Πως δείχνει η γάτα την αγάπη της

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Βρε παιδια ΜΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! Κάθε εβδομάδα αυτή τη δουλειά θα έχουμε; Την προηγούμενη εβδομάδα μου ζητούσατε τα μυστικά μου για το πως να δείξω στη γάτα μου ότι την αγαπώ. Κάθισα και εγώ, στρώθηκα, σας αποκάλυψα όλες μου τις ιδέες περί του θέματος!

Αάααντε, τι να κάνω ας μπω τώρα και σε αυτό το ερώτημα μια και τόοοσοι πολλοί με ρωτάτε “Πως δείχνει η γάτα την αγάπη της”! Κρατήστε σημειώσεις γιατί θα σας εξετάσω! Είσαστε έτοιμοι; ΦΥΓΑΜΕ!

Πως δείχνει η γάτα την αγάπη της;

1. Γουργουρητό

Ο πιο προφανής και κοινός τρόπος με τον οποίο οι γάτες δείχνουν την αγάπη τους είναι προφανώς το γουργουρητό. Κάθε φορά που οι γάτες νιώθουν χαλαρές και ήρεμες ο “κινητήρας” μέσα στη γάτα ξεκινάει. Πολύ συχνά όταν έχετε τρυφεράδες μεταξύ σας θα το έχετε νιώσει. 

Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που η γάτα μπορεί να γουργουρίζει (ακόμη και όταν είναι κοντά σας) και ο λόγος δεν είναι η εκδήλωση τρυφερότητας, αλλά το ότι προσπαθεί να ανακουφίσει το στρες της

Κάντε κλικ στην εικόνα και ανακαλύψτε γιατί οι γάτες γουργουρίζουν

2. Κύλισμα

Αυτό το κάνουν κατά κόρον γάτες όπως ο Σκλαβής και ο Μπιλάκος. Μόλις βλέπουν τον πατέρα, πάνε μπροστά του, πέφτουν κάτω και αρχίζουν να κυλάνε πέρα δώθε, με τα μπροστινά ποδαράκια ελαφρώς λυγισμένα και δείχνοντας την κοιλίτσα τους (κοιλάρα στην περίπτωση του Σκλαβή). Αυτό είναι ένας αγαπησιάρικος χαιρετισμός και δηλώνει ότι θέλουν την προσοχή σου (ιδίως όταν σου δείχνουν την κοιλιά τους). 

3. Τρίψιμο κεφαλιού

Πολύ συχνά οι γατούλες σας θα αρχίζουν να τρίβουν κάπως επίμονα το κεφάλι τους και συγκεκριμένα τα μάγουλά τους ή το μέτωπό τους πάνω σας, είτε στα χέρια σας, είτε στα πόδια σας είτε στο κεφάλι σας. Με αυτό τον τρόπο μαρκάρουν την περιοχή τους με μυρωδιές που βγαίνουν από αδένες σε διάφορα μέρη του προσώπου (είπαμε, οι γάτες είναι χωροκτητικά πλάσματα). Πολύ συχνά αυτό γίνεται απέναντι σε κάποιον που αγαπούν είτε πρόκειται για άνθρωπο ή άλλα κατοικίδια (σκύλοι, γάτες).

4. Γδάρσιμο

Το γδάρσιμο αφήνει τόσο μυρωδιές όσο και οπτικά σημάδια της κατοχής μιας γάτας. Παρατηρήστε τα σημεία που συχνά οι γάτες γδέρνουν και θα δείτε ότι μερικά από αυτά τα σημεία είναι άμεσα σχετιζόμενα με τον χιουμανιστικό τους γονέα. Είναι και αυτό μια ακόμη εκδήλωση της αγάπης τους προς αυτόν.

5. Κυνήγι και μοίρασμα του τρόπαιου με τους χιούμανς

Μια γάτα με Γ κεφαλαίο εξακολουθεί να είναι ένας σαρκοφάγος θηρευτής με έντονα κυνηγητικα ένστικτά. Μπορεί να κυνηγήσει παιχνίδια, ποντίκια, τζιτζίκια, μύγες, πουλιά, ακόμη και φίδια. Συχνά ως δείγμα αγάπης προς τον χιούμαν του η γάτα μπορεί να μοιραστεί το τρόπαιό του μαζί του. Για παράδειγμα μπορεί να αφήσει με υπερηφάνια μια σκοτωμένη σαύρα στο πατάκι έξω από το σπίτι, ενώ φυσικά δεν ξεχνάει να τονίσει τον ερχομό του με το τρόπαιο στο στόμα, κάνοντας διάφορους χαρακτηριστικούς ήχους, εκφράζονας με αυτό τον τρόπο την ευγνωμοσύνη και την αγάπη της στο χιούμαν.

Η πιο συχνή τέτοια περίπτωση στη γατοαυλή είναι το δίχως άλλο η Μεγάλη Μανίτσα που με κάθε τρόπο δείχνει στους γονείς μου ότι τους αγαπάει!

6. Ύπνος πάνω στο χιούμαν

Οι γάτες κοιμούνται περίπου 16ώρες την ημέρα. Καθώς είναι πιο ευάλλωτες όταν κοιμούνται συχνά προτιμούν σημεία όπου νιώθουν περισσότερο ασφαλείς για τον ύπνο τους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κοπλιμέντο αγάπης από το να επιλέξουν τα πόδια σου για να κοιμηθούν πάνω τους.

Κάντε κλικ στην εικόνα και ανακαλύψετε γιατί οι γάτες κοιμούνται πάνω μας;

7. Γατοφιλιά

Τα μάτια στη γάτα είναι συνήθως εξαιρετικά μεγάλα αναλογικά με το σωμα της. Τα μάτια επίσης είναι ιδιαίτερα ευάλλωτα και απαραίτητα για την επιβίωση της γάτας. Όταν η γάτα σου κάνει την τιμή να σε κοιτάξει με τα μάτια ορθάνοιχτα σου δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη. Ένα αργό, νωχελικό κλείσιμο και άνοιγμα του ματιού λογίζεται ως το αντίστοιχο του φιλιού στους ανθρώπους!

8. Αγκαλιά

Ναι, καλά ακούσατε, αγκαλιά. Εγώ το κάνω συχνά με τον πατέρα μου, όταν είμαι ξαπλα στο πλάι και αρχίζει ύπουλα να με πλησιαζει και να με χαϊδευει απαλά απαλά και μετα λίγο πιο έντονα και τρυπώνει το χέρι του ανάμεσα στα μπροστινά μου πόδια, ε τότε εγώ τα κλείνω, βάζω δύναμη και τα σφίγγω, κάνοντας μια τέλεια αγκαλιά τον πατέρα.

Πάρτον μετά κάτω τον πατέρα, και να σου μους συκωτάκι και να σου παιχνίδια με λέιζερ κλπ κλπ

Φτάνοντας κοντά στο τέλος του άρθρου ας θυμηθούμε  πότε η γάτα μας είναι στην άλλη άκρη της συναισθηματικής παλέτας. Ας  θυμηθούμε μερικά σημάδια που δείχνουν ότι η γάτα μας είναι ενοχλημένη, θυμωμένη. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο:

Κλείνοντας να πούμε ότι αν βρήκατε το συγκεκριμένο άρθρο αρκετά εκπαιδευτικό και χρήσιμο μην διστάσετε να το μοιραστείτε με τους γατοφίλους σας στο διαδίκτυο κάνοντας κλικ στα παρακάτω εικονίδια – η ωφέλιμη γνώση καλό είναι να διαδίδεται:

Share on facebook
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *