Αποπαρασίτωση γάτας

Αποπαρασίτωση Γάτας – Όσα θέλατε να ξέρετε αλλά διστάζατε να ρωτήσετε

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Γεια σας! Θα ήθελα την προσοχή σας εδώ, διότι το θέμα “αποπαρασίτωση γάτας” είναι πολύ σοβαρό! Άλλωστε όπως όλοι γνωρίζουμε ο νους ο υγιής φωλιάζει μέσα σε ένα υγιές σώμα και ένα υγιές σώμα δεν μπορεί να παιδεύεται από διάφορα απρόσκλητα μυστήρια πλάσματα όπως ψύλλους, τσιμπούρια, τοξοπλάσματα, σκουληκάκια και άλλα παρόμοια!

Και μη βλέπετε που εγώ είμαι όλη μέρα μέσα στο σπίτι και δεν επιτρέπω σε κανέναν εξωτερικό εισβολέα να φωλιάσει πάνω μου (για τους εσωτερικούς φροντίζω να αποπαρασιτώνομαι ενδελεχώς)! Υπάρχουν και γάτες που δεν ζουν μόνο μέσα σε σπίτια, αλλά σουλατσάρουν και σε αυλές και χωράφια, ενώ άλλες ζουν μια ζωή έξω. 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι εγώ δεν ακολουθώ τις οδηγίες του κτηνίατρού μου σε σχέση με την αποπαρασίτωσή μου! Αντιθέτως τηρώ σχολαστικά όλα τα πρωτόκολα κάτι που μου χαρίζει λαμπερή εμφάνιση, ζωντάνια και ευεξία!

Ο Τσίτσος, με λαμπερή γούνα και καθαρά αυτιά

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Πριν συνεχίσουμε θα ήθελα να επισημάνω ετούτο όσον αφορα αυτό το θέμα, της αποπαρασίτωσης, την πιο ουσιαστική καθοδήγηση μπορεί να σας τη δώσει ο κτηνίατρός σας. Και οι απαντήσεις που δίνονται παρακάτω, στο χώρο των σχολίων είναι μόνο ενδεικτικές για να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια πρώτη εικόνα για την κατάσταση. Τις απαντήσεις σε ερωτήματα για τη συχνότητα των αποπαρασιτώσεων, για το ποια σκευάσματα να χρησιμοποιήσετε κλπ, θα σας τη δώσει ο κτηνίατρός σας τον οποίον εμπιστεύεστε και γνωρίζει ακριβώς τα δεδομένα της γάτας σας. 

Εσωτερική αποπαρασίτωση γάτας

Η εσωτερική αποπαρασίτωση γάτας είναι πολύ σημαντική υπόθεση τόσο για την γάτα όσο και για τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της διότι διαφυλλάτει την υγεία και των δύο. Με την εσωτερική αποπαρασίτωση ξεφορτωνόμαστε τα ενδοπαράσιτα της γάτας και πιο συγκεκριμένα του πεπτικού συστήματος, όπως τα σκουλήκια του εντέρου. 

Αν τα σκουλήκια δεν απομακρυνθούν  αποτελεσματικά μπορούν να προκαλέσουν διάρροιες, εμετούς και απώλεια βάρους στη γατούλα μας!

Σημείωση: Ένα άλλο σοβαρό παρασιτο του εντέρου ειναι το γνωστό σε όλους τοξοπλασμα που μπορεί να μεταδοθεί μέσω των κοπράνων της γάτας στον άνθρωπο, προκαλώντας κάποια σοβαρά προβλήματα σε πιθανή εγκυμοσύνη. Ήδη μια αγαπημένη κτηνίατρος έχει αναλάβει να γράψει ένα κατατοπιστικό άρθρο για το θέμα του τοξοπλάσματος, οπότε μείνετε συντονισμένοι!

Περισσότερα για την αποπαρασίτωση από τα ενδοπαράσιτα της γάτας βρείτε εδώ

1. Πως θα καταλάβω ότι η γάτα μου έχει ενδοπαράσιτα;

Τα σκουλήκια φαίνονται συχνά αρκετά εύκολα  είτε στα κόπρανα είτε στα οπίσθιά της γατούλας (κάτι μικρά, λευκά σκουληκάκια ξεπροβάλλουν από τον πωπό) αλλά ακόμη και αν δεν τα δούμε εκεί, μπορούμε να υποψιαστούμε οτι υπάρχουν σκουληκάκια αν δούμε πολύ φουσκωμένη την κοιλίτσα της ή αν η γατούλα μας είναι πολύ αδύνατη, ακόμη και αν τρώει φυσιολογικά. 

2. Πως γίνεται η εσωτερική αποπαρασίτωση γάτας

Η εσωτερική αποπαρασίτωση γάτας γίνεται με τους τρεις παρακάτω τρόπους:

 1. Με πάστα για σκουλήκια γατας
 2. Με χάπι αποπαρασίτωσης γάτας από ενδοπαράσιτα
 3. Με αμπούλα για ενδοπαράσιτα γάτας
Α. Πάστα για σκουλήκια γάτας

Η πάστα για σκουλήκια γάτας χρησιμοποιείται σε μικρά γατάκια, μικρότερα του ενός κιλού καθώς είναι πιο “ελαφριά” από το χάπι και έχει λιγότερες πιθανότητες να πειράξει το γατάκι. Η ποσότητα που θα δωθεί καθορίζεται από το ακριβές βάρος της γατούλας. Πάνω στο σωληνάκι μέσα στο οποίο περιέχεται η πάστα αποπαρασίτωσης για γατάκια υπάρχει ένδειξη που δείχνει την ποσότητα που πρέπει να καταναλώσει το γατάκι ανάλογα με το βάρος του. Αφού δωθεί για πρώτη φορά χρειάζεται αν γίνει επανάληψη μετά από μια εβδομάδα ως δέκα μέρες!

Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανακαλύψετε tips για τη φροντίδα νεογέννητων γατιών

Β. Χάπι αποπαρασίτωσης γάτας από ενδοπαράσιτα

Το χάπι για ενδοπαράσιτα γάτας δίνεται σε γάτες με βάρος μεγαλύτερο του ενός κιλού. Η δράση του διαρκεί 3 με 4 μήνες. Διάφορες εταιρείες φτιάχνουν διάφορα χάπια για εσωτερική αποπαρασίτωση γάτας οπότε για να δώσετε στη γάτα σας τη σωστή ποσότητα χαπιού πρέπει να τη ζυγίσετε και στη συνέχεια ανάλογα με τη συγκέντρωση της δραστικής ουσίας στο χαπάκι να δώσετε της δώσετε την αντίστοιχη ποσότητα. Για παράδειγμα αν το χάπι που έχετε καλύπτει μια γάτα 4 κιλών και εσείς έχετε μια γάτα 3 κιλών το κόβετε κατάλληλα και της δίνετε τα 3/4. Αν η γάτα σας είναι 5 κιλά δίνετε ένα ολόκληρο χάπι και άλλο 1/4. 

Ακόμη και αν η γάτα σας δεν έχει σκουλήκια και πάντα σε συνεννόηση με τον κτηνίατρό σας δίνετε προληπτικά το χάπι για σκουλήκια γάτας στην ποσότητα που αντιστοιχεί στο βάρος της, ανά 3 με 4 μήνες.

Γ. Αμπούλα γάτας

Κάποιες από τις αμπούλες για γάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκτός από εξωπαράσιτα και για την καταπολέμηση ενδοπαρασίτων όμως όχι όλων, οπότε η αμπούλα γάτας δεν συνείσταται για πλήρη εσωτερική αποπαρασίτωση εκτός αν ο κτηνίατρός σας σας βεβαιώσει ότι η εκάστοτε αμπούλα είναι κατάλληλη και για πλήρη εσωτερική αποπαρασίτωση.

Εξωτερική αποπαρασίτωση γάτας

Ας παμε και στα πιο εξώφθαλμα, τα εξωπαράσιτα γάτας που φαίνονται με γυμνό μάτι, όπως τσιμπούρα, ψύλλοι και φθείρες (λαϊκιστί ψείρες) αλλά και εξωπαράσιτα των αυτιών (αναφέρεται και ως ψώρα των αυτιών). 

1. Πως γίνεται η εξωτερική αποπαρασίτωση γάτας;

Η εξωτερική αποπαρασίτωση γάτας γίνεται με ένα από τους παρακάτω τρόπους που θα αναπτύξουμε εκτενώς στη συνέχεια:

 1. Σπρέι αποπαρασίτωσης από εξωπαράσιτα γάτας
 2. Αμπούλα γάτας
 3. Χάπι αποπαρασίτωσης γάτας από εξωπαράσιτα
 4. Λουράκι
Α. Σπρέι αποπαρασίτωσης από εξωπαράσιτα γάτας

Η εξωτερική αποπαρασίτωση γάτας με σπρέι έχει το πλεονέκτημα ότι σκοτώνει άμεσα τους ψύλλους και τα τσιμπούρια αλλά διαρκεί μόνο μια εβδομάδα ως δέκα ημέρες. Οπότε αν ένα γατάκι έχει πάρα πολλά τσιμπούρια και ψύλλους η καλύτερη λύση είναι να το ψεκάσουμε με το σπρέι ώστε να ξεφορτωθούμε τα εξωπαράσιτα αμέσως. Είναι ο μοναδικός τρόπος που ενδείκνυται σε γατάκια μικρότερα του ενός κιλού. Άλλωστε οι μεγάλες γάτες δεν δέχονται εύκολα το σπρέι γιατί συχνά φοβούνται τον ήχο (το ‘φσστ’ )  και αντιδρούν. 

Για να εφαρμόσουμε το σπρέι ψεκάζουμε 2 με 3 φορές σε κάθε πλευρά του γατιού. Αποφεύγουμε την περιοχή των ματιών και του στόματος (γιατί είναι ευαίσθητα στο σπρέι). Μετά την εφαρμογή δεν κάνουμε μπάνιο τη γατούλα (για να μην απομακρυνθεί η ουσία με την οποία ψεκάσαμε τη γάτα και να μπορέσει να δράσει).

Β. Αμπούλα γάτας

Η εξωτερική αποπαρασίτωση με αμπούλες για γάτες προστατεύει απο εξωπαράσιτα για ένα μήνα, όμως υπάρχει και η αμπούλα μιας συγκεκριμένης εταιρείας που διαρκεί για 3 μήνες. Ενδείκνυται για γάτες μεγαλύτερες του ενός κιλού  και κάθε ηλικίας. Η δραστική ουσία της κάθε αμπούλας μπορεί να επιδρά μόνο σε ένα από τα εξωπαράσιτα ή και σε όλα μαζί, οπότε φροντίστε να διαλέξετε την αμπούλα που σας χρειάζεται. 

Εφαρμόζουμε τοποθετώντας όλη την ποσότητα της αμπούλας στην περιοχή του σβέρκου διότι είναι το μοναδικό σημείο όπου η γατούλα δεν μπορεί να γλυφτεί. 

Στο ερώτημα “κάθε πότε βάζω αμπούλα στη γάτα” την πιο ασφαλή απάντηση θα σας τη δώσει ο κτηνίατρός σας.

Στο βίδεο που ακολουθεί βλέπουμε πως εφαρμόζουμε την αμπούλα στην Ταζ:

Γ. Χάπι αποπαρασίτωσης γάτας από εξωπαράσιτα

Το χάπι αποπαρασίτωσης γάτας χρησιμοποιείται σε γάτες μεγαλύτερες του ενός κιλού και των τεσσάρων μηνών. Είναι ιδανικό για καταπολέμηση της ψώρας (των αυτιών) και της αλλεργικής δερματίτιδας που προκαλείται από ψύλλους και ψείρες.

Πως θα δώσετε το χαπάκι στη γάτα σας; Υπάρχουν χίλιοι και ένας τρόποι γι’ αυτό. Επι τροχάδην θα αναφέρω τη δυνατότητα να την βάλετε μέσα σε μια μικρή κουταλιά μους, ή και να την δώσετε απευθείας στο στόμα της γάτας, αφού πρώτα την πιάσετε από το σβέρκο (σε γάτες που δεν είναι πολύ άγριες). Δειτε τα παρακάτω βίντεο με πρωταγωνιστή τον Κινέζο και θα καταλάβετε! Η δράση του διαρκεί ένα μήνα.

Στο ερώτημα χάπι ή αμπούλα για τα τσιμπούρια, η δική μου απάντηση είναι αμπούλα, όμως ο κτηνίατρός σας θα σας δώσει την πιο ασφαλή απάντηση!!

Επειδή η διαδικασία του να δώσετε στη γάτα το χάπι της μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη, έγραψα ένα άρθρο στο οποίο συγκέντρωσα 15+1 τρόπους για να δώσετε το χάπι στη γάτα σας! Κάντε κλικ στο σύνδεσμο αμέσως παρακάτω για να το διαβάσετε προσεκτικά:

Δ. Περιλαίμιο

Η αποπαρασίτωση γάτας με περιλαίμιο διαρκεί 3 με 4 μήνες και δίνεται σε γάτες μεγαλύτερες των τριών μηνών. Σε γάτες που ζουν έξω και κάνουν μεγάλες βόλτες συχνά σε δύσβατα μέρη δεν συνείσταται διότι υπάρχει ο κίνδυνος να μπλεχτεί το περιλαίμιο και να προκαλέσει σοβαρά ως μοιραία ατυχήματα στη γατούλα μας και αυτό δεν το θέλουμε καθόλου. Το περιλαίμιο είναι ανθεκτικό στο νερό που δεν επηρεάζει τη δράση του. Στην φώτο στο πάνω μέρος του άρθρου βλέπουμε την Πίτση με το περιλαίμιό της, που την κρατάει ασφαλής από τα κάθε λογής εξωπαράσιτα

2. Ποια λύση εξωτερικής αποπαρασίτωσης να διαλέξω;

Επειδή κάθε γάτα έχει την προσωπικότητά της δεν δέχεται όλους τους τρόπους αποπαρασίτωσης και πρέπει να επιλέξουμε τον σωστό κάθε φορά. Παρακάτω ενδεικτικά προτείνω:

 1. Για άγρια γάτα, που δεν πιάνεται με τίποτα η καλύτερη λύση ίσως είναι το χάπι μέσα σε μια μπουκιά λαχταριστής κονσερβούλας
 2. Για ήμερη γάτα που ζει έξω οι επιλογές είναι περισσότερες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμπούλα ή χάπι (πιο εύκολα σε κονσέρβα ή και απευθείας τοποθέτησή στο στόμα της γάτας, εφόσον είσαστε εξοικειωμένοι). Η λύση του σπρέι δεν ενδείκνυται γιατί όπως είπαμε αυτο το “φσσσουττ” συχνά αγχώνει τις γατούλες μας και το βάζουν στα πόδια ενώ η λύση του περιλαίμιου έχει τους κινδύνους που προαναφέραμε.
 3. Για τη γάτα που ζει μέσα στο σπίτι θεωρητικά μπορούν όλα να χρησιμοποιηθούν όμως στην πράξη ίσως χρειαστεί να αυτοσχεδιάσετε. Αν όμως όπως είπαμε παραπάνω δυσκολεύεστε με το χαπάκι τότε επιλέξτε την αμπούλα και μην ξεχνάτε ότι για τις επόμενες 4 με 5 ημέρες η γατούλα σας δεν πρέπει να κάνει μπάνιο.
 
Για την περίπτωση της αμπούλας/σπρέι ή περιλαίμιου υπάρχουν και πιο οικολογικές επιλογές με φυτικά συστατικά που δεν είναι όμως τόσο ισχυρά όσο τα χημικά αντίστοιχά τους (βλέπε παρακάτω). Αν όμως η γάτα σας δεν αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα, θα μπορούσατε να τα δοκιμάζατε, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του κτηνιάτρου! 

Συχνές ερωτήσεις

Αφού είδαμε τις δυνατότητες για την εσωτερική και εξωτερική αποπαρασίτωση της γάτας ας δούμε τις απαντήσεις σε μερικά συχνά σας σχετικά ερωτήματα:​

1. Χρήση αποπαρασιτικών σκύλων σε γάτες

Για όλους εσάς, αγαπημένοι, που φροντίζετε πολλές γάτες νιώθουμε μια κάποια συμπόνοια και μια και τα κόστη για αποπαρασίτωση πολλών γατιών μπορεί να ξεφύγουν, υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε κατάλληλα αποπαρασιτικά σκύλων που αναλογικά είναι πολύ πιο οικονομικά, πάντα με τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας γιατί δεν είναι όλα τα αποπαρασιτικά σκύλων κατάλληλα για γάτες! Όμως υπάρχουν μερικές αμπούλες και χάπια για εξωτερική αποπαρασίτωση σκύλου που λειτουργούν πολύ καλά, απλώς πρέπει να προσέξετε τι ποσότητα θα δώσετε στην κάθε γατούλα. Ξαναλέω, πρώτα από όλα συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για τα κατάλληλα σκευάσματα και τις ακριβείς δόσεις!

Μερικές εμπειρικές προτάσεις: Συνήθως χωρίζουμε (κόβουμε) το χάπι σε κομματάκια/δόσεις που να αντιστοιχούν σε γάτες 4 με 5 κιλών (το μέσο βάρος μιας ενήλικης γάτας) και αντίστοιχα μια αμπούλα με χρήση σύριγγας χωρίζεται σε δόσεις που αντιστοιχούν για γάτες 4 με 5 κιλών. Αν πχ μια αμπούλα είναι αρκετή για ένα σκύλο 20 κιλών την χωρίζουμε με σύριγγες σε 4 με 5 δόσεις που κάθε μια θα δωθεί σε μια γατούλα. Αν τώρα έχουμε πιο μικρότερα γατιά φροντίζουμε οι δόσεις να είναι μικρότερες. 

Περίπου τα ίδια ισχύουν και για τα σκευάσματα εσωτερικής αποπαρασίτωσης!

2. Εξωτερική αποπαρασίτωση γάτας με φυσικό τρόπο

Όπως προανέφερα κάποιοι από εσάς θέλετε να αποφύγετε τα χημικά και τα φάρμακα. Αυτό είναι ως ένα βαθμό απόλυτα θεμιτό. Ρωτάτε λοιπόν συχνά “Υπάρχουν επιλογές για αποπαρασίτωση γάτας με φυσικό τρόπο;” Βεβαίως και υπάρχουν φυσικοί τρόποι να ξεφορτωθείτε τα τσιμπούρια και άλλα εξωπαράσιτα, ίσως όχι τόσο αποτελεσματικοί, όμως σίγουρα πιο αγνοί:

 • Oι ψύλλοι απεχθάνονται τα εσπρεριδοειδή. Τρίψτε το τρίχωμα του γατιού σας με φλούδα πορτοκαλιού και έχετε δημιουργήσει μια γραμμή άμυνας απέναντί τους. 
 • Βάλτε λίγη μαγιά μπύρας στην τροφή τους και κάντε τους ψύλλους να πάρουν τα μπογαλάκια τους και να φύγουν άρον άρον
 • Κρατήστε το σπίτι καθαρό χρησιμοποιώντας ηλεκτρική σκούπα ιδίως στα σημεία όπου συνήθως αράζουν οι γατούλες σας και πλένετε συχνά σεντόνια, κουβέρτες κλπ
 
Και σε αυτή την περίπτωση μην παραβλέψετε να ζητήσετε τη γνώμη του κτηνίατρού σας

3. Πως μπορείτε να γλιτώσετε χρήματα με τη σωστή αποπαρασίτωση της γάτας σας

Το κόστος της αποπαρασίτωσης μοιάζει σημαντικό ειδικά αν έχετε αρκετές γάτες. Όμως στην ουσία αυτή σας γλιτώνει χρήματα που θα χρειαζόταν για νοσηλείες και επισκέψεις στους κτηνίατρους καθώς και για φαρμακευτικές αγωγές, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι τα παράσιτα πολύ συχνά είναι φορείς ασθενειών που μπορούν να κολλήσουν τη γάτα σας!

Συνεχής επαφή με τον κτηνίατρο για πιθανά απρόοπτα

Κλείνοντας θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή! Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι δεν είμαστε κτηνίατροι και αν τυχών μετά την εφαρμογή οποιασδήποτε μεθόδου αποπαρασίτωσης η γατούλα μας παρουσιάσει κάποια συμπτώματα, ύποπτα, επικοινωνούμε αμέσως με τον κτηνίατρό μας για να μας καθοδηγήσει!

21 Απαντήσεις

 1. Πολύ ωραίο το άρθρο αυτό. Εδώ που τα λέμε δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να τους δώσεις χάπι και να τους βάλεις αμπούλα (ξεερεις εσύ Τσιτσο μου). Όταν δεν υπάρχουν “μπερντέ” τους βάζω και εγώ αμπούλα για σκύλο και μου φτιάχνει ο κτηνίατρος τις δόσεις. Είναι και πολλά βλέπεις!

  1. ουυυ ειναι παααρα πολλα αντα μου. ειδες τα βιδεα με τον κινεζο και την ταζ? αλλα μαλλον και συ θα χεις βρει τους τροπους σου!

 2. Αγαπημένε Τσίτσο! Βόηθα με! Το χάπι για σκουλήκια γάτας κάθε πότε το δίνω; Έδωσα πριν 3 μήνες και τώρα μου φαινεται σαν η κοιλιά του να ναι πάλι φουσκωμένη!

  1. Αγαπημένη, δεν διάβασες προσεκτικά το αρθράκι, θα σε μαλώωωσω <3.. για μικρής ηλικίας γατάκια χρησιμοποίησε πάστα, για πιο μεγάλα ανά 3, 4 μηνες χάπι!!

 3. Καλημέρα τσιτσο μου όμορφε σε παρακολουθώ και σε θαυμαζω στο face θελω να ρωτησω η γατουλα μου είναι 1.5 χρονών και 6.3 κιλα κάθε ποτε δινω χαπι για τον αχινόκοκκο

 4. Για το διαβολάκι μου που κάνει τον κακό χαμό όταν προσπαθώ να της δώσω το χάπι της και δεν καταφέρνω τίποτα τι κάνω. Ζήλεψα την γατούλα στο βίντεο… Τεσπα ψάχνοντας βρήκα μια αμπούλα για ενδώ εξώ λέω..ωραία σώθηκα, αλλά διαβάζοντας το άρθρο σας προβληματίζομαι (κοινώς αποφύγετέ την αμπούλα γάτας για ενδοπαράσιτα). Θα το πάρω πάντως γιατί δεν βλεπω άλλη λύση, αλήθεια δεν κάνει δουλειά;

  1. Σοφία αν στην αμπουλα γραφει ξεκαθαρα ότι ειναι και για ενδο και για εξωπαράσιτα νομιζω οτι κατά πάσα πιθανότητα μπορείς να το εμπιστευτεις. Απλως υπαρχουν αμπουλες για εξωπαρασιτα που πιανουν και καποια αλλα όχι όλα τα ενδοπαράσιτα. Μια ερώτηση στον κτηνίατρό σου θα σου εδινε τις πιο σωστες απαντησεις

 5. Είναι πιο βολικά για την γάτα να της τριβουμε το χαπάκι και να το δυαλύουμε σε ένα νόστιμο πατέ?
  Αν είναι και νηστικιά πιστεύω ότι θα το φάει.
  Αμπούλες πόσιμες για εσωτερικά παράσιτα υπάρχουν?

  1. δοκιμασε διαφορα μπιλ, ναι ενας τροπος ειναι να τριψουμε το χαπακι σε πατέ! Για πόσιμες αμπουλες δεν έχω ακουσει !!!

 6. Τσιτσο γεια σου. Ο σισε μου είναι 6 μηνών κάθε πότε του δίνω χάπι για αχινικοκο. Μέχρι τώρα έχει κάνει 2εμβολια κ χάπια ντρονταλ.

  1. έφη μου συγνώμη, δεν γνωρίζω για τον εχινόκοκο, ρώτησε παρακαλώ τον κτηνίατρό σου και γενικά έχε μια καλή εικόνα σε σχέση με τα εμβόλια και τις αποπαρασιτώσεις της γάτας σου συν μια ετήσια προληπτικη αιματολογικη εξέταση

 7. Αχ τσιτσο μου βοήθεια!!! Ο μορτακος μου ζει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι!! Χάπι για ενδοπαρασιτα πήρε. Τον έχει πιάσει όμως τρελή φαγούρα με αποτέλεσμα να ματώνει στο λαιμό του και σε κάποια σημεία στις αρθρώσεις να του έχει φύγει η τρίχα. Τον είχα κάνει και καλλιέργεια δεν έδειξε τίποτα. Τι μπορώ να κάνω ή τι μπορεί να είναι; Αυτό τον μήνα η αλήθεια είναι δεν κάναμε εξωτερική αποπαρασιτωσης. Τα φώτα σου πλιζζζ είμαι να πεθάνω από τη στεναχώρια μου!!

 8. ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΣΙΤΣΟΥ: Πριν διαβάσετε τα σχόλια θα ήθελα να επισημάνω ετούτο όσον αφορα αυτό το θέμα, της αποπαρασίτωσης: την πιο ουσιαστική καθοδήγηση μπορεί να σας τη δώσει ο κτηνίατρός σας. Και οι απαντήσεις που δίνονται εδώ είναι μόνο ενδεικτικές για να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια πρώτη εικόνα για την κατάσταση.

  Τις απαντήσεις σε ερωτήματα για τη συχνότητα των αποπαρασιτώσεων, για το ποια σκευάσματα να χρησιμοποιήσετε κλπ, θα σας τη δώσει ο κτηνίατρός σας τον οποίον εμπιστεύεστε και γνωρίζει ακριβώς τα δεδομένα της γάτας σας.

 9. Τσίτσο πες μου σε παρακαλώ, ποια αντιπαρασιτικά χάπια για γάτες προτείνεις εσύ;

  και περίπου για χάπι για σκουλήκια γάτας η τιμή που κυμαίνεται;

  1. Μίνα μου υπάρχουν πάρα πολλά, bravecto, credelio (για εξωπαράσιτα) και καζιτέλ (για ενδοπαράσιτα) και πολλά άλλα, όμως πρέπει να συζητησεις με τον κτηνίατρό σου για να σου συστήσει αυτό που θεωρεί εκείνος καλύτερο για τις ανάγκες της δικής σου γάτας.

   Η τιμή για το χάπι για σκουλήκια είναι κοντά στα 2 ευρώ

 10. Πολύ ωραίο άρθρο τσιτσο μου! Το διάβασα ολοοοοο! 😂 Μπράβο σου! Εύγε!

 11. ΥΠΕΡπλήρες άρθρο!! χρόνια ασχολούμαι κι όμως σ΄αυτό το blog μαθαίνω τόσα!! ευχαριστούμε 😉 <3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *