Η ‘γλώσσα’ των μουστακιών της γάτας

Καλησπέεερα! Σας έχω πει πολλές φορές για το πόσο εκφραστικές είναι οι γάτες με το σώμα τους! Παιδιά, πάρτε το απόφαση, όσο οι γάτες δεν το έχουν με το μπλα μπλα, το έχουν με το σώμα τους! Μπορούν να επικοινωνήσουν πολύπλοκα συναισθήματα από όλο το φάσμα των συναισθημάτων, με την βοήθεια της ουρας, του σώματος, των αυτιών, των ματιών και .. των μουστακιών!

Σας έχω μιλήσει για όλα τα παραπάνω και κάνοντας κλικ στους συνδέσμους που παρέθεσα αμέσως πριν (με κόκκινο χρώμα ντε)! E έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να σας μιλήσω και για την γλώσσα των μουστακιών της γάτας! 

Πριν όμως από αυτό θα ήθελα για όσους δεν γνωρίζετε να διαβάσετε προσεκτικά 10 φακτς για τα μουστάκια της γάτας! Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ε και αφού μάθατε τα βασικά για τα μουστάκια ας δούμε τώρα τα μυστικά της γλώσσας των μουστακιών! Είστε έτοιμοι; Φύγαμε!

Η γλώσσα των μουστακιών της γάτας

1. Όταν τα μουστάκια είναι στραμμένα στο πλάι και ίσια

Όπως θα μάθατε όσοι διαβάσατε το άρθρο για τα μουστάκια της γάτας, αυτά είναι δυνατόν να κινηθούν, χωρίς καλά καλά αυτό να είναι κάτι που η γάτα το αποφασίζει! Όταν η γάτα τοποθετήσει τα μουστάκια της στο πλάι (αριστέρα και δεξιά) και τα κρατάει απόλυτα ίσια σχηματίζοντας γωνία 90 μοιρών με τη μύτη της αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι η γάτα σας δεν έχει έγνοιες!

Η γάτα εκείνη τη στιγμή είναι τελείως ουδέτερη, δεν βιώνει ούτε θετικά ούτε αρνητικά συναισθήματα! Αυτό μην το πάρετε σαν κάτι το δυσάρεστο η γάτα βιώνει την απόλυτη ευδαιμονία της ουδετερότητας!  Μπορείτε να πείτε ότι είναι και ευτυχισμένη! Βρείτε άλλα σημάδια ότι μια γάτα είναι ευτυχισμένη ΕΔΩ!

2. Όταν τα μουστάκια είναι στραμμένα προς τα εμπρός

Όταν τα μουστάκια της γάτας είναι στραμμένα προς τα εμπρός συνήθως αυτό είναι σημάδι εγρήγορσης έντασης, ενθουσιασμού, ίντριγκας! Αλλά μπορεί να υπάρχει αρνητικό ή θετικό πρόσημο σε αυτήν. Πάμε να δούμε τις δυο βασικές υποπεριπτώσεις

  • Αν η γάτα σας έχει στραμμενα τα μουστάκια προς τα εμπρός και ταυτόχρονα τα μάτια της έχουν εστιάσει σε ένα δυνητικό θήραμα, τότε η γάτα μας είναι απόλυτα ιντριγκαρισμένη, σε απόλυτη εγρήγορση, ενθουσιασμενη για το θήραμά της που ίσως καταφέρει να το πιασει!
  • Αν η γάτα έχει στραμμενα τα μουστάκια της προς τα εμπρός και απέναντί της υπάρχει μια άλλη γάτα με εχθρικές διαθέσεις, η συναισθηματική της κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Η γάτα προειδοποιεί, είναι επιφυλακτική και βρίσκεται και πάλι σε εγρήγορση αλλά αυτή τη φορά με πιο αρνητικο πρόσημο. 

3. Όταν τα μουστάκια είναι στραμμένα προς τα πίσω και κοντά στο πρόσωπο

  • Όταν μια γάτα είναι αγχωμένη ή φοβισμένη τα μουστάκια θα μαρτυρήσουν αυτή την κατάσταση με το να στραφούν προς τα πίσω και κοντά στο πρόσωπο! Ταυτόχρονα τα αυτιά είναι στραμμένα προς το πλάι. Ανακαλύψτε άλλα σημάδια που μαρτυρούν ότι η γάτα είναι αγχωμένη κάνοντας κλικ ΕΔΩ!
  • Αν μια γάτα είναι θυμωμένη τότε τα μουστάκια κολλάνε ερμητικά στο προσωπο και τα αυτιά στρέφονται προς τα πίσω. Αυτά τα δύο σημάδια (αυτιά/μύτη) είναι που θα σας βοηθήσουν να διακρίνετε αν μια γάτα είναι φοβισμένη ή θυμωμένη!

Και κάπου εδώ ολοκληρώσαμε τη σπουδή μας πάνω στη γλώσσα των μουστακιών της γάτας! Μην αγνοείτε τα σημάδια που δίνουν τα μουστάκια, όσο λεπτοφυή και διακριτικά και αν είναι αυτά.

Και αν θέλετε να μάθετε πως να συνδυαζετε τα μηνύματα από όλα τα μέρη του σώματος της γάτας διαβάστε και το άρθρο μου που εξετάζει ολιστικά πως να ‘διαβάζουμε’ την ‘γλώσσα’ του σώματος της γάτας, συνδυάζοντας τα στοιχεία από όλα τα μέρη του σώματος, κάντε κλικ ΕΔΩ.

Για το τέλος θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορείτε να αξιολογήσετε πόσο καλά καταλαβαίνετε εσείς τη γλώσσα του σώματος της γάτας σας; Και γενικότερα, εσείς νιώθετε ότι έχετε καλή κατανόηση της γάτας σας, ή συνεχώς αποτελεί αίνιγμα για εσάς; Περιμένω τα σχόλιά σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *