7 λόγοι γιατί οι γάτες κάθονται όρθιες στα πίσω πόδια τους;

Έχουμε συνηθίσει τη γάτα σε διάφορες στάσεις! Τη φοβερή στάση φραντζόλα, τα ανάσκελα, το σώμα που μπορεί να διπλωθεί με αλλόκοτο τρόπο κοκ! Όμως η γάτα είναι ένα τετράποδο και δεν είναι τόσο οικεία η εικόνα να στέκεται στα πίσω πόδια της όρθια και να κοιτάζει σαν άλλη σουρικάτα με περιέργεια τον κόσμο! 

Ίσως παραπέμπει λίγο και σε κάτι πιο .. ανθρώπινο – μια και ο άνθρωπος όπως όλοι γνωρίζουμε είναι ένα δίποδο πλάσμα και έτσι τις σπάνιες φορές που η γάτα σας θα σταθεί όρθια στα πίσω πόδια της δεν υπάρχει περίπτωση να μην τραβήξει την προσοχή σας!

Γιατί όμως η γάτα κάθεται στα πίσω πόδια της; Ας ψάξουμε στα κιτάπια μας τι θεωρίες αιτιότητας υπάρχουν γύρω από αυτό το φαινόμενο! Είστε έτοιμοι; Φύυυυυγαμε! 

1. Θέλει να τραβήξει την προσοχή σας

Ο πρώτος λόγος για τον οποίον μπορεί η γάτα να σηκωθεί όρθια στα πίσω πόδια της είναι ακριβώς αυτός που αναφέραμε πριν! Θέλει να τραβήξει την προσοχή σας, έχει τεστάρει ότι όταν στέκεται στα πίσω πόδια της αμέσως σας ξαφνιάζει, οπότε το κάνει σαν κολπάκι όποτε νιώσει την ανάγκη για λίγη προσοχή! Για περισσότερους τρόπους με τους οποίους η γάτα ζητάει την προσοχή σας διαβάστε το ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΜΟΥ ΑΡΘΡΟ!

Τώρα γιατί η γάτα ζητάει την προσοχή σας; Για διάφορους λόγους, όπως χάδια, φαγητό, παιχνίδι κοκ!

2. Θέλει να φαίνεται μεγαλύτερη

Σίγουρα έχετε όλοι γινει μάρτυρας ενός γατοκαβγά! Αυτοί είναι πολύ συχνοί! Και δε μπορεί, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι γάτες συχνά προσπαθούν να φαίνονται πιο μεγάλες, πετάγοντας τις τρίχες της ραχοκοκκαλιας και της ουρας, κυρτώνοντας το σώμα! Στα ίδια πλαίσια μια γάτα μπορεί να σηκωθεί στα πίσω πόδια ώστε να δίνει την εντύπωση ότι είναι πιο μεγάλη σωματικά από ότι όντως είναι ώστε να εκφοβίσει τον αντίπαλο! 

Καταλάβατε κυρίες και κύριοι, σαν τους χούμανς που μαλώνουν και ανασηκώνουν τους ώμους για να φαίνονται μεγάλοι και πολύ πολύ επικίνδυνοι!!! 

3. Φοβούνται ή είναι περίεργες

Αν πχ η γάτα ακούσει κάποιον ασυνήθιστο θόρυβο, θα θορυβηθεί και η ίδια και συχνά η αντίδρασή της είναι να σηκωθεί στα πίσω πόδια της, ώστε να κοιτάζει από πιο ψηλό επίπεδο και να ελεγχει από εκει την κατάσταση για να βεβαιωθεί ότι τίποτα το κακό δεν συμβαίνει. Μάλιστα αν ο θόρυβος έρχεται από κάπου ψηλά, είναι ακόμη πιο πιθανό η γάτα να σηκωθεί στα πίσω πόδια της! 

Περισσότερα σημάδια ότι η γάτα είναι φοβισμένη ΕΔΩ.

4. Γίνεται στα πλαίσια του ενθουσιασμού

Τα μικρά γατάκια είναι πλάσματα πολύ ζωντανά, ενθουσιώδη, παιχνιδιάρικα! Στα πλαίσια αυτής της παιχνιδιάρικης διάθεσης πολύ συχνά θα σταθούν όρθια στα πίσω πόδια σε μια ένδειξη ενθουσιασμού πριν κανουν πχ μια αταξία όπως να ρίξουν ένα παιχνίδι κάτω, ή πριν ορμήξουν στα αδερφάκια τους για να παίξουν λιγάκι φιλικο.. βρωμόξυλο!

5. Η γάτα θέλει να κάνει .. κεφαλιές

Ααααχ, σας έχω μιλήσει για τις φοβερές κεφαλιές με τις οποιες η γάτα μεταξύ άλλων θέλει να μαρκάρει τον άνθρωπο στον οποιο κάνει κεφαλιές με τις μυρωδιές από τους αδένες του κεφαλιού της. Ε συχνά σε μια προσπάθεια να φτάσει τον χούμαν της μπορεί να σηκωθεί στα πίσω πόδια, όρθια, σε μια τέλεια, χαριτωμένη στιγμή! 

Η σπουδή μου πάνω στις κεφαλιές ΕΔΩ!

6. Θέλει λιχουδιές

Σκεφτείτε πχ να έχετε τοποθετήσει στο κοντό τραπεζάκι του καθιστικού ένα πλατο τυριών! Αμέσως η μυρωδιά χτυπάει στα ρουθούνια της και πως να φτάσει στο ύψος του τραπεζιού; Μα σηκώνοντας το σώμα της στα πίσω πόδια της! 

Ομοίως όταν πρόκειται να της δώσετε λιχουδιές που κρατάτε στο χέρι, αυτό της πέφτει λίγο ψηλά.. τι θα κάνει για να το φτάσει; Μα θα σταθεί όρθια στα πίσω πόδια της.

Γίνεται και το αντίθετο. Από ένα σημείο και μετά μπορει να σηκωθεί στα πίσω πόδια της για να σας εξηγήσει ότι θέλει .. λιχουδιες! 

7. Είναι μια γάτα μάντσκιν

Είναι πολύ πιθανό να έχετε δει στο διαδίκτυο μικροσκοπικές γάτες της φυλής μαντσκιν να στέκονται στα πίσω πόδια τους. Υπάρχει και ένας συγκεκριμένος λόγος που αυτό συμβαίνει σε τέτοιο βαθμό. Ότι λόγω μιας γενετικης ιδιαιτερότητας τα πίσω πόδια της γάτας είναι πιο μικρά και κοντόχοντρα επιτρέποντάς τους να έχουν πιο χαμηλό κέντρο βάρους και να τους είναι εύκολο να κρατήσουν την ισορροπία τους όταν κάθονται όρθιες στα πίσω πόδια. 

Μια τέτοια διάσημη μαντσκιν είναι φυσικά ο George the Cat – εδώ να πω ότι απορώ για ποιο λόγο ο George the Cat είναι πιο διάσημος από εμένα και έχει εκατοντάδες χιλιάδες φίλους στο ινσταγκραμ όταν εγώ έχω μόοονο 22500 – αυτό καταλάβατε ήταν σπόντα για να με ακολουθήσετε στο ίνσταγκραμ, όσοι έχετε και δεν με έχετε ακολουθήσει ήδη βρείτε με ΕΔΩ!

Και απολαύστε ένα σχετικό βίδεο με τον Τζορτζ εδώ:

Και κάπου εδώ θεωρώ ότι εξιχνιάσαμε επαρκώς το μυστήριο τούτο και μπορώ πλέον αναπαυτώ στην αγαπημένη μου θέση φραντζολα.. χμμ.. θέσηη φραντζόλα;!;! Γιατίιιιι η γάτα κάθεται στην θέση φραντζόλα; Βρείτε ΕΔΩ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *