Χάθηκε η γάτα μου! Οδηγός για να την ξαναβρείτε

… γράφει γατολάτρης και τσιτσολάτρης, Μαρία Σάββα

Οι γάτες έχουν την περιέργεια μέσα τους και μπορεί, πολύ εύκολα, να χαθούν! Απόδειξη, όλες αυτές οι αφίσες που βλέπουμε σχεδόν καθημερινά όλοι, τοιχοκολλημένες. Και να, που τώρα βρίσκεσαι σε έναν εφιάλτη! Το ξέρω, σε νιώθω, σε καταλαβαίνω! Αν κάνεις αυτά που θα σου πω, θα βγεις από τον εφιάλτη πολύ σύντομα!

Πώς; Πού το ξέρω;

Παιδιά, μελετάω τις γάτες πολλά χρόνια, ζω με αυτές πολλά χρόνια, τις ξέρω καλύτερα από οτιδήποτε άλλο! Ούτε τον άντρα μου ούτε τη μάνα μου δε γνωρίζω τόσο!

Eπιστροφή στο θέμα μας! Έστω λοιπόν ότι χάσαμε τη γάτα μας! Τι κάνουμε;

Αρχικά, θα κάνουμε έναν διαχωρισμό! H γάτα που έχει χαθεί είναι σπιτόγατα αποκλειστικά ή είναι γάτα που μπαινοβγαίνει στο σπίτι; Γιατί, αλλιώς θα κινηθούμε στην πρώτη περίπτωση (σπιτόγατα) και αλλιώς στη δεύτερη (γάτα αλάνι).

1. ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΠΙΤΟΓΑΤΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Πάμε να δούμε πρώτα την περίπτωση γάτας σπιτιού, δηλαδής μιας γάτας που δε γνωρίζει το περιβάλλον έξω από το σπίτι της! Έχεις ανακαλύψει ότι λείπει μετά από κάποιες ώρες, έκανες ένα γρήγορο ψάξιμο, αλλά δεν τη βρήκες και είσαι σε απελπισία!  Υπάρχουν δύο σενάρια. Είτε η γάτα έφυγε από την πόρτα, είτε έπεσε από το μπαλκόνι και δεν τη βρήκες χτυπημένη!

Ηρέμησε, ο πανικός δε θα βοηθήσει και πάμε μαζί να δούμε πού μπορεί να είναι! Σε αντίθεση με έναν σκύλο που όταν τρομάξει μπορεί να κάνει χιλιόμετρα, η γάτα, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να κρυφτεί! Ξέρει πολύ καλά να το κάνει αυτό και δε θα ρισκάρει να τρέξει προς το άγνωστο! ΕΧΕΙ ΔΕ, ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ, ΣΧΕΔΟΝ ΑΟΡΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 1000 + 1 Tips για τη γάτα μου

Α. Αν η γάτα μου το έσκασε από την πόρτα

Αν η γάτα έχει φύγει από την πόρτα χωρίς να τη δεις, αρχικά μείνε στον εσωτερικό χώρο της πολυκατοικίας. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για μονοκατοικία. Ψάξε δηλαδή στο κλιμακοστάσιο, στις αποθήκες, στα υπόγεια, κάν’ τα όλα άνω κάτω. Αυτές οι γάτες, επειδή παθαίνουν “ιδρυματοποίηση” σπίτι μας, ποτέ μα ποτέ δε θα βγουν από την πολυκατοικία, αν δεν τις πάρει κάποιος να τις βγάλει έξω! Πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο, γιατί δε θα κάτσουν να τις πιάσει, ακόμα και να ήθελε! 

Δε θα βγουν λοιπόν από μόνες τους στο άγνωστο. Αντίθετα, θα προτιμήσουν να βρουν μια κρυψώνα, όσο πιο σύντομα γίνεται. Και τότε η γάτα μπαίνει αμέσως σε κατάσταση ΣΟΚ! Και Θα κάτσει εκεί μέχρι να βγει από το σοκ και αυτό μπορεί να κρατήσει τρεις έως και πέντε μέρες!

Πράγμα που μας βολεύει γιατί έχουμε χρόνο να ψάξουμε! Σήκωσε τα όλα, ψάξε πάρα πολύ καλά με το φακό στο χέρι. Είναι κάπου εκεί. Της φωνάζεις και δεν απαντά; Δεν πρόκειται να απαντήσει, μην περιμένεις. Οι γάτες εμάς μας συνδυάζουν με τον χώρο τους, το σπίτι μας και “το σπίτι τους” ! Σε άγνωστο χώρο και στην κατάσταση ΣΟΚ που έχει μπει ο εγκέφαλος της γιατί είναι “έξω από τα νερά της”, δεν σε αναγνωρίζει. Μόνο όταν βγει από το σοκ που βιώνει, μπορεί να ζητήσει βοήθεια και να αρχίσει να φωνάζει! 

Σημ. Τσίτσου: Στην περίπτωση που βγει από το σοκ, θα χρησίμευε ένα όνομα που η γάτα θα ακούει – Κάντε κλικ ΕΔΩ και βρείτε 6 απλά τιπς για να ακούει η γάτα το όνομά της!

Θυμάστε τον μεταλλικό ήχο που ανέφερα στο προηγούμενο άρθρο για το πώς να αποφύγουμε το να χαθεί η γάτα μας; Ε λοιπόν, έφτασε η ώρα να τον χρειαστούμε. Αν η γάτα γνωρίζει κάποιον μεταλλικό ήχο που τον συνδυάζει μαζί σου, αυτός ο ήχος θα βοηθήσει τον εγκέφαλό της να ξεκλειδώσει και να βγει από το σοκ.

Αλλά όπως και να έχει, εσύ μένεις εκεί και επιμένεις, τα κάνεις όλα φύλλο και φτερό και ενημερώνεις τους υπόλοιπους κατοίκους ότι ψάχνεις τη γάτα σου, έτσι ώστε να ψάξουν και αυτοί τα σπίτια τους, μην τυχόν και βρήκε καμιά πόρτα ανοιχτή και τρύπωσε μέσα. Επίσης, αν τυχόν τη δουν σε κοινόχρηστους χώρους και τους έχεις ενημερώσει, θα μπορέσουν να σε ειδοποιήσουν αμέσως!

Β. Αν η γάτα έπεσε από το μπαλκόνι ή αν το έσκασε από μπαλκόνι σε μπαλκόνι

Πάμε τώρα στην περίπτωση που έπεσε από το μπαλκόνι ή έφυγε από το μπαλκόνι, δηλαδή πήγε από μπαλκόνι σε μπαλκόνι και δεν τη βρήκες κάτω. Θέλω να σου επισημάνω ετούτο: Δε φεύγεις ποτέ από την γειτονιά! Και δεν ξεχνάς ότι η – άμαθη σε εξωτερικούς χώρους – σπιτόγατα είναι σε σοκ.

Αν θεωρείς ότι μάλλον έπεσε από το μπαλκόνι, ψάξε στη γειτονιά τις πιθανές κρυψώνες που μπορεί να χώθηκε! Τα δέντρα που υπάρχουν τριγύρω, τα ψάχνεις πολύ καλά! Πάρκινγκ, υπόγεια παράθυρα, γκαράζ, σπίτια εγκαταλελειμμένα, ό,τι τρύπα βρεις μπροστά σου που να μπορεί να μπει, ψάξε τα όλα πάρα πολύ καλά! Να επιμείνεις πάρα πολύ σε υπόγεια παράθυρα σπιτιών ή αποθηκών. Μην αποκλείεις την πιθανότητα ότι η γάτα σου μπορεί να βρίσκεται τώρα κάπου, όπου είχες ψάξει λίγο πριν και δεν ήταν εκεί. Ξαναγύρνα στα ίδια σημεία… και ζήτα βοήθεια από φίλους σου! Αυτά που μοιράζομαι μαζί σας είναι αποτέλεσμα τεράστιας εμπειρίας!

Τις πιο πολλές φορές, βρίσκουμε τη γάτα εκεί που έχουμε ήδη ψάξει! Έχω λάβει μέρος σε πολλά τέτοια ψαξίματα, δεν είναι ποτέ μα ποτέ πιο πέρα από τη μύτη σου. Έχω πάρα πολλά παραδείγματα που, φυσικά, είναι αδύνατον να σας πω! Όταν διάφοροι άνθρωποι – γνωστοί αλλά και άγνωστοι που ξέρουν ότι ταΐζω τα αδέσποτα γατάκια –  με ρωτούν μήπως είδα τη χαμένη γάτα τους, τους ξαναστέλνω πίσω στη γειτονιά τους και όλοι μου λένε “δεν είναι εκεί, αφού εκεί ψάξαμε”! Και εγώ τους απαντώ “Όχι εκεί είναι, ψάξτε καλύτερα”. Και τελικά, πάντα έχω δίκιο.

Η αναζήτησή της μπορεί να κρατήσει μέρες. Μην ξεχνάς ότι η γάτα σου είναι σε σοκ και δε θα σου απαντήσει τις πρώτες μέρες, όσο και αν την καλείς! Εσύ συνέχισε όμως να ψάχνεις, μην αφήνεις τίποτα όρθιο. Φώναζέ την συνέχεια ώστε να προκαλέσεις τον εγκέφαλο της να βγει από το σοκ.

Η γάτα σου μπορεί να είναι κρυμμένη σε μια μικροσκοπική τρύπα και τελείως αθέατη. Αν όμως κάποια στιγμή επιτέλους σου απαντήσει, θα βρεις και τρόπο να τη βγάλεις ή θα βγει μόνη της και θα τη βουτήξεις! Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορείς να πετάξεις φαγητό – σημ. Τσίτσου: μια νοστιμη και μυρωδάτη τροφή όπως οι εξαιρετικές Lucky Lou – μέσα στην τρύπα και να δεις με τον φακό, αργότερα, αν έχει φαγωθεί! Αυτό, μην περιμένεις να γίνει αμέσως. Αυτή την στιγμή δε την ενδιαφέρει το φαγητό (άλλα μπορεί να είναι εκεί και σε δύο μέρες να τα φάει)! Επίσης, πέταξε κάτι που να έχει τη μυρωδιά σου και τη μυρωδιά του σπιτιού της, όπως ένα πανί ή κουβερτάκι δικό της! Θα βοηθήσουν όλα αυτά!

Αν, τώρα, το έσκασε πηγαίνοντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, σκέψου καλά την πιθανή διαδρομή που μπορεί να έχει κάνει και ακολούθησέ την, ψάχνοντας! Χτύπα στους ενοίκους, ενημέρωσε και δείξε φωτογραφία της, πες τους να ψάξουν καλά τα μπαλκόνια τους, να ελέγξουν πίσω από μεγάλες γλάστρες ή πίσω και κάτω από ντουλάπες μπαλκονιών, ακόμα και μέσα σε ντουλάπες, αν αυτές είναι ανοικτές. Γίνε ένας σύγχρονος Σέρλοκ Χολμς! Ναι ναι, έτσι σε θέλω, με το φρύδι σηκωμένο! Όλα μα όλα να ψαχτούν!

Παράλληλα, άρχισε να ετοιμάζεις τις αφίσες σου που θα πρέπει να είναι μεγάλες με έγχρωμη φωτογραφία και το “ΧΑΘΗΚΕ” με μεγάλα, κόκκινα γράμματα, ώστε να τραβήξεις τα βλέμματα των περαστικών και φιλόζωων! Επισήμανε ένα χαρακτηριστικό της γάτας στην αφίσα! Ώστε να μη σε παίρνουν για οποιαδήποτε γάτα που της μοιάζει. Δείτε και το παράδειγμα στην εικόνα, αμέσως από κάτω:

Οι αφίσες θα βοηθήσουν πολύ, όταν η γάτα βγει από το σοκ και αρχίσει δειλά δειλά να ψάχνει για φαγητό! Σας λέω, με βεβαιότητα, ότι δε θα απομακρυνθεί σε ακτίνα μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου! Είναι σίγουρα κάπου εκεί τριγύρω!

1. ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΓΑΤΑ-ΑΛΑΝΙ

Η γάτα-αλάνι (που δεν μένει μέσα στο σπίτι) γυρνάει πάντα αλλά εδώ και 1- 2 μέρες δεν έχει γυρίσει! Κάτι της έχει συμβεί, αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Αρχικά ψάξε την γειτονιά φωνάζοντας, μην τυχόν και έχει εγκλωβιστεί κάπου, μήπως κλείστηκε δηλαδή σε κάποιο πάρκινγκ ή αποθήκη. Αυτή θα απαντήσει στα καλέσματά σου γιατί δεν βρίσκεται σε σοκ και θα ζητήσει βοήθεια αν είναι εγκλωβισμένη κάπου!

Αν όμως δεν την βρεις, φύγε από τη γειτονιά σου. Η γάτα-αλάνι μπορεί να είναι έξω από τα όρια της γειτονιάς! Ετοίμασε τις γνωστές πια αφίσες σου και ανάρτησε τις και πιο πέρα από την γειτονιά. Ενημέρωσε τους φιλόζωους που ταΐζουν και κόλλα αφίσες εκεί που ταΐζονται αδέσποτα! Πήγαινε στα κτηνιατρεία της περιοχής και βάλε αφίσες μήπως μεταφερθεί εκεί το ζωάκι τραυματισμένο!

Επίσης βάλε αφίσες σε πιθανά πετ σοπ της περιοχής. Στείλε email με φωτογραφία της γάτας σε πολλά κτηνιατρεία αν δεν μπορείς να πας! Ανάρτησέ τις στα διάφορα σάιτ χαμένων ζώων! Πολλά ζώα έχουν βρεθεί έτσι, αλλά και από κτηνιάτρους!

Επίσης βγες το βράδυ που υπάρχει ησυχία και ψάξε, φωνάζοντάς την! Να επιμείνεις σε πάρκινγκ και γκαράζ διότι μπορεί να κλείστηκε εκεί μέσα! Φυσικά οι αφίσες σε αυτήν την περίπτωση θα βοηθήσουν πάρα πολύ! Συνέχισε να επιμένεις κάθε μέρα, να περπατάς τις γειτονιές, να συνεχίζεις να φωνάζεις και να ενημερώνεις φιλόζωους που ταΐζουν ζωάκια και μην σταματάς να κολλάς αφίσες παντού!

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Επειδή είναι αρκετά εύλογο να λειτουργούμε προληπτικά μάθε τι πρέπει να κάνεις για να μην χάσεις εξ’ αρχής τη γατούλα σου κάνοντας κλικ στο αναλυτικό σχετικό μου άρθρο, ακριβώς ΕΔΩ!

Δεν μπορώ να εγγυηθώ για πολλά πράγματα που μπορεί να ερωτηθώ. Αλλά γι’ αυτό το θέμα δίνω εγγύηση, βάζω και την υπογραφή μου ότι αν ακολουθήσεις τις παραπάνω οδηγίες θα την βρεις την γάτα σου, 1000%. Αλλά πρέπει να κινηθείς γρήγορα, με υπομονή και επιμονή! 

Τώρα αφού τελικά βρεις τη χαμένη σου γατούλα, υπάρχει ακόμη ένα δύυυυσκολο τασκ! Να μπορεσεις να την πιάσεις.. πιστέψτε με, αυτό είναι από τα πιο δύσκολα σημεία και γι’ αυτό έγραψα έναν οδηγό για να σας βοηθήσω να πιάσετε τη χαμένη γάτα σας αφού την βρείτε. Βρείτε τον ΕΔΩ!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ! Πριν βρεθείς στη θέση που ψάχνεις τη χαμένη γάτα σου κάνε ό,τι είναι δυνατόν να μην την χάσεις από μιας αρχής! Γιατί πίστεψέ με, είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να συμβούν σε εμάς τους άμοιρους και ανυποψίαστους χιούμανς, όπως μας λέει και ο Τσίτσος μας – σημ. Τσίτσου: Παιδιααααα, βάλτε δίχτια σαν αυτό μέχρι πάνω στα μπαλκόνια σας, πάρα πολλές φεύγουν από εκεί!! 

Σας αφήνω τώρα και σας φιλώ και εσάς και τις γάτες σας!

Σημ. Τσίτσου: Επιστρέφει η γάτα όταν χαθεί;

Η απάντηση στο ερώτημα “επιστρέφει η γάτα όταν χαθεί” σίγουρα δεν μπορεί να καλύψει όλες τις περιπτώσεις! Αν πρόκειται για μια γάτα σε οίστρο (πχ μια αρσενική που αναζητάει θηλυκά) είναι πιθανό να γυρίσει πχ μετά από μια εβδομάδα. Αν πρόκειται για μια γάτα αδέσποτη που έρχεται και τρώει σε εσάς είναι πιθανό να βρει και άλλο σημείο σίτισης, οπότε μπορεί να τη δείτε ξανά έπειτα από μέρες σαν να μην τρέχει τίποτα, να έρχεται για το πρωινό της σνακ. 

Υπάρχει όπως προαναφέρθηκε και η πιθανότητα να παγιδεύτηκε η γάτα κάπου, οπότε σε αυτή την περίπτωση είνα πολύ πιθανό να μην επιστρέψει. Πάντως σε κάθε περίπτωση, αν επιθυμείτε να την ξαναβρείτε τα παραπάνω μέτρα είναι μάλλον εύλογα.

Θα κλείσω ετούτο εδώ το άρθρο με την πιο διφορούμενη και ανορθόδοξη ιδέα: Ο Στρατής Θεοφίλου έγραψε ένα άρθρο για το πως στην Ιαπωνία αν χάσεις τη γάτα σου και ζητήσεις από μια αδέσποτη γάτα να στην βρει αυτή θα το κάνει! Βρείτε τις απίστευτες μαρτυρίες ΕΔΩ

Ε λοιπόν ρωτώντας τους Τσιτσοακόλουθους βρήκα ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ιαπωνία! Έχω ακούσει (μόνο εγώ) πάνω από 10 περιπτώσεις που όταν καποιος έχασε τη γάτα του ζήτησε από μια άλλη γάτα να του την βρει.. και του την βρήκε όντως!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Γι’ αυτό μην απελπίζεστε και δοκιμάστε ψύχραιμα όλα τα τιπς που αναφέρονται παραπάνω! Και θα την βρείτε! 

Για το κλεισιμο θα πω και ετούτο: Υπάρχουν πλέον gps που προσαρμόζονται σε περιλαίμια γατών (φροντίστε να είναι αυτά αυτόματης αποδέσμευσης, σαν αυτό, για να μην κινδυνέψει επουδενί με πνιγμό η γάτα σας)! Βρείτε το προτεινόμενο του Τσίτσου ΕΔΩ, ενώ βρείτε περισσότερα για την τεχνολογία GPS tracking των γατων στο αναλυτικό μου άρθρο

Κλείνοντας, να πούμε ότι αν βρήκατε το συγκεκριμένο άρθρο αρκετά εκπαιδευτικό και χρήσιμο, μη διστάσετε να το μοιραστείτε με τους γατοφίλους σας στο διαδίκτυο, κάνοντας κλικ στα παρακάτω εικονίδια – η ωφέλιμη γνώση, καλό είναι να διαδίδεται:

119 Απαντήσεις

 1. Μαρία ευχαριστώ θερμά για τις συμβουλές και την ενθάρρυνση που προσφέρει η γραφή σου.

  Σήμερα έχασα τον γάτο μου και είμαι να πέσω να πεθάνω. Έκανα ήδη 4 εξορμήσεις για ψάξιμο και θα συνεχίσω και αύριο πιο εντατικά. Ελπίζω μόνο να είναι καλά.

  Ήταν ειλικρινά πολύτιμη η βοήθεια σου, κυρίως για το κουράγιο που μας έδωσες.

  Να ‘σαι καλά 🙂

   1. Tsitso εχασα την γατα μου η οποια ειναι πολυ φοβιτσιαρα και επεσε απο το μπαλκονι στο διπλα εγκαταλιμενο σπιτι στο οποιο δεν ειναι ευκολη η προσβαση ομως μπηκαμε και ψαχνουμε συνεχεια απο χτες που την χασαμε δεν μας απανταει και δεν εχουμε δει καμια κινηση αλλα ξερουμε σιγουρα πως ειναι εκει εχουμε ελπιδες;

    1. παρα πολλες ελπιδες, καντε προσεκτικα και ξανα και ξανα αυτα που λεει εδω, εχει βοηθησει παρα πολλους! Δοκιμαστε να την ψαξετε και 3 4 το ξημερωμα

     1. Εχω αγχοθει μηπως εχει εγκλοβιστει καπου γιατι εχουμε φαει το τοπο και δεν απανταει ουτε βλεπουμε καμια κονηση μεσα στα φυτα σημερα ειναι η πρωτη μερα που ψαχνουμε και ενω ξερουμε πως ειναι εκει φοβομαστε πως ή εχει εγκλοβιστει καπου ή δεν απανταει και εχει κριφτει καπου τοσο καλα ωστε να μην την
      Ακουμε οταν κουνιεται ή πως εχει παθει κατι

    2. Η γατούλα μας βρέθηκε στο σημείο που ψάχναμε εδώ και 5 μέρες!Δεν μας απαντούσε και κρυβόταν.Οι ώρες που παρατηρήσαμε ότι βγαίνει παραπάνω, καθώς την βλέπαμε κάθε βράδυ αλλά δεν προλαβαίναμε να την πιάσουμε γιατί ξανά κρυβόταν ,ήταν οι ώρες που τρώει και στο σπίτι. Επίσης κάτι που μας βοήθησε ήταν ότι βάλαμε τον πατέρα μου να την φωνάξει με τον οποίο είναι πιο κοντά.Για όποιον ψάχνει την γάτα σας μην αγχώνεστε θα είναι σίγουρα πολύ πιο κοντά από ότι νομίζετε φτάνει να μην σταματήσετε να ψάχνεται.

     1. Γιες, ειδες που στο ειπα? Τέλεια, ευχαριστω για το φιντμπακ! Το πόιντ ειν’ αυτό.. είναι καπου κοντα, μη σταματησετε να ψαχνετε!

    3. Έχασα πριν 2 μέρες τον γατούλη μου,7 μηνών…οικοσιτος αποκλειστικά και τον πήγα βόλτα με την τσάντα του…σε ένα ήσυχο παρκάκι τον άφησα και βγήκε από την τσάντα,τον πήρα αγκαλιά και κάναμε βόλτα
     Μου επιτέθηκε ένας ανώμαλος,τρόμαξε ο γατουλης,πήδηξε και από τότε είναι άφαντος…
     Πηγαίνω συνέχεια και τον ψάχνω,φωνάζω το όνομα του,τίποτα ..αύριο θα κολλήσω αφίσες…κάτι άλλο που μπορώ να κάνω;

     1. ψαξε πολυ προσεκτικα την περιοχη στην οποια χαθηκε, ξανα και ξανα και ιδιως τις πρωτες πρωινες ωρες! Διαβασε ξανα το αρθρο και εφαρμοσε οσα λεει

  1. Για να παρηγορηθείς σου λέω ότι έχασα το γάτο μου στηρωμένο έφυγε τον φώναζα την ώρα που έφευγε δεν ήρθε πίσω !!Μετά από ενα μήνα ακριβώς γύρισε σε άθλια κατάσταση,μουτζουρωμενος κτυπημενος αφού πήρε τις σχετικές χαρές από εμάς μπήκε μέσα και δεν ξαναβγήκε έξω!!!Τώρα μετά από δύο μήνες αρχίζει δειλά δειλά να βγαίνει!!!

   1. Δεν ξέρετε πόαο ενθαρρυντικό είναι το μήνυμα σας, έχουμε χάσει την γάτα μας, οικόσιτη και ευτυχώς στειρωμένη από τις 25/09 και ενώ έχουμε κάνει τα ΠΑΝΤΑ…είναι λες και έχει ανοίξει η γη και την έχει καταπιεί…ελπίζω να έχουμε και εμείς την χαρά να επιστρέψει σπίτι μας και σε καλή κατάσταση…Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες το μυαλό μας πάει μόνο στο κακό. 🙂

 2. Τσιτσο βοήθεια. Εσυ σαν αρσενικός θα ξέρεις να μου πεις. Εδώ και μια εβδομάδα το γάτο – αλάνι μου λείπει από το σπίτι. Έχω κοιτάξει όλη την περιοχή. Άφαντος. Υπάρχει περίπτωση να λείπει επειδή είναι περίοδος ζευγαρώματος; Το έκανε και πέρσι τέτοια εποχή αλλά μόνο για τέσσερις μέρες.

  1. δεσποινα μου, εφοσον απο ο,τι καταλαβαινω δεν ειναι στειρωμενος, ειναι πιθανο να συμβει κατι τετοιο και να λειψει για αρκετες μερες..

   1. Εμένα μου λείπει Ίδη 15μερες δεν πρόλαβα να τον στηρωσω κ ήταν σε Ίστρο μόνο αφήσες δεν έβαλα τον είδαν κ σε Αλή γειτονιά τι άλλο να κανω

     1. Εμείς πήγαμε διακοπές μια βδομάδα, είχαμε αφήσει στην αυλή αυτόματες ταΐστρες και ποτίστρες. Ο Τζουν μας ήταν και στειρωμένος. Άφαντος μετά που γυρίσαμε και τώρα έχουν περάσει και 8 ημέρες. Καμία ιδέα ; Εξοχική κατοικία με βουνό.

     2. αυτο εμπιπτει στην κατηγορια των αλανιών (αν καταλαβα καλα ειναι γατι που ζει εξω) – διαβασε τα του αρθρου

 3. Ερωτιση, υπάρχουν κάτι δεν ξέρω πως τα λένε που τα βάζεις στο λουράκι της γάτας και δεν φεύγει από το σπίτι ή όπου να πάει ξέρεις που είναι, αξίζουν να τα πάρουμε;

  1. γεια σου! υποθετω οτι εννοεις συστημα gps. Λειτουργει με τη λογικη του κλασσικου gps σου δινει το στιγμα της γατας, μπορεις να βρεις ανα πασα στιγμη που βρισκεται – και μπαινει σε ειδικο κολάρο

 4. Εγω εχασα δυο γατες μετα απο επισκεψη στον κτηνιατρο. Ανοιξε το κλουβι και εφυγαν . Πως μπορω να ψαξω; Εχουν περασει σχεδον 2 μηνες απο τοτε που χαθηκαν.

 5. Αυτο που εκανα εγω και βρηκα την σπιτογατα μου μετα απο μια εβδομαδα (και να ειναι καλα ο κτηνιατρος που μου το πρότεινε) ειναι οτι πηρα χρησιμοποιημενη αμμο της και την σκορπισα γυρω απο το τετραγωνο του σπιτιου μου και ως εκ θαυματος εμφανιστηκε το ιδιο βραδυ!

  1. Χάθηκε η γάτα μου στειρωμένη δεν έφευγε ποτε από αυλή απο χθες δεν έχει ερθει

 6. Έχασα το γάτο μου αλλά έχω μπερδευτεί πολύ και στη κατηγορία που ανήκει. Τον έχασα πριν 10 μέρες. Εντομεταξυ έχω και άλλα τρία. Αυτός από τότε που τον σώσαμε με τον άντρα μου (ήταν βαριά αρρωστος) βρήκε το μπαλκόνι εγκαταστάθηκε και δεν έφυγε ποτε ήταν κολλημένος πανω μου με ακολουθούσε σε όλο το σπίτι κοιμωμασταν αγκαλιά. Είναι στειρωμενος κι όλας. 1 χρόνο τώρα δεν έβγαινε από το σπίτι ή έβγαινε πολύ λίγο στον ακάλυπτο ενώ τα άλλα ναι τώρα τελευταία άρχισε να βγαίνει πιο έντονα εντομεταξυ και εγώ τον τελευταίο καιρό έλειπα πολύ περισσότερο. Είχε λίγο ένταση νιαουριζε περισσότερο αλλά δε φαινόταν να έχει κάτι. Γενικά έχει ένα πρόβλημα με το αναπνευστικό από τότε που ήταν αρρωστος αλλά όλο και συνερχοταν. Τρεις μέρες πριν τον χάσω τον είχα πετύχει έξω απ’ το σπίτι να κινηγαει μια γατούλα. Τις δύο τελευταίες μέρες δεν έφυγα καθόλου απ’ το σπίτι επικεντρώθηκα να αναπληρώσω χρόνο ούτε αυτός βγήκε όλο αγκαλιά και παιχνίδι ήμασταν στα καλύτερα μας. 4 τα ξημερώματα πετάχτηκε απ’ την αγκαλιά μου που κοιμωμασταν μαζί και βγήκε έξω μετά τον χάσαμε. Ψάξαμε παντού έχουμε κολλήσει και κάποιες αφίσες κοντά στο σπίτι. Ρωτάμε στη γειτονιά τιποτα. Μπορεί να είναι και μακριά να έχασε το δρόμο? Έχουμε πανικοβληθει.

  1. υπαρχει περιπτωση αν εχει μεταλλαχθει σε σπιτογατο να ειναι κρυμμενος μπροστα στη μυτη σας! διαβασε προσεκτικα το αρθρακι και εφαρμοσε το

 7. Έχουν περάσει 30 μέρες και ακόμα τίποτα. Άφαντος ο Νικήτας, έχω βάλει αφίσες παντού, βγαίνω κάθε βράδυ κοντά και μακριά αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να τον βρω. 😔

 8. Χρόνια Πολλά! Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε σώσει ένα γατάκι που είχα χάσει τη μανούλα του. Φέτος πριν δύο μήνες σχεδόν έκανε δύο μωράκια. Η γάτα μας έμενε σχεδόν κάθε βράδυ μέσα στο σπίτι κι αν δεν έμενε μέσα ξέραμε ότι είναι στην αυλή. Δεν είχε λείψει ποτέ παρά μία φορά σχεδόν για 24 ώρες. Τη Μ. Παρασκευή το βράδυ γυρνώντας από τον επιτάφιο την είδαμε έξω τη χάιδεψε ο γιος μου κι από τότε αγνοείται. Υπάρχει περίπτωση να φοβήθηκε τους κρότους λόγω Πάσχα; Έχω δημοσιεύσει τη φωτό της σε σάιτ της περιοχής και έχω κολλήσει και κάποιες αφίσες. Ξέχασα να πω πως μόλις τα μωρά ξεπετάχτηκαν και άρχισαν να τρώνε τα βγάλαμε στην αυλή και τους φτιάξαμε ένα σπιτάκι για να κοιμούνται η γάτα είχε μία περίεργη συμπεριφορά…έμπαινε μέσα στο σπίτι μας και μετά από λίγο ήθελε να βγει έξω και πάλι το ίδιο. Τα μωρά όποτε έβρισκαν ευκαιρία την έβαζαν κάτω και θήλαζαν.

  1. ναι οι κροτοι συχνα τις τρομαζουν – επισης η γατα αν αγανακτησε με τα παιδακια της (αν ειναι αρκετα μεγαλα) μπορει να θελησε να τα ξεφορτωθει

 9. χάσαμε τον γατουλη μας μετά από επίσκεψη στον κτηνίατρο για κούρεμα και δυστυχώς αλλαγή σπιτιού! Μαθημένος στο μέσα-έξω από το σπίτι, είναι στειρωμένος και τον είχαμε 9 χρόνια! έχω ακολουθήσει τα περισσότερα από αυτά που λέτε! Μήπως έχετε κάποια συμβουλή κύριος για την ακτινα που πρέπει να ψάξω;
  Νομίζω ότι με κούρεμα, αλλαγή περιβάλλοντος έχουν μαζευτεί πολλά!

  1. αν ηταν σπιτογατος, ειναι (πιστευω) πολυ πιθανο να εχει χωθει στην πρωτη διαθεσιμη κρυψωνα κοντα στο σημειο που τον χασατε.. σε καθε περιπτωση βαλε και αφισες

 10. Είχα μια γάτα υιοθετημένη από μια εθελόντρια της φιλοζωικής την είχε βρει στον δρόμο όταν ήταν 6- 7 μηνών την πηρα πριν έναν μήνα που ήταν 10 μηνών τώρα είναι 11 μηνών το έσκασε από το μπαλκονι την βρήκα στο διπλανό σπιτι που έχει χωράφι μα και πολλα σπίτια κάνει παρεα με ένα άλλο ζευγάρι γατες που έχουν και 3 γατάκια την φωνάζω της έχω βάλει λιχουδιές και ξηρά τροφή που οδηγουν στο σπίτι μας αλλά ακόμα δεν έχει έρθει…. Υπάρχει περίπτωση να γυρίσει μόνη της;;; τι άλλο να κάνω για να μπορέσω να την πιασω;;; δεν υπάρχει ομάδα στην πόλη που είμαι για γάτες και ουτε βοηθάνε στο να βρεθούν αν χαθουν… !!!

 11. Δε ξέρω πως να σε ευχαριστήσω για τις οδηγίες αυτές. Έχασα τη γάτα μου σμρ το απόγευμα έπεσε από το μπαλκόνι τρίτου. Σπιτόγατα δεν είδε ζήσει ποτέ εξω. Αφού έφαγα όλη τη γειτονιά άσκοπα από τις 9 ως τις 11, διάβασα το άρθρο και εκτός του ότι ηρέμησα, έψαξα καλύτερα ακριβώς στη δίπλα πολυκατοικία, την άκουσα να νιαουριζει και τη βρήκα!!!

 12. Τσιτσο και εμείς χάσαμε τον Φατουλη, άνοιξε την σητα και βγήκε έξω. Από τους πέντε τις ομάδας είναι ο μόνος που μένει αποκλειστικά μέσα. Την κοπάνησε ο κερατας αν κι στειρωμενος… ακολούθησε μάλλον κάποιον από την υπόλοιπη ομάδα και επειδή δεν έχει αντίληψη του δρόμου και τον αυτοκινήτων φοβόμαστε πολύ. Είναι χοντρούλης και όταν φοβατε απλά κάθετε κάτω. Μου αρέσει πολύ το άρθρο, βρίσκομαι ήδη σε κατάσταση πανικού μην μου τον πατήσει κανένας τον βλαμμένο. Το σπίτι είναι ισόγειο με αυλές και δεν ξέρω που να ψάξω. Αν Μπόρειτε να με βοηθήσετε με ιδέες..Help παιδία όποιος έχει ιδέα να με βοηθήσει να τον βρω

   1. έχω χάσει πολλά γατιά. έβαλα αφίσες, ανακοίνωσε σε πολλά σαΐτα,εβγενα έψαχνα φώναζα το όνομα τούς αλλά τίποτα. λες και άνοιξε ή γη και τούς κατάπιε. έχω πολλά γατιά αλλά δεν σταμάτησε ποτέ το ψάξιμο. Δεν ξέρω τι να κάνω.

 13. Χαίρετε ! Έχω έναν γάτο 1,5 ετών περίπου, αρσενικό και είναι μεσα στο σπίτι αλλά βγαίνει και έξω βόλτες. Αρχές Ιουνίου βρήκα ένα γατάκι στην αυλή του σπιτιού 40 ημερών θηλυκό. Την πρώτη μέρα το φρόντισα και τη δεύτερη το πήγα και στην κτηνίατρο. Δυο μέρες το είχα στο δωμάτιό μου γιατί είχε πει η κτηνίατρος να μην το έχω μαζί με τον μεγάλο το γάτο γιατί ήταν επιθετικός. Μια μέρα πήγα στη δουλειά (3 ώρες έλειψα) και απ ότι κατάλαβα άνοιξε κλείσε η πόρτα όσο έλειπα και το γατί βγήκε έξω. Έκανα φύλο και φτερό το χώρο που ήταν το γατί μέσα στο σπίτι και έψαξα κήπο, χωράφια τριγύρω, έβαλα αφίσες και ένα γειτονόπουλο μου είπε πως το είδε χθες το πρωί σε έναν ελαιώνα και έψαξα πολλές φορές εκεί αλλά τίποτα. Θέλω να πιστεύω πως δεν έχει μπερδευτεί το παιδάκι που είπε ότι το είδε.
  Το γατάκι είναι πολύ μικρούλι και μόνο 2 μέρες το είχα. Μπορώ να κάνω κάτι άλλο ;
  Δεν μπορεί να έχει πάει μακριά λέει η κτηνίατρος, αλλά πουθενά το γατάκι. 3 μέρες έχουν περάσει και σήμερα είναι η 4η μέρα και το ψάχνω ! Σας παρακαλώ αν έχετε κάποια ιδέα; Πιο πολύ ανησυχώ γιατί είναι πολύ μικρό και δεν έχει φαντάζομαι τόσες μυρωδιές ούτε ξέρει το σπίτι – χώρο τόσο καλά.
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !

  1. Νατασα μου στο αρθρο υπαρχουν οι καλυτερες συμβουλες που θα μπορουσα να δωσω. Αυτο που νομιζω και εγω ειανι οτι το γατι ειναι καπου πολυυ κοντα σοκαρισμενο και κρυμμένο μια και ειναι μονιμως μεσα στο σπιτι εδώ και 1.5 χρονο σχεδον.

   Μια απελπιδα λυση ειναι να ριξεις εξω απο το σπιτι σου την αμμο του που εχει εντονες τις μυρωδιες της και αν εισαι σε απελπισια διαβασε και αυτο το αρθρο
   https://www.tsitsosthecat.gr/japan-cats/

 14. Καλησπέρα!
  Έχω χάσει και εγω τη γάτα μου η οποια είναι ολη μέρα εξω στη βεράντα και βγένει το βραδάκι για βόλτες. Την πήρα χθες για στείρωση το πρωί και επεστρεψε σπιτι το απόγευμα. Την άφησα 3 ώρες μέσα στο σπίτι ομως επειδή δεν είναι συνηθισμένη να βρίσκεται μέσα και εκλεγε, το βράδυ την έβγαλα εξω. Από χθες το βράδυ εχω να την δω. Εψαξα τη γειτονιά, ειδοποιησα τους γείτονες, την φωναζω συνεχώς αλλά τίποτα. Ανυσηχω πολύ ειδικα στην κατάσταση που βρισκεται τώρα. Τι άλλο να κάνω? Θα ξαναγυρίσει?

 15. Έχασα την γάτα μου εδώ και 5 μέρες..την είδα να γλιστράει και να πέφτει από τ μπαλκόνι 3ου ορόφου .δεν είχα την ψυχραιμία β καθίσω ν παρακολουθήσω την κατεύθυνση που ακολούθησε..κατέβηκα σε 30 δευτερόλεπτα κάτω και άφαντη…έχω δοκιμάσει τα πάντα νομίζω…..άμμο, μεταλλικό ήχο κονσέρβα…έχω βγεί άπειρες ώρες φωνάζοντας το όνομα της….ολονυκτίες….ώρες με απόλυτη ησυχία…. υπάρχει περίπτωση να είναι ακόμα σε σοκ και να εμφανιστεί; είναι στειρωμένη… περνάνε οι μέρες και αγχώνομαι….

 16. Καλησπέρα σας, χτες χάσαμε τη γάτα μας (στειρωμένη) από τι κατάλαβα από τα ίχνη έπεσε από το μπαλκόνι γιατί έχει γρατζουνιές η τέντα του από κάτω μας στο ισόγειο, ένας γείτονας μου είπε ότι της όρμηξαν κάποια σκυλιά και ότι για λίγο την έπιασαν αλλά μετά τους ξέφυγε σύμφωνα με τα λέγομενα του γείτονα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, έχω βγει απόγευμα, πρωί ακόμα και 3 το βράδυ να τη ψάξω αλλά τίποτα. Είναι γενικά πολύ φοβιτσιάρα και την έχουμε από μωρό, τώρα είναι περίπου ενός έτους. Έχετε κάποια συμβουλή να μου δώσετε;
  Η γειτονιά μας είναι αρεοκατοικιμενη με αρκετά αδέσποτα σκυλιά τριγύρω (Ολυμπιακό χωριό αχαρνές)

 17. Γιά σας εχτές πήγαμε στους γονείς μου με την κόρη μου και το απόγευμα που γυρίσαμε σπίτι η κόρη μου δεν έβρισκε την γάτα-αλάνι της. Κλαίει απαρηγόρητα από εχτές. Τι να κάνω;

 18. Καλησπέρα!! Εχω υιοθετήσει μια θηλυκή γατουλα περιπου 20 μέρες και την έχω μέσα στο σπίτι, σήμερα μου έκανε κάτι το ασυνήθιστο με το που άνοιξα την πορτα έτρεξε έξω της φωνάζω και δεν ανταποκρίνεται παω να την πιασω και τρέχει, κατάφερα να την πιασω με τα χίλια ζόρια με γρατζουνισε και εφυγε παλι, είναι αρκετά φιλική και τρέχει απο πισω μου και αυτό που μου κάνει εντυπωση είναι αυτή η συμπεριφορά, γιατί???

 19. Γειά σας έχουμε ένα γάτο εδώ και 3 χρόνια είναι στειρωμένος δεν έχει βγει ομως ποτέ από το σπίτι εκτός από ένα καλοκαίρι πρόπερσι που τον είχαμε πάρει μαζί στις διακοπές μέναμε σε μονοκατοικία και εκει έβγαινε έξω αλλά επέστρεφε έκανε παρέα με μια γάτα που υπήρχε ήδη εκεί. Αυτή ήταν η μοναδική φορά που έχει βγει από το διαμέρισμα που μένουμε. Είμαστε στον 4ο όροφο στα μπαλκόνια βγαίνει αλλά δεν πλησιάζει τα κάγκελα δείχνει ότι φοβάται.. εδώ και 3 μέρες τον έχουμε χάσει υποθέτουμε ότι βγήκε από την πόρτα αλλά από την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας δεν ξέρουμε πως βγήκε αφού κανένας από τους γείτονες δεν τον είδε, και η πόρτα είναι συνέχεια κλειστή. έχουμε ψάξει μέσα στο κτίριο παντού πολλές φορές αλλά τίποτα. Ψάχνουμε και έξω στη γειτονιά συνέχεια είναι σαν να έχει ανοίξει η γη και τον κατάπιε δεν ξέρω τι άλλο να κάνουμε είναι χαρακτηριστικός είναι όλος πορτοκαλί και μαλλιαρος. Εντωμεταξύ ακριβώς έξω από την πολυκατοικία έχει αδέσποτες γάτες που ταΐζουμε πιστέψαμε ότι ίσως ήταν με αυτές αλλά και εκεί τίποτα πουθενά. Είμαι απελπισμένη μήπως υπάρχει και κάτι άλλο που θα πρέπει να κάνω;; όλα αυτά που γράφεται τα κάναμε και εξακολουθουμε και τα κάνουμε… σας παρακαλώ βοηθήστε με μήπως υπάρχει και κάτι άλλο που μπορώ να κανω;; είναι και τσιπαρισμενος αλλά φαντάζομαι δεν έχει τόσο σημασία στη παρούσα φάση αφού θα είναι δύσκολο να τον πιάσει κάποιος. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

 20. Καλησπέρα,

  η γάτα μας πηδηξε απο το μπαλκόνι. Την ψαχναμε στη γειτονιά για 3 – 4 μερες, αλλα δεν την εντοπισαμε. Μας είπε ομως μια κυρία που ταΐζει γατακια κοντα σε μας οτι την ειδε και την ταισε. Ενα βραδυ που βγηκα στο μπαλκονι να απλωσω ακουσα μια γατα να μου νιαουριζει, τη φώναξα με το όνομά της, ακουσα το κουδουνάκι της, εμφανιστηκε και ειδα οτι ηταν αυτη. Κατέβηκα εφαγε απο το χέρι μου αλλα δε με αφηνε να την πλησιασω αλλο. Απο τοτε εδω και σχεδόν μια βδομάδα ειναι στην πρασια κατω απο την πολυκατοικια. Οταν τη φωναζω μου απανταει με παραπονο, αλλα οταν κατεβαινω δε με πλησιαζει. Επειδη εχει πολλες γατουλες στην πρασια, δεν εχει νοημα η παγιδα, αλλα πλεον δε με πλησιαζει καθολου, ποσο να με ακολουθησει για να την απομονωσω. Μήπως δε θελει να γυρισει; Πώς να την πιασω?

  1. εχει νοημα να βαλεις την παγιδα και να κατσεις κοντα, να διωχνεις τις αλλες γατες ελπιζοντας οτι αυτη θα μπει μεσα

 21. Καλημέρα… Έπεσε χθες ο γατουλης μου από το μπαλκόνι καθώς τρόμαξε με ένα θόρυβο.. Είναι 7 μηνών και στειρωμενος… Δεν έχει ζήσει καθόλου σε εξωτερικό χώρο… Έχω ψάξει τα πάντα και παντουυυυ… Τιιι να κάνω 😭

   1. Καλησπέρα.Πολυ ενδιαφέρον άρθρο!Είχα μια γάτα εδώ και 1 χρόνο στο σπίτι.Τους τελευταίους δύο μήνες άρχισε να βγαίνει έξω, στις αρχές μόνο στο υπόγειο γιατί φοβόταν στον δρόμο και σιγά σιγά έξω απ’ την πολυκατοικία .Πήγαινε όμως μόνο σε δύο εγκαταλειμμένα σπίτια ,κολλητά στον πολυκατοικία και μετά από 3 4 ώρες ερχόταν.Δεν πήγαινε ποτέ σε κόσμο.Πριν 3 μέρες όμως την έβγαλα το βράδυ και δεν ήρθε ποτέ.Εχω ψάξει όλα τα τετράγωνα,και ιδιαίτερα τα δύο σημεία που πήγαινε,βγαίνω καθε ημέρα και βράδυ και δεν μπορώ να την βρω πουθενά.Τι μπορεί να απέγινε;

    1. αχ βρε βασω μου, δεν μπορω να ξερω, μπορω μονο να πω οτι επειδη ειχε παρει το κολαϊ του εξω, ισως να εχει παει και πιο μακρια.. αλλη πιθανη εξηγηση, πολυυυυ συχνη, να χει παγιδευτει καπου!!!

   2. καλησπερα. ειμαστε με την γυναικα μου να σκασουμε απο στενοχωρια. περυσι ακριβως ιδια ημερομηνία η γατουλα μας 8 μηνων τοτε κατα λαθος ειχε πεσει απο το μπαλκονι 2ος οροφος, ψαξαμε φωναζαμε παντου ειχαμε χασει καθε ελπιδα. και ξαφνικα μετα απο 15 μερες εμφανιστηκε στην κατω πορτα βραδυ φοβισμενη απο τα άλλα γατια και μας νιαουριζε οταν γυρισαμε απο εξοδο την πιασαμε ευκολα και την πηραμε με απιστευτη χαρα. απο τοτε προσεχε και δεννπλησιαζε την ακρη του μπαλκονιου. φετος ομως ακριβώς ιδια ημερομηνια για αγνωστο λογο, ξαναεπεσε την ψαξαμε κατω παλι γυρω γυρω φωναξαμε οπως περυσι, και παλι δεν την βρήκαμε. ειναι τωρα η δευτερη μερα. παιζει να ειναι ακομα σε σοκ; την πρωτη φορα ηταν αστειρωτη, τωρα ειναι στειρωμενη. εχω βαλει καμερα κατω στην εισοδο μηπως δω καμια κίνηση βραδινες ωρες. ευχομαι και ελπιζω να ειναι πρωτίστως καλά και να την ξαναβρουμε γιατι την αγαπαμε παρα πολυ!

    1. ΤΗΝ ΒΡΗΚΑΜΕ!!!
     ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΥ!! ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ! ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΠΛΑ ΚΤΉΡΙΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΞΑΝΑΕΨΑΞΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΝ ΦΩΝΑΞΑ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΝΙΑΟΥΡΙΖΕ. ΚΑΤΕΒΗΚΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΜΕ ΣΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΡΑΜΕ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΉΘΕΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ!

     1. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.. τωρα φροντιστε, αν θελετε να μην ξανασυμβει το ιδιοοο

 22. Τσιτσο βοήθεια !!
  Έχω χάσει το γάτο μου μια εβδομάδα τώρα είναι αστειρωτος και δεν έχει γυρίσει. έχω βάλει αφίσες έχω αναρτήσει σε σελίδες βγαίνω κάθε μέρα κ ψάχνω σε διάφορες γειτονιές κουνάω την τροφή φωναζω αλλά τίποτα!!! Θα γυρίσει ??? Υπάρχει περίπτωση να έχει πάει πολύ μακρυά απτό σπίτι?? Ανησυχώ πολύ !!!

  1. καλως την ! ειναι γατος που εβγαινε εξω? αν ναι, τοτε παιζει να χει παει και αρκετα πιο μακρια.. τυπου 1, 2 χιλιομετρα.. επισης θα μπορουσε να χε παγιδευτει καπου – ειναι συχνο φαινομενο και αυτο :/

 23. Καλησπερα Τσιτσο.. χασαμε το γατακι μας.. η μαμα μου δηλ. το ειχε.. αρσενικο.. μηνων ειναι.. λιγα μετρα απο το σπιτι πηγαινε παντα.. τωρα λειπει απο χθες το μεσημερι.. ψαξαμε παντου.. τι να κανουμε αλλο;;;; Ευχαριστουμε

 24. Ερώτηση που δεν θέλω να την σκεφτώ. Υπάρχει περίπτωση να την έχει κλέψει καποιος γιατί είναι όμορφη γατούλα; Ξέρω πως δεν θα πλησιάζει λόγω του σοκ, αλλά…

 25. Χάσαμε γατομάνα αδέσποτη που πιάστηκε χτες μαζί με τα μικρά, γιατί είχε τραύμα στον λαιμό μετά από καυγά με άλλη γάτα. Πήγε στο ιατρείο και σήμερα το πρωί το έσκασε από το σπίτι φιλοξενίας που είναι σχεδόν 2 χλμ μακρυά από το “σπίτι” της. Έχουμε τα μικρά σε προσβάσιμο σημείο μήπως επιστρέψει γι’ αυτά. Φτιάξαμε αφισάκια για την περιοχή. Όποια συμβουλή ευπρόσδεκτη.

 26. Καλησπέρα. Ξέχασα την πόρτα ανοικτή και η αποκλειστικά οικοσιτη γατούλα μου το έσκασε όντας σε οίστρο. Δεν βγήκε ποτέ εκτός σπιτιού και εδώ που είμαστε τώρα έχει πολλές γάτες που δεν θα την άφηναν να έρθει κοντά. Την ψάχνω εδώ και 8 μέρες. Δεν είναι πουθενά. Είναι λες και άνοιξε η γη και την κατάπιε. Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημενη. Βοήθεια

 27. καλησπέρα Τσίτσο!
  Εδώ και 6 χρόνια κάνω παρέα με έναν γάτο που πλυσιάζει τα 7. Τον είχα κάνει τσαντάκι μου κυριολεκτικά, καθώς δεν ήμουν και εγώ σταθερή όπου πήγαινα τον έπαιρνα.

  Αρκετές φορές είχαμε χαθεί στις βόλτες μαςγια 2ωρα, 3ωρα αλλά ποτέ από όπου κοιμόμουν.

  Τώρα εδώ και κανα χρόνο μένω σε κάποιες φοιτιτικές εστίες και τον έπαιρνα βολτούλα προς κέντρο αλλά επειδή προσπαθώ να μην είμαι τοσο χύμα τον τελευταίο καιρό τον αφήνω εδώ εστίες όταν βολτάρω για να είναι ασφαλής και να μην χαθούμε.

  Επίσης, τελευταία τον έβλεπα λίγο βαλτωμένο, καναπεδιά και αραού ντουλάπα. Λέω μεγάλωσε και τσιλάρει.

  Την προηγούμενη Τρίτη με πήρε με το αμάξι μία φίλη για τσάρκα και δεν τον πήρα μαζί τον άφησα μπαλκόνι με ανοιχτό ένα παραθυράκι μπάνιο όπου μπαινοβγαίνει και το ξέρω και την έκανα.

  Τα κοπάνησα και γύρισα χαμενη με το 1ο λεωφορείο. Αυτός πουθενα. Κοιμηθηκα να φύγει η ταλαιπορία του ξιδιάσματος και είπα όταν ξυπνήσω θα έχει ερθει. Αυτός τίποτα.

  Έχω ψάξει στο Πολυτεχνείο όλο (εξωτερικα), δηλαδή του σφυράω και τον φωνάζω όπως συνίθιζα και ο τύπος άφαντος και επιπλέον δεν τον έχει δει κανείς. Εβγαλα αφίσες, τον χρέωσα στο ιντερνετ και τίποτα. Ξέρω οτι δεν θα εβγαινε από το χώρο της πολυτεχνειούπολης, και θυμάμαι ότι παντα όταν χανομασταν με άκουγε να τον φωνάζω και γκρίνιαζε από το υπερπέραν οποπτε μειωνόταν η απόσταση μας και βρισκόμασταν.

  Τ΄ώρα ο τύπος άλαλος και εγώ να αναρωτιέμαι αυτό ήταν? Με εγκατέληψε?

  Πώς τα βλέπεις από την εμπειρία σου θα ξανανταμώσουμε?

  *6η μέρα χωριστά
  **φίλοι και γνωστοι με φωναζουν με το ονομα του
  ***πρωτοφανες γεγονος στα γεραματα
  ****με συχαθηκε?
  *****με καψονάρει?
  ******στειρωμένος χωρίς κολάρο και χρωμα κλασσικό τιγρε γκρι.

  ευχαριστώ και συγγνωμη που σου επικοινωνώ την σκοτούρα μου.

 28. Από χθες έχασα μια από της γάτες μου που είναι τυφλή, δεν έφευγε ΠΟΤΕ από την αυλή μας, καμία φορά έβγαινε στο δρόμο που περνάνε αμάξια,Την έψαξα παντού αλλά δύστυχος άφαντη 😭Φοβάμαι για το χειρότερο, γιατί πριν 10 μέρες βρήκα άλλο γάτο δικό μου σκοτωμένο έξω στην άκρη του δρόμου μπροστά στο σπίτι μας.😭Εχω κοίταξε στο δρομο κάτω αν υπάρχει αίμα στους καδους, παντού.Έχω σκάσει στο κλάμα.Τι άλλο μπορώ να κάνω σας παρακαλώ

  1. ο,τι ιδεα εχει γραφτει εδω ειναι ο,τι καλυτερο εχω βρει, παρα πολλοι τελικα τις βρισκουν και ολοι λενε “δνε την βρηκα πιο πριν, γιατι δεν τηρησα τοσο ευλαβικα οσα εγραφε εδω”

  2. Καλησπέρα σας τελικά η γατούλα μου η τυφλή γύρισε σπίτι την άλλη μέρα🙏Δόξα το θεό γιατί είχα σκάσει στο κλάμα.Σας ευχαριστώ πολυ για όλες της συμβολές σας

 29. Έχασα το γατάκι μου ηλικίας τεσσάρων μηνών και μετά από τρεις μέρες το βρήκα. Μετά από 2 μέρες ψάξιμο σε ακτίνα 300 μέτρων την τρίτη μέρα ξημερώματα άκουσα νιαουρίσματα ξημερώματα και βρέθηκε στην αυλή του διπλανού σπιτιού. Τα είχα σχεδόν παρατήσει και ευτυχώς είχα διαβάσει τις συμβουλές σας ότι τις πρώτες 1-2 μέρες κρύβονται και μετά βγαίνουν για να επιστρέψουν. Μπορεί να πάρει και 7 μέρες. Πιο πολύ ψάξιμο το βράδυ που είναι ησυχία. Μην τα παρατάτε. Επιμένετε ειδικά σε χώρους κοντά στο σπίτι όπου χάθηκε. Στην περίπτωση μας έτσι έγινε. Παιδιά ακολουθήστε τις συμβουλές.
  Ευχαριστώ πολύ

 30. Καλησπερα και χρονια πολλα! Εχασα τη γατα μου την παρασκευη το βραδυ αυστηρά μεσα στο σπιτι ξαι δεν εχει ιδεα για το εξω περιβάλλον . Ειναι γατα που φοβαται πραγματικα μεχρι και τη σκιά της. Δεν εχω σταμτησει να ψαχνω σε ολη τη γειτονιά πρωι μεσημερι βραδυ αλλα δεν παιρνω απαντηση.Εχω κρεμάσει αφισες αλλα τιποτα,πραγματικα ειμαι σε απόγνωση και δεν ξερω ανα θα καταφέρει να βρει το σπιτι,Ειναι παχουλουλα οποτε δεν νομιζω να εχει τρυπώσει καπου. Εχω ενημερώσει κτηνιατρεία της περιοχής και τη φιλοζωική ομως δρν την εχω τσιπαρει πραγμα που θα κανω οταν τη βρω Γιατι θα τη βρω

 31. Καλησπέρα και από μένα. Χάσαμε την γατούλα μας εχθες το μεσημέρι. Λείπαμε από το διαμερισμα σε διακοπες και η αδερφή της κοπέλας μου ειδε μια αρσενική γατα στο μπαλκόνι μας και την θηλυκια μας άφαντη. Δεν ξέρω τι έγινε, αν το έσκασε, αν έπεσε κάτω. Έψαξα σήμερα αλλά τίποτα. Τι προτείνεις να κανουμε;

 32. Είχαμε ενα μικρό γατάκι στον κήπο και δεν συνήθιζε να φεύγει μακριά απο τον κήπο .Το βράδυ πριν δυο μέρες έφυγε . Το πρωί όταν πήγα να το ταΐσω, δεν υπήρχε πουθενά το έψαξα τριγύρω αλλά τίποτα .Τι να κάνω μένω κοντά σε κεντρικό δρόμο και βουνό και ανησυχώ.(στη γειτονιά έχουμε γάτους ,σκυλιά,χορτάρια ψηλά και πορτοκαλί ‘οπως το γατάκι πως θα το βρω)? τι θα γίνει αν φοβάται?

 33. Ηρθαμε απο νησι σε αλλο νησι για εναμισι μηνα με τις τρεις γατες μας. Ολες στειρωμενες, θυληκια 8 ετων, αρσενικος 14 και θυληκια. Στη μονιμη κατοικια μας, μαθημενα και τα 3 μεσα-εξω αλλα κυριως μεσα και το εξω ησυχο χωριο, εξοχη.
  Και η καινουρια γειτονια ειναι πολυ ησυχη, με ηπια κυκλοφορια αυτοκινητων, σκυλια ολα με λουρι και φιλοζωο κοσμο. Μεχρι και 4 μερες πριν την προγραμματισμενη αναχωρηση ολα εβγαιναν στο τεραγωνο εξω για μιση -μια ωρα και γυνουσαν πισω μολις τα φωναζαμε. Ειδικα η θυληκια 14 ελαχιστα. Δυο βραδια πριν, στεκοταν στην πορτα, δλδ οτι ηθελε να φυγει. Της ανοιξα και εχουν περασει 46 ωρες που δεν εχει γυρισει. Αρχισαμε να την ψαχνουμε απο το πρωτο τεταρτο που ελειπε. Αφισες, fb, φιλοζωικη, πορτα πορτα, τα παντα…Τι αλλο να κανουμε? Δεν εχει λειψει ποτε τοσο πολυ.. Αν και μεγαλη στην ηλικια ειχαμε παει προσφατα γιατρο και δεν εχει καποιο ιδιατερο προβλημα. Εχω σκασει

 34. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.ΕΙΧΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΓΑΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΜΕΡΕΣ.ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΓΚΡΕΜΟ ΥΨΟΥΣ 10 ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 400ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ.

 35. Δειτε και ενα μηνυμα που μου εστειλε η φιλη Φραγκουλα

  Καλησπέρα! Ο λόγος που επικοινωνώ μαζί σας είναι για να σας ευχαριστήσω. Πριν δύο χρόνια ο γιος μας μας χάρισε την Μία. Η Μία μας είναι μια κούκλα γκρί βρετανική κοντότριχη. Την αγαπάμε πολύ και πριν λίγες μέρες … την χάσαμε. Όχι όχι για πάντα. Βγήκε έξω και χάθηκε. Ζούμε στην επαρχία σε μονοκατοικία με αυλή. Η Μία μας βγαίνει στο μπαλκόνι, στην αυλή αλλά όχι έξω από την αυλόπορτα. Παρασκευή απόγευμα βγήκε και μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε γυρίσει. Ψάξαμε όσο μπορούσαμε, αναρτήσαμε την εξαφάνιση στο facebook…τίποτα. Το πρωί ελέγξαμε τις κάμερες. Την είδαμε για λίγο να βολτάρει στην αυλή μέχρι που ακούσαμε δυνατούς ήχους από γάτες που μαλώνουν και άγριο γαύγισμα σκύλου. Απελπιστήκαμε…και τότε σκέφτηκα να ψάξω στην σελίδα σας. Βρήκα ένα άρθρο για τις γάτες που χάνονται και οι ελπίδες μας αναπτερώθηκαν. Μαζί με τον σύζυγο το διαβάζαμε και το ξαναδιαβάζαμε. Τρόμαξε και κρύφτηκε, κάπου εδώ είναι λέγαμε, ψάχναμε και φωνάζαμε “έλα Μία” σ αυτή την φράση ακούει. Δύο παλαβοί μεσήλικες να ψάχνουν με ένα φακό και να φωνάζουν γλυκά “έλα Μία”…όλη μέρα και σχεδόν όλη νύχτα. Το λέει ο TSITSOS κάπου εδώ είναι…ψάξε εκεί που ψαναέψαξες…είναι σε σοκ…η φωνή μας θα την βγάλει απ το σοκ…”έλα Μία”. 2 μέρες και δύο νύχτες ψάχναμε την αυλή και φωνάζαμε. Είμασταν βέβαιοι οτι θα την βρούμε, δεν έφυγε μακριά εδώ είναι…αφού το λέει ο TSITSOS ….Κι ας έλεγαν οι γείτονες ότι οι γάτες δεν είναι σκυλιά και αν φύγουν δεν γυρίζουν. 48 ώρες μετά την εξαφάνιση γύρω στις 10 το βράδυ μπαίνουμε στο σπίτι και ξαναδιαβάζουμε το άρθρο μήπως μας ξέφυγε κάτι και τότε…ακούμε στην πόρτα το μαγικό νιαουυ!!!!! Η Μία μας γύρισε!!!! Σας ευχαριστούμε θερμά γιατί με το άρθρο σας αφενός είμασταν σίγουροι ότι θα την βρούμε και αφετέρου την βοηθήσαμε να γυρίσει. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε γάτα και η σελίδα σας μας είναι τόσο χρήσιμη …όσο δεν φαντάζεστε!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.!!!

 36. Εχασα τον γατο μου πριν 4 μερες, ο οποιος ειναι στειρωμενος απο μικρος, πολυ καλος, χαδιαρης και ανθρωποκεντρικος (δεν αντεχει χωρις επαφη, μολις τον ακουμπας γινεται βουτυρο). Ειναι τωρα 2μιση χρονων. Αυτος και ο αλλος μου γατος (που ειναι αδερφια), γεννηθηκαν στην αυλη του προηγουμενου μου σπιτιου, οπου ειχαν παιδικη χαρα ολη τη γειτονια που ηταν πιο πρασινη και η αυλη επικοινωνουσε με αλλες αυλες οπου αλωνιζαν. Απο τον αυγουστο μενω σε διαμερισμα στο κεντρο της πολης, οπου δεν εχουν τα γατια δυστυχως τοσο ωραιο χωρο να παιζουν και να εξερευνουν, ομως τους αφηνω και βγαινουν στην ταρατσα, απ’ οπου πηγαινουν και σε διπλανες ταρατσες, μπαλκονια και ακαλυπτους του τετραγωνου. Εχω ηδη κανει ταρζανιες μεσα στους ακαλυπτους και στις ταρατσες ψαχνοντας χωρις αποτελεσμα, και εχω κολλησει αφισες σε ολες τις πορτες των κτηριων του τετραγωνου, οπως και στην γυρω περιοχη… Η ερωτηση μου ειναι: Θεωρειται αλανιαρης γατος η σπιτογατος; Τι αλλο μπορω να κανω; Πως να κινηθω;

  1. αργα το ειδα αυτο. δεν ξερω τι θεωρειται, το θεμα ειναι αν ενιωθε ανετα στους εξωτερικους χωρους ή αν κοκκαλωνε.. αν κοκκαλωνε τοτε θα πρεπει να ειναι καπουυ διιιιπλα σου

 37. Καλημέρα από εχθές βράδυ έχουμε χάσει την γάτα εμείς το καταλάβαμε το πρωί ότι λείπει έχουμε ψάξει παντού και ακόμα τίποτα δεν έχουμε ούτε ένα σημάδι το που μπορεί να είναι δεν ξέρουμε τι να κάνουμε και αν θα γυρίσει μόνη της η να μας δώσει κάποια βοήθεια για να την βρούμε

 38. Καλημέρα από εχθές βράδυ έχουμε χάσει την γάτα εμείς το καταλάβαμε το πρωί ότι λείπει έχουμε ψάξει παντού και ακόμα τίποτα δεν έχουμε ούτε ένα σημάδι το που μπορεί να είναι δεν ξέρουμε τι να κάνουμε και αν θα γυρίσει μόνη της η να μας δώσει ένα σημάδι

 39. Καλησπέρα, θέλω να ευχαριστήσω πολύ για το κατατοπιστικό άρθρο σας και να σας πω την εμπειρία μου. Το Σάββατο βράδυ χάσαμε τον γάτο μας από μια εσωτερική ας πούμε αυλή, όπου πρόσβαση έχουμε εμείς και άλλο ένα διαμέρισμα. Το καταλάβαμε Κυριακή πρωί και άρχισε ο αγώνας να τον βρούμε. Τυπώσαμε κολλήσαμε φυλλάδια, κάναμε γύρους στο τετράγωνο, ειδοποιήσαμε γείτονες, μιλήσαμε και με τους ενοίκους του άλλου διαμερίσματος της αυλής αλλά δεν φαινόταν να είναι εκεί. Την Κυριακή το βράδυ κατά τις 12 στην τελευταία βόλτα για ψάξιμο μαζί με τον ήχο από την τροφή του και τις φωνές μας να τον καλούμε, είχαμε και την ανταπόκριση του δειλά στην αρχή πιο έντονα με φωνές και κλάμα αργότερα. Αποδείχθηκε ότι όλο το προηγούμενο βράδυ και όλη την ημέρα της Κυριακής ήταν κρυμμένος στο μπαλκόνι του όμορου διαμερίσματος όπου οι ιδιοκτήτες είχαν ψάξει. Είχε κρυφτει τόσο καλά και δεν είχαν καταλάβει τίποτα. Πραγματικά όπως το αναφέρει το άρθρο πολλές φορές ψάξιμο,ξανά στα ίδια σημεία όχι πανικός και απογοήτευση. Αν δεν έχει συμβεί κάποια μοιραίο γεγονός με αυτοκίνητο, το γατάκι η ο γάταρος σαν τον δικό μας (8 χρόνων) θα βρεθεί. Ευχαριστώ ξανά για το κουράγιο που πήραμε από σας και συγνώμη για την πολυλογία.

 40. Γεια σας.Κοντευουν τρεις βδομάδες που ο γατούλης έφυγε .Είναι στειρωμένος, κεραμειδογατος σπτιτισιος και κοιμόταν στο κουτάκι του έχω στη μπαλκονόπορτα. Απέφευγε τα αδέσποτα της γειτονιάς αλλά ήθελε φιλίες αποκλειστικά με δύο .Περισυ γύρισε μετά από 10 μέρες που είχε χαθεί.Απελπιστηκα , τον αναζήτησα .Μου λείπει.

 41. Αγαπητέ τσίτσο χρειάζομαι τα γατοφώτα σου!
  Είχα 4 γατιά μέσα στο σπίτι 1ος όροφος και κάτω από το σπίτι ταΐζω αδεσποτακια. Πριν λίγο καιρό εμφανίστηκε ένα μικρούλη αρρωστιάρικο που το δαγκωναν οι άλλες γάτες. Πριν 11 ημέρες Τετάρτη απόγευμα, το ανέβασα σπίτι και του δίνουμε αντιβίωση. Τα γατιά μου δε χάρηκαν και πολύ. Ξημερώματα Πέμπτης με ξύπνησαν κατα τις 3:00 και οπως συνηθίζω έκανα καταμέτρηση των παιδιών και εκεί διαπίστωσα ότι μου έλειπε ο oddie μου. Από εκείνη την ώρα τον ψάχνω παντού, έχω γράψει πολλά, χιλιόμετρα γύρω γύρω μια ακτίνα 2 χλμ ίσως και παραπάνω. Να σου πω ότι το σπίτι είναι έξω από μια κωμόπολη και πάνω στη λεωφόρο Ρόδου Λίνδου, η γειτονιά έχει σπίτια και πολλά χωράφια. Τελικά την Κυριακή τον βρήκαμε λίγο πιο πάνω από το σπίτι. Όταν πήγα να τον πιάσω αυτός έκανε σαν να μη με γνώρισε και όταν τον έπιασα τρόμαξε τόσο πολύ που με καταγδαρε και έφυγε. Έχουν περάσει 7 ημέρες και δεν τον έχω ξανά δει ούτε εγώ, ούτε κανείς στη γειτονιά . Έχω βάλει αφίσες που τον αναζητώ και με έχει μάθει όλη η γειτονιά γιατί τον ψάχνω από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Αυτός μάλλον ζήλεψε και πηδηξε από το μπαλκόνι. Να σου πω ότι δεν έχει ζησει ποτέ έξω, από 3 εβδομάδων τον έχω μέσα στο σπίτι και είναι 2 ετών. Κοντεύω να τρελαθώ, δε ξέρω τι άλλο να κανω για να τον βρω. Μήπως εσυ έχεις κάτι να μου προτείνεις;

 42. Καλησπέρα Τσιτσο,

  Πριν 5 μερες χάσαμε τον 3 ετών γάτο μας, αποκλειστικά οικόσιτο και στειρωμένο. Δυστυχώς τον χάσαμε στο νησί μας που το «έξω» του είναι άγνωστο. Φοβήθηκε από έναν άλλο γάτο κι έπεσε από το μπαλκόνι.

  Κάνουμε ότι λέει το άρθρο. Είναι γάτος φοβικός και κατά πάσα πιθανότητα κρυμμένος από τα πάντα. Φοβόμαστε μην τον χάσουμε από ασιτία και αφυδάτωση, μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο ή θα μπει σε κατάσταση επιβίωσης; Μπορεί το σοκ να διαρκέσει παρά πάνω από 5 μέρες;

  1. Μαριέττα, διαβασε και τα σχολια και θα καταλαβεις.. με καποιο τρόπο επιβιώνουν συνηθως.. τηρησε ευλαβικα αυτα που προτεινει το αρθρο

 43. Πολύ πρόσφατα διάβασα το άρθρο επειδή έχασα και εγώ τον γάτο μου Τον Τσινο μου,Τον βρήκα στα σκουπίδια 1 μηνών και τώρα είναι 8 έχει μεγαλώσει μέσα στο σπίτι με πολύ αγάπη και είμαστε πολύ δεμένοι! Όπου κι αν πάω σκέφτομαι να γυρίσω γρήγορα…Μένω στο Ηράκλειο Κρήτης και έκανα το πάθος και τον πήρα μαζί μου στης μοίρες πολλά χιλιόμετρα κσθησαμε κάπου και τον άφησα να βγει νομίζοντας πως πίσω είδα αυλή χωρίς να δω ένα άνοιγμα που είχε…ήταν κοντά μου και τον φώναξα να φύγουμε ήρθε και δίπλα οι άνθρωποι έπαυαν πλάκα πως ανταπόκριση ένας γάτος και γύρισα για δύο λεπτά μιλούσα και εξαφανίστηκε..ώρες τον φώναζα παντού δεν ήρθε ποτέ… έπρεπε να φύγουμε δεν ειμουν με δικό μου μεταφορικό και τρελάθηκα 4 μέρες αρρώστησα ήξερα πως εκεί γύρω είναι το ένιωθα και επειδή τον ξέρω την πρώτη μέρα μπήκα μου βγήκε το άρθρο μπροστά και έκανα ακριβώς αυτό που λέει πήγα την Πέμπτη μέρα βράδυ στο μέρος που χάθηκε έναν. Όλες της μέρες πηγεναν άνθρωποι να ρωτούν να βλέπουν κλπ πήγα αργά το βράδυ που έχει ησυχία και μόλις φώναξα Τσινο τρεις φορές έτρεξε από απέναντι με Νιάου Νιάου πάνω μου! Ήταν τρομερο! Του έβαλα να φάει και σιγά σιγά πέταξα το κουβέρτα κι του πάνω του τον πείρα αγκαλιά χωρίς να τρομάξει τον έβαλα στο αμάξι δύο μέρες δεν φεύγει από την αγκαλιά μου και ούτε εγώ επειδή αρρώστησα από υγεία πήγα στο γιατρό δεν έχει κάτι απλά θλιμμένος αλλά τρώει από αύριο πιστεύω να φτιάχνει με πολύ προσπάθεια από εμένα κλπ τα έγραψα μήπως κάποιος άλλος όπως εγώ να βοηθήσει…Ένα μεγάλο μπράβο στο άρθρο και στον δημιουργό 1000 της 100 αλήθεια και βοήθεια! Σας ευχαριστώ πολύ!!!!!!!🙏🙏🙏🙏

 44. καλησπερα σας, πριν 3 μερες χασαμε τον 8 μηνων γατουλη μας, ο οποιος ειναι αστειρωτος. Επεσε ή πηδηξε απτο μπαλκονι. τον ψαχνουμε ολη μερα και εχουμε κολλησει πολλες αφισες. εχουμε κανει οσα λεει το αρθρο αλλα κανεις δεν τον εχει δει απτην ημερα που χαθηκε. Ειναι σαν να ανοιξε η γη και να τον καταπιε. εχουμε αναρτησει και στα σοσιαλ. Τι αλλο να κανω? Εχετε κατι να μου προτεινετε?

 45. Καλησπέρα σας σήμερα χάσαμε την μικρή μας κόρη 6 μηνών άνοιξα την πόρτα να βάλω τα πράγματα μέσα στο σπίτι και βγήκε από πίσω μου και δεν την κατάλαβα βγήκα έξω την είδα και μόλις την φώναξα έφυγε ! Ήταν παντα μέσα στο σπίτι αλλά αν έβρισκε ανοιχτό παράθυρο παντα έφευγε δεν μπορώ να την βρω πουθενά κες και άνοιξε η γη και την κατάπιε 😭😭😭😭τι να κάνω;

 46. Καλημερα, βοήθεια 🥲 πηρα την αγαπημένη μου Πίτσι νιαου να την στειρωσω. Μένω σε χωριό ψηλά στο βουνό κατεβηκα 15 χιλιόμετρα και σταμάτησα στης μανα μου το σπιτι γιατί έκανε εμετό στο δρομο. Εσπασε το κλουβί και εφυγε πισω απο το σπίτι που έχει χωραφια… είναι 3 μερες τώρα. Πάω κάθε μέρα και την φωνάζω.Βγαίνει και η μάνα μου και φωναζει κάθε τόσο. Εχει παθει σοκ σίγουρα και έχει και ιστορικό αφου είχε μπει αγκάθι στο μάτι της μικρή και δεν μπορουσα να την πιασω. είναι πολυ πεισματαρα. Λες ένα χιλιόμετρο μακριά να μην φυγει? πηγα το είπα σε γείτονες… αφίσες που να κολλήσω στα χωραφια? είναι και Κυριακή και που να τις βγαλω εδώ που είμαι ? να παω να βρω και αλλους να το πω σήμερα.. αυτό δουλευει στο χωριό ….εκεί να βάλω φαγητό μπορεί να το φάνε τα γατιά της μάνας μου, ξέρω εγώ? θα τρελαθω!!!

  1. αναστασια πρεπει να πατε και βραδυ-ξημερωμα να ψαξετε. ειναι μια σπιτογατα η γατουλα που χαθηκε? αν ναι ειναι αρκετα πιθανο να χωθηκε στην πρώτη ευκαιρη κρυψωνα που βρηκεεε! Τσεκ οπωσδηποτε και αυτο το αρθρο -> https://www.tsitsosthecat.gr/pws-tha-piaseis-ti-xameni-sou-gata/

   1. Σε ευχαριστώ πολυ! Την βρηκαμε! ☺ Είχατε δίκιο η γατουλα ήταν εκεί κοντά! Σας ευχαριστουμε για την βοήθεια και την καθοδήγηση!

 47. Ήρθαμε με τη γατούλα μας για πρώτη φορά στο εξοχικό μας και χάθηκε γύρω στις 8 το βράδυ. Αφού ψάξαμε όλο το σπίτι και κάθε πιθανό σημείο, βγήκαμε και την ψάχναμε έξω. Γυρίσαμε απελπισμένοι και ενώ διάβαζα τις συμβουλές σου και έκλαιγα, εμφανίστηκε μπροστά μας γύρω στα μεσάνυχτα! Είχε κρυφτεί στο βάθος ενός μεγάλου συρταριού κάτω από τον καναπέ. Το είχαμε ανοίξει και το ψάξαμε, αλλά αυτή ήταν κουλουριασμένη στο βάθος και βγήκε από μόνη της!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *