Ζώδια για γάτες

.. γράφει ο γνωστος ζωδιολογος/γατοερευνητής Στρατής Θεοφίλου

Κάποτε ο μέγας μελλοντολόγος Νιαουστράδαμος είχε προβλέψει, το ΧΧΙ αιώνα μια τριχωτή φυλή, θα κατακτούσε αυτό που θα ονομαζόταν διαδίκτυο, και μετά θα κατακτούσε και τις καρδιές των ανθρώπων και μετά τον κόσμο όλο και το σύμπαν όλο διόλου… και μετά και μετά; Αυτοί η φυλή, δεν είναι άλλη από την φυλή της γαλής μας.
Και έτσι βλέποντας ο ίδιος και διαβάζοντας άπταιστα κάθε φλιτζάνι, κοίταξα προς τα άστρα και είδα αυτό το «ζώο-φερό» μέλλον να διαγράφεται, και ήταν μια γάτα να γλείφει απ το γάλα του γαλαξία μας… αν είναι δυνατόν; Και μετά μου μίλησαν τα άστρα. Ας με συγχωρέσει ο Γαλιλαίος, ο Κοπέρνικος και ο μέγας δάσκαλος Καρλ Σαγκάν για τη βλασφημία μου προς την αστρονομία, και ο μίστερ Σποκ για την ασέβεια προς κάθε λογική. Τα θέλει ο …απαυτός μας, να λέμε που και που τη μοίρα μας και να την κλαίμε. Και έτσι βίωσα και εγώ μια γάτο-επιφοίτηση. Έτσι αν νομίζεται ότι διαφέρουν σε κάτι τα ζωντανά από εμάς, θα είστε προφανώς …ζόμπι.

Ωροσκόπος για γάτες

Και έτσι, ως Λίτσα Γατοπατέρα, κοίταξα τον ωροσκόπος σας, και με την βοήθεια εξαίρετων αστρολόγων, θα σας τα πω …γατί και καλαμάρι. Και μάθετε πώς θα σας επηρεάσουν τα αστρολογικά φαινόμενα, στο γατίσιο ωροσκόπιο, και μάθετε για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα όλα τα καυτά στιγμιότυπα για κάθε ζώο-ζώδιο! Ως λάτρης της αστροφυσικής ήμουν πάντα δύσπιστος προς τους αστρολογικούς χάρτες, αλλά εκεί που έβλεπα μια γάτα, συνειδητοποιώ, ότι υπάρχει μια πολύ περίεργη σύνδεση του ζωικού με τον ζωδιακό κύκλο. Και ιδιαίτερα με τα μυστήρια αυτά αιλουροειδή, από τα βάθη των αιώνων. Στην τελική, το ψυχογράφημα απεδείχθη όχι και τόσο αναληθή. Μέσα από υπέρμετρες πηγές

Γάτα Κριός

Ζώδιο της φωτιάς. Ο Κριός είναι πάντα το κορυφαίο γατάκι, είναι σίγουρα το νούμερο ένα στο σπίτι της. Αν είναι και το μόνο κατοικίδιο σε αυτό, βούτυρο στο πατέ της. Η γάτα Κριός λαχταρά τις προκλήσεις, γι’ αυτό κρατήστε το περίεργο μυαλό της απασχολημένο με παιχνίδια, πολλά παιχνίδια. Η γάτα Κριός δεν περιμένει καμία εντολή και χωρίς αιτία εύκολα γίνεται αυθάδης. Αυτή η γάτα είναι πρώτη στη σειρά και δεν της αρέσει να περιμένει!

Οι γάτες του Κριού είναι ζωηρές και αποφασιστικές. Αν θέλει βέβαια, γίνεται καλός κυνηγός και καλή γενικώς, αλλά λέμε τώρα, αν. Διακρίνονται για το εκλεπτυσμένο μυαλό τους και την επιθυμία να είναι πάντα στο επίκεντρο. Η γάτα Κριός χρειάζεται αναγνώριση και απλά διακρίνεται από ακλόνητη αυτοπεποίθηση και δεν της αρέσει να παρεκκλίνει από το στόχο της. Ωστόσο, ταυτόχρονα, διακρίνεται για την εξαιρετική ικανότητα να εκπαιδεύεται, αλλά λόγω της δραστηριότητάς τους, αυτές οι γάτες πεινούν συνεχώς. Ταυτόχρονα, η γάτα Κριός είναι πολύ ανυπόμονη κι αν δεν παίρνει αυτό που θέλει, μπορεί να γίνει ένας κοινός …εγκληματίας. Για αυτό προσοχή… Είναι αλήθεια ότι με έναν τέτοιο χαρακτήρα, συχνά βρίσκονται σε δύσκολες καταστάσεις, επειδή επιδιώκοντας αυτό που θέλουν, δεν φείδονται κανένα περιουσιακό στοιχείο… Αν λοιπόν έχετε γάτα Κριό, προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα ασφαλές περιβάλλον. Και, φυσικά, ο ιδιοκτήτης της πρέπει να θυμάται πως: η γάτα Κριός είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του σπιτιού! Η γάτα «Κριός» δεν φοβάται και δεν σέβεται τα μεγαλύτερα ζώα: όταν συναντά ένα μεγαλόσωμο σκυλί, αυτό το ζώο θα υπερασπιστεί λυσσαλέα την επικράτειά του, εκτός αν … ερωτευτεί αυτόν τον τεράστιο αντίπαλο! Ο Γάτα Κριός προτιμά να βρίσκεται στην κορυφή… σε έπιπλα, σε κεφάλια, σε πλάτες, σαν ραντάρ να παρατηρεί το παραμικρό! Δεν θέλει οδηγίες, έχει δικό της αυθεντικό εγχειρίδιο – και προτιμά να κάνει ακριβώς πάντα το αντίθετο από εσάς. Εδώ που τα λέμε είναι πάντα πρώτη σε όλα, πρωτίστως στο φαγητό.

Το τέλειο ταίρι για το άγριο και φλογερό κριάρι είναι η Λεοπάρδαλη και η γάτα της Βεγγάλης. Αυτά το ζωηρά αιλουροειδές είναι δραστήρια, άγρια, στοργικά και μερικές φορές τεμπέλικα. Δεδομένου ότι ο Κριός είναι ζώδιο της φωτιάς που λαχταρά την περιπέτεια, την αγάπη και τη δοκιμή νέων πραγμάτων, η γάτα Βεγγάλης είναι ο ιδανικός σύντροφός τους. Ο Κριός άνθρωπος θα αγαπούσε μια γάτα που είναι λίγο διαφορετική και περίεργη, διασκεδαστική και αγαπησιάρικη, που θα τη λατρεύει – και που θα είναι και άγρια σαν αυτόν.

Γάτα Ταύρος

Είναι ζώδιο της Γης. Ο γάτα Ταύρος είναι λογική και κυρίως προβλέψιμη. Μπορεί να πάρει τον χρόνο της για να δημιουργήσει ένα μοτίβο, αλλά μόλις το κάνει, θα το κάνει συνέχεια, τέτοια επιμονή. Είναι επίσης απίστευτα πιστή. Άνεση και ασφάλεια σημαίνουν τα πάντα για τη γάτα Ταύρος. Δεν χαλάει τη ζαχαρένια της και δεν σκέφτεται πολύ, στη ρουτίνα της λειτουργεί καλύτερα. Είναι αισθησιακή και παθιασμένη, ανταποκρίνεται πλήρως σε όλα τα κατοικίδια και στη λατρεία σας. Δοξάστε την. Ως επί το πλείστον, είναι ευγενική και ήρεμη, αλλά η γάτα Ταύρος μπορεί να πεισμώσει!

Η γάτα Ταύρος είναι μοναδική από κάθε άποψη. Δεν είναι παιχνιδιάρα, δεν της αρέσει να κινείται, αλλά δεν είναι ούτε ιδιότροπη, δεν κολακεύει ποτέ τον ιδιοκτήτη και δεν ενδίδει στη «δωροδοκία». Ταυτόχρονα, το ζώο εκπέμπει μια αριστοκρατική ηρεμία, ακόμα κι αν κατάγεται από χωριό! Αλλά αν θυμώσεις μια τέτοια γάτα, σε περιμένει… κατάσταση εκτός ελέγχου και καταστρέφει τα πάντα γύρω της, μη υποκύπτοντας σε καμία πειθώ μέχρι να σταματήσει να είναι …θυμωμένη. Στη γάτα Ταύρος δεν αρέσει να δημιουργεί προβλήματα σε κανέναν, αλλά ταυτόχρονα, δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω! Αξίζει επίσης να λάβετε υπόψιν ότι στο αιλουροειδές δεν αρέσει να του χαλάτε την ηρεμία, οπότε μην τον πηγαίνετε σε ταξίδια – είναι μαρτύριο για αυτό. Η γάτα Ταύρος διακρίνεται για την σταθερότητά της. Αφού σου έδωσε μια φορά την καρδιά της, θα σε ακολουθεί οπουδήποτε και γενικά μπορεί να είναι υπερπροστατευτική και με τα μωρά. Το φαγητό σημαίνει τα πάντα για εκείνη. Εάν τρώει υπερβολικά, μπορεί στην πραγματικότητα να αναζητά παρηγοριά μέσω του φαγητού της. Αν και ιδιαίτερη με τον δικό της τρόπο με το φαγητό της, το παρακάνει εύκολα, οπότε μπορεί να χρειαστεί κάποια πειθαρχία για να παραμείνει υγιής και αδύνατη. Ωστόσο, κυβερνάται από την Αφροδίτη, τον πλανήτη της αγάπης, και ανταποκρίνεται καλύτερα στην ευγένεια. Είναι «αεί διδασκόμενη», ίσως περισσότερο από πολλές άλλες γάτες, καθώς απολαμβάνει τη ρουτίνα.

Αυτά που συνδυάζεται όμορφα με έναν Ταύρο θα ήταν το Πούμα και η Σκοτσέζικη Φολντ, της οποίας η ιδιοσυγκρασία είναι στοργική. Επίσης οι ταύροι εκτιμούν τα καλύτερα πράγματα στη ζωή και λατρεύουν να έχουν ένα σπίτι, ευκολία και ήρεμο περιβάλλον ιδανικό για έναν Ταύρο.

Γάτα Δίδυμος

Ο Δίδυμος είναι ζώδιο του Αέρα. Η γάτα σας Δίδυμος από την άλλη, είναι περίεργη και θέλει να είναι εκεί που είναι η δράση, περίεργες από τη φύση τους, που μπορεί να φαίνεται ότι σας κάνουν και ερωτήσεις. Ερευνά, εξερευνά, και φαίνεται να αναλύει τα πάντα. Θα κάνει γνωστή τη φωνή της και θα ανταποκρίνεται πολύ στις «συζητήσεις» σας. Στην πραγματικότητα, φαίνεται να θέλει να κρατήσει ζωντανή κάθε επικοινωνία. Μπορεί ακόμη και να σας μιμηθεί.

Ομιλητική, περίεργη, ευμετάβλητη, κυρίως ευμετάβλητη αλλά και προσαρμοστική. Αυτή η γάτα είναι και παιχνιδιάρικη, αλλά και μοναχική και απρόσιτη. Μπορεί να αλλάζει τη διάθεσή της κάθε λεπτό και ταυτόχρονα δείχνει όλες τις ιδιότητες της γάτας που αποδίδουν φήμες σε αυτά τα ζώα. Αυτό το ζώο κάνει πρόθυμα διάφορες ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις και βιώνει συνεχώς κάτι καινούργιο, που συχνά σκανδαλίζει. Ωστόσο, εάν τη θυμώσετε και κάνετε να ανησυχήσει, θα ενεργοποιήσει αμέσως όλη της τη γοητεία και θα σας δείξει την ικανότητά της να γουργουρίζει δυνατά, κατευνάζοντάς σας και ζητώντας συγχώρεση. Το Δίδυμο αιλουροειδές έχει εκλεπτυσμένη γεύση και λατρεύει την ποικιλία, επομένως θα πρέπει να επιλέξετε το πιο τρυφερό και νόστιμο φαγητό, το οποίο, εξάλλου, θα πρέπει να αλλάζετε συχνά. Ταυτόχρονα, να θυμάστε ότι στη γάτα Δίδυμο δεν αρέσει να κοιμάται πολύ, πιστεύοντας ότι στη ζωή αξίζει το κάθε λεπτό. Τα διαλείμματα ξεκούρασης για ένα τέτοιο ζώο είναι σύντομα και θα χαρεί απλά αν την ξυπνήσετε για να παίξετε. Απλώς προσπαθήστε να προσφέρετε στη γάτα σας αξιόλογη ψυχαγωγία.

Η γάτα Δίδυμος αγαπά τις μεγάλες οικογένειες, της αρέσει να περιβάλλεται συνεχώς από ανθρώπους. Αυτό το ζώο κάνει χαρούμενα νέες γνωριμίες και είναι αρκετά εύκολο να αρχίσει να χαϊδεύει έναν εντελώς άγνωστο, απαιτώντας από αυτόν αμοιβαία στοργή.

Ταιριαστά στους Διδύμους είναι οι Λύγκες και οι Ταρταρούγες, γάτα χίμαιρα που θυμίζει Δίδυμος. Είναι δραστήριοι, παιχνιδιάρικοι και εκφραστικοί. Μπορεί μερικές φορές να έχουν δύο πρόσωπα και δύο πολύ διαφορετικές πλευρές στην προσωπικότητά τους. Είναι διανοούμενοι, μερικές φορές λίγο αφηρημένοι αλλά και σπουδαίοι συνομιλητές. Τα δίδυμα των ανθρώπων θα απολάμβαναν μια γάτα παιχνιδιάρικη όσο είναι και αυτοί.

Γάτα Καρκίνος

Με στοιχεία του νερού και κυβερνήτη την Σελήνη, ανήκει στα παρορμητικά ζώδια. Και καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Οι γάτες Καρκίνοι παρά ταύτα, είναι γνωστές για τη στοργή τους και κάνουν πολλές αγκαλίτσες – σημ. Τσίτσου: αν η γάτα σας δεν θέλει αγκαλιές διαβάστε αυτό –  και ξέρουν πότε χρειάζεστε την παρηγοριά τους για να σας πλησιάσουν. Είναι γάτες “μαμάκιδες”, οπότε δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ανάγκες τους. Είναι κοινωνικές, επομένως χρειάζονται είτε άλλες γάτες στο σπίτι είτε, τουλάχιστον, ζώα-παιχνίδια για να αγκαλιάζουν. Η γάτα Καρκίνος είναι πάντα ένα καλό μέλος της οικογένειας και θα ταιριάζει με όποια κι αν της λάχει. Μπορούν επίσης να είναι προσκολλημένοι με αγάπη, πάνω σε κάθε άνθρωπο.

Δεν πρόκειται για γάτα, αλλά για μια πραγματική πριμαντόνα που απαιτεί απεριόριστη αγάπη και φροντίδα, θέλοντας να την θαυμάζουν και να την εκτιμούν πάντα ως πραγματικό κόσμημα. Να θυμάστε επίσης ότι η γάτα Καρκίνος φοβάται τις καταιγίδες και ταυτόχρονα έχει πραγματική ευαισθησία σεισμογράφου, επομένως προβλέπει την κακοκαιρία πολύ πριν ξεκινήσει. Η γάτα Καρκίνος έχει τις δικές της ιδιαίτερες προτιμήσεις και γεύσεις, οπότε μην εκπλαγείτε αν δεν φάει το αγαπημένο της φαγητό – Σημ. Τσίτσου: Τι κάνουμε αν η γάτα μας σταματήσει να τρώει; -. Ίσως απλά… δεν της αρέσει το χρώμα του νέου της μπολ. Διαλέγει ένα μέρος για τον εαυτό της, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ζεστό. Είναι πιθανό ότι για αυτούς τους σκοπούς θα επιλέγει πάντα τα γόνατα του ιδιοκτήτη της. Και μην ανησυχείτε: ένα τέτοιο ζώο είναι υπάκουο και αν «αξίζετε» την αγάπη του, θα σας αγαπήσει στοργικά και ανυπέρβλητα! Απλά μια προειδοποίηση όμως, στις γάτες Καρκίνοι δεν αρέσει η αλλαγή. Δεν τους αρέσει να μετακομίζουν από σπίτι σε σπίτι, οπότε και μπορούν να γυρίσουν στο παλιό, γι’ αυτό προσέξτε. Διαφορετικά, αφιερώστε στη γάτα Καρκίνο σας με χρόνο και φροντίδα και σίγουρα θα σας το ανταποδώσει με το παραπάνω και αυτή.

Η τέλεια γάτα για έναν Καρκίνο είναι η απαλή, αφράτη και γλυκιά Ράγκντολ και επίσης η Τίγρη η κανονική. Το ζώδιο του νερού Καρκίνος είναι διάσημο για την αγάπη και προς το νερό, για αυτό θα τις δείτε σε βρύσες και νεροχύτες να καθαρίζονται μόνες τους. Είναι μεγάλα και αφράτα παιδιά και θα έκαναν την καρδιά ενός Καρκίνου ανθρώπου να λιώσει πραγματικά, ακόμη και αν δεν αγαπάει τις γάτες, θα τις αγαπήσει μέσω αυτές… 

Γάτα Λέων

Είναι η κορυφαία γάτα, που γεννήθηκε με βασιλικό ζώδιο της Φωτιάς, και αυτό δεν το ξεχνάει ποτέ της! Επομένως, μην εκπλαγείτε που σας κοιτάζει με περιφρόνηση και συμπεριφέρεται με αυτοπεποίθηση, απορρίπτοντας όλες τις προτροπές και απαγορεύσεις. Ωστόσο, αυτό το ζώο είναι επίσης και ευγενές, επομένως δεν θα προσποιηθεί ποτέ ότι είναι ένα κακομαθημένο γατάκι, που απαιτεί προσοχή. Του αρέσει να είναι το κέντρο της προσοχής και λαχταρούν όση περισσότερη στοργή μπορούν.

Οι γάτες Λέων είναι δυνατές, πιστές και ενεργητικές. Γεννιούνται με το ένστικτο να προστατεύουν και είναι φυσικοί ηγέτες. Η γάτα Λέων είναι κυνηγός από τη φύση της, αλλά ποτέ δεν θα κυνηγήσει μια μύγα που πετάει – είναι για μεγάλα έργα. Διαλέγει μεγαλύτερο «θύμα» και μετά, με ακαταμάχητη ψυχραιμία, εξετάζει κάθε της βήμα, επιδεικνύοντας ισορροπία και υπομονή. Το αιλουροειδές “Λιοντάρι” είναι ασυνήθιστα καθαρό, γιατί πρέπει πάντα να δείχνει απλά “βασιλικότερο του βασιλέως”! Μερικές φορές μπορείτε ακόμη και να δείτε πώς η γάτα θαυμάζει τον εαυτό της στον καθρέφτη, και σε ορισμένες περιπτώσεις, τέτοια ζώα λατρεύουν να φωτογραφίζονται. Στο φαγητό, μια τέτοια γάτα δείχνει αξιοσημείωτη όρεξη. Ποτέ μην κάνετε όμως το κατοικίδιό σας «Λιοντάρι» να περιμένει πολύ για φαγητό – αναπόφευκτα θα απειληθείτε από την περιφρόνησή του. Επίσης, δεν πρέπει να της φέρεστε με αδιάφορα. Χρειάζεται αγάπη και αναγνώριση και αν τα νιώσει, θα γίνει ο πιο αξιόπιστος προστάτης σας. Και, φυσικά, μην κάνετε τον Λέοντα να ζηλέψει – δεν θα σας το συγχωρέσει ποτέ. Παρεμπιπτόντως, το αιλουροειδές “Λιοντάρι” αναζητά τους θαυμαστές του σύμφωνα με την ίδια αρχή: θα επιλεγεί αυτός που μπορεί να δείξει πιο ξεκάθαρα την αγάπη και τη λατρεία του!

Μια φυσική επιλογή για σύντροφο γάτας Λέων είναι οι Μέιν Κουν. Όπως και οι Λέοντες, αυτές οι γάτες έχουν τεράστια προσωπικότητα και είναι κοινωνικές, φιλικές και ευδιάθετες. Είναι γενναιόδωρες, έχουν μεγάλη καρδιά, αγαπούν να αγαπούν και τους αρέσει να της θαυμάζουν. Είτε όμως οι Λέοντες άνθρωποι επιλέξουν μια μικρή γάτα είτε μια μεγάλη, θα θέλουν να είναι στο επίκεντρο μαζί με αυτή, για αυτό προσοχή.

Γάτα Παρθένος

Η Γάτα Παρθένος είναι προσεκτική και παρατηρητική, ακόμα κι αν νομίζετε ότι είναι σε βαθύ ύπνο, έχει επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω της. Είναι πολύ έξυπνη και καταλαβαίνει τα πάντα… και τα κοάλα. Είναι ευαίσθητη, οπότε προσέξτε να μην πληγώσετε τα συναισθήματά της, και μπορούν να αισθάνονται ότι είναι ανώτερες από όλους τους γύρω τους.

Όπως όλοι οι γεννημένοι κάτω από αυτό το ζώδιο, η Γάτα Παρθένος είναι ακριβής και επικριτική. Προσεγγίζει τα πάντα ισορροπημένα, με γνώμονα όχι τα ένστικτα, αλλά τη λογική, και αυτό το ζώο είναι που τις περισσότερες φορές ανακαλύπτει πού κρατάει ο ιδιοκτήτης τις νόστιμες λιχουδιές για να τις κλέψει από εκεί. Ταυτόχρονα, το αιλουροειδές «Παρθένος» είναι εντελώς αδιάφορο σε κάθε κριτική και δεν θα αντιδράσει καθόλου στα σχόλιά σας, αγνοώντας και το θυμό σας. Αν δει ότι της φέρεσαι χωρίς σεβασμό, δεν θα συμβιβαστεί ποτέ και θα προσβληθεί τα μάλα! Επίσης, είναι πολύ προσεκτική, επομένως θα σκαρφαλώσει ψηλά ντουλάπια ή δέντρα μόνο όταν είναι ξεκάθαρα σίγουρο ότι δεν είναι επικίνδυνα. Παρεμπιπτόντως, η αγάπη της για τα φυτά μπορεί να την κάνει να σκαρφαλώσει ψηλότερα. Αντίστοιχα, η Γάτα Παρθένος «καθαρίζει» όλα τα πράγματα που δεν είναι στη θέση τους, θα εκμεταλλευτεί κάθε μικρή ευκαιρία για να σας κάνει τη ζωή δύσκολη. Δεδομένης της αγάπης της γάτας “Παρθένος” για την τάξη, το περιβάλλον της θα πρέπει να είναι πάντα καθαρό. Με τον ίδιο τρόπο, δεν πρέπει να φέρετε στο σπίτι ένα άλλο ζώο που δεν θα εκτιμήσει την παθολογική τάση για καθαριότητα – θα ενοχλήσει πάρα πολύ τον «Παρθένο». Και, τέλος, η γάτα Παρθένος θα σας ελέγχει όλη την ώρα, παρατηρώντας κρυφά όλες τις ενέργειές σας και βγάζοντας τα συμπεράσματά της. Και μόλις παρατηρήσει ότι αξίζεις την εύνοιά της, θα γίνετε γλυκιά, βοηθώντας σου να χαίρεσαι και να σε μαγεύει με την γοητεία της.

Προσηλωμένη στη λεπτομέρεια, η οποίο συνδυάζεται τέλεια με μια περσική γάτα ή ένα Ιαγουάρο. Αυτό το διακριτικό, ήσυχο και ιδιότροπο αιλουροειδές είναι το πνευματικό ζώο της Παρθένου. Οι Παρθένοι είναι ζώδιο της Γης και, επομένως, πολύ προσγειωμένοι. Είναι εξαιρετικά οργανωμένοι και δίνουν καλές συμβουλές. Αυτό το ζώδιο τείνει επίσης του αρέσει να φροντίζει τον εαυτό του και τους άλλους. Η Παρθένοι είναι τέλειοι ιδιοκτήτες για μια περσική γάτα που της αρέσει να αγαπά…

Γάτα Ζυγός

Αυτή η γάτα γεννήθηκε σταρ. Απαιτεί μόνο ένα καλό περιβάλλον γύρω της και υψηλό βιοτικό επίπεδο και η γοητεία της τη βοηθά να πετυχαίνει πάντα αυτό που θέλει. Ένα τέτοιο ζώο σπάνια χάνει την καλή του διάθεση και λατρεύει να κατακτά ακόμη και τα πιο απρόσιτα σημεία, καθώς και τις καρδιές άλλων γατών και ταυτόχρονα των ιδιοκτητών. Όπως ένας αληθινός Ζυγός, αυτή η γάτα δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις.

Η γάτα Ζυγός είναι η προσωποποίηση του συμβιβασμού. Λατρεύει τη συναίνεση σε όλα και κάνει ότι είναι δυνατόν για να κερδίσει την καλή διάθεση των ιδιοκτητών με υποδειγματική συμπεριφορά: θα είναι πάντα ευγενική, στοργική και θα έρχεται σε κάθε προσφώνηση. Το αγαπημένο της χόμπι είναι να σας παρακολουθεί να εργάζεστε, να παρακολουθεί κάθε σας κίνηση και να αξιολογεί σιωπηλά αυτό που κάνετε. Επιπλέον, η γάτα Ζυγός είναι ανεπιτήδευτη στο φαγητό: θα απολαύσει ακόμα τα υπολείμματα του μεσημεριανού σας γεύματος. Λοιπόν, μια τέτοια γάτα θα παίξει με ότι μπορεί να πέσει στα πόδια της, αν και αυτό είναι ένα ακόμη πρόβλημα, εάν ο ιδιοκτήτης δεν αγοράσει κανονικά παιχνίδια για το κατοικίδιο, το ζώο θα αρχίσει να παίζει με οποιοδήποτε αξεσουάρ βρεθεί στο δρόμο της. Σε γενικές γραμμές, το αιλουροειδές “Ζυγός” είναι αρκετά γαλήνιο, αλλά η διάθεσή του είναι ευμετάβλητη – μπορούν να παίξουν και να δώσουν χαρά, και την άλλη απομακρύνονται ψυχρά και ανάποδα και είναι λυπημένα. Πάνω απ ‘όλα, μια τέτοια γάτα θα ταιριάζει σε μια οικογένεια με παιδιά – τα αντιμετωπίζει πολύ εγκάρδια και αγαπά. Λοιπόν, αν δεν την αφήσετε να μπει, είτε θα προσποιηθεί ότι είναι άρρωστη, είτε απλά θα πάρει μια θέση στα πόδια σας ή στο κεφάλι σας, αγνοώντας όλες τις απαγορεύσεις σας.

Για το ζώδιο του Ζυγού, η σιαμέζα γάτα είναι ένα ταίρι φτιαγμένο στα μέτρα του, όπως και οι Γατόπαρδοι. Οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από το ζώδιο του Ζυγού εκτιμούν την ομορφιά και την ισορροπία, μαζί με το να είναι εξαιρετικά επικοινωνιακοί και αγαπησιάριδες. Η όμορφη, κομψή και φλύαρη σιαμαία γάτα θα ταίριαζε τέλεια με έναν Ζυγό. Μιλώντας για ισορροπημένο γατί, όχι απλά του αέρα που είναι το ζώδιο, μα του ανέμου το Τσιτά δηλαδή.

Γάτα Σκορπιός

ΓΑΤΑ με τα όλα της! Αυτό γίνεται κατανοητό από τη φωνή της, που δεν είναι ένα απλό “νιαούρισμα!” Αδίστακτη και αγέρωχη, αλλά πολύ έξυπνη, είναι η πιο ατάραχη από τη φυλή των αιλουροειδών. Το πρωί θα βρίσκετε ένα πλήρες χάος στην κουζίνα σας. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιος το δημιούργησε.

Πρέπει να ξέρετε ότι οι γάτες Σκορπιοί είναι “πονηρά” πλάσματα. Αν δεν γίνεται να κρυφτεί, κάθεται στο περβάζι με ένα αδιάφορο βλέμμα, λες και αυτό δεν την αφορά και δεν έχει καμία σχέση. Και για να ξεσκεπάσεις τον εγκληματία θα πρέπει να περάσεις αρκετές ξάγρυπνες νύχτες να τον ενοχοποιήσεις, αλλά αυτό είναι σχεδόν αδύνατον. Στη γάτα Σκορπιό, σαν να υπάρχει μια δεξαμενή ενέργειας. Ξεχειλίζει από ζωντάνια. Φυσικά, κάθε γάτα πρέπει να ακονίσει τα νύχια της, αλλά ο Σκορπιός δεν επιλέγει το σωστό αντικείμενο για αυτό, να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερα ονυχοδρόμια. Οι Σκορπιοί χαρακτηρίζονται από αυξημένη αντίληψη από όλες τις αισθήσεις. Είναι όμως από τα “χειρότερα” ζώδια για γάτες: είναι τόσο πεισματάρικα, τα γαϊδουράκια των αιλουροειδών. Απαιτούν την αποκλειστική προσοχή και ταυτόχρονα αγαπούν να εξερευνούν τα πάντα. Επίσης, αυτές οι γάτες αγαπούν να κουμαντάρουν. Ταυτόχρονα, η γάτα Σκορπιός είναι πολύ περήφανη και ψηλομύτα. Η επιμονή αυτής της γάτας είναι επίσης πολύ αξιοσημείωτη: αν θέλει λουκάνικα από το σάντουιτς σας, θα το πετύχει με κάθε τρόπο. Θυμηθείτε επίσης ότι το κατοικίδιο, που γεννήθηκε κάτω από αυτό το ζώδιο, δεν του αρέσει πραγματικά να μένει μόνο του. Ωστόσο, η μοναξιά του μπορεί να γεμίσει μια τηλεόραση, την οποία λατρεύουν να παρακολουθούν οι γάτες Σκορπιοί. Στο φαγητό, αυτή η γάτα πάντως τρώει τα πάντα, ακόμα κι αν αισθάνεται άσχημα γι ‘αυτό!

Η περίεργη, απαιτητική και καταδιωκτική μαύρη γάτα της Βομβάης είναι ιδανική για όσους γεννήθηκαν στο ζώδιο του Σκορπιού, καθώς οι Σκορπιοί είναι μυστηριώδεις, όπως και οι μαύροι Πάνθηρες. Και μην θυμώσεις ποτέ σου έναν Σκορπιό, μπορεί να το μετανιώσεις, αλλά αν τον δεις από την καλή του πλευρά, θα μάθεις πολλά από αυτόν τον φύλακα των μυστικών.

Γάτα Τοξότης

Οι γάτες που γεννιούνται κάτω από το ζώδιο του Τοξότη είναι οι πιο άγριες. Γεμάτες ζωντάνια και ενέργεια, απλώς τους αρέσει να παίζουν. Ελεύθερα πνεύματα. Θα βρίσκουν πάντα τη διέξοδο προς τα έξω. Έχοντας νιώσει τη γεύση της ελευθερίας και τη γοητεία της ζωής στο δρόμο, περνούν εξερευνώντας τη γύρω περιοχή. Συνήθως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αυτές οι γάτες σπάνια χάνονται, καθώς έχουν μια πολύ ανεπτυγμένη αίσθηση προσανατολισμού.

Αυτός ο τυχοδιώκτης φαίνεται να αγαπά όλο τον κόσμο. Υποφέρει από την αδυναμία να ανακαλύψει τα πάντα, κι έτσι εξερευνά ακούραστα το σύμπαν. Οι γάτες που γεννήθηκαν στο ζώδιο του Τοξότη επιστρέφουν πάντα στο σπίτι, όπου απολαμβάνουν ένα ήρεμο περιβάλλον με ευδαιμονία και ασφάλεια. Κατά κανόνα, μόνο οι Τοξότες καταλαμβάνουν όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο στον ύπνο τους. Σε περιόδους ηρεμίας, μπορούν να κάθονται στο περβάζι για ώρες, να παρακολουθούν τι συμβαίνει τριγύρω και να σχεδιάζουν την επόμενη περιπέτεια. Μελετώντας τις συνήθειες των ανθρώπων και των ζώων που εμπίπτουν στο οπτικό τους πεδίο, οι γάτες είναι τόσο προσηλωμένες που χάνουν την επαφή με τον πραγματικό κόσμο. Ο Τοξότης αισθάνεται τόσο άνετα στο σπίτι του που αρχίζει να πιστεύει ότι όλα του επιτρέπονται. Έχοντας αποφασίσει να μοιραστείτε το καταφύγιό σας με ένα κατοικίδιο Τοξότη, μην περιμένετε ευγένεια και καλούς τρόπους από αυτόν. Μια τέτοια γάτα λατρεύει το κυνήγι, γι’ αυτό ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο παρακολουθώντας … εσάς, το μεγάλο θύμα. Είναι πάντα σε εξαιρετική φυσική κατάσταση και συχνά πηδάει, κάνοντας ιλιγγιώδεις τούμπες ή σπριντ. Της αρέσει ιδιαίτερα να το κάνει αυτό το βράδυ, όταν ηρεμούν οι άνθρωποι = Σημ. Τσίτσου: Τι να κάνω αν η γάτα μου με ξυπνάει το βράδυ -. Και εκείνη τη στιγμή, το κατοικίδιό σας αποφασίζει ότι τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσει την άσκηση! Δεν τον νοιάζει για εσάς και τους γείτονες. Είναι αληθινός με τον εαυτό του σε όλα: ακόμα και όταν έρχεται να φάει. Είναι αλήθεια ότι η όρεξή του είναι εξαιρετική…

Ζώδιο φωτιά, πιστεύετε ότι οι Τοξότες θα λατρέψουν τις πορτοκαλί γάτες, των οποίων η απόχρωση εκπέμπει ζεστασιά και χαρά. Και ιδιαίτερα της Αμερικάνικης Κοντότριχης συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου του κοινού Αγριόγατου, παιχνιδιάρικο και χαλαρό …για λίγο. Ο Τοξότης είναι ένα ζώδιο που περνάει καλά βασικά και αυτό φαίνεται και προς τα έξω…

Γάτα Αιγόκερως

Οι γάτες στο ζώδιο του Αιγόκερου ακτινοβολούν μια ανωτερότητα. Ακόμη και ως γατάκι, ο Αιγόκερως συμπεριφέρεται σαν ενήλικο ζώο. Φαίνεται να είναι πολύ έξυπνη γάτα. Οι ενέργειές της είναι καλά μελετημένες. Συχνά απεχθάνεται τα παιχνίδια. Ο Αιγόκερως είναι ένα ανεξάρτητο πλάσμα, παθιασμένο με τον εαυτό του. Ωστόσο, μπορεί να έχει και παιχνιδιάρικη διάθεση που και που.

Αυτή η γάτα θα ακολουθήσει τους στόχους της μέχρι τέλους. Ταυτόχρονα, το αιλουροειδές Αιγόκερως έχει πάντα μεγάλες φιλοδοξίες. Και ταυτόχρονα, αγαπά πολύ όταν αναγνωρίζουν τα κατορθώματά της. Επίσης, αν και φαίνεται πολύ συγκρατημένη: σίγουρα θα υποτάξει ένα αδύναμο μέλος της οικογένειας (για παράδειγμα, ένα παιδί). Αν όμως νιώσει αναγνώριση και σεβασμό, θα είναι φιλική και στοργική μέχρι τέλους!

Και δεν είναι επιλεκτική στο φαγητό. Για να ευχαριστηθεί μια τέτοια γάτα, αρκεί να την ταΐζετε τακτικά, ενώ της ευχόμαστε πάντα καλή όρεξη, γιατί εκτιμά τους καλούς τρόπους. Είναι βλέπετε αριστοκρατικής προελεύσεως. Και φυσικά, είναι πολύ συντηρητική – οι αλλαγές είναι απαράδεκτες γι ‘αυτήν. Ταυτόχρονα, να έχετε κατά νου ότι αυτή η γάτα δεν είναι ποτέ η πρώτη που δείχνει τα συναισθήματά της και είναι απίθανο να πάρετε παθιασμένη αγάπη με την πρώτη – θεωρείται μάλιστα η πιο κρυόκ#λη (συγγνώμη) από όλα τα ζώδια, αλλά όταν σας ανοιχτεί, ένα πραγματικό ρομάντζο θα …τυλιχτεί γύρω σας από χάδια και φιλιά.

Οι Αιγόκεροι θα δεθούν όμορφα με μια γάτα Άγκυρας η Σερβάλ, έξυπνα, δραστήρια και ανεξάρτητα αιλουροειδή. Είναι περιπετειώδεις αλλά επιφυλακτικοί, έξυπνοι και πρακτικοί του ζωδίου αυτού οι άνθρωποι. Και σαν ζώδιο της γης είναι και συνδεδεμένοι και με τα αιλουροειδή που πατάνε γερά στο χώμα και της …αμμολεκάνης, για αυτό να αλλάζετε την άμμο κάθε λίγο…

Γάτα Υδροχόος

Αυτή είναι μια περίπλοκη γάτα που συχνά ζει σε διχόνοια ακόμα και με τον εαυτό της! Κλασική περίπτωση βλάβης, (όπως θα έλεγε ο Τσάκωνας, ή μια περίπτωση για το ντιβάνι του Φρόιντ). Αλλά από την άλλη πλευρά, η γάτα Υδροχόος είναι χαρούμενη γεμάτη εκπλήξεις και πολύ τρυφερότητα κατά βάθος… Λατρεύει να είναι το επίκεντρο της προσοχής και απλώς λατρεύει να κάνει ανακαλύψεις και νέες φιλίες.

Θα πρέπει όμως να ληφθεί υπόψη ότι αυτό το ζώο έχει μεγάλη ανάγκη από αγάπη. Αν το απορρίψετε για κάτι, το κατοικίδιο θα προσβληθεί και θα φύγει, αλλά αν θέλει να φάει ή ενδιαφέρεται για κάτι, θα φαίνεται σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Χρειάζεστε επίσης μια ειδική προσέγγιση για να ταΐσετε τη γάτα Υδροχόος: δεν είναι σημαντικό για αυτήν τι δίνουν, αλλά πώς το κάνουν, οπότε κάντε τον κόπο να κρατήσετε το μπολ ή καμία πρωτότυπη χαζομάρα (φάτε λίγο κροκέτα), πείθοντας ότι είστε αρκετά “χαζός” η γάτα μπορεί και να φάει κατιτίς. Λοιπόν, μια τέτοια γάτα τείνει να τα αντιγράφει σε όλα: οπότε αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας, απλά κοιτάξτε την και αυτή θα σας ακολουθήσει. Γενικά, η Υδροχόος χρειάζεται ιδιοκτήτες με γερά νεύρα ή ακόμη καλύτερη από τον κλάδο της ψυχικής υγιεινής φροντίδας. Μια τέτοια γάτα υποτάσσει τα παιδιά και τους μεγάλους πολύ γρήγορα, απαιτώντας από όλους να χορέψουν στο ταψί της υπό των ήχων του επαναστατικού τραγουδιού των Ιταλών γατιών παρτιζάνων το “Μπέλα Μιάου”… και συχνά ερωτεύεται τις πιο εξωτικές γάτες που μπορούν να κερδίσουν την απόρθητη καρδιά της!

Ένας Υδροχόος χρειάζεται μια γάτα τόσο μοναδική όσο είναι μια Σφίγξ ή μπορεί να ταυτιστεί με έναν Οσελότο, ένα αιλουροειδές που είναι επίσης φιλικό αλλά και απρόσιτο συνάμα… Οι Υδροχόοι τείνουν να σκέφτονται διαφορετικά από τους άλλους, λύτες σοβαρών προβλημάτων και υπέροχοι φίλοι. Φυσικά, θα έπαιρναν μια γάτα που δεν μοιάζει με καμία άλλη…

Γάτα Ιχθύς

Αυτό το ζώδιο θεωρείται ήρεμο, αλλά όχι στην περίπτωση μιας γάτας! Μια τέτοια είναι πάντα ιδιότροπη και καμία εκπαίδευση δεν θα το αλλάξει αυτό! Η Γάτα και το Ψάρι είναι φούστα-μπλούζα και για αυτό είναι και ένας συνδυασμός εκρηκτικός. Ο Ιχθύς όταν είναι Γάτα γίνεται “ευθύς”, και θα ζει σύμφωνα με τους δικούς του νόμους και διάθεση.

Επίσης, η γάτα Ιχθύς αγαπά να κοιμάται κατά τη διάρκεια της ημέρας και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και τα όνειρά της είναι πάντα ζωντανά και ασυνήθιστα. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το ίδιο το μωρό είναι αρκετά πράο και δεν είναι ποτέ επιθετικό: αν το προσβάλλετε, απλά βρείτε να κρυφτείτε. Ένα τέτοιο ζώο είναι ιδανικό για μεγάλη οικογένεια και θα προσπαθήσει να διευκολύνει την καθημερινότητα των ιδιοκτητών του, ακολουθώντας τους πιστά και προσπαθώντας να τους ευχαριστήσει. Αλλά αυτό είναι και η παγίδα, μην εμπιστεύεστε μαι γάτα Ιχθύς, όσο και αν σας τρίβετε. Κάντε πως την αγαπάτε και δεν θα αργήσει να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο. Την ειλικρινή της αγάπη! Παρεμπιπτόντως, αυτό το ζώο καταλαβαίνει τέλεια τη διάθεσή σας, επομένως μπορεί να σας παρηγορήσει και να σας φτιάξει τη μέρα και την νύχτα με διάφορα ακροβατικά σόου. Επιπλέον, είναι επιρρεπής σε πραγματική τηλεπάθεια, οπότε συχνά θα νιώθετε ότι διαβάζει τις σκέψεις σας ή να σας υπνωτίζει. Η γάτα Ψάρι δεν ψαρώνει εύκολα να το έχετε υπόψιν σας. Και να θυμάστε ότι ένα τέτοιο ζώο είναι επιρρεπές στη ζήλια: αν σας αγαπά πολύ, δεν θα ανεχθεί άλλα ζώα ή ανθρώπους κοντά σας. Και αν δώσετε την αγάπη σας σε κάποιον άλλο, αυτή η γάτα θα είναι απλώς ανελέητη, δε θα διστάσει να τα κάνει έξω… απ την αμμολεκάνη – Σημ. Τσίτσου: Τι να κάνω αν η γάτα τα κάνει έξω από την αμμολεκάνη -! Λοιπόν, αν αισθάνεται ήδη απεριόριστη αγάπη, θα μπορέσει να θυσιαστεί για χάρη σας, με κάθε τρόπο. Και να θυσιάσει και κάποια από τα αγαπημένα σας αντικείμενα, για σας βέβαια, από αγάπη… Αγάπη δε θέλατε;

Όσοι γεννιούνται κάτω από το ζώδιο του νερού των Ιχθύων χρειάζονται μια γκρίζα γάτα όπως η Ρώσικη Μπλε, ή μια μυστήρια και σπάνια Λεοπάρδαλη του χιονιού, όμορφη και ακριβοθώρητη. Ιχθύς είναι το ζώδιο που μπορεί να σας εκπλήξει. Πολύ ευγενικοί και στοργικοί με τους άλλους, είναι επίσης βαθιά στοχαστικοί. Επειδή τείνουν να ενεργούν με βάση τα συναισθήματά τους, οι Ιχθύες χρειάζονται μια γάτα τόσο γλυκιά όσο αυτή τη βελούδινη Μαρούσκα…

Επίλογος

Όποιο ζώδιο κι αν είστε, γνωρίζοντας τι λέει το ωροσκόπιό σας, μπορεί να σας οδηγήσει σε ένα γατάκι που θα σας γουργουρίσει. Εάν θέλετε να έχετε ένα μοναδικό κατοικίδιο ζώο, προχωρήστε πέρα από τα ζώδια και ράτσες γατών. Πάρτε ένα αδέσποτο, το καλύτερο ζώο-ζώδιο, σας λέω… Είναι γνωστό ότι οι γάτες μπορούν να αισθανθούν αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο της Γης και να προβλέψουν τους σεισμούς. Ωστόσο, νιώθουν πολύ καλά και τα συναισθήματα των ανθρώπων. Και επίσης τώρα διαβάζουν και τα άστρα μαζί σας. Κάποτε κατηγορήθηκαν για μαγεία και όντως είναι η ίδια η μαγεία της Ζωής…

Σημ. Τσίτσου

1. Τα σχέδια με τα ζώδια ΔΕΝ είναι πνευματική μας ιδιοκτησία, τα βρήκε ο Στρατής online και μου τα έστειλε!

2. Αφού διαβάσατε τα ζώδια για γάτες, θαρρώ ήρθε η ώρα για να διαβάσετε και τον ονειροκρίτη για τη γάτα

Μία Απάντηση

  1. 😹Τέλεια τα γάτο ζωδια!! 😅Διάβασα και τον ονειροκριτη… 😹Είστε φοβεροί και οι δύο.. Γράφετε υπέροχα!! ❤️

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *