παιχνίδια για γάτες

UPDATED: 10 παιχνίδια για γάτες (+ΒΙΝΤΕΟ)

Αγαπητοί Τσιτσοφίλοι το θέμα μας σήμερα είναι τα Παιχνίδια για Γάτες. Κακά τα ψέμματα, αν δεν είσαι μια γάτα πριγκίπισσα, αυτοκράτειρα, συμπαντοκράτειρα, ή κάτι παρεμφερέςκαι αν έχεις δυο χιούμανς να σε υπηρετούν ολημερίς και ολονυχτίς, ε πια, το μόνο που σε ενδιαφέρει, εφόσον έχουν λυθεί τα βιοποριστικά σου, είναι το παιχνίδι σου.

Εγώ δυστυχώς δεν έχουν τέτοια πολυτέλεια γιατί 24 ώρες το 24ωρο ασχολούμαι με θέματα διακυβέρνησης, διπλωματίας και εξωτερικής πολιτικής, καταλαβαίνετε… όμως οι υπόλοιπες έχουν αυτή τη μια  και μοναδική έγνοια: το παιχνίδι! Έτσι σκέφτηκα ότι είναι χρήσιμο, καλό και ευχάριστο να συγκεντρώσω όλα τα παιχνίδια για γάτες που συμβαίνουν στην αυλή για να πάρετε και εσείς ιδέες για τις δικές σας ψιψίνες. Θα ξεκινήσω κάπως έτσι:

1. Παιχνίδια για γατάκια

Πάλι κακά τα ψέμματα, οι μικρές γατούλες έχουν και τη μεγαλύτερη ανάγκη για παιχνίδι. Οι ενήλικές πιο πολύ παρασύρονται στα παιχνίδια για γάτες όταν τις σκεντζεύουν (δηλαδή τις πειράζουν) οι μικρούλες παρά γιατί έχουν οι ίδιες ιδιαίτερη διάθεση για τέτοιες συγκινήσεις. 

Μια μικρή γάτα μπορεί να διασκεδάσει με διάφορους τρόπους, χρησιμοποιώντας τα πιο απίθανα μέσα: καπάκι, μικρή μπαλίτσα (σε μέγεθος μπίλιας), μεγάλη μπάλα (σε μέγεθος μπάλας τένις), γιογιό που μπορεί να εμπεριέχει ένα κουκλάκι-ποντικι αντί μπάλα στην άκρη του), μεγάλες γάτες ή και απλώς την ουρά μεγάλων γάτων.

Το παρακάτω κομπιλέσιον βίδεο συγκεντρώνει μερικα τέτοια παιχνίδια για νεογέννητα γατάκια – με πρωταγωνίστρια ποιαν άλλη, την Ταζ φυσικά:

2. Παιχνίδια για γάτες vol. Άλμα εις ύψος

Αν θέλετε η γατούλα σας να γίνει πάρα πολύ αλματερή (κάτι που όλοι οι χιούμανς ως γνωστόν θέλουν για τις γάτες τους … ;;;!;) πρέπει να τους κάνετε αυτό το παιχνίδι: Άλμα εις ύψος με χρήση μπάλας με υψηλή ικανότητα αναπήδησης. Η επανάληψη αυτού του παιχνιδιού είναι δυνατό να βελτιώσει δραματικά την ικανότητα της γάτας σας στο άλμα και εξίσου δραματικά να καταστρέψει την αυλή σας, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βιδεάκι όπου και πάλι μονοπωλεί το ενδιαφέρον η μις Ταζ:

Για ακόμη πιο θεαματικά αποτελέσματα, καθώς και για να εντείνετε το σασπένς αλλά και για να καλλεργήσετε κλίμα υγειούς άμιλλας μπορείτε να βάλετε στο παιχνίδι δύο γάτες, όπως για παράδειγμα την καπάτσα την Ταζ και την ταλαίπωρη την Σαμπρίνα. Στο βίδεο βλέπουμε την Ταζ να συντρίβει την Σαμπρίνα που στο τέλος πια τα παράτησε και δεν είμαστε σίγουροι αν μετά από αυτό δεν έπαθε καρακαταθλιψάρα, αλλά ας κάνουμε τα στραβά μάτια. Η ζωή είναι σκληρή για τους αδύναμους. Όλο και κάποιος σπουδαίος θα είπε αυτή την ηλίθια σοφία!

3. Παιχνίδια για γάτες vol. τα χάδια που γίνανε ξύλο

Εντάξει, εντάξει, ας ανάψουμε λίγο τα αίματα.. ολόκληρη σχόλη έχουν ανοίξει αλλοπρόσαλες γάτες όπως η Ταζ και ο Σκλαβενίτης ή ο Κινέζος που εκεί που σε αγκαλιάζουν και σε γλύφουν εκεί σου πατάνε και ένα δαγκωματάκι και αρχίζουν τα κλωτσιδάκια και πάει λέγοντας το πράμα. Φαίνεται παρόλα αυτά να διασκεδάζουν, να έχουν το χάδι που έγινε ξύλο και ξανά χάδι σαν μια τεράστια ψυχαγωγία. Ουφ αυτά τα αλλοπρόσαλα δεν μπορώ, εγώ είμαι μειλήχια, σταθερή και χωρίς μεταστροφές στην συμπεριφορά μου!

Τα παιδιά χρειάζονται ψυχαναλυτή ξεκάααθαρα.

Στο παρακάτω βίδεο βλέπουμε την Ταζ που τον τρελαίνει τον άμοιρο το Μπίλη, ο οποίος προσπαθεί να διατηρήσει ένα σταθερό μοτίβο τρυφερότητας και γλύκας αλλά εκείνη κάνει ό,τι της κατέβει στην ξερή της την κεφάλα!

4. Παιχνίδια για γατάκια vol. ξύλο με χιούμανς

Μια τελείως διαφορετική υπόθεση είναι το ξύλο με τους χιούμανς. Εδώ το λέβελ είναι ξεκάθαρα ανεβασμένο, οι απαιτήσεις εξαιρετικά υψηλές και μόνο κάποιες γάτες με το ταμπεραμέντο και την αξία μου μπορούν να τα βγάλουν εύκολα πέρα. 

Στο βίδεο βλέπουμε πως τον τρέπω σε φυγή τον μασκαρά τον πατέρα που, ειρήσθω εν παρόδω, μου επιτίθεται ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΑΙΤΙΑ και φυσικά παίρνει το μάθημά του, διότι εγώ δεν αστειεύομαι! Καλά να πάθει (τι; όχι;!)

5. Παιχνίδια για γάτες vol. Μονομαχία στο Ελ Πάσο

Μια ιδιαίτερη κατηγορία ξύλου (όπως βλέπετε είναι πολύ δημοφιλές παιχνίδι για εμάς τις γάτες – εντάξει εγώ ως πολύ σοφιστικέ τυπάκι δεν το επικροτώ, αλλά ας είναι – είναι η Μονομαχία στην Άγρια Δύση ή αλλιώς Μονομαχία στο Ελ Πάσο ή άλλιώς δυο γάτες στέκονται σε μια απόσταση, ζυγίζουν τις δυνάμεις τους και επιτίθενται ξεκινώντας με χαρακτηριστικά εξόχως θεατρικά πλαγιομετωπικά αλματάκια που στοχεύουν να ψαρώσουν τον αντίπαλο. Η μάχη και εδώ καταλήγει στη γνώριμη κλωτσοπατινάδα που συναντούμε και σε άλλα παιχνίδια για γάτες.

Εξαιρετικό παράδειγμα αυτής της ιεροτελεστίας είναι η μάχη του Πατούσα με τοπικό γατί, όταν ο γλυκούλης ο Πατούσας (ο μαυρούλης) μεταφέρθηκε στο νεό του και παντοτινό του σπίτι μαζί με την αδερφούλα του την Σαμπρίνα.. εντάξει πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Πατούσας είχε το ρόλο του αμυνόμενου αλλά αυτό καθόλου δεν πειράζει, διότι ο αντίπαλος γάτος ήταν δύο φορές το μέγεθός του!

6. Παιχνίδια γατών vol. Κυνηγητό

Ένα άλλο προσφιλές παιχνίδι σε εμάς τα άγρια αιλουροειδή είναι ένα ιεροτελεστικό κυνηγητό που περιλαμβάνει φερμάρισμα (οι γάτες μένουν ακίνητες, χαμηλώνουν το κέντρο βάρους και κάνουν μικρά, προσεκτικά βηματάκια ενώ προτείνουν το μουσούδι στοχεύοντας την αντίπαλη γάτα), επιτόπια αλματάκια, καθαρό τρέξιμο, ανάπαυλες και ξανά από την αρχή. Μια μεγάλη αυλή ή μια αλάνα ενδείκνυται για αυτό το παιχνίδι, ενώ διάφορα αντικείμενα (καρέκλες κουβάδες, τραπέζια  κλπ κλπ) γύρω από τα οποία μπορούν να ελίσσονται ή και γιατί όχι, να τα σκαρφαλώνουν, εντείνουν το σασπένς! 

7. Παιχνίδια Μυαλού τύπου 'Ξετρύπωσε τη Λιχουδιά'

Εκτός από το σώμα τα παιχνίδια οφείλουν να γυμνάζουν και το μυαλό της αγαπημένης σας γατούλας. Αν είναι λιχούδα ένα εξαιρετικό παιχνίδι είναι το “πως να ξετρυπώσω τη λιχουδιά”. Πάρτε ένα πλαστικό μπουκαλάκι και βάλτε μέσα τις αγαπημένες κροκέτες της ψιψίνας σας.  Στη συνέχεια χαράξτε 3 ή 4 οπές στη μια πλευρά του τοιχώματος, τόσο μεγάλες ώστε να μπορούν να βγουν απο αυτές οι κροκέτες. 

Στη συνέχεια εμφανίσετε το περίεργο αυτό παιχνίδι στη γατούλα σας, η οποία, όντας πεινασμένη, θα σπάσει το κεφάλι της για να βρει τρόπο να καταφέρει να ξετρυπώσει και να φάει τις κροκέτες. Ε γρήγορα θα καταλάβει ότι κουνώντας το οριζοντιομένο μπουκάλι από εδώ και από κει, θα αρχίσουν να βγαίνουν από τις οπες οι αγαπημένες της κροκέτες. Σταδιακά θα αποκτήσει μάλιστα δεξιοτεχνία και οι κλωτσίτσες της θα είναι πολύ στοχευμένες. Δεν θα σταματήσει ώσπου να βγάλει όσες περισσότερες κροκέτες μπορεί.  Δείτε και το σχετικό βίδεο με μια πιο upgraded εκδοχή του παιχνιδιού: 

8. Παιχνίδια για γατάκια με καλαμάκι

Αν ρωτάτε εμένα, τον Τσίτσο, ποιο είναι το πιο αγαπημένο μου παιχνίδι, αυτό που με εξιτάρει περισσότερο από κάαααθε άλλο, είναι σίγουρα το καλαμάκι. Ένα απλό, ταπεινό καλαμάκι. Που με προκαλεί, μου κρύβεται, ξαναεμφανίζεται, πάει να τρυπώσει στ’ αυτιά μου, γαργαλάει τη μύτη μου. Ε λοιπόν πολύ με εξιτάρει αυτό το παιχνίδι, με τρελαίνει σου λέω! 

Αν το παίξει έξυπνα ο χιούμαν το παιχνίδι μπορεί να ασχοληθώ πολύυυ ώρα με αυτό. Δείτε και σχετικό βίδεο:

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα συνδυάστε το καλαμάκι με μια χαρτόκουτα με τρύπες και κάντε επιθέσεις μέσα από τις τρύπες με το καλαμάκι στην πολιορκημένοι γατούλα σας! 

9. Παιχνίδι με λέιζερ

Ένα παιχνίδι από τα πιο αγαπημένα μου, όμως ιδιαίτερα κουραστικό, είναι και το παιχνίδι με το λέιζερ. Αντέχω περιπου 10 λεπτά και μετά θέλω να κοιμηθώ, διότι οι σωματικές απαιτήσεις είναι πολύ εντονες, καθώς χρειάζονται άλματα, απότομες εκκινήσεις και σταματήματα. Μόνο μια πραγματικά σούπερ γυμνασμένη γάτα μπορεί να ανταποκριθεί. Στα μείον η συχνή αλλαγής μπαταρίας γιατί το λέιζερ καταναλώνει πολύυυ ενέργεια (παιδιά έχουμε και ένα στοκ μους συκωτάκι να συντηρήσουμε).

Το παιχνίδι με το λέιζερ μάλιστα είναι ιδανικό για να εξαντλήσετε τη γάτα σας την κατάλληλη στιγμή, μετά να την ταϊσετε και να κοιμάται όοολο το βράδυ ώστε να μην σας ενοχλήσει διόλου κατά τη διάρκεια του ύπνου σας. Κάντε κλικ εδώ για το σχετικό αρθράκι.

Ορίστε και σχετικό βίδεο με το φοβερό και τρομερό παιχνίδι με λέιζερ:

Έχοντας καλύψει ένα αντιπροσωπευτικό μέρος των παιχνιδών για γάτες, να πούμε σε αυτό το σημείο ότι υπάρχουν ακόμη άπειρα και ότι θα ακολουθήσουν και νέα άρθρα με συλλογή σπάνιων παιχνιδιών για γάτες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 1000 + 1 Tips για τη γάτα μου

10. Διαδραστικά παιχνίδια

Υπάρχουν και εκείνα τα παιχνίδια που κάνουν πραγματα.. μόνα τους και καλούν τη γάτα να αντιδράσει στις δικές τους δράσεις, αμέ αμέ! Δύο τέτοια εχω δοκιμάσει και τα φοβήθηκα πολύ και τα δύο γιατί τα βρήκα εξαιρετικά τρομακτικά! Το πρώτο ήταν το περίφημο “ψάρι που σπαρταράει, που με τρόμαξε με το μέγεθός του και τρομάξε και τις γάτες της αυλής εκτός από τον πάρα πολύ θαρραλέο Σκλαβή! Δείτε τη μάχη που ακολούθησε στο παρακάτω καυτό βίδεο:

Το δεύτερο διαδραστικό παιχνίδι που δοκίμασα ήταν ο .. ferocious διαδραστικός δίσκος! Εκείνος μου φανηκε ακομη πιο αγριος και επικίνδυνος και δεν ρίσκαρα τίποτα! Αντίθετα ο Κινέζος έδειξε τρομερή τόλμη και θάρρος, κάτι που για πρώτη (και τελευταία φορά) τον ανέβασε κάπως στα μάτια μου! Δείτε τα ντοκουμένδα: 

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΓΑΤΕΣ

Το να αγοράζετε παιχνίδια για γάτες είναι ένα ακριβό χόμπι που μπορεί μάλιστα να μην εκτιμήσει καθόλου η γάτα σας. Μπορείτε όμως να φτιάξετε τα δικά σας παιχνίδια για γάτες. Χρειάζεται τα πιο φτηνά υλικά, όπως χαρτόνι, σακούλα, αλουμινόχαρτο, ένα σκοινί και μπόλικη δημιουργικότητα. 

Τα παιχνίδια που θα φτιάξετε είναι καλό να καλλιεργούν την αίσθηση στη γάτα σας ότι είναι ένα φοβερός θηρευτής που έχει βάλει στο στόχο της ένα ταλαίπωρο θύμα. Κρυψώνες όπου μπορεί να κρυφτεί για να παραμονεύσει, μπαλίτσες που κινούνται από ένα σχοινάκι και ομοιάζουν ένα ανυποψίαστο .. ποντικάκι είναι μόνο μερικές από τις πιθανές ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε!

Ετούτα είχα να σας πω για τις ιδέες μου για τρελά γατοπαιχνίδια! Κλείνοντας θα ήθελα να κανω μια αναφορά και στην έρευνα που έκανε ο δαιμόνιος ερευνητής Στρατής Θεοφίλου για τη σχέση της γάτας με το παιχνίδι! Βρείτε την ακριβώς ΕΔΩ!

Κλείνοντας, να πούμε ότι αν βρήκατε το συγκεκριμένο άρθρο αρκετά εκπαιδευτικό και χρήσιμο, μη διστάσετε να το μοιραστείτε με τους γατοφίλους σας στο διαδίκτυο, κάνοντας κλικ στα παρακάτω εικονίδια – η ωφέλιμη γνώση, καλό είναι να διαδίδεται:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *