Αξιολόγηση 2024: Τα 3 καλύτερα ονυχοδρόμια για τη γάτα μου

Έχετε και εσείς το δίλημμα ποιο ονυχοδρόμιο να διαλέξετε ανάμεσα στις χιλιάδες επιλογές; Επειδή πρόκειται για ενα εξάρτημα που αν είναι ποιοτικό μπορεί να χρησιμοποιείται για αρκετά χρόνια πριν να χρειαστεί να πεταχτεί και να αγοράσετε ένα καινούριο, καλό να σκεφτείτε ώριμα πριν κάνετε την αγορά του ονυχοδρόμιού της γατούλας σας. ΄

Στο παρακάτω κείμενο θα σας βοηθήσω προτείνοντάς σας ενδεικτικα μερικά εξαιρετικά ονυχοδρόμια.

Κριτήρια επιλογής του σωστού ονυχοδρόμιου

Τα κριτήρια που θα χρησιμοποιήσω για την επιλογή των ιδανικών ονυχοδρόμιων είναι τα παρακάτω:

 • Ανθετικότητα και σταθερότητα
 • Ύψος
 • Υλικό επιφανειών προς ξύσιμο (η γάτα προτιμάει υφές οι οποίες κουρελιάζονται καθώς κάνει τα νύχια της πάνω τους – όπως σχοινιά και ύφασμα από σιζαλ – ίνα αγαύης)
 • Ποικιλία υφών
 • Ποικιλία κλίσης
 • Τιμή
Για την επιλογή του ονυχοδρόμιού σας, εκτός από τα χαρακτηριστικά του πρέπει να λάβετε υπόψιν και τα χαρακτηριστικά της γάτας σας, την ηλικία της, το βάρος της, την ζωηράδα της και τη δύναμή της, αλλά και το σπίτι στο οποίο ζει.

Σημείωση Τσίτσου:
Θέλω και πάλι να σας πω ότι δεν υπάρχει "το απόλυτο ονυχοδρόμιο". Τα 3 ονυχοδρόμια που θα σας προτείνω παρακάτω όμως έχουν μερικά εξαιρετικά χαρακτηριστικά τα οποία ταιριάζουν μάλιστα σε συγκεκριμένες γάτες και σε συγκεκριμένα σπίτια. Συνεπώς ο όρος "καλύτερα ονυχοδρόμια" είναι καταχρηστικός και οι προτάσεις μου ενδεικτικές!

1. Για νεαρή, δραστήρια γάτα σε σπίτι χωρίς πολλά ψηλά σημεία - Γατόδενδρο Zeze Arabella

Η συγκεκριμένη επιλογή μοιάζει ιδανική για νεαρή γάτα με όρεξη για παιχνίδι και σκαρφάλωμα η οποία μάλιστα ζει σε ένα σπίτι χωρίς πολλές ψηλές θέσεις για εκείνη. 

Το γατόδενδρο αυτό είναι μεγάλο και γι’ αυτό είναι σταθερή κατασκευή. Το ύψος του κρίνεται παραπάνω από ικανοποιητικό (1.48), με πολλές οριζόντιες  και κάθετες επιφάνειες για ξύσιμο, ενώ συνδυάζει δυο διαφορετικές υφές για ξύσιμο. Έχει σπηλιά και πολλά διαφορετικά επίπεδα καθώς και μπαλίτσες για παιχνίδι!

Ιδανικά τοποθετήστε το κοντά σε παράθυρο όπου το χτυπάει ο ήλιος και ακόμη καλύτερα βάλτε απέξω μια ταϊστρα για πουλάκια ώστε η γατούλα σας να μπορεί να παρακολουθεί εκστατικά τα πουλάκια έξω από το σπίτι – κάτι που ιντριγκάρει (ειδικά) τις νεαρές γάτες πάρα πολύ. Το νεαρό γατάκι σας θα βρει σε αυτό το σημείο το αγαπημένο του σποτ σε ολόκληρο το σπίτι.

H τιμή του είναι η πιο ακριβή σε αυτή τη λίστα αλλά δικαίως, θα πω!

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε το γατόδενδρο Zeze Arabella

2. Για ενήλικη ή ηλικιωμένη γάτα - Γατόδενδρο Zeze Ferne

Αν έχετε μια ώριμη γάτα που ζει ήσυχα μέσα στο σπίτι, χωρίς τρελά αποθέματα ενέργειας για εκτόνωση επιλέξτε ένα ονυχοδρόμιο σαν της εικόνας εδώ. Εδώ το ύψος είναι λιγο μικρότερο (120 εκατοστά) χωρισμένο καλά σε τρια επίπεδα, ώστε τα υψη που θα πρεπει να σκαρφαλώσει μια γάτα να μην είναι μεγάλα ακόμη και για γάτα ηλικιωμένη με προβλήματα στις αρθρώσεις που περιορίζεται όσον αφορά την ικανότητα αναρρίχησης! Και εδώ υπάρχουν οριζόντιες και κατακόρυφες επιφάνειες με διαφορετική υφή για να ξύσει η γάτα τα νύχια της ενώ η φωλιά στο πρώτο επίπεδο είναι ένα ωραίο bonus. 

Αυτό το γατόδενδρο είναι εξαιρετικό για τις ανάγκες μιας τέτοιας γάτας (ώριμη ως ηλικιωμένη), η ποιότητα κατασκευής του είναι πολύ καλή (πρόκειται για πολύ στιβαρό ονυχοδρόμιο) και η τιμή του κρίνεται ικανοποιητική!

Το συγκεκριμένο ονυχοδρόμιο είναι το μόνο για το οποίο έχω και προσωπική εμπειρία. Είναι όντως στιβαρό και ποιοτικό. 

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε το γατόδενδρο Zeze Ferne

3. Αποκλειστικά για ξύσιμο - Pet Interest ονυχοδρόμιο Tunnel

Αν τώρα το σπίτι σας προσφέρει στη γάτα σας πολλές ψηλές θέσεις για αναρρίχηση και παρατήρηση, καθώς και πολλά σημεία για ανάπαυση – αν πχ επιτρέπετε στη γάτα σας να ανεβαίνει στον καναπέ ή στο κρεβάτι σας – εγκαταλείψτε τη λύση του γατόδενδρου και διαλέξτε ένα ονυχοδρόμιο σαν αυτό – που έχει και μια θέση στην οποία μπορεί να ανεβεί μια γάτα. Στιβαρό, ανθεκτικό, με στύλο επενδεδυμένο με σχοινί (που οι γάτες λατρεύουν να ξύνουν) και βάση επενδεδυμένη με υλικό το οποίο επίσης μπορεί να ξύσει. Στα bonus το έξτρα παιχνίδι (μπαλάκι) για την περίπτωση που η γάτα σας θελήσει να παίξει εκεί. 

Το κέρδος στην τιμή είναι σημαντικό και πληρώνετε μόνο γι’ αυτό που χρειάζεστε και όχι για έξτρα χαρακτηριστικά. 

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε το ονυχοδρόμιο Pet Interest

Σημείωση 1: Έχοντας ολοκληρώσει τις ενδεικτικές προτάσεις μου για αγορά ονυχοδρόμιου/γατόδενδρου θα ήθελα να σας πω ότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος η γάτα σας να μην εκτιμήσει το ονυχοδρόμιο και να αδιαφορήσει γι’ αυτό. Σε αυτή την περίπτωση μην τα παρατάτε. Κάντε κλικ ΕΔΩ για να βρείτε tips για να κάνετε τη γάτα σας να χρησιμοποιήσει το ονυχοδρόμιο! 

Σημείωση 2: Aν αγοράσετε κάποια από τις προτεινόμενα προϊόντα να ξέρετε ότι στηρίζεται την όλη Τσιτσο-φάση γιατί θα πάρω και εγώ ένα μικρό δώρο χωρίς φυσικά αυτό να επιβαρύνει καθόλου εσάς!

Σημείωση 3: Αν θέλετε να γλιτώσετε έξοδα και ταυτόχρονα να επενδύσετε δημιουργικά τον ελεύθερό σας χρόνο μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ονειρεμένο ονυχοδρόμιο, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά όπως ξύλο και σχοινί από σιζάλ. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι αρκετά πιο όμορφο από τις έτοιμες λύσεις και δεν θα σας κοστίσει σχεδόν καθόλου χρήμα – μόνο δημιουργικό χρόνο. Βρείτε το σχετικό άρθρο μου ακριβώς ΕΔΩ.

Σημείωση 4: Ο Τσίτσος δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχών ελαττώματα που μπορείτε να συναντήσετε στα ονυχοδρόμια που θα αγοράσετε. Επίσης οι προτάσεις είναι ενδεικτικές, αν βρείτε ονυχοδρόμια με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά που περιγράφονται παραπάνω, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από αυτά.

7 Απαντήσεις

 1. Καλησπέρα Τσίτσο, ψάχνω για ονυχοδρόμιο για νεαρή γάτα, που θα μας κρατήσει για χρόνια. Το πρώτο που συστήνεις, το οποίο με ενδιαφέρει είναι αρκετά πιο ακριβό, από αυτά που βρίσκω στο διαδίκτυο. Υπάρχει πιστεύεις διαφορά ποιότητας, έχεις δοκιμάσει διάφορα ονυχοδρόμια πριν καταλήξεις σε αυτά, πιστεύεις αξίζει τη διαφορά τιμής;

  Ευχαριστώ πολυυ

  1. αλεξιε μου το γραφω και στο κειμενο και καλα κανεις και το ρωτας.. τα ονυχοδρομια δεν τα εχω τσεκαρει ολα, τα προτεινω με βαση τις αναγκες των γατων σε διαφορες ηλικιες. Τώρα θα δοκιμασω ένα και στην πραξη και θα επανελθω με το κρας τεστ

 2. Έχω 8 γάτες κι από την εμπειρία μου είδα πως αυτά που προτείνετε τις ικανοποιούν όσο ήταν μικρές. Μετά το 6μηνο-χρόνο διαπίστωσα πως ο στύλος που έχετε στην αρχή του άρθρου ήταν ο ιδανικός. Μεγάλη και σταθερή βάση, με ύψος άνω των 80cm, χωρίς εμπόδια.

  1. Ασημίνα μου, για το θέμα των νυχιων, νομιζω ότι έχει πολύ βάση αυτό που λες! Τα γατόδενδρα προσφέρουν και άλλα πράγματα.

 3. Μόνο η δική μου αδιαφορεί για το ονυχοδρομιο κ προτιμά το χαλί;
  Μόνο το catnip δεν έχω δοκιμάσει. Όλα τα άλλα τα έχω δοκιμάσει.

  1. Και μένα το ίδιο ακριβώς.. Αυτό για το catnip θέλω να το δοκιμάσω..
   Και το γατοσπιτο που του πήρε ούτε να το φτύσει 😁

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *