γάτα φρεσκοπλυμμένα ρούχα

Γιατί οι γάτες αγαπούν τα φρεσκοπλυμμένα ρούχα

H έρευνά μου

Τελευταία αποκτάει μεγάλο ενδιαφέρον η ανταπόκριση που έχω στα social media από τους φίλους που με ακολουθούν. Πρόσφατα δημοσίευσα την παραπάνω φώτο και ρώτησα τους γατογονείς φίλους μου αν επιτρέπουν στις γάτες τους να αραδιάζουν το κορμί τους πάνω σε καθαρά, φρεσκοπλυμένα ρούχα και δη μέσα στις ντουλάπες! 

Ε λοιπόν το 80% απάντησαν ότι “φυσικά και τους το επιτρέπουμε” ή ακόμη χειρότερα “ε δεν μας ρωτάνε κιόλας”, ενώ πολλοί μου έστειλαν φωτογραφίες με τα ψιψίνια τους σε χαριτωμένες στιγμές πάνω στη στίβα με τα φρεσκοσιδερωμένα ρούχα

Φυσικά έτριψα τις φωτογραφίες στα μούτρα των γονέων που νομίζουν ότι κάνουν καμία σπουδαία παραχώρηση αφήνοντάς με να αράζω πάνω στα ευωδιαστά ρουχαλάκια, στην ντουλάπα.

Στα επιπλέον bonus από όλη αυτή την υπόθεση φυσικά υπάρχει και ότι μετά η γατούλα σας ευωδιάζει και η ίδια, μυρίζει μαλακτικό και είναι τόοοοοοσο λαχταριστή. Άντε τυχερούληδες, για εσάς δουλεύουμε!!

Γιατί οι γάτες προτιμούν τα φρεσκοπλυμμένα ρούχα;

Γιατί όμως οι γάτες έχουν τόση αγάπη στα φρεσκοπλυμμένα ρούχα; Διαβάστε παρακάτω μερικές αρκετά πειστικές εξηγήσεις:

1. Τα ρούχα μπορεί να είναι ακόμη ζεστά από το στεγνωτήριο

Μια γάτα που σέβεται τον εαυτό της, αν δεν είναι κατακαλόκαιρο, να σκάει ο τζίτζικας, δεν θα πει ποτέ όχι σε ένα ζεστό περιβάλλον. Ε λοιπόν, τα φρεσκοπλυμμένα ρούχα είναι συχνά τοποθετημένα στην ντουλάπα απευθείας από το στεγνωτήριο, ή μετά από το σιδέρωμα, οπότε για μια γάτα ένα τετοιο ζεστό περιβάλλον είναι περίπου παράδεισος!

2. Τα φρεσκοπλυμμένα ρούχα είναι ιδανικά για ρέκλα

Εκτός από την ζεστασιά τους, τα φρεσκοπλυμμένα ρούχα αποτελούν γενικότερα ιδανικό περιβάλλον για άραγμα, χαλάρωση, χουζούρεμα.. ρέκλα βρε παιδί μου!!

Συνήθως τα φρεσκοπλυμμένα ρούχα είναι καθαρά, μαλακά, απαλά και μυρίζουν ευχάριστα, οπότε γιατί να μην τα προτιμήσει για την σιέστα της ή για ένα πιο βαθύ υπνάκο.;

3. Θέλει να μυρίζει σαν το περιβάλλον της

Οι γάτες αγαπούν τα φρεσκοπλυμμένα ρούχα εκτός των άλλων γιατί τους δίνει τη δυνατότητα να καλυφθούν στο περιβάλλον. Οι γάτες έχουν την αντίληψη ότι είναι “μικρές” στον κόσμο των ζώων και αν και είναι θηρευτές γνωρίζουν ότι μπορούν να γίνουν θύματα. 

Η ενστικτώδης πρόθεση τους να είναι προφυλαγμένες, ασφαλείς ικανοποιείται από αυτή την αρωματική κάλυψη-απόκρυψη! Στη συνέχεια η γατούλα μας, ήσυχη ότι είναι καλυμμένη και ασφαλής μπορεί να χαλαρώσει και να απολαύσει τη σιέστα της πάνω στα μαλακά ρουχαλάκια.

Στα πλαίσια αυτά η γατούλα επίσης επιθυμεί να μυρίζει όπως μυρίζει και ο χιούμαν της και παίρνοντας τα αρώματα από τα ρούχα, όντως προσομοιάζει τις μυρωδιές του χιούμαν.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ: ΟΙ ΧΑΡΤΟΚΟΥΤΕΣ
Μαθετε γιατί οι γάτες αγαπάνε τις χαρτόκουτες

4. Θέλει να μεταφέρει τα αρώματά της

Το κομμάτι των ωσμών, των αρωμάτων ως γνωστό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τις γάτες. Αν μια γάτα ξαπλώσει πάνω σε φορεμένα ρούχα επιτυγχάνει να μεταφέρει τις δικές τις μυρωδιές σε αυτά και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εκείνην. Πρόκειται για μια ιδιότυπη αισθητηριακή αποικιοκρατία μέσω της εξάπλωσης των μυρωδιών της στα διάφορα ρούχα! Συχνά τέτοιες συμπεριφορές έχουν την ρίζα τους και σε ένα διακριτικό στρες! 

5. Τα καθαρά ρούχα στοιβάζονται σε ψηλά σημεία και αποτελούν εξαιρετική θέση για εποπτεία

Ελπίζω να έχετε καταλάβει επιτέλους, μετά από τόσα άρθρα,  ότι η γάτα είναι από τη φύση της δεινός αναρριχητής και λατρεύει τα ψηλά σημεία διότι εκεί νιώθει γεμάτη αυτοπεποίθηση, καθώς μπορεί να εποπτεύει τα πάντα! Ένας πύργος από φρεσκοπλυμμένα αρωματικά, ζεστά ακόμη ρούχα πάνω σε ένα τραπέζι είναι το παρατηρητήριο των ονείρων μας. Ε δεν πρόκειται να χάσουμε την ευκαιρία μας να αράξουμε πάνω τους! 

ΑΣ ΕΜΒΑΘΥΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΣΕ ΑΥΤΟ: Γιατί οι γάτες λατρεύουν τα ψηλά σημεία

Πως να σταματήσω τη γάτα μου να κάθεται στα φρεσκοπλυμμένα ρούχα;

  • Απλώς κλείστε την ντουλάπα με τα φρεσκοπλυμμένα, στεγνά, καθαρά ρούχα ώστε η γάτα να μην έχει πρόσβαση εκεί. Στην ίδια λογική μην αφήνετε στοίβες με φρεσκοπλυμμένα ρούχα εκτός
  • Προσφέρετε στη γάτα μια καθαρή αναπαυτική κουβέρτα και μάλιστα σε ένα αναπαυτικό, κατά προτίμηση ηλιόλουστο σημείο σε οπτική επαφή με τον εξωτερικό χώρο
  • Φτιάξτε θέσεις ανάπαυσης σε ψηλά σημεία – ιδανικα για αυτη την περίπτωση τα κρεβατάκια που προσαρμόζονται σε παράθυρα – κατι που σημαινει συνδυασμος καλής θέας και ύψους! Βρείτε το προτεινόμενό μου εδώ!
  • Όπως παρατηρήσατε από τις αιτίες που ανέφερα παραπάνω, μια γάτα μπορεί να επιδιώκει την αμεση επαφή με τα φρεσκοπλυμμένα ρούχα και για λόγους στρες πιστεύω ότι πρέπει να διαβάσετε το πολύ αναλυτικό άρθρο για την διαχείριση του στρες της γάτας, ακριβώς εδώ, αλλά και να σκεφτείτε την πιθανότητα της χρήσης του Feliway Classic! Αν δεν ξέρετε ακόμη τι είναι το Feliway Classic διαβάστε το αναλυτικό μου άρθρο και αν θέλετε να το αποκτήσετε κάντε κλικ εδώ!

Φωτογραφικά ντουκουμέντα

Με αυτά και με αυτά φυσικά δεν θα μπορούσα να μην συγκεντρώσω τις πιο όμορφες από τις φώτος που μου στείλατε και να τις δημοσιεύσω εδώ, ώστε να μπορέσετε να τις δείτε συγκεντρωμένες! Θερμές ευχαριστίες για την ανταπόκριση!

Ειρήσθω εν παρόδω, την τελευταία φορά που άραξα στην ντουλάπα, πάνω στα φρεσκοπλυμμένα ρούχα, τα πράματα δεν πήγαν ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ. Δείτε το παρακάτω βίδεο!

Για το τέλος σας άφησα ετούτο εδώ: Μάθετε γιατί η γάτα σας εκτός από τα φρεσκοπλυμμένα ρούχα εκτιμάει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και τα βρώμικα ρούχα σας, στο αναλυτικό μου άρθρο ακριβώς ΕΔΩ!

3 Απαντήσεις

  1. Αυτό με το μαλακτικό είναι όντως όλα τα λεφτά!!!!! Χρυσή ορχιδεα!!!!! Λεβάντα,!!!!! αύρα ωκεανου!!!!! Πράσινο μήλο!!!! Απι όλα μόσχομυριζω εγώ η Βιβή Βουβουτσελα…. Εεεε ειμαι γάτα με ονοματεπώνυμο!!!!!

    1. Σε καταλαβαινω για τον ενθουσιασμο σου βιβη βουβουτσελα, και γω καπως ετσι νιωθω αν και δεν εχω ονοματεπωνυμο

  2. Εσείς και η γατούλα σας απολαμβάνετε τα αρώματα που έχουν γίνει δοκιμές σε άλλα ζωάκια αλλά αυτά που δεν τα βλέπουμε δεν είναι δικά μας δεν πειράζει εεε;;;;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *