ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 2024: Οι 3 καλύτερες υγρές τροφές για ανήλικα γατάκια (kitten)

Το νεαρό γατάκι, μετά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του που τρέφεται με γάλα (ιδανικά από την μητέρα του), μπορεί σιγά-σιγά να αρχίσει να τρέφεται με τροφή «στερεή», ξηρά ή υγρή. Σας έχω μιλήσει, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, για την αξία της υγρής τροφής και τα ανυπέρβλητα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ξηρά τροφή εκ φύσεως (διότι έχει μπόλικους υδατάνθρακες και ελάχιστη υγρασία – χαρακτηριστικά που ευνοούν προβλήματα στο ουροποιητικό, παχυσαρκία, ληθαργικότητα και διαβήτη).

Οπότε, θα ήθελα να σας προτρέψω να  σιτίσετε το νεαρό γατάκι σας, είτε αποκλειστικά με (πλήρη) υγρή τροφή για ανήλικα γατάκια, είτε σε συνδυασμό με ξηρά τροφή για ανήλικα γατάκια.  Τούτο είναι πολύ σημαντικό γιατί πάρα πολλοί μου λέτε ότι η γάτα σας αρνείται να φάει οτιδήποτε άλλο, πέρα από ξηρά τροφή, γιατί έτσι έμαθε από όταν ήταν μικρή. Έχοντας πει όλα ετούτα, ας πάμε να δούμε τα κριτήριά μου για τις καλύτερες υγρές τροφές για (ανήλικα) γατάκια!

Κριτήρια για τις καλύτερες υγρές τροφές για ανήλικα γατάκια

 • Να έχει λιγοστούς υδατάνθρακες, ιδανικά προερχόμενους από τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (φρούτα και λαχανικά)
 • Το πρώτο συστατικό να είναι η ζωϊκή πρωτεϊνη και να μην αναφέρεται ως “υποπροϊόν” (εκτός αν διευκρινίζονται αναλυτικά ποια είναι αυτά τα υποπροϊόντα, όπως καρδιές, πνευμονάκια κλπ.) ή “γεύμα κρέατος” ή “κρεατάλευρο” ή “οστεάλευρο” ή “παράγωγο κρέατος”
 • Να έχει αυξημένη ποσότητα θερμίδων, λίπους και πρωτεϊνών για να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες των ανήλικων γατών
 • Να αναφέρονται όλα τα συστατικά και τα ποσοστά τους
 • Να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, τουλάχιστον 70% ή και παραπάνω
 • Να είναι σε τιμή που να αντιστοιχεί στη διατροφική της αξία – να σημειωθεί ότι αυτές οι τροφές είναι αισθητά ακριβότερες από τις αντίστοιχες για τις τροφές ενήλικων γατών!

Ο Τσίτσος προτείνει τις 3 καλύτερες υγρές τροφές για ανήλικα γατάκια

Έχοντας πει όλα ετούτα, ας σας παρουσιάσω τις ενδεικτικές προτάσεις μου για τις καλύτερες υγρές τροφές για ανήλικα γατάκια! Σε ετούτο το σημείο, να πω ότι δεν υπάρχει η απόλυτα καλύτερη τροφή, καθώς οι διάφορες τροφές έχουν τα συν και τα πλην τους, αλλά βασιζόμενος στα παραπάνω κριτήρια, έκανα μια επιλογή ενδεικτική – αν βρείτε κάποιες άλλες με παρόμοια στοιχεία, μπορείτε να επιλέξετε εκείνες.

3. Schesir Kitten (κοτόπουλο ή τόνος με αλόη)

Τι έχουμε εδώ; Μια εξαιρετική υγρή τροφή που, ωστόσο, δεν είναι πλήρης, οπότε δε γίνεται να σιτίζετε τη γάτα σας μόνο με αυτή! Φτιαγμένη με προσεκτικά επιλεγμένα ατμισμένα φιλετάκια κοτόπουλου ή τόνου (61%) σε τζελ. Εκτός των φιλέτων, περιέχει και 5% αλόη που ειναι πλούσια σε βιταμίνες και έχει αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Έχει 12% πρωτεΐνη (πολύ πλούσια σε πρωτεΐνη), 2% λίπος και 83% υγρασία. Περιέχει μόλις 1% ρυζί που είναι υλικό που δεν έχει γλουτένη! Να σημειωθεί ότι δεν έχει ούτε συντηρητικά ούτε τεχνητές χρωστικές! Όσο για την τιμή του, σε αυτή την κατηγορία τροφών (υγρές για ανήλικα γατάκια) και για την ποιότητα του προϊόντος, είναι καλή – στα 16.4 ευρώ/κιλό.

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε την Schesir Kitten

2. Carnilove Kitten Rabbit (εμπλουτισμένο με καλέντουλα)

Η πρόταση της αγαπημένης Carnilove για ανήλικα γατάκια είναι μια εξαιρετική συμπληρωματική τροφή φτιαγμένη με εξαιρετικά υλικά. Περιέχει λιγότερη ζωική πρωτεϊνη (9.5%) και περισσότερο λίπος (4.5%) από την προηγούμενη επιλογή, ενώ έχει μόλις 0.5% άμυλο λαχανικών! Επίσης περιέχει 82% υγρασία! 

Βασίζεται σε εκλεκτά φιλέτα κοτόπουλου (71%) και κουνελιού (14%) ενώ περιέχει 14% ζωμό, αλλά και καλέντουλα και λιναρόσπορο. Στα συν η παρουσία του λιναρόσπορου (σπουδαία πηγή λιπαρών οξέων) και καλέντουλας! Όσο για την τιμή του και πάλι σε σχέση με την ποιότητα του προϊόντος είναι ακόμη πιο ανταγωνιστική από της Schesir, στα 14.1 ευρώ/κιλό!

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε την Carnilove Kitten Rabbit

1. Wellfed Kitten Chicken

Έφτασε η ώρα και για την πρώτη πλήρη τροφή της λίστας μου! H Wellfed ειναι εταιρεία που φτιάχνει εξαιρετικές πλήρεις υγρές τροφές και η kitten εκδοχή της δεν αποτελεί εξαίρεση. Αποτελείται από φρέσκο κοτόπουλο, μαγειρεμένο στον ατμό και είναι ιδανική για γατάκια μέχρι 12 μηνών (αλλά και για εγκυμονούσες ή θηλάζουσες γάτες, μια και έχει μπόλικες θερμίδες, περίπου 913/κιλό).

Έχει 10% πρωτεΐνη, 5% λίπος και 80% υγρασία. Περιέχει εκτός από κρέας (μύες), και καρδιές και συκωτάκια κοτόπουλου! Αυτά, στο σύνολο, φτάνουν το 70%, ενώ το υπόλοιπο 30% είναι ζωμός (28.9%), μεταλλικά στοιχεία (1%) και ευεργετικό λάδι σολωμού (0.1%). Η τιμή του ειναι στα 6.25 ευρώ/κιλό στην οικονομική συσκευασία των 400 γρ. (πολύ πιο οικονομική από τις προηγούμενες επιλογές).

Καντε Κλικ ΕΔΩ για να αγοράσετε την Wellfed Kitten Chicken

Τέλος αν έχετε μια ενήλικη γάτα και αναρωτιέστε ποια υγρή τροφή να της δώσετε, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στις προτάσεις μου για τις καλύτερες υγρές τροφές ακριβώς ΕΔΩ.

UPDATE 22.01.2023

Έχουμε νέα είσοδο στις προτεινόμενες υγρές kitten τροφές μου και μάλιστα κοντά στην κορυφή! H 4η προτεινόμενη τροφή μου λοιπόν, που σύντομα θα αναλύσω  διεξοδικά, είναι η GranataPet Delicatessen Pate Kitten, με χαρακτηριστικά και τιμή παρόμοια με της Wellfed Kitten (μόνο που έχει και μερικά ακόμη ευπρόσδεκτα συστατικά όπως σπόρους ροδιού και πράσινο μύδι)! Βρείτε την ΕΔΩ.

Σε τι διαφέρουν οι τροφές για ενήλικες και για ανήλικες γάτες;

Αφού παρουσιάσαμε τις καλύτερες υγρές τροφές για ανήλικα γατάκια, ας εμβαθύνουμε περισσότερο και ας δούμε ποιες είναι οι βασικές διαφορές μιας τροφής για γατάκια, από τις αντίστοιχες για ενήλικες γάτες. Εν συντομία, αυτές είναι οι εξής:

 • Οι τροφές για γατάκια έχουν περισσότερες θερμίδες που τις επενδύουν στην ανάπτυξη και στο ατελείωτο παιχνίδι (υπολογίστε ότι οι υγρές τροφές για ενήλικες κινούνται στις 800 θερμίδες/κιλό, ενώ για ανήλικες στις 900 με 1000!)
 • Οι τροφές για γατάκια έχουν περισσότερη πρωτεΐνη, που είναι απαραίτητη για το χτίσιμο ιστών
 • Οι τροφές για γατάκια έχουν περισσότερα λίπη & λιπαρά οξέα
 • Οι τροφές για γατάκια έχουν περισσότερα μεταλλικά στοιχεία, όπως φώσφορο και ασβέστιο για να μπορέσουν τα γατάκια να αναπτύξουν γερά οστά

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τις διαφορές των τροφών ανήλικων και ενήλικων γατών, διαβάστε το αναλυτικό μου άρθρο ακριβώς ΕΔΩ. Και κάπου εδώ, θαρρώ ότι φτάσαμε στο τέλος τούτης της παρουσίασης.

Υ.Γ.1: Aν αγοράσετε κάποια από τα προτεινόμενα προϊόντα από τους παραπάνω συνδέσμους, να γνωρίζετε ότι έτσι βοηθάτε τις 100 τσιτσόγατες, γιατί παίρνω το δωράκι μου, χωρίς φυσικά αυτό να επιβαρύνει καθόλου εσάς!

Υ.Γ.2: Κλείνοντας, να τονίσω, για άλλη μια φορά, ετούτο: Kαι γι’ αυτό, όπως και για κάθε θέμα που αφορά στην υγεία της γάτας σας, είναι απαραίτητο να κινηθείτε πάντα με την καθοδήγηση του κτηνίατρού σας.

Υ.Γ.3: Δειλά δειλά και μια και εδώ και 6 χρόνια έχουν περάσει από τα χέρια μας πάνω από 30 σκύλοι (αυτή τη στιγμή 10) άρχισα να μελετάω και το θέμα της διατροφής του σκύλου.. αν θέλετε να τσεκάρετε τις 3 καλύτερες ξηρές τροφές για σκύλους κάντε κλικ εδω

2 Απαντήσεις

 1. Αγαπητέ Tsitsara, αρχικά να πω πώς είναι η πρώτη φορά που ταΐζω μικρό γατάκι με μικτή σίτιση..Η προηγούμενη αγάπη δεν είχε δυστυχώς την τύχη αυτή γιατί δεν είχαμε κι εμείς την γνώση.. Έτρωγε κονσερβάκια, αραιά και που συνήθως Schesir…
  Ο μικρός όμως δεν τα πάει καλά με την συγκεκριμένη μάρκα, δεν του ταίριαξε πολύ οπότε προχωρήσαμε σε Wellfed Kitten αρχικά που την λατρεύει και την παίρνουμε ακόμα, (Carnilove δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα γιατί δεν υπάρχει κάπου κοντά μας), αλλά αυτή που του έκλεψε την καρδιά και είναι και η πιο οικονομική όλων είναι η Bozita Kitten, σε εμάς είναι η μόνη που δεν τον ενοχλεί καθόλου στο εντερακι και δεν βρωμάει στην αφόδευση…
  Όλες αυτές φυσικά τις βρήκαμε από το προηγούμενο άρθρο σου για τις υγρές τροφές και τις πήραμε σε Kitten.. 😀 …
  Πρόσφατα άκουσα και πολύ καλά λόγια για τις Applaws, τί λες εσύ;;

  1. τελειες ειναι ολες αυτες.. παντως νομιζω οτι πιο πιθανο ειναι να μυριζουν τα κακακια του απο την ξηρα που τρωει (ή τρώει μόνο υγρή)? Ο τσιτσος οταν το γυρισε τελειως σε υγρη ειδαμε τεραστια διαφορα στην τουαλετα.. αοσμη & ελαχιστα κακακια!

   Η μποζιτα κιτεν, ναι, ειναι εξαιρετικη επισης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *