Γιατί η γάτα αγγίζει το πρόσωπό σας με την πατούσα της;

Εσάς η γάτα σας είναι τόσο διακριτική ή προβαίνει σε διάφορες χειρονομίες που φτάνουν μέχρι το να αγγίξει το πρόσωπό σας με τις πατούσες της; Αυτή η τελευταία είναι μια συνήθεια που συνήθως ξετρελαίνει τους γατογονείς όμως υπάρχουν και κάποιοι που την θεωρουν κίνηση υπερβολικής αβρότητας που μπορεί να είναι και δυνητικά επικίνδυνη! Δηλαδή, δέχεστε να ξαπλώνει στο κρεβάτι σας, πάνω σας, ακόμη και στο πρόσωπό σας, αλλά όχι και να βάζει τις πατούσες της στο ευάλωτο προσωπάκι σας!

Τώρα που το σκέφτομαι, γιατί αντιδράτε σε αυτό το τελευταίο; Επειδή φοβάστε μην σας κάνει κακό; Άντε καλέ, η γάτα σας, που σας αγαπάει τόσο πολύ θα έκανε ποτέ κάτι για να σας βλάψει; Η γάτα έχει επίγνωση της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσουν τα νύχια της και δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιησει για να σας βλάψει, όντας νηφάλια! 

Ίσως λοιπόν να βοηθούσε να μην σας αγχώνει μια τέτοια συμπεριφορά αν διερευνούσαμε τους λόγους για τους οποίους η γάτα σας αγγίζει με τις πατούσες της:

1. Η γάτα αγγίζει απαλά με τις πατούσες το πρόσωπό σας: "σε αγαπώ ρε βλάκα"

Τις πιο πολλές φορές η γάτα σας αγγίζει πολύ απαλά και διακριτικά το πρόσωπό σας, σε μια εκδήλωση στοργής και τρυφεράδας προς εσάς! Η γάτα είναι ούτως ή άλλως ντελικάτο πλάσμα με προσεκτικές, χαριτωμένες κινήσεις και έτσι και μια εκδήλωση στοργής δεν θα μπορούσε να είναι πιο απότομη και ατσούμπαλη. 

Πηγη: Reddit / rosemoun888

Σε αυτή την περιπτωση η γάτα σας δεν εμφανίζει ούτε κατά διάνοια τα νύχια της και ίσα ίσα που σας αγγίζει λες και μια πνοή φυσάει την επιδερμίδα σας! Αυτή η κίνηση θα μπορούσε να μπει στη λίστα εκείνων των τρόπων με τους οποίους η γάτα σας δείχνει την αγάπη της, λίστα που μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

2. H γάτα χτυπάει απαλά (tap) το πρόσωπό σας: "Θέλω τη βοήθειά σου"

Για την ώρα βρισκόμαστε στα πιο τρυφερά άκρα της γατίσιας ψυχολογίας! Καθώς μετακινούμαστε την αντίθετη πλευρά της συναισθηματικής παλέτας η γάτα μπορεί να σας χτυπήσει πολύ απαλά το πρόσωπό (tap) – όπως θα κάνατε και εσείς που θα χτυπούσατε απαλά στην πλάτη κάποιον για να γυρίσει προς εσάς και να του πείτε κάτι -. Εδώ οι λόγοι για το άγγιγμα με την πατούσα ξεπερνούν την εκδήλωση στοργής και έχουν περισσότερο να κάνουν με πρακτικά θέματα. Η γάτα ουσιαστικά ζητάει την αρωγή σας! 

Μπορεί να θέλει να καθαρίσετε την τουαλέτα της – btw βρείτε μια σουπερ ευκολα καθαριζομενη τουαλετα γατας ΕΔΩ,  μπορεί να θέλει να την ταϊσετε – ειναι ωρα για το επομενο γευμα Animonda της – , ή ίσως να έκανε μια ζημιά και να θέλει να συμμαζέψετε τα ασυμμάζευτα! Σε αυτές τις περιπτώσεις τα νύχια ίσως εμφανιστούν, αλλά αυτό θα συμβεί όχι για να σας βλάψει αλλά για να λάβει από εσάς την απαιτούμενη προσοχή και να εισακουστει το αίτημά της! Ακόμη και εδώ δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε! 

3. H γάτα απωθεί το πρόσωπό σας με την πατούσα της: "δεν θέλω χάδια τώρα"

Μια άλλη κλασσική περίπτωση που η γάτα σας αγγίζει με την πατούσα της στο πρόσωπο είναι επειδή σας απωθεί. Μπορεί εσύ βρε αδερφέ να θες χάδια και ναζάκια, αγκαλιές και φιλιά, όμως η γάτα σου δεν είναι στο κατάλληλο mood για κάτι τέτοιο! Έχει δικαίωμα στην άρνηση.

Και με μια γεμάτη σνομπισμό χειρονομία σε απωθεί για να σου δείξει ότι δεν ενδιαφέρεται! Οφείλεις να την σεβαστείς! Αν θέλετε να δείτε 22 φωτογραφίες με γάτες που δεν ενδιαφέρονται για χάδια κάντε κλικ ακριβώς ΕΔΩ.

4. Η γάτα σας δίνει χαστούκι με την πατούσα σας: "τα έχω πάρει στο κρανίο"

Όταν η γάτα σας φτάσει στο σημείο να σας δώσει ένα μεγαλοπρεπές χαστούκι πρέπει να γνωρίζετε ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Η κατάσταση έχει ανατραπεί άρδην, η γάτα σας έχει περάσει στο απέναντι άκρο είτε γιατί την αγνοείτε είτε γιατί κάνετε κάτι που την ενοχλεί. 

Αν δηλαδή σας ζήτησε ευγενικά να της βάλετε φαγητό και εσείς την αγνοήσατε, μπορεί να σας φιλοδωρήσει με ένα χαστουκάκι. Ή μπορεί να την χαϊδευετε πέρα από το σημείο που απολαμβάνει (πολλές γάτες μετά από ένα επίπεδο χαδιών βιώνουν έναν εκνευρισμό που οφείλεται σε μια υπερδιέγερση από το χάδι) ή μπορεί να την αγγίζετε με τρόπο που την πονάει και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χωρούν διπλωματίες και ναζάκια! Εδώ θα το φάτε το χαστουκάκι σας και η μόνη σας επιλογή είναι να συμμορφωθείτε άμεσα με τις ορέξεις της! 

Και μια και φτάσαμε στο αρνητικό φάσμα συναισθημάτων της γατίσιας συμπεριφοράς νομίζω ότι αξίζει να γίνει ιδιαίτερ μνεία σε όλα εκείναι τα σημάδια που φωνάζουν απεγνωσμένα: (εγώ η γάτα) είμαι θυ-μω-μέ-νη! Βρείτε τα στον παρακάτω σύνδεσμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *