Αποκωδικοποιήστε τη διάθεση της γάτας σας με τη βοήθεια εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ναι ναι, ξέρω, η γάτα σας έχει συνέχεια αυτό το αινιγματικό βλέμμα, που αναρωτιέστε αν είναι χαρούμενη ή θυμωμένη, βαριεστημένη ή ευρισκόμενη σε ευδαιμονία κ.ο.κ. Το έχουμε αυτό εμείς οι γάτες, είμαστε αινιγματικά πλάσματα και αυτό αποτελεί βασικό στοιχείο της απαράμιλλης γοητείας μας!

Όμως αυτό δημιουργεί και κάποια προβλήματα. Αν πας, καημένε χούμαν να παίξεις μαζί της ενώ εκείνη βαριέται, το μόνο που θα πετύχεις θα είναι να την ταράξεις με απρόβλεπτες συνέπειες. Αν νομίζεις ότι βρίσκεται σε ευδαιμονία, ενώ εκείνη έχει τα νεύρα της και επιχειρήσεις να την χαϊδέψεις, το πιο πιθανό είναι ότι θα σε αρπάξει με τα μπροστινά της πόδια, θα σε δαγκώσει και θα σου κάνει… bunny kicks!

Κάπου εδώ έρχεται ως από μηχανής Θεός (ή και όχι) το Tably! Τι είναι το Tably; Μια εφαρμογή (σαν τις υπόλοιπες που έχετε εσείς οι χούμανς στα κινητά σας)! Το Tably χρειάζεται απλώς ένα smartphone με φωτογραφική κάμερα. Η εφαρμογή σκανάρει το πρόσωπο της γάτας, αναλύει τα δεδομένα και χρησιμοποιώντας μια… «κλίμακα από εκφράσεις/γκριμάτσες» θα αποφανθεί για το πώς νιώθει/αισθάνεται η γάτα σας! 

Ουσιαστικά, στη βάση δεδομένων του Tably υπάρχουν καταχωρημένες πληροφορίες που συσχετίζουν τη θέση των αυτιών, την κίνηση των ματιών, την θέση των μουστακιών και την ένταση των μυών του προσώπου, για να ανακαλύψει ποια είναι η διάθεση της γάτας σας.

Και ως γνωστό η γάτα βασίζεται πολύ περισσότερο στη γλώσσα του σώματος για να εκφραστεί και πολύ λιγότερο στα ηχητικά σήματα, σε αντίθεση με τον άνθρωπο που ειναι εξόχως βερμπαλιστικό πλάσμα και όπως και να το κάνουμε βασίζεται στην πολυλογία του για να δείξει τις διαθέσεις του, την συναισθηματική του κατάσταση και γενικώς να εκφραστεί! Σε ετούτο το σημείο να πούμε μάλιστα ότι οι ενήλικες γάτες δεν το έχουν καθόλου με το νιαούρισμα και φαίνεται ότι ανέπτυξαν το νιαούρισμα για να μπορέσουν να έχουν μια πιο καλή επικοινωνία με τους ανθρώπους.

Επανερχόμενοι στα του Tably να πούμε ότι η εφαρμογή αξιοποιώντας τις ενδειξεις του προσωπου μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθήσετε τη διάθεση της γάτας σας, ακόμη και όταν είστε σε διακοπές! Τουλάχιστον έτσι λένε λένε οι κατασκευαστές της εφαρμογής!

Πως να χρησιμοποιήσετε το Tably;

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Tably; Είναι αρκετά απλό! Αρχικά το κατεβάζετε από αυτό το σύνδεσμο! Στην συνεχεια ακολουθείτε μια απλή διαδικασία που δε διαφέρει και πολύ από το να τραβήξετε μια φωτογραφία. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το Tably και η τεχνητή νοημοσύνη του – ουσιαστικά συγκρίνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της γάτας, όπως εμφανίζονται στη φωτογραφία που τραβήξατε, με τα καταχωρημένα δεδομένα στη βάση δεδομένων του και βγάζει τα συμπεράσματά του. Ρίξτε μια ματιά στο σχετικό βίδεο:

Δείτε και πως μοιαζουν τα πορίσματα του Tably στην παρακάτω φώτο:

Αν τώρα το πρόβλημα είναι γενικότερο και δεν μπορείτε καθόλου να καταλάβετε τις διαθέσεις της γάτας σας, αν πχ δεν έχετε ιδέα τι σημαίνουν τα “νιάου νιάου” της ίσως σας βοηθήσει και μια ακόμη εφαρμογή που συνεχώς εξελίσσεται και αποκωδικοποιεί τα ηχητικά μηνύματα της γάτα σας! Βρείτε περισσότερα γι’ αυτην στον παρακάτω σύνδεσμο:

Εσείς πως τα πάτε στην κατανόηση της γλώσσας του σώματος της δικής σας γάτας; Θα εμπιστευόσασταν μια application όπως το Tably ή το MeowTalk; Περιμένω τα σχόλιά σας!

ΥΓ: Σε αυτό το σημείο να πω ότι εγώ, ο Τσίτσος, σας έχω κάνει πολλά μαθήματα εδώ και 1,5 χρόνο για να μπορείτε να ανακαλύπτετε τη διάθεση της γάτας σας, αξιοποιώντας αυτά τα στοιχεία που αναλύει και το Tably. Κανονικά δηλαδή δεν το χρειάζεστε, αλλά ας είναι! Σε κάθε περίπτωση αν θέλετε να διαβάσετε τις οδηγίες μου για το πως να διαβάσετε τη γλώσσα του σώματος της γάτας σας μπορείτε να τις βρείτε στο αναλυτικό μου άρθρο ακριβώς ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *