Ποια σκυλιά ζουν περισσότερο και ποια η μεγαλύτερη ηλικία σκύλου που έχει καταγραφεί

Πολύ συχνά με ρωτάτε “ποια σκυλιά ζουν περισσότερο” ή και “ποια είναι η μεγαλύτερη ηλικία σκύλου που έχει καταγραφεί” καθώς και πότε γερνάει ο σκύλοςανησυχώντας προφανώς για τα δικά σας σκυλιά/συντρόφους. Από τους σημαντικότερους παράγοντες για τη μακροοζωία και την ευζωία του πιστού σας συντρόφου είναι η ποιοτική και στοργική μεταχείρισή του. Ωστόσο εξέχοντα ρόλο παίζουν και άλλα στοιχεία, με σημαντικότερο αυτό της ράτσας του.

Όμως πρώτα ας δούμε πως είναι εφικτό να γίνει ο υπολογισμός της ηλικίας του σκύλου, κάνοντας κλικ εδώ!

Σ’ αυτό λοιπόν το άρθρο σας παρουσιάζουμε ποια σκυλιά ζουν περισσότερο, μαζί με τους μέσους όρους ζωής τους. Και καθώς γνωρίζουμε ότι τα πιο μικρόσωμα σκυλιά ζουν γενικά περισσότερο από τα πιο μεγαλόσωμα, μην εκπλαγείτε αν παρατηρήσετε μερικά πολύ μικροσκοπικά ζωάκια να φιγουράρουν ψηλά στη σχετική λίστα!

Ποια σκυλιά ζουν περισσότερο

1. Μαλτέζ

Πρόκειται για πανέξυπνα και παιχνιδιάρικα ζώα, που αποτελεούν παράλληλα ιδανικούς συντρόφους για εσωτερικούς χώρους, με τα θηλυκά αυτής της ράτσας να ζουν κατά τεκμήριο ένα χρόνο περισσότερο απ’ ό,τι τα αρσενικά. Σε κάθε περίπτωση όμως, τα Μαλτέζ και των δύο φύλων παρουσιάζουν αυξημένο προσδώκιμο ζωής, μια και σπάνια πέφτουν θύματα σοβαρών γενετικών ασθενειών.

Μέση διάρκεια ζωής: 15 έτη

ποια σκυλιά ζουν περισσότερο

2. Μπιγκλ

Τα Μπίγκλ είναι μια ράτσα μικρού κυνηγόσκυλου, με κύρια χαρακτηριστικά την ευγενική προδιάθεση και τη σχετική έλλειψη κληρονομικών προβλημάτων υγείας, στοιχείο που μάλλον δικαιολογεί και τον συγκριτικά αυξημένο μέσο όρο ζωής. Ο πιο μεγάλος Μπιγκλ που ξέρουμε ήταν ο κορακοζώητος Μπουτς, που έζησε στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών και πέθανε το 2009 σε ηλικία 27 ετών!

Μέση διάρκεια ζωής: 15 έτη

ποια σκυλιά ζουν περισσότερο

3. Αυστραλιανός Ποιμενικός

Παρότι η κοινή ονομασία αυτής της ράτσας είναι «Αυστραλιανός Ποιμενικός», στην πραγματικότητα τα σκυλιά αυτά προήλθαν από τις δυτικές Η.Π.Α. Τα μέλη αυτής της ράτσας είναι γνωστά για την εξαιρετική ευχέρεια που έχουν να ζουν σε αγέλες, την εξυπνάδα τους και τα υψηλά επίπεδα ενέργειάς τους, που τα καθιστά ιδανικούς οικογενειακούς φίλους. Παράλληλα είναι και από τα πιο μεγαλόσωμα σκυλιά που συναντάμε σ’ αυτή τη λίστα.

Μέση διάρκεια ζωής: 15 έτη

ποια σκυλιά ζουν περισσότερο

4. Σιχ Τσου

Αγαπημένα ζώα της κινέζικης δυναστείας Μινγκ (με πιθανή καταγωγή από το Θιβέτ, απ’ όπου και δίνονταν κατά καιρούς ως δώρο στους αυτοκράτορες της Κίνας), αυτά τα «λιοντάρια» έχουν αναλάβει σήμερα τον ρόλο ζώων συντροφιάς για πολλούς ανθρώπους. Περιστασιακά οφθαλμολογικά προβλήματα, λοιμώξεις των αφτιών και προβλήματα στην αναπνοή δεν φαίνεται να ανακόπτουν σημαντικά την πορεία τους προς τη μακροζωία, με αποτέλεσμα τα Σιχ Τσου να απολαμβάνουν έναν από τους μεγαλύτερους μέσους όρους ζωής παγκοσμίως.

Μέση διάρκεια ζωής: 15 έτη

γιατί τα σκυλιά ζουν λίγα χρόνια

5. Λάσα Άπσο

Με καταγωγή από τη Λάσα, την πρωτεύουσα του Θιβέτ, ο «μακρυμάλλης σκύλος της Λάσα» είναι ένα χαριτωμένο και αγαπησιάρικο ζώο, ιδανικό για διαμερίσματα, με το πρόθετο πλεονέκτημα της ανθεκτικότητας – παρά το ότι η «μαλλιαρή» εμφάνισή του μπορεί να προδιαθέτει για το αντίθετο. Με περιστασιακά μόνο αναπνευστικά προβλήματα λοιπόν, τα Λάσα Άπσο παρουσιάζουν υψηλό μέσο όρο ζωής, με το πιο ηλικιωμένο καταγεγραμμένο να έχει φτάσει στο απίστευτο νούμερο των 29 ετών, προτού τελικά αποβιώσει το 1939. Παράλληλα, λόγω της έμφυτης καχυποψίας που τρέφουν για τους αγνώστους, τα Λάσα Άπσο απολαμβάνουν μια ιδιαίτερα διαδεδομένη φήμη ως καλοί φύλακες εσωτερικού χώρου.

Μέση διάρκεια ζωής: 15 έτη

ποια σκυλιά ζουν περισσότερο

6. Κόκαπου

Προϊόν της ιδέας να συνδυαστούν οι καλύτερες ιδιότητες του κανίς και του κόκερ σπάνιελ, αυτή η υβριδική ράτσα πιθανότατα οφείλει το υψηλό προσδώκιμο ζωής της στην καταγωγή της από το κανίς, μια και ο μέσος όρος ζωής ενός τυπικού κόκερ σπάνιελ κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 10 και 14 ετών.

Μέση διάρκεια ζωής: 16 έτη

ποια σκυλιά ζουν περισσότερο

7. Τεριέ Τζακ Ράσελ

Αυτή η μικρόσωμη ράτσα με προέλευση από τη Μεγάλη Βρετανία χαρακτηρίζεται από απίθανα επίπεδα ενεργητικότητας και ζωηράδας και σχετικά περιορισμένα προβλήματα υγείας, που καθιστά τα μέλη της ιδανικά για διάφορα αθλήματα. Ίσως εδώ λοιπόν να βρίσκεται η εξήγηση για τον υψηλό μέσο όρο ζωής τους!

Μέση διάρκεια ζωής: 16 έτη

μεγαλύτερη ηλικία σκύλου

8. Κανίς Τόι

Άλλη μία πολύ ενεργητική ράτσα, με έφεση στις βόλτες και το παιχνίδι, με παιχνιδιάρικη εμφάνιση και χαρακτηριστικά σγουρό τρίχωμα, το συγκεκριμένο κανίς έχει ακόμα μεγαλύτερο προσδώκιμο ζωής από τα υπόλοιπα κανίς πιθανώς λόγω της ακόμα πιο μικροσκοπικής υπόστασής του.

Μέση διάρκεια ζωής: 16 έτη

μεγαλύτερη ηλικία σκύλου

9. Τσιουάουα

Το πρώτο που παρατηρεί κανείς σ’ ένα Τσιουάουα είναι φυσικά το μικροσκοπικό του μέγεθος, στο οποίο ενδεχομένως να οφείλει και τον εξαιρετικά μεγάλο μέσο όρο ζωής του, κάτι στο οποίο επίσης συμβάλλει και το γεγονός ότι σπάνια πάσχει από σοβαρές γενετικές ασθένειες. Η εξωστρεφής προσωπικότητα, η ευκινησία και ο υπάκουος χαρακτήρας του ίσως παίζουν κι αυτά το ρόλο τους γι’ αυτό το εξαιρετικά υψηλό προσδώκιμο!

Μέση διάρκεια ζωής: 17 έτη

μεγαλύτερη ηλικία σκύλου

10. Σκύλος Τραγουδιστής της Νέας Γουϊνέας

Μη μου πείτε ότι την έχετε ξανακούσει αυτή τη ράτσα! Λογικό είναι άλλωστε, αφού θεωρείται η πιο σπάνια στον κόσμο. Όπως λέει και το όνομά του, η κατωγή του είναι από τη Νέα Γουινέα (είναι στενός συγγενής του Αυστραλιανού Ντίνγκο), και μολονότι δεν τραγουδάει ακριβώς, βγάζει ένα χαρακτηριστικό απόκοσμο ουρλιαχτό. Μόνο 100 τέτοια σκυλιά υπάρχουν σήμερα και ζουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Παρόλο που θεωρείται η πιο πρωτόγονη ράτσα σκύλου εν ζωή και χαρακτηρίζεται από υψηλά ποσοστά ενεργητικότητας, ο Σκύλος Τραγουδιστής της Νέας Γουϊνέας γενικά δεν εκδηλώνει ιδιαίτερη επιθετικότητα απέναντι στον άνθρωπο, κάτι που ίσως καθιστά την εκπαιδευσή του μία πρόκληση με εφικτή παρόλα αυτά υλοποίηση.

Μέση διάρκεια ζωής: 18 έτη

μεγαλύτερη ηλικία σκύλου

Ωραία, αφού είπαμε ποια σκυλια ζουν περισσότερο ας δούμε και ποια σκυλιά ζουν λιγότερο!

Ποια είναι η μεγαλύτερη ηλικία σκύλου που έχει καταγραφεί;

Αλήθεια, ποια είναι η μεγαλύτερη ηλικία σκύλου όλων των εποχών; Σε ηλικία 30 ετών και 266 ημερών, ένας πορτογαλικός σκύλος, ονόματι Bobi, στέφθηκε ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο την 1η Φεβρουαρίου, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ σχεδόν αιώνων, σύμφωνα με τα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες (GWR). Ο προηγούμενος κάτοχος του τίτλου, ένα αυστραλιανό σκύλος βοωειδών, με το όνομα Bluey, ο οποίος γεννήθηκε το 1910 και έζησε 29 χρόνια και 5 μήνες.

Λέτε και ο δικός μας σύντροφος να μπορέσει να πάει κάπου τόοοοσο μακριά (πόσα χρόνια ζουν τα σκυλιά, αν έχουν καρκίνο;); Και μια και ειμαστε σε .. γατοιστοσελίδα βρείτε ποιες είναι οι 6 φυλές γάτας με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής εδώ. Τέλος βρείτε πόσα χρόνια ζουν οι γάτες εδω!

μεγαλύτερη ηλικία σκύλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *