ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Ο πιανίστας που γητεύει τις γάτες (+ΒΙΝΤΕΟΣ)

Ένας Τούρκος πιανίστας, ο Σάρπερ Ντουμάν, στο διαμέρισμά του στην Κωνσταντινούπολη ζει με 19 γάτες, οι οποίες φαίνεται να απολαμβάνουν τα μουσικά του κομμάτια. Κάθε γάτα έχει τη δική της μοναδική ιστορία, μεταξύ των οποίων ο διάσημος τζίντζερ Φέβζι, ο οποίος μπορεί να πάρει τον τίτλο του πιο φιλόμουσου γάτου όχι μόνο στην Κωνσταντινούπολη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης την προσοχή όλων εχει τραβήξει και η περιφημη τάμπι γάτα του Σάρπερ (από αυτή τον πρωτογνώρισα εγώ) με το κωδικό όνομα.. Pianist Cat

Ο Ντουμάν σχεδόν καθημερινά προσφέρει ένα ρεσιτάλ πιάνου στις γάτες του, ενώ βιντεοσκοπεί τις στιγμές αυτές και τις δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας το ενδιαφέρον και την αγάπη των ακολούθων του.

Η αλήθεια είναι ότι η σχέση των ανθρώπων με τα κατοικίδια τους μπορεί να είναι πολύ βαθιά, μια και τα κατοικίδια μπορούν να είναι οι πιο πιστοί φίλοι, οι πιο αξιόπιστοι σύντροφοι και οι πιο ανυπέρβλητοι συνοδοιπόροι στη ζωή μας. Η αλληλεπίδραση με τα κατοικίδια μπορεί να είναι θεραπευτική, να βελτιώνει τη διάθεση και αυτά όλα ο Σάρπερ τα έχει νιώσει βαθιά στο πετσί του!

Ο Sarper Duman και ο  Φέβζι έχουν κατακτήσει τις καρδιές χιλιάδων χρηστών στο YouTube με τα βίντεο που ανεβάζουν. Στα βίντεο αυτά, ο γνωστός πλέον πιανίστας αυτοσχεδιάζει στο πιάνο και ο αγαπημένος του γάτος, τον παρακολουθεί με λατρεία.

Το ξεχωριστό στις εμφανίσεις του Φέβζι είναι η αντίδραση του κάθε φορά που ακούει τις πρώτες νότες του πιάνου. Όπως φαίνεται στα βίντεο, ο γατούλης ξυπνάει από τον ύπνο του και πάει κοντά στο πιάνο. Έπειτα, κάνει “κουτουλίτσες” στον Sarper Duman, δείχνοντας την αγάπη του στον πιανίστα. Αυτή η κίνηση – όπως φυσικά σας έχω πει πολλάκις –  είναι μία κλασική συμπεριφορά των γατών όταν θέλουν να δείξουν τα συναισθήματά τους σε ένα άτομο ή ένα άλλο ζώο που αγαπούν.

Τα βίντεο του Sarper Duman και του Φέβζι έχουν γίνει πολύ δημοφιλή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παρακολουθούνται από δεκάδες χιλιάδες χρήστες. Τα σχόλια που λαμβάνουν είναι συγκινητικά και δίνουν ώθηση στον Σαρπέρ να συνεχίζει! Ορίστε ένα βίντεο-ωδή στην αγάπη αυτών των δύο, όπως ξεδιπλώνεται μέσα από το παίξιμο ενός κομματιού από τον Σαρπέρ – δειτε αντίδραση ο Φέβζι με το ακουσμα των πρώτων νότων:

Μια σπάνια στιγμή άμεσης, άνευ όρων συνάντησης μεταξύ μιας γάτας και ενός ανθρώπου που δείχνει πόσο πολύ αγαπητική και τρυφερή μπορεί να είναι η σχέση μας με τις γάτες μας! 

Και φυσικά όπως έχω περιγράψει και στο αναλυτικό μου άρθρο για τη σχέση της γάτας με τη μουσική, όλα αυτά δεν πρέπει να μας φαίνονται παράξενα γιατί είναι γνωστό και μελετημένο πόσο έλξη ασκεί η κατάλληλη μουσική στις γάτες! Ας δούμε όμως ένα ακόμη βίδεο-στιγμιότυπο αυτή την φορά με τον Σαρπέρ και την Pianist Cat:

Κλείνοντας  θα ήθελα να σας προτείνω να διαβάσετε και το άρθρο μου για την ακοή, μια από τις πιο μαγικές αισθήσεις της γάτας! Βρείτε το εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *