Πως μπορεί να γίνει η τουαλέτα της γάτας σας πιο ελκυστική

7+1 τιπς για να κάνετε πιο ευχάριστη την εμπειρία της τουαλέτας για τη γάτα σας

Αγαπημένοι χουμανιστικοί ακόλουθοι, πρέπει να σας πω κάτι που ίσως αρκετοί παραγνωρίζετε!  Η τουαλέτα γάτας είναι ιερό, είναι άβατο, είναι ένα μέρος που πρέπει η γάτα να απολαμβάνει! Γι’ αυτό λοιπόν και εγώ κάθισα και συγκέντρωσα 7 πολύυ απλά αλλά σημαντικά τιπς που όμως θα αναβαθμίσουν την εμπειρία της γάτας σας στην τουαλέτα της!

Είσαστε έτοιμοι; Ας ξεκινήσουμεν!

1. Σωστός τύπος άμμου

Συνήθως οι γάτες προτιμούν μια μαλακή άμμο. Επίσης πρέπει να είναι χωρίς άρωμα γιατί τα έντονα αρώματα ενοχλουν την οξυμένη όσφρηση της  γάτας Η υφή είναι σημαντική για τις γάτες και η αίσθηση ενός μαλακού υποστρώματος στα πόδια τους είναι γενικά πιο ευπρόσδεκτη.Σας ακούω να ψιθυρίζετε “μα θα μυρίζει”… Ε ΟΧΙ, αν την καθαριζετε τακτικα και ακολουθείτε τις οδηγίες μου για τον περιορισμό των οσμών που θα βρείτε εδώ, δεν έχετε πρόβλημα!

Μια ‘άμμος’ που έχει αυτα τα χαρακτηριστικά είναι το εξαιρετικό αυτοσυγκολλούμενο πέλλετ cature που έχει μυρωδιά.. ξύλου (τελείως φυσική και όχι ενοχλητική) και είναι μαλακό (φτιαγμένο απο πεπιεσμένο ξύλο)! Τσιμπήστε το εδώ!

2. Ανοικτή τουαλέτα

Χρησιμοποιήστε μια.. ανοικτή τουαλέτα για να της προσφέρετε μέγιστη άνεση  και να αυξήσετε τη δυνατότητα διαφυγής αν της την πέσει κανένας.. ιαγουάρος που κυκλοφορεί στο υπνοδωμάτιο. Σοβαρά τώρα, οι γάτες, ειδικά σε σπιτικά με πολλές γάτες πολλαπλών γατών, πρέπει να αισθάνονται ότι μπορούν εύκολα να ξεφύγουν από την αμμοδοχο για να αποτρέψουν την ενέδρα μιας άλλης γάτας. Στις κλειστες τουαλέτες υπάρχει μόνο ένας τρόπος εισόδου και εξόδου. Ακόμη και αν τα πηγαίνουν καλα δυο γάτες, μπορεί η στραβή να συμβεί και τότε η γάτα μπορεί να αποκτήσει φοβία! 

Και όσοι λέτε ότι οι γάτες εκτιμούν την ιδιωτικότητα και μια κλειστη τουαλέτα γάτας θα είναι .. καλύτερη, να ξέρετε ότι βάζουν την ασφάλεια πάνω από αυτήν! Στα μπόνους και το πιο εύκολο καθάρισμα και ο εύκολος ποιοτικός έλεγχος της τουαλέτας!

3. Σωστή ποσότητα άμμου

Η ποσότητα της άμμου στην τουαλέτα δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ ούτε λίγη – περίπου 7 εκατοστά! Ειδικά αν είναι λίγη  η γάτα δεν μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά της, να σκάψει, να θάψει – περισσότερα εδώ για το θάψιμο -, ιεροτελεστίες ΠΟΛΥ σημαντικές για εκείνην! 

4. Τουαλέτα σωστού μεγέθους!

Η αμμοδόχος πρέπει να έχει το κατάλληλο μέγεθος για τη γάτα σας. Μην ζητάτε από μια μεγάλη γάτα να στριμωχθεί σε ένα μικρό κουτί. Δεν πρέπει να διαλέξετε με κριτήριο το αν χωράει ανάμεσα στην τουαλέτα των χουμαν και τη μπανιέρα ή σε μια ντουλάπα! Το μέγεθος της αμμοδόχου πρέπει να είναι ανάλογο προς το μέγεθος της γάτας!  Ως γενικός εμπειρικός κανόνας, το κουτί πρέπει να είναι μιάμιση φορά το μήκος της γάτας σας από την άκρη της μύτης μέχρι τη βάση της ουράς. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μια τουαλέτα αρκετά μεγάλη για την πληθωρική γάτα σας τότε ίσως να επιλέξετε μια λεκάνη ή ένα πλαστικό δοχείο αποθήκευσης αρκετά μεγάλο. Και αν το ύψος του ειναι αρκετα μεγάλο, κόψτε με ένα ψαλίδι μια πόρτα!

Btw, η πιο μεγάλη τουαλέτα που έχω καταφέρει να εντοπίσω είναι αυτή εδώ, μήκους.. 69 εκατοστών!!!!

5. Ικανός αριθμός αμμοδόχων

Ενας γενικός εμπειρικό κανόνας είναι ότι οι γάτες χρειάζονται N+1 αμμοδόχους (N=αριθμός γατών). Βέβαια κάθε γάτα είναι διαφορετική και άλλες είναι πιο ευπροσάρμοστες, άλλες πιο φοβικές κλπ κλπ, όμως σε κάθε περίπτωση σε ένα σπίτι με αρκετές γάτες είναι καλό να προσεγγίζετε όσο γίνεται αυτό το N+1! Θα το εκτιμήσουν πολύ!

6. Απλωσε τις τουαλέτες σε διάφορα σημεία

Εφόσον σε νοιάζει να δημιουργήσεις ένα όσο γίνεται πιο ευχάριστο και stress free περιβάλλον άπλωσε τις τουαλέτες σε διάφορα σημεία ώστε όταν μια χαμηλότερη θέσης στην γατο-ιεραρχία του σπιτιού θέλει να πάει τουαλέτα να μην χρειάζεται να μπαίνει σε μια περιοχή μιας υψηλότερα ιστάμενης γάτας! Αυτό θα κρατήσει τα επίπεδα του άγχους σε πολύ χαμηλά επίπεδα!

7. Μην χρησιμοποιείτε υφασμάτινες τουαλέτες

Τα νύχια της γάτας δεν αστιεύονται και ξέρετε πόσο έντονα σκάβει η γάτα μέσα στην τουαλέτα.. ΄μια υφασμάτινη τουαλέτα (όπως αυτές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ένα ταξίδι – και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οκ – βρείτε μια τέτοια εδώ)! Οπότε καταλαβαίνετε ότι εύκολα μπορεί να προκαλέσει τρύπες που θα κάνουν την τουαλέτα άχρηστη (μια και οι μυρωδιές θα διαφεύγουν πιο εύκολα και τα ούρα κλπ). Οπότε αποφύγετε τέτοιες τουαλέτες για την καθημερινη χρήση της γάτας σας!

8. Τοποθετήστε την τουαλέτα στο κατάλληλο σημείο

Ενας πρώτος κανόνας είναι ότι δεν πρέπει να βάζετε την τουαλέτα της γάτας κοντά στην ταϊστρα της διότι και στη φύση η γάτα δεν νιωθει ανετα να αφήνει τα περιττώματά της κοντά στο γεύμα της για λόγους υγιεινής! Επειδή έχω γράψει ένα ολόκληρο άρθρο με ιδέες για το που να τοποθετήσετε την τουαλέτα της γάτας σας, κάντε ενα κλικ εδώ για να το διαβάσετε, αξίζει τον κόπο!

Εσείς πόσα από τα παραπάνω τιπς εφαρμόζετε; Πείτε μου σε σχόλιο!

Και για το τέλος τσεκάρετε το νέο μου εύρημα.. τις αυτοκαθαριζόμενες τουαλέτες γάτας! Βρείτε τις 3 προτεινόμενές μου εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *