Γιατί η γάτα μου δείχνει τα… οπίσθιά της;

Όπως το καταλαβαίνω (και διορθώστε με αν κάνω λάθος), όλο και περισσότεροι από εσάς έχετε μεγάλο ενδιαφέρον να συνδεθείτε πιο στενά με τη γάτα σας, να την καταλάβετε και να μπορέσετε να επικοινωνήσετε σε ένα άλλο επίπεδο.

Για να γίνουν όλα αυτά, είναι απαραίτητο να μπορέσετε να καταλάβετε τη γλώσσα του σώματος που είναι η οπτική γλώσσα της γάτας. Ουράαυτιάμουστάκια, το ίδιο το σώμα, τα μάτια… όλα μαρτυρούν τις προθέσεις και τις διαθέσεις της γάτας σας! 

Ε όμως, δε θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε μια ακόμα περίεργη συμπεριφορά της γάτας, που όπως φαίνεται αποκαλύπτει μια ακόμα πτυχή της διάθεσής της: το ότι εκεί που είναι στην αγκαλιά σας και δέχεται τα χάδια σας, ξαφνικά ανασηκώνεται, γυρνάει πλάτη προς εσάς και σας δείχνει προκλητικά… τα οπίσθιά της.

Σκεφτείτε από την οπτική της γάτας σας. Όταν χαιρετούν η μια την άλλη για πρώτη φορά (αφού έχει πρώτα γεφυρωθεί το χάσμα που καλύπτεται από δεκάδες “χουυυυυυ”), οι γάτες μυρίζουν το πρόσωπο και δη τη μύτη των άλλων γατών, αλλά και τον αυχένα και είναι σαν να λένε “γειαα, τι γίνεται”. Αυτό θυμίζει την ανταλλαγή ονομάτων δύο ανθρώπων που γνωρίζονται για πρώτη φορά. Τα μάγουλα της γάτας παράγουν φερομόνες φιλίας και μυρίζοντάς τες, η άλλη γάτα νιώθει ήρεμα, φιλικά.

Και μια και το έφερε η κουβένδα ας δούμε τα μυστικά της επικοινωνίας μύτη με μύτη, μεταξύ των γατών. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Στη συνέχεια, παίρνουν μια τζούρα και από τα πλευρά και η γνωριμία εξελίσσεται (ανάλογη με την -πάλαι ποτέ- ευγενική χειραψία μεταξύ των -μέχρι πρότινος- άγνωστων). Βλέπετε, τα πλευρά της γάτας έχουν άλλες μυρωδιές που εξηγούν πολλά για τη γάτα, όπως ποιες ειναι οι φιλικές προς αυτή γάτες, ποιοι είναι οι άνθρωποι που την χαϊδεύουν κ.τ.λ.!

Όταν η γάτα προβάλλει τα οπίσθιά της

Η γνωριμία έχει προχωρήσει πια πολύ και φτάνουμε στο τελευταίο και καθοριστικό βήμα. Η γάτα μυρίζει την περιοχή των οπισθίων της άλλης γάτας, που εντωμεταξύ έχει σηκώσει την ουρά της. Ε εδώ, βρίσκεται η μυρωδιά-υπογραφή της γάτας. Αν τώρα ένα μικρό γατάκι κρατάει την ουρά του χαμηλά, θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν ένα ντροπαλό άτομο που κρύβει το πρόσωπό του!

Έτσι, αν η γάτα προβάλλει τα οπίσθιά της με υψωμένη την ουρά κάνει ξεκάθαρη την φιλική διάθεσή της… εδώ πλέον έχουμε να κάνουμε με το ανάλογο ενός ένθερμου εναγκαλισμού, συνοδευόμενου από φιλιά μεταξύ δύο ανθρώπων!

Οπότε, τώρα γνωρίζετε γιατί η γάτα σας προβάλλει τα οπίσθιά της. Και αναρωτιέστε: «Περιμένει ότι θα τα μυρίσω;». Πιθανώς όχι, γιατί διάφοροι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η γάτα είναι αρκετά έξυπνη να καταλάβει ότι δεν είστε γάτες (αν και κάποιοι άλλοι λένε ότι η γάτα σας βλέπει σαν μια τεράστια γάτα). 

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, αυτή η χειρονομία της γάτας είναι μια γεναιόδωρη κίνηση αβροφροσύνης (σαν το μικρό παιδί που τράβηξε τα χέρια της από το πρόσωπό της και σας το αποκάλυψε), ένα τεράστιο κοπλιμέντο προς εσάς, τον φίλο που εμπιστεύεται! Είναι -το δίχως άλλο- μια εκδήλωσης αγάπης προς εσάς! Βρείτε άλλους 10 τρόπους με τους οποίους η γάτα σας δείχνει ότι σας αγαπάει ΕΔΩ.

Ε, για καλό και για κακό, δείξτε ότι εκτιμάτε την κίνησή της και τραβήξτε μια τζούρα από τις ευγενικές μυρωδιές των οπισθίων της, άλλωστε εκείνη τόση γενναιοδωρία σάς έδειξε!!

 

Κλείνοντας σας κράτησα άλλο ένα ενδιαφέρον εύρημα των ειδικών που βοηθάει να καταλάβετε την οπτική της γάτας! Εσείς γνωρίζατε ότι η γάτα βλέπει τον άνθρωπό της σαν μια μεγάλη, εξαιρετικά αδέξια και ατσούμπαλη.. γάτα;; Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για να μάθετε περισσότερα:

2 Απαντήσεις

  1. Γελάω! Η μόνιμη στάση της δικής μου όταν την χαιδεύω! Ουρά κατάρτι και οπίσθια! Στριφογύρισμα, σπρώξιμο με το κεφάλι, οπίσθια! Ενίοτε μου τα χώνει και στα μούτρα, πάνω στην τρέλα της.

  2. Κάθε πρωί ο Πραφ, πριν σηκωθώ από το κρεββάτι, αφού στρογγυλοκαθίσει πάνω μου, θα γυρίσει μεγαλόπρεπα τον πωπό του, θα τον χώσει στην μούρη μου, και θα ξαπλώσει νηφάλια. Ακολουθεί μασάζζζ από τον χιούμαν [μουά], και ακολούθως αποχωρεί. Η δε Πέπεκα -η δεύτερη γατούλα τού σπιτιού – μονίμως τουρλώνει τον πωπούλι της όταν την χαϊδεύω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *