γάτα φρεσκοπλυμμένα ρούχα

Γιατί η γάτα απολαμβάνει να κάθεται στα βρώμικα ρούχα σας;

Η γάτα είναι ένα πλάσμα το δίχως άλλο αινιγματικό, ένα πλάσμα που δεν μπορείς να προβλέψεις την συμπεριφορά της. Έτσι αυτό το ζωντανό μυστήριο λατρεύει να καθαρίζεται ως και 3 ώρες κάθε μέρα (μάθετε τα πάντα για το groomin της γάτας ΕΔΩ), αγαπάει να αράζει πάνω στα φρεσκοπλυμμένα ρούχα σας και την ίδια στιγμή λατρεύει να κάθεται και στα βρώμικα, φορεμένα, ίσως.. ιδρωμένα ρούχα σας, που είναι έτοιμα να μπουν στο πλυντήριο!

Γιατί στο καλό συμβαίνει αυτό; Μην ανησυχείτε, ο καλός σας ο Τσιτσάκος θα εξιχνιάσει ένα ακόμη συμπεριφορικό μυστήριο της γάτας! Είστε έτοιμοι; Φύγαμε!

Γιατί η γάτα απολαμβάνει να κάθεται πάνω στα βρώμικα ρούχα σας;

1. Γιατί έχουν τη μυρωδιά σας

Ο πρώτος και πιο προφανής λόγος είναι ότι τα ρούχα σας προφανώς και έχουν την χαρακτηριστική σας μυρωδιά. Η γάτα αναγνωρίζει τον χούμαν της κυρίως από την χαρακτηριστική του φωνή και από τη μυρωδιά του (και όχι τόσο από την οπτική του εικόνα). Με 4πλάσιους οσφρητικούς υποδοχείς στη μύτη από τους ανθρώπους η γάτα μπορεί να εντοπίσει με μεγάλη ακρίβεια διάφορες μυρωδιές και έτσι πολύ γρήγορα και εύκολα αναγνωρίζει την χαρακτηριστική μυρωδιά σας στα φορεμένα ρούχα σας! Και φυσικά, τα διάφορα αποσμητικά ή αρώματα δεν γίνεται να κρύψουν αυτή την χαρακτηριστική σας μυρωδιά

Ωραία ως εδώ. ‘Και γιατί δηλαδή τρελαίνεται τόσο για τη μυρωδιά μου’ θα αναρωτηθείτε! Έχουμε συζητήσει και με άλλες ευκαιρίες ότι η γάτα σας, έχοντας δεχθεί την ευεργεσία σας καθημερινά για χρόνια (της παρέχετε, φαγητό, νερό, ζέστη, ασφάλεια, χάδια, παιχνίδι) σας έχει συνδέσει ξεκάθαρα με πολύ θετικές αναμνήσεις.

Ανιχνεύοντας τη μυρωδιά σας στα ρούχα, ελκύεται σαν αυτά να έχουν μαγνήτη, γιατί αμέσως γίνονται οι συσχετισμοί/συνειρμοί που την κάνουν να νιώθω μια ασφάλεια και γαλήνη, μυρίζοντας αυτές τις μυρωδιές. Πρακτικά θέλει να έρθει όσο πιο κοντά τους γίνεται ώστε να νιώσει την ασφάλεια και σιγουριά που νιώθει κοντά σας.

Αυτός είναι ένας κοινός λόγος για πολλές συμπεριφορές της γάτας που έχουν να κάνουν με τον χούμαν της, όπως ας πούμε η επιμονή της να κοιμάται πάνω στον χούμαν της! 

Γιατί οι γάτες κοιμούνται πάνω μας

2. Γιατί αναζητάει μια αναπαυτική θέση

Η γάτα – και αυτό είναι γενικώς αποδεκτό – είναι ένας φύσει αναζητητής της άνεσης. Σε ένα δωμάτιο να ξέρετε ότι η γάτα κατά πάσα πιθανότητα (και αν είναι υγιής και ήρεμη) θα έχει διαλέξει την πιο αναπαυτική διαθέσιμη θέση. 

Τα φορεμένα, βρώμικα ρούχα, το ένα πάνω στο άλλο σχηματίζουν ένα πολύ αναπαυτικό κρεβατάκι ή τέλος πάντων μαξιλάρι, που η γάτα, όπως φαίνεται, εκτιμάει πάρα πολύ. Ο συνδυασμός της αναπαυτικής αίσθησης με την οικεία, ασφαλή, ευχάριστη μυρωδιά σας δημιουργεί όλα τα εχέγγυα για έναν μνημειώδη υπνάκο!

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι γάτες κοιμούνται κατά μέσο όρο 16 ώρες την ημέρα και αυτός ο αριθμός μπορεί να φτάσει ακόμη και τις.. 20 ώρες! 

TIP: Βάλτε ένα φορεμένο ρούχο πάνω στο θεϊκό κρεμαστο κρεβάτι γάτας που τοποθετήσατε σε στρατηγική θέση, ψηλά, σε ένα παράθυρο, και εκείνη – αγνωστο γιατι –  το σνομπάρει και θα δείτε κάατι ξαπλες που θα ρίξει εκεί! Ειρήσθω εν παρόδω βρείτε το προτεινόμενο μου κρεβάτι για παράθυρο εδώ! To ίδιο μπορείτε να κάνετε για το παραμελημένο αλλα πανάκριβο γατόδενδρο που της πήρατε – βρείτε τα προτεινόμενά μου εδώ!

3. Γιατί προσφέρουν ποικιλία υφών που εξιτάρει την αίσθηση της αφής

Άλλωστε η ύπαρξη διαφόρων υφών εξιτάρει τη γάτα που μπορεί να δοκιμάσει πχ την αφή του βαμβακερού, του λινού, του δέρματος ή του ντένιμ, σε μια αξιόλογη συλλογή από φορεμένα ρούχα. Τα κουμπιά αποτελούν ένα ακόμη ενδιαφέρον layer αφής και μπορεί να τις προκαλέσει να παίξουν με αυτά. 

4. Γιατί αποτελούν πρόσφορο έδαφος για .. ζύμωμα

Σε αυτό το μυρωδάτο, αναπαυτικό ασφαλές, γεμάτο διαφορετικές υφές πεδίο η γάτα έχει ένα ονειρεμένο έδαφος για να κάνει μια άλλη αγαπημένη της ενασχόληση! Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά το ζύμωμα, τα περίφημα πατουσάκια.

Οι ειδικοί λένε (και οι ειδικοί γνωρίζουν – ή και όχι) ότι η γάτα συνδυάζει τα πατουσάκια με την ανάμνηση του θηλασμού, όπου έκανε πατουσάκια στις θηλές της μητέρας της, και όταν μια γατούλα κάνει πατουσάκια συνήθως είναι πολύ χαλαρή, ήρεμη και σε ευχάριστη διάθεση. Οπότε μπορείτε να το πάρετε σαν κοπλιμέντο αν η γάτα σας ζυμώνει μπισκότα πάνω στα φορεμένα ρούχα σας που περιμένουν να μπουν στο πλυντήριο!

Μάθετε περισσότερα γιατί οι γάτες κάνουν πατουσάκια στο αναλυτικό μου άρθρο.

5. Γιατί είναι ζεστά

Πολύ συχνά αλλάζετε ένα ρούχο γιατί είχατε ζεσταθεί με αυτό και είχατε ιδρώσει. Αυτή η ζέστη σε ένα βαθμό παγιδεύεται στις ίνες του ρούχου και έτσι τα βρώμικα, φορεμένα ρούχα είναι συχνά αρκετά ζεστά. 

Και έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές για το πόσο εκτιμά η γάτα τη ζέστη, για διάφορους λόγους (υψηλή θερμοκρασία σώματος – περίπου 38.8 με 39.2, δυσκολία να κρατήσουν την θερμοκρασία τους σταθερή κοκ). 

Έτσι σε αυτή τη μυρωδάτη συλλογή υφασμάτων η γάτα βρίσκει και ένα ζεστό σημείο που πολύ θα απολαύσει!  

Τώρα αν δεν τρελαίνεστε με την ιδέα να κυλιέται στα βρώμικά ρούχα σας υπάρχουν και άλλοι τρόποι να την ζεστάνετε επαρκώς.. βρείτε τους προτεινόμενους τρόπους μου εδώ!

6. Γιατί είναι περίεργες

Οι γάτες είναι πλάσματα φύσει περίεργα. Έστω λοιπόν ότι λείπετε πολλές ώρες και ξαφνικά γυρνάτε σπίτι! Ε και βγάζετε τα φορεμένα, βρώμικα πια, ρούχα σας να τα βάλετε στο καλάθι των άπλυτων. 

Η γάτα σας αναρωτιέται “Μα καλά, τι έκανε τόσες ώρες αυτός εκεί έξω”! Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρει τις απαντήσεις της η κουτσομπόλα γάτα σας; Μα να μυρίσει τα φορεμένα ρούχα σας, και να εκμαίευσει τις απαραίτητες πληροφορίες από αυτά – όπως για παράδειγμα αν την απατήσατε χαριεντιζόμενοι με διάφορες άλλες γάτες, ή ακόμη χειρότερα με αυτούς τους μπουνταλάδες τους σκύλους! 

7. Γιατί είναι χωροκτητικές

Η γάτα εκτός των άλλων ενστίκτων κουβαλάει και ένα πολύ έντονο χωροκτητικό ένστικτο! Έτσί  λοιπόν έχουμε μια μανία εμείς οι γάτες να κατοχυρώνουμε διάφορα πράγματα ως δικά μας! Το κάναμε με τις περιοχές κυριαρχίας μας στην άγρια φύση, τώρα το κάνουμε και με οτιδήποτε άλλο, όπως τον χούμαν μας, ή ακόμη.. και τα ρούχα του. 

Βγάζει λοιπόν ο χούμαν τα ρούχα του, τα πολυφορεμένα και τα πετάει στον κάλαθο των άπλυτων. Αυτά έχουν πλέον πάνω τους διάφορες ανοίκειες μυρωδιές! ΔΙΑΟΛΕ! Έχω δουλειές με φούντες, πρέπει να τα επανακατοχυρώσω αυτά τα ρούχα με αυτές τις ξένες μυρωδιές! Ε και πως θα το κάνω αυτό; Θα τριφτώ πάνω τους με πάθος και θα απλώσω τις δικές μου μυρωδιές που εκκρίνονται από διάφορους αδένες που υπαρχουν στο δέρμα μου! 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το χωροκτητικό ένστικτο της γάτας; Διαβάστε ΑΥΤΟ!

TIP: Α και εδώ έχω προτάσεις όμως σε περίπτωση που δεν θέλετε να κυλιέται η γάτα σας στα βρώμικα ρούχα! Βάλτε Feliway Classic στην πρίζα και αυτό κάνει την βρώμικη δουλεια εκλύοντας τεχνητές φερομόνες που δίνουν μηνύματα ασφάλειας και οικειότητας, ώστε να ατονίσει η ανάγκη της κατοχυρώσει εκ νέου κάτι μια και η γενικότερη αίσθηση μεσα στο σπίτι είναι ότι τα πάντα είναι οικεία, δικά της! Αν δεν ξέρετε τι ακριβώς είναι το Feliway διαβάστε το αναλυτικό μου άρθρο και αν θέλετε να το τσιμπήσετε κάντε κλικ εδώ!

Ουφ, τα είπα και ησύχασα! Απεκατέστησα τη φήμη των απανταχού γατών ως υπερβολικά καθαρά πλάσματα, εξήγησα και γιατί συμπαθούμε αυτά τα στίνκι, βρώμικα ρούχα και τώρα νομίζω μπορώ να αναπαυθώ στα ιδιαίτερά μου!

Η δική σας γάτα αγαπάει τα βρώμικα ρούχα των χούμαν της; Πείτε μου σε σχόλιο! 

ΥΓ: Κλείνοντας, μια και αποκαλύψαμε γιατί η γάτα αρέσκεται στα βρώμικα ρούχα των χούμανς, ας δούμε και γιατί αρέσκεται εξίσου και στα φρεσκοπλυμμένα ρούχα τους! Βρείτε τις απαντήσεις στον παρακάτω σύνδεσμο:

6 Απαντήσεις

  1. Ο δικός μου γκριζουλης μόλις με δει και κάτσω στον καναπέ έρχεται με αγκαλιάζει και ξεκινά το ζυμωμα

  2. Κι ο Νικήτας μας το κάνει με τα ιδρωμένα ρούχα του γιου μου!!! Ξετρελαίνεται!!! Αυτό που με προβληματίζει είναι πως εδώ και 2 εβδομάδες πάει στις φορεμένες κάλτσες και στις παντόφλες της κόρης μου, μόνο, και κατουράει ενώ ποτέ δεν το έκανε. Πήγαινε μόνο στην άμμο του. Είναι 2,5 χρονών, στειρωμένος. Σας έχει τύχει;;; Πώς εξηγείται;;;

    1. διαβασε νικη μου τα δυο αρθρα μου για την αφοδευση εκτος τουαλετας (κανε σερτς στο σάιτ) ! το συνδυαζεις με κατι που ξεκινησε να συμβαινει πριν 2 βδομαδες?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *