πως να δειξω στην γατα μου οτι την αγαπω

ΟΔΗΓΟΣ: Πως να δείξω στη γάτα μου ότι την αγαπώ

Πριν να πω οτιδήποτε άλλο θέλω να σας βεβαιώσω ότι αν αγαπάτε τη γατούλα σας, ολόκληρη η αύρα σας αποπνέει αγάπη και με κάποιο τρόπο αυτό γίνεται αντιληπτό από τα αισθητήρια της γάτας σας. 

Παρόλα αυτά εσείς πολύ συχνά σκέφτεστε ότι πρέπει να κάνετε συγκεκριμένα πράγματα για να καταλάβει η γατούλα σας ότι πραγματικά νοιάζεστε για εκείνην και ότι την αγαπάτε. 

Αφού επιμένετε λοιπόν θα σας πω μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να δείξετε την τρυφερότητα στο γατάκι σας. Αλλά αυτοί οι τρόποι “θα πιάσουν” μόνο αν εκείνη τη στιγμή ξεχυλίζετε από αγάπη. 

Έχοντας πει όλα αυτά θα περάσω στο προκείμενο:

8 τρόποι για να δείξω στη γάτα μου ότι την αγαπώ

1. Κάντε της ένα ωραιότατο μασάζ

Όταν έχετε πραγματικά όρεξη αρχίστε να χαϊδεύετε την γάτα σας από την μύτη ως την ουρά, κάντε της ένα τέλειο μασάζ και δείτε πόσο θα το απολαμβάνει. Επιμείνετε βέβαια στα μέρη που φαίνεται να το απολαμβάνει περισσότερο όπως κάτω από τα μάγουλα, πάνω από τα μάτια, στο πηγούνι ή και στην κοιλίτσα (πειραματιστείτε, τα σημεία μπορεί να διαφέρουν από γάτα σε γάτα).

ΤΟ ΧΑΪΔΕΜΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ: ΟΔΗΓΟΣ - Πως να χαϊδέψω τη γάτα μου;

Α, να πω εδώ ότι με αυτό τον τρόπο πέφτει η αρτηριακή πίεση της γατούλας σας, αλλά και η δική σας. Α να προσθέσω ακόμη ότι κάνοντας μασάζ ελέγχετε ταυτόχρονα και το σωματάκι της γατούλας σας για πιθανά προβλήματα, όπως κάποιο εξόγκωμα ή κάποια πληγή!

2. Λυτρώστε τις από τη βαρεμάρα τους με παιχνίδι

Τη σήμερον ημέρα οι γατούλες σπάνια εργάζονται. Και δικαίως! Όμως αυτό προκαλεί μεγάλη βαρεμάρα και τις οδηγεί να γίνονται εύθικτες, να μαλώνουν με άλλες γάτες, να κρεμιούνται με τα νύχια στις κουρτίνες, να μαρκάρουν έπιπλα κατουρώντας και άλλα τέτοια.  Βγάλτε τις από τη βαρεμάρα τους -κάντε το όμως όχι ψυχαναγκαστικά, αλλά μόνο όταν έχει διάθεση- και θα σας λατρέψουν. Πως θα το κάνετε αυτό; Παίζοντας παιχνίδια μαζί τους που χρειάζονται σωματικές και πνευματικές ικανότητες, κάνοντας τα γατούνια σας να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, τα ταλέντα τους!

Κάντε κλικ στην εικόνα και ανακαλύψτε διάφορα τέλεια γατοπαιχνίδια

Επίσης δοκιμάστε διαδραστικά παιχνίδια όπως το κινούμενο ψάρι  ή έξυπνα παζλ φαγητού αλλά και τα κλασσικά teaser και λέιζερ

3. Κάντε μικρές ευπρόσδεκτες αλλαγές στο περιβάλλον τους

Σε συνέχεια του προηγούμενου πρέπει να σας πω ότι οι γάτες τρελαίνονται με μικρές (παντα επιθυμητές) αλλαγές στο περιβάλλον τους. Ο αντίστοιχος αγγλικός όρος είναι το “environmental enrichment” που τελευταία χαίρει ιδιαίτερης δημοφιλίας. 

Στα πλαίσια αυτού  μπορείτε να φέρετε ένα γατόδενδρο στο σπίτι ή να βάλετε μια ταϊστρα για πουλιά έξω από το παράθυρο (που θα προκαλέσει τα πουλάκια να πλησιάσουν – κάτι που διεγείρει έντονα την αγαπημένη σας γατούλα). Μπορείτε ακόμη να φέρετε μια καινούρια αναπαυτική φωλιά ή να φτιάξετε ένα καινούριο παρατήρητήριο σε υψηλό σημείο! Ιδανικό γι’ αυτή την περίπτωση είναι τα ανάκλιντρα παραθύρο που μπορείτε να τα  τοποθετήσετε ψηλά σε κάποιο παράθυρο του σπιτιού και εκει μπορεί να αράζει και να παρατηρεί προσεκτικά! Βρείτε το προτεινόμενο μου εδώ!

Η γάτα σας όμως θα εκτιμήσει και πιο απλά πράγματα όπως μια χαλαρωτική μουσική ή ένα καινούριο απλούστατο παιχνιδάκι όπως για παράδειγμα μια μπαλίτσα από αλουμινόχαρτο (προσοχή μην τρώει το αλουμινόχαρτα)! Φτιάξτε ενα αυτοσχέδιο χαρτονένιο λαβύρινθο από τις τρύπες του οποίου θα μπορείτε να κάνετε επιθέσεις με καλαμάκι στη γατούλα σας, αλλάξτε την διαρρύθμιση κάποιων επιπλών στο χώρο, προσφέρετέ της μια καινούρια κουβερτούλα και άλλα τέτοια. Επίσης ανα τρεις τέσσερις μέρες μην ξεχνάτε να αλλάζετε την διαθέσιμη πλαστική σακούλα που μπορεί να χρησιμοποιεί για καταφύγιο (προσοχή στα χερούλια της, μπορεί να αποδειχθούν πολύ επικίνδυνα). 

Και κάπως έτσι, δεν μπορεί, θα νιώσει επιτέλους την αγάπη που της έχετε! 

Αν τώρα θέλετε να μάθετε περισσότερες απλές ιδέες για ευπρόσδεκτες αλλαγές στο περιβάλλον της γάτας διαβάστε το αναλυτικό μου άρθρο!

4. Κατανοήστε τη γλώσσα της γάτας

Μάθετε να κατανοείτε τι θέλει να σας πει η γατούλα σας με τα νιαουρίσματά της, την ουρά της, τα αυτιά της, τα μάτια της, τη στάση του σώματός ή την θέση των μουστακιών. Για να το θέσω αλλιώς, δεν νομίζω να σας άρεσε να λέγατε σε κάποιον κάτι και να σας αγνοούσε. Ε, το ίδιο συμβαίνει και με τη γατούλα σας. Αν αρχίσετε να την καταλαβαίνετε, αν ανταποκρίνεστε στα μηνύματα που σας στέλνει, τότε θα πάψει να νιώθει παραμελημένη, αγνοημένη και αυτό θα αποτελέσει μια αδιαμφισβήτητη απόδειξη της αγάπης σας γι’ αυτήν!

Κάνοντας κλικ στην εικόνα μάθετε τα πάντα για τη ‘γλώσσα’ της ούρας της γάτας:

5. Αξιοποιήστε το catnip

Αξιοποιείστε το φοβερό και αβλαβέστατο catnip που ανεβάζει την γατούλα σε άλλα επίπεδα διάθεσης! Aν και αυτό που θα πω χωράει μπόλικη συζήτηση (οπότε μην το πάρετε τοις μετρητοίς) η χρήση του catnip ομοιάζει κάπως με τον τρόπο που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι την μαριχουάνα! Αν τώρα συνδυάσετε catnip με ένα έξυπνο, έντονο παιχνίδι τότε η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο. Σε μια τέτοια περίπτωση η γάτα σας, δεν μπορεί, θα τη νιώσει την αγάπη που εκπέμπετε προς αυτήν! 

Έτσι μια καλή ιδέα είναι να παίξετε ενα παιχνίδι με τη γάτα σας και στο τέλος να την ανταμοιψετε με μια λιχουδιά πλούσια σε κατνιπ όπως αυτή!!

ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΕΡΕ Η ΚΟΥΒΕΝΔΑ: Τα πάντα για το catnip

6. Οι λιχουδιές

Οι λιχουδιές είναι γενικώς ένας βασικός τρόπος να πειτε στη γάτα σας “Σε αγαπώ από εδώ ως το άπειρο”. Μια λιχουδια που σεβεται τον εαυτό της πρέπει να είναι σπάνια, μικροσκοπική, με ιδιαίτερη μυρωδιά, διαφορετική από τα συνηθισμένα της φαγητά! Προσφέρετέ της μια τέτοια, μια στις τόσες και δείξτε της την αγάπη σας! Μάλιστα αν η λιχουδιά προσφέρεται άμεσα από τα χεράκια σας, μεταφέρει την εμπειρία αυτή σε άλλο επίπεδο τρυφεράδας! Εξαιρετικές είναι οι λιχουδιες της Carnilove που μπορείτε να βρείτε εδώ!

Αν τώρα είστε απο αυτούς τους χούμανς που έχετε ακούσει τις εκκλήσεις μου για να στραφείτε στην υγρή τροφή, να πω σε αυτό το σημείο ότι και μερικές κροκέτες από μια εξαιρετική grain free ξηρά τροφή θα μπορούσε να αποτελέσει τη λιχουδιά την οποία θα ονειρευόταν η γάτα σας – αυτή την ιδέα μου την έδωσε η φίλη της σελίδας, Τίνα και την κατέγραψα γιατί μου φάνηκε ωραία! Αν θέλετε να βρείτε τις προτεινόμενες ξηρές τροφές για στειρωμένες γάτες του Τσίτσου κάντε κλικ ΕΔΩ.

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ‘ΛΙΧΟΥΔΙΑ’:
Ο πατέρας έχει βρει τώρα το κόλπο και μου δίνει μικροσκοπικά κομματάκια τυρί κάθε λίγο και λιγάκι! Αλλά πραγματικά μικροσκοπικά κομματάκια διότι το τυρί δεν είναι ενδεδειγμένη τροφή για γάτες – παρεπιμπτόντως βρείτε περισσότερα για το αν η γάτα πρέπει να τρέφεται με γαλακτοκομικά στο αναλυτικό μου άρθρο ακριβώς ΕΔΩ.

7. Μιμηθείτε τη φωνή της

Σχεδόν κάθε γάτα αναπτύσσει ένα ηχητικό κώδικα ειδικά για τους αγαπημένους της ανθρώπους, αυτούς στους οποίους νιώθει κοντά και άνετα. Μπορείτε να δοκιμάσετε να μιμηθείτε τους ιδιαίτερους ήχους που βγάζει η γατούλα στις τρυφερές στιγμές σας μαζί της! Αυτό θα της δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι πνίγεστε από στοργή και αγάπη για το άτομό της! 

Παρεπιμπτόντως αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους ηχητικούς κώδικες της γάτας διαβάστε το αναλυτικό μου αρθράκι

8. Κάντε της ένα χτένισμα

Πάρα πολλές γάτες εκτιμούν ένα μαεστρικό χτένισμα, ειδικά αν έχουν μια πλούσια γούνα οπότε εκτός από ευχάριστο είανι πολύ υγιεινό. Να ειπωθεί εδώ ότι βέβαια υπάρχουν και γατούλες που δεν τους αρέσει!

Το χτένισμα έχει πολλά οφέλη, καθώς αφαιρεί την περίσσεια νεκρής τρίχας, εμποδίζει την εμφάνιση τριχόμπαλων, μπορεί να βοηθήσει να καταλάβετε αν η γάτα έχει κάποια πληγή στο σώμα της, ενώ αν γίνεται σωστά μπορεί να της προσφέρει μια πολύ ευχάριστη αίσθηση που θυμίζει λίγο το μασάζ που αναφέραμε προηγουμένως !

Για να δείτε πως να κάνετε το χτένισμα στη γάτα σας με τρόπο που να τον απολαύσει κάντε κλικ ακριβώς ΕΔΩ. Και βρείτε την καλύτερη χτένα για γάτες που έχω εντοπίσει εδώ!

Έχοντας  πει όλα ετούτα είμαι σίγουρος ότι ξεχνάω πολλά γι’ αυτό θα ήθελα να μου στείλετε σε σχόλια τις δικές σας “συνταγές αγάπης”.

Τέλος, αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό το άρθρο παρακαλώ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ το με τους φίλους σας στο φέισμπουκ

7 Απαντήσεις

  1. Η Σίσυ μου, έχει κάνει-σαν τα μωρά-την νύχτα, μέρα!Όλη την ημέρα κοιμάται, εκτός την ώρα που θα πεινάσει και θα ξυπνήσει για να φάει! Την νύχτα έχει κέφια για παιχνίδια και έρχεται στο κρεββάτι μου και με ξυπνάει για να παίξουμε! Σηκώνομαι…… παίζουμε για λίγο, αλλά, εγώ νυστάζω!!!! Ξαπλώνω, προσπαθώ να κοιμηθώ…..ο ύπνος μου πάει περίπατο……και τώρα πρέπει να συνηθίσω να κοιμάμαι το μεσημέρι-που δεν έχω κοιμηθεί ποτέ στη ζωή μου-για να ξενυχτάω με τα παιχνίδια της Σίσυ!!!! έλεος!!!!!

  2. Τι να πω για την Πεπα μας.Είναι αξιαγάπητη!Είναι μοναδική!Είναι μια απαστράπτουσα Αφροδίτη!Τώρα αυτή την εποχή είναι ερωτευμένη,λείπει όλο το βράδυ.Το πρωί όμως επιστρέφει για να φάει,να πιει και να κοιμηθεί.Μετα από πολλές ώρες ύπνο ξυπνάει για να ξαναφάει,να γουργουρίσει. .το απόγευμα θέλει χαδακια,όλο χουρχουραει και κάνει ανεπανάληπτα πατουσακια.Δεν θα την άλλαζα με τίποτε.Ειναι μια ακαταμάχητη Αφροδίτη.

  3. Νεκταρία ,να τη στειρώσεις την Πεπα!την νύχτα υπάρχουν πάρα πολλοί κίνδυνοι για να κυκλοφορεί μόνη της… Θα ηρεμήσει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *