20 φωτογραφίες αποδεικνύουν γιατί δυο γάτες είναι καλύτερες από μια

Ο σοφός θείος Έρνεστ (ο Χεμινγουέι ντε) είπε το πολύ ακριβές “Η μια γάτα φέρνει την επόμενη”. Κάτι ήξερε και το έλεγε. Εμείς, εδώ, θα προσπαθήσουμε να αυτοπεριοριστούμε και να μην κάνουμε όνειρα για ένα σπίτι γεμάτο γάτες.

Αλλά έστω ότι έχετε μια γατούλα και αναρωτιέστε αν είναι καλή ιδέα να φέρετε μια ακόμα στο σπίτι! Σε πρώτη φάση, θα προσπαθήσω να εξηγήσω με νοητικά επιχειρήματα για το ορθόν μιας τέτοιας επιλογής και στη συνέχεια, θα μιλήσουν οι εικόνες από μόνες τους:

Γιατί δύο γάτες είναι καλύτερες από μία;

  • Θα μπορείτε, πλέον, χωρίς τύψεις να κάνετε τα ταξίδια σας, ξέροντας ότι δεν αφήνετε τη γάτα σας μόνη της, μια και θα έχει μια ακόμα γάτα για παρέα. Από την άλλη, δεν την υποβάλλετε στο μαρτύριο να την πάρετε σε ένα ξένο περιβάλλον για 4 – 5 ημέρες, που μέχρι να το συνηθίσει, θα πρέπει να ξαναεπιστρέψετε – φυσικά επιλέγετε έναν ή δύο αγαπημένους φίλους να ελέγχουν καθημερινά ότι οι γάτες σας δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.
  • Ναι, δεν έχετε την ενέργεια να παίζετε μαζί της με τις ώρες. Όμως η γούνινη σύντροφός της θα έχει αυτή την ενέργεια. Έτσι, αμφότεροι θα περνάτε φίνα – εσείς που θα ξεκουράζεστε και εκείνες που θα διασκεδάζουν με τα παιχνίδια για γάτες, τα οποία σκαρώνουν.
  • Γλιτώνετε τη γάτα σας από τη – σχεδόν βέβαιη – παχυσαρκία που καιροφυλακτεί για μια γάτα κλεισμένη στα όρια ενός σπιτιού. Το παιχνίδι, οι θεατρικές μάχες απαιτούν μπόλικη άσκηση και αρκετές καμμένες θερμίδες κι εσείς μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι αυτό που ξεπροβάλλει από την κοιλιά της είναι ένας αξιοπρεπής αρχέγονος ασκός και όχι ένα ξεχειλωμένο στομάχι.
  • Εμείς, οι γάτες, δεν είμαστε πάντα διαθέσιμες για χάδια. Τα δεχόμαστε ΜΟΝΟ αν το επιθυμούμε διακαώς. Και αυτό σας αφήνει συχνά ένα ψυχολογικό κενό. Αυξάνοντας τις γάτες σας σε δύο, διπλασιάζετε τις ευκαιρίες για χάδια διαλογιστικής φύσεως!
  • Αν η γάτα σας είναι στην τρυφερή ηλικία των 5 – 6 μηνών, έχει τόση ενέργεια, που μπορεί να σας τρελάνει. Επιθέσεις στα πόδια, δαγκώματα στα δάχτυλα κ.ο.κ. Κανένας δε θα την ικανοποιήσει καλύτερα από μια άλλη γάτα στην ίδια ηλικία!
  • Όλοι γνωρίζουμε πόσο απαραίτητη είναι, για μια γάτα, η ζεστασιά. Ε λοιπόν, δεν υπάρχει πιο ζεστή φωλιά από την αγκαλιά μιας άλλης γάτας. 
  • Το κόστος για μια δεύτερη γάτα, αν υποθέσουμε ότι τις περιποιείστε και τις φροντίζετε, πραγματικά, είναι αρκετά μικρό (δε θα ισχυριζόμασταν το ίδιο αν π.χ. είχατε δύο σκύλους) και μπορώ να σας προτείνω πολλές έξυπνες οικονομικές λύσεις για να το περιορίσετε, χωρίς να κάνετε εκπτώσεις στην ευζωία και την υγεία των αγαπημένων σας. 
  • Ποτέ ένα σπίτι δεν είναι μικρό για δύο γάτες, αν δεν είναι μικρό για μία. Το πολύ πολύ να χρειαστείτε ακόμη μια τουαλέτα γάτας!
 

Δικαίως, όμως, πολλοί από εσάς θα αναρωτιέστε “Πώς να φέρω μια καινούργια γάτα στο σπίτι; Πώς να συμφιλιώσω 2 γάτες όταν η – ήδη υπάρχουσα – γάτα δεν αντέχει κανένα άλλο ζωντανό πλάσμα;”. Διαβάστε το άρθρο, αμέσως παρακάτω, και ανακαλύψτε.

ΓΚΑΛΕΡΙΑ: 20 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι δύο γάτες είναι καλύτερες από μία

Kαι αφού εξάντλησα τα επιχειρήματά μου, ήρθε η ώρα να βγάλω στη φόρα τα βαριά χαρτιά, για να σας πείσω. Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες και πείτε μου αλήθεια: Ακόμη αντιστέκεστε στην ιδέα να φέρετε μια ακόμα γάτα στο σπίτι;

1. Άνευ όρων αγάπη

2. Επιτέλους, ένα ταίρι για τα μοναχικά μου βράδια στο πλυντήριο

3. Είσαι για μια γλωσσο-σέλφι;

4. Μαθαίνοντας τον σωστό τρόπο, τον άνετο, στο έτερον ήμισυ

5. Mutual Knock Out

6. Μόνο για λίγα λεπτά ξαποσταίνουν και ξανά προς την δόξα τραβούν

7. Και πώς λες να κατακτήσουμε τον κόσμο;

8. Ντράμα Κουίνς

9. Η γάτα και η σκιά της

10. Τι, πάλι σέλφι;

11. Μη στεναχωριέσαι καρδιά μου, σε 2 ώρες και 21 λεπτά θα ανοίξει καινούργια κονσέρβα

12. Εχμ, δεν ήταν να γυρίσεις στις 8;

13. Yin Yang

14. Άνευ όρων αγάπη vol.2

15. Πέμπτη συναπτή μέρα στη νέα φωλιά

16. Μπρους vs Τσακ

17. Η πόζα του σκίουρου

18. Βάλε το επεισόδιο με τα κοτσύφια!!!

19. Ο τολμηρός και ο άτολμος

20. Κάτω η τυραννία της Ηλεκτρικής σκούπας

Τώρα αν οι φωτογραφίες δεν σας φτάνουν και θέλετε και απτά επιχειρήματα γιατί δύο γάτες είναι καλύτερες από μια διαβάστε το αναλυτικό μου άρθρο, ακριβώς ΕΔΩ!

6 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *