10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τις λευκές γάτες

Η γοητεία μιας λευκής γάτας είναι πέρα από κάθε αμφιβολία – αν και να σας πω την αλήθεια, σαν τη γουνα του Τσίτσου, ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΗ -. Αλλά ας ξεπερασω την λατρεία στο πρόσωπό μου και ας μιλήσω γι’ αυτό το σχεδόν μαγικό πλάσμα που λέγεται Λευκή Γάτα. 

Αυτό το πλάσμα, που μοιάζει με αγγελούδι οφείλει το χρώμα της γούνας του σε ένα γονίδιο που λέγεται masking gene το οποίο “καλύπτει” όλα τα άλλα γονίδια που σχετίζονται με το χρώμα της γάτας κάνοντας μια γατα τελικά ολόλευκη! Ουσιάστικά δημιουργεί ένα κάλυμμα που κρύβει από κάτω του ολα τα άλλα χρώματα που κανονικά θα είχε η γούνα της γάτας! 

Ας δούμε τώρα μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για την πανέμορφη Λευκή Γάτα.

1. 5% των γατών είναι ολόλευκες

Από αυτό το 5% ένα 15 ως 4% έχουν ένα ή δύο μπλε μάτια. Και από αυτές ένα 60 με 80% είναι κωφές.

2. Πολλές φυλές έχουν μέλη που είναι ολόλευκα

Η ολόλευκη γούνα δεν είναι προνόμιο μιας συγκεκριμένης φυλής, αντιθέτως σε πολλές φυλές θα συναντήσετε ολόλευκες γάτες! Πιο συχνα θα δείτε ολόλευκες γάτες Περσίας, Άγκυρας, Σιαμέζες, και Αμερικάνικες Κοντότριχες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ - Γάτα Περσίας

3. Το γονίδιο που προκαλεί το λευκό χρώμα μπορει να σχετίζεται και με την ακοή της γάτας, προκαλώντας κώφωση

Μάλιστα πιστεύεται ότι ότι το αυτί που βρίσκεται κοντινότερα στο γαλανό μάτι θα έχει ελάττωμα στην ακοή. Αν τώρα μια γάτα έχει και τα δύο μάτια της γαλανά, τότε και τα δύο αυτιά είναι πιθανό να έχουν βλάβη. 

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και τον οδηγό μου για κωφές γάτες! Κάντε κλικσ τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΣΟΥΠΕΡ ΧΡΗΣΙΜΟ: Ζώντας με μια κωφή γάτα

4. Οι λευκές γάτες δεν είναι αλφικές (albino)

Η σημαντική διαφορά των λευκών γατών με τις αλφικές είναι ότι οι λευκές γάτες έχουν ένα γονίδιο που σχετίζεται με την λευκή γούνα ενώ οι αλμπίνοι έχουν πλήρη απουσία χρωματισμού του δέρματος, της γούνας και των ματιών!

Για να ξεχωρίσετε μια λευκή γάτα από μια αλφική κοιτάξτε τα μάτια της. Οι λευκές έχουν μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Αντίθετα οι αλφικές έχουν πολύ ωχρό μπλε χρώμα, ή ροζ ή κόκκινο (τα μάτια τους δεν ειναι όντως ροζ ή κόκκινο, αλλά η αντανάκλαση του φωτός στα αγγεία του αίματος δίνει στα μάτια αυτή την εμφάνιση).

5. Οι λευκές γάτες κινδυνούν από εγκαύματα από τον ήλιο

Όπως και στους ανθρώπους οι λευκές γάτες κινδυνεύουν περισσότερο από τον ήλιο και ιδίως στα αυτιά τα βλέφαρα και τη μύτη. Γι’ αυτό το λόγο παρουσιάζουν και αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν δερματικούς καρκίνους! Γι’ αυτό πρέπει να προστατεύετε την λευκή γάτα σας από τον ήλιο – θα μιλήσω αναλυτικά γι’ αυτό σε επόμενο άρθρο

6. Οι λευκές γάτες είναι σημάδι καλοτυχίας

Σε αντίθεση με τις καημένες τις μαύρες γάτες οι λευκές συμβολίζουν την καλή τύχη. Χαρακτηριστικά είναι τα γιαπωνέζικα ειδώλια Maneki Neko που έχουν την μορφή λευκής γάτας και θεωρούνται ότι φέρνουν καλοτυχία! 

Σε αυτό το σημείο να πω ότι εντόπισα και διάφορους θρύλους/δοξασίες που συνδέοουν και την μαύρη γάτα με καλοτυχία! Μπορείτε να τους βρείτε ακριβώς ΕΔΩ!

7. Κάμποσες λευκές γάτες έχουν ζήσει στον.. Λευκό Οίκο

Ε πως θα μπορούσε αλλιώς! Ο Πρόεδρος Ράδερφορντ και ο Τζίμι Καρτερ (38ος και 39ος Πρόεδρος των ΗΠΑ) είχαν και οι δύο λευκές σιαμέζες γάτες, ενώ ο Πρόεδρος ΜακΚίνλεϊ είχε δυο λευκές γάτες Άγκυρας!

8. Οι λευκές περσικές γάτες είναι περιζήτητες

Γενικώς οι λευκές γάτες έχουν πολλούς λάτρεις όμως στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκονται οι λευκές γάτες Περσίας, που είναι ευσεβείς πόθος πάρα πολλών γατόφιλων! Περισσότερα για τις γάτες Περσίας εδώ!

9. Η ετεροχρωμία (odd eyes) είναι πολύ συχνή στις λευκές γάτες

Πράγματι το εντυπωσιακό φαινόμενο της ετεροχρωμίας είναι πολύ συχνό στις λευκές γάτες, γιατί αυτές έχουν το γονίδιου που σχετίζεται με το λευκό χρώμα της γούνας και το μπλε μάτι, αν όμως αυτό το γονίδιο δεν επηρεάσει το χρώμα του ενός ματιού τότε το μάτι αυτό θα βαφεί με χρωστική και θα γίνει πράσινο, κεχριμπαρένιο κλπ κλπ). Μάθετε περισσότερα για την ετεροχρωμία ακριβώς ΕΔΩ

10. Ειδική φροντίδα για τις λευκές γάτες

Παιδια, ειδικά η λευκή γάτα από όλες τις άλλες γάτες χρειάζεται την πιο ειδική φροντίδα για ευνόητους λόγους! 

 • Όπως προαναφέραμε η έκθεση στον ήλιο εγκυμονει κινδύνους για αυτό θα πρεπε να γίνεται με μέτρο και βάζοντας ειδικα αντιηλιακά για γάτες όπως αυτό στα ακρα!
 • Την ίδια στιγμή οι κωφές λευκές γατούλες χρειάζονται μια παραπάνω φροντίδα και είναι πολύ επικίνδυνο να κυκλοφορούν σε δρόμους γι’ αυτό καλό είναι η μόνη τους επαφή με τον εξωτερικό κόσμο να είναι σε περιφραγμένες ασφαλείς αυλές ή σε μπαλκόνια με ειδικό δίχτυ σαν αυτό, ως πάνω! H άλλη λυση ειναι να μάθουν όταν είναι ακόμη μικρές στο σαμαράκι (ένα εξαιρετικό τέτοιο θα βρείτε εδώ) για να κάνουν βόλτες έξω με ασφάλεια!
 • Επίσης οι κωφές λευκές γάτες βιώνουν πιο εύκολα στρες γι’ αυτό θα σας πρότεινα να διαβάσετε μερικά τιπς για τις κωφές γάτες εδώ και να σκεφτειτε να χρησιμοποίησετε  το CBD Oil για γάτες (εμείς χρησιμοποιούμε της NatureCan με εξαιρετικά αποτελέσματα – βρείτε το εδώ και μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό tsitsos20 για έκπτωση 20%) και τιςτεχνητές φερομόνες Feliway εξαιρετικά ευεργετική επίδραση μπορεί να έχουν οι τεχνητές φερομόνες Feliway (τσιμπήστε το εδώ)!
 • Προφανώς οι μακρύτριχες λευκές γάτες χρειάζονται μεγαλύτερη φροντίδα στη γούνα τους από τις κοντότριχες! Ενα συχνό βούρτσισμα με μια καλή χτένα σαν αυτή είναι ό,τι πρέπει!
 • Η ιδανική διατροφή για μια λευκή γάτα ακολουθεί τα ίδια πρότυπα με την διατροφή για οποιοδήποτε άλλο χρώμα γάτας! Ιδανικά η διατροφή μιας λευκής γάτας πρέπει να βασίζεται σε καλές υγρές τροφές με ξεκάθαρη ετικέτα, πλούσιες σε υγρασία και ζωική πρωτεϊνη και με ελάχιστο υδατάνθρακα σαν τις εξαιρετικες αγαπημένες του Τσίτσου Animonda Carny (πολύ οικονομική στη συσκευασία 800 γραμμαρίων) & Lucky Lou (τρέχει σε προσφορά 5+1)! Αν πρέπει να βασιστεί σε ξηρά τροφή αυτή καλό είναι να είναι μια grain free ξηρά τροφή πλούσια σε ζωική πρωτεϊνη και μετρημένο υδατάνθρακα! Βρείτε τις προτεινόμενες γκρέιν φρι ξηρές τροφές μου εδώ

ΓΚΑΛΕΡΙΑ - ΛΕΥΚΗ ΓΑΤΑ

Και αφού μάθαμε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα για τη λευκή γάτα ας δούμε και μια γκαλερία με υπέροχες λευκές γάτες 

Κάπου εδώ φτάσαμε στο τέλος! Κλείνοντας θα ήθελα να μου πείτε, εσείς είχατε ποτέ μια λευκή γάτα; Είχατε παρατηρήσει συγκεκριμενα στοιχεία στον χαρακτήρα της; Περιμένω τα σχόλιά σας

ΥΓ: Το άρθρο μου για τις.. μαύρες γάτες το διαβάσατε; Αν όχι οφειιιίλετε να το κάνετε εδώ και τώρα! Θα το βρείτε ΕΔΩ!

17 Απαντήσεις

 1. Είμαι από τους τυχερους που έχουν ολολευκη γάτα με ετεροχρωμια αλλά ακουει μια χαρά.. Εκτως αμα δεν θέλει που έτσι και αλλιώς είναι χαρακτηριστικό όλων των γατιών. Αυτό που έχω παρατηρήσει στον χαρακτήρα της αλλά και σε αλλά λευκά γατιά είναι ότι γενικά είναι λίγο πιο σνομπ και εκφράζει λίγο πιο ήπια τα συναισθήματα της.δεν είναι τα γατιά που θα σου κάνουν όλη μέρα πατουσακια και όλα τα σχετικά..

  1. Συμφωνώ..σαν να περιγράφεις την δίκη μου…😅 δεν έχει κάνει ποτε πατουσακια κ ούτε είναι της αγκαλιάς. Αλλά είναι πολύ ήρεμη μπορώ να πω κ διακριτική. Σχεδόν δεν καταλαβαίνεις ότι έχεις γάτα σπίτι σου.

 2. Η πρώτη γατούλα μου ήταν λευκή… Μού την είχε δώσει ένας οικογενειακός φίλος όταν γέννησε η δική του… Και η μόνη που είχε άδοξο τέλος η καημένη… Βγήκε έξω μια μέρα και τη χτύπησε αυτοκίνητο…
  Την κόρη τής την είχα 17 χρόνια (18 χρόνια και 8 ημέρες για να ακριβολογούμε)… Εκείνη ήταν Ταρταρούγα, μακρύτριχη… Όταν πέθανε έλεγα ότι δεν θα πάρω πάλι ζώο στο σπίτι…
  Λίγους μήνες κράτησε… Πέθανε Άνοιξη και Χριστούγεννα του ίδιου έτους μάζεψα την άλλη, ένα αδεσποτάκι από το δρόμο…
  Αυτή πέθανε πέρσι ξαφνικά, μάλλον κάποιο αυτοάνοσο που δεν είχαμε αντιληφθεί εγκαίρως… Φέτος το καλοκαίρι πήρα άλλο… Έναν γατούλη που είχαν παρατήσει εδώ στη γειτονιά… Είχε χωθεί στη μηχανή του αυτοκινήτου μας… (Ήξερε αυτός που πήγε και χώθηκε) 😘❤🐈

 3. Έχω ξαναγράψει την ιστορία της Νέλης μου… Στα χρόνια που μου χάρισε την παρέα και αγάπη της, γνώρισα για πρώτη φορά μια γάτα ξεχωριστή, πανέξυπνη, τρυφερή, περήφανη & αξιοπρεπέστατη.
  Μπορούσε να ανοίξει την εξώπορτα με ένα πήδημα προς το πόμολο, γατζωνοταν και, την άνοιγε. Γύρναγε και με κοίταγε ως επιβεβαίωση του “ναι, είδες καλά, δεν το έκανα τυχαία, όντως αντιλαμβάνομαι. Και περιμένω να το αντιληφθείς κι εσύ και να με καμαρώσεις!”.
  Μια γάτα, που σε υποχρεωτικό ταξίδι ωρών με πλοίο, την βγάλαμε στο κατάστρωμα δίπλα δίπλα· στο κλουβί έκλαιγε, της έβαλα λουράκι, της είπα ότι αν θέλει να είναι έξω πρέπει να είναι ήσυχη & δίπλα μου… Κι εκείνη αξιοπρεπεστατα και με καμάρι, περπατούσε δίπλα μου, άνετα & ώριμα, χωρίς σκανταλιές ή τυπικές γατοσυμπεριφορές· σαν άνθρωπος.
  Άλλη δυνατή στιγμή, με περίμενε να ‘μαι μαζί της να γεννήσει.. Ήρθε πανικοβλητη, μου το έδειξε, κι έτρεχε πίσω μου μέχρι να της ετοιμάσω χώρο να κάτσουμε λέγοντάς μου “άντε καλέ, ακόμα;”.
  Στο παιχνίδι τρομερή, κυνηγός, ποτέ με νύχια σε μένα. Ακόμα κι όταν την έκανα μπάνιο… Με το που καταλάβαινε ότι μπορεί να με τραυματίσει, πάγωνε.
  Ήταν σαν παιδί, φιλενάδα, αδερφή… Κι αργότερα που γέννησα, μάνα μου.
  Είχα ακούσει ότι οι άσπρες γάτες δένονται πολύ, και θεωρούνται πιο έξυπνες – πιστεύω όμως ότι επειδή όντως δένονται, δείχνουν περισσότερο την αντίληψη που έχουν…
  Το μόνο που ξέρω είναι ότι με την Κυρία Νέλη επικοινωνούσαμε σχεδόν τηλεπαθητικά.
  Και τα χάδια ήταν “υποχρεωτικά”, αλλιώς μου μούτρωνε 😅😇. Χαδάκι να φάει, αγκαλίτσα όταν γυρνούσε σπίτι, χάλαγε τον κόσμο στα παράπονα όταν επέστρεφα εγώ, αν αραζα τηλεόραση ή πήγαινα για ύπνο έπρεπε να την φωνάξω, αλλιώς θα καθόταν στεναχωρημένη – ολόκληρο δράμα – μέχρι να την καλοπιάσω· μερικές φορές βέβαια ξεχνιοταν/βαριόταν κι ερχόταν μόνη της. Μου ‘ρίχνε όμως μερικές ξυλιές 😁 χωρίς νύχια πάντα.
  ..
  Πέρασαν 6 χρόνια αφότου έφυγε & εμφανίστηκε μια νέα μικρή ασπρουκα που ήθελε να με υιοθετήσει, και φυσικά χάρηκα πολύ… Έχει αρκετές ομοιότητες σε επικοινωνία, δέσιμο, εξυπνάδα και τρυφερότητα. Μοιάζει λες και ξαναβρεθηκαμε. Που κι έτσι να μην είναι, είναι τόσο τρυφερή (τρέχει κι αγκαλιάζει το χέρι μου & τρίβει το κεφαλάκι της με χαρά· έρχεται στο παράθυρο & κάνει τα ποδαράκια της σαν σκιουρακι στο τζάμι – χωρίς νύχια· & άλλα πολλά θαυμαστά & τρυφερά) που την ευχαριστώ που μ’ έβαλε στην γατο-οικογενεια· τιμή μου!
  Αφιερωμένο στην Κυρία Νέλη & την φύλακα άγγελο που μου ‘στείλε, την Φλάφφυ

 4. Την ολόλευκη κουφή με πρασινο κάστανα ματιά γατουλα μας, την έχουμε από τον Οκτώβριο στο σπίτι μας και έχει αλλάξει τη ζωή μας. Ομιλητικοτατη, καθόλου ζηλιάρα, αρκετά ζημιάρα και κούκλα! Η παρότρυνση της κουμπαροφιλης μου να την κρατήσουμε σπίτι, ήταν δώρο για εμάς. Και φανταστείτε ότι ήμουν αλλεργική στις γάτες! Βέβαια είχε αρχίσει η απευαισθητοποιηση με μια γατουλα που με διάλεξε τον Απρίλιο του 2020 για να μου μιλάει το βράδυ που επέστρεφα στο την εργασία μου μέχρι που γέννησε τα γατιά στα πόδια μου. Από τότε εχω αποκτήσει στην πιλοτι 5 γατουλες εκ των οποίων 4 θηλυκες και μια στο διαμέρισμα. Οποία θηλυκια μαζεύεται στην στειρωνεται.

  1. Έζησα 17 χρόνια με την Κίκα – είχα ζήσει με πολλά γατιά (και αρκετά σκυλιά) αλλά σαν την Κίκα κανένα. Ήταν πάρα πολύ δεμένη μαζί μου, με επαιρνε αγκαλιά κ μου έκανε κουτουλιές, ρολάκια όταν της μιλούσα γλυκά, απίστευτη κυνηγός (φόνισσα με πουλάκια, ποντικάκια αγρού, κατσαρίδες κτλ) και κυρίως μιλούσε συνεχώς με διάφορους τόνους, απαντούσε πάντα στο όνομά της, εκτός από τις φορές που είχε νεύρα μαζί μου, όπου μου γύριζε την πλάτη της και όταν τη φώναζα απλώς κουνούσε τ’ αυτιά της νευρικά, αλλά δεν γυρνούσε καν να με κοιτάξει. Ήταν απίθανο, απίθανο γατί, έχω πάρα πολλά να θυμάμαι από την Κικάρα. Μου λείπει κάθε μέρα αλλά χαίρομαι πολύ που έζησα τόσα μαζί της.

 5. Η Μπιάνκα, το μικρό αδεσποτάκι μου. Μόλις 1 έτους και 5 μηνών. Το πήρα τεσσάρων μηνών κι έγινε από την πρώτη μέρα αυτοκολλητάκι μου. Κατάλευκο, με ματάκια πράσινα, ακούει θαυμάσια. Ήρεμο, φιλικό, του αρέσει η ξάπλα και η βόλτα γύρω από το σπίτι στην αυλή. Γατούλα του σαλονιού. Ήρθε κι ένας φίλος της από την γειτονιά το καλοκαίρι, κι αυτός κατάλευκος. Δυστυχώς χάθηκε γρήγορα. Μιλάμε κι επικοινωνούμε πολύ καλά. Προσπαθώ να την συνηθίσω στην υγρή τροφή μια και είναι αλλεργική και στειρωμένη. Κάνει πείσματα. Ζωάκι επικοινωνιακό συντροφιάς.

 6. Βρήκα τον περασμένο Οκτώβριο ,ένα αδέσποτο λευκό γατάκι περίπου 4 μηνών. Το ένα ματάκι του είναι γαλάζιο και το άλλο πράσινο. Δεν είναι κουφό! Είναι το πιο καλό, χαδιάρικο και υπάκουο πλάσμα που έχω δει. Έχω κι άλλη γάτα και δεν ήταν ποτέ τόσο τρυφερή! Αυτό θέλει να το έχω συνέχεια αγκαλιά.. μακάρι να μπορούσα να σας στείλω φωτογραφία να το δείτε.. είναι ένα κουκλί!!!

 7. Έχουμε μια ολολευκη γατούλα 9 μηνών τη Λευκή με κίτρινα-χρυσαφένιο ματιά. Είναι κωφη αλλά είναι τόσο παιχνιδιάρα και υπερκινιτικη και από ζημιές άλλο τίποτα. Λατρεύει το νερό και τις βρύσες που το βγάζουν. Είναι φοβερή και αξιαγάπητη.

 8. Είχα δύο ολολευκες γάτες Περσίας τον Όλη και την κόρη του την ζουζούνια. Ο Ολης ήταν κουφός αλλά πολύ έξυπνος από μωρό ήταν πολύ τρυφερός, χαδιαρης, έκανε συνεχεια πατουσάκια όταν τον κρατούσαμε. Όταν ενηλικωθηκε έφευγε ακόμα και μια εβδομάδα από το σπίτι αλλά πάντα επέστρεφε, σε τραγικη κατάσταση, ήξερε τι τον περίμενε. Εμπενε στη μπανιέρα για ένα καλό μπάνιο κι όλα τα επακόλουθα ήτοι σεσουάρ για στέγνωμα και χτένισμα. Η ζουζούνια το ίδιο χαδιάρα. Έκανε πολλές αποβολές. Καποια στιγμή μετά από αποβολη και 10 μερες μετά γέννησε ένα ολόλευκο γατάκι όχι μαλλιαρο αλλά πανέξυπνο. Ξέχασα να σας πω ότι η Ζουζουνα άκουγε όπως κι ο Χάριετ ο γιος της.
  Μπορώ να σας στείλω φωτογραφιες

 9. Έχω εναν κατάλευκο γαλανομάτη που τον φωνάζω Ζάχο, γιατί είναι γλυκός και αφράτος σαν άχνη ζάχαρη. Τον Ιούνιο θα γίνει 2 ετών. Δεν είναι κουφός, είναι έξυπνος και παιχνιδιαρης. Έχει πολύ μακρύ τρίχωμα που μπερδεύει και σχηματίζει τζιβες. Όλα μας τα ρούχα, ακόμη και τα πλυμένα, και κάθε σημείο του σπιτιού είναι γεματα από λευκή τρίχα, όσο συχνά και αν καθαρίζω. Αλλά χαλάλι του! Αν έχετε καμία πρόταση για τις τρίχες ευπρόσδεκτη!

 10. έχω εδώ Κ ένα μισή χρόνο δύο κατάλευκες Κ πανέμορφες γάτες. Ήταν αδέσποτα αδελφακια. Ο κουραμπιές Κ η Σερενάτα. Ο κουραμπιές έχει μακρυά τρίχα Κ κοντή ουρά σαν κουνελάκι. Η Σερενάτα μου μοιάζει με αιγιπτιακη θεότητα. Τα ματάκια της είναι γαλαζοπράσινα,Κ του κουραμπιέ διάφανα που αλλάζουν χρώματα !!

 11. Κατ αρχήν συγχαρητήρια για τα υπέροχα κ πολυ χρήσιμα αρθρα σου!
  Έχω ψύχωση με τα λευκά! Πριν 3 χρόνια ιοθετησα 4 αδελφάκια λευκά που βρήκα κατω απο ενα πεζοδρομιο! Θα τα φροντιζα για λιγο κ θα τους εβρησκα γονεις , αλλα δεν μ εκανε η καρδια να τα δωσω!
  Θεωρω τις λευκες, βαθια διαισθητικες γατες. Εκπεμπουν μια μεγαλοπρεπεια και ταυτοχρονα πιστευω μπορουν να δουν αυτα που δεν βλεπουμε! Δεν χρειαζεται ποτε να τους εξηγησω. Σε περιπτωση ασθενειας ειναι παντα δίπλα μου. Θελουν αποκλειστικοτητα, ειναι περιφανες, και πολυ επιλεκτικες! Ταυτοχρονα διεκδικητικες, με ενα ιδιαιτερο τροπο οταν θελουν κατι.
  Σημειωσε οτι απο τα 6 μου χρονια ζω με γατες, διαφορων χρωματων κ ειδων! Οποταν τα πιο πανω που αναφερω ειναι παντα σε συγκριση με τις αλλες.
  Τελος θεωρω πως ειναι χειριστικες απεναντι στις αλλες. Το ξερουν οτι ειναι λευκες και θεωρουν τις υπολοιπες ισως χαμηλοτερου επιπεδου! Ειναι κ αυτες απο το δρομο αλλα δεν ειναι ιδιες με την ντζιντερ μου γατουλλα τη Μελη που θα μιλησει και θα παιξει με ολους πχ. Θα σου στειλω φωτος στο μεσεντζερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *