Γνωρίστε τη γατούλα που ανακάλυψε και εγκαταστάθηκε στο μνήμα των γονέων της (ΒΙΝΤΕΟ)

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Από ετούτο εδώ το βήμα σας έχω περιγράψει πάρα πολλές ιστορίες γατών που έδειξαν αυταπάρνηση, αφοσίωση, ηρωισμό και άλλα στοιχεία που οι περισσότεροι θεωρούν ότι δεν μπορεί να συναντήσεις σε μια γάτα. Και μη νομίζετε ότι αυτές οι ιστορίες είναι εξαιρέσεις. Μάλλον αποτελούν τον κανόνα στο πόσο δοτικές, τρυφερές και αγαπησιάρες μπορεί να γίνουν οι γατούλες. 

Σήμερα θα σας διηγηθώ την ιστορία μιας γάτας στο Παράλιο Άστρος που εκτός από μεγάλη αγάπη για τους δικούς της είχε και ένα αλάθητο ένστικτο, σχεδόν μυστηριώδες, μεταφυσικό.

Πρόκειται για την ιστορία της γάτας “του κυρ-Αντώνη” μιας κάλιμπι (κάλικο και τάμπι ή πιο αναλυτικα, ταρταρούγα με λευκες στάμπες και τιγρέ μοτίβα) η οποία ζούσε ευτυχισμένη με τον κυρ Αντώνη και την κυρα Γιώτα μέχρι που αυτοί πέθαναν (αμφότεροι στα 88 τους), ο ένας μετά τον άλλον με διαφορά ενός μήνα. Πρώτα έφυγε η κυρα Γιώτα. Μετά ο κυρ Αντώνης. Οι δύο γέροντες δεν είχαν παιδιά και έτσι η γατούλα μας έμεινε μόνη της, υποθέτω σοκαρισμένη από την απώλεια που βίωσε.

Ως εδώ η ιστορία μπορεί να μην σας έκανε εντύπωση, αλλά πως θα σας φαινόταν αν σας έλεγα ότι η γατούλα αφού έχασε τους αγαπημένους της άρχισε να τους αναζητεί, μόνη της. Και πως θα σας φαινόταν αν σας έλεγα ότι κατάφερε να βρει το κοιμητήριο που αναπαυόταν οι δυο τους; Και εγκαταστάθηκε μόνιμα εκεί! Με τι τρόπο μπόρεσε να τους εντοπίσει; Φταίει το ένστικτό της; Δεν θα μπορούσα να εξηγήσω το πως τα κατάφερε, όμως από τη στιγμή που εντόπισε το μνήμα τους δεν έφυγε ποτέ από εκεί. 

Που έμαθα εγώ για αυτή την υπέροχη γατούλα; Όταν τελέστηκε  λίγο καιρό αργότερα ένα τρισάγιο στη μνήμη τους, εμφανίστηκαν στο μνήμα δύο φίλοι του ζεύγους οι οποίοι αναγνώρισαν και αγκάλιασαν συγκινημένοι την πιστή γατούλα. Μάλιστα το είπαν στον ιερέα, πατέρα Σταύρο Δελημανώλη ο οποίος δεν μπορούσε παρά να συγκινηθεί και αυτός και από τότε φρόντισε να υπάρχει πάντα για τη γατούλα φαγητό και νερό ενώ λίγο αργότερα έφτιαξε και ένα αυτοσχέδιο σπιτάκι για χάρη της. Δείτε και το σχετίκο βίδεο:

Η πιστή κάλιμπι, η γάτα του κυρ Αντώνη, συνέχισε να ζει στο νεκροταφείο, αλλά όχι αποκλειστικά γύρω από το μνήμα των γονέων της. Αντιθέτως περιπολεί σε ολόκληρο το χώρο και τον επιθεωρεί για να βεβαιωθεί ότι όλα βαίνουν καλώς, ενώ δεν θα πει ποτέ όχι σε ένα χάδι από τους περαστικούς, έχοντας κερδίσει άξια τον τίτλο της .. μασκότ του κοιμητηρίου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακόμη δεν με κάνατε Follow στο Facebook; Ποτέ δεν είναι αργά!