γιατί η γάτα μου με ακολουθεί παντού

Γιατί η γάτα μου με ακολουθεί παντού;

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Καλημέρα σας! Σήμερα θα ήθελα να μιλήσω για μια από τις πιο χαρακτηριστικές συμπεριφορές που εκδηλώνουν οι οικόσιτες γάτες: να σας ακολουθούν συχνά παντού μέσα στο σπίτι. Αυτή η ερώτηση, “Γιατί η γάτα μου με ακολουθεί παντού” είναι και μια από τις συχνές ερωτήσεις που λαμβάνω από εσάς. Για να είμαι ειλικρινής, κι εγώ το έκανα αυτό συχνά, όμως τα τελευταία χρόνια το κάνω μόνο όταν θέλω κάτι από τους χούμαν μου! Είμαι, βλέπετε, μια ξεκάθαρη και συνειδητοποιημένη γάτα, πού να πάρει το καλό.

Αυτή η συμπεριφορά της γάτας, να σας ακολουθεί παντού, είναι μια συμπεριφορά που ξαφνιάζει συχνά εσάς τους χούμαν, διότι θεωρείτε τη γάτα ένα δυναμικό και ανεξάρτητο πλάσμα που δεν έχει ανάγκη να πασαγυρίζει πίσω από τον άνθρωπό του. Γιατί λοιπόν ακολουθεί αυτή τη συμπεριφορά;

Γιατί η γάτα μου με ακολουθεί παντού μέσα στο σπίτι;

1. Αναζητεί παρέα

Ένας από τους βασικότερους λόγους που η γάτα σας ακολουθεί μέσα στο σπίτι είναι γιατί ψάχνει παρεούλα, βρε ανόητοι! Καθώς η γάτα προσαρμόζεται στη ζωή στο σπίτι, γίνεται όλο και πιο κοινωνική και παρόλο που πολλοί νομίζουν ότι προτιμάει την ησυχία της, η γάτα συχνά απολαμβάνει το να περνάει ώρα με τον χούμαν της, παίζοντας, κάνοντας χάδια και τρυφεράδες, ακόμη και να κοιμάται πάνω του.

2. Βαριέται και αναζητάει διασκέδαση

Όπως γνωρίζετε, μια γάτα μέσα στο σπίτι δεν έχει πάρα πολλά ερεθίσματα και το πιο σημαντικό: δεν έχει πολλές ευκαιρίες για να εκδηλώνει τα ένστικτα του θηρευτή που τόσο πολύ την εκστασιάζουν – αλλά ούτε και να εξερευνήσει, που είναι ένα ακόμα ένστικτο που υπάρχει στο αίμα της. Έτσι, η αγαπημένη σάς ακολουθεί συνέχεια, ελπίζοντας ότι θα τη διεγείρετε, θα τη βγάλετε από τη βαρεμάρα της, παίζοντας μαζί της, προκαλώντας την κ.τ.λ.

3. Είναι περίεργη

Η περιέργεια είναι έμφυτη στη γάτα – όλοι ξέρετε το ρητό “η περιέργεια σκότωσε τη γάτα” και η ψιψίνα σας δε θα ξεφύγει από αυτό το χαρακτηριστικό. Συχνά λοιπόν, σας ακολουθεί επειδή απλώς θέλει να μάθει τι κάνετε. Έτσι, όταν κάθεστε στο λάπτοπ σας, έρχεται να ελέγξει με τι ασχολείστε, το ίδιο και όταν διαβάζετε ένα βιβλίο κ.τ.λ.!

4. Κάνει περιπολίες

Η γάτα, εκτός των άλλων, είναι και χωροκτητικό πλάσμα, που φροντίζει να κατοχυρώνει την περιοχή της. Στη φύση, η γάτα κάνει περιπολίες γύρω γύρω στην περιοχή της για να βεβαιωθεί ότι κανένας εισβολέας δεν κάνει επίθεση. Στην περίπτωση της οικόσιτης γάτας, η περιοχή της είναι το σπίτι της και η γάτα ελέγχει περιπολώντας και ελέγχοντας ότι τίποτα και κανείς επικίνδυνος ή επιτήδειος δεν εισβάλλει. Την ίδια στιγμή, ανανεώνει τις οσμές της στα διάφορα σημεία του σπιτιού!

Αυτό το κάνω πολύ έντονα και εγώ ο Τσιτσάρας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περί Χωροκτητικότητας

5. Θέλει κάτι από εσένα

Δεν είναι λίγες οι φορές που μια γάτα σάς ακολουθεί μετά μανίας επειδή θέλει κάτι από εσάς. Μπορεί να έχει πρόβλημα υγείας, να ζητάει από εσάς ανακούφιση, μπορεί να θέλει να καθαρίσετε την αμμόδοχό της που είναι κάπως βρώμική ή -το πιο συνηθισμένο- μπορεί να πεινάει και να θέλει να της βάλετε φαγητό -να, κάτι ακόμα που κάνω συνέχεια εγώ, ο Τσίτσος-. Γι’ αυτό πολλές φορές μπορεί να παρατηρήσετε ότι η γάτα σάς ακολουθεί φανατικά όταν πλησιάζει η ώρα του φαγητού της. Μπορεί, μάλιστα, ενώ σας ακολουθεί, να εκδηλώνει ότι κάτι θέλει από εσάς, ομιλώντας σας στα γατίσια! Εγώ, ο Τσίτσος, το κάνω αυτό και λειτουργεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!

6. Απλώς σας αγαπάει

Ανόητοι άνθρωποι! Αναρωτιέστε “γιατί η γάτα μου με ακολουθεί παντού” και δε σας περνάει καν από το μυαλό το πιο προφανές; Είστε ο αγαπημένος της, ο φίλος της, ο καλύτερος σύντροφος που έχει και τρέφει αισθήματα στοργής και αγάπης για εσάς! Είναι, λοιπόν, τελείως φυσικό να επιδιώκει να βρίσκεται κοντά σας για να μπορέσει να μοιραστεί αυτή τη στοργή και αγάπη μαζί σας! Τι πιο φυσικό!;

Υ.Γ.: Μάθετε περισσότερα για την εν λόγω συμπεριφορά της γάτας εδώ.

Κλείνοντας, να πούμε ότι αν βρήκατε το συγκεκριμένο άρθρο αρκετά εκπαιδευτικό και χρήσιμο, μη διστάσετε να το μοιραστείτε με τους γατοφίλους σας στο διαδίκτυο, κάνοντας κλικ στα παρακάτω εικονίδια – η ωφέλιμη γνώση, καλό είναι να διαδίδεται:

Share on facebook
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακόμη δεν με κάνατε Follow στο Facebook; Ποτέ δεν είναι αργά!