Γάτα και Μικρά Παιδιά – 10 οφέλη από τη συνύπαρξή τους

Έχετε ένα μικρό παιδί στην οικογένειά σας και αναρωτιέστε αν πρέπει να φέρετε μια γάτα στο σπίτι; Ε λοιπόν ο συνδυασμός “γάτα και μικρά παιδιά” μπορεί να έχει φοβερά θετική επίδραση για το παιδί σας, αντιθέτως πιθανώς με ό,τι έχετε ακούσει κατά καιρούς! Ας δούμε όμως ποια είναι τα οφέλη από τη συνύπαρξης γάτας με μικρά παιδιά:

Γάτα και μικρά παιδιά - Τα οφέλη

  • Μείωση επιπέδων άγχους – Η δόνηση από τα γουργουρητά είναι θεραπευτική, μειώνει το στρες και βοηθάει στη θεραπεία μολύνσεων!
  • Συντροφιά – Το παιδί θα απολαμβάνει την παρέα μιας γάτας ειδικά αν δεν έχει αδέρφια ή αν έχει πολύ μεγαλύτερα αδέλφια!
  • Μάθημα ενσυναίσθησης – Είναι σημαντικό να συντονίζεται το παιδί σας με τις ανάγκες και τα αισθήματα ενός άλλου πλάσματος και η γάτα μπορεί να είναι ο καλύτερος δάσκαλος γι’ αυτό. Το παιδί θα μάθει πως να τη σέβεται, να την χαϊδεύει διακριτικα κοκ
  • Μάθημα διαφορετικότητας – Η επαφή με μια γάτα μπορεί να διδάξει τα παιδιά για την σημασία της διαφορετικότητας, μια και η γάτα είναι τελείως διαφορετικός τύπος ζωντανού πλάσματος από τον άνθρωπο. 
  • Μειωμένος κίνδυνος αλλεργιών – Σύμφωνα με μελέτες από επίσημους φορείς (American Humane Association) η εισαγωγή μιας γάτας πριν τον ερχομό ενός παιδιού θα μειώσει τον κίνδυνο αλλεργιών στο μέλλον.
  • Μειωμένος κίνδυνος άσθματος – Τα παιδιά που εκτίθενται σε γάτες νωρίς στη ζωή τους έχουν μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης άσθματος σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ακαδημία αλλεργιών, άσθματος και ανοσολογίας
  • Διασκέδαση – Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι οι γάτες είναι πάρα πολύ γλυκές. Γι’ αυτό και διάφορα βίντεο με γάτες γίνονται τόσο viral. Η παρουσία και μόνο μιας κεφάτης, υγειούς γάτας μέσα στο σπίτι είναι πηγή διασκέδασης για το παιδί!
  • Μαθήματα υπευθυνότητας – Το να φροντίζεις ένα κατοικίδιο δεν είναι μικρή υπόθεση. Αν το παιδί σας αναλάβει τη φροντίδα της γάτας, τη διατροφή της, την καθαριότητά της, το νερό της, μαθαίνει να είναι υπεύθυνο
  • Ένα μάθημα για τον κύκλο της ζωής – Όπως καταλαβαίνετε οι γάτες ζουν πολύ λιγότερο από τους ανθρώπους και αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα μάθημα για τον κύκλο της ζωής, τη γέννηση, ζωή και το θάνατο, για το παιδί σας.
  • Ένα μάθημα αγάπης – Για να το θέσουμε απλά η γάτα μπορεί να διδάξει στο παιδί την τέχνη του να αγαπάει και να αγαπιέται. Οι γάτες δείχνουν με πηγαίο τρόπο στοργή και αγάπη και αυτό είναι ένα πολύτιμο μάθημα για το παιδί!

Έτσι, αν διστάζατε να φέρετε μια γατούλα στο σπίτι σας, σκεπτόμενοι το πως θα αντιδράσει το παιδί σας, τώρα έχετε μερικούς καλούς λόγους να ξεπεράσετε τις αναστολές σας!

ΥΓ: Περισσότερα για τα οφέλη της γάτας για τα μικρά παιδιά εδώ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *