Το ημερολόγιο του Σκλαβή ή η μάχη μας ενάντια στη χρόνια νεφρική ανεπάρκεια γάτας (+ΒΙΔΕΟΣ)

Σε ετούτο εδώ το άρθρο θα σας περιγράφω την μάχη που δίνουμε με τη Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια (ΧΝΑ) για τον Σκλαβή – η ιστορία του εδω – και μια και αυτή είναι μια από τις πιο μεγάλες μάστιγες της Γάτας, πιστεύω ότι αυτά που θα δοκιμάσουμε ίσως βοηθήσουν πολλούς! 

Να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι όλα γίνονται μιλώντας με αρκετούς κτηνιάτρους (για την ώρα 5 εκ των οποίων και κάποιοι που χωρίς καν να δεχτουν χρήματα μας παραθέτουν την επιστημονική τους θέση, όπως η πολυαγαπημένη Ισμήνη Δρακούλη από τον Αίλουρο) και με τη υποστήριξη ενός χούμαν (η αγαπημένη Μαρκέλλα που κατάφερε η γάτα της να ζήσει από τα 15 ως τα 21 της με ΧΝΑ και να ΜΗΝ πεθάνει από αυτό), βασισμένοι όσο το δυνατόν περισσότερο σε δημοσιευμένες επιστημονικές έρευνες! Αλλά θα σας πω και όποια τρικ χρησιμοποιήσαμε όταν αντιμετωπίσαμε διάφορα απρόοπτα προβλήματα που μπορεί και εσείς να αντιμετωπίσετε! 

Ας ξεκινήσουμε τούτη τη μεγάλη περιπέτεια από την αρχή:

03.11.23

Ο Σκλαβής εδώ και μια βδομάδα μας φωνάζει πιο δυνατά από το συνηθισμένο, οπότε σκέφτηκα ότι ίσως κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να πάει στο κτηνιατρείο.  Έτσι και κάναμε! Σήμερα βγήκαν εξετάσεις του Σκλαβή και ο κτηνίατρος μας ενημέρωσε ότι έχει νεφρική ανεπάρκεια! Η κρεατινίνη είναι στο 9 και ο φώσφορος στο 11! Τα λευκα αιμοσφαίρια του ειναι ανεβασμένα αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Σκλαβής είναι φορέας του FIV. Ο Σκλαβής μπαίνει στο κτηνιατρειο για 5 μέρες ενδοφλέβιους ορούς! Ο κτηνίατρος λέει ότι η εικόνα του δε συμβαδίζει με τις εξετάσεις του και κανονικα θα πρεπε να ζήσει μερικες εβδομάδες ή ίσως μήνες.

08.11.23

Ο Σκλαβής επιστρέφει από το κτηνιατρείο, οι οροί έριξαν την κρεατινίνη μόνο μια μονάδα και ο Σκλαβής δεν τρώει και ειναι σαν να καταρρευσε!! Λες και κρατιόταν στο κτηνιατρείο και τώρα αφέθηκε! Οι κτηνίατροι επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για χρόνια νεφρικη ανεπάρκεια και η ζημια στα νεφρά έχει πια γίνει – και όπως γνωρίζουμε τα νεφρά δεν αναγεννιούνται! 

Αρχίζουμε σιτιση με ρεναλ υγρή τροφή και σήριγγα! Παίρνει και δεσμευτή φωσφόρου γιατί κύριο μέλημα ειναι να ρίξουμε το φώσφορο που συνδέεται με εμετούς και ανορεξία. Ο κτηνίατρος του έδινε το ProNefra αλλά τώρα του δίνουμε το Renal Vet (που δεν έχει μαγνήσιο – το οποίο επιβαρύνει νεφροπαθείς γάτες). Επίσης δίνουμε 300 ml υποδόριου ορού σε δύο δόσεις. Το δίνουμε χωρίς να το ζεστάνουμε! Ο Σκλαβής το δέχεται αρκετά καλά! Αντίθετα με την τροφή ενοχλείται και μετά για κάποια ώρα είναι κακόκεφος! Δίνουμε και ένα χάπι για την όρεξη (μιρταζιπίνη) με δυσκολια!

Εγω εντωμεταξύ βρίσκομαι εδώ και δύο μέρες  στη Βενετία για ταξίδι που είχα κανονίσει πολύ πριν ο Σκλαβής αντιμετωπίσει πρόβλημα! Διαβάζω όσο πιο πολλά μπορώ για το πρόβλημα του Σκλαβή και ξεκινάω επικοινωνία με διάφορους κτηνίατρους

11.11.23

Συνεχίζω τις επικοινωνίες με πολλούς κτηνίατρους (από τη Βενετία που βρίσκομαι)! Ο Σκλαβής τρώει περίπου 70 80 γρ. renal την ημέρα, έχει πάει στα 4 κιλά βάρος (ήταν 4.5 προς 5), τα κέφια του ήταν πολύ πεσμένα αλλά μετα την πρώτη υποδόρια ένεση με αντιεμετική στο σπίτι του βλέμμα του έγινε πιο χαρούμενο και έγλειψε και λιγη τροφή μόνος του!

14.11.23

Γύρισα Χίο και επιτέλους τον είδα, δεν μου φαίνεται κεφάτος και μου φαίνεται και αρκετά υποτονικός! Συνεχίζει να ενοχλείται με το τάισμα αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή και συνεχίζουμε με την ρέναλ υγρή τροφή! 

17.11.23

O Σκλαβής μένει την περισσότερη ώρα μέσα στο δωμάτιο θεραπείας – ευτυχώς ο Τσίτσος το έχει πάρει αρκετά καλά – και λόγω ορών κατουράει πάρα πολύ – και που και που κάνει και αρωματικά θκατουλάκια! Αρχικά του είχαμε μια ανοιχτή ρηχή τουαλέτα με αυτοσυγκολλούμενο πέλετ, αλλά όταν αποφασίσαμε να του βάλουμε την εξαιρετική EverClean – τσιμπήστε την εδώ – μαζί με μια πιο βαθιά τουαλέτα, διαπιστώσαμε ότι ούτε γινόταν τόση διασπορά άμμου, ούτε μύριζε το δωμάτιο (με ανοιχτή τουαλέτα, ξαναλέω), ούτε σπαταλούσαμε άμμο, διότι κάνει φοβερή συγκόλληση! Άυτό αμέσως βελτίωσε και διευκόλυνε την όλη φάση σε αισθητό βαθμό! 

Να πω εδώ ότι περίπου μέρα παρά μέρα ο Σκλαβής επιδιώκει να κάνει και τις βόλτες του έξω και να λιαστεί! Επίσης να πω ότι ο Σκλαβής δίσταζε να μπει σε κλειστή τουαλέτα! Αν θέλετε μια ανοιχτή τουαλέτα που εμποδίζει πολύ τη διασπορά άμμου (semi closed) μπορείτε να τσεκάρετε και ετούτη εδώ.

19.11.23

Βρήκαμε έναν καινούριο δεσμευτή φωσφόρου, υδροξείδιο του Αργιλίου που είναι σε σκόνη και ο οποίος κάνει παπάδες – λέει η γκουρού φίλη και ο κτηνίατρος -, το βάζουμε μέσα στο μίγμα του φαγητού και ξαφνικά η σήριγγα παύει να δουλεύει. Για να του δώσουμε λίγο φαγητό βασανιζόμαστε και τον βασανίζουμε και τον ίδιο. Κάποια στιγμή μου κόβει και δοκιμάζω με την ίδια σήριγγα να του δώσω τροφή χωρίς τον δεσμευτή και βλέπω ότι λειτουργεί καλά οπότε συνειδητοποιώ ότι αυτή η τόση δα σκονίτσα εμποδίζει τη σήριγγα να λειτουργήσει. 

Μετά μου κόβει λίγο παραπάνω και δοκιμάζω να αφήσω τη σκόνη αρκετή ώρα μέσα στην τροφή για να διαλυθεί και ξαναδοκιμάζω να χρησιμοποιήσω τη σήριγγα και ω του θαύματος, δουλεύει κανονικά! Ωστόσο με αυτό και με αυτά, άλλη μια μέρα έφυγε και εγώ ανησυχώ που ο Σκλαβής δεν έφαγε αρκετή ποσότητα φαγητού και στρεσαρίστηκε!

Σήμερα όμως κάναμε τη μεγαλύτερη επιτυχία! Εντοπίσαμε μια σούπερ τέλεια υγρή τροφή, την GranataPet Symphonie Pheasant and Duck – τσιμπήστε την εδώ, πρόκειται για τροφή-φαινόμενο – με 0.7% φώσφορο επί ξηρής μάζας (αν έχετε απορίες για το πως το υπολογίζουμε αυτό κάντε μου ερώτηση με σχόλιο) που έχει μόλις 0.1% παραπάνω από τις renal που χρησιμοποιούμε και η οποία είναι και πολύ γευστική και πλούσια σε ζωική πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας, άνοιξα μια κονσέρβα 200 γρ. την άλεσα στο μούλτι μαζί με μια σήριγγα νερό (20 ml) – εδώ να πω ότι χρειάζεται κάμποση ποσότητα για να μπορεσει να αλεστει, οποτε έβαλα ολοκληρη την κονσερβα! 

Στη συνέχεια έβαλα την ποσότητα του υδροξείδιου του αργιλίου που χρειαζόταν μέσα και την άφησα να διαλυθει και ο Τσίτσος έφαγε σε μια μέρα 150 γρ από αυτή την premium τροφή, πήρε και την ποσότητα του φοβερού δεσμευτή φωσφόρου και έχω ενθουσιαστεί! Ο Σκλαβής εντωμεταξύ δεν ζορίζεται τοσο πολύ στο τάισμα πιθανώς γιατί αυτή η τροφή είναι ακραία νόστιμη! 

Να πω εδώ ότι η επιλογή της συγκεκριμένης τροφής έγινε με τη σύμφωνη γνωμη του κτηνιατρου! Ορίστε και ένα βιντεάκι με στιγμιότυπα του Σκλαβή από αυτή την εβδομάδα και το ρεζουμέ των τελευταίων νέων του!

Μείνετε συντονισμένοι γιατί τις επομενες μέρες θα συνεχίσω να ποστάρω τα της εξέλιξης της υγείας του Σκλαβή! 

Σε ετούτο το σημείο θέλω να πω ότι η θεραπεία του Σκλαβή είναι πολύ δαπανηρή και ταυτόχρονα τρέχει η φροντίδα αλλων 130 γατών, αρκετες από τις οποιες είναι άρρωστες! Τα καταφέρνουμε αλλά αν καποιος θέλει να υποστηρίξει όλο τούτο το εγχείρημα μπορεί να το κάνει εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *