαιρετική τουαλέτα σε οικονομική τιμή η οποία έχει ικανοποιητικό εξαερισμό, ενώ περιορίζει τις οσμές με φίλτρο άνθρακα και παρέχει και τη δυνατότητα εύκολου καθαρισμού τραβώντας το συρόμενο πάτο της. Ο συρόμενος πάτος αν και δεν είναι πολύ ψηλός είναι αρκετός για να παρέχει το στρώμα άμμου που απαιτεί η γάτα σας – εκτός αν η γάτα σας έχει πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις όσον αφορά το πάχος του στρώμματος άμμου.

Συστήνω ανεπιφύλακτα χρήση πέλλετ για αυτή την τουαλέτα ώστε από τη μια οι οσμές να είναι ελάχιστες, η διασπορά μηδενική και από την άλλη να μην είναι αναγκασμένη η γάτα να εισπνέει για χρόνια σκόνη μέσα σε αυτό το μικρό, κλειστό χώρο. Σκόνη η οποία θα συσσωρεύεται στο αναπνευστικό της σύστημα. 

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να δείτε βίντεο για το πως λειτουργεί η τουαλέτα Stefanplast Cathy - Clever & Smart και να την αγοράσετε αν επιθυμείτε

2. Τουαλέτα Stefanplast Furba

Μια ακόμη εξαιρετική επιλογή είναι η ανοιχτή τουαλέτα δύο επιπέδων Stefanplast Furba η οποία έχει ενσωματωμένη πλαστική σίτα! Το ενδιαφέρον σε αυτή είναι ότι το μέγεθος των οπών είναι τέτοιο που επιτρέπει τον ευκολο καθαρισμό είτε άμμου μπετονίτη (που περνάει τις οπές ενώ μένουν πάνω από τη σίτα μόνο τα συσσωματώματα και τα στερεά περιττώματα) είτε πελλετ (τουλάχιστον το πέλλετ που έχω δοκιμάσει εγώ, το οποίο κατά βάση δεν περνάει απο τις οπές της τουαλέτας ενώ πέφτει στο κάτω επίπεδο της τουαλέτας μόνο το θρυμματισμένο πέλλετ). 

Συστήνω τη χρήση πέλλετ σε αυτή διότι (ειδικά το πέλλετ το οποίο έχω δοκιμάσει εγώ) λειτουργεί τέλεια στο θέμα των οσμών (και εφόσον η τουαλέτα ειναι ανοικτή αν η άμμος μυρίζει θα διασπείρεται η δυσάρεστη μυρωδιά σε όλο το σπίτι) ενώ ταυτόχρονα περιορίζεται η διασπορά μια και το πέλλετ ειναι αρκετά μεγάλο και δεν μπλέκει στις πατούσες των γατών. Αν παρόλα αυτά επιμείνετε στην άμμο μπετονίτη φροντίστε να την βάλετε σε χώρο μικρό και κλειστό ώστε να μειωθεί η διασπορά από το σκάψιμο της άμμου.

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να δείτε βίντεο για το πως λειτουργεί η τουαλέτα Stefanplast Furba και να την αγοράσετε αν επιθυμείτε

3. Τουαλέτα Stefanplast Zuma

Τέλος αν σας ενδιαφέρει η πρακτικότητα του εύκολου καθαρίσματος που προσφέρει ένας συρόμενος πάτος, αν εκτιμάτε την δυνατότητα εξαερισμού παρουσία φίλτρου και ταυτόχρονα επιθυμείτε μια πολύ όμορφη σχεδιαστικά τουαλέτα – αλλά σε μεγαλύτερη τιμή από τις δύο προηγούμενες –  έχω να σας προτείνω ως τελευταία επιλογή αυτήν εδώ την τουαλέτα. 

Και πάλι σας προτείνω να την συνδυάσετε με πέλλετ κυρίως για την υγεία του αναπνευστικού συστήματος της γατούλας σας.

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να μάθετε περισσότερα για την τουαλέτα Stefanplast Zuma και να την αγοράσετε αν επιθυμείτε

Και μιας και εκτιμάω πάρα πολύ το πέλλετ για τους λόγους που έχω προαναφέρει πολλές φορές (τέλειο για τις οσμές, δεν διασπείρεται, είναι οικονομικό, δεν έχει καθόλου σκόνη), στη συνέχεια θα προσθέσω ένα σύνδεσμο προς το συγκεκριμένο πέλλετ που χρησιμοποιώ για την αμμοδόχο μου:

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να βρείτε τα χαρακτηριστικά της Woody Pellet και να την αγοράσετε αν επιθυμείτε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *