Οι 3 καλύτερες τουαλέτες (αμμοδόχοι) γάτας

Ένα απαραίτητο και πολύ χρήσιμο αξεσουάρ για κάθε γάτα το δίχως άλλο είναι η τουαλέτα της. Κάθε γάτα που δεν έχει μάθει να βγαίνει έξω σε κάποια αυλή για την τουαλέτα της (και οι περισσότερες γάτες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία) χρειάζεται την τουαλέτα της. 

Τι πρέπει να λάβετε υπόψιν για την επιλογή της τουαλέτας της γάτας; Πρέπει να να λάβετε υπόψιν τις προτιμήσεις της γάτας, τις δικές σας προτιμήσεις και επιθυμίες, το τι άμμο χρησιμοποιείτε αλλά και τις γενικότερες συνθήκες του εκάστοτε σπιτιού. 

Κριτήρια για την επιλογή της κατάλληλης τουαλέτας

Σε κάθε περίπτωση κάποια βασικά κριτήρια (πάντα σε συνάρτηση με συγκεκριμένες συνθήκες) για την επιλογή της τουαλέτας είναι τα παρακάτω:

 • Αν θέλετε να περιορίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις οσμές και τη διασπορά των κόκκων διαλέξτε μια κλειστή τουαλέτα – φροντίστε όμως να έχει εξαερισμό με φίλτρο άνθρακα ώστε η γάτα σας να αναπνέει όσο καλύτερα γίνεται μέσα της και να μην διαφεύγουν οι οσμές από τις οπές του εξαερισμού
 • Για εύκολο καθαρισμό διαλέξτε μια τουαλέτα με συρόμενο πάτο. Επίσης η ενσωματωμένη σίτα (με κατάλληλο μέγεθος οπών – ώστε να περνάει η άμμος από τις οπες, αν χρησιμοποιείτε μπετονίτη ή κρυσταλλική άμμο ή ωστε να μην περνάει το πέλλετ από τις οπές, αν χρησιμοποιείτε πέλλετ) σε τουαλέτα δύο επιπέδων κάνει την καθαριότητα της τουαλέτας πολύ εύκολη υπόθεση.
 • Για την  προφύλαξη του αναπνευστικού της γάτας διαλέξτε μια ανοιχτή τουαλέτα – σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποίηστε πέλλετ που λειτουργεί τέλεια με τις οσμές και δεν διασπείρεται εύκολα! Αν επιμένετε σε κλειστή τουαλέτα φροντίστε και πάλι να χρησιμοποιείτε πέλλετ που δεν έχει σκόνη.
 • Αν έχετε συγκεκριμένο χώρο στο οποίο θέλετε να τοποθετήσετε την τουαλέτα διαλέξτε μια τουαλέτα κατάλληλη γι’ αυτόν. Πχ μπορείτε να διαλέξετε μια τουαλέτα γωνιακή για να αξιοποιήσετε μια ανεκμετάλλευτη γωνιά του σπιτιού σας ή διαλέξτε μια τουαλέτα συγκεκριμένων διαστάσεων ώστε να είστε βέβαιοι οτι χωράει στο σημείο που θέλετε να την τοποθετήσετε
 • Επειδή συνήθως οι τουαλέτες είναι άχαρα κουτιά αν σας ενδιαφέρει η εμφάνιση μπορείτε να επιλέξετε μια πιο στιλάτη τουαλέτα (χωρίς όμως να παραβλέπετε τα πιο ουσιώδη κριτήρια που αναφέρθηκαν παραπάνω)
 • Το μέγεθος της γάτας σας πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψιν. Ειδικά αν η γάτα σας είναι αρκετά μεγάλη πρέπει να πάρετε μια τουαλέτα στην οποία να χωράει γιατί αν συνυπολογίσετε τις έντονες κινήσεις που κάνουν οι γάτες μέσα στην τουαλέτα τους καταλαβαίνετε ότι μια περίσσεια χώρου είναι απαραίτητη.
 • Αν θέλετε να περιορίσετε το κόστος διαλέξτε μια τουαλέτα που μπορεί να μην έχει καποιες δυνατότητες οι  οποίες όμως δεν σας είναι απαραίτητες. Αν πχ δεν σας ενοχλεί να καθαρίζετε μια παραδοσιακή τουαλέτα χωρίς συρόμενο πάτο, επιλέξτε μια πιο οικονομική χωρίς συρόμενο πάτο! 

Ιδανικά πρέπει να συνυπολογίσετε όλα τα παραπάνω κριτήρια ώστε να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Οι 3 καλύτερες τουαλέτες για γάτα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όπως είναι προφανές και για οποιδήποτεάλλο θέμα είναι προφανές και ότι  δεν υπάρχει η απόλυτη τουαλέτα γάτας, αυτή που είναι τέλεια για όλες τις περιπτώσεις και ολες τις συνθήκες. Ωστόσο υπάρχουν πολύ καλές τουαλέτες για συγκεκριμένες συνθήκες!

Έχοντας πει όλα τα παραπάνω στη συνέχεια θα σας προτείνω  3 συγκεκριμένες και εξαιρετικές τουαλέτες για δεδομένες συνθήκες! Μην ξεχνάτε ότι οι προτάσεις μου είναι ενδεικτικές, δηλαδή αν βρείτε κάποιες άλλες που να έχουν τα χαρακτηριστικά αυτών προφανώς μπορείτε να τις επιλέξετε!

ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ..
..ο Τσίτσος προτείνει τις 3 καλύτερες άμμους γάτας

1. Τουαλέτα Stefanplast Zuma

Πρόκειται για μια εξαιρετική και σούπερ καλαίσθητη τουαλέτα η οποία έχει ικανοποιητικό εξαερισμό, ενώ περιορίζει τις οσμές με φίλτρο άνθρακα και παρέχει και τη δυνατότητα εύκολου καθαρισμού τραβώντας το συρόμενο πάτο της. Ο συρόμενος πάτος είναι αρκετά ψηλός για να παρέχει το στρώμα άμμου που απαιτεί η γάτα σας – εκτός αν η γάτα σας έχει πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις όσον αφορά το πάχος του στρώμματος άμμου. Η δυνατότητα να απλωσετε σακουλα στον πάτο της τουαλέτας ώστε όταν η άμμος βρωμιστεί να μαζεψετε τη σακκουλα και να πετάξετε απευθείας την άμμο είναι ένα επιπλέον μπόνους. 

Συστήνω ανεπιφύλακτα χρήση σούπερ οικονομικού πέλλετ που σχηματίζει συσσωματώματα, όπως ακριβώς και ο μπετονίτης – μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ την πρότασή μου –  για αυτή την τουαλέτα ώστε από τη μια οι οσμές να είναι ελάχιστες, η διασπορά μηδενική και από την άλλη να μην είναι αναγκασμένη η γάτα να εισπνέει για χρόνια σκόνη μέσα σε αυτό το μικρό, κλειστό χώρο. Σκόνη η οποία θα συσσωρεύεται στο αναπνευστικό της σύστημα. H τουαλέτα, χρησιμοποιώντας το πέλλετ αυτό μπορεί να καθαρίζεται όπως κάθε συμβατική τουαλέτα στην οποία χρησιμοποιείτε μπετονίτη, τραβώντας τη συρρώμενη βάση και αφαιρώντας συσσωματώματα και στερεά περιττώματα.

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να δείτε βίντεο για το πως λειτουργεί η τουαλέτα Stefanplast Zuma και να την αγοράσετε αν επιθυμείτε

2. Τουαλέτα Moderna Pets αυτοκαθαριζομενη

Μια ακόμη εξαιρετική επιλογή είναι η ανοιχτή τουαλέτα τριων επιπέδων Moderna η οποία έχει ενσωματωμένη πλαστική σίτα! Στη συγκεκριμένη τουαλέτα έχουμε το πλεονέκτημα του πολύ πιο εύκολου καθαρισμού με τη χρήση της σίτας. Ενδείκνυται για καθαρισμό μπετονίτη και πέλλετ που σχηματίζει συσσωματώματα. Μην το δοκιμάσετε με συμβατικό πέλλετ γιατί υπάρχουν πέλλετ τέτοιου μεγέθους που περνάνε από τις οπές της σίτας, οπότε δεν είστε σίγουροι αν θα σας βολέψουν αυτά!

Αν επιλέξετε αυτή την τουαλέτα φροντίστε να την βάλετε σε χώρο μικρό και κλειστό ώστε να μειωθεί η διασπορά από το σκάψιμο της άμμου.

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να δείτε βίντεο για το πως λειτουργεί η τουαλέτα Moderna και να την αγοράσετε αν επιθυμείτε

Στο παρακάτω βίδεο δείτε πως λειτουργεί η συγκεκριμένη τουαλέτα:

3. Τουαλέτα AFP No Mess

Για το τέλος σας άφησα μια πρωτοποριακή τουαλέτα που έχει άνοιγμα για να μπαίνει η γάτα από πάνω και με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζει κάτι πολύ ευπρόσδεκτο: την αποφυγή διασποράς άμμου. 

Με την AFP No Mess μπορείτε επιτέλους να πείτε αντίο στην διασπορά άμμου σε όλο το σπίτι και έτσι και όλοι εσείς που διστάζετε να γυρίσετε την άμμο της γάτας σας σε πέλλετ μπορείτε σε αυτή την τουαλέτα να έχετε άμμο μπετονίτη χωρίς να κάνετε όλο το υπόλοιπο σπίτι μέσα στους κόκκους άμμου! Η κοκκώδης επιφάνεια στο πάνω μέρος της τουαλετας βοηθάει ώστε να απομακρυνθούν τα μόρια άμμου που έχουν μπλεχτεί στα πατουσάκια της γάτας σας

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να μάθετε περισσότερα για την τουαλέτα AFP No Mess και να την αγοράσετε αν επιθυμείτε

Στο βίδεο που ακολουθεί δείτε πως λειτουργει η εν λόγω τουαλέτα:

Η πρότασή μου για άμμο σε αυτές τις τουαλέτες

Δύο μεγάλες ανακαλύψεις έκανα τελευταία: πελλετ με ικανότητα συγκόλλησης (όποτε και δημιουργεί συσσωματώματα) και μπετονίτη με ειδική σύνθεση για πραγματικά ελάχιστη σκόνη! Γι’ αυτό και για τις 3 τουαλέτες συστήνω ανεπιφύλακτα χρήση είτε:

 • Ενός άοσμου μπετονίτη με ειδική σύνθεση για μηδαμινή σκόνη και τεχνολογία ενεργού άνθρακα για τέλεια αντιμετώπιση των οσμών όπως το EverClean Strong Unscented!
 • Είτε ενός  οικονομικού πέλλετ που σχηματίζει συσσωματώματα, όπως ακριβώς και ο μπετονίτης με ικανότητα απορρόφησης 7 φορές το βάρος του – μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ την πρότασή μου -! 

Και οι δύο επιλογές εξασφαλίζουν εύκολο καθαρισμό (μεγάλη εφεύρεση η ‘συγκόλληση’), εξαιρετική αντιμετώπιση των οσμών και ελαχιστοποίηση της σκόνης που δεν είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία της γάτας!

DISCLAIMER

 • Aν αγοράσετε κάποια από τις προτεινόμενα προϊόντα από τα παραπάνω λινκ ενισχύετε έμμεσα τις 120 Τσιτσόγατες καθώς θα λάβω και εγώ το δωράκι μου χωρίς φυσικά αυτό να επιβαρύνει καθόλου εσάς!
 • Ο Τσίτσος δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχών ελαττώματα σε κάποιο από τα παραπάνω προϊόντα

15 Απαντήσεις

 1. Ευχαριστουμε Τσιτσο για τις υπεροχες συμβουλες σου! Ειμαι ο Sushi Lee και ειμαι σφιγγος! Εχω την κλειστη τουαλετα που εχεις 1η. Με σκοπο να γυρισουμε σε πελετ σιγα σιγα, πως θα παραγγειλουμε σιδερενια σιτα στον αλουμινα; Διασταση, θα μετρησουμε. Αλλα πως τη ζηταμε; Υλικο; Μεγεθος τρυπας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  1. Αλεξανδρα μου εγω πηγα στον σιδερα με την τουαλετα και μου το προσαρμοσε, οποτε δεν ασχοληθηκα πολυ εγω.. προτεινω να κανετε το ιδιο

   1. Καλησπέρα!
    Αρχικά, να πω ότι ευχαριστούμε πολύ για όλα τα ενδιαφέροντα που μαθαίνουμε από το site σου Τσίτσο! 🙂
    Λοιπόν, ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τη σίτα, επειδή δε θέλω να αγοράσω καινούρια τουαλέτα και προτιμώ να περάσω μια σίτα, όπως είχες κάνει κι εσύ αρχικά, ο σιδεράς στον οποίον πήγα μού είπε ότι θα λυγίσει από το βάρος του γάτου, και μού είπε ότι θα ήθελε να δει την κατασκευή στην οποία αναφέρομαι. Υπάρχει μήπως καμιά φωτογραφία της τουαλέτας με τη σίτα που θα μπορούσες να στείλεις στο e-mail μου;; Σε ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων!
    Καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη και πολλά γατοχάδια!!!

    1. Χριστινααα μου, την αφαιρεσα, βρηκα την cature (πελετ) που συμπεριφερεται σαν μπετονιτης ουσιαστικα (κανει συσσωματωματα) και επειδη ειναι κλειστη η τουαλετα δεν ηθελα να γινει πιο στεναχωρη με την παρουσια και της σιτας (που περιοριζει το χωρο).

     Εναλλακτικη λυση ΧΩΡΙΣ εξτρα σιτα αν χρησιμοποιεις πελετ που θρυμματιζεται ειναι η εξης: Κανεις πολλες μικρες τρυπες στον πατο της τουαλετας (που να μη χωραει να περασει το αθικτο πελετ και βαζεις απο κατω ενα καταλληλου μεγεθους ρηχο δοχειο με αποτελεσμα απο τις τρυπες να πεφτει στο δοχειο το θρυμαμματισμενο πελετ. Κοστος ΜΗΔΕΝ

 2. Ευχαριστώ πολύ Τσίτσο μας για τα πάντα ενημερωμένες και χρήσιμες συμβουλές σου! ♥️

 3. Καλησπέρα Τσιτσο! Τι γνώμη έχεις για τις αυτοκαθαριζομενες τουαλέτες με κρυσταλλικη άμμο; Αξίζουν τα λεφτά τους;

 4. Τσίτσο we have a problem!!! Η Αυτού Μεγαλειότητά του, μετά από 8 χρόνια χρήσης ανοιχτής τουαλέτας και διασποράς άμμου σε όλο το σπίτι, αρνείται να χρησιμοποιήσει την Top cat Moderna που του αγόρασα.. Καμιά ιδέα για το πώς να τον κάνω να πηγαίνει;

 5. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΤΕΣ ΣΕ 8 ΓΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΚΙΜΗ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΑΜΜΟΥ ΠΕΛΛΕΤ ΨΙΛΟ ΧΟΝΤΡΟ ΕΒΕΡ ΚΛΙΝ ( Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ) για μενα ΕΧΩ ΣΙΤΑ- ΚΟΣΚΙΝΟ ΠΟΥ ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΑΧΑΝΑ ( ειναι σαν το κοσκινο του αλευριου με πιο μεγαλεσ καταλληλες τρυπες ) ΣΤΟ Νο 8 & Νο 6 ΓΙΑ ΤΡΑΧΑΝΑ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ ΣΕ 8 ΛΕΚΑΝΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ δοκιμαστε και θα δειτε το καθαρισμα παιχνιδι

  1. Κ εγώ τέτοια έχω από πλέγμα που κοσκινιζουν οι εργάτες την άμμο στην οικοδομή αλλά δυστυχώς τα κακακια μας τα κάνουμε εκτός λεκάνης μόνο τσισα κάνουμε στην άμμο… έχουμε θέμα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *