VIRAL: Ο γάτος που αντάλλασε.. φύλλα δέντρων με ψάρια

Πριν σας πω οτιδήποτε άλλο θα σας πω ετούτο: η γάτα έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται το κόνσεπτ της αιτιότητας.. ότι αν κάνεις το Α (αιτία) είναι πολύ πολύ πολύ πιθανό να προκύψει το Β (αιτιατό). Και η γάτα, όντας σοφή αξιοποιεί αυτό το κόνσεπτ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα παραδείγματα χιλιάδες. Πετάει ένα βαζάκι από την τηλεόραση κατώ και εσείς αμέσως ασχολείστε μαζί της και κάπως έτσι κατάφερε να τραβήξει την προσοχή σας που τόσο επιζητούσε. Τα παραδείγματα χιλιάδες, φυσικά.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η γάτα και η αιτιότητα

Διάφορα τρανταχτά παραδείγματα

Για να πάμε σε πιο κραυγαλαίες και ευφάνταστες περιπτωσεις.. θα ξεχάσω εγώ την Goal Kitty μια γατούλα η οποία για να τραβήξει την προσοχή των χούμαν της σήκωνε όλη την ώρα τα χέρια της στον αέρα, σαν τερματοφύλακας!  Κάντε κλικ στην εικόνα παρακάτω για να μάθετε την ιστορία της!

Και μια ακόμη πιο ευφάνταστη γατούλα που όταν ήταν αδέσποτη και χτυπημένη (κούτσαινε το πόδι της) την πήραν μερικοί καλοί χούμανς μέσα στο σπίτι τους για να την φροντίσουν.. από τότε όποτε η γάτα είναι εκτός σπιτιού και θέλει να μπει μέσα στο σπίτι καμώνεται ότι κουτσαίνει.. μόλις μπει στο σπίτι ως δια μαγείας το κουτσό εξαφανίζεται και η γατούλα περπατάει με χαρακτηριστική άνεση. Δείτε το απίστευτο  βίντεο εδώ:

Η ιστορία του γάτου που αντάλλασε ψάρια με φύλλα δένδρων

Όλα αυτά τα αναφέρω για να μπω στο κυρίως θέμα αυτής της ιστορίας. Του .. ‘ανταλλακτικού’ γάτου. Λέγεται ότι ένας πανέμορφος τάμπι γάτος που ζούσε κοντά σε κάποια ψαραγορά παρατηρούσε με προσοχή τους χούμανς να δίνουν χρήματα και να παίρνουν ψάρια.

Ο ήρωας της ιστορίας μας λοιπόν σκέφτηκε να κάνει κάτι παρόμοιο, προκειμένου να κερδίσει και αυτός κάποιο λαχταριστό ψαράκι.. και μία και δεν του βρισκόταν χρήματα έψαξε ότι πιο κοντινό σε αυτό.. και βρήκε ένα φύλλο, το έβαλε στο στόμα του και πήγε στον έμπορο να .. αγοράσει το δικό του ψάρι.. ο έμπορος δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον ευφάνταστο γατούλη και του έδωσε ένα ψάρι, παίρνοντας το φύλλο ως αντίτιμο.. αυτό ήταν, ο γάτος επανέλαβε το τρικ και τις επόμενες μέρες.

Σημείωση:

Η ιστορία αυτή φαίνεται να διαδόθηκε στο twitter και κάπως έτσι έγινε viral. ΟΜΩΣ να πω ότι κάνοντας μια πρόχειρη έρευνα βρήκα σε μερικά σημεία στο διαδίκτυο ότι δεν συνέβησαν έτσι τα πράγματα.. αλλά ότι η χούμαν του γάτου ανακοίνωσε οτι ο γατούλης της κουβαλούσε τα φύλλα στο στόμα γιατί πάσχει από μια σοβαρή διατροφική διαταραχή – για την οποια σας εχω κανει μερικες φορές λόγο – την Pica. Όταν κάποιος χούμαν αλλά και γάτα παρουσιάζει αυτή τη διαταραχή τείνει να τρώει πράγματα που δεν είναι εδώδιμα (όπως πχ χώμα) και συμβαίνει για διάφορους λόγους.

Κάπου εδώ θα ήθελα να πω ότι πολύ συχνά οι γάτες μπορεί να εκδηλώνουν την pica γλείφοντας χώμα, όταν παρουσιάζουν πολύ χαμηλό αιματοκρίτη – περιπτώσεις ακραίας αναιμίας -, όπως είχε συμβεί και στον Κινέζο μου – μάθετε περισσότερα εδώ. Για να κλείσω το κεφάλαιο της Pica, λέγοντας ότι επίσης πολύ συχνά οι γάτες επιτίθενται στα μαλλιά των χούμαν τους, πάλι εξαιτίας αυτής της διατροφική διαταραχή.. περισσότερα εδώ.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν το έψαξα παραπάνω, αλλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας γιατί ήταν μια όμορφη ιστορία από τη μια και από την άλλη γιατί ήθελα να μιλήσω για αυτή την τόσο σοφή χρήση του κόνσεπτ της αιτιότητας από την γάτα, σε αντίθεση με τους ανθρώπους οι οποίοι το χρησιμοποιούν με ένα πολύ διαστρεβλωμένο τρόπο, σε ψυχολογικό επίπεδο, με συχνά πολύ καταστροφικές συνέπειες!

Έσεις έχετε να μοιραστείτε παρόμοιες ιστορίες που μαρτυρούν το πόσο καλά γνωρίζουν το κόνσεπτ της αιτιότητας οι γάτες;  Τα σχόλιά σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *