Ετοιμόγεννη γάτα μπαίνει σε νοσοκομείο ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια (ΒΙΝΤΕΟ +ΦΩΤΟΣ)

Για όλους όσους πιστεύουν ότι οι γάτες είναι … “απλώς ζωάκια” που δεν καταλαβαίνουν και πολλά, ούτε μπορούν να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους και μάλιστα όταν έχουν επείγουσες ανάγκες, σας έχω νεά! Η γάτα είναι ένα πλάσμα πανέξυπνο, εκφραστικό και ικανό να ζητήσει βοήθεια αν της είναι απαραίτητο, ξεπερνώντας ακόμη και τις πιο μεγάλες της φοβίες. Η στερεότυπη εικόνα ότι πρόκειται για ένα ψυχρό, απόμακρο, άκαρδο ζώο απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα. 

Μα γιατί τα λέω όλα ετούτα; Γιατί πάλι υπέπεσε στην αντίληψή μου μια φοβερή ιστορία μιας  γάτας ετοιμόγεννης, που δυστυχώς γι’ αυτήν είχε παρέλθει η στιγμή που κανονικά θα έπρεπε να γεννήσει! Σε μια τέτοια οδυνηρή κατάσταση η γάτα έπρεπε να κάνει κάτι γιατί η ζωή της και η ζωή των μωρών της κινδύνευε άμεσα! 

Τι ήταν αυτό που έκανε η απίστευτη γατούλα; Έπαιξε το τελευταίο της χαρτι.. ξεπέρασε τους πιθανούς φόβους της, όρμησε σε ένα Κέντρο Υγείας και με τον δικό της τρόπο, νιαουρίζοντας με όλο της το Είναι, έκανε ξεκάθαρο ότι χρειάζεται εσπευσμένα βοήθεια! Πως είναι δυνατόν να ήξερε ότι έπρεπε να μπει σε ένα κέντρο υγείας και όχι ας πουμε σε ένα.. μπακάλικο; Μη με ρωτάτε, δεν έχω καμία ικανοποιητική απάντηση να δώσω! Γάτες, παιδί μου, μυστήρια πλάσματα.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη και πάλι στην Τουρκία! Γιατί λέω “και πάλι;” Γιατί μόλις πριν 4 μήνες είχε συμβεί ένα άλλο απίθανο γεγονός οπου μια γάτα-λεχώνα μπήκε σε νοσοκομείο ζητώντας βοήθεια για ένα από τα νεογέννητά της που είχε πρόβλημα με τα ματάκια του! Και δεν ήταν μόνο αυτό! 16 μήνες πριν είχε συμβεί ακόμη ένα τέτοιο παρόμοιο γεγονός. 

Λες και βγήκε φήμη μεταξύ των γατών ότι αν τα βρίσκουν σκούρα καλό είναι να τρέχουν σε διάφορα ιατρικά κέντρα και να ζητούν βοήθεια από τους χούμανς! 

Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά τα θαυμαστά περιστατικά συμβαίνουν στην Τουρκία, γιατί πρέπει να πούμε ότι η γάτα σε αυτή τη χώρα χαίρει τεράστιας εκτίμησης από τους ανθρώπους – και ίσως και οι ίδιες το καταλαβαίνουν – άλλωστε η αντίληψή τους κάθε άλλο πάρα ασθενής είναι. 

Όμως σε κάθε περίπτωση ας μείνουμε με το γεγονός που πραγματικά μου έκανε μεγάλη εντύπωση και δείχνει πολλά για το ένστικτο της γάτας και μάλιστα της μαμάς γάτας: Όταν κινδυνεύει η ζωή της και κινδυνεύουν και τα παιδιά της είναι ικανή να ξεπεράσει κάθε φόβο για να ζητήσει βοήθεια!

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο περιστατικά που σας ανέφερα λοιπόν αυτή η άτυχη/τυχερή εγκυμονούσα γατούλα έφερε τα μικρά της μέσα στην κοιλιά τους. Η γατούλα πονούσε και δεν είχε άλλη επιλογή από το να τολμήσει να μπει στο Κέντρο Υγείας της περιοχής Tatvan και να νιαουρίζει με όλη της τη δύναμη ζητώντας απελπισμένα βοήθεια. Οι πόνοι από τις συσπάσεις ήταν ακραίοι και δεν μπορούσε πια να τους αντέξει, οπότε η μόνη της ελπίδα ήταν..  οι άνθρωποι! Δείτε και το σχετικό, συγκινητικό & συγκλονιστικό (αν με ρωτάτε) βίδεο:

Παρακολουθώντας την κάμερα του κέντρου υγείας οι νοσοκόμες την άφησαν να μπει, αλλά δεν είχαν ιδέα τι συνέβαινε και αποφάσισαν εσπευσμένα να καλέσουν τον κτηνίατρο του δήμου.

Με μια τελευταία προσπάθεια και την βοήθεια του ευγενικού κτηνίατρου η γατούλα κατάφερε να γεννήσει χωρίς παρατράγουδα 4 γλυκά μωράκια που ευτυχώς είναι υγιή! 

Ο καλός κτηνίατρος εδήλωσε: «Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Τώρα έχουμε τέσσερα νεογέννητα γατάκια. Η μάνα και τα παιδιά της θα παραμείνουν υπό την προστασία μας μέχρι και εκείνη να να ανακτήσει την υγεία της και να βρούμε σπίτια για τα νεογέννητα»! Ουφ, τέλος καλό, όλα καλά! Παρακάτω μπορείτε να δείτε και σχετικό στιγμιότυπο με τα μικρά της υπεροχης μαμας σε δράααση!

Σημείωση Τσίτσου: Πως να υποστηρίξουμε μια λεχώνα γάτα

Σε ετούτο το σημειό και κλείνοντας θα ήθελα να σας πω ότι αν μια γάτα γεννήσει και ζητήσει την βοήθειά σας, μπορείτε να κάνετε πολλά απλά πράγματα για να την βοηθήσετε! Τι; 

  • Προσφέρετε σε αφθονία μια ποιοτική υγρή τροφή  με μπόλικη εύπεπτη ζωική πρωτείνη όπως η φοβερή (και πολύ οικονομική στις 800αρες συσκευασίες) GranataPet (βρείτε την ΕΔΩ)! Η συγκεκριμένη τροφή δεν είναι φυσικα καλη επιλογή μόνο για λεχώνες γάτες, αλλά για κάθε γάτα!
  • Κρατήστε τη λεχώνα όσο πιο ακμαία γίνεται προσφέροντάς της συμπληρώματα για το ανοσοποιητικό όπως αυτό, πολυβιταμινουχα συμπληρώματα όπως εκείνο και συμπληρώματα πλούσια σε Ω3 λιπαρα οξέα σαν ετούτο και ακόμη CBD Oil για τη διαχείριση του πόνου και του στρές σαν το εξαιρετικό NatureCan που χρησιμοποιούμε και μεις! Τσιμπήστε το εδώ και χρησιμοποιήστε τον κωδικό tsitsos20 για έκπτωση 20%!
    Και όλα αυτά τα συμπληρώματα είναι πολύ χρήσιμα γενικώς για γάτες που η υγεία τους δοκιμάζεται
  • Προσφέρετε στην γάτα και στα μικρά της μια ζεστή φωλιά σε ένα ήσυχο σημείο! Ιδανικά προσθέστε ένα αυτοθερμαινόμενο κρεβατάκι σαν αυτό σε αυτή τη φωλιά! 
  • Μην επεμβαίνετε, απλώς προσφέρετέ της ό,τι χρειάζεται!  

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα διαβάστε το αναλυτικό μου άρθρο για τη μεταγεννητική φροντίδα που μπορείτε να προσφέρετε σε μια λεχώνα γάτα ακριβώς ΕΔΩ.

Εσείς είχατε ποτέ την εμπειρία να φροντίσετε μια ετοιμόγεννη γάτα ή καμία μαμά γάτα που είχε μόλις γεννήσει; Πως την βοηθήσατε; Περιμένω τα σχόλιά σας

3 Απαντήσεις

  1. Είχε γεννηθεί μια ασπρόμαυρη γατούλα στην αποθήκη. Σιγά σιγά την κατάφερα και την υιοθέτησα. Ήταν και παρέμεινε αγρίμι μέχρι που μετακόμισα. Χιόνιζε εκείνη την ημέρα, δεν την βρήκα να την βάλω στο κουτί και έτσι αναγκάστηκα και έφυγα. Όλη την νύχτα την σκεφτόμουν που θα ερχόταν να φάει και θα έβρισκε τα πάντα κλειστά, έκανε και πολύ δυνατό κρύο. Την άλλη μέρα σηκώθηκα και ξαναπήγα στο παλιό σπίτι, και την βρήκα καθισμένη κουλούρα στο παράθυρο. Την έβαλα στο κουτί και την πήρα. Μετά ανακάλυψα ότι εγκυμονούσε. Όταν ήρθε η ώρα να γεννήσει, προσπαθούσε να σπρώξει το πρώτο, τίποτα. Τελικά τη βοήθησα, και ξεγέννησα το “τέρας”, το πιο μεγάλο. Τα υπόλοιπα, μια χαρά. Το “τέρας” το κράτησα, ένας τεράστιος χνουδωτός γάτος με καταπράσινα μάτια, που έζησε μέχρι τα 18. Η κόρη της, όταν ήρθε ο καιρός να γεννήσει και αυτή, είχα κλείσει τη μάνα έξω από την αποθήκη, για να έχει την ησυχία της. Αμ δε! Σκαρφάλωσε από ένα παράθυρο, μπήκε στο κρεβάτι της κόρης, και την βοήθησε να γεννήσει τα πρώτα της μωρά. Τελικά βρέθηκα με 11 μικρά και 3 μεγάλα! Πανηγύρι σκέτο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *