Ομάδα ορειβατών ανεβαίνει τον Όλυμπο και δίνει μήνυμα για την υποστήριξη καταφυγίου γατών (ΦΩΤΟΣ)

Ο φίλος της σελίδας Άρης Πετράκης και η ομάδα ορειβασίας που συμμετέχει πάτησαν στο Μύτικα του Ολύμπου (2918 μέτρα) και έδωσαν το δικό τους συγκινητικό μήνυμα για την υποστήριξη του δραστήριου καταφυγίου γατών ‘ΓΑΤΟΠΑΡΑΓΚΑ’ (βρίσκεται στο Κερατσίνι – βρείτε τους στο facebook εδώ)!

Σας επισυνάπτω τα λόγια του Άρη:

“Έβλεπα τις εκκλήσεις της Γατοπαράγκας για βοήθεια μέσα από τα social όπως και το έργο το οποίο προσφέρουν στην περιοχή, το οποίο όχι απλά είναι αξιόλογο αλλά και ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Αποφάσισα να κάνω μια μικρή συνεισφορά και πράγματι πήγα στο καταφύγιο ένα σακί τροφή και εκεί γνώρισα μια από τις τρεις κοπελιές που ασχολούνται με την διαχείριση του καταφυγίου.

Όταν είδα από κοντά το έργο της Γατοπαράγκας θεώρησα όμως πως η συνεισφορά μου ήταν μικρή… Βέβαια και τα οικονομικά μου περιορισμένα… Και ήθελα σίγουρα να βοηθήσω πολύ παραπάνω… Εκείνη την στιγμή μου ήρθε στο μυαλό πως ετοιμάζουμε με την ομάδα μου ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, τον Μύτικα, και ρώτησα την διαχειρίστρια της Γατοπαράγκας αν θα ήθελε να ανεβάσουμε ένα πανό με το μήνυμα για βοήθεια στην Γατοπαράγκα. Και δέχτηκε!

Γιατί το έκανα; Άμεσα για να βοηθήσουμε την Γατοπαράγκα όσοι μπορούμε. Έμμεσα γιατί τα μηνύματα αυτού του είδους πρέπει να “ξεκολλάνε” από το wall του Facebook ή του Instagram και να αποκτούν ζωή και δράση. Όλα τα κοινωνικά ζητήματα μας αφορούν όλους και τα αδέσποτα είναι ένα από αυτά. Η μη συμμετοχή διογκώνει το πρόβλημα και δεν μας τιμά ως κοινωνία. Και εδώ γεννάται το εξής ερώτημα: Η Γατοπαράγκα μας χρειάζεται ή εμείς χρειαζόμαστε την Γατοπαράγκα (και την όποια Γατοπαράγκα);”

Ωραία, ειρηνική και εμπνευσμένη η κίνηση μερικών απλών ανθρώπων! Ίσως δώσει και σε άλλους από εμάς ιδέες για να κάνουμε αντίστοιχες κινήσεις!  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *