Γάτα χαμένη για 20 χρόνια επανενώνεται με τον παλιό κηδεμόνα της για τις τελευταίες 2 μέρες της ζωής της

DISCLAIMER:
Μια μάλλον λυπητερή και ασυνήθιστη ιστορία θα σας διηγηθώ σήμερα αλλά με καλό σκοπό! Ωστόσο αν θέλετε να αποφύγετε λύπες και στεναχωρίες μάλλον είναι καλύτερο να παρακάμψετε ετούτη εδώ την ιστορία! Αν και καμιά ιστορία δεν είναι στ’ αλήθεια πικρή. Το γλυκό και το πικρό πάνω πάντα μαζί – σαν δυο όψει του ίδιου νομίσματος

Θα ξεκινήσω ΠΟΛΥ ΠΕΖΑ ετούτη εδώ την ιστορία! Όσο ασχολούμαι περισσότερο με αυτό το υπέροχο πλάσμα που λέγεται Γάτα τόσο περισσότερο πιστεύω ότι το μικροτσίπ μπορεί να κάνει σε κάποιες περιπτώσεις ένα πραγματικό θαύμα. 

Ένα πραγματικό θαύμα όπως να βοηθήσει στην επανένωση μιας γάτας με τον χουμανιστικό της γονέα μετά από… κρατηθείτε… 20 ολόκληρα χρόνια. Δυστυχώς η ιστορία είναι κάπως σκλήρη. Μια γάτα από το Τσέσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου εξαφανίστηκε πριν 20 χρόνια και επανασυνδέθηκε με τον χούμαν της για να ζήσει τις.. δύο τελευταίες μέρες της ζωής της μαζί του!

Πρόκειται για την Φοίβη, μια υπέροχη τάμπι – μάθετε 10 φακτς για τις τάμπι γάτες ΕΔΩ – που βρέθηκε 7 μίλια μακριά από το σπίτι οπου έζησε τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής της μαζί με την χούμαν της, Κριστίν Μπολ, κάτοικο του Νάντουιτς! Η Φοίβη χάθηκε το 2001 και βρέθηκε μόλις τον Μάρτιο του 2021, όταν το μικροτσίπ της εντοπίστηκε από το γνώριμο πλέον (σας έχω ξαναμιλήσει γι’ αυτό) RSPCA, την Βασιλική Εταιρεία για την πρόληψη της σκληρότητας στα ζώα. Δυστυχώς όταν βρέθηκε η Φοίβη δεν ήταν σε καθόου καλή κατάσταση! 

Η Φοίβη το 2001

Η Κριστίν που είναι πλέον 59 χρονών εγκατέλειψε την ελπίδα ότι θα ξαναβρει την Φοίβη πριν από δύο δεκαετίες αφού εξάντλησε τις πιθανότητες χτυπώντας την πόρτα σε κάθε σπίτι της περιοχής και βάζοντας πάρα πολλές αφίσες στη γύρω περιοχή. Μπορείτε να φανταστείτε το σοκ της όταν έλαβε το τηλεφώνημα από το RSPCA! Η 22χρονη πλέον Φοίβη είχε βρεθεί από μια κυρία σε ένα χωράφι στην κοινότητα Μπράιτζμιρ και αμέσως την πήγε στο παράρτημα του RSPCA  Σταπλι Γκραντζ Άνιμαλ Σέντερ, όπου και η γάτα ελέγχθηκε για μικροτσιπ οπότε και με έκπληξη διαπιστώθηκε ότι η γατούλα είχε υιοθετηθεί πριν σχεδόν 22 χρόνια από το ίδιο κέντρο, το Στάπλι. Εκτός από αυτό η ανάγνωση του μικροτσίπ έδειξε ότι ο χουμανιστικός γονέας της Φοίβης ήταν η Κριστίν!

ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ
Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για το μικροτσίπ

Τα δυσάρεστα ξεκινούν κάπου εδώ διότι η Φοίβη ήταν παγωμένη βρεμμένη και σε πολύ άσχημη κατάσταση, μια και διαπιστώθηκε ότι έχει όγκο στον εγκέφαλο. Ο κτηνίατρος αποφάσισε ότι το καλύτερο που μπορούσε να γίνει ήταν να .. στείλουν τη γάτα για ύπνο. 

Ωστόσο η Φοίβη επέστρεψε στο σπίτι που μεγάλωσε για τις τελευταίες δύο μέρες της ζωής της και έλαβε μπόλικη αγάπη και χάδια, πριν τον τελικό αποχαιρετισμό. Η Κριστίν είπε ότι το τηλεφώνημα με τα νέα την διάλυσε, ενώ εκμυστηριεύτηκε και άλλες σκέψεις όπως ότι θεώρησε ότι κάποιος είχε πάρει τη γάτα που ποτέ δεν έφευγε μακριά από το σπίτι. Την πόνεσε πολύ που έπρεπε να αποχωριστεί αυτό το πλάσμα που της είχε λείψει για είκοσι ολόκληρα χρόνια αλλά θεώρησε τον εαυτό της τυχερή που τουλάχιστον το είχε βρει και είχε την ευκαιρία να το αποχαιρετήσει ενώ ήταν χαρούμενη που έζησε τόσα πολλά χρόνια.

Διάφορες θεωρίες διατυπώθηκαν για την τύχη της Φοίβης, όπως ότι μάλλον κάποια οικογένεια την φρόντισε για πολύ καιρό, γιατί είναι πραγματικά σπάνιο να βρίσκεις αδέσποτες γάτες που να ζουν στη φύση σε τέτοια ηλικία. Γιατί όμως εγκαταλείφθηκε στα γεράματά της; Ίσως επειδή ο άνθρώπος που την φρόντιζε αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα υγείας και μεταφέρθηκε κάπου όπου θα λαμβανε ιατρική φροντίδα; Κανείς δεν μπορεί να πει!

Τώρα αυτή η ιστορία όπως και αρκετές άλλες που σας έχω διηγηθεί παλιότερα (και οι οποίες ήταν μάλλον πιο ανάλαφρες από τούτη εδώ) δείχνουν πόσο σημαντική μπορεί να αποδειχθεί η χρήση του μικροτσίπ σε κάποιες περιπτώσεις και από μια άποψη δικαιώνει το υποχρεωτικό της χρήσης του. Και φυσικά δεν χρειάζεται να πούμε πόσο σπάνια περίπτωση είναι αυτή, ένα ζώο να βρεθεί μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, αδέσποτο και ζωντανό!

Ελπίζω μέσα από αυτή την διήγηση να νιώσατε ένα διακριτικό άρωμα, μια ανεπαίσθητη ομορφιά που κρύβεται πίσω από τούτη την λυπητερή ιστορία. 

Για το τέλος σας κράτησα δύο ακόμη απίθανες ιστορίες επανεμφάνισης γατών που εξαφανίστηκαν για χρόνια και χωρίς μάλιστα το πικρό φινάλε της Φοίβη! Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε την ιστορία τους:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *