Αποκωδικοποιήστε τη διάθεση της γάτας σας με τη βοήθεια εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης (ΒΙΝΤΕΟ)

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ναι ναι, ξέρω, η γάτα σας έχει συνέχεια αυτό το αινιγματικό βλέμμα, που αναρωτιέστε αν είναι χαρούμενη ή θυμωμένη, βαριεστημένη ή ευρισκόμενη σε ευδαιμονία κ.ο.κ. Το έχουμε αυτό εμείς οι γάτες, είμαστε αινιγματικά πλάσματα και αυτό αποτελεί βασικό στοιχείο της απαράμιλλης γοητείας μας!

Όμως αυτό δημιουργεί και κάποια προβλήματα. Αν πας, καημένε χούμαν να παίξεις μαζί της ενώ εκείνη βαριέται, το μόνο που θα πετύχεις θα είναι να την ταράξεις με απρόβλεπτες συνέπειες. Αν νομίζεις ότι βρίσκεται σε ευδαιμονία, ενώ εκείνη έχει τα νεύρα της και επιχειρήσεις να την χαϊδέψεις, το πιο πιθανό είναι ότι θα σε αρπάξει με τα μπροστινά της πόδια, θα σε δαγκώσει και θα σου κάνει… bunny kicks!

Κάπου εδώ έρχεται ως από μηχανής Θεός (ή και όχι) το Tably! Τι είναι το Tably; Μια εφαρμογή (σαν τις υπόλοιπες που έχετε εσείς οι χούμανς στα κινητά σας)! Το Tably χρειάζεται απλώς ένα smartphone με φωτογραφική κάμερα. Η εφαρμογή σκανάρει το πρόσωπο της γάτας, αναλύει τα δεδομένα και χρησιμοποιώντας μια… «κλίμακα από εκφράσεις/γκριμάτσες» θα αποφανθεί για το πώς νιώθει/αισθάνεται η γάτα σας! Ουσιαστικά, στη βάση δεδομένων του Tably υπάρχουν καταχωρημένες πληροφορίες που συσχετίζουν τη θέση των αυτιών, την κίνηση των ματιών, την θέση των μουστακιών και την ένταση των μυών του προσώπου, για να ανακαλύψει ποια είναι η διάθεση της γάτας σας.

Με αυτόν τον τρόπο -λένε οι κατασκευαστές της εφαρμογής-, είναι δυνατόν ακόμα και να παρακολουθήσετε τη διάθεση της γάτας σας, όταν είστε σε διακοπές – αξιοποιώντας τις ενδείξεις του προσώπου της.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Tably; Είναι αρκετά απλό! Ουσιαστικά η διαδικασία δε διαφέρει και πολύ από το να τραβήξετε μια φωτογραφία. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το Tably και η τεχνητή νοημοσύνη του. Ρίξτε μια ματιά στο σχετικό βίδεο:

Αν θέλετε μπορείτε να κατεβάσετε το θαυματουργό Tably εδώ. Πείτε μου τις εντυπώσεις σας σε σχόλιο γιατί εγώ ακόμη δεεεν το έχω χρησιμοποιήσει!

Υ.Γ.: Σε αυτό το σημείο να πω ότι εγώ, ο Τσίτσος, σας έχω κάνει πολλά μαθήματα εδώ και 1,5 χρόνο για να μπορείτε να ανακαλύπτετε τη διάθεση της γάτας σας, αξιοποιώντας αυτά τα στοιχεία που αναλύει και το Tably. Κανονικά δηλαδή δεν το χρειάζεστε, αλλά ας είναι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακόμη δεν με κάνατε Follow στο Facebook; Ποτέ δεν είναι αργά!