γάτα βόλτα με λουράκι

ΟΔΗΓΟΣ – Θέλω να βγάζω τη γάτα βόλτα με λουράκι! Μάθετε πως

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Έχοντας λάβει πάρα πολλά μηνύματα με την παρότρυνση να γράψω ένα άρθρο για το πως να μάθετε τη γάτα σας να δέχεται το σαμαράκι και πως να τη βγάζετε βόλτα με λουράκι! Επειδή δεν είχα ποτέ άμεση εμπειρία δίσταζα, αλλά όταν πέτυχα την φίλη Αγγελική Παπαντωνάκη να περιγράφει τις βόλτες της με τη γατούλα της, το περίφημο Μπισκοτάκι, αφού πρώτα ζήλεψα στη συνέχεια σκέφτηκα να της ζητήσω να μας γράψει μερικά χρήσιμα πράγματα για το πως να μάθουμε στη γάτα μας να βγαίνει βόλτα μαζί μας. 

Ακολουθούν οι απλές οδηγίες της:

1. Εξοικείωση με το σαμαράκι

Το σαμαράκι θα πρέπει να εφαρμόζει στο σώμα της γάτας και να είναι τόσο σφικτό ώστε ένα χωράει ένα δάκτυλο μεταξύ σαμαριού και σώματος. Καλό θα ήταν για κάποιο διάστημα, να φορεθεί για λίγο κάθε φορά μέχρι να γίνει αποδεκτό από τη γάτα συνοδευόμενο από κάποια λιχουδιά που της αρέσει, ώστε να το δει θετικά και να το δεχτεί πιο εύκολα.

2. Εξοικείωση με το λουράκι

Αφού πετύχουμε την αποδοχή από το ζώο, πάμε στο επόμενο στάδιο που είναι του να βάλουμε το λουρί στο σαμαράκι. Και πάλι δίνουμε το χρόνο στη γάτα να το δεχτεί και σε καμία περίπτωση δεν την πιέζουμε για να μην έχουμε αρνητικά αποτελέσματα.

3. Κάνοντας τα πρώτα βήματα

Καλό θα ήταν λοιπόν, να γίνουν τα πρώτα βήματα μέσα στο σπίτι και μετά την αποδοχή της νέας κατάστασης από τη γάτα, να πάμε στο επόμενο στάδιο, που είναι να βγούμε από το σπίτι. Και πάλι όμως, από τη στιγμή που θα βγούμε έξω από τον χώρο ασφαλείας του ζώου (το σπίτι), θα πρέπει να γίνει η όλη διαδικασία σιγά σιγά ώστε να έχουμε την πλήρη αποδοχή.

Αν δεν υπάρχει περιορισμένος χώρος έξω από το σπίτι (πχ αυλή), καλό θα ήταν τα πρώτα βήματα να γίνουν σε εξωτερικό μεν χώρο, αλλά χωρίς όσο το δυνατόν εξωτερικά ερεθίσματα (πχ σκύλοι, άλλες γάτες κτλ).

Από τη στιγμή που καταφέρουμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, μπορούμε πλέον να πάμε τη γατούλα μας βόλτα με το λουράκι της ελευθέρα.

Σημείωση:

Eπιτρέπουμε στη γάτα να πηγαίνει όπου αυτή θέλει και δεν την πιέζουμε εμείς, παρά μόνο αν κρίνουμε ότι υπάρχει κίνδυνος για το ζώο.

Κλείνοντας, να πούμε ότι αν βρήκατε το συγκεκριμένο άρθρο αρκετά εκπαιδευτικό και χρήσιμο, μη διστάσετε να το μοιραστείτε με τους γατοφίλους σας στο διαδίκτυο, κάνοντας κλικ στα παρακάτω εικονίδια – η ωφέλιμη γνώση, καλό είναι να διαδίδεται:

Share on facebook
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *