Οι 4 καλύτερες υγρές τροφές για γάτα

DISCLAIMER:
Πριν προχωρήσουμε παρακάτω να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά ότι για θέματα διατροφής της γάτας όπως και για όλα τα ιατρικά θέματα που καταπιανόμαστε δεν είναι δυνατόν να υποκαταστήσουμε την καθοδήγηση του κτηνιάτρου! Όσα γράφονται παρακάτω είναι ενδεικτικά, για να πάρετε μια πρώτη ιδέα για το θέμα και να μπορέσετε στη συνέχεια να κάνετε μια αληθινά ωφέλιμη συζήτηση με τον κτηνίατρό σας γύρω από το θέμα του άρθρου, να κάνετε ό,τι απορίες έχετε και να μπορέσετε να έχετε ξεκάθαρη άποψη γύρω από το θέμα!

Σε προηγούμενα άρθρα επιμείναμε για τη σημασία της υγρής τροφής (σε σχέση με την ξηρά)για τη γάτα μας! Συνοψίζοντας εδώ θα πούμε ότι η υγρή τροφή έχει πολύ σημαντικά αλυσιδωτά οφέλη για τη γάτα, γιατί από τη μια ενυδατώνει τη γάτα βοηθώντας στην σωστή αποτοξίνωσή του κάτι που ευνοεί το μεταβολισμό της και προστατεύοντας το ουροποιητικό της σύστημα από ασθένειες των νεφρών και ουρολιθιάσεις, ενώ από την άλλη περικόπτει τις πόσοτητες τις ξηράς τροφής που περιέχει συνήθως πολλούς υδατάνθρακες, ακατάλληλους για τη διατροφή της γάτας και υπεύθυνους για δυσπεψίες και συνακόλουθη παχυσαρκία και διαβήτη! Ενδεικτικά να πούμε ότι η θερμιδική αξία μιας υγρής τροφής είναι κατά προσέγγιση 4 φορές μικρότερη από την αντίστοιχη μιας ξηράς τροφής (κάτι αναμενόμενο γιατί η υγρή τροφή έχει πολύ περισσότερο νερό ενώ η ξηρά μεγάλες ποσότητες υδατάνθρακα)

Πως όμως να διαλέξουμε μια κατάλληλη υγρή τροφή για τη γάτα μας; Ανακαλύψτε παρακάτω τα βασικά κριτήρια που πρέπει να πληρεί η υγρή τροφή:

Κριτήρια για καλύτερες υγρές γατοτρόφες

 • Να έχει ελάχιστους ως καθόλου υδατάνθρακες προερχόμενους από τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (φρούτα και λαχανικά) που δεν ευνοούν τον διαβήτη και τις δυσπεψίες
 • Να έχει υψηλή πρωτεϊνη: Το πρώτο συστατικό να είναι η ζωϊκή πρωτεϊνη και να μην αναφέρεται ως “υποπροϊον” ή “γεύμα κρέατος” ή “κρεατάλευρο” ή “οστεάλευρο”
 • Να αναφέρονται όλα τα συστατικά και τα ποσοστά τους
 • Να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, τουλάχιστον 70% ή και παραπάνω
 • Να είναι σε τιμή που να αντιστοιχεί στην διατροφική της αξία

Ο Τσίτσος προτείνει:

Αφού αναφερθήκαμε στα στοιχεία της υγρής τροφής που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν να πούμε ότι δεν υπάρχει η απόλυτα καλή υγρή τροφή, διότι σε άλλα σημεία μπορεί να υπερτερεί κάποια και σε άλλα κάποια άλλη. 

Άλλωστε οι ανάγκες κάθε οργανισμού είναι διαφορετικές συνεπώς μια υγρή τροφή μπορεί να ενδείκνυται για μια γάτα ενώ να αντενδείκνυται για κάποια άλλη! Συνεπώς ο όρος “οι καλύτερες υγρές τροφές” είναι όπως καταλαβαίνετε καταχρηστικός.

Γνωρίζοντας όμως τα παραπάνω και μια και μου το έχετε ζητήσει τόσες φορές θα σας προτείνω εδώ τέσσερις εν γένει εξαιρετικές υγρές τροφές ξεκινώντας από την (κατά τη γνώμη μου) λιγότερο  καλή – να σημειωθεί εδώ ότι και οι 4 παρακάτω τροφές είναι πλήρεις, δηλαδή προσφέρουν στη γάτα ό,τι χρειάζεται για την ανάπτυξη και την καλή υγεία της. Αυτό είναι αρκετά σημαντικό να τονιστεί διότι υπάρχει μια φήμη που λέει ότι οι υγρές τροφές δεν είναι πλήρεις, σε αντίθεση με τις ξηρές. Αυτό είναι λάθος, υπάρχουν και πλήρεις υγρές τροφές: 

4. Wellfed Sterilized Turkey & Duck

Μια εξαιρετική υγρή τροφή με 100% φρέσκο κρέας μοσχαρίού και σολωμό μαγειρεμένο στον ατμό, χωρίς καθόλου σιτηρά. Η εκδοχή με τη γαλοπουλα και παπια περιέχει 70% κρέας, καρδιές και συκωτάκια από γαλόπουλα (50%) και πάπια (20%) και 28.9% ζωμού!  

Περιέχει 10.6% πρωτεϊνη, 79% υγρασία και 6.8% λίπος. Έίναι μια πλήρης τροφή που περιέχει ταυρίνη και μεθειονίνη που οξινίζει το pH των ούρων αποτελώντας μια έξτρα ασπίδα για προβλήματα ουρολιθιάσεων (στρουβιτη) που είναι συχνα σε στειρωμένες γάτες που ζουν στο σπίτι! Σε αυτό το σημείο να πω ότι ούτως οι άλλως οι καλές υγρές τροφές αποτελούν ασπίδα του ουροποιητικού γιατί επιφέρουν πολύ καλύτερη ενυδάτωση και εμποδίζουν το σχηματισμών ουρόλιθων! Πρόκειται για μια πλήρη τροφή!

H τιμή της κινείται στα ~8e/κιλό (μετά τις πρόσφατες ανατιμήσεις)! 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Να σημειωθεί ότι έχω βρει μέσα σε κονσέρβες Wellfed καποιες δομές που μοιάζουν με δέρμα και οι οποιες είναι βρωσιμες και δεν πρέπει να μας ανησυχούν! Σε επικοινωνία με την εταιρεία μου είπαν ότι πρόκειται για ένα ειδικό  τμήμα του πεπτικού των πουλερικών, μια μεμβράνη που συνθλίβει τις τροφές πριν αυτές πέσουν στο στομάχι – με την θερμική επεξεργασία αυτή παίρνει την μορφή που μπορείτε να την συναντήσετε μέσα στην τροφή. 

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε την Wellfed Sterilized Turkey & Duck

3. Animonda Carny Βοδινό Γαλοπούλα και Κουνέλι

Εδώ έχουμε μια εξαρετική τροφή σε συσκευασία τέτοια που ρίχνει το κόστος της δραματικά (800 γρ.). Η Animonda Carny αποτελείται από κρέας βοδινού (34% που απαρτίζεται από μύες, καρδιές, πνεύμονες, νεφρά και μαστό) γαλοπούλα (συκώτι και καρδιές) και μύες κουνελιού. Οπότε η σύστασή της είναι τελείως ξεκάθαρη και σαφής. 

Έχει 11.5% πρωτεϊνη (υψηλή περιεκτικότητα σε εύπεπτη πρωτεϊνη), 6.5% λίπος, μηδενικό (δυσπεπτο για τη γάτα) υδατάνθρακα και 79% υγρασία.  Δεν έχει σόγια, ενισχυτικά γεύσης, ζάχαρή, χωριστικές ή συντηρητικά και περιέχει την απαραίτητη ταυρίνη! Είναι πλήρης τροφή!

Να σημειώσουμε ότι είναι η πιο οικονομική τροφή της λίστας με 5.6e/κιλό στην συσκευασία των 800 γραμμαρίων -.

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε την Animonda Carny Βοδινό, Γαλοπούλα & Κουνέλι

2. GranataPet Delicatessen Pate Chicken

Και ξαφνικά εν μέσω μιας νυκτής, γνώρισα (εγώ ο Τσίτσος) την GranataPet και την ερωτεύτηκα και από τότε τρώω μόνο αυτή! Σας προτείνω το σιγουράκι κοτόπουλο, αλλά η GranataPet έχει μια τεράστια ποικιλία γεύσεων και είναι όλες υπέροχες. 

Περιέχει 72% κρέας κοτόπουλου (μύες – το πιο εύπεπτο μέρος του ζώου-, καρδιές, συκώτι, στομάχι), είναι grain free (μηδενικά σιτηρά) ενώ ευπρόσδεκτα είναι το πρασινόχειλο μύδι (με ευεργετική δράση στους χόνδρους), τα λιπαρά οξέα (με ευεργετική επίδραση στο δέρμα και το τρίχωμα) και οι σπόροι ροδιού, πλούσιοι σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά! 

Με 10.2% υψηλής βιολογικής αξίας ζωική πρωτεϊνη (πρόκειται για μονοπρωτεϊνικη τροφή), 80% υγρασία και 5.6% λιπαρά είναι μια σουπερ ισορροπημένη τροφή με σωστή αναλογία ασβεστίου φωσφόρου για την προστασία των νεφρών! Να σημειωθεί επίσης ότι όλες οι τροφές GranataPet ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ μαγιά για την οποία έχουν γίνει έρευνες που δείχνουν ότι μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες. 

Επίσης δεν έχει ζάχαρη, γλουτένη, βελτιωτικά γεύσης, συντηρητικα, γενετικα τροποποιημενα συστατικά και για την παρασκευή της δεν έγιναν πειράματα σε ζώα! Είναι πλήρης τροφή και η τιμή της είναι στα 11.5e/κιλό !

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε την GranataPet Delicatessen Pate Chicken

1. Bozita Chunks in Jelly

Μια πραγματικά εξαιρετική πλήρης υγρή τροφή χωρίς δημητριακά που περιέχει 97% πραγματικό κρέας από ελεγμένα σφαγεία σε ζωμό – χωρίς ύποπτα κρεαταλευρα, χωρίς τεχνητά συντηρητικά ή αυξητικες ορμόνες, χωρίς ενισχυτικά γεύσης και χωρίς αντιβιώτικα! 

Η ποσότητα ζωικής πρωτεϊνης σε αυτή την εξαιρετική τροφή είναι ισορροπημένη,  στο 7.5%  ενώ η πλήρης αυτή τροφή έχει 83% υγρασία και 5% λίπος. Έχει ταυρίνη, βιταμίνες και όποια θρεπτικά στοιχειά χρειάζεται μια γάτα.

Πρόκειται για εύπεπτη τροφή (κάτι αναμενόμενο μια και δεν περιέχει υδατάνθρακες) που δεν προκαλεί διάρροιες (ωστόσο την μετάβαση από μια άλλη τροφή σε αυτήν να είστε προσεκτικοί).

Το κόστος της ανέρχεται περίπου στα 5.7e/κιλό (μετά τις τελευταίες ανατιμήσεις). 

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε τη Bozita Chicken Chunks in Jelly

Και αφού ολοκληρώσαμε την παρουσίαση των καλύτερων υγρών τροφών θα ήθελα να σημειώσω δύο πράγματα:

 • Δοκιμάστε και άλλες γεύσεις, ειναι ωραίο να δίνετε διαφορετικές γεύσεις στη γάτα σας – ο Τσιτσάκος τρώει σχεδόν όλες τις γεύσεις και χαίρεται με τις συνεχείς αλλαγές. Αυτο ισχύει και για τις άλλες προτάσεις της λίστας μου
 • Μια υγρή τροφή μπορεί μονο ευεργετικά να λειτουργήσει για τυχών προβλήματα του ουροποιητικού αλλά και για την παχυσαρκία. Οπότε μη διστάσετε να δοκιμάσετε και εκδοχές που δεν έχουν την ετικέτα “Sterilized” – αυτή η ετικέτα είναι συχνά (αλλά όχι πάντα) ένα κόλπο μάρκετινγκ -. Αυτό ισχύει και για τις άλλες προτάσεις της λίστας μου!


Επίσης αν θέλετε δείτε τις ενδεικτικές προτάσεις του Τσίτσου για grain free ξηρές τροφές για στειρωμένες ή για τις πιο οικονομικές αλλά αξιόλογες ξηρές τροφές με σιτηρά, για στειρωμένες γάτες κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:

ΥΓ: Για μερικά απλά τιπς για τον περιορισμό των εξόδων για τη σίτιση της γάτας σας κάντε κλικ εδώ

ΥΓ2: Aν αγοράσετε κάποια από τα προτεινόμενα προϊόντα από τους παραπάνω συνδέσμους να γνωρίζετε ότι ετσι βοηθάτε και τις 100 τσιτσόγατες γιατί παίρνω το δωράκι μου χωρίς φυσικά αυτό να επιβαρύνει καθόλου εσάς!

ΥΓ3: Κλείνοντας να τονίσω για άλλη μια φορά ετούτο: Kαι γι’ αυτό όπως και για κάθε θέμα που αφορά στην υγεία της γάτα σας είναι απαραίτητο να κινηθειτε πάντα με την καθοδήγηση του κτηνίατρού σας

 

48 Απαντήσεις

 1. Καλημέρα σας, έχω 2 γάτες ο μεν αρσενικός είναι 11 ετών και εκτός από την ξηρά τροφή τρώει και ωμά ψάρια προτιμάει τον γαύρο, φυσικά του δίνω ανά 3 μήνες τα ειδικά αντιπαρασιτικά χάπια, επίσης έχω και ένα μωρό 2,5 μηνών που δεν τρώει τίποτα άλλο παρά σαρδέλλες ωμές, έχω δοκιμάσει βραστές, και πατέ και δεν τα τρώει, και αυτή παίρνει αντιπαρασιτικό σε μορφή κρέμας 1ml ανά 20 μέρες. Πείτε μου τι μπορώ να κάνω για να διακόψω αυτή την διατροφή τους, ευχαριστώ.

  1. Νικο, πολλα μπορεις να κανεις, οπως να δοκιμασεις διαφορες τροφες μεχρι καποια να τους κανει κλικ, να ανακατεψεις ελαχιστη ποσοτητα ενος πατε με το φαγητο που του δινεις και αν το φαει να αυξησεις την ποσοτητα σιγα σιγα.. να δοκιμασεις να τον αφησεις με την επιλογη που θες εσυ για μια μερα, μηπως πεινασει και δεησει να φαει.. δεν ξερω.. πειραματισου, γινε δημιουργικος

 2. Στην διάθεση σας σε πριβε Συνομιλία να σας πω, πως φτιάχνονται οι κονσέρβες. Κάποτε δούλευα σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

  1. Αλέξη, υπαρχουν διαφορες συσκευασιες, φακελακια, μεταλλικα, τετρα ρικαρτ! δεν ξερω αν η μεθοδο που ακολουθουνταν στο σουπερμαρκετ ειναι η ιδια. οχι? ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον

 3. Καλησπέρα σας,
  Έχετε υπόψιν σας τις τροφές wild freedom (π.χ. misty mountains ή golden valley)? Τι γνώμη έχετε?
  Επίσης οι στοχευμενες τροφές για πχ hairball, oral, skin&hair κλπ είναι αποτελεσματικες? Πρέπει να τις έχουν στη διατροφή τους? Αυτό βέβαια θα σήμαινε λιγότερη grain free τροφή….
  Ευχαριστώ!!!

 4. Διαφωνώ με το συγκεκριμένο άρθρο. Το να ταϊζεις το γατί 70% υγρασία και 30% ποιότητα φαγητού δηλαδή μηδαμινή ποσότητα τροφής δεν είναι καθόλου καλό. Εκτός αυτού το τρίχωμα της γάτα λαδώνει υπερβολικά. Με ξηρά τροφή whiskas σώθηκα και έχουν κι ένα τέλειο τρίχωμα. Αυτές τις γνώσεις τις έχω μέσω των κτινιάτρων (διοτι εχω μετακομίσει σε διαφορες πολεις) και φυσικα απο μονη μου το εχω παρατηρησει. Οποτε το συγκεκριμενο αρθρο δεν στεκει.

  1. Εγω παλι διαφωνω με τη διαφωνια σου αυγη μου. Δεν στεκει αυτο που λες: Οταν δωσεις υγρη τροφη στη γατα σου δεν θα δωσεις ιδια ποσοτητα με την ξηρα. Θα δωσεις ποσοτητα επι 4 και ετσι η γατα θα παρει ολες τις θερμιδες που χρειαζεται.

   Η γουισκας ειναι μια παρα πολυ κακη τροφη και αν καποιος κτηνιατρος σου συστησε χουισκας θελω να τον ρωτησεις γιατι σου την συστησε. Το τριχωμα δεν λαδωνει με μια καλη υγρη τροφη, αντιθετως λαμπει.. και παυει η ληθαργικοτητα, και η γατα ξεφουσκωνει και τα κακακια της γινονται πολυ τελεια

  2. Λυπάμαι που σας καθοδήγησαν στην συγκεκριμένη τροφή, είναι απο τις χειρότερες! Και αυτό διότι έχει μόλις 4% κρέας, διαβάστε από πίσω την συσκευασία την σύσταση.
   Το άρθρο δεν αναφέρεται στην άποψη του τσιτσου και του κάθε τσιτσου. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι υπάρχουν κριτήρια για τροφές species appropriate (κατάλληλες για το είδος γατες).
   Αντιγράφουμε αυτό που θα έτρωγε στην φύση όσο μπορούμε.
   Κάντε μια έρευνα αν θέλετε..εκανα και εγώ το λάθος τα πρώτα χρόνια, να του δίνω ότι βρίσκω στα σούπερ μάρκετ..Σταματηστε όσο είναι νωρίς!
   Άρθρα υπάρχουν σε πολλά σάιτ,στο YouTube από κτηνιάτρους και σε ομάδες γατοφιλων με γνώσεις. Συμφωνούν όλοι..

   1. 4% κρεας, φουλ στα συντηρητικα, ζαχαρη κλπ κλπ! Ενω υπαρχουν σουπερ τροφες συγκριτικα με αυτες, σε ανταγωνιστικες τιμες.. μου κανουν εντυπωση επισης καποιες τροφες πολυ δημοφιλεις και πανακριβες και στην ετικετα το λενε ξεκαθαρα… 4% πεστροφα και τα υπολοιπα.. αγνωστα! Παρολα αυτά ο κόσμος της αγοράζει σε τιμή πιο ακριβή από αυτές που εχω ας πουμε εδώ πέρα

 5. Καλησπεριζουμε τον διάσημο Τσιτσο!! Ήθελα να ρωτήσουμε με την ευκαιρία καθότι αιώνια ερωτευμένοι με το συγκεκριμένο είδος ..είχαμε δύο γατιά (αδελφάκια) ο αρσενικός μας έφυγε από καρδιά στα 6 του (πράγμα σπάνιο) και το κοριτσάκι μας τον Απρίλιο 18 ετών. Επειδή λοιπόν δεν εντεχουμε άλλο χωρίς γατιά είπαμε σιγά σιγά να υιοθετήσουμε κάποια αδέσποτα μωράκια. Εσείς τι προτείνετε για τροφή γατιών γύρω στα 2.5 μηνων είτε ξηρά είτε υγρή. Το κόστος δεν μας ενδιαφέρει. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

  1. Καλως τον ! δεν εχω κανει επισταμενη ερευνα αλλα η μποζιτα κιτεν (υγρη) και η καρνιλοβ κιτεν (ξηρα) ειναι εξαρειτικες

    1. Έχω μια ενήλικη γατούλα, στειρωμένη. Αν ανά κάποιες μέρες της δίνω και από τις 3 αυτές τροφές, της κανω κακό; ευχαριστώ εκ των προτέρων!

     1. καλως την.. γιατι θες να δινεις απο 3 διαφορετικες τροφες? για ποικιλια ? αν τις δεχτει καλα το στομαχακι της, τοτε μια χαρα

 6. Καλησπέρα σας !

  Εγώ υιοθέτησα δύο μωρά γατάκια πρόσφατα και τώρα μεγαλώσαμε και τρώμε μόνα μας. Ψάχνω την καλύτερη δυνατή τροφή που μπορώ να τους προσφέρω και κατέληξα σε αυτή που θα σε οδηγήσει το link. Καθώς είναι πολύ ακριβή και έχουμε πολύ μέλλον και πολλά έξοδα μπροστά μας θα ήθελα την γνώμη σου…. Σε κάποιους μήνες θα προχωρήσουμε και σε στείρωση , οπότε αν η συγκεκριμένη δεν κάνει να μην την ξεκινήσω διότι καμία σειρά της εταιρείας αυτής δεν αναγράφει πάνω ότι είναι για στειρωμένες γάτες. Θα ήθελα να συνηθίσουν σε μια εταιρεία και απλά να αλλάζω κατηγορία ανάλογα με τις ανάγκες τους καθώς μεγαλώνουν. Σου αφήνω το link και σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

  https://www.quiko.gr/orijen-catandkitten-2270g.el.aspx

  1. εξαιρετικη ξηρα αλλα δεν μπορεις να γλιτωσεις απο τα προβληματα της ξηρας τροφης! προτεινω ανεπιφυλακτα και μπολικη υγρη!

   Επισης τσεκαρε και την ακανα απο ξηρα, πιο οικονομικη νομιζω βγαινει

 7. Καλησπέρα έχω τρεις στειρωμένες γατούλες και σκεφτομουν να ξεκινήσω την μικτή διατροφή. Η bozita που προτείνεις φαίνεται και οικονομική και ελεγα να την δοκιμάσω. Θεωρείς πως ειναι καλές και οι άλλες γεύσεις; Γιατί μάλλον το κοτόπουλο έχει έλλειψη. Και θα μπορούσες να δώσεις κάποιες οδηγίες για την μικτή διατροφή; Ευχαριστώ πολυ

  1. ναι ναι μπορεις να δοκιμασεις και τις αλλες γευσεις, ουτως ή άλλως όλες βασίζονται στο κοτοπουλο και εχουν τυπου 5% από το αλλο κρεας (πχ ταρανδο κλπ)

   Καλυτερα μην ανακατευεις την ξηρα με την υγρη και θα σου ελεγα τουλαχιστον να μοιρασεις τις θερμιδες.. αν πχ ταιζες 80γρ ξηρα τη γατα σου να δινεις τωρα 40 γρ ξηρα και 160 γρ υγρη (η ξηρα εχει 4πλασιες θερμιδες απο την υγρη)

 8. Γειά σας ! Μπορείτε σας παρακαλώ να μου προτείνετε μία καλή ξηρή τροφή αλλά και υγρή grain free για γατάκι περίπου 5 μηνών ; Σας ευχαριστώ πολύ !!

  1. Αναστασια μου δεν εχω κανει ερευνα για kitten.. σιγουρα η carnilove kitten (σε ξηρα) ειναι σουπερ καθως και η bozita kitten (σε υγρη)

 9. Υγρή τροφή δίνω στην γάτα μου μια φορά την ημέρα είναι καλά η θέλει περισσότερο

  1. Θοδωρη εξαρταται και απο το βαλάντιό σου και από το τι θες εσυ. Εμεις φτασαμε να τρώμε μονο υγρη τροφη (αλλα ποιοτικη υγρή)

   1. Καλημέρα, όταν λέμε καλή ποιοτική υγρή τροφή εννοούμε τις τροφές που αναφέρονται στο άρθρο;
    Ενδιαφέρομαι για αποκλειστική σίτιση υπερήλικης γάτας με αυτοάνοση ουλοστοματίτιδα.
    Ευχαριστώ.

    1. Σταυρουλα μου δισταζω να προτεινω πραγματα για οχι υγιεις γατες.

     Οι τροφες που προτεινω ειναι ενδεικτικες.. δλδ αν βρεις αλλες με παρομοια χαρακτηριστικα, νομιζω θα ειναι και αυτες ο,τι πρεπει.. δλδ τροφές αποτελουμενες σχεδον αποκλειστικα απο πραγματικο κρεας ατμισμενο και υγρασία (συν τα απαραιτητα όπως ταυρινη κλπ).

 10. Όταν λέμε ποιοτική υγρή τροφή,τα προϊόντα σούπερ μάρκετ Φρισκις Γουισκας,και λοιπά είναι Ακατάλληλα ??Δυσκολη απάντηση ,αλλά η τσέπη …. γαβγίζει!!!! Μια απάντηση θα βοηθούσε.εχω τρία γατιά στο σπίτι μέσα…..!

  1. Λυπάμαι που σας καθοδήγησαν στην συγκεκριμένη τροφή, είναι απο τις χειρότερες! Και αυτό διότι έχει μόλις 4% κρέας, διαβάστε από πίσω την συσκευασία την σύσταση.
   Το άρθρο δεν αναφέρεται στην άποψη του τσιτσου και του κάθε τσιτσου. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι υπάρχουν κριτήρια για τροφές species appropriate (κατάλληλες για το είδος γατες).
   Αντιγράφουμε αυτό που θα έτρωγε στην φύση όσο μπορούμε.
   Κάντε μια έρευνα αν θέλετε..εκανα και εγώ το λάθος τα πρώτα χρόνια, να του δίνω ότι βρίσκω στα σούπερ μάρκετ..Σταματηστε όσο είναι νωρίς!
   Άρθρα υπάρχουν σε πολλά σάιτ,στο YouTube από κτηνιάτρους και σε ομάδες γατοφιλων με γνώσεις. Συμφωνούν όλοι..
   Τροφές υγρας οικονομικές με καλή σύσταση,
   Nuevo 1,65€ τα 400γρ
   Leonardo 2,00€ τα 400γρ
   Animonda 1,75€ τα 400γρ
   Animonda vom Feinstein 0,80€ τα 100γρ.

   1. Με την ανιμοντα ταϊζω τις 15 γατες της αυλης.. βάλιου φορ μάνι (και ξεκαθαρη ετικετα) – σουπερ τροφή! Η Νουέβο μπολικο κρεας και ζωμος (όπως πρεπει να ναι μια σωστη κονσερβα) αλλα προτιμω τη Γουελφεντ που σου λεει ακριβως τι κρεας δινεις στη γάτα (ενω η νουεβο ειναι μεν 70% κρεας & παραπροϊόντα – και η ανιμονδα εχει παραπροϊόντα αλλα διευκρινιζει ξεκαθαρα τι ειν αυτα – εκ των οποιων 30% κοτοπουλο και το υπολοιπο δεν διευκρινιζεται).. βεβαια ειναι πιο φτηνη απο γουελφεντ!

    Για παρομοιους λογους προσπερνω και την Λεοναρντο!

 11. Καλησπέρα, για την Bonita βλέπω ότι περιέχει αρκετό χαλκό, τον οποίο λένε να αποφεύγεται για γάτες με ηπατικά προβλήματα. Το θέμα είναι πως αναγράφει πενταιδρικος χαλκός, είναι διαφορετικό αυτό? Αν υπάρχει ειδικός να μου πει θα ήμουν ευγνώμων γιατί το συναντώ συχνά σε τροφές και δεν ξέρω αν του την πάρω μην κάνω κακό. Όσο για το να ρωτήσω κτηνίατρο όσοι έχω μιλήσει ούτε αυτά που ξέρουμε τα βασικά περί διατροφής δεν ξέρουν, μόνο Purina και royal canin και hills ξερουν να προτεινουν !!

   1. Ο πενταεδρικος χαλκός είναι μια ένωση του χαλκού. Εάν συγκρίνετε ποσοτικά ένα ποσοστό χαλκού , με ένα άλλο ποσοστό πενταεδρικου θειικού χαλκού, είναι λάθος. Για παράδειγμα, μια κονσέρβα που περιέχει 25mg Χαλκού έχει την ίδια ποσότητα σε χαλκό, με μια κονσέρβα που περιέχει 100mg Πενταεδρικου θειικού Χαλκού.

 12. Ευχαριστούμε για τα πολύ χρήσιμα tips. Τι γνώμη έχετε για την φρέσκια/ μαγειρευτή τροφή Noma?
  Θεωρείται καλή ως «υγρή»;

  Συστατικά
  Κοτόπουλο Ελληνικό 90%, Συκώτι Κοτόπουλου, Καρότο, Σπανάκι, Σπόροι Κάνναβης, Βιολογικό Λινέλαιο, ταυρίνη, χολίνη
  Διατροφική ανάλυση
  Θερμίδες (Kcal/100g) 176, Πρωτεΐνη 19,2% min, Λιπαρά 8,8% min, Εδώδιμες Ίνες 0,5% max, Υδατάνθρακες 3,2%, Υγρασία 67%, Αναλογία ασβεστίου/φωσφόρου 1,2:1

   1. Το παρασκευαστήριό τους είναι δίπλα στο σπίτι μου. Μπήκα να αγοράσω για τις γάτες μου κ έπαθα πλάκα με τις εγκαταστάσεις, την καθαριότητα κλπ. Το φαγητό μοιάζει με ανθρώπινο. Οι γάτες μου ΞΕ ΤΡΕ ΛΑ ΘΗ ΚΑΝ!

 13. Καλημέρα σου έχω στείλει στο messenger μήνυμα.
  Η γάτα μου τρώει υγρή τροφή bozita 3 φορές την ημέρα από το μικρό πιατακι το μισό.
  Έβαζα κ την ownat classic,την οποία την έχει σταματήσει.
  Πηγαίνοντας στο κατάστημα που παίρνω τροφές μου έδωσε δείγμα μια τροφή (την οποία στην έχω στείλει φωτογραφία στο messenger).
  Την οποία την εξαφάνισε.
  Επειδή θα πάω σήμερα να πάρω κ ξηρά τροφή εάν μπορείς ενημέρωσε με εάν αξίζει να την αλλάξω(optima)
  Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου

 14. Καλησπέρα σας! Ευχαριστούμε τόσο πολύ για όλη τη δουλειά που κάνετε!! Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποια υγρή τροφή κοντινή σε θρεπτική αξία με τις παραπάνω, αλλά πιο οικονομική, ή αν όποιες πιο οικονομικές από αυτές έχετε βρει, δε θα τις συστηνατε με τίποτα. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

 15. Καλησπέρα!!!
  Ο γατούλης μας είναι τώρα 3.
  Πριν 1,5 χρόνο έπαθε ουρολοίμωξη, δυσκολευόταν να πάει τουαλέτα και ο κτηνίατρος μας είπε πως έχει εξαιρετικά μικρή ουρήθρα.
  Είχε κάνει κατακράτηση ούρων, τα οποία έβγαλε με σύριγγα και στη συνέχεια του έκανε επέμβαση για να ανοίξει την ουρήθρα…τα έξοδα ουκ ολίγα…
  Τον είχαμε με ορό και ενέσιμη αντιβίωση…
  6 μήνες μετά έπαθε και πάλι το ίδιο.
  2η επέμβαση, ο γάτος δεν έχει πλέον γεννητικά όργανα…
  Του δίνουμε μόνο ξηρά τροφή hills urinary care, urinary stress και σπανίως υγρή της ίδιας εταιρείας.
  Ένα μήνα πριν άρχισε να πονάει και πάλι και δεν μπορούσε να ουρήσει.
  Το ξεπέρασε γρήγορα με αντιβίωση.
  Δεν είμαι πολύ σίγουρη για το πόσο σωστά έχουν γίνει τα πράγματα…

  1. Συγνωμη αλλα θα το πω.. δεν νομιζω οτι θα μπορουσε να χει παει χειροτερα! Διαβασε αυτο παρακαλω => https://www.tsitsosthecat.gr/poso-nero-prepei-na-pinei-i-gata/

   και το παρακατω κειμενο

   🆘 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! 🆘
   Η φιλη Χριστιανα εδω περα λεει οτι μετα τη στροφη σε μποζιτα το ψιψι της σταματησε να πινει νερο, ομως ουρει φουλ!
   Γιατι? Γιατι η γάτα παρολο που δεν πινει νερο απο το μπολ, μεσω της τροφης προσλαμβανει συνολικα περισσοτερο νερο απο πριν! Και ετσι φυσικα και μοιραια το ριχνει στο κατουρημα
   Αντιθετα γατες που βασιζονται στην ξηρα τροφη δεν προσλαμβανουν οσο νερο χρειαζεται παρολο που πινουν μπολικο νερο απο το μπολ! Γιατι;;;
   Γιατι η γατα σαν ειδος εξελιχθηκε σε μερη ερημικα με ξηρασια. Και σαν ειδος η γατα εμαθε να προσλαμβανει το νερο που χρειαζεται απο τα θηραματα της ( που εχουν 70% υγρασια)!
   Ετσι ακομη και αν εχεις ααααφθονο φρεσκο νερο στη γατα σου στο μπολ της, ειναι πολυ πιθανο να πιει λιγοοοτερο απο οσο χρειαζεται και να αφυδατωνεται..
   .. αυτο ερχεται και κουμπωνει με την αδυναμια της ξηρας τροφης να ενυδατωσει (μιας και εχει μολις 7-10% υγρασια)
   Και ετσι αυτο που συμβαινει ειναι οτι οι γατες που βασιζονται στην ξηρα τροφη βιώνουν μια ηπια αφυδάτωση για χρονια – αν αυτη δεν τους στοιχισει στα μικρατα τους μια ωραιοτατη ουρολιθιαση (σε συνδυασμο με το οτι η ξηρα τροφη αλλαζει το pH στα ουρα και ευνοει την δημιουργια ουρολιθων) ειναι πολυ πιθανο στα γεραματα τους να προκαλει προβληματα στα νεφρα που τα παιζουν απο τα χρονια αφυδατωσης..
   .. εξαιτιας αυτης της ηπιας αφυδατωσης τα νεφρα λειτουργουν με τετοιο τροπο ωστε να συγκρατουν νερο και να διατηρουν το επιπεδο ενυδατωσης σε αποδεκτα πλαισια.. ομως κουραζονταιιι.. και καποια στιγμη τα παιζουν.. και πλεον δεν μπορουν πια να συγκρατησουν καθολου την υγρασια
   .. και μια ωραια πρωια μπορει να δειτε τη γατα σας να αρχιζει να πινει σαν τρελη νερο … ειναι ενα πολυ χαρακτηριστικο σημαδι νεφρικης ανεπαρκειας – που μπορει να εμφανιστει οταν πια το προβλημα ειναι ΠΟΛΥ προχωρημενο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *