ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 2024: Ποια είναι η καλύτερη τουαλέτα γάτας;

Ένα απαραίτητο και πολύ χρήσιμο αξεσουάρ για κάθε γάτα το δίχως άλλο είναι η τουαλέτα της. Κάθε γάτα που δεν έχει μάθει να βγαίνει έξω σε κάποια αυλή για την τουαλέτα της (και οι περισσότερες γάτες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία) χρειάζεται την τουαλέτα της. 

Ποια κριτήρια πρέπει να λάβω υπόψιν καθώς διαλέγω τουαλέτα γάτας; Πρέπει να να λάβετε υπόψιν τις προτιμήσεις της γάτας, τις δικές σας προτιμήσεις και επιθυμίες, το τι άμμο χρησιμοποιείτε αλλά και τις γενικότερες συνθήκες του εκάστοτε σπιτιού. 

Τουαλέτα Γάτας - Ποια είναι τα κριτήρια που πρέπει να λάβω υπόψιν

Σε κάθε περίπτωση κάποια βασικά κριτήρια (πάντα σε συνάρτηση με συγκεκριμένες συνθήκες) για την επιλογή της τουαλέτας είναι τα παρακάτω:

 • Αν θέλετε να περιορίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις οσμές και τη διασπορά των κόκκων διαλέξτε μια κλειστή τουαλέτα γάτας – φροντίστε όμως να έχει εξαερισμό με φίλτρο άνθρακα ώστε η γάτα σας να αναπνέει όσο καλύτερα γίνεται μέσα της και να μην διαφεύγουν οι οσμές από τις οπές του εξαερισμού
 • Για εύκολο καθαρισμό διαλέξτε μια τουαλέτα γάτας με συρόμενο πάτο. Επίσης η ενσωματωμένη σίτα (με κατάλληλο μέγεθος οπών – ώστε να περνάει η άμμος από τις οπες, αν χρησιμοποιείτε μπετονίτη ή κρυσταλλική άμμο ή ωστε να μην περνάει το πέλλετ από τις οπές, αν χρησιμοποιείτε πέλλετ) σε τουαλέτα δύο επιπέδων κάνει την καθαριότητα της τουαλέτας πολύ εύκολη υπόθεση.
 • Για την  προφύλαξη του αναπνευστικού της γάτας διαλέξτε μια ανοιχτή τουαλέτα γάτας – σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποίηστε πέλλετ που λειτουργεί τέλεια με τις οσμές και δεν διασπείρεται εύκολα! Αν επιμένετε σε κλειστή τουαλέτα φροντίστε και πάλι να χρησιμοποιείτε πέλλετ που δεν έχει σκόνη.
 • Αν έχετε συγκεκριμένο χώρο στο οποίο θέλετε να τοποθετήσετε την τουαλέτα διαλέξτε μια τουαλέτα κατάλληλη γι’ αυτόν. Πχ μπορείτε να διαλέξετε μια τουαλέτα γωνιακή για να αξιοποιήσετε μια ανεκμετάλλευτη γωνιά του σπιτιού σας ή διαλέξτε μια τουαλέτα γάτας συγκεκριμένων διαστάσεων ώστε να είστε βέβαιοι οτι χωράει στο σημείο που θέλετε να την τοποθετήσετε
 • Επειδή συνήθως οι τουαλέτες είναι άχαρα κουτιά αν σας ενδιαφέρει η εμφάνιση μπορείτε να επιλέξετε μια πιο στιλάτη τουαλέτα (χωρίς όμως να παραβλέπετε τα πιο ουσιώδη κριτήρια που αναφέρθηκαν παραπάνω)
 • Το μέγεθος της γάτας σας πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψιν. Ειδικά αν η γάτα σας είναι αρκετά μεγάλη πρέπει να πάρετε μια τουαλέτα γάτας στην οποία να χωράει γιατί αν συνυπολογίσετε τις έντονες κινήσεις που κάνουν οι γάτες μέσα στην τουαλέτα τους καταλαβαίνετε ότι μια περίσσεια χώρου είναι απαραίτητη.
 • Αν θέλετε να περιορίσετε το κόστος διαλέξτε μια τουαλέτα που μπορεί να μην έχει καποιες δυνατότητες οι  οποίες όμως δεν σας είναι απαραίτητες. Αν πχ δεν σας ενοχλεί να καθαρίζετε μια παραδοσιακή τουαλέτα χωρίς συρόμενο πάτο, επιλέξτε μια πιο οικονομική χωρίς συρόμενο πάτο! 

Από τα παραπάνω αρχίζει να γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει μια και μοναδική απάντηση στο ερώτημα “Ποια είναι η καλύτερη τουαλέτα γάτας”

ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ..
..ο Τσίτσος προτείνει τις 3 καλύτερες άμμους γάτας

Ποια είναι η καλύτερη τουαλέτα γάτας;

Πως λοιπόν θα επιλέξω την καλύτερη τουαλέτα γατας; Ε λοιπόν, σας έχω νέα! Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό το ερώτημα! Παιδιά, δεν υπάρχει τέτοιο πράμα όπως η απόλυτη τουαλέτα γάτας και μάλλον το πιο εύλογο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να εντοπίσουμε την καλύτερη τουαλέτα γάτας σε κάθε μια από τις επιμέρους κατηγορίες τουαλέτας (πχ κλειστή τουαλέτα, οικονομική κλειστή τουαλέτα, αυτοκαθαριζόμενη τουαλέτα κλπ) και από εκεί και πέρα εσείς ανάλογα με τις ανάγκες σας να επιλέξετε την καλύτερη τουαλέτα της κατηγορίας που σας ταιριάζει! Σε κάθε περίπτωση μην ξεχνάτε ότι οι προτάσεις μου είναι ενδεικτικές, δηλαδή αν βρείτε κάποιες άλλες που να έχουν τα χαρακτηριστικά αυτών προφανώς μπορείτε να τις επιλέξετε!

Ας δούμε λοιπόν την καλύτερη τουαλέτα γάτας για κάθε μια από τις διάφορες κατηγορίες τουαλέτας, ώστε να ξέρετε ποια να επιλέξετε, ανάλογα με την κατηγορία που σας καλύπτει περισσότερο: 

Η καλύτερη κλειστή τουαλέτα γάτας (Pet Camelot)

Αν με ρωτάτε μια κλειστή τουαλέτα πρέπει να έχει άφθονο χώρο για να νιώθει η γάτα μέσα αρκετά άνετα και γενικώς η ατμόσφαιρα να μην είναι αποπνικτική!  Επίσης πρέπει αυτή η τουαλέτα να είναι φτιαγμένη από υψηλής ποιότητας πλαστικό για να μη χαράζεται συνέχεια και να αντέχει σε χρήση για χρόνια – μην ξεχνατε οτι στις χαραγματιές αναπτύσσονται βακτήρια που προκαλουν μυρωδιές και ειναι επιβλαβή για την υγιεινή της γάτας. Ενα φίλτρο για τις οσμέςθα ήταν μερικά ευπρόσδεκτα μπόνους. Ε λοιπόν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα έχει η τουαλέτα Pet Camelot με μήκος 66 εκατοστά (αεροδρόμιο σωστό) και κόστος τίμιο για τα χαρακτηριστικά της (56.6 ευρώ), αλλά αξίζει τα λεφτά της!

Συστήνω ανεπιφύλακτα χρήση σούπερ οικονομικού πέλλετ που σχηματίζει συσσωματώματα, όπως ακριβώς και ο μπετονίτης – μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ την πρότασή μου –  για αυτή την τουαλέτα ώστε από τη μια οι οσμές να είναι ελάχιστες, η διασπορά μηδενική και από την άλλη να μην είναι αναγκασμένη η γάτα να εισπνέει για χρόνια σκόνη μέσα σε αυτό το μικρό, κλειστό χώρο. Άλλωστε η άμμος της τουαλετας έχει ενοχοποιηθεί για πολλές αλλεργίες, όπως μπορείτε να δείτε εδώ

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αποκτήσετε την τουαλέτα Pet Camelot

Η καλύτερη οικονομική, κλειστή τουαλέτα γάτας (Pet Camelot Romeo)

Όταν η οικονομία μπαίνει σε πρώτο πλάνο επαναπροσαρμόζουμε τις απαιτήσεις μας, όμως κρατάμε κάποια στανταρντς! Η τουαλέτα αυτή έχει έχει φίλτρο για να εξουδετερώνει τις οσμές, είναι ανθεκτική και το μέγεθός της ικανοποιεί σχεδόν όλες τις γάτες! Οι διαστάσεις της ειναι 57x39x41 και το κόστος της μόλις στα 18.56 ευρώ!

Και σε αυτή την τουαλέτα, συστήνεται και πάλι το πέλλετ που κάνει συσσωματώματα ώστε σε ένα τέτοιο, κλειστό περιβάλλον να μην υπάρχει η επιβάρυνση της σκόνης!

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αποκτήσετε την τουαλέτα Pet Camelot Romeo

Η καλύτερη ανοιχτή τουαλέτα γάτας (MPS Virgo)

Στις ανοιχτές τουαλέτες τα πράγματα είναι πιο απλά, οι απαιτήσεις λιγότερες, όμως θέλουμε καλής ποιότητας υλικό και προστατευτικό πλαίσιο που περιορίζει την άμμο που εκσφενδονίζεται εκτός τουαλέτας όταν η γάτα σας θυμάται τον μεταλεργάτη και σκάβει στην άμμο ψάχνοντας για να βρει πετρέλαιο. Η συγκεκριμένη τουαλέτα έχει τέτοιο πλαίσιο , που βολεύει, ενώ το μέγεθός της είναι ικανοποιητικό (52x39x21). Όσο για την τιμή της είναι στα 14.85 ευρώ.

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αποκτήσετε την τουαλέτα MPS Virgo με προστατευτικό πλαίσιο

Η καλύτερη οικονομική, ανοιχτή τουαλέτα γάτας (Pet Camelot από ανακυκλωμένα υλικά)

Ε τώρα αν θέλουμε και ανοιχτή τουαλέτα και οικονομική, αλλα εκτιμούμε και το προστατευτικό πλαίσιο (ωστε να γλιτώσουμε λίγο άμμο έξω) θα αφήσουμε στην άκρη την αισθητική για χάρη της οικονομίας! Κυρίες και κύριοι η πολυ οικονομική Pet Camelot, φτιαγμένη από ανακυκλωμένα υλικά για όσους έχουν και οικολογικές ανησυχίες! Είναι λίγο μικρούλα (48x38x14), αλλά την κάνει τη δουλειά της! Όσο για την τιμή της είναι στα 7.90 ευρώ, τιμή εξαιρετική.

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αποκτήσετε την τουαλέτα Pet Camelot από ανακυκλωμένα υλικά

Η καλύτερη αυτοκαθαριζόμενη τουαλέτα γάτας (Moderna Pets)

Μια ακόμη εξαιρετική επιλογή είναι η ανοιχτή τουαλέτα γάτας τριων επιπέδων Moderna η οποία έχει ενσωματωμένη πλαστική σίτα! Στη συγκεκριμένη τουαλέτα έχουμε το πλεονέκτημα του πολύ πιο εύκολου καθαρισμού με τη χρήση της σίτας. Ενδείκνυται για καθαρισμό μπετονίτη και πέλλετ που σχηματίζει συσσωματώματα. Μην το δοκιμάσετε με συμβατικό πέλλετ γιατί υπάρχουν πέλλετ τέτοιου μεγέθους που περνάνε από τις οπές της σίτας, οπότε δεν είστε σίγουροι αν θα σας βολέψουν αυτά!

Αν επιλέξετε αυτή την τουαλέτα φροντίστε να την βάλετε σε χώρο μικρό και κλειστό ώστε να μειωθεί η διασπορά από το σκάψιμο της άμμου.

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να δείτε βίντεο για το πως λειτουργεί η τουαλέτα Moderna και να την αγοράσετε αν επιθυμείτε

Στο παρακάτω βίδεο δείτε πως λειτουργεί η συγκεκριμένη τουαλέτα:

Αν η συγκεκριμένη αυτοκαθαριζόμενη τουαλέτα δεν σας ικανοποιεί βρείτε τις υπόλοιπες προτεινόμενες αυτοκαθαριζόμενες τουαλέτες μου εδώ

Η καλύτερη τουαλέτα γάτας με άνοιγμα από πάνω (AFP No Mess)

Για το τέλος σας άφησα μια πρωτοποριακή τουαλέτα γάτας που έχει άνοιγμα για να μπαίνει η γάτα από πάνω και με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζει κάτι πολύ ευπρόσδεκτο: την αποφυγή διασποράς άμμου. 

Με την AFP No Mess μπορείτε επιτέλους να πείτε αντίο στην διασπορά άμμου σε όλο το σπίτι και έτσι και όλοι εσείς που διστάζετε να γυρίσετε την άμμο της γάτας σας σε πέλλετ μπορείτε σε αυτή την τουαλέτα να έχετε άμμο μπετονίτη χωρίς να κάνετε όλο το υπόλοιπο σπίτι μέσα στους κόκκους άμμου! Η κοκκώδης επιφάνεια στο πάνω μέρος της τουαλετας βοηθάει ώστε να απομακρυνθούν τα μόρια άμμου που έχουν μπλεχτεί στα πατουσάκια της γάτας σας

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να μάθετε περισσότερα για την τουαλέτα AFP No Mess και να την αγοράσετε αν επιθυμείτε

Στο βίδεο που ακολουθεί δείτε πως λειτουργει η εν λόγω τουαλέτα γάτας:

Η πρότασή μου για άμμο σε αυτές τις τουαλέτες

Δύο μεγάλες ανακαλύψεις έκανα τελευταία: πελλετ με ικανότητα συγκόλλησης (όποτε και δημιουργεί συσσωματώματα) και μπετονίτη με ειδική σύνθεση για πραγματικά ελάχιστη σκόνη! Γι’ αυτό και για τις 3 τουαλέτες συστήνω ανεπιφύλακτα χρήση είτε:
 • Ενός άοσμου μπετονίτη με ειδική σύνθεση για μηδαμινή σκόνη και τεχνολογία ενεργού άνθρακα για τέλεια αντιμετώπιση των οσμών όπως το EverClean Total Cover!
 • Είτε ενός  οικονομικού πέλλετ που σχηματίζει συσσωματώματα, όπως ακριβώς και ο μπετονίτης με ικανότητα απορρόφησης 7 φορές το βάρος του – μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ την πρότασή μου -!
Και οι δύο επιλογές εξασφαλίζουν εύκολο καθαρισμό (μεγάλη εφεύρεση η ‘συγκόλληση’), εξαιρετική αντιμετώπιση των οσμών και ελαχιστοποίηση της σκόνης που δεν είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία της γάτας!
τουαλέτα γάτας

DISCLAIMER

 • Aν αγοράσετε κάποια από τις προτεινόμενα προϊόντα από τα παραπάνω λινκ ενισχύετε έμμεσα τις 120 Τσιτσόγατες καθώς θα λάβω και εγώ το δωράκι μου χωρίς φυσικά αυτό να επιβαρύνει καθόλου εσάς!
 • Ο Τσίτσος δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχών ελαττώματα σε κάποιο από τα παραπάνω προϊόντα

16 Απαντήσεις

 1. Ευχαριστουμε Τσιτσο για τις υπεροχες συμβουλες σου! Ειμαι ο Sushi Lee και ειμαι σφιγγος! Εχω την κλειστη τουαλετα που εχεις 1η. Με σκοπο να γυρισουμε σε πελετ σιγα σιγα, πως θα παραγγειλουμε σιδερενια σιτα στον αλουμινα; Διασταση, θα μετρησουμε. Αλλα πως τη ζηταμε; Υλικο; Μεγεθος τρυπας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  1. Αλεξανδρα μου εγω πηγα στον σιδερα με την τουαλετα και μου το προσαρμοσε, οποτε δεν ασχοληθηκα πολυ εγω.. προτεινω να κανετε το ιδιο

   1. Καλησπέρα!
    Αρχικά, να πω ότι ευχαριστούμε πολύ για όλα τα ενδιαφέροντα που μαθαίνουμε από το site σου Τσίτσο! 🙂
    Λοιπόν, ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τη σίτα, επειδή δε θέλω να αγοράσω καινούρια τουαλέτα και προτιμώ να περάσω μια σίτα, όπως είχες κάνει κι εσύ αρχικά, ο σιδεράς στον οποίον πήγα μού είπε ότι θα λυγίσει από το βάρος του γάτου, και μού είπε ότι θα ήθελε να δει την κατασκευή στην οποία αναφέρομαι. Υπάρχει μήπως καμιά φωτογραφία της τουαλέτας με τη σίτα που θα μπορούσες να στείλεις στο e-mail μου;; Σε ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων!
    Καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη και πολλά γατοχάδια!!!

    1. Χριστινααα μου, την αφαιρεσα, βρηκα την cature (πελετ) που συμπεριφερεται σαν μπετονιτης ουσιαστικα (κανει συσσωματωματα) και επειδη ειναι κλειστη η τουαλετα δεν ηθελα να γινει πιο στεναχωρη με την παρουσια και της σιτας (που περιοριζει το χωρο).

     Εναλλακτικη λυση ΧΩΡΙΣ εξτρα σιτα αν χρησιμοποιεις πελετ που θρυμματιζεται ειναι η εξης: Κανεις πολλες μικρες τρυπες στον πατο της τουαλετας (που να μη χωραει να περασει το αθικτο πελετ και βαζεις απο κατω ενα καταλληλου μεγεθους ρηχο δοχειο με αποτελεσμα απο τις τρυπες να πεφτει στο δοχειο το θρυμαμματισμενο πελετ. Κοστος ΜΗΔΕΝ

     1. Γειά σου Τσίτσο!!!
      Δεν είχα δει την απάντησή σου τόσον καιρό!! Είχα την εντύπωση πως θα έπαιρνα mail ειδοποίησης και δεν είχα στον νου μου να ελέγχω η ίδια τη σελίδα! Σ’ευχαριστώ πολύ, έστω και τόοοοσο ετεροχρονισμένα!! Λοιπόν, εγώ από τότε (!) τελικά πέλλετ ακόμα δεν έβαλα, μόλις σήμερα έκανα την πρώτη μου αγορά (ένα απλό πήρα – το περιμένω) και όταν έρθει η ώρα του θα το χρησιμοποιήσω. Αυτό που σκέφτηκα (μήπως και ενδιαφέρεται κανείς/μιά άλλος/η εδώ) είναι να χρησιμοποιήσω το καπάκι της τουαλέτας (είναι κλειστή) ως το επίπεδο όπου θα βρίσκεται το πέλλετ (να το γυρίσω ανάποδα δηλαδή) και επειδή έχει ήδη οριζόντιες τρύπες εκεί που κανονικά μπαίνει το φίλτρο, να χρησιμοποιηθούν αυτές ως σίτα. Βέβαια, επειδή μπορεί να μην επαρκούν, ίσως κάνω κι άλλες με τρυπάνι πχ, για να είναι σε όλη την έκταση. Και αυτό όπου τώρα βρίσκεται η άμμος να είναι το χαμηλότερο επίπεδο. Κι αν τελικά θελήσω να ξαναγυρίσω στην αρχική μορφή σκέφτομαι πως θα είναι ακόμα καλύτερα με τις τρύπες, θα μπαίνει περισσότερος αέρας μέσα στην τουαλέτα, χαχα! (θα έλεγα ότι θα μπαίνει και φως, αλλά τι να το κάνουν τα γατόνια;!)
      Πολύ μακρηγόρησα, και πάλι θα σε ευχαριστήσω για την απάντησή σου, νά’σαι καλά, και να συνεχίζεις να φροντίζεις τα πλάσματα που φροντίζεις -εμ, συγγνώμη, τους υπηκόους σου ήθελα να πω!- όπως τώρα!

 2. Ευχαριστώ πολύ Τσίτσο μας για τα πάντα ενημερωμένες και χρήσιμες συμβουλές σου! ♥️

 3. Καλησπέρα Τσιτσο! Τι γνώμη έχεις για τις αυτοκαθαριζομενες τουαλέτες με κρυσταλλικη άμμο; Αξίζουν τα λεφτά τους;

 4. Τσίτσο we have a problem!!! Η Αυτού Μεγαλειότητά του, μετά από 8 χρόνια χρήσης ανοιχτής τουαλέτας και διασποράς άμμου σε όλο το σπίτι, αρνείται να χρησιμοποιήσει την Top cat Moderna που του αγόρασα.. Καμιά ιδέα για το πώς να τον κάνω να πηγαίνει;

 5. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΤΕΣ ΣΕ 8 ΓΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΚΙΜΗ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΑΜΜΟΥ ΠΕΛΛΕΤ ΨΙΛΟ ΧΟΝΤΡΟ ΕΒΕΡ ΚΛΙΝ ( Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ) για μενα ΕΧΩ ΣΙΤΑ- ΚΟΣΚΙΝΟ ΠΟΥ ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΑΧΑΝΑ ( ειναι σαν το κοσκινο του αλευριου με πιο μεγαλεσ καταλληλες τρυπες ) ΣΤΟ Νο 8 & Νο 6 ΓΙΑ ΤΡΑΧΑΝΑ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ ΣΕ 8 ΛΕΚΑΝΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ δοκιμαστε και θα δειτε το καθαρισμα παιχνιδι

  1. Κ εγώ τέτοια έχω από πλέγμα που κοσκινιζουν οι εργάτες την άμμο στην οικοδομή αλλά δυστυχώς τα κακακια μας τα κάνουμε εκτός λεκάνης μόνο τσισα κάνουμε στην άμμο… έχουμε θέμα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *