Η διάσωση της γάτας που βρέθηκε με ένα ρολό κολλητικής ταινίας γύρω από το λαιμό της (ΦΩΤΟΣ)

Είναι απίθανό σε τι μπελάδες μπορεί να μπλέξει μια γατούλα, ιδίως μια αδέσποτή γατούλα, πολύ συχνά λόγω της έμφυτης περιέργειάς της. Και τότε αν μείνει αβοήθητη είναι πολύ πιθανό να μην τα καταφέρει! Όμως υπάρχουν αυτοί οι καλοί σαμαρίτες, αυτοί οι πραγματικοί από μηχανής θεοί που εμφανίζονται από το πουθένα και σώνουν το άτυχο πλάσμα από πολύ βασανιστικές περιπέτειες. Σας έχω διηγηθεί πολλά σε ετούτη εδώ τη σελίδα όμως τέτοια περίπτωση δεν είχα συναντήσει ως τώρα.. μια γάτα η οποία να έχει βρεθεί με τον λαιμό της παγιδευμένο μέσα σε ένα… άδειο ρολό κολλητικής ταινίας..!

Πρόκειται για έναν εκπάγλου καλλονής τζιντζερόγατο (παρεπιμπτόντως μάθετε τα πάντα για τις τζίντζερ γάτες ΕΔΩ), ένα κεραμιδογάτο που σουλάτσαρε στους δρόμους της Καλιφόρνιας, ο οποίος βρέθηκε με το χαρτονένιο τμήμα ενός άδειου ρολού κολλητικής ταινίας να πιέζει ανυπόφορα το λαιμό του!  Πως έγινε αυτό; Μην με ρωτάτε, αδυνατώ να βρω την απάντηση, αλλά πραγματικά μια γάτα, αν το θελήσει μπορεί να βρει κάποιο τρόπο να μπλέξει ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ. Όπως ο τζίντζερ της ιστορίας μας!

Στην θέα αυτού του άτυχου πλάσματος κάποιοι προσπάθησαν να ανταποκριθούν, προσπαθώντας να τον σώσουν αλλά ήταν πολύ δύσκολο να τον πιάσουν γιατί ο ήδη τρομοκρατημένος γατούλης που βίωνε την αγωνία της παγίδευσης στο ρολό, δεν τους επέτρεπε να τον πλησιάσουν. Και τότε έκαναν την εμφάνισή τους δύο πραγματικοι από μηχανής θεοί η Κίμπερλι Σάξελμπι και ο Κρις Γκάτας (είναι τυχαίο αυτό το όνομα;). Αυτοί οι δύο γατοακτιβιστές πλησίασαν τον γατούλη αποφασισμένοι να τον πάρουν από τον δρόμο και να τον απαλλάξουν από την παγίδα του!

H Κίμπερλι δήλωσε κάπως σοκαρισμένη “Όταν φτάσαμε εκεί αμέσως τοποθετήσαμε μια γατοπαγίδα δύο πόδια (σ.Τσ.: πόσα εκατοστά;) μακριά του. Ο γάτος βρισκόταν κάτω από ένα αμάξι και εμείς περιμέναμε μια ολόκληρη ώρα μέχρι που καταλάβαμε ότι δεν θα έμπαινε μέσα στην παγίδα διότι αυτο το ρολό στο κεφάλι του τον έκανε πολύ επιφυλακτικό, οπότε καταλάβαμε ότι η μόνη μας επιλογή ήταν να τον πιάσουμε με τα δίχτυα μας. Αφού τον κυνηγήσαμε για λίγο  τον παγιδεύσαμε σε μια γωνία ενός παλιού υπόστεγου  και όταν έκανε απόπειρα να διαφύγει ο Κρις τον έπιασε με το δίχτυ του”

ΟΙ διασώστε του άτυχου γατούλη πιστεύουν ότι το ρολό βρισκόταν στο λαιμό του για.. μήνες!! Αμέσως τον έστειλαν στο καταφύγιο ζώων Rancho Cucamonga για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και φαρμακευτική αγωγή. Η Κίμπερλι πρόσθεσε “Νομίζαμε ότι υπήρχε κάποιο νεκρό ζώο κοντά στο υπόστεγο, αλλά η μυρωδιά που νιώσαμε ήταν από την σάρκα που σάπιζε και την μόλυνση στο λαιμού του γατούλη”. Φανταστείτε πόσο δύσκολα πέρασε ο γατούλης για μήνες, χωρίς κανείς να σταθεί να του δώσει κάποια βοήθεια.

Αχ τούτη εδώ η απελπιστική κατάσταση μου φέρνει στο μυαλό μια άλλη γάτα η οποία βρέθηκε παγωμένη έξω στο δρόμο, με ένα στρώμα πάγου γύρω από το σώμα της και τελικά οι από μηχανής θεοί (είναι πολλοι όπως φαίνεται) την τράβηξαν μακριά από του χάρου τα δόντια, την έσωσαν και την βοήθησαν να ανθίσει. Διαβάστε την συγκλονιστική ιστορία της στον παρακάτω σύνδεσμο:

H Κίμπερλι πρόσθεσε “Δεν μπορούσαμε να ξέρουμε πολλά για το πόσο άσχημη ήταν η κατάστασή του μέχρι που τον ναρκώσαμε και κόψαμε το ρολό και το αφαιρέσαμε από το λαιμό του! Μου έφερε δάκρυα στα μάτια γιατί δεν μπορούσα να διανοηθώ πόσο πόνο και βάσανα υπέφερε αυτός ο φτωχός γλυκούλης γάτος για όλο αυτό τον καιρό! Ήταν υποσιτισμένος και αφυδατωμένος μια και δεν μπορούσε ούτε να φάει ούτε να πιεί με αυτό το ρολό γύρω από το λαιμό του!”

Οι θορυβημένοι κτηνίατροι στο καταφύγιο έκαναν μια επείγουσα εγχείρηση για να φτιάξουν και να καθαρίσουν την μολυσμένη περιοχή του τζιντζερόγατου που περιελάμβανε όλο το λαιμό και μέχρι τα αυτιά του! Η Κίμπερλι λέει “Δώσαμε σε αυτό το όμορφο αγόρι το όνομα Βαλεντίνος, διότι διασώθηκε του Αγίου Βαλεντίνου!”

Διαβάζοντας και εγώ την ιστορία του, ένιωσα τον πειρασμό να κάτσω να σκεφτώ πόσο υπέφερε, πόσο πόνεσε, ποσο κοντα βρέθηκε στο θάνατο αυτός ο πανέμορφος γλυκούλης και πόσοι άνθρωποι αδιαφόρησαν μπροστά στο δράμα του, αλλά δεν θα υποκύψω στον πειρασμό.. απλώς θα εστιάσω σε αυτήν εδώ την τελευταία φώτο και θα σκεφτώ τι υπέροχο μέλλον μπορεί να έχει αυτός ο υπέροχος Βαλεντίνος! 

Με τούτα και εκείνα θέλω να σας παρακινήσω να διαβάσετε και το άρθρο μου για το πως να πιάσετε μια γάτα για να την βοηθήσετε γιατί δεν είναι διόλου απίθανο να βρεθεί στο διάβα σας μια γάτα σε απελπιστική κατάσταση που να έχει πραγματικά την ανάγκη σας! Διαβάστε λοιπόν τον οδηγό μου στον παρακάτω σύνδεσμο:

Εσάς σας έτυχε ποτέ να βοηθήσετε μια γάτα που βρισκόταν ένα βήμα από το θάνατο και να της χαρίσετε μια καινούρια, πολλά υποσχόμενη ζωή; Περιμένω τα σχόλιά σας! 

.. για το τέλος διαβάστε και τούτο:

Η ποιότητα μιας ξηράς τροφής μπορεί να ποικίλλει δραματικά. Ο Τσίτσος σας προτείνει την Wellness Core γιατί έχει:

Θέλετε να αποκτήσετε την Wellness Core & ταυτόχρονα να βοηθήσετε τις 105 Τσιτσόγατες (χωρίς να επιβαρυνθείτε);

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

6 Απαντήσεις

  1. Μα ναι, η Μπιρμπίλω μου είναι διασωθείσα. Μόνο που ήρθε μόνη της η καημενούλα, γατάκι 3 μηνών περίπου, βρώμικο, άρρωστο, κακομοιριασμένο, με τη μύτη και το στόμα καλυμμένο με αυτή τη βλέννα που δεν μπορούν να καθαρίσουν όσο κι αν προσπαθούν, παραπατούσε, ήταν νηστική και αφυδατωμένη, έτσι την έπιασα κι όλας. Ιούνιος μήνας. Της έβαλα νερό, δεν έπινε. Την έβαλα σε ένα κουτί απο παπούτσια, είχα ένα εργαστήρι ισόγειο τότε, και την είδα απ’ έξω, την πήγα στον κτηνίατρο. Μου είπε πως είναι άρρωστο κ δεν τρωει ούτε πίνει γιατί δεν έχει όσφρηση το γατί κι οτι έχει 10 μέρες ζωής το πολύ. Με ρώτησε αν θα το κρατήσω, κι επίσης μου είπε πως με φάρμακα και θεραπεία θα γίνει μια χαρά γάτα. Της έβαλε ορό, με αντιβίωση, και ζωντάνεψε κάπως. Αγόρασα φάρμακα και ειδική τροφή και είπα μέσα μου
    “Θα το κάνω καλά το γατί και θα το δώσω για υιοθεσία”. Πίσω στο κουτί παπουτσιών λοιπόν και δρόμο για το σπίτι. Η κυρία όμως με τον ορό πήρε τα πάνω της, κάνει μια τσούπ, πηδάει απ’ το κουτί – το καπάκι κλειστό αλλά χαλαρά – και χώνεται κάτω απο ένα αυτοκίνητο. Εκεί τσατίστηκα. Λέω, ” Έλα δω
    ρε βλαμμένο, εχω πάρει φάρμακα και τροφές, τί θα τα κάνω?” Έγινα σα σίγμα τελικό και τη βούτηξα κάτω απο τ’ αμάξι, εντάξει, χαλάλι η γυμναστική. Την πήγα σπίτι λοιπόν με το ζόρι. Κάναμε τη θεραπεία, ήρθε και συνήλθε το γατί, ζωντάνεψε, άλλο γατί, κουκλί. Κι απο τότε είναι μέλος της οικογένειας. Και ο πιο καλός χαρακτήρας γάτας έβερ.

  2. Ναι ΄έσωσα μια αδέσποτη γατούλα που την τάιζα 3 χρόνια και ξαφνικά εξαφανίστηκε για έναν μήνα. Όταν επέστρεψε ήταν πετσί και κόκκαλο και μόλις περπατούσε. Την έπιασε η κόρη μου με μια πετσέτα και μου την έφερε. Καλέσαμε κτηνίατρο στο σπίτι της έβαλε μια ένεση με βιταμίνες, τα δόντια της ήταν σάπια και τα ούλα μέσα στο πύον την χειρουργήσαμε της βγάλαμε σχεδόν όλα τα δόντια, της κάναμε όλες τις αιματολογικές εξετάσεις για μεταδοτικές ασθένειες, ήταν 2,5 κιλά. Σήμερα είναι 6 κιλά και είναι η πριγκηπέσσα μου και ζει μαζί μου.

  3. Μετακόμισα πριν λίγους μήνες σε ένα χωριό. Το σπίτι έχει μεγάλη αυλή. Πριν λίγες μέρες μας επισκέφτηκε ένας τζιντερόγατος πολύ φοβισμένος. Έχει χάσει το ένα μάτι του και το άλλο δε βλέπει καλά. Πλησιάζει από μακριά και φωνάζει σαν μωρό. Ξεκινήσαμε να του βάζουμε λίγο γάλα με μπισκοτάκια. Τρώει λίγο και μετά καλεί και όλες τις άλλες γάτες της γειτονιάς για να αποτελειώσουν το μπολάκι! δεν αφήνει να τον πλησιάσουμε αλλά θεωρώ πως σιγά σιγά θα μας αφήσει. Θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *