Δημοτικό Σχολείο της Χίου δίνει το παράδειγμα για τη φροντίδα αδέσποτων γατών

Ένα πολύ ευχάριστο έγγραφο έλαβα από την Χίο (όπου και ζω) από το Δημοτικο Σχολείο Καλλιμασιάς (ένα χωριό στη Χίο) με μια πολύ όμορφη και τρυφερή πρωτοβουλιά. Ούτως ή άλλως τέτοιες ενέργειες είναι πολύ ευχάριστες, όμως να το πω και αυτό, όταν γίνονται στο μέρος που ζω και βασιλεύω η χαρά είναι ένα τσικ μεγαλύτερη!

Ήδη από το καλοκαίρι πασαγυρίζουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου δύο μικρά γατάκια πασαγύριζαν, με αποτέλεσμα όταν τα σχόλια άνοιξαν τα παιδιά να βρουν δυο καινούριους απρόσμενους και παιχνιδιάρηδες φίλους! 

Πρόκειται για μια υπέροχη τάμπι με λευκά μπαλώματα και μια ολόλευκη ψιψίνα (που πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τα αυτάκια της και τον ήλιο) οι οποίες σουλατσάρουν με αυτοπεποίθηση στην αυλή του σχολείου και ξετρελαίνουν με το μπρίο και την τσαχπινιά τους τους μικρούς χουμανς.. και τους δασκάλους τους, όπως φάνηκε άλλωστε και από ό,τι συνέβη στη συνέχεια! 

Γιατί κάποια στιγμή στη συνέλευση του Συλλόγου των διδασκόντων του Σχολείου τέθηκε μια πολύ όμορφη ιδέα η οποία μάλιστα ψηφίστηκε ομόφωνα! Τα δύο γατάκια… υιοθετήθηκαν από το σχολείο και θα φροντιστούν όπως τους πρέπει – θα επισκεφτούν τον κτηνίατρο, θα εμβολιαστούν, θα αποπαρασιτωθούν με την βοήθεια του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου!

ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΛΟΓΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:
Πως να πιάσω μια αδέσποτη γάτα για να τη βοηθήσω

Όπως αναφέρουν στο έγγραφο που έφτασε και στα δικά μου χέρια αυτή η κίνηση αποσκοπεί στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και της φιλοζωίας για τα αδέσποτα πλάσματα. Ο Σύλλογος διδασκόντων στα πλαίσια αυτά μάλιστα ζήτησε την πολύτιμη βοήθεια από τα παιδιά – να προσφέρει το καθένα 1 ευρώ για να αγοραστεί ανεστραμμένη ταϊστρα και η τροφή που χρειάζονται τα 2 γατούνια. 

Άντε παιδιά, βάλτε πλάτη να ταϊστουν τα γατούνια και με ποιοτική υγρή τροφή που είναι ευεργετική!!! Και αν θέλετε προτάσεις για οικονομικές ποιοτικές υγρές τροφές ο Τσιτσάρας είναι εδώ! Διαβάστε τις προτάσεις του ΕΔΩ.

Αμάν ρε Τσιτσάαακο, μη μας πρήζεις με την υγρή τροφή, σαν να σας ακουω να αναφωνείτε! Εντάξει εντάξει επανέρχομαι στην ιστορία μας! Οι υπεύθυνοι του σχολείου δεν έμειναν σε αυτά! O κύριος Καράβολας, δάσκαλος του σχολείου θα φτιάξει και ένα κατάλυμα μέσα στο προαύλιο για να προστατέψει τα δύο γατάκια από το κρύο και τη βροχή! Ο Σύλλογος ελπίζει ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για τα υπόλοιπα σχολεια του νησιού… και αν με ρωτάτε, γιατί όχι και για τα υπόλοιπα σχολεία της Ελλάδας! 

Μια πολύ ωραία ιδέα που σκέφτηκα ότι θα είναι ωραίο να τη μοιραστώ μαζί σας και ποιος ξέρει, ίσως και άλλοι ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Να και το κείμενο της απόφασης του Συλλόγο Διδασκόντων:

Να και δυο φωτογραφίες από τα δύο γατάκια από τον astraparis.gr! Τα δυο ψιψίνια είναι υγιή και φέρουν τόνους ακαταμάχητης γοητείας, που να πάρει το καλό! 

ΥΓ: Ψάχνοντας για παρόμοια περιστατικά στο διαδίκτυο βρήκα την ιστορία του Τόμπι, της γάτας που υιοθετήθηκε από δημοτικό σχολείο της Σμύρνης.. θα σας γράψω γι’ αυτόν σύντομα

ΥΓ2: Εσείς έχετε να μου διηγηθείτε άλλες παρόμοιες ευχαριστες ιστορίες; Με γάτες που βρήκαν μια ζεστή και φιλόξενη γωνιά σε κάποιο σχολείο, από ευαισθητα παιδάκια και ευαίσθητους δασκάλους; Περιμένω τα σχόλιά σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *