Σκλαβενίτης, ο ταλαίπωρος

Ό,τι και να ειπωθεί για αυτό το πλάσμα λίγο θα είναι γιατί η ιστορία του είναι από τις πιο επεισοδιακές όλων. Τον βρήκε η μητέρα έξω από ένα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη και τον φρόντιζε για δύο χρόνια, μαζί με δύο άλλες γάτες. Ο τύπος ήταν πάντα μυξιασμένος και ταλαιπωρημένος. Ανά περιόδους έπεφτε πολύ και άλλες πάλι έπαιρνε τα πάνω του. Κάποια στιγμή, κατάφερε να τον πιάσει και να τον πάει στον κτηνίατρο για περιποίηση των ανδρικών ορμών του, όπου διαγνώστηκε και θετικός σε FIV (έιτζ της γάτας).  Να μη σας τα πολυλογώ, κάποια στιγμή τον χτύπησε και ένα αμάξι και ο Σκλαβενίτης δεν μπορούσε καν να περπατήσει. 

Είδε και απόειδε η μάνα, τον πήρε στην γατοαυλή και τον έβαλε σε δωμάτιο προσαρμογής σε ένα αποθηκάκι μέχρι να πάρει κάπως τα πάνω του. Η περίοδος αποδείχτηκε τετράμηνη και αν ο πατέρας δεν τον άφηνε να βγει έξω ακόμη και τώρα ο Σκλαβενίτης θα ήταν μέσα στο γνωστό δωμάτιο γιατί η μητέρα φοβόταν ότι με του που βγει θα πάρει τα όρη και τα άγρια βουνά. Και πράγματι την πρώτη μέρα έφυγε τρέχοντας πανικόβλητος, αλλά φυσικά το γνωστό δέλεαρ της ποιοτικής τροφής (που συνδυάζεται μάλιστα με κονσερβούλα) τον έφερε πίσω ίδιο βράδυ. Ακολούθησε μια περίοδος που ο Σκλαβενίτης προσαρμόστηκε στην ελεύθερη ζωή και τώρα πια είναι από τους πιο αμετακίνητους στην πίσω αυλή. 

Οι αγωγές φαίνεται να έχουν βελτιώσει κάπως και τη ρινίτιδά του (ο πατέρας καθάρισε μποοοόλικη μύξα τον πρώτο καιρό) όμως η αναπνοή του πάντα είναι βαριά και τα ροχαλητά του βροντερά. 

Σιγά σιγά όλοι τον αποδέχτηκαν και περισσότερο ο Μπίλης (με τον οποίον έχουν βρεθεί αρκετές φορές σε τρυφερά ενσταντανέ, όπου το βλέμμα του Μπιλάκου τα λέει όλα (“τι αμαρτίες πληρώνω”). 

Και ενώ φανταζόμασταν ότι ο Σκλαβής δεν το κουνάει από την πίσω αυλή και ότι έχει μια ελπίδα να μακροημερεύσει, την τελευταία βδομάδα θυμήθηκε ότι είναι αρσενικό βαρύ που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και άρχισε να κάνει βόλτες έξω από την αποικία κυνηγώντας έναν άλλο, άσχετο αρσενικό, που το μόνο του έγκλημα ήταν ότι .. υπάρχει, φτάνοντας πολύ μακριά. Όπως αποδείχτηκε, όμως, όλο αυτό τον καιρό ο Σκλαβενίτης έκανε τις μεταμεσονύχτες βόλτες του γιατί ξέρει πολύ καλά τους δρόμους από και προς την αποικία και τελικά καταφέρνει να γυρίσει πίσω, απάτητος από αυτοκίνητα, αλλά όχι και ανέγγιχτος από τον αρσενικό τον οποίον καταδίωκε. Μια μέρα μας ήρθε αγρίως δαρμένος με αμυχές στη μύτη και στα πόδια. Αυτό ήταν, η μητέρα τώρα τον κλείνει κάθε βράδυ μέχρι και το ξημέρωμα στο δωμάτιο υποδοχής που μόλις ελευθερώθηκε από την Ταζ (το κορίτσι πια τα βράδια κοιμάται ελεύθερη έξω). Ελπίζουμε όταν ανακάμψει πλήρως από τα πρόσφατα τραύματα να βάλει μυαλό και να μην αρχίσει πάλι τους τσαμπουκάδες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

BONUS FACTS

  1. Αυτό το αριστούργημα της φύσης σχεδόν δεν ακούει, είναι μονίμως μυξιασμένος, αλλήθωρος και περπατάει μονόπαντα. Η άρθρωση του πίσω αριστερά ποδιού φαίνεται να τον πονάει και κουτσαίνει όλο και πιο πολύ. Και επειδή ο τύπος είναι από τους μεγαλύτερους καθαριστές τροφής στην αποικία και έχει κάνει μια απίστευτη κοιλάρα, σκεφτήκαμε να τον βάλουμε σε μια σχετική διαίτα που ίσως τον βοηθήσει στο πρόβλημα με το πόδι του. Μετά από 3 εβδομάδες δίαιτας είναι όντως καλύτερα.
  2. Μια λευκή σκονούλα με δράση εναντίον του ερπητοϊου που προκαλεί τον FIV μπαίνει πρωί βράδυ στο φαγητό του και ίσως τον βοηθάει γιατί είναι αρκετά καλύτερα από ό,τι όταν πρωτοήρθε. Οι μυξούλες πλέον είναι σπάνια περίπτωση και τα σαλάκια διαχειρίσιμα. Είναι συγκινητικό που μέσα σε όλα ο Σκλαβενιτάκος προσπαθεί να καθαρίζεται, όσο μπορεί. Πλέον δεν μυρίζει καν, ενώ τον πρώτο καιρό του εγκλεισμού του στο δωμάτιο υποδοχής κουβαλούσε μια ανυπόφορη μπόχα.
  3. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όταν πάει 8.30 το βράδυ κάθε μέρα παθαίνει ένα αμοκ και τρέχει πανικόβλητος μέσα στην αυλή ρίχνοντας μπατσιδάκια σε όποιον βρει στο διάβα του. 
  4. Ο τύπος είναι τρελός, έχει προχωρημένη μορφή αυτισμού, απότομες αντιδράσεις στα πάντα, αλλά οι γονείς τον αγαπάνε, έτσι βασανισμένος που είναι και αυτό πολύ μου τη δίνει

ΒΙΔΕΑ

8 Απαντήσεις

  1. Ότι και να πείτε για τον Σκλαβενίτη ένα είναι σίγουρο…..και είναι αντρουα και το δείχνει!!!!! Τι και αν είναι σημαδεμενος…. Έχει και αυτό την γοητεία του.

  2. Αυτό με την ρινίτιδα μήπως είναι ρινοτραχείτιδα? Εχουμε γιατρέψει πολλά αδεσποτάκια στην γειτονιά…

    1. Μπορείτε να μας πείτε πως; Πραγματικά έχω ταλαιπωρηθεί τόσο όσο και ο γάτος μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *