Αναίσθητη γάτα, καλυμμένη με πάγο, ανακάμπτει ανέλπιστα μέσα σε λίγες ώρες

Το ότι οι γάτες είναι επτάψυχες δεν είναι και κανένα φοβερό νέο – το γνωρίζαμε εδώ και καιρό. Αλλά, καμιά φορά, οι δοκιμασίες που περνούν είναι τόσο ακραίες που μοιάζει αδύνατο να ανακάμψουν. 

Ε, ακόμα και σε αυτές τις τόσο σκληρές συνθήκες, υπάρχουν γάτες, οι οποίες έχουν έναν άσσο στο μανίκι τους και κάνουν το θαύμα τους την τελευταία στιγμή! Μια τέτοια είναι και η περίπτωση της Fluffy…

Καθώς στην Αμερική βιώνουν ένα από τους πιο σκληρούς χειμώνες των τελευταίων χρόνων, ένα ζευγάρι στο Κάλισπελ της Μοντάνα βρήκε, σοκαρισμένο, μια γάτα στο δρόμο, θαμμένη από ένα πέπλο χιονιού. Σύμφωνα με τα ABC NEWS, το ζώο ήταν έξω για ώρα, ενώ η θερμοκρασία ήταν στους -13 βαθμούς Κελσίου. Να σημειωθεί ότι εκείνη η γειτονιά έχει δεχτεί 16 ίντσες (πόσα εκατοστά;) χιόνι μόνο τον τελευταίο μήνα!!

Η Fluffy ήταν αναίσθητη και η γούνα της είχε γίνει ένα με τον πάγο. Το ζευγάρι πήγε τη γάτα στην Κλινική Ζώων του Κάλισπελ! Η θερμοκρασία της ήταν τόσο χαμηλή που τα θερμόμετρα που ειχαν στη διάθεσή τους στην κλινική δεν μπορούσαν να τη μετρήσουν! Βλέπετε, η ελάχιστη θερμοκρασία που πιάνουν τα θερμόμετρα είναι 32.2 (ενώ η φυσιολογική θερμοκρασία της γάτας είναι στους 38.3 – για να ανακαλύψετε τα φυσιολογικά ζωτικά σημεία της γάτας διαβάστε το αναλυτικό μου άρθρο). 

Για τις επόμενες δύο ώρες, το προσωπικό έδωσε μεγάλη μάχη για να καταφέρει να ανεβάσει τη θερμοκρασία της με ζεστές κουβέρτες και ζεστό νερό, αλλά η γάτα ήταν ακόμη σε κακή κατάσταση και αναγκάστηκαν να τη μεταφέρουν στο δωμάτιο εντατικής θεραπείας. Και εκεί άρχισε να συμβαίνει το θαύμα… Μετά από αρκετές ώρες, η γάτα άρχισε να δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Η Fluffy ανέκαμψε πλήρως και πήγε πίσω στο σπίτι της, στην οικογένειά της. Οι οποίοι… μετανιωμένοι με την τακτική τους να την αφήνουν έξω, αποφάσισαν από εδώ και πέρα να την κρατούν μόνο μέσα (δε θα σχολιάσω τίποτα επ’ αυτού!). Η Fluffy ήταν 3 χρονών!

Ο κτηνίατρος που πρώτος φρόντισε τη Fluffy, ο ντόκτορ Τζεβόν Κλαρκ, δήλωσε ότι το ζευγάρι που τη φρόντιζε, σκέφτηκε ότι η Fluffy είχε χτυπήσει και γι’ αυτό έμεινε καθηλωμένη και εκτεθειμένη στο κρύο… αλλιώς, είχε σημεία που θα μπορούσε να κρυφτεί από τα στοιχεία της φύσης. Να σημειωθεί εδώ ότι σε όλη της τη ζωή, η Fluffy ζούσε εκτός σπιτιού.

Οι «ιδιοκτήτες» της Fluffy επέλεξαν να παραμείνουν ανώνυμοι, φοβούμενοι την αντίδραση του κόσμου στη στάση τους, θέλοντας να αποφύγουν πιθανές κατηγορίες. Το συγκεκριμένο θέμα προκάλεσε συγκρουόμενες αντιδράσεις από γονείς που έχουν τις γάτες τους μόνο μέσα και από άλλους που προτιμούν να τους δίνουν τη δυνατότητα να βγαίνουν έξω.

Στο τέλος όμως, όλοι ήταν χαρούμενοι μαθαίνοντας ότι η Fluffy επιβίωσε και μάλιστα ανέκαμψε πλήρως! Σίγουρα το θαυματουργό αυτό κορίτσι ξόδεψε μια από τις… 9 (ή 7) ζωές της!

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας παροτρύνω να διαβάσετε το αναλυτικό μου άρθρο για το πώς να φτιάχνετε αυτοσχέδια οικονομικά σπιτάκια για τις αδέσποτες γατούλες, κάνοντας κλικ ακριβώς ΕΔΩ αλλά και τι πρέπει να κάνετε για να κρατήσετε ζεστές τις αδέσποτες γάτες σε περιόδους μεγάλου ψύχους, κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Τέλος, θα ήθελα να πω ότι η παρουσία γατών, σε ένα αστικό περιβάλλον, μπορεί να αποδειχθεί και τελείως πρακτικά φοβερά χρήσιμη για τον έλεγχο των τρωκτικών και άλλων επιβλαβών παραγόντων. Διαβάστε το σχετικό άρθρο μας για την άμεση σύνδεση της αδέσποτης γάτας με την ευζωία των πόλεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *