Πώς η γάτα που παγιδεύτηκε σε μια κονσέρβα άλλαξε τη ζωή της και του ανθρώπου που την έσωσε (ΦΩΤΟΣ)

Η ευγνωμοσύνη είνα μια ακόμη από τις ιδιότητες που εσείς οι χούμανς αποδίδετε μόνο σε άλλους χούμανς και συχνά κάνετε το λάθος να φαντάζεστε ότι κανένα άλλο πλάσμα δεν είναι ικανό να εκφράση τέτοια συναισθήματα. Σήμερις θα σας διηγηθώ την ιστορία της Σόφι, μιας σχεδόν ολόλευκης μαμάς γάτας που κινδύνεψε ακόμη και να πεθάνει, αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια γι’ αυτήν.

Η γατούλα εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία μας όντας με το κεφάλι της παγιδευμένο σε μια κονσέρβα φαγητού, μια πρόκληση εξαιρετικά επικίνδυνη (γι’ αυτό δεν ξεχνάμε να συνθλίβουμε τέτοιες κονσέρβες για να αποκλείσουμε την περίπτωση άτυχα ζώα που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό να παγιδευτούν σε αυτές). Η γατούλα ήταν τελείως μπερδεμένη και νιαούριζε ζητώντας βοήθεια. Μέχρι που την άκουσε ένας εργαζόμενος σε κοντινό κατάστημα και έσπευσε για βοήθεια. Κατάφερε να την ελευθερώσει και η γατούλα γρήγορα έφυγε μακριά. Ο υπάλληλος ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, Μπράιαν Σέπερντ για το περιστατικό με τη γατούλα.

ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΟ
Πως να πιάσω μια αδέσποτη γάτα για να τη βοηθήσω

Ο γλυκύς Μπράιαν δεν έμεινε ασυγκίνητος! Βγήκε έξω να ψάξει τη γάτουλα αλλά δεν μπορούσε να την εντοπίσει παρά μόνο κατά την ώρα του κλεισίματος. Φαινόταν πάρα πολύ πεινασμένη και σκέφτηκε να της δώσει το υπόλοιπο κοτόπουλο από το γεύμα του που δεν το είχε φάει ως εκείνη τη στιγμή. Την τάισε με το χέρι στο στόμα, μέχρι που όλο το κοτόπουλο τελείωσε. Ο Μπράαν θεώρησε ότι έχει τη φωλιά της κάπου εκεί κοντά και πράγματι δύο μέρες αργότερα η γατούλα ξαναεμφανίστηκε. 

Ο Μπράιαν δεν έμεινε αδρανής: “Πήγα σε ένα τοπικό κατάστημα και αγόρασα φαγητό, πιατάκια, αμμοδόχο και ένα κρεβατάκι. Επέστρεψα και εκείνη με χαιρέτησε στην πόρτα του μαγαζιού μου και την τάισα! Καθώς έτρωγε συνειδητοποίησα ότι .. θηλάζει μωρά γατάκια”. Οι τρυφεράδες δεν σταμάτησαν εκεί και αφού έφαγε η γατούλα άρχισε τις αγκαλιές με τον Μπράιαν (να αυτά δεν μπορώ ρε παιδιά). Την ονόμασε Σόφι!

Ο Μπράιαν ήταν φίλος των ζώων και αμέσως συνειδητοποίησε ότι δεν θα μπορούσε ούτε θα έπρεπε να κρατήσει τη γάτα μακριά από τα παιδιά της. Ωστόσο έβαλε φαγητό και νερό αλλά και το κρεβατάκι στο πίσω μέρος του μαγαζιού του ελπίζοντας ότι θα την ξαναδει σύντομα και ότι ίσως του φέρει και τα παιδιά της. Μια εβδομάδα αργότερα ο Μπράιαν εντόπισε τη Σόφι σε ένα σπίτι σε ένα βρώμικο δρομάκι και υπέθεσε ότι εκεί κρύβει και φροντίζει τα νεογέννητα γατάκια της. Οι επισκέψεις τις συνεχιζόταν καθημερινά στο μαγαζί του Μπράιαν. Η γατούλα βρήκε το φαγητό το νερό και το κρεβατάκι της και τα ετίμησε όλα δεόντως. Στη συνέχεια ο Μπράιαν έβαλε το κρεβατάκι κάτω από το γραφείο του και η Σόφι δεν αρνήθηκε να κουρνιάσει εκεί. Όταν λοιπόν είχε πελάτες η Σόφι κοιμόταν στο κρεβατάκι δίπλα στο γραφείο του.

Έφτασε ο Νοέμβρης και ο Μπράιαν αποφάσισε να πάει μέχρι το σπίτι στο βρώμικο δρομάκι όπου μάλλον η Σόφι φρόντιζε τα μικρά της. Ξαφνικά έκαναν την εμφάνισή τους δύο από τα παιδιά της. Ο Μπράιαν μίλησε με τους ιδιοκτήτες του σπιτιού και προσφέρθηκε να υιοθετήσει τα μικρά αλλά ο ιδιοκτήτητης του σπιτιού αντιπρότεινε να τα πάρει όλα γιατί δεν ενδιαφερόταν καθόλου γι’ αυτά -μεταξύ μας μάλλον ήθελε να τα ξεφορτωθεί-. 

Η κόρη του όμως καθόλου δεν συμφωνούσε. Έτσι ο Μπράιαν αποφάσισε να περιμένει και να δει τι θα γίνει. Για μια εβδομάδα η Σόφι χάθηκε και ο Μπράιαν υπέθεσε ότι μάλλον την είχαν κλείσει αυτή και τα μικρά της μέσα στο σπίτι στο βρώμικο δρομάκι.

Αλλά ένα βράδυ καθώς έκλεινε το κατάστημά του ο Μπράιαν αναγνώρισε τη σιλουέτα μιας γνώριμης γάτας να κάθεται στην χαλάκι της εξώπορτας του μαγαζιού. Και δεν ήταν μόνη της. Έφερε μαζί της δύο από τα μικρά της, ένα κλασσικό τιγράκι και ένα πορτοκαλί γατάκι (τα άλλα δεν κατάλαβα τι έγιναν – ίσως δεν επιβίωσαν)! Ο Μπράιαν ενθουσιασμένος άνοιξε την πόρτα, άφησε τη γατούλα και τα μικρά να μπουν μέσα. Η Σόφι ήξερε το δρόμο και δεν δίστασε καθόλου.. πήγε αμέσως στο γραφείο του και άρχισε να τρώει. 

Ο Μπράιαν όπως φαίνεται έχει τον τρόπο του γιατί πολύ γρήγορα κατάφερε να προσελκύσει τα μικρά που ήταν πολύ παιχνιδιάρικα και τελικά οι όποιες αμφιβολίες τους κάμφθηκαν και μπήκαν μέσα και εκείνα! Αυτό ήταν από τότε τα δύο μικρά γατάκια έμειναν μαζί του μέχρι ο Μπράιαν να καταφέρει να τους βρει υιοθεσία. Και τα δύο υιοθετήθηκαν μαζί και ο Μπράιαν προσφέρθηκε να πληρώσει τη στείρωσή τους και τον πρώτο γύρο επισκέψεων στον κτηνίατρο. Όμως η Σόφι εξακολουθόύσε την ημι-αδέσποτη ζωή, χωρίς βέβαια να σταματάει τις επισκέψεις στον αγαπημένο της χούμαν.

Σε ετούτο το σημείο μια και μιλάμε για την περίπτωση αδέσποτων γατών που μπαίνουν για πρώτη φορά σε ένα σπίτι διαβάστε μερικά χρήσιμα τιπς

Ε λοιπόν μια ωραία ημέρα ο Μπράιαν το πήρε απόφαση. Εξομολογήθηκε στη γυναίκα του, η οποία υποφέρει από αλλεργίες ότι ήταν ερωτευμένος με τη Σόφι και εκείνη η γλυκούλα πρότεινε να κάνουν μια απόπειρα να την φέρουν στο σπίτι τους. Κοιτάξε που αυτή η ιστορία μοιάζει πολύ με παραμύθι με ευτυχισμένο τέλος. Στην αρχή οι αλλεργίες ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα αλλά πλέον τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. 1.5 χρόνο μετά την πρώτη επαφή του Μπράιαν με τη Σόφι η Σόφι ζει μαζί του και είναι ευτυχισμένη και πολύ αγαπημένη με εκείνον και τη γυναίκα του.

Ο Μπράιαν λέει “Ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω τη διαφορά στις ζωές όλων των αδέσποτων ζώων όμως μπορώ να πω ότι ότι η Σόφι άλλαξε πάρα πολύ τη δική μας ζωή – με ακολουθεί παντού, ακόμη και στο μπάνιο”.

Ας δούμε κλείνοντας μια γκαλερία με φωτογραφίες, όλες παρμένες από το αρχείο του Μπράιαν Σέπερντ:

Κλείνοντας θέλω να ξανατονίσω ετούτο! Όταν τελειώνει μια κονσέρβα να θυμάστε πάντα να την στραπατσάρετε για να μη χωράει να βάλει μια γάτα το κεφάλι της μέσα και να παγιδευτει. Πριν δυο εβδομάδες πάλι βρήκαμε μια γάτα τελείως αποπροσανατολισμένη με μια κονσέρβα στο κεφάλι της, ευτυχώς όμως ήταν εύκολο να την βγάλουμε, δεν είχε σφηνώσει καλά. 

Και μια και μιλαμε για.. κονσέρβες μην ξεχνάτε ούτε στιγμή ότι μια ποιοτική υγρή τροφη ειναι πολύ καλύτερη για την διατροφή της γάτας από την πιο πανάκριβη γκρέιν φρι ξηρά τροφή! Βρείτε τις προτεινόμενες υγρές τροφές μου στο αναλυτικό συγκριτικό μου άρθρο, ακριβώς ΕΔΩ.

Εσάς σας έχει τύχει κάποιο παρόμοιο περιστατικό; Περιμένω τα σχόλιά σας 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *