Τα 3 καλύτερα ονυχοδρόμια

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Έχετε και εσείς το δίλημμα ποιο ονυχοδρόμιο να διαλέξετε ανάμεσα στις χιλιάδες επιλογές; Επειδή πρόκειται για ενα εξάρτημα που αν είναι ποιοτικό μπορεί να χρησιμοποιείται για αρκετά χρόνια πριν να χρειαστεί να πεταχτεί και να αγοράσετε ένα καινούριο, καλό να σκεφτείτε ώριμα πριν κάνετε την αγορά του ονυχοδρόμιού της γατούλας σας. ΄

Στο παρακάτω κείμενο θα σας βοηθήσω προτείνοντάς σας ενδεικτικα μερικά εξαιρετικά ονυχοδρόμια.

Κριτήρια επιλογής του σωστού ονυχοδρόμιου

Τα κριτήρια που θα χρησιμοποιήσω για την επιλογή των ιδανικών ονυχοδρόμιων είναι τα παρακάτω:

  • Ανθετικότητα και σταθερότητα
  • Ύψος
  • Υλικό επιφανειών προς ξύσιμο (η γάτα προτιμάει υφές οι οποίες κουρελιάζονται καθώς κάνει τα νύχια της πάνω τους – όπως σχοινιά και ύφασμα από σιζαλ – ίνα αγαύης)
  • Ποικιλία υφών
  • Ποικιλία κλίσης
  • Τιμή
Για την επιλογή του ονυχοδρόμιού σας, εκτός από τα χαρακτηριστικά του πρέπει να λάβετε υπόψιν και τα χαρακτηριστικά της γάτας σας, την ηλικία της, το βάρος της, την ζωηράδα της και τη δύναμή της, αλλά και το σπίτι στο οποίο ζει.

Σημείωση Τσίτσου:
Θέλω και πάλι να σας πω ότι δεν υπάρχει "το απόλυτο ονυχοδρόμιο". Τα 3 ονυχοδρόμια που θα σας προτείνω παρακάτω όμως έχουν μερικά εξαιρετικά χαρακτηριστικά τα οποία ταιριάζουν μάλιστα σε συγκεκριμένες γάτες και σε συγκεκριμένα σπίτια. Συνεπώς ο όρος "καλύτερα ονυχοδρόμια" είναι καταχρηστικός και οι προτάσεις μου ενδεικτικές!

1. Για νεαρή, δραστήρια γάτα σε σπίτι χωρίς πολλά ψηλά σημεία - Γατόδενδρο Bau Apollon

Η συγκεκριμένη επιλογή μοιάζει ιδανική για νεαρή γάτα με όρεξη για παιχνίδι και σκαρφάλωμα η οποία μάλιστα ζει σε ένα σπίτι χωρίς πολλές ψηλές θέσεις για εκείνη. 

Το γατόδενδρο αυτό είναι μεγάλο και γι’ αυτό είναι σταθερή κατασκευή. Το ύψος του κρίνεται παραπάνω από ικανοποιητικό (1.10 μέτρο), με οριζόντιες  και κάθετες επιφάνειες για ξύσιμο, ενώ συνδυάζει δυο διαφορετικές υφές για ξύσιμο. Έχει μια σπηλιά και πολλά διαφορετικά επίπεδα καθώς και κύλινδρο για κρύψιμο και άραγμα!

Ιδανικά τοποθετήστε το κοντά σε παράθυρο όπου το χτυπάει ο ήλιος και ακόμη καλύτερα βάλτε απέξω μια ταϊστρα για πουλάκια ώστε η γατούλα σας να μπορεί να παρακολουθεί εκστατικά τα πουλάκια έξω από το σπίτι – κάτι που ιντριγκάρει (ειδικά) τις νεαρές γάτες πάρα πολύ. Το νεαρό γατάκι σας θα βρει σε αυτό το σημείο το αγαπημένο του σποτ σε ολόκληρο το σπίτι.

Αν και η τιμή του μοιάζει μεγάλη, είναι χαμηλότερη από αυτή των περισσότερων γατόδενδρων του ύψους του.

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε το γατόδενδρο Bau Apollon

2. Για ενήλικη ή ηλικιωμένη γάτα - Γατόδενδρο Cavia Foxy

Αν έχετε μια ώριμη γάτα που ζει ήσυχα μέσα στο σπίτι, χωρίς τρελά αποθέματα ενέργειας για εκτόνωση επιλέξτε ένα ονυχοδρόμιο σαν της εικόνας εδώ. Εδώ το ύψος είναι μικρότερο (78 εκατοστά) – ειδικά μια ηλικιωμένη γάτα με συχνά προβλήματα στις αρθρώσεις περιορίζεται όσον αφορά την ικανότητα αναρρίχησης – και τα επίπεδα λιγότερα ενώ υπάρχουν οριζόντιες και κατακόρυφες επιφάνειες με διαφορετική υφή για να ξύσει η γάτα τα νύχια της. Η κάθετη επιφάνεια στην οποία η γάτα σας μπορεί να ξαπλώνει και να χαλαρώνει είναι πιο μαλακή από ότι στο προηγούμενο!

Αυτό το γατόδενδρο είναι εξαιρετικό για τις ανάγκες μιας τέτοιας γάτας (ώριμη ως ηλικιωμένη) και η τιμή του κρίνεται οικονομική (κοινώς πληρώνετε μόνο γι’ αυτό που χρειάζεστε και όχι για περιττά έξτρα χαρακτηριστικά)

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε το γατόδενδρο Cavia Foxy

3. Αποκλειστικά για ξύσιμο - Ονυχοδρόμιο Cavia More

Αν τώρα το σπίτι σας προσφέρει στη γάτα σας πολλές ψηλές θέσεις για αναρρίχηση και παρατήρηση, καθώς και πολλά σημεία για ανάπαυση – αν πχ επιτρέπετε στη γάτα σας να ανεβαίνει στον καναπέ ή στο κρεβάτι σας – εγκαταλείψτε τη λύση του γατόδενδρου και διαλέξτε ένα ονυχοδρόμιο σαν αυτό. Στιβαρό, ανθεκτικό, με στύλο επενδεδυμένο με σχοινί (που οι γάτες λατρεύουν να ξύνουν) και βάση επενδεδυμένη με υλικό το οποίο επίσης μπορεί να ξύσει. Στα bonus και δύο έξτρα παιχνίδια για την περίπτωση που η γάτα σας θελήσει να παίξει εκεί. 

Το κέρδος στην τιμή είναι σημαντικό και για άλλη μια φορά πληρώνετε μόνο γι’ αυτό που χρειάζεστε και όχι για έξτρα χαρακτηριστικά. 

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε το ονυχοδρόμιο Cat Playing

Σημείωση 1: Έχοντας ολοκληρώσει τις ενδεικτικές προτάσεις μου για αγορά ονυχοδρόμιου/γατόδενδρου θα ήθελα να σας πω ότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος η γάτα σας να μην εκτιμήσει το ονυχοδρόμιο και να αδιαφορήσει γι’ αυτό. Σε αυτή την περίπτωση μην τα παρατάτε. Κάντε κλικ ΕΔΩ για να βρείτε πως να δείξετε στη γάτα σας πως να χρησιμοποιεί το ονυχοδρόμιο! 

Σημείωση 2: Αν θέλετε να γλιτώσετε έξοδα και ταυτόχρονα να επενδύσετε δημιουργικά τον ελεύθερό σας χρόνο μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ονειρεμένο ονυχοδρόμιο, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά όπως ξύλο και σχοινί από σιζάλ. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι αρκετά πιο όμορφο από τις έτοιμες λύσεις και δεν θα σας κοστίσει σχεδόν καθόλου χρήμα – μόνο δημιουργικό χρόνο. 

Σημείωση 3: Ο Τσίτσος δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχών ελαττώματα που μπορείτε να συναντήσετε στα ονυχοδρόμια που θα αγοράσετε. Επίσης οι προτάσεις είναι ενδεικτικές, αν βρείτε ονυχοδρόμια με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά που περιγράφονται παραπάνω, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από αυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *