UPDATED: 9 περίεργα σημάδια ότι η γάτα σε αγαπάει

Αχ καημένε χουμανιστή! Έχεις γίνει και εσύ ένας εξαρτημένος λάτρης της γάτας σου και αναρωτιέσαι και εσύ ολημερίς και ολονυχτίς ποια είναι τα σημάδια ότι η γάτα σε αγαπάει (αααν όντως σε αγαπάει); Σε προηγούμενο άρθρο περιέγραψα κάμποσες συμπεριφορές που απαντάει στο ερώτημα Πως δείχνει η γάτα την αγάπη της! Σήμερα θα εμβαθύνουμε βαθύτερα σε πιο.. ασυνήθιστες συμπεριφορές-σημάδια που μαρτυρούν την αγάπη της!

8 περίεργα σημάδια ότι η γάτα σε αγαπάει

1. Σας αποκαλύπτουν την κοιλιά της

Το να αποκαλύψει μια γάτα την κοιλιά της είναι ένδειξη ΜΕΓΑΛΗΣ εμπιστοσύνης, στοργής και προφανώς αγάπης – ενίοτε όμως (όπως σας έχω ξαναπεί) μπορεί να είναι απλώς μια θανατηφόρα παγίδα γι’ αυτό προσεγγίστε την κοιλιά της γάτας σας με προσοχή.

Όπως καταλαβαίνετε εδώ τα πράγματα είναι ελαφρώς μπερδεμένα αλλά πολλοί συμπεριφοριστές γάτες προτείνουν να την πλησιάσετε με την καρδιά σας, να είστε αγαπησιάρηδες και ξέγνοιαστοι όταν αποφασίζετε να την χαϊδέψετε στην κοιλιά και ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!

2. Η ουρα αγκαλιάζει το πόδι σας

Ένα από τα πιο ξεκάθαρα σημάδια ότι η γάτα σε αγαπάει είναι όταν στοργικά τυλίγει τη γάμπα σου με την ουρά της! Μια ακόμη περίπτωση εκδήλωσης αγάπης που σχετίζεται με την ουρά της γάτας είναι ότι αυτή ανασηκώνεται και παίρνει το σχήμα του ερωτηματικού! 

Για πιο αναλυτική εντρύφηση στην ‘γλώσσα’ της ουράς της γάτας κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ: Η γλώσσα της ουράς της γάτας

3. Η ουρά δονείται

Θα παραμείνουμε στα σκέρτσα της ουράς και θα πούμε ετούτο: μερικές φορές, η γνώριμη δόνηση της ουράς της γάτας που συνηθώς συνοδεύεται από το μαρκάρισμα μπορεί να μην συνοδευτεί από αυτή την ανεπιθύμητη συμπεριφορά! Σε αυτή την περίπτωση – και αν γίνεται μπροστά σας –  εχουμε να κάνουμε με μια ακόμη ασυνήθιστη εκδήλωση αγάπης της γάτας για τον άνθρωπό της! 

Επίσης μην μπερδεύετε τη δόνηση με την περίπτωση που η ουρά κινείται απότομα σαν μαστίγιο (ο Κινέζος είναι ειδικός σε αυτή τη συμπεριφορά)! Αυτή η περίπτωση είναι συνήθως μια ένδειξη θυμού!

4. Τα δαγκώματα αγάπης (Love bites)

Μπορεί η γάτα να με αγαπάει και να είναι αυτό ένδειξη αγάπης; Ναι ναι μπορεί! Σας έχω ξαναμιλήσει για τα δαγκώματα αγάπης, δαγκωματάκια, σχετικά απαλά που συχνά κιόλας συνοδεύονται με ένα γρήγορο γλείψιμο και που δεν έχουν καθόλου να κάνουν με άγριες διαθέσεις, αλλά μάλλον με εκδήλωση αγάπης, σχεδόν λατρείας! Περισσότερα θα βρείτε στο αναλυτικό μου άρθρο, ακριβώς ΕΔΩ!

Δείτε και στο σχετικό βίδεο πως η πλανεύτρα Σαμπρίνα κάνει λαβ μπάιτς στον πατέρα (Α ΡΕ ΠΑΤΕΡΑ): 

5. Φουσκώνουν την κοιλιά τους

Μια συμπεριφορά που δεν έχω διαπιστώσει εγώ άλλα έχω πετύχει διάφορους ειδικούς της γάτας να μιλάνε γι’ αυτήν είναι το φούσκωμα της κοιλίτσας τους! Μάλιστα συχνά αυτό το φούσκωμα της κοιλιάς συμβαίνει συχνά όταν μαρκάρουν την περιοχή τους! Έτσι όταν φουσκώνει την κοιλίτσα της ενώ είναι πάνω σας ή έστω σε επαφή μαζί σας σας μαρκάρει ως.. “δικό της”. Και γιατί να μαρκάρει κάποιον ως δικό της αν δεν τον αγαπάει;!

Μάλιστα αυτή η συμπεριφορά συχνά συνδυάζεται με άλλες που υποδηλώνουν αγάπη όπως η δόνηση της ουράς (βλέπε το νο3).

6. Σας γλείφουν

Πολλές φορές θα έχετε διαισθανθεί την τρυφερότητα της γάτας σας όταν γλείφει τα δάχτυλά σας, τα μαλλιά σας ή τα ρούχα σας ακόμη. Ναι ναι, καλά καταλάβατε, πρόκειται για μια ξεκάθαρη δήλωση αγάπης! Με αυτό τον τρόπο άλλωστε απλώνουν τα αρώματά τους στον χουμανιστικό τους πατέρα κάνοντάς τον μέλος της.. φυλής τους! Ένα ακόμη κάπως περίεργο από τα σημάδια ότι η γάτα σε αγαπάει.

ΑΣ ΕΝΤΡΥΦΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ: 5 λόγοι γιατί σας γλείφει η γάτα σας;

7. Σας ακολουθούν παντού

Αν μια γάτα σας ακολουθεί παντού μέσα στο σπίτι, πηδάει πάνω από τραπέζια και άλλα εμπόδια προκειμένου να είναι κοντά σας είναι πολύ πιθανό να σας κάνει ξεκάθαρο ότι θέλει και απολαμβάνει την παρεούλα σας! 

Διαβάστε και το αναλυτικό μου άρθρο για αυτή την συνήθεια της γάτας ακριβώς ΕΔΩ!

8. Παίζουν μαζί σας

Όσο οι γάτες είναι ακόμη νεαρές και ζωντανές ζωντανές, το πιο ενδιαφέρον πράγμα γι αυτες ειναι ξεκάθαρα το.. παιχνίδι. Αν τώρα συνδυάζει το παιχνίδι μαζί σας, να είστε βέβαιοι ότι η γάτα σας κάνει ξεκάθαρο ότι σας αγαπάει και απολαμβάνει να παίζει μαζί σας! 

9. Χασμουριούνται όταν σας βλέπουν

Έχετε παρατηρήσει ότι η γάτα σας μόλις εμφανίζεστε στο χώρο ίσως να κάνει μια γενναία διάταση του σώματός της, συνδυάζοντάς την με ένα μεγαλοπρεπές χασμουρητό όπου μπορείτε να καμαρώσετε όοοολα της τα δόντια;

E λοιπόν αυτό το χασμουρητό είναι μια ακόμη ασυνήθιστη ένδειξη αγάπης της γάτας σας προς εσάς! Μάθετε περισσότερα για αυτή την αλλόκοτη συμπεριφορά στο αναλυτικό μου άρθρο!

Πείτε μου και εσείς σε σχόλια αν έχετε εντοπίσει άλλα, κάπως απρόσμενα σημάδια ότι η γάτα σας αγαπάει! 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *