Τελικά οι γάτες απολαμβάνουν το σεξ;

Παιδιά, μεγάλη συζήτηση για το κατά πόσο οι γάτες απολαμβάνουν το σεξ, για διάφορους λόγους. Για παράδειγμα κάποιος που είναι κατά της στείρωσης θεωρεί ότι είναι κρίμα η γάτα να χάσει την απόλαυση της συνουσίας. Εκει κάποιος που είναι υπέρ της στείρωσης θα κατακεραυνώσει τον πρώτο λέγοντας ότι οι γάτες δεν απολαμβάνουν το σεξ, μια και από τη μια η αρσενικη γάτα δαγκώνει χωρίς καθόλου τακτ τη θηλυκή για να την ακινητοποιησει, ενώ η θηλυκή παλεύει να ξεφύγει και συχνά φωνάζει/ουρλιάζει.

Να πω εδώ ότι έχω γράψει ολόκληρο άρθρο για αυτό το δάγκωμα στο σβέρκο της θηλυκής γάτας από την αρσενική, κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Από τις πληροφορίες που εκμαίευσα φαίνεται ότι αυτό καθεαυτό το δάγκωμα δεν μοιάζει να είναι επώδυνο. Βρείτε το αναλυτικό μου άρθρο περί του θέματος εδώ. Σε αυτό το άρθρο είχα γράψει ότι ωστόσο το σεξ είναι επώδυνο λόγω της διείσδυσης του αρσενικού μορίου (ιφ γιου νόου γουαρ α μιν) στον κόλπο του θηλυκού. 

Ψυχραιμία, εδώ θα εμβαθύνουμε στην μηχανική της διαδικασίας του σεξ και θα ανακαλύψουμε με ασφάλεια αν τυχών είναι επώδυνο το σεξ για την γάτα ή όχι! Θα βασιστούμε στα λεγόμενα της ειδικής Dr. Lizzie Youens αλλα και στην δικη μας εμπειρία:

Πριν το σεξ

Παιδια, η γάτα είναι ένα πολυοιστρικο πλάσμα, με πολλαπλούς κύκλους οιστρου μέσα στο χρόνο και πιθανώς πολλές γέννες. Όταν η θηλυκη γάτα είναι σε οίστρο εκδηλώνει πολύ συγκεκριμένη συμπεριφορά που περιλαμβάνει έντονο μπλα μπλα (αν έχετε ζήσει με γάτα σε οίστρο καταλαβαίνετε ότι μπορείτε να ξεχάσετε τον ύπνο σας), ενώ τα αρσενικά που μυρίζουν τα θηλυκά παθαίνουν τη δική τους τρέλα και θέλουν σαν τρελά να ορμήξουν στις εξοχές και να βρουν τα φλογερά αντικείμενα του πόθου τους ώστε να ζευγαρώσουν..

Λίιιιιιγο πριν το σεξ

Έτσι όπως ξεφωνίζει το θηλυκό, το αρσενικό την βρίσκει, την πλησιάζει και τα παιδιά ετοιμάζονται για το τελετουργικό. Και ακούστε τι συμβαίνει: όταν το αρσενικό πλησιάζει το θηλυκό, τα πράγματα εξελίσσονται αρκετά απροκάλυπτα. Η θηλυκή λυγίζει τα μπροστινα πόδια της, ακουμπάει την κοιλιά της στο έδαφος και .. τουρλώνει τον πωπό της, φροντίζοντας να τραβήξει την ουρά είτε αριστερά είτε δεξιά για να επιδείξει τα γεννητικά της όργανα, η ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ! 

 

Ε τι να κάνει και ο αρσενικός, αυτός φταίει; Εκείνη φταίει (εδώ κάνουμε ένα χούμορ λίγο επικίνδυνο, αλλά θελω να σας βεβαιώσω ότι ειναι τελείως σατιρικό – δεν εχω κανενα ενδιαφέρον για σεξιστικούς υπαινιγμούς -μακριά από μένα)! 

Ας αφήσουμε όμως τις βλακείες και ας περιγράψουμε τη συνέχεια της διαδικασίας! 

Κατά τη διάρκεια του σεξ

Ε πάει που λέτε το αρσενικό και.. καβαλάει το θηλυκό και δαγκώνει τη θηλυκή από τον αυχένα – για να την ακινητοποιησει και για να προκαλέσει την έκκριση μερικών ορμονών από αυτήν -. Και μετά συμβαίνει το μοιραίο, η διείσδυση. Έλα όμως που το αρσενικό μόριο έχει σαν μικρά τσιγγελάκια και αυτά γδέρνουν τον κόλπο και πυροδοτούν την ωορηξία στο θηλύκό. Ωστόσο αυτό το γδάρσιμο κάθε άλλο παρά ευχάριστο είναι.

Η θηλυκή μοιραία παλεύει να ξεφύγει, μια και πονάει, κάνει ρολαρίσματα, αλλά μάταια΄, ο αρσενικός την ελέγχει πολύ ασφυκτικά κρατώντας την από τον αυχένα. Η διαδικασία του σεξ είναι σύντομη και αμέσως μετά η θηλυκή δείχνει ενοχλημένη, ενώ μπορεί να καθαρίζεται ακόμη και ως δέκα λεπτά. 

Τίποτα δεν δείχνει ότι η θηλυκή γάτα απολαμβάνει αυτή τη διαδικασία και δεν ξέρω αν και η αρσενική την απολαμβάνει, έτσι όπως αντιδρά η θηλυκή. Δεν κατάφερα να βρω πληροφορίες για έκκριση ορμονών απόλαυσης ή κάτι παρόμοιο, που συμβαίνει ξεκάθαρα στους ανθρώπους – συνήθως οι άνθρωποι απολαμβάνουν το σεξ, απόλαυση που καταλήγει στον οργασμό και στα δύο φύλα. 

Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα γιατί συχνά το θηλυκό έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από αρσενικούς που περιμένουν τη σειρά τους για να διεισδύσουν στο θηλυκό. Για να θυμηθούμε και την αρχή του άρθρου, τούτη εδώ η ανάλυση κάνει ξεκάθαρο ότι το επιχείρημα ότι η στείρωση πρέπει να αποφεύγεται για να μην χάνει η θηλυκή γάτα τη χαρά της συνουσίας, είναι ένα αβάσιμο επιχείρημα

Η όλη διαδικασία δείχνει και πόσο αυστηρά προγραμματισμένοι είναι οι βιολογικοί οργανισμοί ώστε ακόμη και αν μια διαδικασία δεν φέρνει καμία ευχαρίστηση (μάλλον φέρνει πόνο) δεν παύουν να την επιδιώκουν. Αυτό είναι αρκετά σοκαριστικό αν το σκεφτούμε κάπως καλύτερα.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας προτείνω να διαβάσετε το άρθρο μου που περιγράφει τα πάντα για τον οίστρο της γάτας, και για το πως μπορείτε να ηρεμήσετε μια θηλυκή γάτα σε οίστρο (αλλά και έναν αρσενικό γάτο ο οποίος κινητοποιείται από την παρουσία θηλυκής γάτας σε οίστρο). 

Τέλος βρείτε τα πάντα για την εγκυμοσύνη της γάτας εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *