γατόσπιτο εξωτερικού χώρου

UPDATED: 14 τιπς για να φτιάξω αδιάβροχο γατοσπιτο εξωτερικού χώρου σούπερ οικονομικά

Επανέρχομαι με ένα πολύ σημαντικό θέμα μια και βρισκόμαστε στα μέσα του Νοεμβρίου και αν και σήμερα η μέρα εδώ στη Χίο είναι ηλιόλουστη και ανοιξιάτικη, όπως και να το κάνουμε ο Χειμώνας πλησιάζει και οι αδέσποτες γατούλες ή οι γατούλες της αυλής, πλάσματα που λατρεύουν τη ζέστη θα ψάξουν απελπισμένα ένα ζεστό και στεγνό γατόσπιτο όπου θα προστατεύονται από τον αέρα. Το ερώτημα που θα απαντήσουμε σήμερα είναι “Πως να φτιάξω σπιτάκι για γάτα εύκολα και οικονομικά

Μια και μιλήσαμε για την ηλιόλουστη μέρα δείτε πόσο σημαντικός είναι ο ήλιος για εμάς τις γάτες κάνοντας κλικ στην εικόνα αμέσως από κάτω

Μάθετε γιατί εμείς οι γάτες αγαπάμε τόσο τον ήλιο

Φυσικά το γατόσπιτο της εικόνας από πάνω είναι αριστούργημα, κόσμημα για την αυλή του σπιτιού μας, αλλά δεν είναι ούτε πολύ πρακτικό, ούτε εύκολο να φτιαχτεί και σίγουρα έχει κάποιο κόστος. Κακά τα ψέμματα, όταν ο αέρας λυσσομανάει, η βροχή είναι καταρρακτώδης και εσείς έχετε να φροντίσετε 15, 20 γάτες η λύση δεν μπορεί να είναι αυτή!

Εμείς θα παρουσιάσουμε 7 εύκολους τρόπους να φτιάξεις σπιτάκια άκοπά και χωρίς σοβαρό κόστος και θα αποκαλύψουμε στη συνέχεια άλλα 7 πολύ χρήσιμα τιπς! 

1. Αδιάβροχο σπιτάκι γάτας από κούτα

 • Βαζουμε μια χαρτονένια κούτα μέσα σε μια άλλη και ντύνουμε την εξωτερική κούτα με μια σακούλα σκουπιδιών (για να αδιαβροχοποιηθεί – εκτός αν είμαστε σίγουροι οτι το σπιτάκι της γάτας θα βρίσκεται κάτω από κάποιο υπόστεγο, κάποιο μπαλκόνι κλπ οπότε δεν προκειται να βραχεί).Μάλιστα αφήνουμε τη μια “γλώσσα” της κούτας ελεύθερη προς τα έξω, και την σκεπάζουμε και αυτή με την σακούλα σκουπιδιών ώστε να φτιάξουμε μια υπέροχη τέντα που θα εμποδίζει ακόμη περισσότερο το νερό να μπει μέσα στην κούτα.
 • Βάζουμε μιση φλις κουβερτούλα (μπορούμε να αγοράσουμε τέτοιες πολύ οικονομικά σε σουπερμάρκετ) μέσα στην κούτα.
 • Στο τσακίρ κέφι επενδύουμε και με φελιζολ (πάχος 2 εκατοστά) τις πέντε πλευρές της κούτας (αφήνουμε μόνο την πλευρά της εισόδου/εξόδου χωρίς φελιζόλ για να μπορεί φυσικά να μπαινοβγαίνει η γατούλα) και μιλάμε για ένα από τα πιο ζεστά σπιτάκια για γάτες.


ΚΟΣΤΟΣ:

Χαρτονένιες κούτες ζητάμε πχ από το σούπερμαρκετ της γειτονιάς (κόστος μηδενικό). Φελιζόλ κρατάμε από διάφορες συσκευασίες (κοστος μηδενικό). Το κόστος μιας φλις κουβερτουλας από ενα φτηνο σουπερμάρκετ είναι 5 ευρώ – αρα η μισή κοστίζει 2.5 ευρώ.

Αρα το συνολικό κόστος για ενα (1) σπιτάκι είναι εκεί στα 2.5 ευρώ. Στο ένα σπιτάκι ενίοτε μπορούν να μπουν και δυο γατούλες με καλή χημεία μεταξύ τους!

2. Γατόσπιτο Εξωτερικού χώρου - Κατασκευή από τελάρα λαχανικών

Η φίλη Κυριακή Φούρναρη πρότεινε ένα άλλο τρόπο! Παίρνουμε τελάρα λαχανικών διαστάσεων 52x35x30  και τα καλύπτουμε από τις 5 πλευρέςμε παλιό πλαστικό τραπεζομάντηλο σαν της φωτογραφίας και στη συνέχεια καλύπτουμε με διαφανές πλαστικο΄όλη την κατασκευή αφήνοντας μια τρύπα για να περνάει η γατούλα και να μπαίνει μέσα. Μπορεί να μην είναι τόσο χουχουλιάρικα ομως έχει το σπουδαίο πλεονέκτημα να έχει μεγάλο οπτικό πεδίο και να ελέγχει τι συμβαίνει απέξω κάτι που εμείς οι γατούλες ως γνωστό εκτιμάμε πολύ. Εξάλλου θα προφυλάσσει από τον αέρα και τη βροχή. 

Για βελτίωση του επιπέδου χουχουλιάσματος και ζεστασιάς του σπιτιού προσθέστε και εδώ μισή κουβερτούλα φλις. 

ΚΟΣΤΟΣ:

Παιδιά μου και εδώ τελάρα μπορεί να βρείτε στο σούπερμαρκετ ή σε ένα μανάβικο πιθανώς ενώ παλιά πλαστικά τραπεζομάντηλα όλο και κάπου θα υπάρχουν σε ένα νοικοκυριό. Το βασικό κόστος θα είναι και πάλι η φλις κουβερτούλα. 

Ααα και αν δεν βρίσκετε τελάρα δοκιμάστε να μετατρέψετε σε σπιτάκι το παλιό πλαστικό δοχείο που χρησιμοποιούσατε για τα άπλυτα ρούχα σας, το οποίο έχετε καταχωνιασμένο κάπου και απλώς πιάνει χώρο!

3. Γατόσπιτο - Κατασκευή από κινητό ψυγειάκι

σπίτι για γάτες εξωτερικού χώρουΗ φίλη Χρύσα Χόνδρου (την ευχαριστώ για την ιδέα και για τις φώτοζ) που διαχειρίζεται την σελίδα 4 Ηappy Paws προτείνει έναν άλλο τρόπο χρησιμομοποιώντας ένα φελιζολένιο ψυγειάκι/θερμός το οποίο είναι πολύ ζεστό ακόμη και χωρίς κουβερτάκι. Για την αδιαβροχοποίησή χρησιμοποιείται το υλικό THC 405 , ένα οικοδομικό υλικό που το βρίσκει κανείς σε μάντρες οικοδομής. Έχει μια διαδικασία να φτιαχτεί αλλά είναι σχετικά εύκολο και οικονομικό. 

Για να γλιτώσετε το κόστος του ψυγειακιού, επισκεφθείτε το σούπερμαρκετ της γειτονιάς σας και ζητήστε συσκευασίες από φελιζόλ για πέταμα. Κάποιες από αυτές θα είναι κατάλληλες για να πάρουν τη θέση του ψυγείου, ενώ οι άλλες μπορούν να κοπούν σε κομμάτια και να χρησιμοποιηθούν για τη θερμομόνωση άλλων σπιτιών γάτας!

ΚΟΣΤΟΣ: 

To κοστός των υλικών ανέρχεται στα 10 ευρώ!

4. Σπίτια για γάτες - Κατασκευή από τηλεόραση

Έχετε μια παλιά τηλεόραση; Αχρησιμοποίητη, άχρηστη, καταδικασμένη να βρεθεί στα σκουπίδια και από κει σε μια χωματερή; Ε όχι αυτό είναι μεγάλη σπατάλη. Κάντε την Σπίτι για  τη γάτα σας. Την ανοίγεται, αφαιρείτε την οθόνη, και τα συστήματα που έχει μέσα της και έχετε ένα τέλειο κέλυφος γατόσπιτου! 

Στο τσακίρ κέφι, βάζετε στο πίσω μέρος και ενα μικρο κομμάτι ταπετσαρία έτσι για την τσαχπινιά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσθέσετε μισή φλις κουβερτούλα αλλά και να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν οπές που θα μπαίνει νερό.. αν υπάρχουν επενδύστε την με κάτι αδιάβροχο όπως μια διαφανή σακούλα και είσαστε έτοιμοι. 

Πολλές γατούλες θα εκτιμήσουν το αρκετά μεγάλο άνοιγμα της τηλεόρασης, γιατί έτσι εποπτεύουν καλύτερα τον έξω κοσμο. Καλό είναι να τοποθετηθεί κάτω από χώρο που έχει οροφή, πχ κάτω απο μπαλκόνια διότι αλλιώς σε μια βροχή με λίγο αέρα θα γίνεται μούσκεμα.

Με παρόμοιο τρόπο χρησιμοποιήστε ένα παλιο ηχείο για να φτιάξετε ένα ακόμη σπίτι για τις γατούλες σας!

ΚΟΣΤΟΣ:

Μια και η χαλασμένη τηλεόραση δεν κοστίζει τίποτα, το κόστος περιορίζεται στην φλις κουβερτούλα. Με ενημέρωσαν ότι τελικά μπορείς να βρεις φλις κουβερτούλα και ακόμη πιο φτηνά, με 1.50 ευρώ.  

αδιάβροχο σπιτάκι γάτας

5. Γατόσπιτα από έπιπλα της αυλής

Αν έχετε ένα μικρό ορθογώνιο τραπεζάκι που να στηρίζεται με ολόκληρες πλευρές (και όχι μόνο ποδαράκια) στο πάτωμα, το κολλάτε στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού και το έχετε κλείσει από τις 3 μεριές. Βάζετε και ένα πρόχειρο  ξύλο, ή πλαστικό στην μπροστινή πλευρά ώστε να αφήνετε μόνο ένα μικρό χώρο για να μπαίνουν μέσα οι γατούλες και φυσικά επενδύετε το πάτωμα με τα γνωστά υλικά που αναφέρθηκαν και παραπάνω. Επειδή το σπιτάκι αυτό δεν έχει πάτωμα προτείνω να βάλετε μια θερμοφόρα κάτω και να απλώσετε μια διπλωμενη στα δύο κουβερτούλα από πάνω, ώστε να μπορούν να καθονται στα πολύ ζεστά!

Αυτό είναι απλώς μια ιδέα, όμως ανάλογα με τα έπιπλα της αυλής του καθενός και τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τους, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας αυτοσχέδια σπιτάκια, με μηδενικό κόστος και με μπόλικη φαντασία

Με παρόμοιο τρόπο μπορείτε να αξιοποιήσετε παλιά έπιπλα του σπιτιού που είναι σε μια αποθήκη, άχρηστα, και σιγά σιγά ρημάζουν. Πχ μπορείτε να αξιοποιήσετε παλιές ντουλάπες, παλιά επιπλα τηλεόρασης με ντουλάπια, συρτάρια κλπ. Έμπνευση και όρεξη να έχετε και όλα θα γίνουν!

ΚΟΣΤΟΣ:

Στην περίπτωση που σας περιέγραψα το κόστος είναι μόλις τα υλικά για να επενδυθεί ζεστά (κουβερτούλα ή παλιά ρουχαλάκια συν την θερμοφόρα αν θέλετε να το κάνετε πραγματικά ζεστό). 

6. Γατόσπιτο από πλαστικά διαφανή κουτιά αποθήκευσης

Αγοράστε ένα μεγάλο πλαστικό κουτί αποθήκευσης, γυρίστε το ανάποδα, κάντε μια τομή σε ένα κομμάτι του για να επινοήσετε την πόρτα και προσθέστε μεσα τα υλικά θέρμανσης. Ένα κουτί αρκετά μεγάλο φτάνει ακόμη και για 3 γάτες και το κόστος του είναι μικρότερο από 10 ευρώ.

Φυσικά έχει το πλεονέκτημα ότι ειναι διαφανές και δεν περιορίζει καθόλου το οπτικό πεδίο της γάτας/φύλακα

ΚΟΣΤΟΣ:

10 ευρώ συν υλικά θέρμανσης εσωτερικού!

σπιτάκια για γάτες εξωτερικού χώρου

7. Σπίτι για γάτες με μποξ μεταφοράς

Οι περισσότεροι από εσάς έχουν τουλάχιστον ένα (πολλοί από εσάς και περισσότερα) μποξ μεταφοράς! Αν έχετε γάτες κοντά σας, όπως στην αυλή σας (οπότε η πιθανότητα να ρθει καποιος και να πάρει ή να καταστρέψει το μποξ μεταφοράς είναι μικρή) αξιοποιήστε τα μποξ μεταφοράς σας σαν σπιτάκια. Εντάξει εντάξει, την πήγατε τη γατούλα σας για τον ετήσιο έλεγχο στον κτηνίατρο και πιθανόν να ξαναχρειαστείτε τα μποξ μεταφοράς πάλι του χρόνου.

Οπότε έχουμε τον σκελετό του σπιτιού και μάλιστα έναν αδιάβροχο (από κάτω) σκελετό, οποτε αν υγρανθεί το πάτωμα απο βροχή δεν θα περάσει στο εσωτερικό του σπιτιού. Γεμίστε την με τους τρόπους που αναφέραμε παραπάνω και επειδή θα υπάρχουν οπές από τις οποίες θα περνάει κρύος αέρας και πιθανώς βροχή (αν το μποξ δεν μπει κάτω από ημιστεγασμένο χώρο) ριξτε από πάνω του μια παλιά πετσέτα και βάλτε και βάλτε το μποξ μέσα σε μια σακουλα σκουπιδιών. 

ΚΟΣΤΟΣ:

Το ελάχιστο κόστος για μια φλις κουβερτούλα, που μπορείτε να γλιτώσετε αν έχετε παλιά ρούχα συν το κόστος μιας.. σακούλας σκουπιδιών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 1000 + 1 Tips για τη γάτα μου

Ααααα και για όλους εσάς που θα μου πείτε “εεε μωρέ και που να μπαίνω σε κόπο να φτιάχνω σπιτάκια” να σας βεβαιώσουμε ότι η γατούλα σας θα σας ξεπληρώσει με το παραπάνω για τον κόπο σας, όταν θα την βλέπετε να κάνει εκστασιασμένη πατουσάκια και να γουργουρίζει μέσα στην καινούρια στεγνή, ζεστή φωλιά της…

.. και μια και μιλήσαμε για πατουσάκια, κάντε κλικ στην εικόνα και μάθετε γιατί η γάτα κάνει πατουσάκια:

ΕΞΤΡΑ ΤΙΠΣ

ΤΙΠ 1: Πως καθαριζουμε τις κουβερτουλες που βαζουμε στα σπιτακια

Ωραίες αυτές οι φλις κουβερτούλες, ζεστές και οικονομικές, δεν λέω, όμως τι γίνεται με την καθαριότητά τους. Εμ, αυτό είναι ένα κάποιο θέμα, γιατί μετά από κάποιο καιρό καλό είναι να καθαρίζονται και για λόγους υγιεινής των γατιών. Αν με ρωτάτε τις βάζουμε στο πλυντήριο σε ψηλές θερμοκρασίες, ένα μέρος των τριχών φεύγει, οι κουβερτούλες απολυμαίνονται, μοσχομυρίζουν και είναι μετά πάλι έτοιμες για καινούρια χρήση. Στη συνέχεια βάζουμε μια έξτρα πλύση στο πλυντήριο χωρίς ρούχα σε πολύ υψηλή θερμοκρασία για να το απολυμάνουμε όσο είναι δυνατόν. Δεν έχουμε διαπιστώσει 8 χρόνια τώρα κανένα πρόβλημα βουλώματος από τρίχες ή κάτι παρόμοιο!

ΤΙΠ 2: Εξτρα ζεστασιά με αυτοθερμαινόμενα κρεβατάκια

Αυτό δεν μπορείτε να το κάνετε με όλες σας τις αδέσποτες γάτες, αλλά αν σε κάποια έχετε τρελή αδυναμία ή υποφέρει από ρινοτραχειίτιδα ή fiv θα της κάνατε μεγάλο καλό αν βάζατε ενα αυτοθερμαινόμενο κρεβατάκι γάτας που μπορείτε να βρείτε εδώ – το οποίο βεβαίως έχει ένα διόλου ευκαταφρόνητο κόστος! Να πούμε ότι πλένεται στο πλυντήριο!

ΤΙΠ 3: Ματσάρετε γάτες που τα πηγαινουν καλα με μια φωλιά

Σε τέτοιες κατασκευές όπως καταλαβαίνετε χωρούν αρκετά περισσότερες από μια γάτα, αρκεί να είναι μονιασμένες και αγαπημένες. Βέβαια και να μην είναι, αν η ανάγκη χτυπήσει κόκκινο θα βολευτούν, τι να κάνουν! 

ΤΙΠ 4: Άχυρο, το πιο στεγνο και ζεστο filler για γατόσπιτο

Ωραίες και ζεστές μεν οι φλις κουβερτούλες όμως με την υγρασία μπορεί να μουσκέψουν και να κάνουν το χώρο του σπιτιού ακατάλληλο για τη γάτα. Ενα υλικό που ενδείκνυται για τα γατόσπιτα εξωτερικού χώρου είναι το.. ξερό άχυρο! Ζεστό, αναπαυτικό και αντιστέκεται πολύ παραπάνω στην υγρασία! 

Από την άλλη μεγάλη προσοχή για την παρουσία ψύλλων!

ΤΙΠ 5: Η άνεση του σφουγγαριού

Για όλους τους τρόπους κατασκευής σπιτιών, αν θέλετε να δώσετε έξτρα άνεση στη γατούλα μπορείτε εκτός από την κουβερτούλα να προσθέσετε και σφουγγάρι στη βάση του σπιτιού (και από πάνω να βάλετε την φλις). Το κόστος για να καλύψετε μια επιφάνεια 50×30 εκατοστά δεν είναι μεγαλύτερο από 1 ευρώ! Η φλις κουβερτούλα μπορεί να αντικατασταθεί και με παλιά σας ρούχα (ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ όμως να βάζετε και τα καινούρια σας ρούχα στα ψιψίνια σας), ώστε να ρίξετε ακόμη περισσότερο το κόστος. Στα μέσα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ζεστάνετε τις φωλιές είναι επίσης τα διάφορα παλιά χαλάκια και άλλα παρόμοια αντικείμενα. Μπορείτε να ζητήσετε επίσης από κάποιο μαγαζί που πουλάει χαλιά και μοκέτες, ρετάλια που δεν τα χρειάζονται.

ΤΙΠ 6: Φτιαξτε στεγνο σημειο για τη τροφή

Φτιαξτε και ενα αδιαβροχο προστατευμένο χώρο όπου θα μπορείτε να βάλετε τροφή για να την προφυλάξετε από τη βροχή. Ένα σπιτάκι θα μπορούσε να θυσιαστεί για να βάζετε εκεί την τροφή. Μια και μιλάμε για αδέσποτες γάτες (και μάλλον όχι μόνο μια, η εύκολη λύση ιδίως σε περιπτώσεις κακοκαιρίας είναι να βάλετε εκει μπόλικη οικονομική αλλά ποιοτική ξηρή τροφή! Η προτείνόμενη μου οικονομική ξηρά τροφή είναι ΑΥΤΗ (και ειναι εξαιρετικη σε σχέση πάντα με την τιμή της)! Τώρα αν είναι εφικτή και η προσθήκη μιας κάποιας ποσότητας υγρής τροφής (που θα γίνεται ανάρπαστη άμεσα, λογικά, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μην χαλάσει) θα σας έλεγα να χρησιμοποιήσετε μεγάλες (και άρα οικονομικές συσκευασίες) από τροφες βασισμένες σε ατμισμένο κρεατάκι (υγιεινες και ευεργετικές για τις αδέσποτες γάτες)! Η πιο οικονομικη ποιοτικη υγρή τροφη που έχω εντοπίσει ειν’ αυτή εδώ!

ΤΙΠ 7: Αξιοποιήστε μπαλκόνια

Αξιοποιήστε χώρους όπως μπαλκόνια για να βάλετε από κάτω απλά σπιτάκια, που ούτως ή άλλως θα είναι προστατευμένα από τη βροχή και ως ένα βαθμό από το κρύο! Τα σπιτάκια μπορεί να ναι απλώς κούτε με μια κουβερτούλα, ή ακόμη και καρέκλες εξωτερικού χώρου πάλι με κάποια κουβερτούλα. Σε τέτοιους χώρους μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια και ηλεκτρικές κουβέρτες (αφού θα έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος της βροχής).

Οι ηλεκτρικές κουβέρτες βοήθησαν πάρα πολύ τις FIV γάτες μας να μην υποφέρουν το Χειμώνα. Τέτοιες γάτες χρειάζονται πάρα πολύ ζέστη τους κρύους μήνες και πραγματικά μεταμορφώθηκαν με την βοήθεια των ηλεκτρικών κουβερτών! Άλλα τιπς για την φροντίδα των FIV γατων εδώ!

ΥΓ: Μην ξεχνάτε ότι καθώς ο καιρός κρυώνει η έξαρση της ρινοτραχειίτιδας (γρίπη της γάτας) είναι γεγονός. Ένα ζεστό σπιτάκι μπορεί πολλά να προσφέρει σε ένα γατάκι που υποφέρει απο ρινοτραχείιτιδες. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για να μάθετε τα πάντα για τη ρινοτραχειίτιδα:

Κλείνοντας, να πούμε ότι αν βρήκατε το συγκεκριμένο άρθρο αρκετά εκπαιδευτικό και χρήσιμο, μη διστάσετε να το μοιραστείτε με τους γατοφίλους σας στο διαδίκτυο, κάνοντας κλικ στα παρακάτω εικονίδια – η ωφέλιμη γνώση, καλό είναι να διαδίδεται:

15 Απαντήσεις

 1. Τι ωραίο άρθρο! Τέλειες οδηγίες! Αυτό που λες για τα κουβερτακια είναι τέλειο, εγώ φοβόμουν να τις βάλω στο πλυντήριο! Τρέχω να το δοκιμάσω!

 2. Αλήθεια πήρα πολλές ιδέες καλύτερες από αυτές που είχα τόσα χρόνια, όπως τα πλαστικά κουτιά συσκευασίας! Πολύ μου άρεσαν μπράβο! Και τα φελιζολ από το σούπερ μάρκετ, πολύ καλές ιδέες!👌👌👌🐈

  1. χαιρομαι μαρια μου! συνεβαλαν πολλα παιδια στο σχετικο ποστ που εγινε στο φέισμπουκ με φωτοζ (καταραμενο ινστα, δεν αφηνεις να βαζουμε εικονες στα σχολια)

 3. Εδω και ενα χρόνο ειχα φτιάξει ενα σπιτάκι απο χαρτοκουτο και ούτε ενα δεν το προτίμησε. Ευτυχως εδω και τρείς εβδομάδες ενας μικρος ζουζουνος εγινε ο μόνιμος κατοικος του.

  1. μαρία μου, πρεπει να ναι και σε στρατηγικο σημειο. αν ειναι καταχωνιασμενο καπου που δεν επιτρεπει στην γατουλα να επιβλεπει τι γινεται ειναι πολυ πιθανο να μην τολμησει να μπει μέσα γιατί θα φοβάται ότι θα ειναι δυσκολο να αντιδρασει αν γινει καμια στραβη !

 4. Ένα tip για όσους διαθέτουν στεγνωρηριο, βάζουμε πρώτα τα κουβέρτακια εκεί, φεύγουν όλες οι τριχες(σχεδόν) καιετα πλυντήριο.

  1. ναι καταλαβα ποιο.. παντως ισως το αφαιρεσω απο τη συλλογη μ, γιατι εμαθα οτι δεν ειναι ασφαλες το λαστιχο σαν υλικοο!

 5. Μια ιδέα για μέσα το σπιτάκι είναι παλιά μαξιλάρια ύπνου που δημιουργούν ένα ωραίο στρωματακι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *