ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΓΑΤΕΣ: Πως να χειριστείτε τον άνθρωπο σας σε 5 απλά βήματα

DISCLAIMER: Αυτό το άρθρο απευθύνεται σε γάτες και όχι σε ανθρώπους. Παρακαλείσθε ΝΑ ΜΗΝ το διαβάσετε αν δεν είστε γάτα ή αν δεν έχετε (ακόμη) γίνει γάτα!

1. Εισαγωγή: Γιατί χρειαζόμαστε τους ανθρώπους

Έτσι αποφασίσατε και εσείς να αποκτήσετε για τον εαυτό σας έναν άνθρωπο. Κάνατε και εσείς αυτό που κάνουν εκατομύρια άλλες γάτες που έχουν υιοθετήσει τα δικά τους μυστηριώδη, αλλόκοτα και συχνά απογοητευτικά αυτά πλάσματα. Θέλω να σας προετοιμάσω! Θα υπάρξουν πολλές φορές στη διάρκεια αυτής της σχέση που θα αναρωτηθείτε γιατί μπήκατε στον κόπο να τους υιοθετήσετε! Τι το καλό βρίσκετε στους ανθρώπους, αλήθεια; Γιατί δεν αρκείστε μόνο στις γάτες;

Οι μεγαλύτεροι φιλόσοφοί του είδους μας ήρθαν αντιμέτωποι με αυτό το ερώτημα για αιώνες, τι αιώνες, για χιλιετηρίδες, αλλά τελικά μάλλον η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή:  Οι άνθρωποι έχουν αντιτακτούς αντίχειρες. Αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους καθιστά τα τέλεια εργαλεία για εργασίες όπως το άνοιγμα της πόρτας, την απομάκρυνση των καπακιών από κουτιά και μπουκάλια, την αλλαγή τηλεοπτικών σταθμών αλλά και για πολλές άλλες δραστηριότητες που παρά την προφανή και καταφανή ανωτερότητά μας, δυσκολευόμαστε να φέρουμε σε πέρας εμείς οι γάτες!

Κάποιος θα αναρωτηθεί γιατί τους ανθρώπους και όχι τους χιμπατζήδες ή τους λεμούριους που έχουν και αυτοί αντιτακτούς αντίχειρες; Η απάντηση είναι απλή: Δεν είναι εύκολα εκπαιδεύσιμοι και τα εισοδήματά τους είναι περιορισμένα.

2. Πώς και πότε να τραβήξετε την προσοχή του (κατοικίδιου) ανθρώπου σας

Οι άνθρωποι συχνά υποθέτουν λανθασμένα ότι υπάρχουν άλλες, πιο σημαντικές δραστηριότητες από τη φροντίδα των άμεσων αναγκών μας! Θεωρούν ότι είναι πιο σημαντική η ενασχόληση με επιχειρηματικές δραστηριότητες ή να σπαταλάνε χρόνο με τις οικογένειες τους ή ακόμη και να κοιμούνται! 

Αν και αυτό είναι τρομερά άβολο ενίοτε για εσάς τις γάτες, μπορείτε εύκολα να εκμεταλλευτείτε αυτή την κατάσταση προς όφελός σας, ενοχλώντας τους την πιο κατάλληλη στιγμή. Ποια είναι αυτή; H στιγμή εκείνη που νομίζει ότι ασχολείται με κάτι σημαντικό και υπερεπείγον, οπότε προκειμένου να σας ξεφορτωθεί θα πραγματοποιήσει κάθε επιθυμία σας. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι έφηβοι άνθρωποι ακολουθούν την ίδια τεχνική με μεγάλη επιτυχία! 

Ακολουθούν ορισμένοι δοκιμασμένοι και αξιόπιστοι τρόποι μέθοδοι για να κάνετε τον άνθρωπό σας να κάνει αυτό που θέλετε:

Α. Αν ασχολείται με κάποιο χαρτί/έγγραφο καθίστε πάνω στο έγγραφο αμέσως

Αυτό είναι μια παλιά αλλά αξιόπιστη μέθοδος με εξαιρετικά αποτελέσματα.  Εάν ένας άνθρωπος έχει ένα χαρτί μπροστά του, ειναι πιθανό ότι θεωρεί την ενασχόληση μαζί του πιο σημαντική από εμάς οι πιθανότητες είναι καλές είναι κάτι που υποθέτουν ότι είναι πιο σημαντικό από εσάς. Αν στρογγυλοκαθίσετε πάνω του προκειμένου να σας ξεφορτωθεί θα σας προσφέρει το λαχταριστό σνακ που περιμένατε διακαώς. 

Εκμεταλλευτείτε το πλεονέκτημα  του συμπιεσμένου χαρτοπολτού σε κάθε ευκαιρία, ακόμη και αν δεν επιθυμείτε κάτι συγκεκριμένο εκείνη τη στιγμή γιατί ποιος ξέρει πότε θα σας ξαναδωθεί η ευκαρία. Και λειτουργήστε έξυπνα επεκτείνοντας την εν λόγω τεχνική και σε άλλα μέσα όπως το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, το λάπτοπ, τα τηλεχειριστήρια ή τα κλειδιά του αυτοκινήτου!

Β. Ξυπνήστε τον τις περίεργες ώρες

Ξυπνήστε τον άνθρωπο σας σε ακατάλληλες ώρες: Η “χρυσή ώρα” μιας γάτας είναι μεταξύ 3:30 και 4:30 το πρωί. Εκεί είναι που πρέπει να δράσετε, που να πάρει ο διάολος. Τοποθετήστε το σώμα σας (κατά προτίμηση τα οπίσθιά σας) στο πρόσωπό του και με ευδαιμονία ανακαλύψτε ότι σηκώνεται στα επόμενα δέκα δευτερόλεπτα και σε καθεστώς μπερδεμένης παραζάλης εκπληρώνει ΚΑΘΕ επιθυμία σας. Δοκιμάστε επίσης να γρατζουνίσετε το βαθιά κοιμισμένο κατοικίδιο (άνθρωπό) σας και λογικά η αντίδραση του θα είναι πανομοιότυπη με αυτή που παρουσιάστηκε αμέσως προηγουμένως!

3. Τιμωρήστε τον άνθρωπό σας

Κάποιες (λίγες) φορές αν και ακολουθείτε ευλαβικά τα παραπάνω ο άνθρωπός σας μπορεί να αντισταθεί λυσσαλέα και να μην υποκύψει. Σε τέτοιες ακραίες περιστάσεις λυπάμαι που θα το πω αλλά ίσως χρειαστεί να τον τιμωρήσετε και μάλιστα παραδειγματικά (προς γνώση και συμμόρφωση και των υπόλοιπων κατοικιδίων (ανθρώπων). Οι προφανείς τιμωρίες, όπως το ξύσιμο επίπλων ή το μασούλημα φυτών μπορούν να προκαλέσουν αντιδράσεις, όπως βάρβαρες κραυγές και υστερίες. Βλέπετε οι άνθρωποι είναι μη εξελιγμένα πλάσματα και αδυνατούν να αντιληφθούν την πραγματική τους θεση και συνεχίζουν να αναπαράγουν ιδέες ότι δήθεν εσείς είστε το κατοικίδιο τους το οποίο φιλοξενούν στο σπίτι .. Τους (;!;!) και άλλες τέτοιες ιστορίες για αγρίους! 

Μια τέτοια τροπή δεν ευνοεί τα σχέδιά μας γι’ αυτό θα σας προτείνω κάποιες άλλες πιο λεπτεπίλεπτες, σοφιστικές τεχνικές:

  • Χρησιμοποιήστε την τουαλέτα σας με τον πιο εμφατικό τρόπο  κατά τη διάρκεια ενός σημαντικού επίσημου δείπνου – παρεπιμπτόντως βρείτε τις 3 προτεινόμενες τουαλέτες του Τσίτσου ΕΔΩ.
  • Όταν σας κοιτάζει με λατρεία απαντήστε με ένα απόλυτα απαθές βλέμμα που μαρτυρά απύθμενη αδιαφορία
  • Τοποθετήστε το σώμα σας σε κατάλληλη θέση δίπλα σε χρήσιμο ηλεκτρονικό αξεσουάρ και στοχεύστε! Στη συνέχεια εξαπολύσετε υπολογίσιμη τριχόμπαλα
  • Μετά την ολοκλήρωση της παρακολούθησης μια αρκούντως φοβιστικής ταινίας τρόμου κρυφτείτε και αρχίσετε να ουρλιάζετε και να φωνάζετε, με τον πιο απόκοσμο τρόπο!

4. Επιβραβεύστε τον άνθρωπό σας

Το επόμενο βήμα για την αποτελεσματική χειραγώγηση των κατοικίδιων (ανθρώπων σας) είναι φυσικά η επιβράβευση! 

Εδώ υπάρχει θέμα: Ο κόσμος των γατών είναι διχασμένος σε σχέση με την ιεροτελεστία της απόδοσης “ψαγμένων” δώρων όπως ένα λίαν προσφάτως αποσυναρμολογημένο ζωάκι. Κάποιες γάτες θεωρούν ότι οι άνθρωποι προτιμούν τα ήδη νεκρά (αλλά όχι μπαγιάτικα) ζώα ενώ άλλες πιστεύουν ότι οι άνθρωποι εκτιμούν περισσότερο  κάποιοο τρωκτικό που οσονούπω θα αποχωρήσει από τον μάταιο τούτο κόσμο, κρίνοντας από τις ενθουσιώδεις αντιδράσεις τους και τα ξεφωνήματά τους! 

Εγώ θα προτείνω τα ακόλουθα! Αν επιλέξετε ψυχρόαιμα ζωάκια όπως μεγάλα έντομα, βάτραχους, σαύρες, σκουλήκια ή και φίδια φροντίστε να τους τα προσφέρετε (προσφάτως) νεκρά ενώ αν διαλέξετε για δώρο θερμόαιμα ζώα όπως πουλάκια ή τρωκτικά θεωρώ ότι είναι καλό να είναι ακόμη ζωντανά. 

Η έκφραση στο πρόσωπο του ανθρώπου σας θα σας ανταμοίψει και με το παραπάνω!

5. Πόσο καιρό χρειάζεται να κρατήσετε το κατοικίδιο (άνθρώπο) σας

Είστε υποχρεωμένοι να κρατήσετε τον άνθρωπό σας μόνο για μία από τις ζωές σας. Στις υπόλοιπες δοκιμάστε την τύχη σας με άλλους ανθρώπους! Συνιστούμε να δοκιμάσετε διαφορετικούς τύπους κατοικιδίου για να δείτε τι σας ταιριάζει περισσότερο όμως πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος θα καταλήξετε ότι όλοι πάνω κάτω είναι περίπου οι ίδιοι.

Αλλά τι να περιμένεις; Άνθρωποι είναι.. τελικά το μόνο πραγματικά χρήσιμο σε όλη αυτή την υπόθεση είναι οι αντιτακτοί αντίχειρες!

ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΑ ΧΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ (ΜΑ ΤΙΙΙ ΧΟΥΜΟΡ)
Η γάτα και οι 23 νόμοι της Φυσικής

Έχοντας πει όλα ετούτα ας πάρουμε μια γεύση και από τις χειριστικές ικανότητες του Τσίτσου, όπως σκιαγραφούνται στο βιβλίο “Τσίτσος, η γάτα που μιλούσε πολύ”

ΔΙΑΛΟΓΟΣ 30ος: Διαπραγματεύσεις επί των διακοπών

– Τσίτση πρέπει να σου πω κάτι
– Παρακαλώ τι θα θέλατε κύριε;
– Που κολλάει πάλι ο πληθυντικός;!;!
– Κολλάει και παρακολλάει γιατί έτσι όπως το ξεκίνησες διαιασθάνομαι ότι πάλι θα πεις κάτι που θα μου σπάσει τα νεύρα οπότε κρατάω εξ αρχής τις δέουσες αποστάσεις
– Απαπα παλιογλωσσού, μια κουβέντα λέω, δέκα απαντάς!
– Λέγε τι θες και άασε τα φιλοσοφικά!
– Τσίτση θέλω να πάω 15 μέρες διακοπές! Ορίστε, το είπα!
– Α!
– Τι α; Δεν θα πεις τιποτα;
– Τι να πω κύριε; Αφού στο τέλος ό,τι και να πω εσείς θα κάνετε αυτό που θέλετε
– Έλα ρε Τσίτσοοο μην είσαι έτσι!
– Δεν καταλαβαίνω ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ;
– Ουφ! Τέλος πάντων! Άλλο με καίει! Υπάρχει περίπτωση γυρνώντας να με έχεις ξεχάσει;
– Ααα δε ξέρω, μπορεί και ναι, μπορεί και όχι!
– Δηλαδή..;
– Αν έλειπες λιγότερο, ίσως 10 μέρες, να μην σε ξεχνούσα.. τώρα με 15 μέρες δύσκολοοο…
– Δε βγαίνω μάνα μου! Να το κάνουμε 12 μέρες, να το μοιράσουμε;
– 10 ακατέβατες!!
– Ουφ ας είναι! Και δεν μου λές ρε Τσιτσάρα μου, θα σου λείπω δηλαδή όταν θα λείπω;
– Ομπόοο άσε με ήσυχο πια παλιοχούμαν με τις ερωτήσεις σου, ό,τι θέλω θα μου κάνεις! Τώρα απλώς σώπασε ώστε σαν ζεν γάτα που σέβεται τον εαυτό της, να απομονωθώ στην ησυχία μου, να διαλογιστώ κοιτάζοντας στο πουθένα και τελικά να ξεπεράσω και ετούτο το χτύπημα!

Αν θέλετε να αποκτήσετε το βιβλίο μπορείτε να το παραγγείλετε ονλάιν (θα το έχετε σε 2 μέρες στα χέρια σας) κάνοντας κλικ εδω! Και όσοι είστε τυποι του βιβλιοπωλείου να γνωρίζετε ότι πλέον το βιβλίο βρίσκεται στα ράφια σχεδόν όλων των βιβλιοπωλείων της Ελλάδας και σε κάποια της Κύπρου!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παραπάνω άρθρο έχει χιουμοριστικές προθέσεις και δεν έχει καμία σχέση με την αληθινή αντίληψη της γάτας για τη ζωή και τους ανθρώπους, μιας και η γάτα δεν διαθέτει τα λεκτικά σύμβολα για να ενσαρκώσει όλα αυτά τα κόνσεπτ που αναφέρονται στο άρθρο (επιβράβευση, τιμωρία, χειραγώγηση κλπ)

5 Απαντήσεις

  1. Θαυμάσιο άρθρο!!! Τα δέχομαι ΟΛΑ!!!! Χρειάζεται ΠΟΛΥ δουλειά μέχρι να γίνω…γάτα!

  2. Καλέ πρινσεςςςς γιατί σκιαγραφησες εμένα και την σχέση μου με τον ντελικανη μου;;; μέχρι και την ώρα πέτυχες…. 4 το πρωί ξυπνάει. Βέβαια δεν είναι μια σχέση δύσκολη, τον αγαπώ καιου κάνει όλα τα χατήρι ο καλός μου….. Γιαυτο κράτα καλά αυτή η σχέση…. Έχει προσαρμόσει την ζωή του σύμφωνα με τα δικά μου θέλω…. Αχχχχ ο Κρητικος ντελικανης μου μοναδικός στο είδος του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *