Και ξαφνικά τα κοινωνικά δίκτυα γέμισαν με ένα viral βίντεο ενος μικροσκοπικού τζιντζερογάτου, του περίφημου.. Νικολάκη, που από την τσέπη της λευκής ρόμπας του φαρμακοποιού διευθύνει με αυτοπεποίθηση ένα ολόκληρο φαρμακείο, στη Θεσσαλονίκη. Το έψαξα από εδώ, το έψαξα από εκεί και κατάφερα να βρω τους χούμανς που φρόντισαν αυτό το πλάσμα και του ανέθεσαν το νευραλγικό πόστο του υπεύθυνου… και αυτοί μου είπαν την ιστορία τους!
Ορίστε λοιπόν η ιστορία του Νικολάκη, γραμμένη δια χειρός της φαρμακοποιού Πολυάννας Μπράχου:
“Στο φαρμακείο μας, στον ακάλυπτο, κατά καιρούς έχουμε πολλές γάτες, τις οποίες τις ταΐζουμε αλλά είναι άγριες. Κάποιες φορές γεννάνε και μας τα φέρνουν αλλά μετά φεύγουν.
Πρόσφατα γέννησε μια από αυτές τις γατούλες και μας έφερε το 1 από τα 3 της νεογέννητα γατάκια, ίσως επειδή ήταν άρρωστο. Ήταν και αυτό άγριο στην αρχή αλλά με πολύ φαγητό και χαδάκια ξεκίνησε να μας εμπιστεύεται. Προσπαθήσαμε να του βρούμε σπιτάκι για υιοθεσία ή φιλοξενία αλλά η προσπάθεια ήταν μάταιη.
Παρενθεση Τσίτσου
Μάθετε γιατί η μαμά γάτα μπορεί να εγκαταλείψει τα νεογέννητά της στο αναλυτικό άρθρο μου!
Τέλος Παρένθεσης
Μια μέρα δυστυχώς έπαθε υποθερμία και δεν ήταν καθόλου καλά..έτρεμε και δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Τρομάξαμε, το πήγαμε στον κτηνίατρο και του χορήγησαν αντιβίωση και ορό. Πήρε λίγο τα πάνω του και το είχαμε για λίγο στο φαρμακείο. Εκτός από την αδυναμία του έχει και μία κήλη, η οποία δεν αποτελεί κίνδυνο ευτυχώς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΤΟΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
Fading Kitten Syndrome ή γιατί τα νεογέννητα γατάκια πεθαίνουν ξαφνικά
Καταλάβαμε ότι δεν μπορούσαμε να του προσφέρουμε τη φροντίδα που χρειάζεται στο φαρμακείο, οπότε το υιοθετήσαμε στο σπίτι μας. Το γατάκι μας πλέον είναι υγιέστατο, έχει αποπαρασιτωθεί εσωτερικά και εξωτερικά και είναι πεντακάθαρος.
SUPER SOS
To βιβλίο του Τσίτσου “Τσίτσος, η γάτα που μιλούσε πολύ” κυκλοφόρησε και η 1η Έκδοση κοντεύει να εξαντληθεί
Ενισχύστε τον Τσίτσο και τις 150 Τσιτσόγατες παραγγέλνοντάς το από ΕΔΩ
Σκεφτήκαμε να ανεβάσουμε φωτογραφίες και βίντεο του στο Tik Tok, τη μέρα που τον είχαμε μαζί μας στο φαρμακείο, στην τσέπη μας. Δεχτήκαμε κυρίως πολύ θετικά σχόλια και ο κόσμος μας στήριξε και μας αγάπησε. Μετά από αυτό το γεγονός καταλήξαμε στο να ξεκινήσουμε στειρώσεις (σημ. Τσίτσου: βρείτε τις αμπελοφιλοσοφιες του Τσίτσου για το θέμα της στείρωσης εδω) επειδή είναι πολλά τα γατάκια και θα συνεχίσουν να γεννάνε.
Στη γειτονιά πολλοί φροντίζουν, ταΐζουν και στειρώνουν τα αδέσποτα. Το κυριότερο όμως, τα αγαπάνε και τα προσέχουν. Το μήνυμα που θελουμε να περάσουμε είναι να φροντίσουμε όσο μπορούμε τα αδέσποτα. Αν δεν μπορούμε οικονομικά να στηρίξουμε στειρώσεις ή εμβόλια ή αποπαρασιτώσεις, ένα πιάτο φαγάκι ή έστω ένα χάδι είναι αρκετό. Καλό θα ήταν όλοι μας να ανοίξουμε το σπίτι μας σε ένα αδέσποτο ζωάκι.
Ο Νικολάκης μας βρήκε το παντοτινό του σπιτάκι και πλέον έχει 5 καινούργια μεγάλα αδέρφια να τον κυνηγάνε και να παίζουν μαζί του (σημ. Τσίτσου.. η Πολυάννα τον υιοθέτησε τον Νικολάκη – το παιδί είναι στα καλύτερα χέρια).
Το φαρμακείο μας επιτρέπει την είσοδο κατοικίδιων καθώς δεν υπάρχει νομοθεσία που να το απαγορεύει. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε να μας γνωρίσει, κυρίως τον Νικολάκη μας. Ευχαριστούμε για τη στήριξη. Ελπίζουμε ο κόσμος να αλλάξει προς το καλύτερο και να ευαισθητοποιηθεί.
Τα στοιχεία του φαρμακείου μας είναι πάντα στη διάθεση σας (σημ. Τσίτσου: Αγίας Σοφίας 35, Θεσσαλονίκη, Φαρμακείο Αποστόλου Σωτήριος). Θα συνεχίσουμε το έργο μας, με πολλή αγάπη και προσπάθεια. Υιοθετήστε ένα αδέσποτο και σώστε μία ζωή.
Ευχαριστούμε!”
Ας δούμε μερικά ακόμη βίδεα από τον φοβερό Νικολάκη, πριν την υιοθεσία του..
..και μετά την υιοθεσία του:
Και κάπως έτσι ο Νικολάκης ζει βίο χαρισάμενο, στο νέο του σπίτι, έχοντας όμως χαρίσει ήδη σε όλους μας μια εξαιρετική έμπνευση για να φροντίζουμε και να συμπονούμε πλάσματα (ζώα και ανθρώπους) που έχουν πραγματική ανάγκη! Ένα ευχαριστώ στην Πολυάννα και στο Φαρμακείο της για την τρυφεράδα τους και την ευαισθησία τους! ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το άρθρο μου για το τι πρέπει να κάνετε για να βοηθήσετε ένα εγκαταλελειμμένο νεογέννητο να επιβιώσει ακριβώς εδω.
Και αν εσείς ακόμη δεν πειστήκατε να υιοθετήσετε μια γάτα, διαβάστε και ετούτο για να μάθετε 15 ακόμη λόγους που κάνουν ξεκάθαρο ότι ΠΡΕΠΕΙ να υιοθετήσετε μια γατούλα!
2 Απαντήσεις
Πριν χρόνια, σε ένα φαρμακείο της γειτονιάς μου που τώρα έχει κλείσει λόγω συνταξιοδοτήσεως, μπήκε μια γκρίζα μικρή γάτα. Αμέσως είχε φαγητό, λίγα χάδια λόγω φόβου, γλυκομιλήματα από όλους και κάπως έτσι περνούσε ο καιρός. Η γατούλα έγινε τακτική θαμώνας του φαρμακείου, φαΐ, ύπνο και χάδια, και κάποια στιγμή στειρώθηκε. Είχε δε φοβερό πάθος με τον πατέρα της φαρμακοποιού. Πήδαγε στην αγκαλιά του όταν τον έβλεπε όταν πήγαινε στο φαρμακείο, και καθόταν όση ώρα ήταν ο παππούς εκεί, χωρίς να κουνήσει ρούπι. Μπαινόβγαινε στο φαρμακείο άνετα, και όταν ήταν ώρα να κλείσει, γυρνούσε από τη βόλτα και έμενε μέσα το βράδυ. Όποιος έμπαινε μέσα, έπρεπε απαραιτήτως να περάσει από… μυριστικό έλεγχο!!! Όταν κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει στο φαρμακείο, χάθηκε για λίγες μέρες. Δεν μπορούσαμε να την βρούμε. Τελικά, ένα ωραίο πρωί, ήταν έξω από την πόρτα και περίμενε. Το φαρμακείο είχε κλείσει λόγω συνταξιοδότησης. Τηλεφωνήσαμε στη φαρμακοποιό η οποία κατέφθασε κρατώντας στα χέρια ένα κλουβί, την αποχαιρετήσαμε με φιλιά και χάδια, και την πήρε σπίτι της. Τον δε παππού, τον βρήκε η κόρη του ένα βράδυ σφιχτά αγκαλιά με τη γάτα, και ο ίδιος ήταν νεκρός. Η γατούλα είναι πλέον 14 ετών, υγιέστατη, παχουλή, μια χαρά.
απιστευτη ιστορια!!
Εχουμε φωτοζ απο αυτη τη ψιψιι!??!?!