Η γάτα μου δεν τα πηγαίνει καλά με το σύντροφό μου! Τι να κάνω;

Αχ σήμερα θα θίξουμε ένα πονεμένο θέμα! Απολαμβάνετε την ευλογία να έχετε μια γάτα στη ζωή σας, μια λατρεμένη γάτα! Και ξαφνικά το φέρνει έτσι η μοίρα τα πράγματα και εμφανίζεται στην ζωή σας κάποια/ος .. εκλεκτός! Και τότε ξεκινούν οι προκλήσεις! Κάποιες γάτες είναι “εύκολες”, αγαπούν τους πάντες, θέλουν τα χάδια τους, τις τρυφεράδες τους! Άλλες πάλι είναι κλειστές, απόμακρές, δύσκολες και συνήθως προσπαθούν να αποφεύγουν όλους τους χούμανς εκτός από τους αγαπημένους τους. Φυσικά υπάρχουν και γάτες που είναι κάπου στη μέση!

Το ερώτημα που εύλογα γεννιέται είναι “Τι να κάνουμε ώστε ο εκλεκτός της καρδιάς μας και η γάτα μας να τα πάνε καλά αλλά και επίσης τι κάνουμε όταν δεν τα πάνε καλά”;

1. Φροντίστε να γίνουν σωστά οι συστάσεις

Ξέρουμε όλοι ότι η γάτα δεν είναι ένα πλάσμα που θέλει τις ξαφνικές και απότομες αβρότητες με αγνώστους. Θέλει το χρόνο της, θέλει να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει τίποτα το απειλητικό στην ατμόσφαιρα. Οπότε όταν θα γίνουν οι πρώτες επαφές φροντίστε να εξηγήσετε στον αγαπημένο σας ότι θα πρέπει να κάνει ήρεμες κινήσεις, πριν επιχειρήσει οποιαδήποτε επαφή με τη γάτα να προτείνει το χέρι του ώστε να τον μυρίσει, σαν μια πρώτη γνωριμία. 

Στη συνέχεια εξηγήστε του ότι πρέπει να αφήσει εκείνος τη γάτα να επιλέξει αν θα θελήσει περισσότερες επαφές και να μην επιχειρήσει να την αγκαλιάσει ή να την χαϊδέψει και μάλιστα απότομα! Μην ξεχάσετε να του προτείνετε να κρατάει χαμηλή ένταση στο λόγο του γιατί οι δυνατοί ήχοι κάθε άλλο παρά κανουν τη γάτα (με την τόσο οξεία ακοή) να νιώσει άνετα σε μια ήδη καινούρια συνθήκη! Αν οι πρώτες συστάσεις γίνουν διακριτικά και με χάρη, θα μπει ένα λιθαράκι για να χτιστεί μια καλή σχέση μεταξύ τους!

2. Αν η γάτα σας δεν.. συμπαθεί τους άγνωστους ανθρώπους φροντίστε να το κάνετε ξεκάθαρο στον αγαπημένο σας

Είναι πολύ σημαντικό ούτε εσείς, ούτε ο αγαπημένος σας να μην πάρει προσωπικά το γεγονός ότι η γάτα δεν τον εκτίμησε και δεν τον ενέκρινε (τουλάχιστον όχι με την μία)! Άλλωστε όπως είπαμε παραπάνω μερικές γάτες γενικώς δεν ευχαριστιούνται την παρουσία άγνωστων ανθρώπων.. κάτι που μάλιστα ίσως σημαίνει ότι όταν αυτοί θα γίνουν γνωστοί, οικειοι η συνθήκη να αλλάξει προς το καλύτερο! 

Είναι λοιπόν σημαντικό να το επισημάνετε στον αγαπημένο σας ώστε και εκείνος με τη σειρά του να μη νιώσει προσβεβλημένος από την απόρριψη από τη γατούλα σας!

3. Αν ο αγαπημένος σας δεν απολαμβάνει την παρέα μιας γάτας, δεχτείτε το

Επίσης κάτι που συμβαίνει συχνά είναι ότι ο άνθρωπος με τον οποίον θα έρθετε κοντά να μην εκτιμάει ιδιαίτερα την παρουσία της γάτας σας, ή για να το θέσω καλύτερα, να μη νιώθει πολύ άνετα, να νιώθει ότι ίσως γεμίσει τρίχες, ότι η γάτα είναι βρώμικη ή ότι η γάτα μπορεί να τον δαγκώσει ή να τον γρατζουνίσει. Άνθρωποι που δεν είναι εξοικειωμένοι με γάτες κάνουν συχνά τέτοιους συνειρμούς και πρέπει να τους δεχτείτε με κατανόηση και συμπόνοια. 

Σε μια τέτοια περιπτωση μια παρότρυνση προς αυτόν να μην πολυασχολείται με την γάτα, εφόσον δεν νιώθει άνετα επίσης ίσως να βοηθούσε. Με αυτό τον τρόπο ο καθένας θα πάρει το ζωτικό χώρο που χρειάζεται για αρχή, μια και η αλληλεπίδραση θα είναι ελάχιστη και ποιος ξέρει, στη συνέχεια τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν! Άλλωστε λίγη συναναστροφή με τη γάτα κάνει ξεκάθαρο το πόσο καθαρό, διακριτικό και άκακο πλάσμα είναι αν δεν την ενοχλήσεις.

4. Μην αναγκάζετε κανέναν να κάνει πράγματα που δεν θέλει

Αν για παράδειγμα ο αγαπημένος σας δεν θέλει πολλές επαφές με τη γάτα μην τον αναγκάσετε να την πάρει αγκαλιά. Αν η γάτα σας δεν θέλει πολλές επαφές με τον άνθρωπό σας μην την αναγκάσετε να κάτσει κοντά σας.

5. Προτείνετέ του να κάνει πράγματα ευχάριστα για τη γάτα

Αν η γάτα σας και ο άνθρωπός σας δεν τα πηγαίνουν καλά προτείνετέ το να κάνει μερικά πράγματα που θα την ευχαριστήσουν όπως να της βάλει εκείνος φαγητο, να της προσφέρει μια λιχουδιά ή και να παίξει μαζί της ένα παιχνίδι που εκείνη απολαμβάνει – ένα παιχνίδι που δεν προύποθέτει επαφή ωστόσο. Αυτό θα έχει πολλαπλά οφέλη. Πρώτα από όλα η γάτα σας θα αρχίσει να συνδέει τον αγαπημένο σας με κάτι ευχάριστο και δεύτερον εκείνος θα αρχίσει να ανακαλύπτει τη μαγεία της γάτας, τη χάρη της, την τσαχπινιά της, τα χάδια της

Αυτές είναι μερικές ιδέες που κατά πάσα πιθανότητα θα βοηθήσουν στην αναίμακτη ένταξη του αγαπημένου σας στη ζωή σας, που καλώς ή κακώς (καλώς θα πω εγώ) περιλαμβάνει και τη γάτα σας – τι την περιλαμβάνει που αποτελεί ένα πολύ μεγάλο μέρος της! Εσείς έχετε άλλες ιδέες να μοιραστείτε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *