Γνωρίστε την γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωή της σε γάτες με ειδικές ανάγκες (ΤΕΛΕΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αγαπημένοι γατολάτρες και γατολάτρισσες θα ήθελα να σας γνωρίσω μια εξαιρετική κυρία, την Όλγα! Την ιστορία της την έμαθα στο αγαπημένο Bored Panda. 

Η Όλγα ζει στη Ρωσία. Η Όλγα εδώ και 5 χρόνια φροντίζει ένα καταφύγιο με αδέσποτες γάτες με ειδικές ανάγκες.. το καταφύγιο λέγεται “Άγγελοι με μουστάκια” και εκεί δεν θα βρείτε ποτέ μια γάτα υγιή! Όλες οι γάτες που φροντίζονται εκεί πέρα εχουν μπόλικα προβλήματα υγείας! Προχωρήστε παρακάτω με δική σας ευθύνη, οι εικόνες είναι συγκινητικές, όμως κρύβουν μπόλικη αγάπη!

Η Όλγα παρόλο που είχε δύο παιδιά, ήταν χωρισμένη και δυσκολευόταν οικονομικά για κάποιο λόγο (ή χωρίς λόγο) άρχισε να φροντίζει γατούλες, αρχικά περιοριζόμενη στη σίτισή τους. Αυτό δεν σταμάτησε εκεί, η φροντίδα που άρχισε να τους προσφέρει έγινε πιο ολοκληρωμένη – άρχισε να φροντίζει πολύ και για την υγεία τους – και κάπως έτσι, σιγά σιγά δημιουργήθηκε το καταφύγιό της, “Άγγελοι με Μουστάκια”. Κάθε μέρα τα βήματα της Όλγας τη φέρνουν σε ένα ξύλινο σπίτι με ένα παράθυρο από το οποίο εκπέμπεται ένα φως που δεν σβήνει ποτέ. Βλέπετε είναι πολύ πιο εύκολο για μια γάτα να βγάλει το κρύο βράδυ όταν το φως είναι ανοιχτό.

Αργότερα μέσα στην ημέρα η Όλγα ξαναπερνάει από την παλια ξύλινη καλύβα. Αυτή τη φορά για καθαριότητες και για την φροντίδα των βασανισμένων γατών που ζουν εκεί. Την βοηθαεί στο έργο της ο φίλος της Γιούρα! 

Σε αυτό το σημείο να κάνω μια παρένθεση και να σας πω τι μπορείτε να κάνετε και εσείς αν δείτε μια αδέσποτη γατούλα αβοήθητη όπως αυτές που φροντίζει η Όλγα:

Ας επανέλθουμε όμως στην ιστορία μας! Πολλές γατούλες που δεν έχουν περάσει εύκολα έχουν βρει μια ζεστή αγκαλιά στους “Άγγελους με Μουστάκια”. Ο Μπακ (πάρε ιδέες για καλύτερα αρσενικά ονόματα γάτων ),βρέθηκε … χωρίς πατούσες και η ακτινογραφία έδειξε μια σφαίρα σφηνωμένη στην σπονδυλική του στήλη. Ο Μπακ δεν μπορεί να περπατήσει. Εξαιτίας του προβλήματός του έχει θέμα με την εκκένωση της κύστης του και πρέπει να πλένεται κάθε μέρα για να μην πάθει έλκη κατάκλισης!

Αλλά και ο Καμίς πλένεται καθημερινά διότι έχει προβλήματα στο γαστρεντερικό του και χρειάζεται καθημερινή φροντίδα – εδώ συγχωρήστε με αλλά θα ήθελα να κάνω μια ακόμη αναφορά στο εύρημά μου, οτι οι ξηρές τροφές, γεμάτες με τόσο πολύ δύσπεπτο υδατάνθρακα ειναι πολύ φυσικό να προκαλούν προβλήματα στο γαστρεντερικο – η στροφή σε εύπεπτες ποιοτικες υγρές τροφές από ατμισμένο πραγματικό κρέας ίσως θα μπορούσαν να λύσουν πολλά προβλήματα στο γαστρεντερικό της γάτας – βρείτε τις προτεινόμενές μου εδω!

Στους “Αγγελους με Μουστάκια” θα βρείτε κάθε μέρα την Μπαμπα Βάλια  να κοιμάται στο αγαπημένο του κρεβάτι! Η Όλγα την πήρε από μια γυναίκα με ψυχολογικά προβλήματα. Η Όλγα λέει “Η Μπάμπα Βάλια ζούσε για έξι χρόνια με τις πατούσες του δεμένες στο πάτωμα της τουαλέτας ενός σπιτιού”. Αλλα στο θαυματουργό καταφύγιο, με πολύ προσπάθεια η γατούλα άρχισε και πάλι να περπατάει αλλά συνεχίζει να κοιμάται σε αυτή την θέση, συνηθισμένη από τα τόσα χρόνια που τα ποδαράκια της ήταν δεμένα!

Η γρια Κίρα με δυσκολία περπατάει. Έζησε 15 χρόνια με τους ανθρώπους της αλλά αυτοί έπρεπε να φύγουν και την άφησαν πίσω! Η Όλγα λέει γι’ αυτή: “Η Κίρα ζει με ανέσεις εδώ. Έχει τα συνηθισμένα προβλήματα που έχουν τα μεγαλύτερα σε ηλικία ζώα. Τώρα αντιμετωπίζει προβλήματα με το γαστρεντερικό της (πφφ και αυτή), αλλά το φροντίζουμε, της κάνουμε ενέσεις. Αλλά τον περισσότερο καιρό είναι απλώς μια γριά γάτα που χρειάζεται αγάπη και στοργή”.

Καλώς ή κακώς είναι σχεδόν αδύνατο για την Όλγα να βρει υιοθεσίες για αυτά τα ζώα! Παρόλα αυτά το κορίτσι μας αντιμετωπίζει την κατάσταση με χιούμορ. Και οι γάτες του καταφυγίου νιώθουν ευγνώμονες για αυτό το μερίδιο στοργής και αγάπης που απολαμβάνουν στην παλιά ξύλινη καλύβα! 

ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΑ ΤΗ ΓΑΤΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΤΟΥΤΟ: Η ιστορία του ανθρώπου που έσωσε 200 γάτες σε εμπόλεμη περιοχή

Το καλό είναι ότι πολλές γάτες τελικά ανακάμπτουν στο καταφύγιο και είναι ξέγνοιαστες και χαρούμενες, τρέχουν πέρα δώθε και τρίβονται στα πόδια της Όλγας και του Γιούρα καθώς αυτοί καθαρίζουν. Η Όλγα λόγω φόρτου εργασίας είναι παντα βιαστική ενώ αφού ολοκληρώσει τις εργασίες στο καταφύγιο εργάζεται προσφέροντας θεραπευτικό μασάζ που είναι η κύρια πηγή εισοδήματος για εκείνη. 

Τέλος θα ήθελα να πω ότι σε αυτό το σπίτι της αγάπης και των θαυμάτων έχουν φιλοξενηθεί και ανήμπορα σκυλάκια που γρήγορα βρήκαν ένα κώδικα επικοινωνίας με τις γάτες! Καλώς ή κακώς η Όλγα έχει αναλάβει μόνη της την οικονομική στήριξη του όλου εγχειρήματος και αναρωτιέμαι γιατί δεν ζητάει την βοήθεια όλων όσων μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν! Αν καταφέρω να επικοινωνήσω μαζί της θα τη ρωτήσω αν θέλει να την στηρίξουμε και εμείς με όποιο τρόπο μπορούμε.

Η αγάπη θα βρεθεί πάντα στα πιο ανύποπτα μέρη! Οι Άγγελοι με Μουστάκια είναι ένα από αυτά τα μέρη! Μη λυπάστε, μη στεναχωριέστε για την Όλγα. Η Όλγα είναι ευτυχισμένη.

Χμ και τι θα λέγατε έτσι για επίλογο να απολαύσετε μερικές από τις φωτογραφίες που δείχνουν τόσο καλά πόση συμπόνοια κρύβεται σε αυτό το θαυματουργό μέρος (όλες είναι φωτογραφίες που βρέθηκαν στο αγαπημένο Bored Panda):

ΓΚΑΛΕΡΙΑ

Λίγο πριν κλείσουμε πείτε μου αν εσείς έχετε ποτέ βοηθήσει μια γάτα που να μη μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της μόνη της, λόγω προβλημάτων υγείας! Περιμένω τα σχόλιά σας!

Για το τέλος θα ήθελα να πω αυτό: Δεν είναι απαραίτητο να φτιάξουμε τεράστια καταφύγιά όπως η Όλγα, όμως μπορούμε να έχουμε ανοιχτή μέσα μας την πιθανότητα να βοηθήσουμε ένα ή δύο ανήμπορα ζωάκια που βρίσκονται στο δρόμο μας, αξιοποιώντας διάφορες ευέλικτες πατέντες! Όταν πχ ο φοβερός Γκριζούλης (είναι πλέον ένα χρόνος που τον φροντίζουμε – υποφέρει από λευχαιμία, έιτζ της γάτας και λοιμώδη περιτονίτιδα), που όταν έληξε η φιλοξενία του, φτιάξαμε κάτω από το μπαλκόνι των ανακτόρων ένα ξύλινο δωμάτιο 2.5 τετραγωνικών μέτρων με παράθυρα που το ονομάσαμε ΜΕΘ του Γκριζούλη!

 

Ή ας πούμε στο μικρό δωμάτιο-γραφείο των ανακτόρων (τα ανάκτορα εντωμεταξύ είναι όλα κι όλα.. 55 τμ) στήνουμε αυτοσχέδια κλειστά “παρκο” όπου μπορούμε να κρατήσουμε εκεί περιορισμένες γατούλες που χρειάζονται ανάρρωση! Στην πραγματικότητα έχουμε 3 τέτοια πάρκα, που συνδυάζοντάς τα φτιάχνουμε διάφορα δωματιάκια περιορισμού, που έχουν μέσα τουαλέτα, το μπολ του φαγητού και νερού, το κρεβατάκι και ένα παιχνιδάκι για την κάθε γάτα. Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα τέτοιο πάρκο κάντε κλικ εδώ!

Μία Απάντηση

  1. Αληθινό σπίτι της αγάπης!! Συγκινήθηκα με την τρυφερότητα που βγαίνει στις φωτογραφίες!! ❤️

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *